Бойко ми се кара задочно- за мен е въпрос на чист ( инфантилизъм)

Май съм отчаял премиера Борисов с упорития си отказ да се очаровам от него. Още при напускането на Би Ти Ви през октомври 2006 г., а това  беше навечерието на възникването на ГЕРБ, той ми предложи да се присъединя към обкръжението му ( може би сега щях да си живуркам на важна служба и той щеше да ме защитава от нападки с аргумента, че за него съм един демократичен бивш агент на ДС). Каза ми, че вратите на неговата партия били отворени за мен, макар че , според него, аз го мразя (да не му се мазниш за него си е жива проява на омраза). Реши обаче да не се възползвам от великодушния му подкуп, който на практика ми предложи. Тогава явно не се гнусеше от миналото ми. Ама, ще кажат някои, той не е знаел още…

Но той не се отказва лесно да ме напазарува- явно не си представя, че има журналист, който може да му устои на коткането. На 28 март тази година, когато ми се обади да ми съобщава, че съм първия, на когото оповестява решението за спирането на проекта АЕЦ „Белене”, също не ми придиряше за миналото. Искал бил тъкмо аз да разглася решението в блога си, за да спра, както се изрази, да му „ям кокалите”. Обаче и аз не съм гнуслив-поне в този смисъл- продължих да му ги „ям”.

Нещо се случило междувременно, което направо го е вбесило по мой адрес. Какво ли е то? Ами питайте „рибката в аквариума” му с форма на телевизор Николай Бареков, която умее да предсказва „земетресения”. Ако следите изявите му на лакей на властта и лично на вождовете Цветанов и Борисов, ще забележите закономерността: той предрича определени арести и кампании срещу конкретни хора и те винаги се сбъдват. И този път „позна”: нападна ме вчера по ТВ 7. Ето че днес Борисов се присъедини към личните нападки срещу скромната ми блогърска личност. Без никой да го пита за мен, министър-председателят ме обявява едновременно за „лидер на демократичните журналисти” ( какъвто нямам претенции да съм), който обаче няма право да бъда такъв. Ето цитат от неговото изригване от стенограмата на МС днес, разпространена от агенция „Фокус”:

18 юни 2012

| Министерски съвет

Среща на министър-председателя Бойко Борисов с протестиращите срещу Закона за горите. Срещата започна в 10.10 часа и беше ръководена от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Агенция “Фокус” публикува пълния текст на стенограмата от срещата, качен на страницата на Министерски съвет.

БОЙКО БОРИСОВ:
След всеки избори има загубили партии и една спечелила, която и да е тя. Следва ли другата да си изкара симпатизантите, които са повече от три хиляди души примерно да протестират. За нас са гласували милион, да ги изкараме да затворят пътищата, защото пък те не са съгласни с нашите политически опоненти!? Какво общо има екологията, горите с политически протест?! Нима не ви приех и не стоях тук колкото искахте в петък, за да се получат тези кървища и да се бият хора по Орлов мост вечерта. Не ви чува властта, не ви приема, няма демокрация, нямате чуваемост ли?! Кой налага да се говорят такива глупости? От сутрин до вечер всички телевизии, всички активисти са по екраните. По-голяма демокрация, аз не знам какво трябва да направите.
Кабинетът на министрите е и ваш кабинет втори път вече от момента, в който сте се обозначили, че искате да говорим. Защо да си цапам партията и да давам възможност на олигарси, на агенти от Държавна сигурност, журналисти, които се изявяват за демократи?! Когато комунистите и тези, на които им дърпат конците и са убили дядо ми, на мен ми дадоха да работя сам в пожарната. Кой от вас е притиснат от правителството в каквото и да било?! Няма такова нещо. Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти – агент от Държавна сигурност – откъде накъде?!”

Интересното е, че премиерът се кара на еколозите, а споменава мен, без дори да съм присъствал на протеста им. Написал съм само един коментар към друг коментар и то в деня, когато драмата с протестите приключи. Но междувременно пишех всеки ден по тема, за която НИКОЙ друг, смея да твърдя, не пожела да напише и дума в българските медии. Именно тя извади от равновесие премиерския глашатай Бареков и съм убеден, че е имало защо.

