Лифтинг с лифт

Странен антипод на своя ментор Борисов е кметът на столицата Йорданка Фандъкова: не е агресивна, държи на каишка егото си и дори изтърпя стоически миналата седмица да й се карат по правителствения канал ТВ 7. И ето че като негово тайно оръжие, което не засече дори в нощта на изборите по време на унизителната тирада на Борисов за нейната незначителност без неговата значимост, тя му помага в труден момент. Вади го от положението да бъде припознат като угодник на мразения от природозащитниците и враг на природата собственик на „Витоша ски” Цеко Минев.

Ясно е, че тя не би се опълчила срещу толкова могъщ приятел на властта без съответния знак „отгоре”, но все пак е факт: тя обеща днес, че Симеоновският и Драгалевският лифт в природния парк Витоша ще бъдат пуснати до края на юли, най-късно началото на август.

“Едновременно с работата на съоръженията, получих уверение, „Витоша ски” поеха ангажимент, че ще поискат от Държавния технически надзор и проверка със съответните предписания, ако се наложат, за да може да се отстранят, така че – да сме сигурни, че през месец август лифтовете ще бъдат пуснати и те няма да представляват риск за хората”, обясни тя, цитирана от БЛИЦ.

Лифтинг на физиономията на властта чрез един лифт!

Това е оригинален принос в терапията на една боледуваща власт чрез подаването на патерица на един препънат, оплетен в зависимости екип.

Щом протестите имат такъв ефект върху лифтинга на тази физиономия, очаквайте нови протести.

8 мнения за “Лифтинг с лифт”

 1. “Щом протестите имат такъв ефект върху лифтинга на тази физиономия, очаквайте нови протести.”

  Така е, и то по 2 причини:

  1. Апетита идва с яденето.

  2. Безпомощността на властта както в организирането на контра-протест, така и в гасенето на пожара, доказа на гражданите, че тази власт е книжен тигър, който все повече се задоволява да реве из коридорите на властта и пред микрофоните на дружелюбните медии, но предприемането на дори дребно действие и коства върховно усилие на волята. Правачите, хващачите, екшън-героите от 2009-а и 2010-а вече не могат да изиграят както трябва дори едно PR театро, и се превърнаха в хленчещи и оправдаващи се калинки.

 2. След като през цялата снежна зима софиянци бяха лишени от възможността да карат ски на Витоша на 08.07.2012 г. в “Неделя 150” Йорданка Фандъкова се закани:
  “По отношение на лифтовете ултимативният тон няма да го допусна, аз също мога да разговарям с такъв тон!”
  Днес 09.07. въпросът вече е решен според нея, но в интервю по “Хоризонт” самият “олигарх” Цеко Минев каза точно обратното. Лифтовете били толкова стари и както за Трабант не могат да се намерят резервни части, така и за тях.
  Държанието му бе толкова просташко и надменно, че ако сега не се сложат “на място” тези самозабравили се “олигарси”, след време ще бъде вече много късно!

 3. Имат последен шанс да докажат сегашните управляващи, че са Граждани и милеят за Европейското развитие на България – ДА СЕ МАХНАТ!

 4. Колелото отново се върти и все така, все така… Сегашните бяха добра алтернатива на тройната к-я, сега не ти траем вече, ще изберем нови недолюбци, които след 3 год. да кълнем и гоним? Карат ни да вярваме, че избираме м/у различни политики, а не е ли това всъщност матрицата? Ние винаги си оставаме овцете, те – овчарите. Блеем, блеем, па сменим овчаря и се наведем доволно да пасем. Обаче матрицита би дала фатал ерор, ако никой, НИКОЙ, не иде да им гласува- за когото и да е, срещу когото и да е – единствено отговорната гражданска позиция.

 5. Милиционер Нива не Жъне нито Хляб меси !!! А на народа пипето изхвърчало Иска да му опъват гърбинката

 6. Госпожа Фандъкова замазва герберската физиономия. Тежък герберкси ботуш сега ще стъпи върху врата на Цеко Минев. От друга страна, би било интересно да се проследят герберските телефонни обаждания в дните около приемането на спорния закон. На Искра Фидосова като най-представителна, например…

 7. “Данчето” играе или се вживява в ролята на “вярната и подкрепяща жена” до всеки успял мъж. А какво успя този “мъж”, който бърза да се скрие при всеки сериозен проблем, изискващ интелигентно и трудно решение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.