Външният Вигенин за вътрешна употреба

Преминалите за пореден път на страната на победителите продажни български медии така и не „забелязаха” фалстарта на външния ни министър Кристиян Вигенин. Той откровено излъга аудиторията с обобщението си пред „русофила” ( както сам гордо се самоопредели, повишавайки тон като за награда пред строя- да го чуят край хотел „Москва” в София) и водещ на предаване по Би Ти Ви Росен Петров.
Според Вигенин, поощряван от Петров да “спори” с руските похвали, американските медии, също като руските, били реагирали положително на новината за новото българско правителство. Твърдението му  беше превърнато в „новина” в купените от депесарските коалиционни на БСП партньори сайтове в съботния 1 юни.
Това е присвояване на чужд авторитет, което напълно се вписва в пропагандните криволици на другарите. Те обичат да се нареждат в една редичка с американците, когато им е изгодно да се скрият от фактите, говорещи за тяхната колаборационистка позиция в България с колонизаторите ни.
Видяхме и чухме разбаротка на стария вече номер: другарите по принцип пускат пропагандата си да джафка жално на гроба на СССР ( няма как, мъртъв е и не може да бъде възкресен, по-добре трупът да бъде използван прагматично), че преди сме се кланяли на Москва, а сега правим същото с Вашингтон ( при цялата абсурдност на сравнението).
Втори път пропагандаторите наслагват върху тази некрофилска конфузия лесно смилаемата за плебса илюзия, че „големите” са се разбрали за наша сметка-щото сме адски важни, че да се разбират, сякаш сме ядрено оръжие!
Изводът, който внушават, е, че няма защо да се дърпаме на каишиката ( на БКП\БСП), защото съдбата ни е предрешена и посветените, ако не и помазаните в тази конспирация, са те- от бесепе.
Почаках два дни, за да видя, дали пък Вигенин не е някакъв „гадач”, както се изрази веднъж коалиционният партньор на БСП Сакскобургготски.

Стана ми интересно дали пък Вигенин всемогъщо не е поръчал някакви положителни реакции на подчинените му американски медии, които всъщност е анонсирал, забравяйки разсеяно да използва бъдеще време.
По липса на американски хвалби за проруското управление в България, каквито не открих, реших да обърна внимание върху няколко отзива в европейски издания.
Да, избрал съм не особено ласкателни реплики, но за ласкателствата отговарят Вигенин и онези, които му задават отговори.
Искам само да покажа не толкова несъстоятелната претенция за западна радост, колкото факта, че Вигенин би могъл да се информира по елементарния начин, по който ви предлагам: вижда се от цитатите в един-два български сайта ( като Vesti.bg).
Има достатъчно основания да се каже, че тежката западна артилерия никак не е оптимистична и лековерните в България имат право да не бъдат лъгани:
Предвид нeстабилния парламент мнозина наблюдатели предвещават, че новото българско правителство ще има живот до една година”,отбелязва лондонското списание „Икономист”.

“Докато социалистите в България го представят като независимо и технократско, правителството на Пламен Орешарски изглежда повече като плод на политически компромис”.(economist.com).

Френският в. “Монд” пише: “Орешарски е представян като ново лице, но не е неизвестен. Започва кариерата си през 90-те години в редиците на десницата, бил е зам.- министър на финансите през 1997 г. През 2003 г. е отстранен от партията си, след като името му е свързано с бизнесмен с лоша слава. Две години по-късно той се появява отново в обществения живот, но от страната на левицата и става финансов министър в социалистическото правителство от 2005 до 2009 г. Сега Орешарски се завръща, този път “без етикет”.

„500 години османско управление, 45 години комунизъм и демокрация в последните две десетилетия, опетнена от корупция и икономически провал, доведоха българите до сериозно неуважение към техните управляващи, коментира в блог часта на “Файненшъл таймс” Андрю Макдауъл.
Последното правителство, което влезе на пръсти във властта с вот на парламента вчера, поема управлението на страна, която е толкова скептична и дори цинична, колкото винаги. То се изправя и пред изпаднала в застой, макар и стабилна икономика с най-ниските доходи в ЕС. ( vesti.bg)

Ако наклонностите на Вигенин са такива в артикулирането на истината, каквито ги демонстрира на удобна за него медийна територия, по-добре да си беше киснал в европейските социалистически коридори. Там поне надлъгването е платено толкова високо, че пробудената му внезапно от парламентарния звънец социална съвест го вдъхнови да лицемерничи в новата си позиция, че бил притеснен от големите пари, които взимал в Брюксел незаслужено.

Защо ли се завърна за жълтите стотинки на жълтите павета?

Можеше да му се вярва на претенцията да е направил това заради каузата, ако не беше излъгал още в първото си интервю пред национална аудитория като външен министър.

