Орешарски наистина не може да отстъпи-за(д) него решава Москва

 

          Поправете ме, ако греша- защото няма как да съм регистрирал 100 процента всички публични изяви на премиера Орешарски, но впечатлението ми е, че той ВИНАГИ чете предварително подготвен текст.

          Това ли е прехвалената му експертност, с която ни облъчваха като причина да стане премиер далеч преди да знаем, че ще има извънредни избори миналата пролет?

          Бил съм му лектор в рамките на курс по медийно поведениe. Явно Орешарски не е бил добър слушател по въпроса за силата на внушението, което говорещият пред публика постига ( или не) в зависимост от умението да я убеди в искреността и автентичността на посланието си –такова, каквото произлиза от собствената му воля, а не по силата на някакви цитати, записани на хартия ( незнайно от кого).

          Сега, когато ни го показват да говори пред баровците в Боровец, той отново чете…Чете нещо, което някой е написал, а би трябвало да може на сън да го бутнат да може да формулира като мисъл, ако е негова. Защото цялата държава ляга и става с „Орешарски”: зад тази табела се крие обобщението за управлението, а той дори не може да формулира свободно мислите си в изказване пред собствените(?) министри и политически ментори, събрани на семинар в Боровец.

          Въпросът „кой”( предложи Пеевски), който изплува на 14 юни със скандалния опит начело на сигурността на държавата да бъде монтирано чуждо на националния интерес туловище, доказано не се отнася само до въпросния отделен случай, до който отбраняващите се за „грешката” властници се опитват да сведат казуса и да му турят пепел.

          Въпросът е кой пише онова, което Орешарски само чете, при това не особено гладко?

            Вярвам обаче, че във възклицанието „ не можем да си позволим да отстъпим”, Орешарски влага и лична емоция, чувайки камбанния звън на своята всеядна политическа кариера от камбанарията на собствения интерес да не се „прослави” като най-скоропостижно провалилия се премиер на България в най-новата ни история.

          Лозунгът за невъзможното отстъпление обаче е недомлъвка, от която липсва втората му част: „зад нас е Москва”. Тук е закодиран отговорът на въпроса „кой”.

В по-голям мащаб от българския, този лозунг  се оглежда в следните събития:

Киев. Рано тази сутрин, около 4.00 часа, специални части на полицията „Беркут” започна щурм срещу мирната протестна акция на гражданите на площада на независимостта (Майдан Независимости). Това съобщава в Туитър Андрей Шевченко, украински депутат от държавната Рада. „Площадът беше прочистен зверски. Десетки хора са ранни, други десетки са задържани. Подобно нещо Украйна още не е виждала”, посочва Шевченко.
Пострадалите от действията на полицията са настанени в няколко киевски болници. Според общинския съветник от партия УДАР Алексей Давиденко три киевски болници са препълнени от ранени. Част от останалите активисти на европротеста заедно с певицата Руслана се намират на територията на Михайловската катедрала в центъра на Киев, предава украинското електронно издание „vlasti.net”( Фокус)

17 мнения за “Орешарски наистина не може да отстъпи-за(д) него решава Москва”

 1. Показването на въпросната конференция беше капитала грешка. Резултатът ще е, че мирният протест ще събори смешната им ограда, а след това и колибката зад нея. Много вероятно докато “експертите” и шефовете им да вътре.

 2. Да, за съжаление. Поне сме наясно, че руският гражданин Станишев предложи Орешарски. Може би това предложение беше доста изненадващо тогава дори за бсп-арите. Но, явно не е лесно да намериш дори и измежду тях накой, които ще е толкова предан на Москва, т.е. напълно безскрупулен и нагъл.

 3. Путин няма равен – хем разорява България с Южен поток, хем цака Украйна; в замяна не оставят украинците да се насочат към Европа, както желаят, а ги смазват, за да се връщат в руската орбита. От това обаче не отпада строителството на Южен поток, вреден за България и Украйна едновременно! НЯМАМ ДУМИ!!!

 4. Оценявам Орешарски, като хитър и пресметлив местен играч, когото Моника прецени, като невъзможна конкуренция в евросоц амбицията й през кариера на домашния си хамстер. Очевидно готова дори да роди в името на заветни проруски цели. А Пацо трупа местна биография за да измести Милен Велчев и компания от руската трапеза. Да му мисли Цветан Василев. Като гледам той е най-подходящ да опере пешкира на Доган. Обективно погледнато, цялото правителство е съставено от трескаво-болно амбициозни кариеристи и съвсем естествено битуват във властта по налудничавата воля на Болен Лидеров. В крайна сметка скучна, провинциялна и досдно глупава седянка.

  Истински големият ни проблем и в местен и в ЕС план е Украйна. Спасим ли Украйна, ще се отървем и от московските наглеци и от 5ата им колона тук и навсякъде и от турските гювендии, начело с ерДоган.

