Осакатената ни свобода

Някои хора наистина не разбират, а мнозина се правят, че не схващат, но и едните и другите често ми опонират защо изобщо се занимавам толкова упорито с нещо толкова „маловажно” като някакъв си съветски паметник на лъжата за окупацията като форма на свобода в България. Ще направя за неразбиращите и нежелаещите да схванат една аналогия с днешна дата.

Нима в тази небивала криза на политическото представителство и на улични протестни земетресения, когато цялата държава се клати и не се знае дали няма да ни срути на главите, точно темата за едно осакатено куче е „най-важната”, че да се занимава с нея една телевизия тази сутрин?

Ще ви изненадам с отговора си, може би : да, най-важната е! Защото обществото ни е болно. Заразено е с какво ли не и се лута от едната крайност ( пълното мазохистично мълчание и глухо търпение), към другата, както се вижда от лозунга върху махалото „всички вън” ( без уточнения и изключения). Къде „вън”- от парламента, от партиите, от властта, от корпорациите? Или това е призив всички да са навън на улицата? И кои „всички” да се махат- само носителите на лозунга ли да останат „вътре”?

Мъчителите на животни са всъщност животни, които се представят за хора. За тяхната перверзия трябва да се говори като за една от проявите да безпричинна лошотия, опасна като симптом с часовников механизъм.Ясно е, че който реже крака, няма проблем да реже и глави. И не само на куче.

Всички знаем, че когато едно дете мъчи животинки, то ще порасне като социопат. Болното дете , образно казано, ни е предупредило, но възрастните са онези, които е трябвало да вземат мерки. Диагнозата за бъдещето на мъчителя на животинки, ако не се вземат мерки срещу психическото му отклонение, безпогрешно се потвърждава. Познавам лично такива хора, които свършиха зле, но не от старост.

Ако още не е ясно накъде „бия”, да поясня тогава: нашият мазохизъм да търпим над себе си една толкова нагла лъжа, като твърдението за нашата всенародна благодарност към Червената армия за три годишната окупация де юре и продължението й де факто с помощта на българските надзиратели, назначени от Сталин и неговите наследници в Кремъл, е диагноза за нашето състояло се бъдеше като несвободен народ. Ще свършим още по-зле, ако не пожелаем да се излекуваме.

Така че, да, важно е. Много е важно да „забележим”, че имаме проблем с тази наша свръхпоносимост към лъжата. Опитът да се преборим със заболяването си чрез връщане на себеуважението в една успешна битка с най-яркия символ на самоунижението и търпимостта ни към лъжата в нашата държава, е не само легитимно усилие, но става още по-терапевтично актуален тъкмо сега и днес. За да не се чудим утре защо сме като куче с отрязани крака- все още живи, но безпомощни и безвъзвратно увредени за нормален живот сред свободолюбивите народи.

47 мнения за “Осакатената ни свобода”

 1. Ние, в по-голямата си част, сме несвободни хора, а несвободният човек може да търпи всякакви лъжи, при него центровете за възприятие са притъпени. Свободата е състояние на духа, а как се лекува духа, ей Богу, не знам. Надеждата ми е в младите, струва ми се, че ние сме нелечими.

 2. Иво , грешиш, тези ,които убиват и се гаврят с животни не са животни, защото няма животно което да реже лапи , или да убива за удоволствие. Трагедията е в това ,че и тези “хора” са човеци. Човека е най долното живо същество на земята.аиг

 3. Да убиеш човек е трудно, трябва мотив, а и жертвата има шанс, човек срещу човек, а да осакатиш кутре, това не мога да го квалифицирам…..

 4. Г-н Инджев,
  възхищавам ви се на упоритостта с която постоянно и толкова дълго време продължавате да обяснявате че голямата лъжа за “двойното ни освобождаване” започва от символите като ПСА.
  Не мога да си обясня инертността на народа ни.

 5. г-н Инджев,
  Както винаги сте безпощадно прав. Отказването да видим реалността (свръхпоносимост към лъжата)е симптом, присъщ на жертвите на социопатите (както напоследък в Америка предпочитат да наричат психопатите). И проглеждането е част от процеса на излекуване на жертвите, но то е много труден процес. Дано да дочакаме Бидовден!

