Експертът Орешарски излъга като за експорт

Лъжите на новата власт са различни и предимно за вътрешна употреба, но най-новата от тях е направо международна.

Премиерът Орешарски обаче, под чиято сянка се опитва да се скрие сенчестата олигархия, сенчестите кукловоди и други последователи на Мистър Сенко сред илюзионистите в днешната българска политика, буквално излъга, че скандалното (му?) решение в полза на мутриархата чрез налагане на депутата от ДПС Пеевски начело на ДАНС било „съгласувано с партньорските служби“.

Както вече писах, блицкригът срещу България с натрапването на тази мафиотска кандидатура, целеше да бъдат поставени пред свършен факт именно западните съюзници на България, за да им попречи да попречат на пълзящия проруски преврат, онагледен с овластяването на мастития троянски кон на руско-българската мафия в задния двор на Европа.

Две ключови западни държави в НАТО потвърдиха косвено, че Орешарски лъже за „съгласуването“ преди гласуването….

“Председател на ДАНС е важна длъжност от чувствителен характер, изискваща обществено доверие. В идеалния случай подобни назначения са резултат от прозрачен процес, който представя информация за квалификацията на кандидата. Бяхме попитани дали това назначение е било консултирано с нас и отговорът е, че не е било.”

Това отговориха от посолството на САЩ в София на въпроси на “Дневник” за избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС.

На заседанието на групата на БСП преди гласуването в зала на въпроси на депутати, изненадани от кандидатурата на Пеевски, премиерът отговорил, че тя е съгласувана с партньорските служби, но без подробности.

През деня в туитър-интервю, посланикът на Великобритания Джонатън Алън, отговори на въпрос така – “Избирането за ръководител на Държавната агенция за национална сигурност се случи бързо без изслушвания, дебат или възможност да се разбере повече за кандидата. Защо?”. Той каза още, че “председателят на ДАНС е изключително чувствителна позиция за България и международните партньори. Тази позиция изисква човек с най-висока степен на почтеност, доверие и честност”. ( Дневник)

29 мнения за “Експертът Орешарски излъга като за експорт”

 1. По информация на “Дневник” ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК СЪЩО Е ИЗНЕНАДАН ОТ …

 2. Относно изказването на Олигарски, пардон Орешарски, за съгласуването с партньорските служби кандидатурата на Пеевски, той казва истината!?! Кандидатурата е съгласувана с руските служби….. Какво повече да коментирам, жалко за България и за нормалните хора в държавата.

 3. И замириса на море… не замириса на червено цветенце – Първановче. Западните ни евро-колеги, нещо им замириса, на свинско с AQUA DE JIO забъркано с десет капки ТРОЙНОЙ. В края на денят всеки заспива с нова надежда апък някой с нова цифра в дебелата глава. Спете спокойно деца

 4. Чрез Делян Пеевски, дали от глупост или прекалено самочуствие и наглост, управляващите (БСП, ДПС и Атака) сами си отрязаха тънкото клонче, на което бяха кацнали. И съдейки по неадекватните им реакции, след възникналите протести, това ще бъде техният безславен крах. Но дано това да стане без насилие и жертви!

 5. Може под “партньорските служби” да имат предвид Руските или Турските

 6. Мисля, че грешите, Иво. Орешарски не лъже, просто службите, за които вие говорите, не са партньорските на това правителство. И кандидатурата не е просто съгласувана, а направо наложена от партньорите на Орешарски.

 7. Като изкупи медиите Пеевски си купи ДАНС и България.Въставайте, защото вече ни птодават на руснаците на килограм.

 8. Свободата Санчо или… салама……Свободата…салама,…свободата…….-май ние Българите винаги си избираме салама,само че този път слама е руски, дебел с вкус на ……унижение. Течната дружба показа озъбената си мутра.
  СРАМУВАМ СЕ……Господи ПРОСПАХМЕ 23 години..
  ..
  мафията вече наистина си има държава …и това вече е РЕАЛНОСТ
  БОГ да ни пази…

 9. Станишев е като в капан. Трябва да разминираме мината, която му залагат от ГЕРБ/ДПС, русия.

 10. Г-да могат да се правят много анализи на поведението на олигарсите, Орешарски, мафията БСП-ДПС-Атака, на ГЕРБ ООД и т.н., но вярвам че всички гости и участници в тези коментари сте гледали, а някои и участвали в днешните протести. Моят кратък извод е, че трябва да си спомним и да прилагаме вторият закон на Нютон, ако искаме да се освободим от тази сган в този Парламент, а именно : Силата = масата х ускорението, където масата е броят на протестиращити в определен отрюзък от време, ускорението натискът и интензитетът на исканията!

 11. Европейската комисия призова България да удвои усилията за борба с организираната престъпност, но БСП разбра, че тряба да постави начело на службите двойно по-опасен престъпник с двойни размери…

 12. Май ще излезне истина и мълвата, че си е “купил…назначил” и Главният прокурор…. май вече няма нищо невъзможно в страната на МАФИЯТА!!!

