27 мнения за “Всяка прилика е кощунствена”

 1. Както би казал Шекспир –
  “нищожества, придаващи си вид,

  и гаврата с човешкото доверие” – това са хората на долния ред.

 2. Ето едно от обясненията защо духовността в България загнива с тенденция за изчезване.

 3. Контрастът е убийствен! Само със забележката, че вместо Добри Войников би трябвало да бъде Иван Богоров – издател на първия български вестник “Български орел”. Добри Войников има доста статии, но не е издател на вестник.

 4. Не знам или по-точно не вярвам да има някой на този свят, който може да установи някаква прилика по какъвто и да е признак между тези два реда фотографски изображения, бил той гений, нормален или луд. От горният ред се излъчва дори някаква святост, докато от долния лъхти миризма на кочина, което поставя под съмнение дори въпреки формалните прилики дали става въпрос за един и същи биологически вид. Има обаче една единствена прилика, която колкото и кощунствена да е трябва да признаем. Става въпрос за една и съща територия на обитаване макар и в в различно време – за съжаление нашата. Става въпрос за една и съща държава, за която някога горните мечтаеха и се бориха, и която долните, “съвременните” съсипват, ако все още не са я окончателно съсипали. Става въпрос за регресът на един народ – българският и пример за всички останали докъде може да доведе една утопия, като комунизма, ако не му се даде своевременен и енергичен отпор. До пълно озверяване или оскотяване и това е печалният резултат. Сигурно това е кощунствено, но е факт който не може и не трябва да бъде премълчаван, докато все още има някаква надежда.

 5. Като разликата между османското присъствие по тези земи и съветското присъствие по тези земи.
  Подобни контрасти има и във всички други области.

 6. @ KIROV
  Напротив, г-н Киров, напротив! Има пряка връзка между салама и свободата. Погледнете къде хората ядат хубав салам и то по много?! Най-интересното е, че салама го ядат свободните, на несвободните не им се полага, в най добрия случай получават “кучешка радост”

 7. То, че прилики няма,но е интересно, че в долната редица единствено физиономията на Т.Т. Изглежда долу-горе интелигентна. Останалите наистина са пълна скръб.

 8. Наистина, ще се усъмни човек, че са един биологичен вид. Явно селекцията си е казала тежката дума. От години не чета преса и никого не съветвам!
  Не мога да проумея, как и с какво се издържат и то много добре тези издания? Читателите им ли са мазохисти, или рекламодателите им са толкова богати? …

 9. Към SJL

  Борисов дойде на власт с обещание за свобода и “салам”, но присвои свободата, а салама даде на кучетата, но само на своите. Ако ще говорим на “месарски” език, първо идва свободата, а после “салама”. При липсата на свобода, “салам” получават само тези, от цветната част на снимката и то в изобилие. Изборите в България са свободни, когато сам си избереш несвободата, трябва да знаеш, че салам може да получиш само ако някой ти подхвърли нещо. Следващите избори чукат на вратата. Всеки сам избира бъдещето си.

 10. Третия, четвъртия и петия – има нещо човешко, макар и на зли хора…. Но едно и две – нищо, следа от човешко няма…..

 11. Спомням си “24 часа” преди Гочева да му стане главен редактор.И тиражите му си спомням.След това тя го превърна в парцал-“БАБАТА ПУКНА-МАЙ”това беше стилът й.Сега доста градски вестници имат по-висок тираж от “24 часа”А всеотдайната госпожа стана шеф на пресгрупа.Един Бог знае колко пари има и също един Бог знае откъде идват.Абсурд след абсурд.

 12. Господи ,като гледам лицата от долния ред и е видимо как духовната нищета е намерила своя материален и физически еквивалент.

 13. имаше една рубрика … “no comment”

 14. Господин, ИНДЖЕВ,
  след всяко Ваше убийствено попадение си казвам: “Е, от тук нататък не би могъл с нещо да ме изненада! По-в десетката не може!”. Но-о… връхлита ново “цунами” и отново съм опроверган!
  Мисля си – какво ли ще се получи ако се приложи същият подход и по отношение емблематичния състав на Народното събрание, а защо не и на част от изявените ни политици?!
  Например – избитите от комунистическите изверги държавни мъже в Софийските гробища и под тях – днешните потомци и следовници на извратената им партия в Парламента!

