Задава се кабинет “Брашнян чувал – сделано in Bulgaria”

Както ни управляват, така и ни се „извиняват“- в кавички. Потвърждава го отново Симеон Сакскобургготски в интервю за испанския „Ел Паис“, в което на пръв поглед си признава обещанието да ни оправи за 800 дни за своя „най-голяма грешка“. Само че в следващото изречение добавя, че всъщност ни е оправил за 1000 дни- т.е. сбъркал е само в бройката.

Подиграва ни се по същия царствен начин, по който презрително ни съобщаваше, че ще снизходи да ни осветли по някой интересен въпрос „когато му дойде времето“.

Да беше само Симеон такъв, „с мед да го намажеш“, както благородно предлага народът по отношение на отделен грешник. Само че по нашите земи искреното разкаяние на виновните управници е дефицитно, като стоките от първа (втора и каква ли не още) необходимост по времето на Тодор Живков- същото, по което носталгично въздишат късопаметните българи днес.

Късният Тодор Живков не само не се разкая за „социализъма“, който сам обяви за едно „недоносче“ ( сякаш самият той е бил страничен наблюдател, а не негов едноличен законодател), но и продължи до края на живота си да ни се подиграва за това колко много говеда имало в неговия край- и били не само червени ( така се шегуваше той на един събор в негова чест в Правец под бурния одобрителен смях на населението на площада).

Ако такива „вождове“ на народния гняв, като Волен Сидеров, бяха толкова агресивно настоятелни към самия Живков и неговите подобия във властта да се извинят, както група атакистки депутати кресливо изискваха на улицата с пяна на уста да стори в лично качество от името на една телевизия един обикновен репортер, крайното левичарство на атакизма-сидеровизма нямаше да цъфне в днешно време като определящ фактор за баланса на силите в този парламент.

Тон за отказа от извинение даде самата преименувана БКП, която методично предаваше тази щафета на производните си в политиката. Дори и хиперинфлацията, до която те доведоха страната през 1997-ма, не прекърши желязното им самомнение на „несправедливо обругани“. За сметка на това надделяха исканията им онези, които извадиха държавата от катастрофата, да се оправдават за това и до ден днешен, понеже в спасителната си мисия също допуснаха да се краде ( при това от от други, не от приближените на БСП). Получи се като в друга цветиста народна мъдрост : „направи добро, изяж л.йно“!

„Дурной пример“, както казва пък друг помъдрял от бой народ, е заразителен. Тази пандемия закономерно връща на власт „безгрешната“ тройна коалиция, която всъщност напомня още повече на „кабинета Беров“, управлявал с името на съветника на Желю Желев, но от името на проруската всемогъща корпорация „Мултигруп“ в периода на контрабандата по трасето Москва-София-Белград в нарушение на международното ембарго ( нещо като южен поток на руски горива и мръсни пари, напомпали мускулите на българската организирана престъпност, от която няма отърваване и до днес като дар в името на „течната дружба“).

Впрочем „Мултигруп“ беше разбита от управлението на СДС без никакво извинение и както виждаме грехът се оказа смъртен за разбивачите. Все някой трябваше да изпие докрай горчивата чаша с петролните утайки от периода на онзи южен поток.

На костеливия Орешарски обаче отдавна е простено, че е бил костовист- цял заместник-министър на финансите в кабинета „Костов“. Сега реди едноименен кабинет от името на БСП, ДПС и с безименната подкрепа на „Атака“.

За да не остане по-назад и Бойко Борисов заяви, че би му дал някой депутат, за да му се получи парламентарната аритметика в узаконяването на новото правителство. Борисов обаче, както и предшествениците си, няма намерение да се извинява за нищо, защото смята, че е бил прав. Признава си само царски, че бил „горделив“ – в смисъл, че с право се гордее, но само малко е прекалил.

Аз пък си признавам, че съм виновен: не ги разбирам тези
тънки сметки. Явно в българската политика извинението ( и покаянието) е вредно за (без)грешниците, облечени във власт. Те се чувстват в правото си да продължават да правят каквото искат, включително като обещават едно, а правят обратното.

Предстои ни пореден цикъл от този кръговрат- „не по врат, а по шия“, въртене в квадратурата на кръга на безценните кадри, дяланите камъни на прехода, които да мелят брашно, правейки се на остри. И така- до ново изтръскване на брашняния чувал с надпис „ Сделано in Bulgaria”.

