Реформаторите да се определят спрямо ГЕРБ с операция чисти намерения

Какво още и колко пъти трябва да се случи, за да стане ясно, че с Бойко Борисов не може да се плува в бурни води- представя се за спасител, а всъщност ползва давещия се за спасителен сал.

Поредното доказателство е преобръщането на мнението му за Доган, когото периодично демонизира, после отново го реабилитира, реанимира и рекламира. Използваше демонизирането му за мобилизиране на антидепесе и антитурски вот през 2009 г., после постепенно яростта му се смири, за да избухне невъздържано и непремислено в последните минути на предишния парламент, от чиято трибуна обвини Доган, че е поръчал убийството му.

Именно този изблик, според мен, преобърна рязко медийната империя на Доган срещу Борисов. Сега на нея ли се подмазва Бойко, като отново се умилква на Доган и лично на Пеевски с опитите да ги оневини, връщайки се към суперлативите по адрес на бащицата на ДПС като „голям политик” ?

Освен всичко друго, с този комплимент, Борисов ни съобщава, че е посветен ( и възхитен) какви ги върши зад кулисите Доган като „голям политик”, който продължава да реди дневния ред на държавата без да се показва- досущ както тогава, когато не си правеше дори труда да се появява в парламента, а Борисов периодично се възмущаваше от този факт.

Когато от Реформаторския блок, привиждан като нов сал от „спасителя” Борисов, оставят отворена възможността да се спекулира за възможно взаимодействие със същия този Борисов, би трябвало да знаят, че косвено играят играта на Станишев, който си умира от удоволствие да ги набеди в подобни намерения.

Нещо повече, сбъднатите подозрения за заиграване с Борисов всъщност ще реабилитират- с известно разместване на имената, предизборната подигравка на Станишев и компания от пролетта на 2009-а година, която плашеше избирателите с лъжата : „гласуваш за Бойко, получаваш Костов”.

Нима ще позволят този път Станишев да се окаже прав с прогнозата„гласуваш за реформаторите, получаваш пак Борисов”?

Не е за вярване, че такава опасност не се разпознава от току що изплувалите на повърхността реформатори, които биха се оставили да бъдат потопени обратно под туловището на ГЕРБ, ако то се качи върху тях.

Единственият спасителен бряг за репутацията на Реформаторския блок е да заявят ясно оценката си ГЕРБ и Борисов с категорично отхвърляне на всякакви договорки – особено преди евентуалните предсрочни парламентарни избори.

За начало, за да им повярват избирателите, които нямат представителство в това Народно събрание, реформаторите могат да декларират, че на наближаващите избори за европарламeнта няма да се подадат на съмнителното изкушение за обща листа с ГЕРБ, дори и да има натиск в тази посока от Европейската народна партия.

Чистите намерения са не по-малко важни за изчистване на собствения образ от чистото минало.

60 мнения за “Реформаторите да се определят спрямо ГЕРБ с операция чисти намерения”

 1. “гласуваш за Бойко, получаваш Костов” – всъщност се получи “гласуваш за станишев получаваш костов”:)) Бърз преглед ни показва следното-
  премиер- бивш заместник-министър на финансите на Костов;
  бобева -министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служебния кабинет на Стефан Софиянски;
  данчо ментата -бивш председател на Комисията по бюджет при Костов;
  бисеров- бивш Председател е на парламентарната Комисия за защита на националната сигурност при костов…
  Всички изхврлени между другото от Костов!
  е, как това се приема от червените бабички които при името Костов, слагат нитроглицерин под езика?

 2. За ББ е ясно от кои играе. Но въпроса тук за мен е – ще гласувам ли за другарката кунева или найденката зеленогорска?
  Не виждам аз добро във този “реформаторски” блок, а за по-малко зло отдавна не желая да гласувам.
  Жалко е, че Радан реши да си играе с подобни персони. Жалко е, че той наследи Костов в ДСБ.
  А Терзийски – той не защитава ли ББ докато беше премиер?

  Първа точка на истинските десни може да бъде само една – ЧИСТОПЛЪТНОСТ в биографиите.
  Точка номер две е – лустрация и осъждане – реално и ефективно на всички активни участници в грабежа на комунизма и перестройката му наречена преход.