В четири поредни публикации изобличих абсурда, възможен само по корупционни причини, най-сервилната към властта медийна трибуна в България ТВ 7 да бламира външната политика на същата тази власт с препредаване на пропагандата на сирийския режим, приютена под крилото му в Дамаск- само припознати за съюзници в пропагандната война елементи могат да получат тази съмнителна „привилегия” от кървавия режим, параноичен по отношение на чужди погледи в бруталния му заден двор. Присъствали на разговор със сирийския президент Башар Асад при последното посещение на българска делегация в Сирия си спомнят, че той тогава категорично е отказал да приеме съвета да позволи на журналисти от чужбина да отразяват събитията в страната. И сега същият Асад прави невероятното изключение да приласкае и нареди да бъде обслужен от телевизионен екип от българска телевизия, появил се мистериозно в Дамаск след практическия разрив в двустранните отношения?

Как става това, освен ако някой „по-голям”, не е посочил благосклонно от Москва на своето кърваво протеже да се възползва от проверената услужливост на една „европейска телевизия”, която , по самохвалните думи на Бареков, била единствената медия, допусната до забранения за чужди погледи разрушен град Хомс. Обстоятелството, че в хвалбите си Бареков не се усеща какво глупаво самопризнание за сделка с дявола прави, не означава, че онези, които следят срамната сценка в чужбина, не забелязват абсурда.

Фактите остават, независимо от солидарното мълчание за този абсурд от страна на българските медии. Знам, че определени среди в самото правителство бяха бесни миналата седмица, но явно ТВ7 е по-ценна на Борисов и Цветанов като примитивна пропагандна трибуна, дори и когато подлива вода на самия премиер, от някаква си външна политика, прокламираща солидарност със съюзниците.

Там го стяга чепикът Борисов. Бумерангът на канала ТВ 7 се е върнал по западни канали и го е цапардосал болезнено. Затова си го изкарва на мен, вестоносеца на лошите за него новини, които са неизбежни при тази ситуация.

Очаквам сега, след като съм посочен от височайшия пръст за враг, Люба Кулезич да изиграе нова сценка със сексуални намеци за „близостта” ми с Борисов, а Бареков да продължи да разсъждава за това що за грохнал старец съм в сравнение с неговата „героична” репортерка, прекарала няколко дни в Близкия изток.

При цялото ми нечисто минало, за мен ще е въпрос на чист (инфантилизъм) да продължават да се борят с моето име, което кротко си пребивава в един личен блог, където съм натикан по указния на др. Георги Първанов, удостоил ме с титлата „безобиден журналист”, на др. Юрий Исаков, посланик на Русия тук, наградил ме с определението „маргинал” , а вече и на др. …пардон, господин ( откакто се сети, че комунистите убили дядо му) Борисов, който набързо ме произведе в „лидер на демократичните журналисти” само, за да ме разжалва тутакси.

39 мнения за “Бойко ми се кара задочно- за мен е въпрос на чист ( инфантилизъм)”

 1. Ако имаше шанс – ТВ7 щеше да бъде Министерство на информацията, а Бареков щеше да надмине Гьобелс…

 2. Иво,
  най-после твоят образ се заформи – безобиден демократичен журналист-маргинал. Що за животно ще да е това “демократичен журналист” ако може някой да ме светне или по-добре я вземи да се самоопишеш.
  Става нещо в тая държава, нещо се мъти, още не мога да си го изясня, но определено нещо става. Иначе защо ББ ще да е толкова нервен. Защо на тебе ще си го изкарва ми е ясно – защато не може да си го изкара на други. Излишно е да се дават съвети на ББ, но први голяма грешка дето се захваща с тебе, не е ли наясно, че мантрата ДС вече не работи. Куче, което е залаяло Иво Инджев все е побесняло (справка Г. Първанов).
  Да видим великите сили докога ще го държат ББ, защото народът си го харесва, но май нещо вече му пари под краката.
  Бъди здрав и продължавай да им набиваш канчетата.