 6. Карабас Барабас днес ни подарява нова мартеница от кукли на конци, наречена “обществен съвет”.
  “Бели” АнгелЧе-та и Червени Номенклатур-Олигарси.
  Ще си я закичим ли безгласно?

 7. Прав сте! Но ако можех аз да избирам основната новина за днес би била тази публикувана в cross.bg с днешна дата:

  Уволниха Бареков от ТВ7!

  София /КРОСС/ Уволниха Николай Бареков от ТВ7, съобщи за ИА “КРОСС” източник от медията, пожелал анонимност. Според запознати, собствениците на телевизията – Корпоративна търговска банка, са решили да се отърват от лошия имидж на Бареков. Журналистът е отстранен от поста директор на ТВ7, след като сътвори невероятен “завой” в политиката на телевизията. Така от медия, която поддържаше “до последно” ГЕРБ, ТВ7 се опита да стане “телевизията на протеста”. Нещо, което явно не се хареса на собствениците й и му костваше главата и заплатата от 60 000 лв. месечно.

 8. Много благодаря за тази статия, идентична беше и моята идея в един мой коментар към статията Ви “Вместо фракинг- червен смокинг с петолъчка на ревера”:
  …Ние сме на принципа от “Осанна” до “Разпни го” и нищо между тези две изкрещявания… Между пиянство и махмурлук какво има…Това е житейскта ни философия като народ,затова е такава и нашата история и такава ще бъде, ако не заменим “Осанна” и “Разпни го” с обществен “Big brother”, коректор на управляващите ни…Сега ние сме просто едно 3 годишно дете – кога ще пораснем? За това е нужно освен “технологично” време, но и знания и желание. Първото съществува независимо от нас, знанията ги има, но за нас те все още са само “данни”, защото знанието или информацията по дефиниция са данни, предадени и разбрани, а ние дори не поглеждаме в посока към тези знания, камо ли да ги вземем и разберем…А желанието за емоционално и интелектуално порастване – ами то е продукт на духа, който ние сме занемарили. Така рискуваме като нация да остареем физически, а като дух и разум да останем деца…

 9. svobodata e v glavata,syrceto i dushata(stava za 4alga par4e) 🙂

  seriozno: natroshete gi na siten 4akyl i go izpolzvajte za obezopasqvane na zaledeni u4astyci.zabraneno e v alpite, za da ne si troshat kolite,gyzarite.no za nashite komunogyzari shte e perfektno lekarstvo protiv: izto4vane na pari ot budjeta za 4istene na neshto koeto nikoga ne e iz4isteno.:)

 10. И още нещо към предишния ми коментар. Едно е да си свободен, друго е да се чустваш свободен.
  Когато си свободен, ти се и чувстваш така, но дали когато се чувстваш свободен, ти наистина си и свободен? Как се проверява това? Ето ни една тема за споделяне на мнения.
  Единият от начините според мен да проверим дали донякъде сме свободни, е като се запитаме: “Аз в състояние на реагиране ли съм само или мога и да действам? Am I acting instead of reacting?”.
  Реакцията като поведение е на ниво инстинкти (несъзнавано), което е необходимо за да живеем, но не и достатъчно, за да сме свободни, действието е на ниво дух и интелект (съзнание), което ни прави свободни.

  Позволявам си да добавя долните редове на английски, вярвайки, че повечето читатели на този блог биха си ги превели, ако ли не, ще ги преведа…

  “…The thing is, reacting makes your life a roller-coaster ride, one in which you have no control nor clear direction. It makes you full of excuses for your unhappiness. Action, on the other hand, is conscious decision and responsibility. It is rewarding because you’re always learning, even from your mistakes. Acting is empowering and relieving. You choose how to respond rather than the situation directing you…”

 11. Поздравления, г-н Инджев, за прекрасната статия! Откакто вчера прочетох списъка с поканените за Обществен съвет личности при президента имам желание да изразя своето несъгласие с развоя на събитията. С много малки изключения тези хора са изключително непредставителни за голяма част от народа. Присъствието на много от тях е неуместно, а даже и зловредно ако ще се решават важни за държавата проблеми. Не зная по какъв начин ние, обикновените хора да изразим несъгласието си с този списък. Може би с емейл към президентството би било удачно? Ако някой има идея , моля да я сподели!

