Според мат’ряла “елитът” ни не е гербер за мирисане

От една страна в България започна кампанията по предизборно ухажване на пенсионерите с обещания от страна на финансовия министър Дянков да развърже кесията. Той сам се похвали вчера, че след три години пестене вече можело да си го позволим. Едновременно обаче се разиграха грозни сцени с промени в начина на субсидиране и изплащане на лекарствата на инвалидите от войните- шепа мъждукащи старци в тази “земя като една човешка длан”. Ако си мислите, че е някаква грешка, грешите… Това е въпрос на (управленски) манталитет.

 

В държавата, чийто Властелин се възмущава гласовито от завещания му “матр’ял”, имайки предвид възрастните хора, явно е логично “елитът” да се гаври с безпомощните, безполезни от предизборна гледна точка инвалиди, включително и с такива, които са ранени не от оръжията на чужди врагове, а от бездушието на родния ни властови “елит”. Това става ясно от отчаяния зов, който публикувам ( в някакъв си личен блог, защото в някакъв си вестник, в който се престрашили да им дадат гласност, махнали имената на властниците от писмото!).

ОТВОРЕНО ПИСМО

ГОСПОДА, УПРАВЛЯВАЛИ, УПРАВЛЯВАЩИ И БОРЕЩИ СЕ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЪДБИНИ! НАС!

Ще ви изредим поименно, за да не остане съмнение, кой трябва да отговори на поставените в това писмо въпроси: Бойко Борисов – м.р-председател, Цецка Цачева – п-л на Народното събрание (дали е народно!?), Росен Плевналиев –президент, Тотьо Младенов – м.р на МТСП (дали изобщо има такава!?), Георги Първанов – експрезидент, Жельо Желев – експрезидент, Сергей Станишев – БСП, Христина Христова – НДСВ, Миглена Кунева – нов водач на партия.
Както виждате, господа (другари), богат букет от титли и възможности. Вие всички получихте писма, с които бяхте информирани, че в тази година 2012 обявена от ЕС за “Европейска година за активно стареене и солидарността между поколенията. Общата цел на Европейската година е да се улесни създаването на активно стареене култура в Европа, на базата на едно общество за всички възрасти.” … ”… Един уникален театър може да закрие дейност!

България се включи в инициативата с Решение на Министерския съвет от 13 октомври 2011 г., в което координацията на дейностите по Годината е възложена на министъра на труда и социалната политика.
Официалното откриване на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията–2012 в България се състоя на 2 март тази година с подкрепата и съдействието на Европейската Комисия. На събитието присъстваха над 140 участника, сред които  посланици, депутати, ръководители и служители на държавни институции, представители на бизнеса, на работодателски, синдикални и граждански организации, на академичните среди, художествено-творчески съюзи, граждани”
Прекрасно! Похвално! Тогава всички вие отговорете на следните въпроси:
1. Защо, след като всички вие получихте писма с молба да подпомогнете финансово ЕДИНСТВЕНИЯ В СВЕТА И У НАС ВАРИЕТЕТЕН ПЕНСИОНЕРСКИ ТЕАТЪР “СОФИЯНЦИ”, чиито личен състав е само от пенсионери-инвалиди, отговорихте с пренебрежително мълчание?
2. Защо писмото дошло от президентската канцелария, беше подписано от г-н Кирил Топалов, а не от обещалия пряк контакт с гражданите, президент Плевнелиев?
3. Защо в продължение на месеци театърът беше залъгван от МТСП за оказване на помощ (поискахте да променим план-сметката, да намалим “мероприятията” си до един концерт, а после “имаме ли документ с който да оправдаем дадените ни пари”) се подиграхте с нас и писмото-отговор с отказа за помощ получихме …4 дена след като концерта ни беше минал? Писмо подписано от зам. м-р от чийто отговор си личеше, че няма и представа за какво става дума.
4. Защо, господа, нито един от вас не си направи труда да изпрати, поне, ЕДИН ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС за апостолската работа на тези хора (средна възраст 70 год.), които вече ПЕТ ГОДИНИ се опитват да спасяват българската култура и да осъществяват, без някой да им е спускал Решения и Указания, ВРЪЗКАТА С МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ, за да не забравят децата ни, че са българи?
Цветя? Вие, явно не знаете какво е това? Но те украсяват луксозните ви офиси, когато същите тези възрастни хора с бедняшките си пенсии, вършат истински героизъм и въпреки вашето престъпно равнодушие осъществиха своя ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ под надслов: : “В ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, ВПТ “СОФИЯНЦИ” – КУРАЖ, ДУХ И ПРИМЕР ЗА ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ”.
5. Защо ги пренебрегнахте? Защо ги дискриминирахте?
6. Ако всеки от вас бе направил лично дарение, като онези българи дето в миналото са мислели за род и Родина, за език и традиции и са били истински народни дарители, и бяхте дарили като тях, да кажем половината от месечната ви заплата (дадена ви от народа ни и за сметка на нашите пенсии и заплатите на децата и внуците ни), ТЕАТЪРЪТ ЩЕШЕ ДА ОЦЕЛЕЕ. Защо не направихте нищо и сега тази уникална формация трябва да преустанови дейността си?
Ние знаем отговора! Искаме да получим вашия. Нека го чуе не само българският народ, а и целият свят. Ако театърът на пенсионерите-инвалиди не трябва да го има и не заслужава вашата подкрепа, искаме да знаем – ЗАЩО?