 3. Иво,какво чакаш- стягай си куфара, приятелю…Тук има място само за такова Движение “Б” на гражданите ,което всъщност е патерица на гражданите за европейско развитие на “Б” :)Искаме нашето българско развитие да се осъществява от хора с европейско мислене,хора като теб ,които за нищо на света не биха си позволили да спекулират с паметта било на своята майка,баща,дядо- защото …всяка една спекулация със светлата памет на мъртвите е равнозначна на такова опорочаване на човешката памет, което е продиктувано от вътрешна неосъзнатост. Вероятно слабостта на нашия премиер /заядливото му отношение /към теб се крие в силата на твоята позиция,която за пореден път доказва ,че за хора с аналитичен ум като твоя няма място в нашата държава ,пропита с бездушието на властта и затова е време за масово напускане на България …иначе рискуваме да я оставим прежалена.
  Вземай със себе си децата си и жена си … бъди с тях ,накъдето и да тръгнеш -не ги изоставяй тук ,сега. Пожелавам ти успех!Продължавай да пишеш и по път !Ние сме с теб!:)

 4. “First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you then YOU win”! Mahatma Gandhi

  “Първо те пренебрегват, после ти се подиграват, после започват война срещу теб и после ТИ побеждаваш” Махатма Ганди

  Г-н Инджев, Вашата победа наближава…Мутрата и Дудука започнаха да си изпускат нервите…

  Шапка Ви свалям, г-н Инджев!

 5. Мисля, че това е атестат за блога, само чакат, какво ще излезе тук за да си направят изказванията и предаванията. Голямо шубе ги гони, че никой не чете вестникарските парцали на БМС и не гледа въпросната телевизия, всеки следи нещата в интернет. Това е медията.

 6. Ех, г-н Инджев, нали разбираме, че върху всичко, което изобличава Русия, което я критикува в имперските й мераци лежи негласно табу. Така и няма да срещнем в медийната среда коментари, като твоите. Няма да срещнем информация за инициативите, свързани с паметника на поробителите ни в София, няма да срещнем обективни и професионални анализи за енергийната политика на страната ни, няма да видим информация за руската инвазия и активизирането на Петата колона, както посещението на путиновия съветник Швидкой. Ако питаш мен, това което прави ТV7 с “горещатата си Сирийска точка” си е проблем на правителството, защото ако приемем, че тя е неговия медиен рупор, по-голямо злепоставяне на страната ни пред западните съюзници едва ли може да се измисли (няма да му е за пръв път на Бареков да изпадне в немилост, ако има все пак кой да се “сезира”). За медийната ни среда е валиден цитатът от един твой предишен коментар, свързан с една реплика на Бойко Борисов: “Да не разсърдим Путин!” Продължавай така без страх!

 7. Г-н Инджев , само мога да ви кажа да продължавате.Съжалявам ,че писах лоши коментари в блога ви.
  п.п.наистина съм отвратен от “бг” журналистиката 🙁

 8. Възхищавам ти се.И за да не помислиш че съм от тези ласкателите ще започна с това което най-неневиждах в поданниците на НъРъБь.Това бе доносничеството.И твоето име излезе от архивите на ДС,което ме накара да отвърна поглед от журналиста Иво Инджев.За мен той бе доносник и с това всичко приключва…..До преди около година когато от любопитство как ли едно “ченге””доносник” след като е разкрит успява(и дали успява) да “облъчва” нас българите демократите. След първия материал отново от любопитство последва втори ..трети и т.н до момента когато поставих блога ти при фАВОРИТИТЕ заедно с ел.поща и сайтове свързани с моята професия.И колкото повече те чета толкова повече се опитвам да си задавам въпросите .След като мина първо действие с разкриване на “доносниците” а за кукловодите никой нищо не знае.Тях не ги съдят.Идва второ действие същите тези кукловоди създават олигархически структури под прикритие на агентурен апарат ,който замита следите на червената номенклатура и дава в ръцете на същите икономическата власт.И най интересното от всичко това е позицията на един доносник за какъвто Ви имах ,който смело се впуска да разобличава с перото си всички тези процеси.Да се противопоставя на тези ,за които той работеше в епохата на строителството на развитото социалистическо общество (по Тодор Живков). Той доносника да разобличава своите бивши колеги и ръководители ..Това е .И може би още дълги време щях да чета твоите материали с недоверие,ако не бях попаднал на книгата Ядреналин.Прочетох я на един дъх .Изцяло се доверих на вашата истина.Защото нали така я представяте ,като Ваше виждане неангажиращо читателя.Но аз повярвах……и това е.Ставам един от тези ,които застават твърда против ядрената енергетика и имперските амбиции на Русия да строи на всяка цена.Нека да не ми се сърдиш ,че минавам от учтива форма към разговорно приятелска.Моята професия е тази която се базира на точните науки и тези литературни своеволия единствено Вие журналистите ще забележите.Желая Ви успех и остро перо.Ще Ви чета докато не забележа ,че започвате “флирт” с властта или някой от силните на деня.

