Бареков отново обслужи Борисов


Снимка: “Капитал”

Снимката, която бившият шеф на ТВ7 и самопровъзгласил се за кандидат-премиер Николай Бареков размаха в ефира на бТВ в неделя, твърдейки, на нея заедно са заснети Бойко Борисов, Иво Карамански, Кирил Кирилов-Японеца и един от босовете на СИК – Стоил Славов, се оказа манипулация.

Всъщност човекът, приличащ на пръв поглед на Борисов в младежките му години е 39-годишният Иван Кочев – бивш щангист и охранител на Карамански. Това обяви пред бТВ в понеделник бащата на “двойника” на Борисов – Стоимен.

Междувременно “Капитал” публикува кратка статия, в която информира, че въпросният кадър е взет от архива на седмичника и в него не само не присъства Борисов, а ги няма и Японеца и покойният Славов. Самият лидер на ГЕРБ категорично отрече някога да е виждал Иво Карамнски на живо.

Снимката е направена през 1996 година в Съдебната палата, когато срещу Карамански се водеше дело за въоръжен грабеж на казино “Бедни- богати”. Той е обграден от охранители, които нямат нищо общо със споменатите лица, уточнява в. “Капитал”.(Медиапул)

Предислов към послеслова като противоотрова срещу невежествено подозиране: декларирам нещо като продуктово позициониране с надежда да не прозвучи като предозиране заради факта, че става дума за авторекламиране.

 

Написал съм книгата „Премиер на РъБъ” , посветена на Бойко Борисов, но с обратен знак на дългогодишното хвалебствие и слугуване, характерно за неговия телевизионен говорител по същото време Николай Бареков. Ето защо мога да си позволя сега реплика, която няма как да ми се пришие като защита на Борисов от същия Бареков, нает този път да громи някогашния си кумир.

 

Разкрачен между желанието да погребе спомена за журналистическия си слугинаж и надеждата да се прероди в чист и нов политик от чисто нов тип, Бареков се подхлъзна с поредна претенция за разгромяващ компромат, като размаха снимка на убития мафиот Иво Карамански в компанията на персона, която (му) приличала на Бойко Борисов.

 

Няма да изброявам опроверженията, които по безспорен начин доказват, че няма никакъв Борисов на тази снимка.

 

Това е толкова голяма услуга за самия Борисов, колкото Бареков, при цялото си старание, никога не му е оказвал досега. Направо изглежда като двойна игра- избелване образа на врага чрез очерняне, което му дава шанс да обобщи, че всичко изречено срещу него в рамките на агресивната кампания „без цензура” е също толкова голяма лъжа.

 

Не мога да се поставя на мястото на кукловодите, но бих резнал конците на своя Буратино с големия лъжлив нос.

 

Бареков, ако правилно сме разбрали от неговия водевил, е нает да очерня врага, а не да му съдейства в твърденията, че го охулват несправедливо. Но постига обратния ефект.

 

Известно е правилото, че никой не сменя колелата на каруцата в движение и в този смисъл не очаквам корпоративният наемник да бъде разпрегнат от луксозния файтон, с който обещава да събере в него към милион гневни на статуквото пролетарии ( извън контингента на ДПС, на който му е строго забранено да посяга дори с намек, камоли с „разкрития” за големия бос от сараите)..

 

Дерайлирането на каруцата му обаче е толкова очевидно, че само национално безотговорен капитал би го държал на служба след подобен гаф, който показва и на незрящите що за кочияш е назначен да пришпорва троянския кон на Русия към изборите за Европейския парламент.

 

На ход по другата писта е изпитаният състезател в дисциплина популистко препускане Волен, в което руските комарджии по правило залагат на повече от един кон – дий Волен, дий!

 

P.S. Мастити главни редактори на български медии в разцвета на популярността бяха принудени да подадат оставка след като бяха употребени по подобен начин, както в случая с „книжката на Софиянски”, набеден предизборно за бивш член на БКП. Водеща на централните новини на БНТ беше уволнена заради решението на своя глава(?) да покаже детайлно зверското обезглавяване на човек. И т.н….

 

Бареков обаче вилнее безнаказано в публичното пространство и прави всичко възможно да разшири територията на своите провокации в медии , извън корпоративната, която го е наела. На някои медии им личи, че са откровено напазарувани за тази цел, но други просто се „подхлъзват” от факта, че Бареков им поднася „новини”С което се принизяват до неговото ниво и му играят по дудука.