 3. Разбирам всички, които са за твърдо игнориране на ГЕРБ от страна на РБ. Аргументите са сериозни и подплатени с доказателства. Но пак питам всички, включително г-н Инджев – ОК., твърдо без ГЕРБ, НО С КОГО ТОГАВА? Или ще чакаме пак светлото бъдеще, когато сегашните 7-10% на РБ ще станат 20, после 35, а накрая 51%? Сигурно и това е вариант, но добър ли е за България?

 4. Според мен поредното обръщане на платната на скърцащата гемия ГЕРБ към офшорнаият етническо-мутренски оазис ДПС е предизвикано от външен натиск. Кукловодите явно предусещат приближаващия край на уродливият отроче със сбъркано ДНК “експертно правителство” и сега започват да подготвят почвата за опъването на новата циркова шатра. Според мен основната причина Борисов да си мени мнението по 2-3 пъти на ден е факта, че не помни добре какви инструкции му нареждат “диригентите”, та се налага да излиза ( на бис )за да изпее популситката си песничка с променен текст. Ако намяше все още значителна подкрепа от родния “матрял”, щеше отдавна да е изметен в незнайна посока. Наивните родни шарани ( хванати на ръждив пирон ) обаче успяха да му осигурят място на масата за още едно раздаване…засега.
  Пилците се броят на есен, но няма нужда да чакаме чисто астрономически още десетина дни за да видим как ще изглежда курника.

 5. Пенчо,
  Без да спорим за последователността на точките, трябва да включим съшо: -решителен, ефективен и стратегически отпор срещу попълзновенията на съветско-руската агентура в България
  -разрушаване на МОЧА
  -изграждане на Институт за национална памет (ноу-хауто го има в Полша и Чехия).

 6. бг | септември 12, 2013, 13:39
  Ти червена бабичка ли си?

  Който е в час – знае кой какъв е!
  Който е червена бабичка или герберче – манипулира.

 7. И аз видях поредното изказване на ББ.Последният
  е тотално приключил като политик.Толкова неадекватен е и неотговарящ на сегашните нагласи на гражданското общество.И аз споделям вашето мнение,
  подобно мазнене на Доган пък и Пеевски си е чист страх.А ББ доказа ,че е един стахливец и комплексар.
  Реформаторският блок няма за какво да се заиграват с подобен “типаж”.Те трябва да излезнат на ново “ниво”на мислене и поведение,ако искат да им повярват.И без това будят съмнение в мнозина.

 8. Напълно заставам зад мнението на Пенчо Питанката. В реформаторския блок са се събрали все имена леко позацапани. Да се прочистят те, за да ги изберем ние. Основният ни опонент е Бойко, но с Кунева ли ще го преборим?

 9. Това не е ли “ясно заявена оценка за ГЕРБ и Борисов с категорично отхвърляне на всякакви договорки – особено преди евентуалните предсрочни парламентарни избори”? Защото ако това не е, не знам кое Е?!
  ” По отношение на ГЕРБ – ние създаваме Реформаторския блок, създаваме и Гражданския съвет, за да направим своите предложения, за да има България политическа алтернатива. Защото БСП – ГЕРБ не е алтернатива. В начина, по който те упражняват властта те твърде много си приличат и в тежките последици за икономиката и за работата на хората също си приличат. Нечестното управление продуцира кризи. Законността е единственото, което създава богатства.
  За нас ГЕРБ не е решение, казвали сме го много пъти. Ще бъдем остра конкуренция с тях, когато и да е предизборната кампания, защото вярваме, че предлагаме много различни неща.”

 10. Към ?-та.
  Ако започнем да търсим съвършените десни,може би ще останеш сам самичък.

 11. За съжаление, практиката показва, че разграниченията не влияят съществено на българския електорален бульон: Костов това правеше в продължение на повече от 10 години, за да стигне накрая до “кривата круша”. Ако много започнат да се разграничават от Борисов, електоратът като нищо ще го схване като реверанс към Станишев.
  Успехът минава през персоналнен контакт и работа на партийните активисти с електората, т.е. активизиране на местните партийни ядки, но за това са нужни много персонални усилия и време – все дефицитни стоки.

 12. Разсъжденията на автора ми звучат убедително.

  Интересно за мен е дългосрочната переспектива, доста ясно очертана в публикацията “Евгений Михайлов: Да не допускаме партия на масови убийци да формира морала на децата ни”.

