Как ДС ни разказва играта (си)

На вълната на променящата се политическа обстановка се появи на хоризонта вероятност за дясно обединение на съществуващи политически субекти и веднага щръкна дежурният „арбитър“ ДС, който вече близо четвърт век авторитетно, компетентно, тежко и неоспоримо обяснява истината и само истината за прехода и предходния период. Вервате ли?

Тази картина се разигра драматично според познатата драматургия от водещата Люба Кулезич в Нова телевизия- вчера в ТВ 7, днес на стар глас в нова.

Темата ми не е свързана със защитата на нероденото ново политическо дясно, обявено по същото време с ярост като пореден запъртък и от колегата на Кулезич в ТВ7 Емил Кошлуков. Нито пък ще ставам адвокат на адвоката Атанас Атанасов, вкаран в класически капан с покана да говори за политика като новоизбран заместник-председател на ДСБ, но употребен за съвсем друго. Дори и коментарът за залагането на капани с фалшиви покани също ще загърбя- каква „новина“ е това!

Друго се надявам да бъде забелязано и отбелязано най-после от мислещата публика и това е фактът, че ДС продължава да раздава „правосъдие“ в България в позата на …обвинител. Двама щатни служители на ДС бяха заложени от Кулезич в засада за поканения да говори за политика Атанасов и водещата, която обичайно обича да ругае ДС ( избирателно, както самата ДС чете своето „евангелие“) никак не се посвени да се позове на „експертизата“ на заинтересованите да очернят нейния гост бивши (?) щатни офицери от ДС.

У нас трайно се е настанила традицията мразените от ДС „предатели“ или просто „врагове“ да бъдат „доказвани“ като такива именно от верните на ДС и нейната традиция да унищожават враговете си с всички възможни средства. Смятам, че това е най-големият успех на бившите(?) тайни служби в манипулирането на днешна България, разигравайки дори автентичните антикомунисти с този номер да им подхвърлят информация за целите на дезинформацията в крайна сметка.

Истински страдалци ( много малко от тях всъщност), но повечето мними или направо фалшиви дисиденти, мнозина от които са си мълчали страхливо по времето на Живков, вкупом се разхождат в медийното пространство със своите доказателства срещу враговете. „Доказателствата“ им са милостиво оставени в архивите, изфабрикувани или „само“ подхвърляни от самата ДС. Абсурдно е, че тъкмо думата на ДС тежи най-много в устата на най-яростните нападатели по темата за ДС, но е факт.

Най-лесното, но и най-подлото е, да примамиш политик, който има интерес да бъде чут в националния ефир и без предупреждение да го вкараш в схемата на ДС с предварително заредени за целта в цевта компромати от страна на очакващите телефонно обаждане офицери от същата ДС. Подмамваш го на разговор, но му организираш разстрел,като натискаш спусъка и офицерите започват с картечните откоси- в името на истината ( дирижирана от ДС). Това направи Кулезич като демонстрация какво ни случва като публика с „най-добри“, уж разследващи намерения.

Далеч по-трудно е онова, което така и никой не се осмели да стори: да направиш човешко и откровено интервю с някой от онези, които са били толкова ценни за продължаването на войната на ДС срещу част от българите в интерес на СССР и нейната днешна руска пета колона, че досиетата им са унищожени. Това е трудно и със сигурност опасно занимание, върху което има трайно вето. И от кого е наложено, ако не пак от същите кукловоди, които искат историята в България да се чете през техния съветско-руски филтър?

Ще кажете- няма доказателства. Ами дайте поне един пример за обратното и ще се покая за твърдението си!

Когато вчера призовах да бъде бойкотиран бащата на медийния цинизъм в България Петьо Блъсков ( създател на вестниците, приютили доста офицери на ДС, преминали срещу неизвестно какви милиони в империята на Пеевски ), направих това с претенцията да познавам медийното задкулисие. За задкулисието на ДС ще трябва да се произнесе компетентно някой друг, който наистина го познава. Само наблюдавам като журналист наглото му публично лице и призовавам то също да бъде бойкотирано.

Изгасете телевизора или превключете канала, когато някой виден представител на ДС ви обяснява „истината“ от позицията си на монополист върху тайните на ДС!

Мислете! Мислете кой, защо и докога ще ви пробутва „истината“ на ДС, дозирана от самата ДС. Защото излиза така: щом го пише в досието на някой, значи е абсолютна истина, на която като на свой катехизис се позовават анатемосващите…ДС.

Водещите офицери, макар и от гроба на унищожените си собствени досиета, продължават да водят ( за носа) най-вече самоназначилите се за върховни морални инквизитори на комунизма в българската публичност, а чрез тях- и наивниците, готови да гълтат вторичния продукт на пропагандата им.

Неудобно ми е да назова с точната дума вторичния продукт от храносмилането на лъжата в стомаха на болното ни общество, с която ни захранват от години.

Не ме разбирайте погрешно, но толкова популярната теза за декомунизацията на България чрез отваряне на „всички“ досиета на практика означава искане да бъде нахранено обществото с остатъчната порция огризки, заложени в капана на ДС, в който отдавна цъкат само мините, предназначени за настъпване от ентусиасти с всякакви намерения-включително и с най-добри такива по отношение на стремежа към истината.

А истината е, уви, че всички досиета, представляващи ценност за самата ДС, са най-вероятно скрити. Те трябва да бъдат разкрити, ако ще си търсим истината, а не белята.

65 мнения за “Как ДС ни разказва играта (си)”

 1. “…Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем”
  Posted by Дари | юни 28, 2013, 23:43
  Ееей “млади,образовани ,усмихнати и др.” Всинца сте в “музиката” на “пролетарското антимислене” ,само си мислите,че друго сте!
  Не ви понятни никак,ама никак “десните работи” – “Божите заповеди” – “10-те – правила за правилно ядене и пиене,да се не повреди труда на населението и народните приказки”.ЩО?

  “Единственото, което обърква познанията ми, е моето образование.”- -Алберт Айнщайн
  Аз – Румен “на Майче ми ниелото” Бърцов дето съм по …по,съм по статукво де Факто “битийно здравно,хранително” в състояние отвъд “абсолютната нула” По “марксизму/ленинизму/Волгинизму” – “битието определя съзнанието” би требело да сум по “либерал/комуно” най у лево !
  Нее,по Бог съм “баш десен”>Ообаче сам съм,други няма – все така няма,ни пък един “изучен” да “познае” Фактите,че да съ изучи от Мен (В смисъл – “По правата Линия на Верните посоки”,не по “либерал/комуно/маркс” на “Партията” -“ходи един призрак из по света и най веч у нас”.

