Пътят, който Гаук (ни) посочи с бойкота на Сочи

Германският президент Йоахим Гаук бойкотира зимната олимпиада в Русия и няма да пътува до Сочи през февруари.

Списание “Шпигел” пише, че той е взел решението в знак на протест срещу нарушенията на човешките права и нападките срещу опозиционни политически фигури в страната – домакин на игрите.
Руското правителство е било информирано за решението му миналата седмица.
Говорителка на германския президент е потвърдила за решението на Гаук пред ДПА.

Бившият пастор, който игра важна роля в протестното движение в Източна Германия преди падането на Берлинската стена, отказва всякакви официални визити в Русия от встъпването си в длъжност през март 2012 г. Той постоянно критикува страната за “дефицит на спазване на закона” и “атмосферата на империализъм”.

Среща му с руския президент Владимир Путин, която бе планирана за юни 2012 г., отпадна заради проблеми с графиците.

Гаук е първата важна политическа фигура, която заявява, че няма да присъства на олимпиадата в Сочи.
Досега много правозащитници и хора на изкуството призоваваха за бойкот на игрите в Русия заради закона, който забранява пропагандата на хомосексуализма в страната. ( Кafene.net)

Принципната позиция на германския президент е лъч на просветление сред мрачния цинизъм, който лъха от света на големите интереси, които доминират в отношенията на големи държави, като Германия. Защото малките, за каквито ние самосъжалително се самоопределяме, някак по дефиниция се „предават” с извинението, че и големите не устояват на изкушението на търговските и други изгоди в общуването с потиснически режими, като този на Путин.

Мантрата за „малките”, разбира се, е удобно извинение, но не издържа проверката на фактите. Достатъчно е да посочим по-малките по територия и население от нас балтийски републики, които оказаха ефективна съпротива на огромната руска мечка просто защото, за разлика от (мнозина от) нас, разпознаха прегръдката й като задушаваща, а не като „братска”.

За други ( по-малки от нас по територия или население- или по двата показателя едновременно), като Дания, Люксембург, Холандия, Швейцария, Словения, Чехия, Унгария, Португалия- някои от които също са били в съветския (конц)лагер, по-добре да не обяснявам, защото сравнението е още по-тъжно за нас.

Всички те обаче, да подчертая, имат нещо общо помежду си: нямат си съветска пета колона, поела щафетата като руска- със същото предназначение да прокарват интересите на империята. Имаше я навсякъде в соцлагера, но след неговото разпадане оцеля и се възгордя дори само в България, предрешена като “чисто” русофилска.

България е единствената държава в Европа, в която съветското доминиране беше успешно трансформирано в руско и употребено за целите на руския империализъм след възкачването на престола в Кремъл на практически несменяемия от началото на века руски националист Путин.

Знаете ли какво пише в член 1 от Договора за приятелски отношения и сътрудничество между Република България и Руската федерация, в сила от 1.04.1993 г. ( но крит от публиката, без да бъде секретен, преди да го публикувам в блога си през октомври 2010-та)?

Цитирам ( в частта, която илюстрира правото ни като народ да не бъдем заплашвани, да сме суверенни):

„…Договарящите се страни ще се ръководят последователно от принципите на суверенното равенство, неупотребата на сила или заплаха със сила…ненамеса във вътрешните работи, зачитане правата на човека и основните свободи,равноправие и право на народите да се разпореждат със своята съдба.

Договарящите се страни ще съблюдават принципа на свободен избор на всички държави на пътя на своето политическо, икономическо, социално и културно развитие в съответствие с волята на техните народи, изразена в резултат на свободни и справедливи избори”.

Както знаем, упражнявайки суверенното си право и в резултат на свободни избори, през април 1993-та година законно избраният Столичен съвет разпореди демонтирането на Паметника на съветската армия от центъра на София, но Москва, в лицето на своя посланик Авдеев, се намеси във вътрешните работи на България и разпореди на премиера Беров да блокира въпросното суверенно решение. Така то не е осъществено и до днес, 20 години по-късно. Стърчи като доказателство за руската намеса във вътрешните работи на България и като напомняне за продължаващото влияние на (покойния) Съветски съюз ( както обобщи в едно интервю през 2010-та журналистът Жан-Батист Ноде от влиятелното френско списание “Нувел обсерватьор”).