14 мнения за “Външният Вигенин за вътрешна употреба”

 1. Гьобелс пасти да яде! Господа-другарите започнаха в зората на демокрацията с конкурса “мокра фланелка”, после по вестникарските лавки взеха да се мандахерцат голи пастърми и женски полови органи в различни големини, пози и цветове, после дойде чалгата и си … мамата. Това беше духът на прехода. Така ни представиха демокрацията в действие. Не е чудно, че като дойдоха пак, се сетиха за разни пропагандни трикове. Едно време по кината, преди главния филм, се прожектираше преглед пълен с откровена пропаганда. Това беше използвано много добре от Джордж Оруел в романа му “1984”. Там, от телевизионните екрани непрекъснато се даваха кадри на фалшив оптимизъм, на победа над врага, на омраза към инакомислещия. Даваха се кадри на хора, които са обесвани. Независимо дали “предатели” или “врагове” – всички свършваха на бесилото. Сега се връща същият дух. Осичката Мая с нейната фелдфебелска безапелационност, твърдия тон на председателя на парламента, местановото назидателстване, нетърпящата нищо и никой агресия на Болен Лидеров, хората от предишното управление, които са готвени за бесилото с вика “разпни го” (както винаги, този възглас се понесе от устите на онези, които преди това ревяха френетично “Осанна”). Ако съдим безпристрастно, тоталното опростачване се задълбочава вече 23 години. Но последните 4 години слушахме само един глас и това ни изяде главата. Сега, за награда, получихме хор от гласове и едно бъдеще… М-м! Муци!

 2. Разни плужеци и безгръбначни 4 години се гънаха в червейоподобни пози, постилаха се като килимчета къде от шубе, къде от явни и не толкова явни мераци за облизване на лъжицата с меда. После, по вълшебен начин добиха гръбнак и отвориха ченета. Защо ли? Ами защото ги загложди нещо на което нормалните хора му викат съвест. И това нещо им каза:”Каква полза от тези 23 години? Та ти не си мръднал изобщо да се промениш, да промениш мисленето си! Само повей на тоталитаризъм и ти си спомни какво трябва да правиш! Нищо старо не си забравил, нищо ново не си научил! Каква полза от този живот, който живя?” Наистина: каква полза от това, което правим – вторачени в някакво имагинерно бъдеще? А настоящето? А онова, което ще стане минало? И от него ще ни е срам? (А. дьо Сент – “Защо пиеш? Пия, за да забравя. Да забравиш какво? Това, че ме е срам. Срам от какво? От това, че пия.”) Дълго беше пиянството, тежък ще е махмурлука.

 3. Вероятно, като други евродепутати от столетницата, и не само, и Вигенин е “хванат”. Пращат го да си получава прекрасните пари и той го прави, докато го преместят на друг фронт. Особено при червените мобилизация не се отказва. Имат си аргументи. Има библиотеки, фонотеки, видеотеки…А Вигенин е фигурант, ако евросъюзниците са си на мястото си, бързо ще се дискредитира. Ако…И там си е пълно с такива.

 4. “Кърваво писмо” – последно,други както стигнаха нещата тук с мен,май няма да има.
  Детето Иван Николов Бърцев ,изпратено след 3-ти клас (трето отделение по стар стил) да ратайства при “заможни господари” ,да живее при тях и да се храни.Това дете решило,че несправедливо постъпено с него,а преструващата му се на болна сестра останала в дом си и яла без да се труди.Та това дете решило да надмине таз си сестра и да пожелае всичкото ядене само за себе си,да лъже и да се наяде.Е това “дете” ми за баща.Това “дете” лакумо и лъжливо изяде всичко около себе си,жена (Майче ми),мен Румен Иванов Бърцов и накрая Красимир иванов Николов (брат ми,когото това “гладно дете” употребяваше от малък за собственото си наяждане).Та на това “гладно дете” повярвахте всички (повярвахте на лъжата,на самата САТАНА).Не повярвахте на мен,на Истината ,Божията исина.Аз Румен Иванов Бърцов ,син на Санда Иванова (по фамилия на “гладното дете” за съпруг и Бърцева) съмъ по Божия воля,Божията Истина.Истина ви рекох,но не повярвахте,никой не пожела да чуе от мен ФАКТИТЕ и да ги ВИДИ.
  Честито АД ви.Сами си го заработихте.”НАРОДЕ????”.Така си го харесахте !
  Ех парици,парици,бяс сатанинска !
  Бог да ви помогне,парици да ви даде и усмивки да се усмихвате!
  Лакумията е страшно,много страшно,най страшно нещо,води до тежкото заболяване “АДА”

  Криводол (дупката дето никой не наднича)”комунизъмъ в действие” ул. “25-ти конгрес на КПСС” 13-ти номер.

  13 Азъ съмъ Първиятъ и Последниятъ,Алфа и Омега,Началото и Краятъ. (глава последна)
  Не чухте,да сте !Сам съмъ,обсаден от всякъде.Запвядано ми с заповед от властите да млъквам и мръ.Та да изпълня заповедта ви.
  Амин!