  “Ако не можете да обясните нещо на едно дете на 6 години, то това значи, че вие въобще нямате понятие какво означава това нещо.” -Алберт Айнщайн
  Аз понеже ЗНАМ,пре богати “натрупвания” имам от “света на жевотните” та е така ,както рече “атейста инперялист,цигулар люцител на малки…” -превеждам Божите “партиини платформи” на язик “народен” – “баш човек от народа съмтъ”.Ама само “неграмотни цигани” дето Мойте Са им става “разбираемо” Що ли?
  “Да унищожиш предразсъдаците е по трудно,отколкото да разделиш атома на частици” -Алберт Айнщайн
  Ами за това бре,и за това никак неразбираемо ви,че АЗ не съм “желаещт да съм началник ви”,а щъ да ви дам от мойте “натрупвания”,пък вии да ми дадете “две мазни банички” да си нахраня котките(те неса мое имане,както и плъховете ми,пък и бълхите,а и безстопанствените кучета).
  Не го разбирате вии Бог,никак !Що !
  “Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.” -Алберт Айнщайн
  Разбирате ли го,нее,само така си се заблуждавате,че сте на “другата страна”!
  “Човек започва да живее тогава, когато може да живее извън себе си.Две неща са нужни за нашата работа: неуморна издържливост и готовността да изхвърлиш нещо, в което си вложил много време и труд.” -Алберт Айнщайн

 2. Доколкото успях да схвана, в неистовото си желание да произведе шокираща новина, водещата е употребена от ДС като мюре.
  В такива заплетени казуси, като че ли най-добре е да си спомним
  (i ) кой изгори и прочисти доситетата още в началото на прехода и
  (ii) кой написа закона за отваряне на досиетата, по който все-още се “раздава правосъдие”.

 3. Г-н Инджев,
  Какно винаги статията Ви е точно в десетката!Гледах с омерзение напъните на Кулезич да унизи ген.Атанасов и тя почти не му даде думата.Това наистина е възмутително и ние трябва да защитим свободата на медийте от посегателствата на дс/кгб!Не искам да виждам повече физиономиите на Кулезич и Кеворкян.Отдавна превключвам канала,когато вида “поканения”Блъсков,Велева или Тошев!Докога ще търпим тези от дс/кгб да тровят живота ни?

 4. Кулезич е служебно куче, което е поставено хапе “вързаните” в нейното студио жертви. Мислех си, че обслужва само ГЕРБ, но нещата са по-сериозни, парите се плащат и музиката се поръчва от старите, живи кадри на ДС. Кулезич е готова за пари, да прави “всички екстри”, които поискат от нея. Така де, парите не миришат. С тях можеш да живееш в лукс, а с морал и достойнство, не можеш да си купиш нищо. Тази “партизанска” засада, която беше организирала на Генерал Атанасов, може само да засили отръщението ми към нея. Нека бъде и предупреждение, към бъдещите посетители, на този кучкарник!

 5. Всеки с дарбата си, господин Инджев. Вонята на ченгеджийски нужник за нормалните хора е отвратителна, а за медийни личности като Кулезич и Кошлуков е като покана за бакет. Гледах и двата миризливеца – отвратителни са. Уж слугуват на различни господари, а каузата им обща. Много добре съм запознат за какво става дума, но не виждам смисъл да коменатирам с подробности. Абе СССР и нищо повече.

 6. Днес същото направи и Волгин !Бавно и сигурно се завземат медиите, гласът на нормалните протестиращи хора е заглушаван !Що за българи са това , защо съсипват Родината !Какво още не им стига !Да , и аз изключих радиото !Така правя и с ТВ! Ужасно е да ги слушаш такива ~!

 7. Относно Волен Сидеров !Аз смятам , че няма да го оставят дълго време да им прави издънки!Скоро ще го отстранят, физически или по друг неочакван начин !След това ще се окопаят във властта, медиите ще им пригласят и така 4 години още !Това е , това ни чака !Българите имат слабост към комунизма , защото им напомня за робството ,по което те са световни рекордьари !

 8. Разкриването на ДС е Cause Perduta. Бенифициентите на сметки в банки където се съхраняваха изнесените авоари след 89 се пазеха от ДС. Все едни куче да пази салам! Другото останало се раздаде с куфарчета на онези които можеха да скрехнат недоволна революциика( назначени за капиталисти) и,те ти булка, нежна революция. Революция се прави с пари или с много пари.

 9. Г-н Инджев и Вие не разбирате ! Какво?
  Ми не разбирате,че май сте единствената “Публична Личност” огласил сам “без бой”,че “има досие ДС”.Аз “щения имам” да Ви просветля от “де Ви” така “съгрешено” и “що сте в ъгъла набутани”,мъ немога да мръдна от тук “окупиран съм” и “битието ми телесно” немога да го пренеса на гръб по далеч от близкото (на не повече от 300 метра) “материал риалити”.Познавам всякакви “ДС” разновидения!Един лежи да пази Майче ми,до нейният гроб “ДС ни пази”.Та те тоз преди много години ме “сплаши”,че “да си седна на заднико и много много да незнам,щото ще ми отворят досието от шесто”.Аз силно щение имах да ми го отворят,понеже нямах “налични времена и имане” да го сторя,пък и закон не позволяваше в пълнота “документчето” да се разгъне,че да покажа на тоз дет ме “донасял”,че съм знаел,а това дет “донесъл” е по мое усмотрение (да си изпълни това,за дет го прикачили ми,да не се “издъни”,че да ми качнат друг по “внимателен”).Само пълно разтваряне на всичйко и “наказателно преследване” на укриващите “дисие строфи”.А то “по делата му” ще се познае “кой какъв и какви му мъките”!
  По пяната на устенца най си проличава!