 12. Mazohizma sushto e diagnoza. Tia e edna ot tezi koito sa vkoreneni v BG naselenieto koeto si umira ne samo da si obicha dushmanite, no i da im pokazva kolko mnogo gi obicha. Tezi koito poznavat dobre ruskata kultura triabva da znaiat za izraza “biot znachit liubit” – na bulgarski “bie, znachi obicha.” Tova kazvat ruskite zheni za muzhete si kogato muzhicite, kakto bezdomnoto kuche v statiata, gi podlagat na poboi – gore dolu tolkova redovno kolkoto im kazvat “zdravei.” Sviknali sa kazacite da smiatat che vsichki koito te biiat, unizhavat i podtiskat, shte sa im blagodarni za izrazenata liubov i shte otvrushtat sushto s liubov no bez suotvetnata porcia boi. E, BG naselenieto gi e razbralo napulno, i e otgovorilo na zhelaniata na muzhicite. Naveli sa se bulgarite ot poveche ot 60 godin na ruskite bokluci i sa gi ostavili da praviat kakvoto iskat sus zadnite im i drugi chasti. Kakva radost za bulgarina, nali e ot “bratushkata” mu.

  Dokato nechestivata ruchichka na rusia v bulgaria ne bude otriazana nishto ne shte spasi BG naselenieto i izmislenata BG durzhava ot katastrofi i provali.

 13. А “представителчетата” на протестите, гаврили се вече с митинг срещу ПСА и идея си нямат, че утре ще историята ще им търси сметка като национални предатели в полза на Русия!

 14. Новината днес е, че Ангел Славчев е бил при Президента. Кой допуска това? Съветски агент да преговаря за демокрация! НАРОДЕЕЕЕ….

 15. Откога се знае за този Ангел Славчев – протестиращите не го отстраниха от редиците си, сега друг да свърши работата на протестиращите – президента виновен – хора, докога ние ще пасуваме, а друг ще изискваме да върши несвършеното от нас – нека се огледаме, пак сме същите – мрънкащи и бездействащи. Пък си и задаваме въпроса: Кой допусна това? Ами ако и отговора му не знаем, по-добре е да се “разотиваме” – ние пак пропуснахме шанса си да свършим нещо САМИ и ЗАЕДНО…

 16. Омраза разплата!
  Това са двете сили които властват над протеста!
  И да революцията е лява!
  Искаме национализация на ЕРП-тата на златодобива и на редица други отрасли!
  Какво не е ясно!

 17. Да не забравяме, че президента е бил комсомолски секретар, все пак…

 18. Здравейте Г-н Инджев,
  Високо ценя коментарите Ви.Бихте ли коментирали един проблем,които бе решен отдавна от посткомунистическите страни,а именно лустрацията,която само тук не бе извършена,което бетонира властово и икономически компартията,доведе до срастване на мафия и държава,невъзможност да се откъснем от съветското влияние.За каква смяна на политическата върхушка мечтаят протестиращите,без лустрационен закон….

 19. Всъщност никога не е късно да се свърши нещо като компенсация за несвършеното предишно – дали ще се появат протести за изхвърлянето на Ангел Славчев (и други, ако има такива като него внедрени) от Гражданския съвет, или каквото е там, преговарящ с президента. Съмнявам се, ние обичаме да протестираме срещу големи, но имагинерни неща, като свобода, равенство, монополи и т.н. Някакъв си внедрен БСП агент сред протестиращите може да предизвика само нашето пищене срещу него (пардон, не е и срещу него, а срещу президента, който го е приел, изумително е как успяваме да се разфокусираме и да насочим вниманието си не към причината, а към следствието), но не и действия, насочени срещу самия проблем – Ангел Славчев. Ние пак линчуваме друг, в случая президента, а не себе си, та нали с нашето бездействие изпратихме Ангел Славчев при президента… Или греша? НО никога не е късно за корекция, нали? Едно мога да призная на комунистите, те са активни, не действат на емоционална основа, те са една стъпка пред всички нас, които си мислим, че всичко знаем и можем, те диктуват правилата на играта, ние само реагираме, но не действаме… “Който не се е поучил от миналото, е обречен да го повтори” и “”Не можеш да допуснеш една и съща грешка два пъти.
  Вторият път не е грешка, а избор…”

 20. разплата,отрасъл,лява,национализация,омраза,революция…..какво наистина не е ясно за това кой нагнетява и яха протестите