В член 14 от същия договор има още една точка, която с абсолютна сигурност се нарушава от руската държава, защото България и Русия поемат ангажимент да осигурят достъп до гробовете на гражданите на двете държави на реципрочен принцип.

Кога и къде Русия е изпълнила това свое задължение по отношение на безбройните избити на съветска територия българи по концлагери и чекистки подземия?

Ако в България няма нито един убит съветски войник, то само по линия на репресираните по времето на чистките на режима български комунистически емигранти в СССР убитите или измрелите в нечовешките условия на лагерите българи са стотици. Няма никаква реципрочност при нулева база за сравнение на съветски гробове в България. Днешните наследници на българския комунизъм обаче продължават да са повече лоялни към съветската мания за секретност, отколкото към българския си корен и присадената тук демокрация, защото не им е позволено да дразнят руските началници с неудобни въпроси.

Това, че голямата Русия не се чувства длъжна да дава отчет на някаква си малка България , не е новина. Но е тъжна, повтаряща се практика фактът, че самата българска държава не се интересува от арестуваните и депортирани от окупационната Червена армия от България повече от 2000 таврийски българи, приютени в родината си през 1943-та, безследно изчезнали някъде по обратния път към СССР с шлепове- най-вероятно издавени в Черно море ( мой приятел е по следите на историята на по чудо оцелял от масовото убийство таврийски българин, спасен от удавяне и крит дълги години от български рибари).

Още по-малко се знае нещо за съдбата на цели 4000 български граждани, отвлечени от България след 9 септември 1944-та от специалните екзекутори на Сталин СМЕРШ. Не достъп до гробовете им, достъп до досиетата им няма и не е поискан официално никога. Писах за това в книгата си „Течна дружба” с позоваване на повече от достоверен източник , посланика на България в Москва ( 1997-2001 г.) Василий Такев, но реакция не последва от никъде.

А реакция няма, защото липсата на политика по въпроса е част от (не)официалната политика на нашата държава, която сама показва отсъствие на воля за съпротива поне в рамките на договора, който й дава всички основания за това.

Връщайки се на жеста на германския президент Гаук, който също е живял в съветска колония десетилетия наред, правя (не)възможната аналогия: щом един германски политик превъзмогва травмата на миналата обремененост – при това особено тежка в контекста на германския комплекс за вина заради престъпленията на нацизма- защо да не може българският президент да направи същото от позицията на държавен глава на нацията, която не само не е воювала срещу СССР, не само не е убила нито един съветски войник, но и е била призната официално за приятелска държава от Съветския съюз до мига, в който Сталин едностранно скъсва дипломатическите отношения със София на 5-ти септември 1944-та и прегазва с половин милионна армия отказващата съпротива България?

Питам, защото отказът от съпротива, както ни учи историята, само е бил наказван от империята и няма никаква логика да си просим нови наказания.

Никога не сме чули и намек за извинение от страна на Кремъл, но вместо да се молим , днес сме в правото си да изискваме точно толкова, колкото Йоахим Гаук- ако не и повече, заради тежките цивилизационни последици, които като народ сме понесли от съветското изнасилване.

За сравнение и контраст дори, макар ни най-малко да не оправдавам или омаловажавам всепризнатия като престъпен „възродителен процес”, насилственото преименуване на българските мюсюлмани е наистина рана върху националната ни снага, но…

Последиците от бруталната съветизация на българската нация са направо фатални (както се вижда от скоротечната демографска болест на България). Нещо повече, тази асимилация, това лишаване от идентичност и самочувствие ( заради което не ни взимат на сериозно по света и до днес като самостоятелно решаващ за себе си народ) е на практика отказ от диагноза на заболяването ни да се определяме като най-нещастния европейски народ.

Добре организираните „здрави сили”, захранвани с русофилство, се опитват да представят тук своята зависимост като някакъв „културен феномен”, но с усърдието на надзиратели на съветско-руския интерес ни правят да изглеждаме покорно племе от „близката чужбина” спрямо империята.

На тази подигравка трябва да бъде сложен край. Жест, като този на Гаук, би бил добро начало.

31 мнения за “Пътят, който Гаук (ни) посочи с бойкота на Сочи”

 1. Абсолютно!Кога ще се отворят руските архиви за избитите и репресирани българи в Русия?Колко българи “потънаха”в Русия,отведени през 1944г?Тази историческа дезинтересираност ще ни струва скъпо!Как да не завиждам на европейци,американци,евреи,които ровят десетилетия наред за всеки свой гражданин и сънародник?