39 мнения за “Задава се кабинет “Брашнян чувал – сделано in Bulgaria””

 1. Кабинет “Орешарски”? Струвами се, че кабинетът “Беров” ще бледнее пред това, което има да се случи. Все пак тогава имаше някаква опозиция. Сега няма никаква благодарение на мизерника от Мадрид,тройните коалиции и пожарникаря-слънце. Орешарски уличен в “нерегламентирани” връзки сега е с откровенно регламентирани такива. За съжаление около опростаченото население, наречено народ ще преживява червеното бъдеще и мислещите хора.

 2. Поздравления г-н Инджев, както винаги анализът Ви е много дълбок и точен, но за съжаление и много тъжен. Чувалът направо си е сделан в СССР. От трибуната на Народното събрание Филип Боков се хвалеше, че “Вината я вземат с мезе”.

 3. Не зная дали е вярно? http://www. svobodata. com/page. php?pid=11461&rid=34&archive= Ако е?! Майко мила!

  Поздравление Иво!Както винаги-точните статии в точното време!

 4. Каквото и да се задава, тъпаците вкарали четири болшевишки партии в парламента го заслужават.

 5. Аз съм с десни разбирания и до 1997 знаех за кого да гласувам!От тогава не съм гласувал изобщо !Ужаси ме фалша с който дойде така наречения цар! Смятам , че след Беров , той беше също голяма спънка за България!Спря държавата между две гари !И върху композицията се нахвърли позната глутница на БСП , Доган и омразните ми жълти .След това на мястото на жълтите дойде и Гербаджииския фалшификат !Всички те от 2001 до днес бавно и сигурно разградиха държавата !Този път не чрез грубия бандитизам при Беров , а чрез корпоративни схеми и банкови операции!Що се отнася до този Орешарски – невиждан “специалист “- знаем го !!! Той през цялото време беше от тях ! Предаде каузата на сините заради кариеризма си !Представете си барикада!Стреляш и мушкаш със щика в близък бой противника , рамо до рамо с хора защитаващи и твоята кауза!Ноооо. противника настъпва и взема превес !Е какво пък обръщаш се , и започваш да стреляш по своите ! Ти си вече с победителите !Отвратително ….. нали!!!! Е… такъв ще ни управлява сега !!! Класически РЕНЕГАТ – и нищо повече!

 6. Респект Г-н Инджев! Мислите ли че България отвори кутията на Европейската националистическа Пандора или е още твърде рано да се събуди Европейския лъв наакан от икономиюеската муха на про-азиатците.

 7. М-да, подозренията ми, че започва налагането на тотален негативизъм у нас се засилват. Напоследък все повече се отрича всичко, без някой от отричащите да посочи някаква макар и хилава идея какво точно трябва да се прави. Уверявам ви, че по тоя начин ще има да се ровим в дъното още много време. Няма никакъв смисъл предварително да се обрича на провал всеки нов опит да се отлепим от тинята, защото,видите ли, е предложен от Х, а той е боклук! Всички тук сме за дясното, но след като то се проваля с гръм и трясък на всички избори, трябва ли да бъдем озлобени срещу всички останали политически субекти, докато се пръкне десният “месия”? Левите ли са ни виновни, че дясното не става за никакъв чеп? Не е ли по-разумно да се опитаме да видим и нещо позитивно в цялата работа, а защо не и да го подкрепим? Политиката “всички са маскари” не донесе нищо свястно на България, но май много от вас още не го виждат. Все някой им е крив… Виденов… Костов… Царя… Станишев…Колкото и да не ви се вярва, всеки един от тях е направил и смислени неща. Само дето не се е хвалил ежедневно с това, и не са го следвали платени репортери навсякъде. Мислете с главите си и стига ровете костите на политически трупове!

 8. Дайте да свалим опаковката (целофана) от “плана Орешарски”. Съдържанието е “плана Божков/Златев/ТИМ”. Предполагаем формат “3:5:8”.
  Въпреки, че Божков не е водеща фигура в комбинацията, за благозвучие и атрактивност бихме могли да използваме названието “плана на Черепа” или да кажем – “плана джентълмени на сполуката”.

 9. ,за тях разкаянието е нещо инфантилно и презрително.