  За да се спаси България, няма да обяснявам нейното почти неспасяемото положение, с легални средства е необходима смяна на държавното устройство – значи Нова Конституция.

  За да се стигне до там, е нужно 3:1 съотношение на гласовете за ПРОМЯНА към тези за БСП/ДПС.

  Такава е реалността. В тази реалност правите своя политически избор, ако изобщо знаете какво правите.

 13. Станалият незнайно как научен работник, телохранител на Живков и гадже на Бориславова и т.н….. го играе отново голословно Мазен. Защо ли? Дали не е подготвил атака да замести “Атака”, както и да си опази “неговото”?

 14. Без съмнение г-н инджев е прав!Това,обаче не ми пречи да се обърна към ПЕНЧО ПИТЪНКАТА с въпроса:с такава позиция не отиваме ли към мечтата на Хитлер за чистата арийска раса?Нима Вие господине вярвате в непороната дева?Нима не Ви е ясно,че в една политическа ситуация като българската,няма място за непорочност,но има място за прагматизъм ,който степенува политическите си опоненти,спазвайки исконните ,според мене,правила:никога съюз с комунистите и тяхните производни,припознаващи Русия като нещо повече от България и българските интереси!Призивът на г-н Инджев към Р.Бл.да не се подава на евентуален натиск на ЕНП за съвместни действия с ГЕРБ при евроизборите,е квинтесенцията на неговата позиция!

 15. Да, РБ трябва много да внимава какви ги прави, защото заиграването с ББ може да им коства много. Вероятно им е трудно обаче да вземат конкретно решение, защото голям вой се вдига да си подадат ръце, защото само така щели да победят комунистите…

 16. госпожа Меркел реши нещата при голямата коалиция с ГСДП като постави условие Шрьодер да се оттегли! Това следва да направят и Реформаторите(ако ГЕРБ загубят изборите) – Бойко да се оттегли и тогава ще има ЕНП коалиция! Просто и ясно.

 17. Нещо прекалено много хора станаха твърде взискателни към десните. Едновременно с това изискванията към левите така и не се прилагат.
  Било му писнало на господина горе да гласува за “по-малкото зло”. Ми да гласува тогава за по-голямото, та белким се опоравим!
  Какво толкова казаха от ДСБ, та всички почнаха да ги съдят!? Колко години десните не могат да участват в истинското “коване” на закони в България? Колко още трябва да чакаме…ДА ЗАПОЧНЕМ да променяме условията на политическия (а и икономически) живот в страната? До къде ни докараха левите на чело с БСП, които и практически не са слизали от власт!?
  Хайде да престанем да “търсим под вола теле” и да оставим лидерите в РБ да водят нормална политика. Такава каквато е истинската политика. Пълна с компромиси, отстъпления когато е необходимо и настъпления когато трябва!

 18. Напълно споделям написаното. Не бих гласувала за РБ, ако заиграват с мутрите. Тъй като съм симпатизант на ДСБ/до май бях/ искам Радан Кънев да ми обясни разликата между Пеевски и Борисов, а за Физкултурника Цветанов – просто без коментар. Покрай ГЕРБ, рязко си промених позицията си към Европейската народна партия. Не приемам и безпринципната коалиция – Кунева, кариеристите от ДСБ отишли при Кунева, Касим Дал – любимец на Ердоган и т.н. Пълна безнадежност – просто няма за кого да гласувам

 19. Boiko – moderen shizofrenik ot mnogo opredelen iarko cherven komunisticheski tip… Chestito lapni-sharanstvo na vsichki shtastlivi i gordi sus svoiat vozhd glasopodavateli na GERB!

 20. С цялото си същество се моля ДА СЕ СБЪДНЕ Вашето предпоследно изречение!!! В противен случай, по моему, нищо добро не чака нашата изстрадала страна. На политиците от ЕНП трябва ясно да им се покаже отношението на автентичните, сериозни десни партии у нас към мутро-ментето Бойко Борисов – (ГЕРБ).