 9. Ние сме с Вас,г-н Инджев!
  Продължавайте да не отстъпвате от принципите си!Само мижитурките си го изкарват на когото могат-истинските мъже и политици си го изкарват на когото трябва!
  За нас българите в чужбина вашия блог е вярната картина на жалката действителност у нас!Поздрави!

 10. Браво г-н Инджев! Трън сте им в очите на тези др… пардон, господа! Винаги, когато се случи нещо интересно чета Вашия блог, защото той е лакмус, показващ истинската и неподправена позиция на умен и анализиращ човек. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ!

  до г-н ЖИВКО БОЕВ: Дудука щеше да е, ама сега е само един ибрикчия 😉

 11. Г-н Инджев, не съм следил цялата предистория с различните управляващи, но като запознат със сирйската криза искам да ви поздравя за силата, с която разобличихте този “репортаж”. Предполагам всички сирийци, които не могат да си представят да симпатизират на масови убийци, също са Ви благодарни!

 12. Господин Инджев, доколкото разбирам, от казаното от Бойко Борисов, Вие лично сте убили дядо му. Предполагам, да сте бил пеленак по това време. Но колко му е за един агент на ДС да стори това, па макар и пеленак-агент.

 13. Изпуснал се е Борисов лошо. Ако е било нарочно – пак лошо – глупаво. По този начин само кредитира рейтинга на демократичния журналист.
  Г-н Инджев, чакам препечатка на коментарите за българскат “журнаистика” в Сирия в чуждата преса. Да не би да съм пропуснал или покрай войските на русия темата е чувствителна …

 14. И да се присъединя(вече твърдо към хвалещите) …
  Доколкото знам(а то не е много), един от критериите, май най-важният, за качествена научна статия е броя на цитиранията на статията и качеството на журналите в които са били направени. Та спазвайки този критерий, незнам кои са демократичните журналисти, но се сещам кои са качествените.

 15. Г-н Инджев, страхливците-каквито по принцип са мутрите и въобще бруталните тарикати- винаги първо опитват да подкупят по-силния противник.Като не успеят-продължават с хулите.
  Не обръщайте толкова голямо внимание на лица самолишили се от достойнство(ако въобще са го имали).
  Благодарен съм ви за всичко, което правите.
  Бъдете жив и здрав!
  Атанас

 16. Звучи логично, но същевременно и параноично. Ако Москва искаше да прави нещо, едва ли щеше да прибегне до услугите на Бойко -> ТВ7, че да се върне бумерангът… По-скоро някой е казал на Бойко, че блогът Ви е посещаем, че сте шилото в торбата, трънът в петата или нещо подобно и той е попитал злопаметно как Вие отразявате неговата намеса в протестите. На което е получил логичният отговор: “Никак, пише само за Сирия”, от което се е вбесил. Него не може да го вбесят външнополитически грижи, а само вътрешни такива. Тази версия е също логична, но не и параноична 😉

 17. На мен пък в последните дни ми прави впечатление, че тарторът Боко вече съвсем го удари през просото; ето какво имам предвид.