 10. Българските тайни служби не са български след 1944г. Те са обучени, верни и действат единствено в интерес на руската мечка. Тяхната задача е да плетат мрежи и държат изкъсо българите. Най-големият им успех е убийството на писателя Георги Марков, като подарък за рождения ден на Тото Кратуньо. Те, ако бяха български щяха ли да допуснат този грабеж и да няма виновни. Аз съм сигурен, че те са подготвили достатъчен брой заместители на ГЕРБ. ББ и неговата “партия” , Сакскобурга, много други партии и продажници свършиха прекрасна работа в полза на комунистите.

 11. Може би кабинетът на Орешарски няма да се окаже най-добрият вариант за управление на страната. Даже го определят като “брашнян чувал”, но той е единственият парламентарен (т. е. мирен) път за сваляне на пагубния за България диктатурски режим на Боко, Цвъко и милиционерската хунта. Много бързо корумпираната българска политическа класа забрави протестите принудили Боко да подаде оставка. А какво би станало ако Боко се върне на върха на управленската пирамида? Кабинетът на Орешарски трябва да се разглежда и от тази гледна точка. В какво състояние е днес страната? Нека тези, които двадесет години си изкарваха прехраната в СДС, спрат да говорят глупости!

 12. Всъщност г-н Инджев има един политик, който се извини преди доста години. При това се извини пред цялата нация като действащ президент. Говоря за Желю Желев.
  В новогодишното си слово, в навечерието на новата 1997г (помните ли какви временя бяха тогава?), си спомням много добре как започна речта си: “Уважаеми сънародници, аз се извинявам! Мене ме е срам…” и т.н.
  Та и такива чудеса стават. Но тогава беше така да се рече все още остатъчните романтични представи за демокрацията бавно и безвъзвратно загасваха, но все още ги имаше.
  Сега ако някой се извини по такъв начин ще бъде сметнат за популист и лицемер.
  Както и да е, на мен лично не ми трябват извиняващи се политици. Ако някой ще се извинява да го направи като отдавна пенсионирал се вече. Тогава може да му приема извинението.
  Трябват ни действащи политици. Не такива, които се чудят постоянно коя посока да хванат и да изтъкват колко благородно от тяхна страна, че си били признали тази или онази грешка.
  Не ми трябва и романтична демокрация – романтиката е за влюбените. Трябва ни действаща, стегната и работеща демокрация. Демокрация и капитализъм, в който като погледна 10 години напред да видя нещо, да мога да си го представя макар и бегло. А не да се чудя догодина дали изобщо ще живея все още в България.
  Мисля, че е време да наблегнем на прагматизма. Романтиката е вредна за напредъка и просперитета – да я оставим там където й е мястото и да не я търсим там където не може и вероятно и не бива да вирее.

 13. С уважение към г-н Инджев точен анализ но това ни е до болка позната реалност за която е допринесъл много или малко всеки един от нас , очевадно е ,че така наречи десни не са алтернатива а по-скоро част от това статукво… една молба , дали автора би ни заинтригувал с идея,виждане за изход от това състояние ?

 14. @Драгулев
  Такива, като теб, приятелю, защо не си пишат в някой “червен” сайт, където им е мястото, а редовно замърсяват дясното пространство?

 15. Преди няколко години изказах мнение в един блог, че няма сила, която да ни отклони от пътя към Европа. Грешал съм, и то много, за съжаление. Нашият народ никак не прилича на европейските и това, което се случва, не е случайно. Вярно е, че петата колона не спира да ни пречи, вярно е , че Русия прави всичко възможно да ни попречи за европейската интеграция, вярно е, че т.нар. Запад не ни помогна кой знае колко много. И все пак решаващата сила е народа, а тук уви …не виждам светлина в тунела! Между другото аз твърдя, че Борисов сдаде властта под натиск от Москва, и няма как да се върне отново на власт (даже и да иска), защото просто няма да оцелее физически. Това, което става, е неговият начин да се измъкне от чудовищният натиск на Путин! Империята на злото е решила да се строи Белене и нищо не може да я спре! Тези наши така наречени съюзници от НАТО, както и Америка, няма да си мръднат пръста за нас, както се случи и след Втората световна война. Ние сме обречени да бъдем сателит на Русия…

 16. Леле, какво още ще сваляте Байно, нищо не остана за сваляне… свалихте Иван Костов, човекът, който стои по-високо и от паметника на съветските мракобестници, но не го разбрахте това в България! Няма по-високо от хората, които “любят, тачат и милеят “, няма! А сега си чешете езиците за тези, които духат супата…. Заслужихте си честта!!!
  In Kostov We Trust!!!

