Контралошите новини за властта

На всяко неудобно за тях явление властите у нас назначават контра. Да видим как изглеждат по тази “логика” неудобните новини в оценките, които светът пише на днешното българско управление.

България с абсолютно нищо не е променила позицията си в годишната класация за корумпираност на “Трансперънси интернешънъл”, представена днес в Берлин. Както и през 2012г. тя е на 77-мо място в света от 177 държави с показател 41 на Индекса за възприятие на корупцията (CPI)”. ( Дневник)

Това, по логиката на контрирането, е третата оптимистична новина за управляващите в България в рамките на два дни, през които научихме също, че си оставаме най-нещастните хора в ЕС, а така също и народът, който гледа най-много телевизия.

Злонамерени соросоиди, протестъри и русомразци, които нагло съзират някаква връзка между днешните ни проблеми и нашия промосковитет, биха казали, че новините са отвратителни. Нищо подобно, отвръщат контралошите новини.

Всяка контра ще забележи тук, че корупцията не се увеличава. Как по-ясно да обясним на злите езици? Може би с увеличен шрифт, за да прогледнат някои слепци: НЕ СЕ УВЕЛИЧАВА корупцията!

А какво по-хубаво за продължаващото финансиране чрез еврофондовете има от факта, че си оставаме най-нещастни? Нима това е лошо?

Че кой ще подхвърля подаяния на шастливци? Да сте чували просяк да се рекламира като проспериращ и да разчита на милостиня: „дайте на богатия нещичко, моля”?!

Трябва ли да напомняме, че едно истинско социално управление, съществуващо по волята от мразената на Запад „Атака”, живее само и единствено с мисълта за преразпределение в правилните джобове на средствата, спестени от друг, което няма как да стане без даренията на богатите за нещастниците ( като вас)?

За пълно щастие си имаме и пристрастяване към телевизията. Други народи не могат да го постигнат и за сто години, докато ние, развити както никой и никога досега, решително водим по телевизионна консумация на мозък от населението. И по този показател, както по корумпираност, демографски срив и депресираност, не изоставаме от братска Русия, където Путин буквално управлява чрез телевизора.

Това пък е отлична новина за Кремъл, който възпроизвежда в наше лице себе си.

С успеха да се наредим на първо място по зяпане на телевизия ние затваряме устата на песимистите и кръга на успехите, защото по този начин довеждаме до подсъзнанието на зяпащите истината за добрите новини, за които стана дума- че не се увеличава корупцията и че имаме щастието да сме достатъчно нещастни, за да се надяваме да ни ощастливяват баламите с фондове и помощи.

На фона на тези успехи призовавам за оставката на всички безработни протестъри, соросоиди и русомразци, които си нямат друга работа, освен за се шляят по улиците и да клеветят успешното оправяне на майка ни България. “О-став-ка” (на безработните)!

Време е управниците, които вече се похвалиха в Боровец с числено превъзходство (над безработните, т.е. победили са безработица), да излязат на улицата. И да не се връщат повече под сянката на Орешарски.

6 мнения за “Контралошите новини за властта”

 1. Оставка!Здравният министър иска да се разреши пушенето в заведенията!Тя ще остане в световната здравна история!Министър Клисарова публично обяви по повод пияните професори в СУ,че не се меси в личния им живот!Когато една жена е толкова проста,тя не може да е министър!Драганов и Рабаджиев пият на работното си място,стринке и това е проблем на ректора,на министъра,на студентите и на цялото общество!Искам оставката на министър Клисарова,нека тя бъде личен проблем на мъжа си,а не на българското образование!

 2. Нищо чудно,че българите гледат телевизия най-много. Най-бедни, най-безработни, безсилни да изметат тази гадна политическа напаст и какво да правят? Да пътешестват, да се забавляват, да творят? Ами беднякът какво може да си позволи? Да зяпа в телевизора, да псува и да сменя каналите. Ако има компютър, добре. Препоръчвам публицистика (в частност – Иво Инджев). Аз това предпочитам.

 3. Много ми хареса карикатурата в “Стършел” как се справя правителството със снеговалежите – като организира контравалежи.

 4. г-жа АНА МАРИЯ, аз предлагам пиенето на алкохол да е разрешено на ВСЯКО работно място, като например на шофьорите на УБО(НСО), по време на извозването на шайката ,която се крие зад металната Берлинска стена на площад Независимост и пл. Народно събрание.
  Пилотите на властовите самолети, те също са хора, защо да им се бъркат в личният живот, нека си попийват, вервам нема да има(ме) скоро НИКАКВИ проблеми.
  Да уволнят и КАТ-аджиите, защото и те се месят в личният живот на шофьорите.
  Има още много,които все още пречат на личният алохолен живот, с които да за заеме дегустационата “експертна” коалиция на Олигархски.

 5. Показателна новина и от вечните ни братя и конкуренти по русофилилистичност- сърбите. Явно и там дипломатическата школа на ботушокаишния Каулбарс се е развихрила.

  Изявление на руския посланик в Белград скандализира Сърбия

  Думите на руския посланик в Белград Александър Чепурин, че за Русия е неприемливо членството на Сърбия в НАТО и че би било “пълна глупост” някой от Сърбия да моли за прием в алианса, в част от сръбската политическа общественост бяха схванати като грубо биене с пръчка и намеса във вътрешните работи на една суверенна държава, пише белградският вестник “Политика”, цитиран от БТА.

  Официална реакция от Белград нямаше, ако изключим изказването на министъра на външните работи на Сърбия Иван Мъркич пред радио Белград, когато той каза, че посланик Чепурин никога не е разговарял с него по този начин, отбелязва “Политика”.

  За лидера на Либерално-демократическата партия Чедомир Йованович изявлението на Чепурин е “вулгарно, некултурно и унизително за сръбския народ и страната”, пише още вестникът.

  Към критиките се присъедини и Хелзинкският комитет за човешки права в Сърбия, който изрази дълбока тревога заради “недипломатичните, надменни и неприемливи” изявления на руския посланик, които представляват директна намеса във вътрешните работи на Сърбия

 6. Това пък е отлична новина за Кремъл, който възпроизвежда в наше лице себе си.

  Спомням си когато за първи път гледах руския сериал “Бригада”, все едно документален филм за България, само от една телевизионна шрпдукция става ясно кой и как (из)върши “прехода”….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.