  Пак по повод на същите тия протести и особено по ветото на Президента върху същия закон чух в новините как Премиерът Б.Борисов каза, че щял, представяте ли си, да нареди на Парламента да преразгледа Закона еди-как си и пр.! Доколкото ми е известно, ние по Конституция сме парламентарна, а не премиерска република, както на него явно му се чини. Което и означава, че Негова светлост е подчинен на Парламента, а не Парламентът да му е подчинен. Даже неговите собствени депутати, тия от неговата парламентарна група (към която той, по мутренския тертип, си напазарува и някои други депутати, продажници от други групи, та да си има собствено парламентарно мнозинство!) изобщо не са му подчинени, както пожарникарят си мисли, понеже именно те са го избрали за Премиер, т.е. те са му началниците, а пък на депутатите, и то от всички политически сили, ние, избирателите, сме им началниците. А той непрекъснато, без капчица свян демонстрира, че над него няма никаква друга власт, че над него е само Бог – знаете, великодушно нарича Бог “Началникът”! – което за сетен път показва антидемократичния му манталитет.

  Та той щял да нареди на депутатите какво да правят, представяте ли си? И още по-лошото е, че той може да си дрънка каквото си иска, каквото му дойде на езика, но истински лошото е, че нито една медия не забеляза гафа с толкова арогантното нарушение на Конституцията и не му направи една, поне от кумува срама, забележчица. Да не говорим за това, че съдебната власт, която по Конституция трябва да бди за спазването на законите, съвсем няма намерение да забележи такива незаконни плямпаници на това нахално чудо от Банкя. Щото той и нея вече възседна и я постави под контрола си, което значи, че вече сме милиционерска, а не някаква друга република, камо ли пък правова или демократична! Та ето, нахалникът от Банкя, излиза, не признава нищо, той не признава даже и конституционните правомощия Министерския съвет, примерно когато говори без да му мигне окото: “Аз дадох еди колко си милиона за еди-какво си!”, “Аз ви направих за еди-колко си милиона еди-какво си!” и пр., той, горкият, си мисли, че той ги дава – сякаш ги дава от собствения си джоб, представяте ли си колко се е самозабравил?! – а нали тия неща уж ги решават министрите?!

  Като няма нужда от Министерски съвет, от Парламент, от Съд, Прокуратура и дори от Президент, като всичко той сам може, като всичко сам решава и всичко сам прави тоя наглец Боко, тогава нека да ликвидираме най-сетне республиката си и нему да дадем цялата власт, като го обявим за диктатор, за абсолютен монарх, за император, за цар или за каквото си искате още! То не че не сме му дали цялата власт веке де, сами виждате с какво съзнание живей чудото от Банкя, всичко той решава, за всичко щял само да се погрижи, всичко щял сам да направи! Дори и почна да нарежда на банките да работят в почивни дни, та да изплащат заплатите на стачкуващи работници да бъдат изплатени, работници, работещи при това в частни фирми – представяте ли си, давате ли си сметка какво значи пък това?!

  Трябва нещо да се прави, трябва да почнем още по-ефективно да се съпротивляваме срещу тия неприкрити авторитарни и диктаторски попълзновения на самозабравилия се пръв властник и триумфатор на изнасилената ни, на унизената, на скопената ни демокрация и република! Трябва, и то непременно трябва да се реагира и противодейства, защото ето каква антидемократична тирада пък си позволило да изрече това чудо от Банкя пред представители на протестиращите на среща в Министерския съвет (текста открих в блога на И.Инджев):

  След всеки избори има загубили партии и една спечелила, която и да е тя. Следва ли другата да си изкара симпатизантите, които са повече от три хиляди души примерно да протестират? За нас са гласували милион, да ги изкараме да затворят пътищата, защото пък те не са съгласни с нашите политически опоненти!? Какво общо има екологията, горите с политически протест?! Нима не ви приех и не стоях тук колкото искахте в петък, за да се получат тези кървища и да се бият хора по Орлов мост вечерта. Не ви чува властта, не ви приема, няма демокрация, нямате чуваемост ли?! Кой налага да се говорят такива глупости? От сутрин до вечер всички телевизии, всички активисти са по екраните. По-голяма демокрация, аз не знам какво трябва да направите.

  Кабинетът на министрите е и ваш кабинет втори път вече от момента, в който сте се обозначили, че искате да говорим. Защо да си цапам партията и да давам възможност на олигарси, на агенти от Държавна сигурност, журналисти, които се изявяват за демократи?! Когато комунистите и тези, на които им дърпат конците и са убили дядо ми, на мен ми дадоха да работя сам в пожарната. Кой от вас е притиснат от правителството в каквото и да било?! Няма такова нещо. Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти – агент от Държавна сигурност – откъде накъде?!