 10. г-н Инджев, крайно време е да се организирате с хора като Асен Агов, Иван Бедров, Иво Беров и да направите своя телевизия, твканал, който ще има достъп до всеки българин и по този начин подобни мерзости като тази, която бе спретната от Кулезич днес да бъдат разобличаване светкавично.Със сигурност предложението ми е наивно, но ако телевизионен канал с ваше участие съществува хората ще успяват по-лесно да отсяват истината от манипулацията. Със сигурност е необходима сериозна инвестиция, разрешение за ефирно време и т.нат., не съм специалист, но невъзможни неща няма!
  Блогове и интернет не са достатъчни за борба с ДС и вся осталная сволачь…

 11. “…У нас трайно се е настанила традицията мразените от ДС „предатели“ или просто „врагове“ да бъдат „доказвани“ като такива именно от верните на ДС и нейната традиция да унищожават враговете си с всички възможни средства. Смятам, че това е най-големият успех на бившите(?) тайни служби в манипулирането на днешна България, разигравайки дори автентичните антикомунисти с този номер да им подхвърлят информация за целите на дезинформацията в крайна сметка…”
  Ivo,
  злото не е само в мълчанието ,а Е и в демократичната участ на всички нас- българите,които получихме възможност да се научим да живеем така,че да не печелим повече врагове отколкото имаме.Враг номер едно на съвременните демократи не са комунистите,нито тайните служби у нас като цяло .Едните, във вътрешнопартийната си борба, вече са се разделили на преименувани комунисти-бсп и непреименувани такива ,които днес се явяват в жълто-сивата си окраска така: граждани за европейско развитие на България/герб/.
  Отделните,школувани манипулатори,които са здраво свързани помежду си -безспорно Е,че имат свой, общ интерес. Това статукво от преименувани комунисти и новоукрасени комунисти наистина управлява държавата ни без оглед на това кой е комунист или кой е сътрудничил на дс/верен,предател…/ все в името на запазването именно на статуквото.Алтернатива на червени-те ОСТАВАТ!именно сини-те,които сгрешиха не толкова в това,че не успяха да разкрият същността на едните и на другите ,а просто защото се случи така ,че ги ЗАОБИЧАХА, преди да ги преценят, именно като приятели на демокрацията ,което всъщност не им позволи да осъзнаят ,че сред комунистите имат достатъчно истински врагове т.е. това са тези червени ,които не са демократично настроени и затова през годините се спекулираше умело с реваншисткото им настроение/атака/ ,ТА затова ГОЛЯМАТА драма на демокрацията у нас ПРОизтича , изразява се в това ,че не всички истински демократи у нас носят у себе си силата да изстрадат ИЗГУБЕНИЯ ПЪТ.Изгубихме пътя на демократичното развитие на България и само силните личности у нас успяха бързо да се откажат от изгубеното и сега се вижда вече ,че те съумяват да преоткрият изгубения демократичен ,проевропейски път на развитие ,благодарение на истинските приятели на демокрацията,живеещи не само у нас, и които не само,че простиха извращенията на враговете си още преди да са им го поискали от тях,но последва и трудното им осъзнаване ,че това им дава засега шанс ОТново да потърсят своите истински приятели/истински ОТВРАТЕНИ сред протестиращите днес- са те/приятели,които преди да ги обикнат-несъмнено е, разумно е , първо: да ги ПРЕЦЕНЯТ.Всички истински приятели на демокрацията у нас -стари,традиционалисти заедно с неодемократите всъшност са представители на обновените демократични сили у нас,призвани с политически средства,изграждайки ПП”СТЕ!” да отстояват демократичните,обществени и общочовешки ценности,които се споделят в цивилизованите демократични общности в целия съвременен ,прогресивен свят.САМО ЛЕВСКИ! САМО ТОВА Е !ВРЕМЕТО Е НАШЕ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СОЛИДАРНИ!УСПЕХ!
  П.П.Познавам истински приятели на демокрацията сред червените както познавам истински червени и сътрудници на дс сред сините.И едните и другите са тези ,сред които не бива да търсим повече врагове.Враговете на приятелите на демокрацията у нас са мутрите,които се явяват пред нас – НЕ с един цвят ,олигархията,която маргинализира гражданите в обществото ни , до такава степен ,че ги прави безсилни да променят живота си към по-добро както и тези българи ,обслужващи чужди интереси за сметка на своя народ.Предизвикателството да преодоляваме врговете у нас и извън нас е ДОСТОЕН ИЗБОР за силни личности ,хора със здрав дух и воля,които споделят солидарността,с радост споделят красотата и устрема на вдъхновените българи-уверени в себе си граждани ,които с вяра и обич постигат и общите цели у нас ,а по този начин обогатяват обществото ни като цяло.Обогатяването на ОТДЕЛНАТА ЛИЧНОСТ в обществото ни е едната страна на ДЕМОКРАЦИЯТА.Другата страна – ОБЩОТО БЛАГО , е също толкова свързана с нея/демокрацията/ ,колкото и тази страна- на отделната личност. ДЕМОКРАЦИЯТА,ПРИЯТЕЛИ- СЕ НУЖДАЕ ОТ ПРИЯТЕЛИ! ПРИЯТЕЛИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА СА ПРИЯТЕЛИ ПОМЕЖДУ СИ В ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ!ПРИЯТЕЛСТВОТО Е НЕЗАМЕНИМА, ОБЩООВЕШКА ЦЕННОСТ!
  С ПРИЯТЕЛСКИ ПОЗДРАВ!

 12. Не мога да бъда съдник на никого и за нищо, освен на мен си самия. Поне не мога да го правя, ако не съм се убедил лично в това. Просто искам да изложа моите впечатления от фактите, които се разиграха тази сутрин в предаването на журналистически номадстващия буревестник – Люба Кулезич.
  Първо, водещата постъпи много недостойно, посрещайки водещия със зареден “double barrel shotgun”, което само по себе си е явен акт за натрапване у зрителите на определена позиция ( виждате ли щом го атакува така спонтанно значи има за какво ). Дали са верни изнесените данни от нея и дебнещите от засада – незнам, но самото действие беше срамно. Можеше да ги покани, а него да предупреди. Така се получава, сякаш някой хвърли нещо от терасата си по теб и се скрива, а после върви обяснявай на минувачите защо изглеждаш така.
  Второ, по ген.Атанасов видно изби пот, когато водещата изнесе информацията за папките с досиета. Незнам дали беше от шокиращата смяна на водене на разговора или имаше за какво друго да се замисли…? Тук не мога нито да го съдя на базата на “плисната помия от нечия тераса”, нито да го защитя безукорно. Оставям това на хората, които са по-наясно.