 17. Г-н Инджев, със сигурност и горния ми коментар няма да се появи, защото и аз съм от купените медии, които Вие така яростно критикувате за цензура! Да сте жив и здрав!

 18. “Брашнян чувал – сделано in Bulgaria”
  Е те баш такива бяха чувалите дето Скъпата ми майчица (както рекъл съм ее ,не сега с “написани грешки” в ivo.bg).Та така рече тя (да припомня),когато течеше “рекламата” за пришевствието на величеството дето шъ ни управи и има ма мноого връзки с шейхове та парици ш донесе на поселението да му раздаде за банички мазни.
  А как рела Ли?:”Да ви дам чували,изпрала съм ги,що може човеко да нема съдове с какво да донесе париците.Па кат съ свърши работата шъ си ми ги върнете,пак да ги изпера,да има когато притребват да съ помогне на общественото благо”.Даа!
  Ми то като не взеха предложението и на сир е озно,за това не стана работата.Тъ е за това стана “кво стана та пак не ядохме”.
  Амин!

 19. В обществено-политическия живот на страната днес цари пълен хаос и той тласка България в пропастта. Главната причина за хаоса идва от долнопробната политическа лъжа, че милиционерската хунта ГЕРБ била дясна партия, с дясна политика и членувала в “дясната” Европейска народна партия. Под достойнството ми е да разплитам тази нечувано гнусна лъжа. Но на онези заблудени от интригите на Боко привърженици на СДС, които отчаяни от пълната некадърност на сините лидери гласуваха за ГЕРБ, ще припомня един неоспорим факт. Когато в годинте на демокрацията в Правец откриваха паметник на комунистическия престъпник Тодор Живков, почетни гости бяха Борисов, Първанов и Станишев. Може ли някой от тези трима комунисти да стане сетне лидер на дясна партия? С положителност такова нещо в цивилизована страна не би могло да се случи! Значи измамените съидейници на СДС, които гласуваха за ГЕРБ, са гласували фактически за комунистите. Ето къде е заровено кучето!

 20. Май тройната коалиция се очертава БСП/ДПС + ГЕРБ. И всичко това за да се спаси честа на “европейската левица” БСП, ДПС…………. и да не поставят Атака в неудобно положение;))))))))))))) Трогателно!

  Резултатът ще е – БСП/ДПС си управляват, ГЕРБ ги крéпи, а Волен си запазва “брендинга” на националист;))) Поради липса на въображение сценаристите на българският преход просто са пренаписали старият сценарий с НДСВ.

 21. ” Аз съм сигурен, че те са подготвили достатъчен брой заместители на ГЕРБ. ББ и неговата “партия” , Сакскобурга, много други партии и продажници свършиха прекрасна работа в полза на комунистите.”
  Posted by EVGENI | май 24, 2013, 19:10
  То боички много за “Великденски яица”,та колко му е.Шарчици всякъкви,на според както дойде.”червеното яйце” пазят си “неупетнено”.То в казармата (по татово време,да съ не бърка с по новите “демократични ни времена”),най заслужилите пращаха да отиват и да полеят розите (етично така на местото дето несъ отива поселание,а по голема нужда кат възникне).Понеже пък от “червено яице” тъ ми е така за “червената розичка” на ПЕСовете “соцялисти” (българска тесна работническа партия К)”БСП” – за красота.Уфф “Разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова” – “революционер – поет”.

 22. globalleader
  24.05.2013 17:37:24

  За 23 години се доказа, че нещата не се решават на избори, от което следва, че се решават по друг начин. Въпросът е защо никой нищо не прави, за да реши нещата. Отговорът е – не е осъзнато, че на избори нищо не се решава и се поддържа илюзията, че те нещо променят. Какво трябва да се направи, различно от изборите, не по време на изборите – трябват активни действия – дискусии и организация, но за всеки е по-лесно да чака някой друг да свърши работата. И в резултат получава това, което заслужава – всеки народ си заслужава управлението. Колкото до демокрацията – тя е робовладелство с ново име. Винаги ще има една част от населението, за която ще е изгодно да има робовладелство и тя с всички средства ще се съпротивлява срещу промяна на системата. И така докато робите се надигнат. А ако не – ще продължава вечно.