  Това изявление дава нагледна представа за тотално сбърканите представи за демокрацията на народния кумир и на авторитарния самозванец, който имаме за Премиер уж на европейската ни страна и демокрация. Той еднолично щял да решава дори кой журналист е “демократичен” и кой не е, кой е “добър” и кой не е, каква трябвало да ни е журналистиката, какви трябвало да ни бъдат медиите, кои медии били “добри” и кои “лоши”, той собственоръчно щял да чертае генералната линия в държавната пропаганда и прочие, т.е. всичкото това показва едно: че тоя човек е безнадеждно обременен от тодорживкови представи за държавния живот, за “демокрацията”, за политиката и за всичко останало! Хак да ви е, берете си му сега срама, имам предвид тия, дето ни го натресохте!

  Представям си как се кръстят и с двете си ръце посланиците на западните държави като слушат такива тиради на родния ни самодържец! Който по всичко вече прилича на Путин, на кремълския си вдъхновител; аз отдавна пиша и алармирам, че Боко е кремълски политически проект, че той е творение на кремълската политико-медийна инженерия, ето, това се потвърждава – защото в тоя живот кой какъв е се познава по делата, по това какво прави. Ами прави досущ същото, което и Путин, правете си изводите по-нататък сами…

 18. Та в резюме да кажа:

  Б.Борисов вече се гаври най-безцеремонно с изнасилената, с унизената, със скопената ни демокрация и република!

  Това е… срамота, че го търпим! В един момент положението ще стане неудържимо, ала тогава ще бъде късно; ето, уреждат му втори мандат в съдружие с услужливата на всички власт Кунева, която пак е лансирана от същите ония кагебистки политически инженери, които ни натресоха и Доган, и Царо, и Боко, за комунистите от БСП да не говорим. Толкова просто е това, нима не се разбира още?!

 19. Г-н Инджев, ще цитирам някои характеристики и определения за вас:
  “Вие сте лидер на демократичната журналистика”
  “Вие сте маргинал”
  ” Вие сте лакмус”
  ” Вие сте трън”
  ” Вие сте вярната картина на
  жалката действителност у нас”
  Някой от коментаторите беше казал:
  “Шапка ви свалям г-н Инджев”
  Аз казвам същото.

 20. Г-н Инджев!Възхищавам от начина,по който мислите и коментирате политическата реалност в БГ .Обичам да си чета мислите,написани от друг човек.Господ да Ви дава здраве и макар че съм аполитичен,винаги ще Ви подкрепям.Успех!

 21. Поздравления, г-н. Инджев!

  Научните публикации се оценяват с така наречения “impact factor” – показващ колко пъти и в какви специализирани издания е цитирана съответната статия.

  В днешната ни родна действителност “impact factor”-ът на независимият, смел и почтен българският журналист показва колко пъти и кой точно се е “заял” с него.

  Можете да се гордеете – малцина могат да се похвалят с Вашите постижения в тази област: като се започне от агент Гоце, мине се през уплашени директори на телевизии, откровени боклуци като Дудука, новопокръстени подмазвачи като Кукулезич, та се стигне до самия Него (единствен и неповторим) колекцията е впечатляваща! Още веднаж поздравления!

 22. Г-н Иджев, мога само да ви пожелая да сте жив и здрав, и да не губите кураж. Личният пример е безценен принос към плахото ни общество, и за това ви благодаря.

 23. Поздравления! Радвам се, че Ви има, защото сте един от малкото, които пишете и говорите обективно за случващото се. Вярвам, че това управление си отива, защото идват млади хора, които са много по-духовни и имат нетърпимост към лъжата, към клишета на комунистическите остатъци, към диктатурата, към цинизма и полицейщината.

 24. Г-н Инджев, много силна статия, дори и за вашия обичайно висок стандарт. Поздравления! Само малка забележка: Моля, редактирайте си грешките (особено в първия абзац – правописни и др.) за да не отвличат от силата на анализа ви.

 25. Г-н Инджев, нали знаете, че никой не рита умрЕлото куче. Вие не сте умряло куче, колкото и да ви ритат. Лично мен това много ме радва, пък за другите (като премиера) не знам. Надявам се да има много хора като Вас. Така светът ни ще се оправи по-бързо.