  Г-н Инджев, в крайна сметка искам да изкажа едно предложение, което от няколко години гравитира из главата ми всеки път, когато се захване темата с ДС. Не може ли да се състави десница от изцяло нови и предимно млади хора, които няма как да бъдат съпричастни към мръсотиите от едно време? Толкова ли е трудно да се намерят такива хора, та се налага да разчитаме на един файтон познати лица вече толкова години? Някои ще кажат, че новите хора няма да съумеят да изправят дясното на крака, поради липса на опит и самочувствие. А по-добре ли е да продължава да се хвърля кал по лидерите на десницата и това да отблъсква дясно мислещите хора все повече и повече? Този трик на ДС явно е безотказен, затова по-добре да се смени тактиката и се даде шанс за нова (тотална) промяна.

 13. Мдааа!
  Много хора ще ми се нахвърлят за това, което ще напиша. Но е хубаво да се знае, че тези аномалии са плодовете на непроведената лустрация. Ако беше направена лустрация, колкото и късно да беше през 1997, всичките тези проститутки нямаше да прокарват желаната от КГБ политика. Тогава мазно-силиконово-лифтинговата Ку(*)лезич нямаше въобще да плямпа за политики и схеми, а най-много да обсъжда силиконовите импланти с колежката си Азизе. Ако беше проведена лустрацията, марксиста хигролог нямаше да решава съдбините на България, а хроничният ментален и вербален мастурбатор Местан нямаше да ни учи на морал и междуетническа толерантност. Какви са причините за непровеждането на лустрацията не знам, но знам какви са резултатите от това непровеждане. Знам също, че докато не се разкрият всички архиви на ДС, те ще продължават да ни дърпат към азиатската си болшевишка прегръдка.

 14. Вервате ли?
  ТВЪРДО НЕ!
  ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ!
  ДАНО НЯКОГА Я ОТКРИЕМ И РАЗБЕРЕМ!

 15. Neka da sme otkrovenni, ne DS a KGB e koiato durpa koncite v BG. DS e kreatura, navedenata kum moskva “zadna chast” na rodootstupnicite – tezi koito sa v dneshnia parlament.

 16. “А истината е, уви, че всички досиета, представляващи ценност за самата ДС, са най-вероятно скрити.”

  Не “най-вероятно”, а със сигурност. Също както със сигурност няколко нощи подред бяха унищожавани досиета, за което в прав текст навремето се произнесе Семерджиев.

 17. Както винаги сте на висота, г-н Инджев. Гледах предването и отвращението ми няма граници. Не само не е етично да поканиш на разговор събеседник, който нищо не подозира за капана , който си му заложил, като политик, но и да се ровиш в семейните му проблеми е помиярско деяние, още повече за съюзник да имаш ДС. Боже, до там ли падна Колезич, в “подкрепа на дясната идея и протестирашите “, не е за тях , а за Бойко. Та колко добре си личеше, че всичко беше така инсцинирано и колко добре си декламираха цитатите шастливите ДС-ари Не, ние сме обречени на комунизъм, след като и “десните” им помагат.Човешката злоба няма граници

 18. Съгласна съм с Вас, г-н Инджев! Кулезич хвърли в публичното пространство поредния компромат, без да докаже нищо. Просто беше жалка!

 19. Кулезич: извика Соколов – уволниха я; каза, че е Костовист пред Костов и я пребиха, с какво ли може да са я заплашвали, за да се държи така с ген. Aтанасов… Но той се държа съвършено достойно пред историята, съшита с бели конци /винаги се съмнявам в истории, пробутвани от разярени бивши съпруги…/, както и не вярвам и на думичка на комунист или ДС-ченге – за тях истината е победата на ВОСР…
  Атанасов е велик!

 20. Г-н Инджов,

  Чета често вашите статий и повечето пъти споделям мнението Ви. Но за това предаване не съм убеден че сте прав.

  От една страна мисля че не е коректно да отхвърляте нечий доводи само защото е бил член на ДС. Аз самият често съм бил предубеден срещу политици и обществени лица само защото са били от ДС или са били членове на БКП. Но вашият блог и позиции са едни от причините да започна да се опитвам да гледам първо на изразеноте мнение и чак после да давам оценка на личностите.

  От друга страна ми се струва че изнесените в предаването материали бяха автентични и ген Атанасов наистина е използвал служебното си положение за да изнесе тези материали противозаканно.

  Колкото до начина по който е бил подлъган да присъства в предаването – мисля че политиците трябва да свикнат че журналистите не са само предназначени да им осигуряват медийна реклама. Щом искат да се изявяват публично, могат да очакват нападки така както и похвали.

  Освен доводите че другите свидетели са били служители на ДС аз не долових други доводи че материалите не са автентични. А конспиративната теория за причината за компроматите – не ми се сториха правдоподони.

  Рабира се мога да греша и бих се радвал да чуя Вашето мнение по същество за автентичността на материалите.

  Приятелски Ваш

 21. “Мислете! Мислете кой, защо и докога ще ви пробутва „истината“ на ДС, дозирана от самата ДС. Защото излиза така: щом го пише в досието на някой, значи е абсолютна истина, на която като на свой катехизис се позовават анатемосващите…ДС.”
  Това е истината!
  Много хора са с къса памет?!? Това се използва умело от ДС. Никой не казва вече нищо за самолета излетял по нареждане на Семерджиев за Москва, или за подпалването на Партийния дом???
  Отново сте в десетката!