НС “БУДИТЕЛИ-СЛЕДОВНИЦИ”
ВПТ “СОФИЯНЦИ”

7 мнения за “Според мат’ряла “елитът” ни не е гербер за мирисане”

 1. Нито са цвете за мирисане грозните лехи, нацвъкани тук-там от Фандъкова, на фона на цялата обкръжаваща ги мизерия.
  Похвално е всяко начинание, връщащо духа и вярата в истинските ценности, но тази престъпна власт се е наела да унищожи до корен всичко онова, което режима на тошо не успя да доизтръгне.

 2. Кога комплексар ще инвестира в жив човешки мат’рял?

 3. “елит” ???

  Аз мога да ви разкажа историята на един пенсиониран военен юнак, за да разберете какъв е този “елит”.

  Този мой познат е на 76 години и ако го погледнете на външен вид е обикновен човек с тегло 60-70 кг и ръст 165. Точно така си е мислел и БОКЛУКА от Герб (с доста добро-едро телосложение), който го напада в гръб с юмрук, подразнен от коментара, който чичо Стефан направил по адрес на ГЕРБ и другите политически партии (крадци и мошенници и то пред милата централа на Герб (ще пропусна града). Не му харесала истината, че сега пенсионерите изнемогват а децата им живеят немили недраги в чужбина. Нападнал грубо и нахално с юмрук облечен в скъпи пръстени но не в лицето а като долен страхливец – нагло и подло в гръб !!! Но не сполучил ! Пенсионерът не паднал, нито се уплашил а смело попитал БОКЛУКА, – Господине, защо ме ударихте ??? И докато този “елитен” БОКЛУК се мъчел да проумее нещо, чичо Стефан без много да му мисли му направил един финт с глава уж, че замахва! БОКЛУКА уплашен се дръпнал настрани но за негова изненада получил такъв удар, който ще запомни цял живот плюс разходите за изваден зъб!
  Разбира се след инцидента, местен весник описал събитията, като нападение на военен пенсионер-побойник !

  Аз на такъв “елит” плюя !!! Не случайно Турция не желае да признава Български Дипломи !!!

 4. И се питам – До каква степен на Дебилност трябва да стигне обществото за да търпи това !???

 5. Илия, кажи го бе! Нека го знаем тоя истински Герой! Ние Боклука го знаем. Кажи го бе. Лично тук от щатите ще му пратя пари за лекарства.

 6. Според мен,правитеството провежда много правилна политика спрямо пенсионерите.Колкото повече се увеличва всичко,толкова по малка е тяхната покупвателната способност. А по малко пенсионери,по малко пенсии,повече пари в бюджета,повече пари за бонуси,и за какво ли не.

 7. Aз мразя Бойко Борисов,защото е нагъл,самовлюбен,циничен,егоистичен,надменен,двуличен,лицемерен и прост.Ама другарко,те другите са виновни.Аз нищо не съм направил.Редовното оправдание,че все някой друг му е виновен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.