 

Толкова поврътлив пропагандатор може и да е ценен за началниците си, които сами ще преценят кога да го уволнят, но за заразените медии, които искат да бъдат смятани за независими, няма извинение за съучастничеството в голямата измама „България без цензура”.

 

Ако българските медии продължават да легитимират корпоративния „месия”, за мислещите хора не остава друг избор, какво друго да си помислят, освен, че пазаруването на парче на медии и водещи продължава с пълна сила като пандемия в нашата болна от продажност България.

 

 

 

 

23 мнения за “Бареков отново обслужи Борисов”

 1. И аз ще кажа като оня възрастен мъж, който дари спестяванията си на студентите от СУ :”Не мога повече да ги понасям /комунистите/”, направо е непоносимо да ги виждам, чувам и т.н., та затова не пускам телевизора, нито радиото, нито пък им купувам вестниците-парцали. И въпреки това е непоносимо – завчера в обедната почивка седнах на една пейка в близката градинка и чух как пенсионерите от съседната пейка коментираха какво е обещал Бареков!!! Просто не повярвах на ушите си, дал е някакви обещания и за пенсионерите, направо да полудееш. Трябваше ли да се намеся в разговара им? Не знам, махнах се от там. А и какво да кажа на възрастни хора, облечени бедно и парцаливо. Като заключение – отчаяна съм – заради това, че пенсионерите им вярват, че младежите 2-3 във работата ми са привърженици на “Атака”, просто ужас! И това е в Пловдив, а как е по другите места? Позната от Сопот каза, че там младежите почти масово се включват в “Атака”. Надявам се, Бог да им обърка сметките, Боже, спаси България!

 2. Явлението Бареков е поредното издевателстване над нормалните мислещи хора.

 3. Не може да е случайно, в този исторически за България момент, размахването на скелета на Карамански!
  А като е нарочно – какво се крие зад тази акция? Година на убийството – 1998г., даваща нов огън за раздухване на дима срещу тогавашния премиер, който много ги плаши днес да не се върне да ги помете!

 4. Иво Инджев още веднъж доказа, че се бори не за някой човек или набедена кауза, а за истината – независимо от къде идва тя и какво отразява. Това е най-важната работа, която всички, имащи претенции да разбират и да знаят, трябва да свършат – да се преборят за истината, за да я има и да е онова, което ще ни поведе. Защото сега мъглата е много гъста и дебела. Толкова гъста и дебела, че и май-малката искрица истина бива изопачавана и охулвана. За сега се налага едно общо (за протестиращи и антипротестиращи) мнение, че така повече не може. Но за едните не може да съществува старото статукво и десетилетните безобразия на прехода, а за другите не може да има недоволни и инакомислещи (това са изкривявания от миналото). Ако държим на достойнството си и ако истината ни е скъпа, то нека да се преборим за нея. Нека да излязат на улицата всички, чиито деца си купиха еднопосочен билет и забравиха за България (не за своите родители); нека да излязат на улицата всички, чиито предци (дядовци, бащи) гниха и погинаха по концентрационните лагери на социалкомунистите; нека да излязат на улицата всички ония, чиито родители и близки бяха унищожени, защото участваха в горянското движение; нека да излязат на улицата всички онези, които лежаха по затворите за един политически виц и, които бяха провъзгласени за хулигани и лумпени; нека ни видят и да разберат, че още сме живи и сме тук и няма сила, която да ни надмогне, защото служим на истината. А истината е приоритет на Бог! Той държи на истината. Който подкрепя истината и се бори за нея, ще получи подкрепа от Създателя. Нека тарикатчетата да казват, че в гъстата мъгла умните кучета не лаят. Мъглата може да се разпръсне само със светлината на истината, за да могат кучетата да съзрат вълците, които искат да влязат в стадото и да го пръснат и унищожат и да ги прогонят зад девт планини в десета. (простете за тези странни мисли на един странен човек. Имагинерни химери…)

 5. По всичко личи, че Бареков ще е новото Яне на българския политически небосклон. Поздравления за чудесния коментар, г-н Инджев.

 6. Случайно попаднах на интервюто на Бареков при Росен Петров. Освен арогантността, дебелокожието и невероятната простотия, за мен стана ясно, че и двамата – Бареков и Росен, са обслужвали Бойко Борисов докато беше на власт. Ако някой иска да научи истината за процесите, които се развиват, то сигурност не е телевизията, която ще му ги представи. За съжаление, най-много хора се информират точно от телевизиите и се оказват просто манипулирани.