 5. След като прочетох днес за “твърдата решителност” на министър Йовчев, лично, а чрез него и на цялата полиция, “да издържи” на каквито и да било протести, не знам защо, но ми се струва, че когато празниците отминат и дойде сакралната дата 10 януари, а с нея и новите сметки на българите, рехавият засега Протест със сигурност ще претърпи развитие, но проблемът е в това, че Йовчев, подобно на украинският му колега, също така със сигурност не би се поколебал да действа подобаващо, т.е. с палки и сълзотворен газ. Дано не съм прав, но ми се струва, че тези хора не биха се спрели пред нищо, всичките им действия и заклинания, от сорта на Местановото хвалебствие за настоящото правителство и неговата незаменимост, за съжаление говорят за това………

 6. Пълна подкрепа и солидарност с нашите достойни братя украинци, които също като нас (че и доста повече!) теглят московския ярем!
  Но, като гледам, май шансовете им да изритат кремълската банда от многострадалната си родина, са повече от нашите!
  Да, сега вече е наред Беларус, за да остане “евроатлантическа” България единственият безконкурентен резерват от епохата на пешерния съветизъм!

 7. Не сте прав, господин Инджев. Другарят Орешарски би могъл и сам да говори. Той просто си е написал речта самостоятелно преди събитието. Защото най-вероятно има невроцистосаркоза или страда от инвазия на toxoplasma gondii. Характерно за невроцистосаркозата (това, с прости думи, е яйце на taenia solium, или казано по народному свинска тения, което е попаднало в някой от мозъчните дялове; обикновено яйцето не е самичко, ами са няколко до няколко десетки) е, че пациентът може да има краткотрайна памет, проблем с равновесието, да е изнервен и да взима грешни решения. От друга страна, при наличие на toxoplasma gondii имаме леки до тежки форми на параноя, мания за величие, шизофрения, нестабилно емоционално поведения, мания за преследване и склонност за взимане на рискови решения. Тези симптоми, и в двата случая, не е задължително да са изявени заедно. Само се опитвам да кажа, че вероятно не сте прав, господин Инджев. Нашият премиер е като слънце, умен и кадърен, добър, хубав и с много коса (не като Бойко, дето е плешив). То и плешивината много често се дължи на един вид паразит, с поетичното име Голям власоглав червей. Той (червеят) обърква леко калциевият обмен и вследствие на това големи количества калций започват да се отделят в космените фоликули. Вследствие космите не се хранят добре и падат. Та по всичко личи, че другарят Орешарски не само е добър, хубав, умен, с много коса и т. н., но и можем да си направим извод, че вероятно някой го е заразил нарочно с тези паразити, за да не се справи! Сега, дали са от ГЕРБ, дали са от БСП, СДС или ДПС – не знам. Но обикновено заразяването става чрез храната, особено при наличието на обща трапеза или шведска маса.

 8. Днес свободомислещите хора в България имат една главна пречка !
  Тя се нарича Орешарски !Само той и единствено той , чрез личен акт- оставка би могъл да освободи напрежението от цялата каша която забъркаха довелите го на власт мафиоти .Не случайно е пазен и извеждан от тъмните изходи , като заложник, държанка !Не случайно го пазят и от медиите , да не показва непохватното си държание и неспособността си да е водач на правителство!
  Управляващата върхушка се притеснява от публичността на Орешарски дори пред собствените си обучени медии , в паника от неумението му да дава отговори дори на удобните въпроси!За целта си имат М.Манолова , демагог от най-висока класа !
  Какво сме видели от Орешарски до тук !
  Предател на синята идея !
  Кариерист , смятащ се за способен (икономисти като него бол )!
  Слуга на господари без задръжки, разграждайки държавността !
  Според мен , глупав , духовно беден човечец , без мъжка чест !
  Странно как определена доза интелект , познания и опит, могат да се съвместяват с цинизма , лицемерието ,лъжата , предателството в такъв човек !
  Това е някакво дебилно равновесие , говорещо за трагична неадекватност или заразен комунистически примитивизъм !
  Не за вярване , но днес българите имат за министър председател едно човешко падение във всеки смисъл и аспект !
  Орешарски е олицетворение на дъното и деградацията изобщо в българската политика !Той е прекият и най-ясен видим отговор , защо България днес е последна в Европа !

 9. Спасението е в унищожението на социалистите – петата колона на Москва в България !

 10. Това нищо не правещо правителство е сбирщина от комунистически кариеристи, втълпили им, че са професионалисти и ПЕЛТЕЦИ! Пелтеченето се лекува в ранна детска възраст, но от къде да знаят родителите им на село.

 11. Трябва да гледате винаги положително на събитията. Поне имаме грамотен премиер, знае да чете. Доказа, че издържа на психологически и уличен натиск на заварените(!) протести (цитирам по памет). Забележете, че намеква, че протестите са заварени. За него вероятно е така, протестите са нещо като гол от съблекалните, още не беше започнал да управялява и му спретнахме 15 – 20 хиляден митинг. Твърде вероятно е да завърши като един друг премиер на БСП, който сега е младши асистент по икономика в Пловдив, който също беше кукла на конци. Според мен, след края на мандата си Пацо от Дупница ще работи като домоуправител в малък крайградски дупнишки блок.

 12. Явно се вижда,че другарят Орешарски е пропуснал и недоразбрал доста лекции и по медийно поведение и по морал,а няма да е лошо да консултира и логопед,та ако може поне малко да замаже това “ааааааа”,за което моята учителка по литература слагаше минуси

 13. Експертността на Орешарски е в загробването на държавата.Обещал и 7-ми на АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене.И всичко това води до заеми за милиарди.

 14. Нямате си представа какъв сговорчив и разбран ревизор беше олигофренски.
  Министерските постове му изядоха главата!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.