Съветските паметници в Белене и в центъра на София ще бъдат демонтирани

Както многократно съм обещавал в ivo.bg, естественият стремеж на човешките същества за съпротива срещу лъжата и потисничеството ще победи мракобесието.

         Този инстинкт води хората на протест срещу лъжата на правилното място. Авторът на този блог ще бъде говорител пред желаещите да чуят аргументи срещу демонтирането на остатъците от бетона в доста глави, от покрайнините на концлагера „Белене” и от центъра на София.

Поканени сте. Поканете свободолюбивите си познати!

 МИТИНГ-КОНЦЕРТ

НЕ на енергийната окупация!

24 януари 2013 г. (четвъртък), 18:00 часа, пред Паметника на Съветската армия

Уважаеми граждани и приятели,

Заповядайте на митинг-концерт против изграждането на нова ядрена електроцентрала, който ще се състои на 24 януари 2013 година (четвъртък) от 18:00 часа пред Паметник на Съветската армия в София. Митинг-концертът е под надслов „НЕ на енергийната окупация!“

Нова АЕЦ в България е зависимост. Да кажем НЕ на енергийната окупация. Гласувайте с НЕ на предстоящия референдум. Ако и вие не желаете повече паметници на глупостта в България, елате да го извикаме заедно!

Наши съмишленици са Магдалена Малеева, Ребека Хармс (съпредседател на Зелената група в Европейския парламент), Никола Газдов (председател на Българската фотоволтаична асоциация), както и млади и алтернативни музиканти.

Митинг-концертът се организира по инициатива на ИК „Зелените алтернативи против АЕЦ“, Инициативен комитет „Беля НЕ“ и Инициативен комитет “Не на измамата Белене”.

 

 

 

14 мнения за “Съветските паметници в Белене и в центъра на София ще бъдат демонтирани”

 1. ДА на митинг-концертът „НЕ на енергийната окупация!“

 2. От далечна Америка в изпращам братски
  поздрави.

 3. УСПЕХ на това народоугодно начинание!

 4. Съжалявам, че няма да мога да присъствам на събитието,но дано
  дойдат всички демократично мислещи хора,би ми се искало да се
  съберат 1/3 от хората на митинга на Орлов мост.УСПЕХ!

 5. Браво на Иво да поддържа светлината.
  Но внимавайте кои и какво брои при изборите. Поставени двама трима души могат да “гласуват” за хиляди мъртви или живи души. Не помните ли кой правеше “избори” с 99.999 % за “единствения кандидат” на “единствената партия” и се пъчеха, че само те могат да “броят” гласовете. А когато не успяват с шашмата, плашат че са готови да колят и бесят.

 6. Господин Инджев, дайте линк към видео моля. Защо никога не публикувате видео от такива събития?
  Поздрави.

 7. -Защо Вие с мегафон (от който нищо не се чува)

  -Престанете да ми обяснявате, че българите под 30г. са против АЕЦ Белене!По този начин губите доверието ми.Аз съм на 26г. Свързах се с приятелите ми (под 30г.), с цел да ги подканя да отидем заедно на “митинг-КОНЦЕРТЪТ”..петима от тях изобщо не знаеха за какво иде реч, а един от приятелите ми каза: “въпроса не трябваше да се политизира….нали знаеш, че всички са маскари”

  -Живея в покрайнините на София,(на около 20км от паметника на съветската армия) въпреки това се появих с голяма надежда, че ще чуя нещо различно от това,което съм чел тук и това което Вие и вашите съмишлениците казахте в телевизионни предавания… обаче Ц

  -Защо не поканихте един безпристрастен ядрен физик, който да сподели гледна точка

  -Ребека Хармс WTF!

  -Един дъждец ни спря…мисля, че сме обречени, като се има предвид срещу кого се борим…по стечение на обстоятелствата, Аз и моето семейство сме косвено засегнати от енергийната мафия в лицето на Ангел Божилов (главен изпълнителен директор на OET – обединени енергийни търговци) и имам идея за какви хора става въпрос.
  Ще са нужни огромни усилия за минимални постижения.

 8. Към Георги О.Х.

  Ако сте достигнал зрялата възраст от 26 години би трябвало да разбирате, че Вашият приятелски кръг не е представителен за настроенията на хората или на определена извадка от тях.Точно обратното: трябва да си извадите изводите какви са Ви приятелите.
  Явно сте от хората, които имат самочувствието, че знаят повече ( ако не всичко)и затова ми се карате да “престана да Ви обяснявам”. Но и в това бъркате- на човек като Вас не бих могъл да обясня каквото и да било.Защото не сте схванал дори факта, че нямам нищо общо с организацията на въпросното събитие, на което просто бях поканен като говорител ( от хора, които изглежда смятат, че има какво да обяснявам).И не отговарям нито за мегафоните, нито за Ребека Хармс, нито за ядрените физици, които тъкмо за Вас са обективни.
  А намекът Ви, че трябва да сме Ви благодарни, че си правите труда да дойдете от чели 20 километра разстояние, окончателно оформя за Вас впечатлението като за човек, който смята, че всички са му длъжни с нещо.
  Освен това си противоречите: щом сте бил там въпреки дъждеца, значи все пак не Ви е спрял .

 9. Към ИВО ИНДЖЕВ

  Благодаря Ви, че обръщате внимание на зелената ми глава. Тя найстина е такава…опитвам се да работя по въпроса.

  За приятелите ми имате право, но за жалост в момента не откривам други.

  Не претендирам, че знам нещо (камо ли всичко)..прибързал съм с тази част от коментара си.

  Това с 20км просто го споделих с идеята да покажа, че съм готов на саможертви(колкото и малки да изглеждат те за Вас) или си беше чиста проба мрънкане… не знам, Вие ще прецените

  Явно не съм се изразил добре.Аз дойдох на митинг-концертът, но заварих около 20-ина човека там.

  Не претендирам за благодарности. Напротив, искам да изкажа Благодарности към Вас, че работите за нашето бъдеще.

  Ако смятате, че нямам място в блога Ви, моля да ме уведомите.

 10. към Георги О.Х.

  Ок, разменихме си любезности- инициативата беше Ваша, но и инициативата да сменим тона- също.
  Ако можеха повечко хора да се поучат и да сменят тона в името на по-важните неща, щеше да е добре за разведряването на нашия хоризонт, вечно мрачен с облаците на постоянното мрънкане.В името на това винаги можем да си стиснем ръцете. И без това имаме проблем със самоизяждането между хора със сходни разбирания.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.