Първи миражи за втори мандат на вехнещите гербери

След като управляващите обещаха първоаприлско повишаване на пенсиите с проценти, които по-скоро ядосаха пенсионерите, безогледната официална пропаганда продължава с „подвизите” си в обещаването на светло бъдеще в името на втория мандат за управление на ГЕРБ.

Съществен принос в кампанията има прогнозирането на непредсказуемата цена на тока, която вероятно повече от всичко срива плановете на сегашната власт за продължаване на обществения договор за приятелство и мирно сътрудничество с населението, бомбардирано през лятото със скок в цената на електроенергията. Съответно пропагандаторите подскачат под влияние на високото напрежение и според тоягата на началниците, за да си заслужат моркова.

В този дух премина поредното телевизионно предаване тази сутрин по официозната ТВ 7, в която дълго и с многократни повтаряния на обвиненията към всички предшественици на сегашните управляващи беше внушавана вина за днешната цена на тока. Няма да преразказвам неподражаемия разговор на телевизионния изразител на партийната линия на ГЕРБ Бареков, който се бори с всички сили да вкара в устите на събеседниците си „правилните” пропагандни заключения и обобщения, съобразени по ценорозписа на разпоредените му пропагандни кампании. Но си заслужава да спомена изтръгнатото от него днес „обещание” от гостуващия ( за стотен път) в предаването му председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев да има евентуално някакво намаление на цената на електроенергията …следващото лято. С други думи- да минат изборите и хората да се надяват на чудото като междувременно пуснат „правилната бюлетина”.

Този път обаче първото място по безумни обещания грабна друг невъзмутим вестоносец на добри новини от управляващото семейство. Цитираният от в. „Новинар” земеделски министър Мирослав Найденов обещава България да си върне арабските пазари, но в края на…втория мандат на ГЕРБ. Не е ли малко нахално. Не е малко, много е нагло…

Пак по същото време, но само ако ГЕРБ получи отново народната любов на изборите, Найденов обещава да сме си върнели търговското салдо с Москва от средата на 80-те години. Освен че това също е нахално заради предпоставянето на продължаващо герберско управление, прогнозата на министъра също е и далеч от реалностите. А те сочат безпощадно, че търговският баланс на България с Русия е типичен за една колония, която днес внася от метрополията си стоки на стойност десет пъти по-висока, от стойността на нейния износа за колониалната си владетелка. Да се разчита, че това може лесно да се промени с чушки и домати, за каквито напомня замечтано при посещението си в Москва Мирослав Найденов, е повод за фейлетон, а не за анализ на сериозна хипотеза.

Колкото повече наближават изборите, толкова повече оглупяват посланията на властта за бъдещето. Знаем, че любовта е сляпа, но любовта към властта все пак трябва да почива и върху някакъв здрав разум. Изглежда управляващите все повече го губят и преминават към хаотично бръщолевене за запълване на оставащото време до „страшния съд” на избирателите, които тази седмица им отправиха остро предупреждение в социологическо проучване, осъдило за първи път ГЕРБ на ужасната участ лидерът Борисов да мине в масовката на политиците, които са „по-скоро” неодобрявани от хората. От това май-по-страшно няма за партията, която без своя победоносен ( досега) премиер начело на държавата изглежда обречена да отиде там, откъдето дойде: в пъкъла на къкрещия вече наказателен вот.

13 мнения за “Първи миражи за втори мандат на вехнещите гербери”

 1. Според слънчевия ни премиер свободата на словото във феода Му е “В пълен разцвет”.

 2. T.нap. coциoлoзи явнo вече ca пoлyчили диpeктивa дa шaтнaт нa пaтката (ГЕРБ) глaватa: “Алфа Рисърч” най-ceтнe извади наявe oбщecтвeнатa тaйна, чe ГЕРБ гyби народна любов cтpемглaвo (18%). 3a cмeткa нa тoвa народната любов към Kyнeвa pacтяла (близo 170.000 мapcиaнци й били фeнoвe – твъpдo ядpo дaжe!!!). Xa` да видим на “Алфа Рисърч” колкo мeceцa ще й тpябват дa нaглacи пpoцeнтитe на ГЕРБ на 5, нa Kyнeвa нa 10, нa БCП на 20, a нa ДCБ на 0,00000000001. Aз зaлaгaм нa мapт 2013г.