 21. Винаги съм твърдял, че тези “реформатори” са поредната патерица на Бойко Борисов, но те не са някакъв фактор в политическия живот на страната, защото подкрепата им сред българските избиратели е нищожна. Доверието в ДСБ и СДС умря, когато двете партии (членове на ЕНП) не използваха правото си на “вето”, за да предотвратят влизането на ГЕРБ в Европейската народна партия, а останалите “реформатори” са почти непознати и нямат свой електорат. Дори и да влязат в НС, те не биха могли да гарантират парламентарно мнозинство за Бойко Борисов. Голямата опасност за българската демокрация идва от ДПС! Много скоро с традиционния си “депесарски шут” Доган ще нокаутира Станишев и ще се съюзи със своя “кръвен враг” Бойко Борисов. Бедна, бедна ми България, какво ли те чака!

 22. Идеите са хубаво нещо, но за да се осъществят на практика, трябва мнозинство в Парламента -121 БРОЯ.
  Аз приемам, че съм тъпа, но кажете Вие, по-умните как ще стане на яве – не във фейСбук групи, не във блогове, а наистина?
  Как без коалиция с ГЕРБ?

 23. bravo Ivo,absolutno sum suglasen s teb.Zaklet Kostovist sum,no ako reformatorite imat neshto obshto s GERB, shte me razo4arovat mnogo…

 24. не съм съгласен с анализа. правят се генерални изводи от дребни ежедневни реплики. всеки ден бб дава десетки интервюта за различни медии и води десетки политически мини войни. много е обигран и ловък в това. ту напада единия (доган), ту другия (станишев). а и изказът не му е най-силното оръжие. в случая е искал да каже, че доган е най-хитрия и труден политически съперник. да се прави генерален извод, че бб ще прави ново съглашателство с доган е неправилно.
  емоциите и личностните борби са много вредни в политиката. смятам, че становището на РБ за коалиция с ГЕРБ само на принципна основа е правилно и трябва да се адмирира. никоя партия или коалиция няма да спечели абсолютно мнозинство на следващите избори. ето защо, ако РБ и ГЕРБ не се коалират, БСП и ДПС със сигурност ще го направят. тогава що се мъчим да протестираме?

 25. На РБ проблемът не е Борисов, а това че са принудителен сбор от безлични нови лица (сдс и ДСБ) и много компрометирани стари такива (Кунева, Вълчев и пр.)само и само да минат 4-те процента. Те не могат да бъдат ничия алтернатива, защото нямат концепция и лидери.

 26. @ВТОРИ(бойко-тото)ШАНС
  Ти за адвокат, тълкувател и анализатор на “дребните” ежедневни глупости на бб ли си назначен, но точно в този блог няма нужда от теб. А що се отнася до анализа на г-н Инджев, той е блестящ и в него много ясно и категорично се подчертава, че бб е ненадежден, непредвидим и нечестен партньор, с когото не бива да се съюзава РБ.

 27. Де да можеше част поне от “благородните” терзания на “истинските” демократи, както и техните съмнения да се прехвърлят към верните последователи на комунистическата идея! Ех, тогава ни чака такъв живот…, и щяхме да имаме заради кого да гласуваме! А ние сме готови заради “бълхата” Кунева да изгорим “юргана” Реформаторски Блок.

 28. Този гангстерски бабаит Боко тиквеника е направил за дясното повече поразии от комунягите, а за ТИМ е направил повече услуги, отколкото комунягите.
  Ставаме като в онази епиграма на Радой:
  “Може да съм по-особен аз,
  но начесто е прекършван моят полет –
  и предпочитам принципния мраз
  пред коварната измамна пролет!”

 29. Някои от коментиращите в този блог излизат в коментарите си от погрешна отправна точка, като приемат Бойко Борисов за “по-малкото зло”. Обратното, той и неговият милиционерски кръжок ГЕРБ са най-голямата злина за българите днес. Само след тяхното разгромяване и сваляне от политическата сцена ще има някакъв лъч на надежда за спасение на България. Но ако междувременно Доган и Бойко Борисов се съюзат този лъч на надежда моментално ще загасне. За да не се състои такъв съюз, гражданското общество ежедневно трябва да вади на показ простотийте и закононарушенията на Бойко Бориссов!

 30. В следващият парламент се очертават да влезнат – ГЕРБ,БСП,ДПС,РБ. Дори и по друг начин да ги напиша – РБ,БСП,ДПС,ГЕРБ – все тая! Е, не съвсем. РБ може да иска оттеглянето на Бойко, но и без това при голяма загуба на ГЕРБ, той сам ще се оттегли.

  Но не в това е проблемът!