 2. Разликата между достойния жест на й. Гаук като човек и държавник, и реакциите на “българския” “политически” “елит” е точно колкото между Берлин и Сирищник!

 3. СЪБАРЯНЕТО НА МОЧА – ТОВА Е ДОСТОЙНИЯТ ОТГОВОР НА РУСКИЯ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ!

  РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ДА ЗАБРАВИ ЧЕ ИМА ОЛИМПИАДА И ТОЛКОЗ.

  А ЧЕРВЕНОКОЖИТЕ ДА СИ ХОДЯТ КЪДЕТО СИ ИСКАТ.

 4. I Gruzia beshe v “bratskata” zadushavashta pregrudka na severnite varvari no i te uspiaha da se otskubnat ot neia. Samo nie bulgarite posledni shte se otskubnem ili po skoro shte ni ostaviat na mira po niakakva druga prichina, naprimer razpadaneto na rusia tozi zatvor na narodite kakto sa ia narichali stoletia nared pod vutreshen i vunshen natisk na estestveni choveshki procesi i stremezh kum svoboda i progres. Tezi procesi sus surp i chuk i s pesni za voinata ne mozhesh da gi prekratish. Bravo na Ukraici, Gruzinci, Baltiici, Siriici – vsichki te othvurliat igoto na Moskva i KGB. Nie za suzhalenie produlzhavame da turpim che i da si obichame porobitelia. Bulgarino subudi se! Moskva i neinite slugi kato Siderov, Stanishev, Dogan, Borisov sa tvoi kruvni VRAGOVE!

 5. Съдбата ни през 1944г. е била предрешена – картата на Европа начертана със зони на влияние (руски и западноевропейски). Дали ще сме щели да окажем съпротива или не резултата щеше да е същия (колония на СССР).

 6. Уважаеми г-н Президент,

  Имам молба, по примера на вашия колега г-н Гаук, президент на ФРГ, да не участвате в откриването на олимпийските игри в Сочи, Русия, като форма на противодействие срещу имперската политика спрямо България и третирането ни като марионетна държава във всяко отношение – икономическо, културно, политическо, като протест срещу погазването на демокрацията в самата Русия.

  С уважение
  Мирослав Георгиев

  ————-
  Rem. изпратено днес до канцеларията на г-н Р.Плевнелиев

 7. Към Георги Георгиев&

  Малко ми е неудобно да Ви препращам за справка към книгата ми “Течна дружба”, но с документи съм опровергал удобната за ( примирено) логаритмуване теза за предрешеността на съдбата ни.
  Да, Чърчил е бил бесен на България, а и Рузвелт не е бил очарован…Но никога никъде не са обещавали на Сталин да ОКУПИРА БЕЗНАКАЗАНО БЪЛГАРИЯ.Видно е от разсекретена телеграма на британското посолство в Истанбул, в която се изразява недоумение и изненада от факта, че Сталишн налага светкавична окупацишя на България през главата на западните съюзници, която води до диктатура, вместо до свободни избори, за каквито са настоявали съюзниците.Нещо повече, тъкмо заради вероломството спрямо България прехвърчат първите искри на студената война между СССР и Запада…

 8. Не виждам на кого може да му пука особено че строгият и безкомпромисен портиер на германския бардак в който се практикува смело групов секс без презервативите на третия енергиен пакет няма да участва в груповия акт в Сочи. Най-важното е че по съвместно дружно левоментално-песоглавско-онанистко и дясно-германо-центристко решение в него няма да участва “най-големия перверзник и извратеняк” Берлускони, на който по силата на това би-партизанско споразумение му бе отнет паспорта от другарския италиански народен съд. За да могат горепосочените участници с различна секс-и-не-само ориентация да получат своите силни дози дълбоки удовлетворения. Остава ни да повярваме на поредния им булшит за нов вид “български чадър” над “най-известния напоследък секс-перформер”.