 7. Нещо за плужекът Бареков и безгръбначното Трифонов. Ако не бяха страшни, щяха да бъдат смешни. Страшни са, защото зад тях стоят определени капитали и интереси. Смешни са и жалки с нещастните си усилия да се покажат като менторите на нацията, като онези, които отбират от всичко и всичко им е ясно. Споко, братчета! Още не сте дорасли до твърдението:”Аз знам, че нищо не знам.” До много неща не сте дорасли, но това ви е тавана. Какво да се прави. На плужека му потекла кръв от носа като разбрал истинския хал на хората. И това го казва журналист, който има претенция да е разследващ. Извод: всички приказки, които е говорил през годините, са били балони, всички приказки, които сега говори, са кьорфишеци. Ама колко бързо се застяга за премиерското кресло, а?!? По време на протестите през 1997 звучаха песните на Ку-ку бенд. Те звучаха непрекъснато и даваха сила на хората да устоят до края. Но никой не си спомня безгръбначното да се е изкачил на някоя от барикадите с чайник и пакетче бисквити. Сега е същото. От удобното студио, от социалният връх, на който лежи царствено, той дари с едно от парчетата, които звучаха през 1997 новите протестиращи. За него има време да го направи и след 25 години, при новите протестиращи срещу социокомунизма.

 8. Абсолютно точен кометар! Вярвам на Инджев! Почтен и много професионален журналист! Браво!
  Комплексарство, подлост, непочтенност,даже мръсотия лъхат във всички изявления, дейности и появявания на Бареков пред българското общество. Такава пропаднала публична личност не съм срещал до сега!Той даже надмина и своите покровители: Доган, Пеевски, Местан и Станишев, ръководен от Йосифова Моника.

 9. Г-н Инджев,

  Позволявам си да Ви посъветвам да помислите и за алтернативен начин за разпространяване на анализите Ви. Според мен, вариант за нещо като онлайн радио и възможност за сваляне на записите в последствие ще популяризират допълнително отличните Ви анализи.
  А един podcast с гости и дискусии би бил най-добрия вариант.

 10. След като доста журналисти,социолози и политолози видимо забогатяха чрез сатанизиране на най читавия български политик, държавник и премиер/и партията му/ и пробутването на хора със съмнителен морал и управленски качества в политиката днес ги виждаме да леят най силно крокодилски сълзи/Бареков е един от тях/ за дережето до което сме достигнали – бедност, пълно отчаяние и безнадеждност. Интересно какво са си мислили тези “интелигентни господа” когато са прибирали тлъстите пачки за пъкленото си дело – че тук ще поникнат цветя и рози ли. Не са толкова глупави да не са знаели че точно това което е сега ще ни се случи.И сигурно са го искали.

 11. Дали работодателите на Бареков ще спрат захранването на “полит-проекта ” му/ИМ??? Не знам, но съдейки по големите шатри опънати пред президентството с цел събиране на подписи (и зарибяване на симпатизанти) те не страдат от финансов недоимък. Шатрите са още по големи от тези на Сидеров преди време. Което навява мисълта, че източника на финансиране е един и същ!? След “оставката” на Бисеров и бързото му изчезване прави впечатление, че се прави всичко възможно да се замете работата, да се смачкат протестите. Времената на агитаторите срещу “окупаторите” на СУ, в повечето ПРО БСП-Атака(т.е. енергийно и поточно зависими) медии нарастна почти ДВОЙНО и ТРОЙНО. Стръвта и тоналността се смени рязко. Използват се ВСЯКАКВИ внушения и “факти” – като тази снимка за да се намали всякаква възможност за каквото и да е дясно или Герб влияние. Започват да се ползват думи с внушаване на обидно значение на каузата на студентите : напр. “протестатори” – П. Волгин; фашизоиди – пак той и други про бкп говорители… Внушения и изказвания, че протестите са платени , вече са ежечасно в устата на всички техни противници. Това преди бе периодично и изцепка, но явно има “нов политически и медиен курс”. Та в светлината на всичко това един Бареков е само една от множеството пионки. Много внимателно следете какви ще са отношенията му с Атака и новите регистрирани национал-соц (фашистки) формации. Обзалагам се, че те нямат различия , но общи цели и врагове – всичко дясно и отговорно, всичко, което не ръкопляска за заробващите заеми, проекти, АЕЦа и Южния поток в тон с тях. Само въпрос на време (и на рейтинг) е да сформират нова коариция за изборите или след това. От хора, на които принципите са в зависимост от лакомията да се доредат до гювеча, които са готови на всичко зареди егото си на “избрани”, друго не може да се очаква! Но от тях можм се отърва не молейки се на Бог, а активно при всяка възможност и на всяко място разобличавайки лъжите им.