 21. Здравей Иво,
  Друго и не може да бъде, след като през 1989 г. членовете на БКП бяха 1,200,000 души. Тези хора не били вербувани в КДС. Така казват. Колко са тези, които не са членове на тази Партия и сътрудници на КДС? Стават прекалено много. Много малко оставаме!!! Затова, сме на това дередже.
  Много неща съм преживял, но днес ми идва в повече т.н. “Обществен съвет” при Президента. Очевидно ни смятат за ИДИОТИ. И сигурно си го заслужаваме. Представени всички комунистически олигарси.Във форумите се възмущават срещу Донев / Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова, други от НДСВ/. Никой не говори за ченгето милионер Божидар Данев и неговия началник отскоро, честният частник Сашо Дончев, който снощи при Лили Маринкова ме накара да затворя телевизора, за да не повърна. Да го попитам, защо ми увеличава газта, след като уж беше намалена с 20 %? Никой не говори за монопола в петрола и газа. Никой не говори, че избраниците от протестиращите в София са подставени лица, както ти ги посочи и всички, гравитиращи към БСП. А колко нормални и високо образовани хора имаше там на митингите. Никой не говори за ченгето Константин Тренчев, облажил се от т.н. преход.Никой не говори за другия профсъюз, съешил се с новобогаташите и приспал справедливия гняв на загубилите работа нормални хора, поради некадърността на т.н.комунистически крадливи “бизнесмени”. Моля, за твоето мнение.

 22. @Никола, може на повърхността да излизат тези неща. Но какво значи ляво, което иска 10% плосък данък?
  Големия проблем наистина са медиите, които не изразяват свободно истините които знаят а са едни прости ПР разпространители на големите пари.
  Хората трябва да знаят имената на тези, които направиха преврата срещу Т.Ж. и какви цели си поставиха тези хора. Хората трябва да знаят как вчерашните борци против капитализма станаха за една нощ милионери в зелено.

 23. Много добре разбирате, г-н Инджев, че борбата Ви е обречена. Как можете да убедите хората в това, че един национален мит не е мит, че всичко е само въпрос на интереси, които нямат нищо общо със свободата, братството освобождението, идеалите. Хората обичат простите неща, простите идеи.
  Борбата може да не бъде изцяло спечелена, но едно нещо би могло със сигурност да се съхрани. И това е личната позиция и изразяването на собственото мнение. Колко е лесно, а колко е трудно…

 24. “Представителите на протестиращите напуснаха консултациите за Обществен съвет към служебното правителство, които бяха свикани от президента.”
  Подписали:
  Ангел Славчев https://www.facebook.com/angel.ce.14
  Дончо Дудев https://www.facebook.com/doncho.dudev
  Екатерина Димитрова https://www.facebook.com/kitke70
  Георги Арсов https://www.facebook.com/georgi.arsov.18
  Янко Петров https://www.facebook.com/ianko.petroff
  Янко Андреев http://www.standartnews.com/balgariya/50_lideri_na_protesta_se_sabirat_v_sliven-178955.html
  Светлин Тачев https://www.facebook.com/fukdo
  Десислава Арабаджиева ???
  Славчо Галевски ???
  Йоанна Иванова ???

 25. Еее,пак се “разкаля”,ми ….
  “Бог си знае работата”

 26. Ми няма как да ви се обясни нищо,няма,щото сте приучени “партията мисли,ние не”. и “Бог е опиум за народите” – пак по “правате партийна линия”.
  Аз по “Божи спам” знам да разяснявам.
  и как бълхата възпитава новороденото си пак така “збръкано” пояснил съм.
  “Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности”-Алберт Айнщайн
  Не ви харесва така да се “разяснява”,а “малии тоя е много учен,щом такива умни приказки ни говори,че ние нищо неможем да разберем”-така.
  Posted by Симеон В. | март 1, 2013, 11:33
  “Свободата е състояние на духа, а как се лекува духа, ей Богу, не знам. Надеждата ми е в младите, струва ми се, че ние сме нелечими.”
  Бог “лекува” но “в кошара не вкарва никой на сила”.