 9. ROSSEN IORDANOV, не вярвам да сте онзи другият ROSSEN IORDANOV,но все пак ще ви задам няколко конкретни въпроса:
  Кога беше построен Северен паток, и имаше ли тогава трети енергиен пакет???
  Откъде сте толкоз сигурен , че щом влезне в сила Третият енергиен пакет няма да се приложи и към Северен паток??? Ако вече не е приложен!
  И ако за вас и алфа-дога ВИ, няма значение дали Гаук ще е в Сочи, защо изобщо го “отбелязвате” тук???
  Защо предполагате , че Берлускони няма да отиде до Сочи , за да задоволи егото на Путин, от което следва ,че ще задоволи също и вашето???………

 10. Към Георги Георгиев:Напротив г-н Георгиев само БОГ знае истината.Проблемът не е в другите,проблемът е във Вас.Изгнил Ви е БЪЛГАРСКИЯ корен,ако изобщо сте БЪЛГАРИН.В моя край,когато някой загуби своето достойнство,казваме:”Ти БЪЛГАРИН ли си,бе!”

 11. Г-н Анонимус, мисля че по-легитимно е въпроси да мога да задавам аз който се представям с името ми за разлика от вас. Нека г-н Инджев каже дали съм някой друг а не същият който коментира с това име от няколко години.
  Никъде не съм написал името Северен поток, имах съвсем друго предвид а именно тръбопровода OPAL, за който се направи изключение за 100% руско ползване неотдавна. Поправете ме ако греша и вземете ни обяснете, че да ни убедите в противното. Аз лично разбрах че изключението от правилата е дадено на Шрьодер (терористо-колаборационист е мое определение за него) защото на дебелогъзата комсомолка (това е определение на “извратеняка”) не и стигнаха силиците да състави правителство.
  За мен наистина няма особено значение дали Гаук ще е в Сочи или не, позицията му макар и достойна е горе-долу от категорията и мащаба на изявлението на нашето президентче че “БГ няма да е троянски кон на Русия”.
  Алфа-догът не е МОЙ а определение дадено му от американската дипломация и станала наше достояние вследствие на течовете от мрежата, но напълно го подкрепям (определението а не самия него) затова и го ползвам. А за Берлускони не само предполагам но съм сигурен че няма да отиде защото няма паспорт в момента, вече му е иззет. Работата е там че не съм чак такъв фен на Берлускони а по-точно отвратен от действията на неговите песоглавски гробокопачи в Италия, които от 20 години насам не спират да го погребват но така и не са го направили досега, при все че му изкопаха вече 57 трапа за целта. Както и от действията на всички зяпачи на сеир наоколо, с разнообразна ориентация повечето или по-малко заинтересовани.
  За да ви покажа че отвратени (DISGUSTED) са и доста известни фигури от политическия живот мога да ви предложа и следния линк като пример.

 12. И според мен това не е ROSEN IORDANOV, който многократно в този блог е правил блестящи коментари, за разлика от този, доста нескопосан, провокативен и необективен.

 13. Темата е за правата на човека, но и корупцията част от тях.Сочи е емблема за корупцията, прахосничеството и глупоста в Русия.Който се интересува има много материал в мрежата.От планирани 10 млд.долара, разходите скачат на 50 милиарда.За линията от 48 км между Адлер и Красная поляна са похарчени 8,5/осем и половина/милиарда долара!С “Южен поток” не може да е друго.

 14. Болезненото честолюбие на руския самодържец, подсилено от комплекса му за малоценност и лична себенеудовлетвореност, ще пострада силно, ако президента Плевнелиев откаже посещение в Сочи! Особено в контекста на събитията в Украйна. Особено ако се посочат реалните попълзновения и нарушения на интересите на страната ни по повод договора за Южен Поток. Ама откъде толкова кураж у Плевнелиев. Той не би могъл да устои само на натиска на родните петоколонници, камо ли на ръмженето на руската мечка.

 15. Надявам се да президента Плевнелиев да докаже че “има топки” като не само бойкотира путиниадата,но и удари по масата(образно)и ЗАСТАВИ империята на злото да върне КОНФИСКУВАНИТЕ през 1944г. архиви на Третото Българско Царство!!!Доколкото имам информация,става дума за пет(5) вагона с документи.Минаха вече 45+24г. от окупацията на България от ссср,уж сме вече в НАТО и ЕС а промяна няма..!!!По силата на кой междудържавен договор наследникът на разпадналият се ссср задържа тези документи!Ако има такъв документ,моля да бъде публикуван…без разните там грифове секретно,по-секретно,по-по-най секретно и т.н.!!!Нека да се знае и ако е подновен след 1991(когато официално ссср престана да съществува),то КОЙ го е подписал,какви са клаузите в него и прочие..!!!!