 13. Дали пък не са го поставили нарочно начело на ДАНС, не за да върши някаква конкретна работа, а за назидание на Орешарски и Станишев, които съвсем неотдавна се отрекоха от АЕЦ Белене. Толкова набързо го произведоха в Директор на ДАНС, че не можеха да смогнат с глупостите тази сутрин, за това че бил “нестандартна кандидатура”, “съгласуван с партньорските служби”, “опит” и други дивотии, очевидно доста объркани от наложената им кандидатура, кривото им чувство за достойнство и обществената реакция.

  Като зайци в люцерната 🙂

 14. Забележете,че в ДАНС има служба за подслушване,която не се контролира от никого! А протестиращите ,въпреки че телефоните им са показвали обхват,не са можели да говорят с този ,на когото звънят!

 15. Към анализаторите в блога:
  Да бъркате партньорските служби на БСП, Атака, ДПС и ГЕРБ с американски, френски, английски и други институции е тотална грешка. От тук нататък се правят и грешни изводи. Партньорските служби на новата власт са наистина няколко – ГРУ, ФСБ, МИД т.е. Министерството на външните работи на Русия и др. и съм сигурен, че всичко е съгласувано с тях.
  Така, че … внесете корекции в анализите си, господа, и ще видите, че всичко си застава по местата!

 16. Отново пожарът на бунта гори! Четвъртата власт – БНТ1 – излиза на предните линии и под сурдинка приканва протестиращите да не се поддадат да “бъдат яхнати от политиците”. Иначе казано протестите да останат във властта на хаоса. Целта е ясна – без ръководители протестиращите са само една тълпа и исканията й се размиват в безпаметието, както стана със сметките за ток и парно. Помните ли. Та, замислям се, ще се намери ли субекта, който днес може да оглави протестите. Защото те не са срещу личността Пеевски. Те са срещу сегашната политическа система, срещу продажниците. Те са вик за спасение на България.

 17. Г-н Инджев, имаше една народна пословица – от прасе мас и от комунист власт се взима само с нож.

  Нищо добро не чака България, това просто ще е територия. И на мен ми омръзна да слушам, а само да се краде, от мен да се иска само да плащам, да не ми дават най-нормално обяснение. Знаете ли колко струва сайта на Топлото – 940 000 лв. Смешна сума в сравнение с АЕЦ – Белене примерно, но вижте колко би струвал нормално един АЕЦ и колко един уеб сайт! Погледнете как нацията се е разделила на две – такива, които са средно или високо административно управлнение и такива, като мен, работещи честно и плащащи данъци и осигуровки.

  Знаете ли, всички илюзии си отидоха в момента в който в Пирогов ми казаха, че брат ми не бил спешен! След 10 дена си отиде човек на 38 години! Най-простия нарко-дилър е спешен все пак, ирония. Отидоха си, след като бърза помощ дойде за майка ми на мотопед с фенерче! Все тая, от целото ми голямо семейство има само един, който да продължи – синът ми. И Ви уверявам, че няма да е в България!

 18. Не искам да започвам с патетичното “Братя българи!” Ще започна с човешкото “приятели”.

  Приятели, днес властта се изплю в лицето ни! И трябва да си отиде!

  Друг изход от ситуацията няма. Ако проспим този исторически момент, ще попаднем във вековно робство, от което и пра-пра внуците ни няма да могат да излязат. Това ли искаме?

  Никоя власт, дори и в най-изпадналите държави, не може да си позволява това безнаказано.

  Въпросът не е толкова в одиозната личност на Пеевски (макар че той е възможно най-неподходящата кандидатура за този пост). Въпросът е в невероятно наглата дързост да наложат това назначение. Това е заявка за намеренията им по време на тяхното управление. Те ни казват: “Вие сте плебеи и вашата задача е да пълните хазната. За това какво ще става с България, решаваме ние.”

  Тези хора са или самозабравили се зомбита, или жертви на хюбриса.

  Те че не са поставени на върха на държавата от Господ, а от нас, гражданите на страната?!

  И от нас ще бъдат пометени.

  Разбира се, няма да бъде толкова лесно, колкото с Борисов (комуто, макар и бидейки един от тях, все пак можем да припишем известно присъщо или изиграно за пред публиката простодушие), който сдаде властта едва ли не с готовност.

  Сега си имаме работа със закоравели, рафинирани мерзавци. Искам да кажа, че само с протести няма да мине. Ще трябват живи вериги около Парламента и МС, блокиране на важните кръстовища в столицата и общонационална стачка.

  ***

  Слушах внимателно новините. Започнаха опитите на самозабравилата се власт да сложи прът в колелата на общественото недоволство.

  Манипулация №1: Имало опити да се дестабилизира страната. От кого? Защо? И в края на крайщата – нека се дестабилизира, защото ако се стабилизира на сегашното положение, жална ни майка!
  Не обръщайте внимание на тази партенка – целта й е да ни разколебае, че участваме в чужд сценарий. Но всички видяха, че днешните протести бяха спонтанни и автентични.

  Манипулация № 2. Орешарски каза нещо от сорта, че винаги е разтревожен, когато една част (Sic) от обществото е недоволна и протестира, но винаги друга част от обществото е доволна.