 22. Е, Иво, този път заедно сме погледали Люба Кулезич (без да изчакам твоя коментар на предаването й, защото отдавна спрях да я гледам). Причина беше, че “конкуренцията” се представи днес очаквано слабо и ме заинтригува участието на Атанас Атанасов. Като човек, пристрастен към българското битие след “10-ти ноември”, мога да твърдя, че съм преживял многобройните мръсни, подли, лъжливи и манипулативни статии и телевизионни предавания на купената от задкулисието наша журналистика. Примери за нейната женска част са личности, като Валерия Велева, Цветанка Ризова, Маргарита Михнева, Велислава Дърева, Диана Найденова и днешната ни “героиня” – Люба Кулезич. Днешния мръснишки (не ми е удобно да споделя нещо по-цинично) капан, който спретна Кулезич на генерал Атанасов бележи нов връх в ДС мероприятията. Предполагам, че всички честни и трезвомислещи, неподвластни на задкулисието и манипулациите зрители са се погнусили от този напън за “истина” на Кулезич. Свалям му шапка на Атанас Атанасов за неговата упоритост и безстрашие в противопоставянето на това наистина многоглаво чудовище – ДС. Днес разбрах, че той е начело на това противопоставяне, щом си позволиха този опит за дискредитирането му (веднага след избирането му в НР на ДСБ). Днес и аз разбрах, както спомена и самия Атанасов, с кого и за кого работи “свободната” журналистка Люба Кулезич! Накрая една моя молба към теб, Иво. Отдавна си мисля да я отправя. Вчера, съвсем случайно, благодарение на това, че съпругата ми спря “въртенето” на каналите на предаването “На кафе” с Гала, видях твоето участие, където (за разлика от днес) ти беше дадена (дори и кратка) възможност да се защитиш от нападките на ДС (малко смешно ми стана, как Гала, уплашена, че цитираш имена и точни факти, бързаше да приключи с темата ДС), отправени чрез интервюто на мизерника Блъсков, още един от плеадата “свободни” журналисти, издатели и т.н. Та молбата ми е, извинявай, да прибавиш в блога си (така и така си моя “сутрешен вестник”)още една информация! Бих я озаглавил като “Предстоящи медийни участия”. Така бих могъл, да гледам твоите участия(надявам се, че и останалите, които следят твоите статии, ще са доволни) в медиите не случайно и без пропуск!

 23. ДС е армията на поробителя. Без тази армия семейната мафия впила се в тялото на държавата не би съществувала в миналото, както и в настоящето. Кога “достойните прокурори” ще разследват огромните престъпления, злодеяния и нагли кражби на тази страхотна организация с нейната дезинформация, лъжи и претенции. До кога тези жреци на злото ще се разхождат по телевизионните екрани като “герои”. Няма ли лустрация и за България?

 24. Tezi ot KGB/DS kato sa tolkova umni pone da podskazvat na oligofrenichnite si kreaturi kato stanishev, dureva, siderov i sie koito se nadprevarvat da ni obiasniavat kakvi i koi sa protestirashtite da ne si protivorechat. Ne mogat protestirashtite hem da sa lumpeni kupeni ot GERB, hem da sa bogati hora na koito shte im nalozhat progresiven danuk. No kakva ti logica, za da poluchat rublite si ot moskva sa gotovi da tvurdiat che i maika im gi e zachenala bez muzhko uchastie, kamo li drugo.

 25. Коя е Люба Кулезич?Откъде се появи тази жена,бащино име има ли?Как стана толкова полурярна без да притежава качества и образование ,за да нищи българската и световна политика и дори икономика?Театрална и филмова критичка,приех я с недоверие и ето какво стана.Тази жена клюкарства и интригантства,нейния умствен потенциал не стига за сценарий,някой дърпа конците!

 26. Moite nay-dylboki po4itaniq i blagodarnosti, gen. Atanasov, za dostoynoto vi i myzhko dyrzhane, za tova, 4e natikahte 4engetata v ku4i g_z.
  KATO SIMPATIZANT NA DSB SE GORDEQ, 4E STE V RYKOVODSTVOTO NA PARTIQTA!
  Prodylzhavayte v sy6tiq duh!
  BRAVO!!!

  P.S.: Lyuba, ako spi6 spokoyno tazi no6t zna4i si se prostila s poslednite ti ostatyci ot syvest.

 27. Аз не харесвам Атанасов (Гнома), но ченгетата от ДС умеят много добре да проектират собствените си мръсотии и грехове върху всеки който пожелаят! Явно разбират от когнитивно-поведенчески похвати и когнитивен дисонанс . Същото успяха да направят и преди изборите с жертва герб.Замислете се ако не беше истерията с ЦЦ и подслушванията – щеше да се говори за Галерия .

 28. Атанас Стоянов | юни 29, 2013, 18:32
  Г-н Стоянов,
  Няма как обикновен ТВ зрител да разбере дали показани документи от камерата са автентични или не са.
  Но нали на обикновения зрител не му е забранено да разсъждава.
  Да приемем Вашата теза – документите са автентични и Атанас Атанасов ги е откраднал незаконно. Моля Ви проодължете тезата си, отговаряйки на логичните въпроси:
  1. Люба Кулезич разбира за тези документи от бившата съпруга на Атанасов. Вижда ги, пипа ги, прочита ги и като добросъвестна гражданка ги отнася в МВР. Отбележете, че действието се развива през 2006 г.;
  2. През 2006 г. министър на МВР е Румен Петков. Мислите ли, че за достойната постъпка на Кулезич, както и за недостойната на Атанасов не са му докладвали? Какво би струвало на Румен Петков да заведе дело срещу Атанасов със свидетели Кулезич и бившата съпруга? Че това си е политически подарък от свише.
  3. Защо 7 години по-късно Кулезич се сеща за документите и ги изисква от МВР, за да ги представи в предаването си? МВР пък услужливо й ги предоставя тутакси. Нали са фалшиви, както каза самата Кулезич? Защо МВР ги е съхранявало 7 години?
  4. Какво общо имаше Тихомир Стойчев с тези документи? Ами нищо. Стойчев трябваше да обвини правителството на ОДС в контрабанда. Да, ама Тихомир Стойчев е извън МВР от 1992, а правителството на ОДС е от 1997-2001. Ама Стойчев бил експерт и писал доклад за БСП. Че кой му е предоставял информация и документи, за да си пише експертния доклад?
  Мърсотийка от където и да я погледнеш. Но се разчита на зрители като Вас. А такива – бол.

 29. Типична герберастия, сиреч червена мръсотия!