  Има и един друг проблем, който не мога да коментирам, защото не следя нещата в България от близо. И това е един проблем, който разединява хората вдясно. Моите родители и роднини бяха костовисти! Приятелите ми и съучениците ми от гимназията също. Хората са отвратени от съюза с Меглена Кунева, Даниел Вълчев…..и да не изброявам повече, и зелените. Познавам членове на ДСБ, които искат да напуснат партията заради това. Как така червената, за Иван Костов, кукувица стана синя за Радан Кънев? Ако искате го приемете за риторичен въпрос.

 31. гавазова, след като основният ви опонент е бойко, можете да се обърнете за общи действия към станишев и доган.

 32. @viki
  “Как без коалиция с ГЕРБ?”
  ———————–
  Ами, според мен, най-краткият и логичен отговор на въпроса Ви е
  “НИКАК”. Всичко друго е “Приказки от 1001 нощ”.

 33. БГ,за съжаление сте прав до някаква степен.Има доста промити(фанатизирани) мозъци,които биха гласували за Пиночет, ако им се представи предизборно като: мюсулманин от ДПС защитаващ правата на мюсулманите; комунист(социалист) защитаващ социално слабите,пенсионери…………;примерите са безкрайни.Реалният проблем е друг! Има хора участвали активно в последните избори,които твърдят,че реалната избирателна активност е била 5%(колкото в Сирия)! Иво Инджев е прав,че Българите се посъбудиха, но е по вероятно, голяма част от нас да напуснат по “нощници”, отколкото да се борят с криминални мелници в Родината!Някои от по-умните и “отмъстителни” сънародници, може и да се замислят, за начини за реванш,но се съмнявам,че ще се справят без чужда помощ!

 34. @Kolev
  Не търся идеални а почтени и смели. Защото, само такива са истинските десни.
  кунева е толкова дясна, колкото и борисов (само докато може да взима).
  Ако реформаторския блок е съставен наистина от десни, то на 22-ри септември всички в купом биха сложили по една розова боя върху моча.

 35. Днес е 13 септември 2013 г.!
  “N-ти” ден на протести в София,
  съгласие за които има на некомунисти(социалисти, на такива дали гласа си, вероятно по-погрешка за К-я на България,
  а и извън София в цяла България!
  Това е моя констатация!
  Но за какво се протестира?
  И този протест, който подкрепям в същностната му част дали е моят процес, когато се агитира срещу партиите, което апропо е агитация в полза … на анархията!
  Спестява ли нещо Иво Инджев от случилото се през последните 226 дни от началото на годината?
  Той трябва да отговори!
  Но важния отговор за мен биха били ВЪПРОСи с ГЛАВНА БУКВА към БИВШИЯ ПРЕМИЕР на България и ЛИДЕР на ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ:
  1. Защо г-н Борисов си подаде оставка на 20 февруари 2013 г.
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1043600
  след мижави, около две седмици, протести?
  нямаше ли тогава Борисов фалшиви очаквания,
  че след правителство на служебен кабинет,
  отново след избори ГЕРБ ще доминира тотално не само вдясно, но и в парламента?)
  2. Защо Борисов и Плевнелиев,
  двамата не осъществиха непубличен, но съгласуван контакт,
  с ТРЕТИЯ МАНДАТ даван от президента в съответствие с конституцията на лидер на партия или на професионалист, която(който), да състави в 41-то ОНС правителство във формат ЕНП,
  което парламента със сигурност щеше да одобри?
  ГЕРБ, СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и независими народни представители имаха около 140 гласа в 41-то ОНС!
  ЕДНО ТАКОВА правителство във формат ЕНП щеше да изведе България от кризата със средствата на капацитета на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ и особено на ИВАН КОСТОВ, които имаха своето очакване и същевременно не желаеха,
  особено от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ експерт като Доктора по макроикономика Иван Костов да им разплете далаверите, което можеше да се окаже сериозен негатив за ГЕРБ!
  Разбира се едва ли СИНЯТА КОАЛИЦИЯ би допуснала кабинет във формат ЕНП да има негативи и да се провали?
  3. Е сега имат ли право партиите в РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК(РБ)
  и особено ДСБ и СДС, съставляващи в 41-то ОНС-СИНЯТА КОАЛИЦИЯ,
  част от която тогава бяха РДП, ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ на МОЗЕР и БСДП
  да допускат мислене в посока на бъдещи единодействия на РБ с ГЕРБ,
  само защото (видно дори и в една карикатура) “самолета” на БОРИСОВ,
  който кръжи около сградата на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК,
  без да се даде отговор на двата предходни въпроса?

