Имате много здраве от болните мозъци

Здравейте, уважаеми читатели,
Имате много здраве- ако прочетете шантавия текст, ще разберете от кого.

Днес ще изнеса кратка научна беседа по темата „Лудостта на говорителите”. Следвайте логиката ( в тази лудница), ако можете.
Говорителят на ЕК Оливие Баи първо предупреди парламента на България да изясни всички съмнения за кандидатите за Конституционния съд и когато предупреждението му бе пренебрегнато с избора на съдия Марковска той заплаши напълно официално ( както всички, с изключение на г-н Цветанов видяха по телевизорите си), че може да бъде изготвен извънреден доклад за състоянието на правосъдната система в България.
Говорителят от Министерството на всичките работи Цветан Цветанов отговори тук, че няма да отговори, защото официалният говорител на ЕК само бил говорил, а не му е писал. Думите на говорителя не му говорят на Цветанов нищо, ако не са в писмен вид ( поради което и авторът на този текст, взимайки пример, реши да ви напише своята диагноза).
Говорителят на съдия Марковска, друг вътрешен министър на България, но бивш (прогонен от поста си за връзки с „оперативно интересните” Галеви от Дупница), доразви говоренето на настоящия стопанин на МВР. Румен Петков сподели днес в националния телевизионен ефир ( където се рее безспир), че говорителят на ЕК, е един “временен говорител, който не познава страната ни, който не познава атмосферата, не познава хората, за които прави изявление и след това се прибира в тишината на своя кабинет”.
Говорителят на съдия Венета Марковска , да припомня, беше също говорител по въпросите на тишината в спалнята на спътницата му по партия Татяна Дончева, оставяйки публиката да гадае дали това му е известно от личен ( неуспешен явно) опит или е чувал тази тишина чрез подслушване.

Говорителят на Марковска посочи също така съпартиеца си Янаки Стоилов като говорител на Иван Костов по случая с Марковска. От кабинетите на Стоилов и Костов се носи тишина.

Междувременно, в интервю за меродавния по въпросите на всичко, свързано с любовта към Кремъл нашенски „Стандарт”, мълчателят по темата за скандала „Марковска”- Бойко Борисов, се изявява като говорител на руския президент Путин.
Цял свят си блъска главата да разбере къде изчезна приспивателят на тигри, съполетникът на жерави и откривателят на антики на морското дъно Владимир Путин. Агенция Ройтерс предполага например, че е болен. От кабинета на Путин намекват, че има нещо вярно ( и нещо общо с летенето с жеравите), но само Борисов знае истината и я споделя единствено със „Стандарт”, който, естествено, знае как и от кого да си поиска световната новина, с която да прецакаме патриотично мудните световни агенции:
ВЪПРОС НА „Стандарт”:
– Само здравословни ли са причините, руският президент Владимир Путин да не дойде за подписването на „Южен поток”?
ОТГОВОР на говорителя на Путин, българския премиер Борисов:
– Той ми се обади, докато бях в Албания на мобилния телефон. Обади се, да ми каже, че е възпрепятстван. Отлага няколко посещения, не само това в България. Поздрави ме за това, че действаме много активно и щом има възможност, в рамките на тази година, ще дойде. Лично ми се обади, да ми го каже. В разговора спомена вътрешни проблеми, което значи, че си има работа в страната. А неговото идване не касае подписването на „Южен поток”, защото по този проект, всичко е изяснено.”
Говорителят Борисов, както се вижда, е упълномощен от Путин явно да опровергае себе си в битността си на досегашен говорител, когато говореше наляво, надясно и в центъра, че Путин ще дойде в България именно заради подписване на „Южен поток”.

Говорителят Борисов вече  се опроверга и спрямо заканата си да не подписва „Южен поток”, ако срещу него не седна на българска земя самият Путин, което стана ясно миналата седмица от съобщението от Москва, че въпросният договор от руска страна ще бъде подписан от шефа на „Газпром” Алексей Милер. Мълчаливият отказ на Борисов да го опровергае може да се смята като потвърждение, че е опроверган.