 30. “…Познавам всякакви “ДС” разновидения!…”
  Posted by Румен Бърцов | юни 29, 2013, 15:30
  https://ivo.bg/2013/06/29/как-дс-ни-разказва-играта-си/#comment-90184
  Тъ :Знам и такива “ДС” тето биха ви информирали с удоволствие за “Р.Петков – Акрам -Румен Стоманярски” (“лека му пръст”),аА! Що пък нещо тук “ми съ врътна из покрай глава” именце “Дертлиев”,Врачанси хижи,некви полицеиски патрулки,”Чоли боли”! Знам ли!Збръкани такива (от оня свет ли!Нали пък все така “незнам на кой свят съм”!).”ДС” – “дъвка общонепонятна за населението,дето лапа “бисквитки” подхвърляни му от “Партията велика нази води по правата линия” надолу,към ямата !
  А Амин рекох ли?!Знам ли!

 31. Еееее сега гледах На кафе и макар че винаги съм имал едно наум за “лъжицата катран”, мисля че го поставихте на място Бай ни Ганя !

 32. Възмутително поведение на Люба Кулезич! Мисля, че трябва да има официално изявление по повод на това интервю на Демократи за Силна България!

 33. Приятели,

  Не си самовнушавайте, че бившите от ДС са всесилни, че са опасни и че с тях не можем да се справим.

  Бъдете трезви! Помислете какви са. Ами това са едни комплексирани селянчета, внедрени от “народната власт” в службите – “кучетата на прасетата”. Спомням си служителите на КДС – с найлонови ризки с къс ръкав, а отдолу – потник. По правило са същества без въображение, не много умни. Страхливи и озлобени са. Социопати. Повечето от тях са имали тежки проблеми в детството или в юношеството и младостта. Решили са да станат значими в очите на другите откъм тъмната страна – чрез заплаха и страх. Въобразяват си, че държат обществото в шах. В най-добрия случай сред тях може да откриете някой безскрупулен кариерист като г. марков (Николай). Общата им черта е подлостта и мизантропията. По правило обитават здрачни места, подземия. Най-големите им врагове са истината, светлината, прозрачността и свободата. Те не са свободни – оковани са доживот. Затова обичат да държат други хора в зависимост, робство (Мечтата на роба е да си има свои роби, мечтата на свободния човек е никой да не бъде роб). Не могат като мен и вас да кажат “Писна ми да работя това, от утре ще правя нещо друго!”

  Е, страшни ли са? Всеки от нас може да победи един такъв без никакви усилия. Просто го извеждаш на светло, пред всички, говориш само истината и му показваш, че си свободен и можеш да говориш и правиш каквото искаш.

 34. “Някои ще кажат, че новите хора няма да съумеят да изправят дясното на крака, поради липса на опит и самочувствие.”
  Posted by СИБ | юни 29, 2013, 16:15
  Ами аз ще го кажа “Младите незнаят,ала могат,старите пък знаят,но немогат” -“тая не е като оная”!
  Не е “флашмод” да си имаш “занимавка” с кръвожадни същества,дето са готови да ти прегризат гърлото,без да им трепне косъм.Тоова дето е свикнало да ти смуче кръвчицата и да ти се гаври с трупа хилейки ти се надменно със самочувствие на “божество” не е за “млади,образовани и усмихната” незнаещи!

 35. Искам да добавя нещо от позицията ми на човек с дясно ориентирани възгледи. БКП(ДС) и всичките й уродливи политически разсейки няма да се умори да задушава развитието на демокрацията в страната ни, понеже само така може да да продължи да съществува – като изсмуква живеца на всички нас. Длъжни сме да перстанем с мнителността, смирението, апатията и недоверивето и да повярваме в една истинка дясна алтернатива. Няма гарант и за “гнили орехи” сред новите лица, но сме длъжни да опитаме. Замислете се изобщо остана ли ни какво да губим…
  Докато едно време липсваше информираност или тя идваше с години закъснение, то сега нещата стават моментално и можем да отреагираме светкавично на новите издънки ( справка Пеевски ). Ние даваме власт на разните институции в името на общото благо и ако имаме повече вяра в нас самите си като целокупен народ, можем сами да подържаме развитието на страната ни в желаната посока.

 36. Г-н Инджев, постът ми не е по темата, макар и да е свързан с нея, но току-що видях във фейсбук видео, което си спомням Вие самият търсите – http://www.youtube.com/watch?v=c04-dNrdwfc За съжаление качеството не е перфектно, но това ни най-малко не намалява стойността му.

 37. Изгледах предаването с ген. Атанасов и съм омерзена, отвратена и всичко друго което се сетите. Не съм му фенка на Атанасов, но съм възхитена от достойното му държание и май ще му стана фенка. Кулезич няма какво да я коментираме – отива и тази роля, глупава и малка. Толкова си може женицата, а Болен Сидеров не отива да и каже да не се занимава с работа, дето не и е работата. Изпълнението беше на нивото на сценария, но в същото време си казвам, че така им се пада на ДСБ-то, не знаят ли с кого си имат работа, че ще ходят при Кулезич, да обясняват как ще обединяват дясното. И като как ще го обединят – като се обясняват при Кулезич? Кьорав карти не играе.
  В личен план съчувствам на ген. Атанасов, но не могат да се очакват изискани маниери от Кулезич и сие. Явно паниката е голяма, след като се прави двойна засада за дискредитиранто на Атанасов. Като чета комнтарите, явно много народ им се хваща и се пита “ами ако пък е вярно?” Не искам да преувеличавам интуицията си, но в един момент си помислих: какво му гласи тая на Атанасов. Но случилото се е извън всякскви граници. Напоследък много интензивно се преминават граници и малко множко ми идва точно Блъсков, Валерия Велева, Данчо Ментата да ме учат на морал.
  Лекарството е бойкот. В България работите стават бавно – и солта, и тоягите ще изядем.

 38. Лидерите на ДСБ трябва да бойкотират такива обслужващи пачаври, без извинение, като въпросната Кулезич. Тя, Бареков и Кеворкян водят класацията по поръчкова “журналистика”. От техните студия вони на обществена тоалетна.
  Иначе като си помисля че същата гнус заедно с Дачков бяха сред съучредителите на ДСБ ми става лошо.

 39. Водещата е употребена от ДС като мюре.В това две мнения няма за мислещите граждани.И все пак провокацията идва от следните въпроси.Първи въпрос :Е ли Люба Кулезич заложник на задкулисието в телевизионния ефир? При отговор “Не”следва друг.Това и “журналистическо”поведение не е ли в следствие на побоя нанесен и преди седмица?Не се ли вижда с просто око ,че опита за сплашване е успял.Ако и с това съм в заблуда,то Л.Кулезич е решила или са я принудили да премине на страната на поръчковата журналистика наред с Д.Найденова В.Дърева и В.Велева.