 16. Натиска на Путин върху Украйна се връща обратно срещу него.Първо отлагането на “Южен поток” влезе в сила, а сега бойкотирането на олимпиадата в Сочи.Ще заприлича на бойкота на олимпиадата в Москва 1980 г.А и не трябва да си затваряме очите и на фона на случващото се в Украйна, България и др., да се провежда Олимпиада, където духът трябва да е на мирно същствуване и разбирателство.Къде е този дух , сега, когато продажни политици под натиска на Путин, скришом договарят предаване интересите на страните си.

 17. Олимпийските игри макар и значимо международно събитие са и бизнес. И този който не си прави добре сметката губи накрая. А германският президент е направил наистина една достойна за уважение постъпка но трудно би бил разбран сред колегите си на запад които никога не са се сблъсквали с репресивните методи на съветския съюз. А Путин каквото си е надробил май скоро нищо добро не го чака и нищо чудно да получи червен картон именно от олигарсите които го крепят.

 18. Към Георги Георгиев:

  Съдбата ни може би е била предрешена, на съветска колония. Но точно каква съветска колония, ЗАВИСЕШЕ ОТ НАШИТЕ КОМУНИСТИ!
  “Размерът има значение”. 😉

 19. Моите чест и почитания към Мирослав Георгиев.Вие поне правите нещо реално , а не само да говорите и творите теория на общия лаф.Напълно подкрепям писмото Ви до президента на Р. България и се надявам той да песледява колегата си от Германия.
  Г-н Инджев, отново чудесен блог,благодаря Ви за което.

 20. “Европейският комисар по въпросите на правосъдието и основните права Вивиан Рединг обяви, че ще бойкотира олимпийските игри в Русия през 2014г.

  В профила си в услугата за микросъобщения “Туитър” вицепрезидентът на Европейската комисия съобщи: “Определено няма да отида в Сочи, докато малцинства са третирани по начина, по който се прави това в момента съгласно руското законодателство”.
  Бойкотът расте.На Европа и омръзнаха путинските номера. Събитията в Украйна ги накара да забравят мекия дипломатичен тон.И Барозу ги нахока.Путин май удари на камък този път.

 21. Ах,тези български политици!Ах тези парвенюта!Снощи с вечерния полет на българска авиокомпания от Лондон се прибра в София,г-н Николай Бареков със семейството си.Пътува първа класа.Той и жена му бяха пазарували солидно,в двете си ръце държаха “дисаги”с етикети на световно известни дизайнери.Бареков ще нахлузи обувки “Бали”,дали от това ще поумнее или ще проговори английски?Снощи видях това,което знаех-обуват ги,обличат ги и ги пускат на сцената на българския и световен политически живот.Ако само бяхте видели колко важен изглеждаше,просто да се смееш и да плачеш…!То горкото цървулче, още не знае,че с модни торбички по летищата западни политици не се разхождат,нито бизнесмени летят първа класа.Те пазаруват и покупките се доставят в хотела или у дома,после се слагат в куфар и така пътуват,със свободни ръце или малко куфарче с документи,евентуално.Бареков пътува и пазарува из Европата!

 22. Г-жа Вивиан Рединг от ЕК също бойкотира олимпиадата в Сочи.

 23. Здравейте г-н Инджев,
  Какво историческо време.Светът гледа как Украйна се бори за свободата си.Символът на злото-статуята на Ленин е срината,а това е смъртен удар за руския национал-комунизъм.Комунистите са болезнено чувствителни по отношение на своите идоли.Паднат ли те идва и техния край-рано или късно.Вие добре разбирате това и затова се борите за преместването на паметника на МОЧА.Милионите жертви на комунизма чакат възмездие-морално възмездие и то ще дойде.Успокоението идва само след признаване на вината.
  Желая ви хубави и светли Коледни празници.
  Поздрави
  Филип Филипов