 15. Към Павел Тинков:

  Трябва да уточня, че нямам заслуга за самия колаж. Само заглавието и решението за публикуване по този начин е мое. Винаги посочвам авторството, но в случая просто реших, че това не е най-важното и направих това, което пишеше към колажа: “разпространи”!

 16. Гледна точка: Горен ред – борци за национална независимост на България. Долен ред: Бившите освободени, впрегнати в ДПС-БКП-ДС хомота. Трагична бездуовност и нищета!

 17. ЕТО КАК ЗВУЧИ БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТИКА в статия на Хр.Г. Данов от …1871 г.:
  „На всичкото наше зло, на всичката наша неволя причината са само и само гъстите тъмни мъгли на незнаенето, в които като слепи блудим и спрепинаме се! От незнаене нямаме по-добри училища; от незнаене са тъй побъркани и тия, които ги имаме; от незнаене нямаме учели хора и всякакви книги и вестници, които да ни просвещават и оправят към доброто; от незнаене нашите занаяти тъй запряха, търговията не върви и алъш-вериш няма…; от незнаене нашата земя не ражда толкова, колкото би могла, и май пропада напразно и това, което добиваме насила от нея; от незнаене нашият добитък е тъй мършав и не за в работа; от незнаене сме тъй сиромаси, голи и разкърпени…; от незнаене много се мъчим, а малко се храним; от незнаене сме тъй повече харчовити, отколкото спестовни; от незнаене сме се предали тъй мъжете на спиртологията, а жените – на модата; от незнаене тъй всякакви болести ни газят и без време в гроба хвърлят…; от незнаене сме толкоз развалени, та кипят помежду ни всичките най-лоши страсти: гордост, самолюбие, завист, ненавист, лъжи, клевети, грабителство и др. т., които не ни дават да се помъкнем напред ни общо, ни частно!”.

  А сега сравнете тези думи със заглавия от парцалите на горните (долните, по-точно) морални уроди и експонати на Чезаре Ломброзо: Прасчо, Мама Пиги, Агент Бор – Пор и т.н.Ей ги бисерите:
  “Георги Първанов събира световния енергиен елит в Пловдив. Хилари и Путин ще тропкат по тепетата”
  “Бойко носи заплати на хората,те го посрещат като спасител”
  “Холандия ни пуска в Шенген, Цветанов уредил”
  И т-.н.

 18. Забележително е,че всички българи на тези черно -бели снимки имат нещо ,отличително общо т.е. всичките са мустаклии.Без да изключвам наблюдението си ,отнесено към българите от днешните цветни снимки искам само да отбележа колко е важно практикуването на знанието и моженето ,което се основава на истинската ,голяма любов към занаята въобще ,а тук може да се прочете още как тази любов от дълбока древност достига до нас ,благодарение на споделената искрена вяра в таланта на българите да я съхраняваме -любовта ,с чувство на дълбока признателност,което е незаменимо,според мен.
  http://www.asenovgradnews.com/bg/articles/Иван-Гащилов:-Как-написах-историята-на-родното-ми-село-Югово/4094/index.html

 19. @STAMBO

  Още: “Трамвай бутнал трима. Ватмана циганин”

 20. @ STAMBO:
  Благодаря, приятелю, за отправката.
  Вътрешно убеден бях, че е невъзможно пръв да съм прозрял грешката на Любен Каравелов, когато твърди: “свободата не ще екзарх, иска Караджата”.
  Историята ни дава богат пример за това, че не са ни липсвали всякакви хайдути, бунтовници, въстаници, революционери и пр. Настоящето ни обаче доказва, че един народ не е в състояние да извоюва и опази свободата си ако не е просветен, духовно извисен и вътрешно свободен!

 21. Хм… сега очевидно папкат повече.
  И по тая линия може би слушкат повече?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.