  За мен РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК едва след изясняване на истината,
  около отказа на ГЕРБ да работят за ПРАВИТЕЛСТВО на десните във ФОРМАТ ЕНП в 41-то ОНС,
  може да се говори за единни действия с РБ, а не за успоредни действия с РБ срещу 42-то ОНС!

 36. Ето статия, наглед спекулативна но понякога разчети правилно детайлите и картината от само себе си излиза.
  Съдейки по досегашното поведение на ББ смятам, че има сериозни основания прогнозата на авторите да се сбъдне.

  Върхушката пак се врътна и сключи мръсна сделка зад гърба на протестиращи и контрапротестиращи! По данни на ПИК, потвърдени от няколко независими източника, в ход е тайна завера между Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски.

  Преди около месец и половина, на секретна среща във вила до курорта Слънчев бряг, Борисов и Пеевски са се срещнали и са се разбрали да замразят военните действия. Твърди се, че цената са едни 35 милиона евро, с които лидерът на ГЕРБ се е откупил. В замяна Пеевски е обещал да активира всеизвестните си връзки в прокуратурата и Бойко да не бъде закачан по делата за Мишо Бирата и авиоотряд №1.

  “Борисов ще се измъкне без обвинителен акт за разлика от Цветанов. Той е пожертван, за да има мир”, твърди нашият източник.

  Въпросните 35 милиона евро всъщност били нещо като “връщанка”, сочат непотвърдени данни. След парламентарните избори през 2009 г. тази сума била “отчислена” към ГЕРБ от страна на групата около Корпоративна банка. По този начин хората на Цветан Василев и Пеевски си осигурили индулгенция от новото правителство.

  Веднага след възловата среща в Слънчев бряг медиите около Делян Пеевски получили заповед да спрат огъня по Борисов. По Цветанов и Фидосова можело, по Бойко – не! За това свидетелстват журналисти от въпросните печатни издания, които по обясними причини пожелаха анонимност.

  Цената за заверата по оста Бойко – Доган имала и още едно измерение. Борисов настоявал да бъде подкрепен от ДПС по време на следващите президентски избори. Така щял да сбъдне съкровената си мечта да яхне престола на държавен глава.

  За споразумението на Борисов с ДПС намекна днес сутринта по Нова телевизия депутатът от БСП Георги Кадиев. Ситуацията от няколко седмици наистина е променена, между досегашните стратегически съюзници Станишев и Лютви Местан припламват искри, пак по линия на прословутия Делян Пеевски и неговото скандално назначение в ДАНС, отчитат политически наблюдатели. Двамата лидери деликатно влязоха в спор кой всъщност е предложил Пеевски за възловия пост.

  “Разбира се, че ДПС”, призна най-после Станишев и по този начин изправи на нокти турските си съюзници.

  Според депутата Георги Кадиев тече и подмолен процес на договорка между Доган/Пеевски и Реформаторския блок. По този начин вездесъщият Ахмед Доган подсигурява участието си в евентуален следващ нов властови пасианс по оста – ГЕРБ – Реформаторски блок.

 37. Подкрепям казаното от Симеон. Много точно, ясно и категорично. Поздравления.

 38. Харесвам принципната позиция на г-н Инджев, но в политиката са нужни някои допустими компромиси. Съюз с ГЕРБ преди избори небива да се прави, но следизборната ситуация сама ще подскаже поведението на РБ. И тогава, ако РБ е заявил предизборно категорична забрана за взаимодействие с ГЕРБ, той си е затворил важни пътища за преговори, които могат да договорят някакво сътрудничество с други партии вкл. с ГЕРБ(естествено без БСП,ДПС и АТАКА). Колкото и да не харесвам ББ,ЦЦ и повечето гербери, те поне “де юре” са легитимирани от ЕНП като дясна партия и не малка част от програмата им е дясно ориентирана. Така че биха могли да се направят опити за следизборен договор с тях, а ако те са неуспешни – тогава да се реагира с категоричен отказ от каквито и да било взаимодействия. Аз съм твърде скептична, че с ББ може да се прави договорка от която той впоследствие да не се отметне, но в такъв случай всичко ще е за негова сметка и поне ще му затворим устата за лъжи, че искал съюз с РБ.