  Що се отнася до конкретните думи, не знам струва ли си да коментирам по същество или просто да препиша от Вас думичката “инфантилизъм”. Но хайде да не преписвам, щото няма да има смисъл от коментара ми, нали.

  Значи аз гледам простичко на нещата:

  Кой е Иво Инджев? Тоя, дето работ’и неуморно срещу АЕЦ “Белене”, срещу паметника на окупационната съветска армия в центъра на София. Само тези две неща, не повече.

  Кой е Бойко Борисов, освен че е съдник на всичко и всички? Оня, дето стоя зад гърба на комунистическия диктатор Тодор Живков, дето обясняваше, че Тодор Живков е построил две Българии, дето уважи погребението и откриването на паметна плоча на диктатора в… Айде и за не го стига толкова.

  Ето тези две неща са достатъчни пък за моята присъда по отношение на Иво Инджев и Бойко Борисов. Надявам се, тя да е ясна.

 26. Цялата му “реч” на бат’ Бойко е детско пъчене, и то съвсем не на място. За децата обаче, подобни хвалби за бащи, дядовци, спечелени битки и врагове, са мерило за сила и юначество.
  И сега от “юнака” разбирам, че г-н Инджев е бил агент на ДС. (Наистина не съм знаел до сега)
  Та се замислям върху ефекта от това “страшно” обвинение.
  Веднага един определен процент от твоите читатели, г-н Инджев, те слагат в лявото си джобче, от където надничат онези журналя, които пишат върху хартията на своето лично, а не обществено недоволство, с тъмното мастило на своята лична обида и пристрастност.

  Инфантилно е и да се отвръща на личните детски нападки, но заради другите дечица би било полезно, ако поне един бивш агент на ДС се изпъчи достойно и запише в биографията си и в страничката “За мен”, че е работил за България като сътрудник (или агент) на ДС.
  Все пак, много по достойно е да си бил работник на ДС, отколкото контрабандист на цигари и дрога.
  А и тогава ще можеш да му кажеш на всеки юнак, който се хвали с дядо си: “ето не крия миналото си, дай сега да видим твоето, а не на дядо ти.”

 27. И този път ще се възползвам от възможността да кажа:БОЙКО БОРИСОВ Е ПОДЛЕЦ И СТРАХЛИВЕЦ!Ако се вгледате в постъпките му:от външните изяви/по време на посещението му в Перник след земетръса-има подробен видео материал в БНТ/до ежедневната манипулация на общественото мнение,както по отношение на миналото си:семейно и персонално,така и по отношение на актуалната външна и вътрешна политика.Не зная каква квалификация му подхожда:човек без лице и физиономия на характера или българския многолик Янус!Когато говорим за екскомунистите ,настоящите социалисти с най -изявлените им представители,човек знае с кого си има работа,за Кобурга и подържниците му-също,За Сидеров и Атака -също,за останките от СДС в лицето на представителите на по-голямага част от НИС-също.Неродения Петко в лицето на Кунева ,не коментирам, както и Доган-той поне има физиономия и някаква последователност в действията се до днес.От казаното до тук,според мен имаме за министър председател УНИКАТ,който може би като такъв,е ухажван от ЕС ,САЩ и Русия.Мене ,обаче ,ме е срам че имам такъв човек за ръководител на правителството на моята държава България!!

 28. Г-н Инджев, моля Ви не спирайте да ни/им показвате колко са жалки. Така ще имаме повече вяра в собствените си сили, когато водим своите битки срещу тях, било то пред МОЧА или пък на някое голямо софийско кръстовище.

 29. За завиждане сте, г-н Инджев. Наистина ви завиждам. И се гордея. Без майтап. Как се съвокупляват двете тези неща, не ми е ясно. Обаче на – има ги. Първото е благородно, ако мога и аз да ползвам тази категория.
  Поздрави.