Говорителят Борисов практически опровергава обаче не само себе си, но и говорителите на Путин, като Песков, според когото е проговорила стара травма на Путин в гърба и това е причината той да изчезне от публичното пространство ( и да пропусне не само срещата с Бойко Борисов, но и театъра с годишната му пресконференция).
Опровергавайки версията за заболяването на руския президент, Борисов лансира направо невероятната новина, че, Путин си има работа ( а ние си мислехме, че само се гмурка, плува, язди и върши други подобни подвизи, обилно отразявани от подчинените му руски телевизии).
В крайна сметка Борисов е експерт по вътрешните работи ( макар да ми беше казал в едно студио преди 10 години, че вътрешната политика е „изпражнение в целофан” и тя не му е интересна, за разлика от международната политика), а не е специалист по вътрешни болести!

Ако си мислите обаче, че това е върхът на пирамидата на лудостта по темата за говорителите, грешите.

На върха стои говорителят Яне Янев, който говори онова, което си мисли Борисов. Това стана видно днес след като говорителят на Борисов ни даде да разберем колко е ядосан премиерът на вицепрезидента Маргарита Попова.

Оставам с убеждението, че вицепрезидентът Маргарита Попова се изявява като някакъв задкулисен кадровик за това, което става в съдебната система. Ако това е така, да излезе публично и да коментира ситуацията.” отсече пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.”

Вероятно говорителят Янев говори тези неща поради следното говорене на г-жа Попова пред БНТ на 2 ноември, когато тя взе страната на говорителя на ЕК по скандала „Марковска”:

Трябва да направим правосъдието и вътрешния ред такива, че гражданите да имат доверие в държавните институции и да работим по правила. Важно е да предлагаме, да избираме по ясно определени критерии хора с безупречна обществена репутация, това нещо да е ясно видимо и да не са нужни допълнителни доказателства. Това се иска от нас, то е много лесно и просто – просто трябва да работят верните хора на верните места“.

Очакваме сега говорителят на Янев, фармацевтичният бос Марешки, радващ се на завидно медийно внимание и днес, да обясни, защо Янев спести говоренето срещу президента Плевнелиев, който беше много по-остър в призива си говоренето на говорителя от Брюксел да бъде адекватно чуто в София.

Не знам за София, но ако вие вече чувате странни гласове и ви се вие свят след тази беседа, не бързайте да се затичате към аптеките на Марешки, за които в София се раздават листовки на всеки ъгъл с презумпцията вероятно, че ще прераснат в предизборни пунктове за новата формация на тандема Марешки-Янев. Там няма да ви предложат адекватно лекарство. Просто се въоръжете с търпение и заложете на здравия си разум, който трябва да мобилизирате максимално. Защото истинската лудница тепърва предстои.

За успокоение, ето ви едно сравнение с Америка, където лудницата с изборите е на финала. Там от предизборната какафония лудна едно 4 годишно детенце, чието разплакано личице обиколи в звук и образ световните новини. Тук обаче сме детелюбиви: положението е предимно „майка плаче”, а децата- това сме ние, които понасяме с безпомощна усмивка да се отнасят с нас като с идиоти. Което също си е за показване по новините, но няма как да се вредим с просълзените си от умиление физиономии сред навалицата от озъбени говорители, на които е позволено всичко в нашата балканска психиатрия.

17 мнения за “Имате много здраве от болните мозъци”

 1. Както се пее в една песен на Black Sabbath:

  If you listen to fools, the Mob rules!