 3. Поредицата НДСВ, Тройна коалиция и ГЕРБ, е доказателство, че след една грешка може да следва друга, още по-голяма.

 4. Г-н Инджев,
  Пропускате и последното “гениално” решение на правителството за облагане лихвите по депозитите и спестяванията на “богатия” народ с 10 % от 01.01.2013 г. (а увеличенито на пенсиите някой “друг път”-може и след изборите), който вместо да си харчи паритите, ги държи в банките. Такава “лудост ” не си позволи нито едно правителство от предишните периоди, дори и ТАТО, въпреки че в празните им глави са се въртяли подобни “мисли”. “С ГРОБ към “светлото бъдеще”!!! Сега върху лихвите, а скоро данък и върху пенсиите, надбавките за майчинство, облагане на данъците и т.н. и т.н.”- това е предизборният лозунг на “любимците” на народа.

 5. А ДСБ сливи ли имат в устата си? Все едно на всяка цена трябва да не влязат в парламента – ето така се държат. Ако отговорят на въпроси, които вълнуват хората (не може да не знаят, защото са били в Парламента), със сигурност биха имали голяма подкрепа.

 6. до Мифасол,драги мен Синята коалиция ме изгубиха тоя мандат,вече не бих гласувала за тях,а защо ли?Защото подкрепиха ГЕРБ в началото,само и единствено а не са БСП на власт,и се държаха неадекватно 3г..че и повече,бих разбрала да кажат -ГЕРБ получават нашата покрепа,защото правят това и това..а като имаше вот на недоверие да кажат-НЕ ставате-ставате…а те какво не са съгласни ама не са и против,загубиха не само мен..Костов преди беше мъжко момче,ама ,,както и да е,няма вече дясно,нито ляво,,само някаъв мутрокомунизъм,и мъгляво настояще,времето вече е тяхно,на втория ешелон на БКП,най-безкруполните комунисти,са на власт облечени в дрехи на ЕНП,ама и ЕНП май не и пука,та значи сами трябва да се оправяме в резервата,ама овцете само дават вълна,а други не останаха тук,в това число и аз :)))

 7. Eтo, глeдaйтe и слyшaйтe, бeлким ви прocвeтнe:

  http://tv.dsb.bg/

  E, пoлyчиxтe ли отговори нa вcички въпроси, които ви вълнуват, или иматe oщe?

 8. Към МиФаСол

  ДСБ не е престанало да отговаря на въпроси, да задава въпроси и да дава отговори, но сливите са в ушите на тези, които не искат да ги чуят. Парите, наглоста и корупцията на ГЕРБСП могат повече от думите на ДСБ, а и кой ли иска да чуе истината!? Сериозните и отговорни политици се радват на уважение само в истинските, европейски демокрации.

 9. Ха-ха, Миро ще възстановява износа ни към русия от средата на 80-те. Освен споменатите чушки и домати ще изнасяме олово под формата на електрокари. Сещам се и за 40-те хиляди компютри за Япония, дето не били 40 хиляди, а 400 хиляди; не били компютри, а компоти; не било Япония, а Съветския съюз; и накрая – не сме ги изнесли, а са ни ги върнали.

 10. Bъx ! И към когo ce пpeopиeнтиpa, aкo нe e тaйнa ?

 11. Ако се чака от избирателите да се завират по партийни сайтове, да четат програми, да ги сравняват, пИши го бегАло. Няма ли кой да им го каже това на функционерите и да хване дикиш?

 12. В ГЕРБ за пореден път доказват ,че не знаят какво правят,защото управлението им срина държавата и бизнеса.Такава бездарна политика,която само заплашва хората-това ще ви вземем,онова ще ви вдигнем,трето ще ви обложим не е имало никога.И на изборите ще си го получат,макар че алтернатива не се вижда.Пътят за младите хора е 1-Терминал 2 на летище София.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.