  Кои са тези бе, Орешарски? Нека утре направят протест в защита на свинщината, която сътворихте днес!

  ***

  Ще стоим будни, приятели! Няма да отстъпим, докато не изметем тази пасмина. В противен случай ни очакват десетилетия пълен мрак.

 19. Бях си казала, че ако комунистите пак завземат властта,се присъединявам към роднините си в Англия. Е, дойде и този ден…Ние сме политическия порноканал на ЕС.

 20. Razrushavane na pametnika na MRAKOBESNATA suvetska armia i podpalvane na ruskoto posolstvo – togava shte stanem normalni i takiva kato pitekantropa peevski niama da mogat da stigat do parlamenta.

 21. Без директна връзка с темата (може би) – връзката ми с и-нет е слаба, но все пак тук успявам да влизам (слава богу). В сайта на Е.Сугарев (който се обяви за създаване на интернет партия, противопоставяща се на управляващите в момента) не мога да вляза. Някой да знае нещо повече?

 22. Ходи обяснявай сега на на атакистите, че гласуват за Волен, а получиха ДПС!
  Ама и гласувалите за БСП да ги питам, уж гласуваха за Орешарски и БСП, а получиха Олигарси и ДПС.

 23. Другарю Станишев, който сее ветрове, жъне бури.Не може да спечелите войната с България, не сме 1944 година когато баща ви и подобните нему изверги избиха без съд и присъда 40 хиляди души, елита на българската нация. Време е, вие, безродната ви партия, създадената от руските служби Атака и ДПС заедно с Шаренкова и подобни ней – вървете си. Идете си в Русия, поживо поздраво. Стига вече. Не схващате ли, че прескочихте прага на търпимост.Вървете си докато е време.

 24. В новата рецепта за приготвяне на “руски борш”, вече масово се използва “болгарский перец” и “брюкселско зеле”. Поради факта, че главите на “брюкселското зеле” са доста малки по обем, то те се сваряват “цели”, а “бплгарският перец” е хубаво да се нареже “на ситно”, за да се избегне неговото присъствие в “кастрюлята”. По този начин сготвено и сервирано, привкусът при поглъщане “на цяло сварните” брюкселски зелеви главички е неповторим……за членовете на клуба.

 25. Искам да поправя ТЕО.
  Ние не сме под юристдикцията на Министерството на външните работи на Русия, а сме на подчинение на Министерството на ВЪТРЕШНИТЕ работи на Русия. Вече…

  Опълчение трябва. Опълчение. Къде спи добрият ловец? Над 400 000 и пушки и милиони партони дремят по сейфовете, готови да бъдат заредени и използвани, а не трябва да дремят, когато народът има нужда от тях. Щом могат полицаите да излезнат и да пият вода, защо да не могат и ловците да излезнат да пият по една вода след лов? С кучетата, разбира се… Днес е националният събор на ловците – да ги призовем да минат по площада! В проповдигнато настроение. Нека да видим очите на Орешарски, изправен пред няколко десетки хиляди въоръжени мъже, кротко пиещи вода след няколкото ракии. Нека да го чуем и да го видим дали ще е толкова арогантен… Нека да видим онези с маските дали са толкова решителни в намерението си да смажат бащите и майките си, ако срещу тях се изправи армия. Провокатори били протестиращите, нямало да остави провокатори да дестабилизират страната… Страхливци! А ние да оставим страната да бъде стабилизирана в това положение ли?
  Невъзможно!

 26. Позволявам си да поставя под съмнение опитите да се тълкуват задкулисните причини за предприетия от “управляващите” самоубийствен ход “Пеевски”. По мое мнение, едва ли кукловодите са толкова тъпи, за да допускат, че подобно назначение може да мине. Склонен съм да мисля, че на плъхчето Серж му спретнаха типично по комунистически гаден номер. Империята (разбирай Седефчов и сие) отговори на удара. Следете внимателно ходовете на Стоилов и Кадиев. А и Бойко май не е чак толкова изненадан.

 27. Големия проблем на България не е любимото синче на ненахранилата се свиня-майка, а проблема на България е правителството на Олигарски. За кукловодите на безпринципната коалиция от турци, серГЕЙ-ЧЕТА и Долен Сидеров няма никакво значение дали шефа на ДАНС ще се казва делян пеевски или някой друг послушко. Кукловодите на правителството Олигарски ще си сложат друга не по-малко послушна от пеевски “фигура”. От 70 години България се управлява от комунисти или от бивши комунисти сменили кожата (цвета си), но не и нрава с който са закърмени. Мисля, че това е най-лошото правителство управлявало някога страната ни. Време е да сложим край на мъките на тази кукла на конци сложена начело на правителството и наречена не Орешарски, а припозната от хората като Олигарски…

 28. Напълно съм съгласен с инж. Симеонов/по горе/от цялата дандания може и да излезе нещо хубаво, а именно:комунистите никога повече да не припарят до власт. Защото моето мнение е , че когато комунягите не могат да вземат повече от 15% на изборите България ще започне да се оправя, а когато поста Министър на МВР стане на 4-5 място по степен на важност в едно Българско правителство,тогава най-вероятно ще сме се оправили.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.