 40. А аз се връщам и малко назад във времето, когато някой я нападна, както беше обяснено и се питам дали и това не е част от постановката с орезиляването на Атанасов.ДС са майстори в създаването на образи.

 41. Към ИМИГРАНТ:”Блогове и нтернет не са достатъчни за борба с ДС и вся осталная сволачь”. Абсолютно съм убеден в това.Трябва ни телевизия и колкото по скоро, толкова по добре.

 42. Предаванията на Кеворкиян и Кулезич не гледам ,но трудно ще се отървем от КГБ-ДС докато не
  настъпи тяхната естествена смърт разбирасе ако не завещаят делото си на други последователи.

 43. г-н Инджев, генерал Атанасов се потеше гузно.
  Аз мисля, че трябва да се започне на чисто.

 44. Ако не се обединим и дадем отпор ДС и комунистите ще провалят не само България но и Европейския съюз.

  Затова избори до дупка докъто влезем в парламента.

 45. Не съм гледал предаването, но като един от онези, които изстрадаха създаването на СДС изказвам мнението относно юриста-генерал Атанасов. Кога той стана член на СДС – преди или след като Костов го назначи за главен секретар на МВР и обзаведе с генералски пагони не зная. Знам обаче, че той се появи с гръм и трясък в кварталния клуб. Спомням си безкрайно неприятния му тон при обсъждането за кого да гласуваме на предстоящите избори за кмет – той застъпваше становището, че Софиянски е престъпник и не може да бъде подкрепен от членовете на СДС. Не можех повече да понеса начина, по който налагаше мнението си. Напускайки клуба през сълзи споделих със свой съмишленик, че това е началото на края на СДС. За съжаление се оказах дяволски прав. По-късно Иван Костов заедно с Атанасов и подкрепящата го криентела си създаде своята ДСБ. Най-тъжното е че сега, когато еелекторатът търси своята истинска дясна партия, в реформираното ръководство на ДСБ отново виждам да фигурира сянката на сивия генерал Атанасов. Жалко, от нийде взорът надежда не види.

 46. Към Коко

  Трябва да си извънземен, за да не покажеш емоция при подобна инсинуация…Между другото, уважаеми г-не, има изследвания в криминалната психология, че извършилите престъпления са именно тези, които запазват изключително спокойствие и самообладание!

  Днешното неявяване на Бойко Борисов при Люба Кулезич е показателно за тези, които могат да мислят, че вчерашната мерзост в предаваето на Люба Кулезич е активно мероприятие на милиционерите от Герб! Чудя се дали и побоя срещу нея не е организиран от Цветанов и компания, за да се дозира допълнително внушението, че Герб и техните върли поддръжници са жертвите на политическото статукво.

 47. Много приказки, много нещо, както винаги истината е много проста, на госпожата се плаща много добре, може би отлично и тя е преценила, че труда си струва

 48. До ЕМИЛ,

  Г-не, не се отчайвайте толкова лесно, живота си върви и все нещо ще се случи с тази страна, нека се опитаме да повлияем в положителен план доколкото можем. Не виждам какво толкова не сте съгласен с мнението на Атанасов за Софиянски. Предлагам лесен метод за преценка коя страна заслужава нашата подкрепа – да гледаме кого медийните хрътки(подплатени с руски капитали и дс организация) гонят най-разгорещено. В момента виждам, че обединението в дясно е най-важната цел за оплюване, ако Борисов беше цел, щеше нон-стоп да бъде атакуван нон-стоп ЛИЧНО(както Костов) чрез компромати или без, не може да се каже че е с най-чистото минало, вместо това виждаме пак удобни интервюта и опит за дискредитиране на останалите конкуренти в дясно(доколкото Герб може да е дясна, сал едно ЕНП им е алибито).

 49. @Емил
  Др. Мафиянски, не съм впечатлен/а от крокодилските ти сълзи за седесето. Върви да ги лееш в скута на новия ти зет.

 50. @емил
  Явно е, че не си привърженик на ДСБ и на Иван Костов! Тогава, защо рониш “крокодилски сълзи” (или плачеш на чужди гробища) за съдбата и бъдещето на ДСБ. В интерес на такива, като теб е тази партия да “изчизне”. А за ген.Атанасов, ако не знаеш или ти е къса паметта (ако имаш малко мозък в главата си)всеки знае, че той е единственният овластен държавен служител, който екстрадира (изгони)от страната ни руски шпиони и мафиози, в т.ч. Майкъл Чорни, Ершов и др. Точно това десарите, олигарсите, челвенотиквениците, петата колона и побратимите им от КГБ, никога не могат да му простят!!

 51. KGB-DS v permanentna ataka, vsiakakvi nachenki za istinsko diasno triabva da badat unishtojeni v zarodish.Putizam v deistvie. Kak da go razberat rodnini i priateli, neizlechimo oblachvani i manipulirani??

 52. Отвратително национално предателство извърши марксистът Ж. Желев, подпомагайки комунистите да имитират пожар в бившия партиен дом заедно с Тренчев и други “антикомунисти”, което им даде възможност да си правят каквото пожелаят с архивите на ДС. Така, че ще трябва да внимаваме когато става дума за наследените документи на ДС. Не случайно ДПС подкрепи закона за отваряне на досиетата, защото знаеха, че информацията в много случаи е изопачена.
  Що се отнася до “костовистката” Кулезич, както сама се мъчи да ни внуши, тя отдавна е доказала, че е конюктурен журналист, интересуващ се само от парите. Доскоро се лезеше с Бареков. Беше ясно, че се е подготвила старателно. Не даваше никаква възможност на Атанасов да говори, за разлика от чекистите, които изслушваше търпеливо. Вероятно и тя ще се прояви като поредното менте и поръчков журналист.