 23. @Огнян Георгиев
  “Невижданият” специалист Орешарски ми напомня за един друг прехвален и “независим” финансист от близкото минало (Тодор Вълчев), който подготви технически фалита на банковата система по времето на Виденов. Доколкото знам, сега се укрива в Швейцария.
  Както знаем, в последните години сумата на гражданските депозити в банките доста понабъбна, така че “брашняният чувал” би могъл отново да се поизтръска,

 24. Тези, които виждаха в лицето на ГЕРБ най-голямата опасност за България вероятно сега са щастливи. Най – лошото мина. При това стана по изпитан вече начин, та не се наложи да се поптим да правим накакво си там гражданско общество, някакви си несъществуващи десни и прочие консервативни партии, пък нали си имаме толкова много от автентични п-автентични и от десни по-десни такива и сега? Е стана тя каквато стана:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11468&rid=29
  Който не си помни историята му се налага да я повтаря.
  Но тепърва ликуващите ще има да асимилират случващата се реалност:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11473&rid=29
  А къде гражданското общество? Който иска да си чака Годо или да вика безпомощно неволята, да си чака. Аз време нямам. Задържа ме само едно интервю вчера по Юронюз на Трише в което той потвърди мнението си за единствено възможния правилен път за излизане от кризата: Монетарният подход и необходимите мерки за прогрес :икономии, реформи и повишаване на ефективността (т. н. аустерити межърс). Въпреки кресливите протести те се провеждат навсякъде. Не само в ЕС, но и в Щатите и на много други места. Но между дугото спомена, че се разбрало вече, че наказанията, като замразяване или спиране на Европейските фондове не дадоха никакъв положителен резултат и очевидно няма да дадат такъв и в бъдеще. Затова вече има идеи да се засили повече федералния принцип на ЕС и несправящите се страни (като нас например) по предложение на Европейската комисия да се вземат на директно управление от парламента в Брюксел. В това само виждам реална надежда за нас, след като доказахме (за кой ли път), че не сме способнои сами да се управляваме. Вероятно защото “Годо” или “Неволята” все не искат да дойдат. Така де, като нямаме гражданско общество за какво ни е този суверинитет? На гол корем чифте пищови.

 25. Към ИМИГРАНТ:

  И вие да сте жив и здрав, пък дано да разберете, че Вашата фиксация не прави услуга на самия Иван Костов.

 26. Е казах ли Ви аз Г-н Инджев,че ще се съгласите с мен.Знам си “стоката” ил “мат’ряло” дето рече Кандидат Премиер Борисов.Пъ после “нищо не чух,дрънкат ми ламарините”.Паралелни светове Г-н Инджев,ко а съ прай.
  Приказки разни “народни” има пре много и все за едно и също иде реч “НАРОДЕ ????”.
  Та в “одвъдното ще съ разплатим”,както рекъл съм Ви !
  “Дядо чете лекарствата и съставките им в аптеката:
  – Фениламин, алкиламин ….
  – Какво, дядо, не ти харесват цените ли? – пита го аптекарят.
  – Не. Не ми харесва, че всички свършват на “Амин!”
  « Последно редактиранье: Май 24, 2013, 11:28:49 от Марчето »
  http://www.severozapad.org/forum/index.php?action=printpage;topic=110.0
  “Нема такова место”

  Тъ: Амин !

 27. @бай Пешо
  Баща ми (Бог да го прости) казваше :
  ” С бръмбър, ако тръгнеш – най-много на ла.но до те заведе!”
  @ПетърДрагулев,
  ако те конвоирът двама мръсника има ли значение кой е пред теб и кой зад теб или кой ти е отляво и кой от дясно!?
  @ММ,
  Желев преди да се извинява щеше да е по-добре да обясни защо през цялото си президенстване държа до дясната си кълка Бригадира Аспарухов!

 28. То беше ясно. че управлението ще е тип “Доизтупай брашнения чувал” , защото БСП, ДПС са безумно неспособни.За Атака и ГЕРБ няма какво да кажа- те толкова могат- пожарникари , които и за милиционери не стават.И освен това всичко с тези подслушвания беше нагласено.Ако Цецо е главния подслушвач, защо записите са само за неговите, а не примерно за Съсела/много ми е гаден/ и сега да ги разбие.С една дума помагал на тройката да взема властта.Моята формулировка за управлението по-скоро е “стадо кръвожадни акули в малък гьол вода, движени от един акуловод”Ще има доста бой.Ама най-добре повече хора да се осъзнаем и да се научим да бием акулите. Трудно е, но е възможно.