 24. ROSSEN IORDANOV, айде сега и вие , нямаме си друга работа ,та да се занимаваме с популизма на Фараж?
  В България ,”национал”-популизма е запазена марка за Сидеров и Бареков.
  И вие ли сте последовател на техният интернационален “националистически” ПОПУЛИЗЪМ?!?? Откога????
  Това е доста по-различно от досегашните ви коментари, но звучи в съзвучие с пропагандата на Сидеров.
  Колкото до този газопровод, вие ни подхвърляте СЛУХОВЕ, когато окончателно се изяснят детайлите около него ,тогава можем да твърдим убедено , че там има някакво нарушение на Третият енергиен пакет.
  И Берлускони няма да пропусне да задоволи комплексарщината си, и тази на Путин , като отиде в Сочи.
  Но Гаук НЯМА да отиде, и това ще жест на отхвърляне на “политиката” на Путин, както вътрешната , така и външната.Това няма да остане незабелязано , нито от Путин, нито от останалият свят, колкото и да се опитвате да ни убедите в противното.
  И не вярвам Меркел да прави толкова безпринципни отстъпки на Шрьодер , след като може да привлече и други партньори за коалиция, освен социалдемократите, или да проведе нови избори, които да доведат до по-различни резултати.

 25. Г-н ГЕОРГИЕВ, Чърчил ЛИЧНО е искал десанта на западните сили, да се проведе през Балканският полуостров, а не през Ла Манша!
  Но Сталин НЕ е искал да “освободи” Източна Европа искал е да я ЗАВЛАДЕЕ за себе си ,и за СССР!
  Той(Сталин) е настоявал десанта да се проведе през Ла Манша!
  Това на какви изводи ви навежда, защо Сталин е искал своите “съюзници” по-далече от себе си?!?!?!?
  Чърчил е предлагал десант и през Адриатическо море, но Сталин КАТЕГОРИЧНО го е отхвърлил! ЗАЩО???
  И сравнете “колонизирането” на ФРГ, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Норвегия и Италия от западните съюзници на Сталин, със КОЛОНИЗИРАНЕТО на Източна Европа от Сталин.
  Надявам се да ОТКРИЕТЕ висчки РАЗЛИКИ в РАЗЛИЧНИТЕ видове КОЛОНИЗАЦИЯ!

 26. Г-н Инджев,

  за да бъдете точен трябва да допълните :

  Срещата му (на г-н Гаук) с руският президент Путин,която беше планирана за юни 2012г., отпадна заради “проблеми” с графиците на Путин.

  Руснаците дипломатично отказаха да го приемат.

 27. Гаук е par ecxellence преди всичко евангелистки пастор, чийто смисъл на живота е да последват Христос, но без да спазват неговата съдба на 33-та му годишна възраст и да ги разпъват съответно кръста на Голгота и чак след това бундеспрезидент. Това се знае от избралите го. От избирането му за такъв през 2012 още не се е срещал с Барак Обама, май и с много други световни “вождове”, като китайския например или нашия последен, … забравих как му викат по име, щото все някакви нелицеприятни имена се появяват по медиите!. Ролята на Гаук е малко декоративна, катко тази на деветата дупка на кавала, за разлика от тази на канцлера, който е диригента на огромния оркестър Германия и казава на къде да духа вятъра. Така че, какво е казал Гаук е с толкова съществено значение за изгряването и залязването на Слънцето или как да постъпи Путин та да се хареса нашите русолюбци от породата на възпитаника на Московията, колкото това на най-нищожния жив организъм, всред всички живи организми по, под и над Земята. Обикновено медиите не му обръщат внимание и той се чуди какво да изръси, та да се обозначи! В знак на потрес, от тази постъпка на Гаук, Путин ще си го премести, даже без да става и някои и други сделки на германците с русите да зациклят. Въпрос на вкус, както казал петелът, след като слязъл от патицата.

 28. МУНЬО, то и Европа ще си го премести Южен Паток от левия ,в десния, може и в легнало положение, ако така ти доставя най-голямо удоволствие,на Путин също!

 29. към Георги Георгиев: “Дали ще сме щели да окажем съпротива или не”, да но сме оказали най-продължителната антисъветска/комунистическа съпротива от всички, и това не трябва да се забраве по никой начин – горянството!

 30. Подкрепям предложението Ви г-н Инджев към президента (въпреки, че не споделям част от мнението Ви за него) за споделяне отказа на президента на Германия. Другарят Путин прекалено дълго се “разхожда” върху главите на руснаци и народите от бившия соцлагер, че е крайно време да бъде низвергнат от нормалния свят. Нещо повече – това трябваше да стане веднага след спирането на газа през 2009г.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.