 2. Не съм такъв човек, който се подигравя някому по външни белези, обаче…Само гледайте и немейте – кой от кой по-прекрасен и уникатен: Цв.Цв.,Б.Б, Аецка, Искрецка, тандемът Ярешки, другият тандем- съдийкАта Марк. и най-успелият милиционер от Ямбол. Всички до един имат излъчване на дворна метла. Не говоря за красота, търся да видя поне искрица интелект, възпитание, одухотвореност, ако щете миловидност някаква. Не, Господи, всички до един стават за плашене на децата пред заспиване, да не беше тъжната действителност, че единствените уплашени сме ние възрастните. Ако не уплашени, то отвратени до невъзможност.

 3. За Пу не се чува нищо , щото или е в московската пандела “Матросская тишина” да провежда събрание в килията на Магнитски с неговите съкафезници на тема ,”борба с корупцията”.
  Ако не е там е някъде из подземията на Лубянка да дава инструкции по съставянето на дългия контра-списък Магнитски със своите стари верни другари от КГБ.
  Или просто е зает да съставя двата варианта на “приветствената телеграма” към новоизбрания президент утре.
  Затова пък в нета проговори нагледно една снимка от “Матросская тишина”. Ето линк:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2227309/Tortured-death-Putins-jackboot-state-Last-words-Moscow-lawyer-death-screams–chilling-truth-Russias-terrifying-gangster-regime.html

 4. Убеден съм, че Путин ще направи всицко необходимо за да дойде където трябва и когато му е разпоредено от самият Господ/ин/ Борисов, все пак е християнин нали така. Колкото до говорител/ЯНИ/ ЯНЕВ, който вчера официално подписа поредния договор за измама на избиратели с търговеца Марешки, дано да е изплатил предходния си договор към АЛ ПАТРОНЕ, че иначе не мога да си представя какви ли изпитания го очакват/Янето/ ако той /Ал.Петров/излезе преждевременно от санаториума /ареста/.

 5. А пък “управляващите” днес получиха много здраве от Барозу, чрез неговия говорител! Да видим какъв кусур ще му намерят!

 6. Към бележките на Иво може да се прибави и невероятната (всъщност защо невероятна?) новина, че на мястото на мавзолия на Г.Д. е започнало строителството на сграда, поразително напомняща стария мавзолей!
  Мястото на строежа е оградено и отпред има голям плакат с бъдещата сграда и имената на проектантите и номера на строителното разрешение, издадено от Столичната община.
  Ние се борим срещу МОЧА,те вдигат отново мавзолея!!!!

 7. В последните години си мислех, че политическият фейлетон, както много други неща в РъБъ е умрял или емигрирал някъде! Но уви, днес бях напълно опроверган! Иво, това ще си го сложа в рамка!Поздравления! Отдавна не бях чел нещо толкова свежо, точно и актуално! Направо класика, фейлетон отвсякъде! Още веднъж моите най-искрени поздравления!

 8. Плевнелиев бързо научи от ментора си, как да се докарва на демократ за пред Европа, а на практика да играе в отбора на приближените до Първанов.

 9. Прекрасна “беседа” Иво! Благодаря за изящното перо! Бъди здрав!

 10. Мдаа, странно е някак си международното и вътрешното положение на нещата. Когато излязоха сересетата около Мишо бирата, някъде около месец и половина цялата преса, народното събрание, не спряха да разнищват случая. Ти така си е редно. Сега излязоха някакви сересета с участието на Р Овч, Нинова и не знам кой друг, говори се за тридесет процента комисионна от стойността на Белене / хайде, нека да са три процента/ и какво? Странно мълчание, въпросът изплющя като детска пиратка, разбуни малко духовете, но не за съдържанието на СРС тата, а за това как са изтекли и това беше. Та, на кой да се вярва? Те това е питането. А за отношенията ни с Русия, Европа няма да си мръдне и малкия пръст заради нас, ако трябва да се противопоставя на Русия. Заради нас… хехе, това не е станало през 19 век, не е станало през 20 век, няма да стане и през 21 век. Съединението е направено от сърцати българи, които са вярвали в България. Сега на кой вярваме. Къде е волята, енергията, хъса на Стамболов, къде го Христо Данов, който на искането на Фердинанд да му отстъпи терен на едно от тепетата в Пловдив да си строи дворец, му е показал среден пръст… опитвам се да си представя кое и как срина духа на българина, който дух се е запазил петстотин години… отговори много, ни е един не върши работа.