 5. Това е от “минали дни”.
  Дарение (малко закъсняло,понеже тук далеч от слънцето ТВ и аудио БГ).
  “Христоматия по основи на комунизъма” стр.279.
  “Левите” извращения се появяват и развиват и като реакция срещу деснитя ревизионизъм ,като “своеобра наказание заради опортюнистическите грехове на работническото движение”(В.И.Ленин).
  Цитат 1Х1 ,Рецитално пройзнесено от мен на 2 -ри юни на глас “шизофренично” силен тук в дупката,преди да завие Ботевата сирена.Та когато зави още с по силношизофреничен глас Рекох:
  От Името на Васил Левски
  От Името на Христо Ботев
  От Името на Майче ми
  От Мое Име (Румен “шизофреник”,мръсен седесар,враг всенороден,изритан (леко в десно от 25-ти конгрес 13-ти,на по къмто Христо Ботев 30 )…от всички “СДС”та комунистически)
  И он Негово Име Бог
  Бъди проклет курвенски не народ а мърша!
  И така завърших и сирената за геройски падналите,заради мършата паднала!
  и Рекох Амин!
  Истина рекох,така беше!Някой възможно и да е чул,знам ли!

 6. Прочетох статията с голям интерес,но за съжаление една,две,три птички пролет не правят!Г-н Инджев ,ако имахме поне десетина журналиста от вашата класа има надежда.Инджев,Сугарев,Христо Христов,Христо Бойчев,Румен Леонидов и др.,има мъдри хора в Българи,но техният глас не достига до хората.На малкия екран постоянно присъстват дърдорковци,които ни засипват с елементарни анализи и пропаганда.

 7. А какво ще кажете за необичайно острата
  реакция към Р.Ердоган?Не,че не е заслужена,
  но такава проява на смелост и принципност?
  Тук аз съзирам “дългата ръка” на неговия
  “началник”-Доган,който е изолиран от години
  от дългогодишният ‘”властелин” на Турция-Ердогн.

 8. Не понесох и минута смрадта, която се носеше от този ТВдиалог между гнусния милиционерски урод със сифилитична камба вместо нос (все пак си мисля, че Онзи на небето си знае работата, дано продължи!) и охранения на същата московска копаня червен плужек ВАгинин.Много им се искат западни похвали,стар и неиезлечим комунистически комплекс-хем ги мразиш западните експлоататори, хем се умилкваш като куче да ти похвалят я киселото мляко, я хор БОДРА ПЕСЕН, я щангисти, я гимнастички, я компютър ПРАВЕЦ, дето става само за поставка за компоти, а сега вече- и правителството.

 9. Кристиян Вигенин лесно се бърка с Вагинин!

 10. Г-н Инджев , а след това видяхте ли как този (Р. Петров) русофилски “помирител” на нацията , навръх 2 юни – ден на загиналите за СВОБОДАТА на България, обяви че и “лявата”(преди 1944г) и дясната(след 1944г.) ИНТЕЛИГАНЦИЯ е загинала за свободата и независимостта на България, и това е причината да се помирим?
  Вие ,как бихте определили опита за такова русофилско “помирение” от страна представител на днешната “лява интелигенция” , която НИКОГА, НИКОГА не е искала “помирение” , а ВИНАГИ властта(тотална) , която предаде на колонизаторските си господари от СССР/Русия?
  Какво “помирение”, може да има с АГЕНТИТЕ на най-свирепата,и поради това най-голямата ИМПЕРИЯ на Земята???
  Която е и единствената ПРИЧИНА за съществуването на тази “лява” русофилска “интелигенция”, въздигната на щика на ЧУЖДАТА армия , и щедро финансирана и обучавана от тази ЧУЖДА ИМПЕРИЯ, преди това.

 11. @Radoslava , това направо ми го взехте от устата, макар и като го пиша, да изглежда двусмислено!

  @Румен Бърцов , в един друг блог Ви посъветваха да си направите свой собствен блог, и там на воля да си изливате душата! Както каза и един друг читател на блога на г-н Инджев – наистина ли си мислите, че тука някой Ви чете?
  Честно казано, чудя се защо г-н Инджев търпи така да му спамят личния блог с писаници, които не интересуват никого, а и не са по темите!
  Извинявам се, ако съм Ви засегнал, нищо лично !

 12. Последният пост ми напомни, че в някои форуми има опция “игнориране”, т.е. всеки участник в блога или форума, може да отбележи никове, които намира за дразнещи, спамещи или ненужни за четене. В резултат мненията на такива участници остават скрити за игнориралият ги, пести се време и нерви. Цензура няма, но всеки сам си филтрира полезното и интересното от нежеланото.
  Дали може да се направи нещо подобно и за този блог?

 13. От сума и години на този пост се назначават хора със зависимости (от нещо). Това е “калинката” на БСП. Толкова е готин, че с винкел да го помилваш.

 14. Мисля си, че толкова брутален руски преврат, скоро ще получи също толкова брутален отговор.Меката част от отговора се съдържа в поздрава на Меркел до Орешарски.Поздрав.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.