 29. Към GB

  Повтаряте натрапчиво тезата, че четящите блога на Иво Инджев са щастливи от резултата на изборите. Грешите генерално. Не, не са щастливи. В по-голямата си част, тези хора останаха без политическо представителство. Това е по-малката беда. По-голямата е, че България губи още четири години, в които четирите парламентарни “тупалки”, (герб, атака, бсп и дпс), ще думкат без почивка “брашняния чувал”. И четирите се движат от една и съща ръка, така че “по-малко зло” при тях няма.

 30. Драгулев, ще коментирам само думите Ви за “пълната некадърност на сините лидери”, която (подразбирам) тласнала сините избиратели към мускулестите обятия на кадърния Бойко Борисов. За човек, който живее на Запад, показвате странно непознаване на тънката разлика между инсценирането на политика на Запад и у нас. Аз симпатизирам на ДСБ не на последно място заради сериозността, която излъчва ръководството на тази партия, която много ми напомня на съдържанието и тона на политическото говорене в Германия – с аргументи, факти, цифри, компетентно и без лични нападки към политическия опонент. Никога не съм виждал/а по германска телевизия Ангела Меркел с ножица в ръка. Но съм виждал/а многократно да я “въртят на шиш” в дискусии с политическите й опоненти. Докато на българския избирател за 23 години му бе внушено, че политиката е цирк, в който може да се пробва “куцо и сакато”, затова критериите за качествен политик са вече безобразно изкривени. Затова България си позволява “лукса” разни нули като Станишев, Гоце, Сидеров или Борисов с помощта на умели PR стратегии да се изживяват като партийни лидери. Но все-таки те си знаят, че са нули, затова никой от тях не би седнал в дискусионно студио да дискутира със сериозния и компетентен политик Иван Костов за бъдещето на страната, какъвто дебат е задължителен в нормалните държави преди парламентарни избори. Толкова по въпроса за кадърните и некадърните в политиката.

 31. Аз започвам да усещам едно натрапчиво намекване от името на различни хора – било то форумци, било то дори професионалисти – анализатори, а именно:
  “Некадърните сини и десни от някаква тяхна си егоизтична злоба и необясними пошли цели и намерения /разбира се на първо и централно място И. Костов/ съсипаха дясното пространство… и ето сега добрият народ и разочарованите интелигентни хора страдат и са отвратени от новия парламент.“

  Това вайкане, въпреки че звучи безкрайно наивно, си намира добра почва в главите на много от нашите сънародници – по-лесно на тези, живеещи в България, по-трудно на тези в чужбина. Логично е, защото тези, които живеят в чужбина имат предимството да сравняват родната политика с тази в съответната страна.

  Аз съм от втората категория българи. Информирам се чрез Интернетните източници. Опазил ме Господ от обгазяване чрез българските телевизии, радия и вестници – впрочем според мен точно казионната медийна среда е най-голямата проказа над българското общество.

  Та, аз си направих труда всекидневно да следя изборната кампания в страната и то от различни интернетни страници, включително репортажи, за да си създам обективно мнение.
  Изводите ми са следните:

  – Най-смислена кампания направи ДСБ. Конкретни и изпълними послания, а не кухи лозунги. Идеите им – реалистични и въпреки това поднесени от СЪРЦЕ.

  – Мотивираност да търсят пряк контакт с хората – дори и в малките населени места. Репортажите от дневните диспути на националната телевизия го показа този факт черно на бяло. Винаги имаше представител на ДСБ, както и на БСП. Представители на останалите “десни“, както и на ГЕРБ или ДПС отсъстваха на диспутите в градове като Смолян, Кюстендил, Враца, Видин, Шумен. Те се появяваха разбира се щедро по телевизионните студия в най-гледаното време. Дали заради откровен мързел или заради удобство, всеки сам да гадае, но сигурно не заради липса на пари.

  – Не само заради кампанията, а по принцип сравнявайки българската политическа среда със същата на държавата в която живея, не мога да не потвърдя : В България липсва елементарна политическа култура и единственият политически субект, който се доближава до западното качество е ДСБ.