 39. G-n Indjev e kakto vinagi ekzakten! Spodeliam napisanoto ot inj.Lazar Madjarov. Izvinete za latinicata imam problem s klaviaturata.
  P.S. Poglednete karikaturata na Hr.Komarnitski-kamikadzeto Borisov kak se vriazva v Reformatorskia Blok!!!

 40. Поздравления, г-н Инджев.
  Не мога да повярвам, че има толкова много хора, които приемат телохранителя на комунистическия диктатор за водач на десницата, или други, които допускат възможността за коалиция на автентичната десница с ГЕРБ.

 41. Айде почна се с плювките-тая мастия,без извинение – Кортенска и идиота Гамизов запяха дружно в одата на мръсотията. Хеле, пък даже тая продажна идиотизирана малоумница си хареса Бареков…
  Боже,пази България!

 42. Да, прав си Гого, наистина има много хора, които допускат някаква форма на сътрудничество между ГЕРБ и “автентичната” десница. И това не толкова трябва да те очудва, а по-скоро да си помислиш ЗАЩО. Толкова ли са глупави те, или ти не си взел предвид някои истини, когато си формирал твърдата си позиция. Първо, защо смяташ че РБ е “автентичната” левица? Ясно е, че ГЕРБ не са, но и Кунева и Зелените не са. Значи още със самото си раждане РБ е тръгнал на компромис. Разбира се, обаче, че не бива да отиде на коалиция с ГЕРБ, особено предизборна. Но политиката е изкуство на реалностите. А те са такива, че и в следващото Нар. събрание ще влязат БСП, ДПС, ГЕРБ. И вероятно РБ и Националистите от СКАТ ТВ. И кой вариант предпочиташ ти? Управление на БСП/ДПС и някоя патерица или свалянето им от власт, с ОГРАНИЧЕНА И УСЛОВНА подръжка на ГЕРБ от РБ? Явно е, че е компромис и то неприятен, но и този с Кунева и К.Дал е подобен. Като се е тръгнало с компромиси, поне трябва цел, която си заслужава. Според теб това е влизането на РБ в Парламента, пък било то и с 10%. Другите, на които ти не можеш да се начудиш, мислят че минималната цел трябва да е прогонването на БСП/ДПС от властта. Та те призовавам пак да прецениш няма ли някаква логика в подобни разсъждения.

 43. КЪМ “КЪМ ГОГО”
  Компромис е коалиция е с Кунева.
  Коалиция с ГЕРБ не е компромис а самоубийство.

 44. Пародиен Реформаторски блок – ще ми прави реформи с Бойко, хаха! Тези хора нямат грам мозък в главите. Никога няма да си дам гласа за тях.

 45. инж симеонов, аз съм в този форум, за да дам малко широта на възгледите и простор на мислите. иначе става много тясно, задушно, сектантско (визирам коментарите). бб е гад, костов е чудо.
  казвате, че бб е ненадежден, непредвидим и нечестен партньор. това са етикети, личностни нападки. дайте факти. и без да навлизаме в дребнотемие и анализ на ежедневни политически каламбури. по кой важен принципен въпрос бб се е оказал ненадежден и непредвидим? защото аз веднага мога да ви дам пресен пресен пример с ненадеждни и непредвидими действия на костов.

 46. ГЕРБ бяха създадени, за да окупират дясното пространство в България. Докато те са на политическата сцена не може да има никаква друга жизнена дясна алтернатива в тази страна. Формациите на традиционната десница са обречени на маргинализация и поради външнополитическата подкрепа, която ГЕРБ получава,например от ЕНП. Всъщност вече 3 месеца протестите легитимират ГЕРБ като главен играч в дясно, въпреки че кадрово тази организация е съставена от хора обвързани с бившата комунистическа номенклатура. Едни незабавни нови избори ще донесат повече полза на ГЕРБ и ако Реформаторският блок успее изобщо да влезе в парламента ще трябва да се съюзи с ГЕРБ, за да управлява. Това означава фактически край не само за т.нар. Реформаторски блок, но и за автентичната десница в България.