 53. ДС и Борците против фашизма управляваха България близо половин век. Изградените отношения, връзки и опит не са изчезнали. Те съществуват и днес с техните деца и внуци. Затова искам да повторя общоизвестни истини. Една от първите задачи на окупатора след девети 1944 бе създаването на политическа полиция, която под името Държавна сигурност, в действителност се занимаваше да разруши всички други партии, и да осигури собствеността на държавата само от тяхната партия. Тази Партия без Държавна сигурност не би се затвърдила и съществувала въобще. Изглежда анахронизъм да споменавам този общоизвестен факт, но хората от тази група все още имат ключови позиции и влияят огромно на събитията. Даже и сега минават като “герои” по много канали на медиите.
  Втората черта е генетичният подбор. Някога всички биографии започваха с фразата: “произхождам от бедно пролетарски семейство”. С тази фраза се създаде илюзията за един генетичен подход, който в същност бе един чадър, под който се наместиха стотици хиляди предприемчиви българи като “борци против фашизма”. Много е спорно, как от няколко хиляди истински комунисти се навъдиха стотици хиляди “борци” с фалшиви претенции. Техните поколения и днес са един голям фактор. Тези две черти са вплетени плътно в държавната структура и за сега убягват от вниманието на политолозите, но оказват все още голямо влияние върху развитието на вътрешното положение.

 54. За мен слугинажа на този или онзи журналист е маловажен въпрос. Главният е “новото дясно” да тръгне по верен път. Спорни фигури като Атанасов не бива да са в представителните органи на обновените партии, а да отстъпят назад, като експерти. За мен е изненадващ и твърде приятелския тон към партиите на Кунева и на Симеон?! На фона на правилното нежелание за контакти с ГЕРБ, какво по-дясно и по-малко олиргахично има в тези две партии? С тях, а може би и с ГЕРБ, би могло да се направи някакъв компромис САМО СЛЕД-ИЗБОРНО, ако това е единствения начин да се отнеме властта от БСП/ДПС/Атака.

 55. Когато я набиха като човек е сажалих.Но сега разбирам че Ляпчев е бил прав,,Со кротце,со благо,со малко кютек…”Е че гадост от която да ти се повръща.Че ДС е факир в подправането на документи – това е факт.Спомнете си двете бележки от Дойче банк на името на Костов и Атанасов през 2000 г./19 01 2000г и 23 01 2000г./упреквани,че са изнесли чрез жените си:Атанасова-7000000 $ и Костова- 25000000 $/от Германия в САЩ по сметки на Банк ъв Америка.,,Зад тези фалшификати стоят умения на експерти…едва след наистина много обстойна проверка от ,,Дойче банк” беше установено,че банковите документи са подправени”Юрген Рот.Правителството на Костов беше провалено за втори мандат.Сега него няма,но ДС ги е страх от сянката му и опитват сега да очернят и вторият човек в ДСБ генерал Атанасов.Сега за предаването:Това е лицето на Българската журналистика.Лица като Тошо Тошев,Петър Блъско,Валеря Велева,Кеворкян и тем подобни с лопата да ги ринеш.А гаднярката по повод за което пиша е че малко я биха или беше фарс да си повдигне рейтинга.Една молба към Атанас Атанасов И в други предавания съм ви виждал,че се потите под мустак.За да няма заблудени овце,то моля ви за следващото ви интервю се явете с мустациПоздравявам ви за кавалерското ви държане.

 56. Генереала се държа на ниво, а Луба се изложи яко (за пореден път).

 57. Ех, Емиле,
  Сега чакам да оревеш орталъка и за Бакърджиев, Бонев, Хр. Бисеров, Йордан Цонев и прочие.Както и за несъюза със СДС на Каба не знам кой си.

 58. Токущо изгледах от интернет-страницата на ДСБ въпросното интервю на водещата г-жа Кулезич с г-н Атанасов и просто не мога да се въздържа да не откликна.

  ВУЛГАРНОСТ и ПРОСТАЩИНА са думите, напиращи в мен. Този тип журналистика в популярна българска телевизия е ПОЗОР и ШАМАР за българския зрител.

  Качеството на българските общодостъпни медии се е сринало до ниво КЛОЗЕТ. И дори дамата с розичка на ревера не може да прикрие вонята излизаща от там. Толкова долнопробен е сценарият на интригата.

  Много, много жалко за българското общество е, че му е закичена тази “журналистика“ в тази “прогнила от корупция медийна среда“. Срам ме е за тази категория хора, че са българи…

 59. Я вижте какво ви е пратил Кришчън…
  Чудесно откритие. Браво!

 60. Към M.ch.,
  Ами да си направят телевизия ,за да не объркват ДС и СИЕ главите на хората…иначе този народ от къде ще знае как стоят нещата.
  Виж врагът как подработва матриала 🙂
  Още повече,че телевизията е най-масовата и достъпна медия.Не всеки човек си има комп. у дома,нито пък изморен ще седна да чете блогове.
  Е това най-простото как не се разбра?!

 61. всъщност кулезич защити истината и показа един от големите грехове на костовото управление – вместо да отворят напълно досиетата (макар и според инджев важните да са изтрити), както искаха всички честни българи, дето скачаха по площадите от 90г., те решиха да играят по комунистически и да използват досиетата за користни цели и за изнудване. краен резултат – всички стари десни умряха на последните избори. сега великата глупост на столетницата пак ще ги реанимира, но само колкото да минат границата. кулезич показа, че със стари лъжи нова идея не се гради.

 62. Иво, не е проблем,че някой е бил от ДС някога,проблемът е дали някой сега служи на комунистите.ДС го няма,агентите й също с абезгалсна буква,не се страхувай от ДС-е. Както никой не се страхува от СССР-е

 63. Всичко е ясно.
  Питам се само защо плащаме пенсии на тези хора? Комунистическият режим е обявен за престъпен,те са виновни и за незавидното състояние на страната сега, накрадоха достатъчно.
  Да оставим на минимална пенсия всички ченгета,партийни секретари и стопанска номенклатура!

 64. Мисля,че не знаем кои са били главните играчи на ДС.Тези,които са планирали и реализирали деиността на тази структура.Пробутват ни полуистини,а известно е ,че наи-ефективните льжи си служат точно с полуистини.Тогава хващат наи-добре.Искам да знам имената на сценаристите на прехода,да видя техните документи в оригинал,но знам че това никога няма да стане,защото те или са унищожени,или се намират на територията на друга дьржава.Остава ни единствения начин за ориентация,посочен от Божия Син :”По делата им ще ги познаете!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.