  Така че никак не е почтенно да бъдат разнищвани сега “десните“, особено функционерите от ДСБ. Те свършиха, за българския стандарт погледнато, много добра работа.

  НО НАРОДЪТ НЕ ГИ ЧУ! Не искаше да ги чуе! Избра си да зачеркне квадратчетата на БСП, ГЕРБ, ДПС или АТАКА. Огромен брой нацупени соц-продукти, обедняли не само материално, но и душевно решиха да НАКАЗВАТ с негласуване.
  Спомогнаха за изпадането на “десните“ от парламента. Наказаха Иван Костов, издигнаха Волен Сидеров…е това е. ИЗБИРАТЕЛИТЕ така си го пожелаха.

  Виновниците за сегашната ситуация са си самите Български Граждани и никой друг. Толкоз. Така че какъв смисъл още години наред да търсим под вола теле?!?

 32. (реплика към Ради) Поздравявам Ви за Вашето гениално прозрение, че аз съм комунист! С него спокойно бихте могли да влезете в рекордите на Гинес за разсмиване на аудиторията.

 33. Нещастен български народ,нещастна аз!Смятам,че около 30 процента притежават някаква политическа култура,останалите са безмилостно манипулирани от свои и чужди.Българинът е тотално объркан,няма никакво чувство за социална принадлежност,за добро и зло,за мястото си в обществото,за правата и задълженията си.Налагането на правила се тълкува като заплаха за демокрацията,то пък една демокрация!Образованите,възпитани хора са трън в очите на необразованите и невъзпитаните,съществува диктат на примитивното мнозинство над цивилизованото малцинство.Рибата се вмирисва от главата,казват старите хора.Вместо да се разплита,кълбото се оплита все повече.

 34. (реплика към Танчо) А Вас някога конвоирал ли Ви е конвой от милиционери? Мене ме е конвоирал няколко пъти, но не смея да давам акъл на хората, за да не стана за посмешище.

 35. “Виновниците за сегашната ситуация са си самите Български Граждани и никой друг…” не е уместно да спорим тук,все пак сме гости и дължим уважение на домакина.. но какво и е на ситуацията ? напълно нормална демократична и трябва ли да вменявате вина ? подобни коментари само продължават да отблъскват хората от дясното … не е въпрос на чуваемост на предизборни обещания,когато сините бяха на власт местните хиени ,велможи и тези които се въртяха около тях си бяха за отвращение,по нищо не се различаваха от последствие добрали се до власт – ДПС,ГЕРБ,за партията да не говорим.

 36. Към Драгулев
  Може и да не сте комунист, но това абсолютно “фиксиране” посточнно и само в Борисов и готовност за подкрепа дори на Орешарски/БСП/ДПС, само за да не е пожарникаря, ви прави по-скоро ляв фанатик, отколкото дясноМИСЛЕЩ човек. За мен “десните” хора са по-широко скроени и не повтарят непрекъснато една и съща “аксиома”, пък била тя и вярна в най-общи линии. А иначе правилно се смеете – това е първата стъпка към излизане от клишираното и еднопосочно мислене.

 37. (втора реплика към Ради) Недоумявам, че не Ви е ясно кое е “ляво” и кое е “дясно”, защото ако аз съм “ляв фанатик”, фиксираният от мен Бойко Борисов би трябвало да е десен политик. Значи повярвали сте на най-голямата лъжа в днешния политически живот на България, а именно, че Пожарникарят и неговата Милиционерска хунта са дясна партия. Ето какво донесе комунизмът на българите – да не могат да различат “дясно” от “ляво”.

 38. Уточнявам зa нашия американски приятел: в българския политически спектър има два лъча: от една страна десен+патриотичен (ДСБ), а от друга – путинистки=антибългарски (повечето останали партии начело с парламентарно представените в момента). За ‘ляво’ и ‘националистичecко’ у нас изобщо не може да се говори, защото както за БСП, така и за АТАКА и ДПС идеологиите и програмите служат само за параван, който върши отлична работа когато са в опозиция, но винаги пада веднага щом помиришат власт. “Идеологията”, която ги обединява, се нарича келепирджилък.

 39. Не можеш да получиш свободата си. Трябва да я заслужиш. Дали заслужаваме свободата си?!? И защо забравихме много бързо за Пламен Горанов от Варна?!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.