 47. И изобщо на този етап от развитието на България понятията ляво и дясно са силно условни, защото истинският проблем у нас е тоталната власт на олигархията, която прави невъзможен всеки опит за норамализация на обществения живот у нас. Независимо дали се представя за лява или дясна, българската олигархия си служи с мафиотизирани методи за присвояване на националните ресурси, като е напълно безотговорна към съдбата на 99% от населението на страната.

 48. мила ми, мирима, аз пък не мисля така. ако след изборите ГЕРБ и РБ получат мнозинство, ще сформират коалиция и РБ ще получи няколко министерства. там РБ ще докаже своя експертен потенциал и ще докаже, че може да управлява без да краде. и ще излезе от коалицията още по-силен, защото ще се реабилитира пред обществото.

 49. Бих помолил всеки от изказвашите мнение тук първо да се замисли и си отговори ясно и еднозначно на един въпрос. Не кое е по-голямо или по-малко зло за България, а кой е по-голям враг на България Петата колона на Русия или ГЕРБ? Ето ви нещо от Веселина Седларска да ви упъти в разсъжденията:
  http://reduta.bg/v2/article/%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5
  Поздрави!

 50. ВТОРИ (бойко-тото)ШАНС
  За пореден път се убеждавам, че ти(местоимението в първо лице, неуважителна форма не е случайно) си безнадежден случай. А на въпросите, които си задаваш, можеш сам да си отговориш (ако притежаваш поне малко трезва мисъл)и това се потвърждава от действията на твоята любима мутра през изминалите десетина години. Моля те, не замърсявай атмосферата в този прекрасен блог!

 51. Ако имаше някой друг, освен ГЕРБ, или в съюз с ГЕРБ, който да може да спре най-голямото зло за България, бих гласувал. Но трябва да повярвам в таласъми, че след 70 години царстване на грабежи, терор и лъжи, че тази банда от БКП/БСП освен повърхностната си боя не си е сменила нищо. Сега с съвсем старата тактика, те цепят и правят трески от всяка партия. С своята стегната организация на мухи без глави, властта пак ще падне в ръцете им, и както винаги успяват.

 52. Вземайки повод от някои от коментарите дотук бих го казал така:
  Докато не разберем, че боядисването на МОЧА с розова боя е само малка стъпка по пътя, докато крайната цел е изхвърлянето на петата колона за винаги от властта на всяко ниво у нас няма да има никакъв успех и въртенето в този омагьосан кръг ще продължава неограничено във времето. Това трябва да се постигне на вся

 53. Това трябва да се постигне на всяка цена дори и Пиночет да дойде да управлява България. Проблемът ни е, че както установявам сега съвсем неочаквано и много изненадващо за мен много от българите, които познавам ,доказано българи, в смисъл не турско, еврейско, циганско или някакво друго малцинство всъщност не обичат България и са готови да я изоставят при всеки удобен момент. Оказва се, че обичат само себеси, а България дори я ненавиждат защото “им пропиляла живота”! Затова не съм много оптимист, но не преставам да се надявам!

 54. инжинере, не се обиждам от ‘ти’. карай и по-смело, ако искаш.
  аз пък за пореден път се обеждавам, че правоверните костовисти сте се превърнали в собственото си отрицание. забравили сте откъде идвате,накъде сте тръгнали и за какво се борите. трябва ви отрезвяване.

 55. @втори шанс

  Do edin moment misleh, 4e se zaqjda6 samo “ot lyubov kym sporta”, no posle zabelqzah, 4e ne 4ete6 tova, koeto ti se otgovarq, zatova se otkazvam da si gubq vremeto s teb, predpo4itam da si govorq sys stenata.
  Kolkoto za tova, koy otkyde e trygnal: ne znam za nas “kostovistite” (ah, kakva mrysna duma!), no BB sys sigurnost ne e zabravil otkyde e trygnal – ot sy6toto mqsto trygva oba4e i problemyt ni s nego.
  Koyto razbral – razbral.

 56. kak RB s Kuneva vatre?…

  Ne6to ne se vrazva s neia i o6te dr.Prav e Pencho Pitankata.

 57. ГЕРБ трябва да отговорят на моя въпрос:
  Защо ГЕРБ не направиха кабинет със “СИНЯТА КОАЛИЦИЯ” за остатъка от времето в 41-во ОНС до 8 юли 2013 г.?
  ЕДВА след това да се иска от РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК окончателна позиция към ГЕРБ, с която партия ДСБ и СДС са членове на ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ в европарламента!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.