 30. “Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти”

  Според мен той тук си вкара красив неспасяем автогол.
  Тръгнал да се заяжда с г-н Инджев, а аз тези думи тълкувам като признание за наличието на недемократични журналисти…

 31. ЧОВЕКЪТ – ДЪРЖАВА на име Борисов

  автор: Deutsche Welle

  На Орлов мост липсва една група протестиращи – министрите, депутатите и президентът. Точно те обаче трябва да протестират – срещу премиера, който иззема техни функции, говори им на “ти” и дори определя кога да се оженят.

  Стенограмата на премиерския разговор с еколозите по повод протестите им на „Орлов мост“ потвърждава нещо, което е известно отдавна: единствената фигура, която може да разреши един проблем в държавата, е премиерът и ако ние знаем това, то е само защото той ежедневно и от години настоява да не го забравяме.

  Постига го по най-различни начини, но най-публичният е този: да говори за държавна инфраструктура и държавни решения или като за негово лично притежание, или като за негово персонално начинание.

  “Деси” и другите

  Непосветен в българските специфики наблюдател само би се объркал от тази стенограма. Преди всичко заради това, че не е ясно защо премиерът изобщо присъства на срещата.

  Темата на разговора все пак е закон, приет окончателно на второ четене. Ако изобщо има политик, чиято намеса да е уместна, това би следвало да е президентът, който все още може да наложи вето. Биха могли да реагират и депутатите, които са гласували неодобрявания закон – например тези, които са членове на парламентарната комисия по земеделие и гори.

  Вместо това обаче срещата се провежда с премиера, който се ангажира да поправи вече приет от друга институция закон. Диктува решенията си не на друг, а на председателката на парламентарната комисия по земеделие и гори, наричана по секретарски „Деси“.

  В края на срещата си спомня, че внася поправки в току-що гласуван закон, но намира изход от положението, като заявява, че макар и гласуван, законът няма да бъде публикуван с Държавен вестник и няма да влезе в сила. Междувременно единствената институция, реално разполагаща с властта да спре влизането в сила на един закон, е президентът, но той по-убедително и от „Деси“ отсъства от срещата. По-убедително, защото го няма дори физически.

  Псевдонимите на ББ

  Тази ситуация изисква обяснение не от премиера, а от институциите, които той така публично замества със себе си. Да не би да е отменено разделението на властите? Ако да, то не е ясно защо за това са известени само депутатите, министрите и президентът, но не и всички останали граждани.

  За всички останали граждани са направени само признанията пост-фактум – че премиерът лично сваля и качва ДДС, лично позволява и забранява шистовия газ, АКТА, генномодифицираните храни и всичко останало, което според стенограмите е дело на цели творчески колективи, работещи на друг адрес.

  Впрочем, притежанието на Орлов мост може да се окаже по-опасно от притежанието на всичко останало, защото е свързано с апел да не се протестира точно там. Премиерът призова протестите да се правят пред парламента или правителството, но да не се блокира централното кръстовище на София. Вероятно е забравил, че точно пред сградите на държавната власт вече е забранено да се протестира. Така реши още през 2010 година един от непризнатите псевдоними на министър-председателя – парламентът.

 32. Поздравявам Ви Г-н Инджев,щом ББ ви напада сте уцелили десетката.Той наистина не е свикнал да му противоречат,много му се събра през последните 2 седмици на човечеца,то не бяха протести,то не бе вето,да не споменаваме и шамарите от ЕК и парите взеха да свършват и най-вече народа почна да се осъзнава.

 33. Абе,Бойко си е баш “другар”,но няма как,представя се като “господин”.А как му се ще от двете обръщения господине-другарю, да се синтезира едно : ГОСПОДАРЮ!

 34. Има нещо, което не мога да си обясня-имате ли конкретни факти ,свързващи Бойко с Русия, с коя Русия-на КГБ или на опозиционната олигархия, с мафията-от всякакъв произход-и ако имате,защо просто не ги изложите, а кръжите с подмятания около темата.А ако нямате, а градите хипотеза-това си е просто интелектуално упражнение за журналистическо дълголетие.Не звучи никак сериозно-просто си загрявате около стадиона.Или бъдете играч на стадиона, или седнете на трибуната и наблюдавайте, а не създавайте впечатление, че нещо назвайвате, но или още не е дошло времето,или някакви висшестоящи господари не ви позволяват да действате.Във всички случаи се носи лъх на нечиста игра.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.