 27. Само оправдания “нямам българска клавиатура” “патриоти”.
  Е това имам на разположение ганьовци.Всеки си гледа келепиреца,пък искате да стане нещо,ми няма как да стане,като всеки се продава душичката и неще да направи нищо за “общото благо БГ”.Ако няма келепирец,никой не се помръдва !

  Фонетична БГ.- Файл : CYR95_NT.EXE

  “Designed and developed by Stefan Chekanov”
  “Cyryllic Keyboard Layouts for Windows 95 / NT / 2000” и за XP става.
  “Особено изглежда нашето положение на тази земя.Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой,без да знае защо и за какво,във всекидневния живот ние само чувстваме,че човек е тук заради другите,заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества.Човек започва да живее тогава, когато може да живее извън себе си.”-Алберт Айнщайн (прости приказки)

 28. Аз не намирам някаква връзка между “свръхпоносимостта на българите към лъжата” и стърчащия в центъра на столицата (невиждан в друга страна) национален позор, както няма връзка между този позор и болшевишката лъжа за “освобождението ни от фашизма”, защото МОЧА не е построен като символ на почит, а като символ на страха във върховите години на славното Горянско движение у нас. Горните сравнения ми приличат повече на безличното словосъчетание “за всичко са виновни комунистите”, с което се замитат и оправдават престъпленията на комунистическата върхушка управлявала страната до сриването на Стената. Фактите безспорно доказват, че веднага след решението на Столичния общински съвет демонтажът на МОЧА започна, но на третия ден бе спрян от Кмета Янчулев. Последният се оправда, че така му бил наредил Вътрешният министър на Жан Виденов. Дали това е вярно и кой от двамата е извършил престъпление по служба е от компетентността на Главния прокурор Сотир Цацаров. Следващите трима кметове на София, обаче, безспорно са извършили тежко престъпление по служба, тъй като единствено заради лично облагодетелстване не са изпълнили решението на СОС и в течение на много години са тормозили и опозорили българските граждани. Тези трима кметове са Стефан Софиянски, Бойко Методиев Борисов и учителката по руски език Йорданка Фандъкова! Ако тях Главният прокурор Сотир Цацаров не ги изправи пред съда, ще потвърди моето дълбоко убеждение, че днес в България се преследват единствено политически неудобните за властта и за мафията българи!

 29. Към НИКОЛА:
  Какво не е ясно ли? Не е ясно после, когато ви поднесат това, което искате, какви ще ги ручате? И кой ще ви е виновен? На вас – “левите”?
  🙂

 30. Г-н Инджев , поздравявам Ви за премиерата в БНТ/ дано не греша , че сте за пръв път там / .

 31. Доживяхме! Да допуснат г-н Инджев национален ефир!

 32. Към ne na Belene:

  Бил съм и преди, но рядко в публицистично предаване ( да не говорим за “Панорама”, където се появих за първи този януари, но като изпратен от инициативния комитет срещу АЕЦ “Белене”- водещият Бойко Василев направо се извини, че съм в студиото му, намеквайки, че не той е решил това да се случи).

 33. ДАААА НЯКОЙ ЖУРНАЛЯ НЯМАТ СЪВЕСТ А САМО ОПРАВДАНИЯ !

  (ТУК ТЕ ПЦУВАМ 10МИН )

  И ТАКА И ТАКА НАРОДА ТЕ ЗНАЕ ЧЕ СИ ЕВРЕЙСКО МЕКЕРЕ НО АЗ ИСКАХ ДА ГО ПРОВЕРЯ!

  ТВОЯ ГОСПОДАР ЩЕ БЪДЕ УБИТ КАКТО И ТИ ЩЕ ИЗГОРИШ С НЕГО ! МОЛИ СЕ ! ИДВА КРАЯТ НА ВАЩА МРЪСНА ИМПЕРИЯ !

 34. Г-н Инджев, защо въобще споменавате “Панорама”. Снощи, това безгръбначно Б.Василев включи на живо “лицето на протеста”- червеното манипулаторче Славчев. Какво повече? А за паметниците – навремето си дадох дума, докато не махнат т.нар. “Альоша” от Бунарджика, да не ходя там и дори да не поглеждам нагоре. Сигурно се досещате, че 23 години не съм стъпвала на тепето. А в Пловдив не е имало нито един червен кметски мандат! В общинския съвет винаги и имал демократично мнозинство. Но и комунисти и “демократи” са едни и същи робски глави. И сега този с шмайзера си стои за срам на целия град.