 12. БТВ ще излезе ли с опровержение на лъжата на Бареков.Ако не, значи лъжат и те.Но, от друга страна да не би Бареков да се опитва да се върне при Бойко, който независимо, че не е на тая точно снимка ,си е част от ъндърграунда, и с разкриването на лъжаата на Бареков, да оневинят ББ като ангел.Както стана и със Софиянски.Не бил комунист, ама как е забогатял , не се знае.То с тия наши кукловоди , не се знае , каква манипулация пак ни готвят.А и нещата с Бисеров са явно по-дебели от едно пране на пари.Потъна в дън земя, но и никой не го търси.Говорим си за някакъв Бисеров, като че ли не е бил вчера на трибуната на парламента и шеф на цяла управляваща партия.Нали не може да е напуснал страната без на граничен контрол да е отбелязано- още не сме в Шенген и ЛК се проверяват.И кой е отговорен, ако Бисеров е заминал.Следва да има наказания.Ако пък късно са подали сигнал на Цацаров, защо не заведе дело срещу този, който го е пуснал да замине.Подадоха му оставката, потупаха го по рамото и му казаха -“ти върви,ние ще се оправим тука” .Голяма манипулация.Ще им се размине ли?

 13. След като излезе истината за тази снимка,си мисля че това е била целта на този “велик” журналист.
  Да направи реклама на Бойко.
  Едва ли неговите шефове не са знаели истината за хората на снимката.

 14. Много думи. Може да се каже и по-накратко:
  “Бареков, ти и твоите господари сте гадни копелета !”
  Моля милите читатели на този БудиБлог да ме извинят.

 15. Абе то днес при гласуването в парламента Борисов обслужи и Атака, и ДПС, и БСП, пък и цялото 4-партидно червено парламентарно статукво. Всички тези хитреци си продължават играта “услуга за услуга”. Като че ли в тази игра постепенно и поетапно се включва и Дудука. Кой знае?

 16. Тиквата е “признал”, че е имал участие в офшорна фирма, но той тогава “нищо не е разбирал от бизнес и от финанси”!!??? Тогава възниква и основателния въпрос: Може ли такава некомпетентна личност да се наема, да ръководи цяла държава??? А за резултата от управлението му, не е необходимо да се гадае: то може да бъде само “катастрофално”!

 17. Споделям абсурдно звучащата теза, че Бареков лъска имиджа на ББ с цел полза в обозримото бъдеще (например президентски пост за Борисов?). Тезата съвсем не е толкова откачена, колкото звyчи, защото Дудука е толкова неприятна личност и мазно лице на лъжливата, поръчкова журналистика, че когато той изрази антипатия към някого, то този някой запoчвa дa става по-симпатичен на публиката.

 18. Предлагам в международната метрична система да се въведе нова мерна единица,а именно:
  За продажна,непочтенна,гъзолизна и т.н.журналистика единицата да е 1(един) мега,гига и т.н. БАРЕК

 19. Moite otnovo golemiadmirazii kum g-n Indzev za izkliuchitelniyat mu profesionalizam .

  Samo takiva hora kato G-n Indzev vse oshte me krepiat da ne sazaliavam na 100%, che se zavatnah v B-a i da senadiavam che skoro shte ima ostavka, predsr.izbori, za moral v politikata , izobshto v B-a i moite sagrazdani.

  Barekov e pod nulata kato zurnalist, nagal, lizemer,patologichno agresiven, bezskrupulen ,makar i da e smeshen e opasen zashtoto e kato kopie v naglostta si kato peevski.

  Moze pak i da e zamisleno tova obsluzvane na BB , no zashto vse oshte BTV malchi i ne oprovergava i izviniava za glupostta si?
  Podoben subekt e i Trifonov-toi e penkeler-razbira ot vsichko , akul dava za vsichko ,zashtoto si tarsi publika ,a kato negovata v B-a bol,bol!

 20. Бареков видимо се престара, но той много добре знае какво прави. Не е вярно, че Бареков обслужва отново Борисов. Това не е неволно лъскане на образа на Борисов, а манипулация против него. Като Костинбродската. Тогава сработи перфектно, сега също ще сработи. Всички видяха снимката и са убедени, че този вдясно е Борисов. А колко на брой прочетоха опровержението на бащата на охранителя. И кой въобще го познава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.