 11. Тези “КРЕТЕНИ” наистина са “изкукуригали”, след като зад всички техни провали, неудачи и “шамари” им се привижда образа на ИВАН КОСТОВ и ДСБ. Боже господи, каква НЕВРАСТЕНИЯ!!!

 12. Вярно е написано майсторски! Поздравления! Без претенция да казвам нещо неизвестно искам да споделя нещо.
  Подлудителите се оказват луди.
  Двуликия Янус Янев се превърнал в приспивателя Морфей. Много им се иска никога за нищо да не са нужни доказателства. Трябва да се забрани да се мисли със закон за кеф на “елита
  Чрез тази система,затъмнителна,на говорители на говорителите на говорителите може ли да се стигне до главния сугестиращ? Логично, трябва да е някой субект, който печели винаги и каквото и да става в България интересите му са защитени, дори с цената на национално предателство.
  Да обаче в подвижна лудница логика не трябвало да се прилага: според Янев това не е никакъв такъв субект, а най ми било Костов, който задействал тайни лостове и зли сили – по тъмна доба призовани, за да опетни Марковска пред ЕК.
  Е, как човек да не се нарече с гордост “маргинализиран” от подвижната лудница и елита ѝ! На ЕК малко ѝ причерня, та заряза дипломатичното говорене и постъписа “елита”…

 13. Идиотизмите в новините нарастват лавинообразно. Шарлатанинът Ма/га/решки в съвместното си експозе с лудото Яне недвусмислено декларира възможността /вероятно след негов успешен старт в политиката/ в обозримо бъдеще цените на лекарствата да бъдат снижени със… до 70 /седемдесет/ процента!?!
  Имам чувството, че някой е оставил отворени вратите на психиатриите!
  И помнете ми думата – за този нагъл смотаняк ще гласува значима част от пенсионерите, които и в момента пълнят аптеките му, висейки с часове на опашка за “ефтини” лекарства!

 14. IN KOSTOV WE TRUST! Разбира се, че ако не беше адекватната и силна реакция на Костов и ДСБ, пъклените намерения на мафиотите в българския политически живот щяха да успеят, готвеха се да си осигурят пълен контрол върху съда. Сега поне можем да се надяваме на нещо по добро. А пък някои отровени от пропагандата хора казват: – какво от това, че ДСБ ще вкарат 10 – 15 депутата. Сега с 5(пет) са ” последния бараж, който спира мътния поток, заплашващ да отнесе страната!

 15. Много свеж текст. Прочетох го с удоволствие.

 16. Коментара е чудесен – как болезнено ни липсваха подобни по време на управлението на всички БСП управления.
  А на Иванова “отвратена до невъзможност” предлагам да изплаква очи наслаждавайки се на Петър Димитров,Ангел Найденов,Румен Спасов и още много други с излъчване на клозетни бърсалки.Тежи липсата на интелектуален изглед идващ от Милко Балев,Пеко Тако,Мако Дако и кохортата около тях.

 17. Павел Тинков | ноември 5, 2012, 20:34
  “И помнете ми думата – за този нагъл смотаняк ще гласува значима част от пенсионерите, които и в момента пълнят аптеките му, висейки с часове на опашка за “ефтини” лекарства!”
  За щастие, не сте съвсем прав, г-н Тинков – Марешки е отдавна компрометиран във Варна с арогантните си действия, а и лекарствата му отдавна не са по-евтини, да не говорим, че вече е почти публична тайна препакетирането на хапчета, прахчета и т.н. с изтекъл срок – в аптеките му в София – служителите му имат какво да кажат, но се страхуват, естествено…
  А комбинацията Янев-Марешки (в подкрепа на ГЕРБ) е прекрасен подарък за опозицията…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.