 35. Може ли някой да ми помогне да видя появяването на г-н Инджев в БНТ?Не знам къде да потърся.

 36. Написах мейл на ” Животът и други неща”. Подразни ме, че рядко( какво рядко- никак) Ви канят. А на всичкото отгоре- постоянно Ви прекъсват. Изобщо много е смешно- като Ви поканят в студио- така беше и при Бойко Василев- много ги е страх да не кажете нещо дето не е казионно и само Ви прекъсват. Защо си мислят, че Валерия Велева е много четен журналист и постоянно е в студиото им- в стил ” На всяко гърне- мерудия”

 37. Към: NE NE Belene, Светла и Иво Инджев

  Много Ви моля дайте повече информация ( в кое предаване, кой ден и в колко часа) за участието на г-н Инджев в БНТ. Тъй като се намирам в чужбина и не мога да следя бг телевизиите и пропускам редките тв участия на домакина на този блог.

  Благодаря

 38. Уважаема г-жо Илиева,
  Напълно споделям погнусата Ви от присъствието на ”Альошката” над най-свободомислещия град в България. Още повече, че надписът на паметника е ”Слава на непобедимата съветска армия освободителка”.ТОВА НЕ Е ПАМЕТНИК НА ЗАГИНАЛИТЕ ВЪВ ВОЙНАТА СРЕЩУ НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ. На Вас оставям да прецените коя от думите в това посвещение е истина – ”непобедима” ли, „”освободителка” ли, или дори ”армия” като се сетим за пладнешките грабежи из цяла Европа и милионите изнасилени жени и безпричинни убийства на цивилни. Нека това не Ви спира от разходки по Бунарджика и няма защо да не гледате нагоре. Ще Ви разкажа една история, която винаги ме разсмива, когато ми се мерне пред очите въпросният тотем. Знам я от баба ми и от майка ми. Някъде през 70-те, един от старите и добри строителни инженери в Пловдив ,приятел на дядо миq бил предложен за почетен гражданин или някакво друго признание от Пловдивската община , но му било отказано /естествено – завършил в Германия и инженер от стар градски род/ , а той се оплакал на приятелите си. Коментарът на дядо ми и другите приятели бил, че това е съвсем нормално защото инж. Марков бил забил две дебели железа в задника на ”Альошката”. Просто съветските строителни специалисти забравили да сметнат тотема на преобладаващото за Пловдив ветрово натоварване от запад и се сетили за това при готовия паметник. Не знаели как да решат проблема и им се наложило да потърсят за съвет буржоазния инженер. И понеже ”Альошката” ”гледа тъжно на изток към родину”, познайте къде с пневматични чукове са пробили отворите/тогава е нямало HILTI/ и са набили железата. Та ей за това Марката не го отличили. А аз колкото пъти видя тотема, си спомням тази история и си представям как един здрав работник с потник кърти ли кърти паметника на това деликатно място и ми е по-весело и лесно да го гледам.

 39. Вместо да намаляват паметниците на миризливия руския ботуш по Българско, те се увеличават (нов-новеничък паметник в сърцето на София, висок 3 метра и половина, на “неславянина” Йосиф Гурко, аргументиран със “славянската солидарност” от кагебиста Исаков, който вместо да е персона нон грата в БГ, ни е натресен за посланик):

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5571311

  Аецка Цачева, която скоро ще забравят всички, освен в родното й село, също била там, и по устата й мед капел…

  А после се чудим защо сме такива и в такова състояние вече повече от век…

 40. Към Ивайло Кирилов – Предаването по БНТ “Животът и други неща” днес 2-ри март от 9 ч.

 41. Моля, не забравяйте, че и в Бургас си имаме “Альоша” дето не мога да го гледам!

 42. към BORO – Благодаря Ви за това, което разказахте. Ще се опитвам вече да си спомням историята с приятеля на Вашия дядо, когато ме натисне абсурда на този паметник. А може би, точно така трябва – да им се надсмиваме и да не си хабим емоциите.

 43. Осакатеното животно и свободата?!?!
  Жестокостта не прави разлика между човек и животно. Жестокостта не може да осигури нито свобода, нито обществен ред, нито да им въде гарант.
  Благодаря за акцента на господин Инджев от името на осакатените!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.