Руски филмов кукиш показа лицата на българската пета колона

 

Дария Асламова, когато не се тревожи за натовското иго над България. Сн. Аргументи и факти

Пропага(н)ден филм за\срещу България, с автор Дария Асламова, продуциран от „Комсомолская газета” и наречен „България умира тихо”, съобщава на желаещите да чуят и видят българската пета колона в персонализиран вид основните г(л)адни тези на съветско-руския реванш, застъпвани от петата колона в България.

Във филма липсва само емблематичният за петата колона главен символ на имперското доминиране и раболепната му местна подчиненост, декларирана във фундамента на паметника с позлатените думи на благодарност към съветската окупация, обграден в момента с телена ограда срещу „народната любов” в центъра на София. Този пропуск е толкова невероятен, за да е случаен, че чак поражда близката до фантастиката надежда в Кремъл да са решили да жертват невъзможната защита на стърчащия стилизиран Сталин в центъра на една (все пак ) европейска столица. Паметникът също толкова знаково НЕ беше посетен от Путин през януари 2008-ма, когато той поднесе цветя на други, близки до този агресивен символ на СССР и неговата „победа” над коленичилата пред Червената армия България исторически места в столичния център в радиус от стотици метри.

Филмът започва с отвратителното позоваване на авторитета на един покойник като символ на днешна българска драма, който няма как да се защити от злоупотребата с неговото име, защото изгоря в буквалния смисъл на думата. На гърба на Пламен Горанов, лумнал преди близо година в пламъци пред общината във Варна, авторката гради грамадата от внушения за нещастията на „някога проспериращата” (като съветска колония) днешна прозападна България, „пропускайки” да каже, че тъкмо алпинистът Пламен Горанов, като форма на протест срещу политиката на Кремъл, е българинът, наденал цветни качулки на главите на съветските каменни войници в града.

Надарена с торба фактологически оборими лъжи, наследени от съветско време, Дария, мимоходом ( за кой ли път!) умножава повече от десет пъти жертвите на руската армия във войната с Турция 1877-78 г., обявявайки ги за 200 000 хиляди ( т.е. за приблизително толкова, колкото е бил съставът на цялата воюваща императорска войска ).

Тази грозна хипербола, противоречаща на претенциите за благороден освободителен жест, висеше и на входа на храма „Ал. Невски” в София. След развенчаването й ( от руски учени, цитирани в книгата ми „Течна дружба”!) беше премахната без много шум и там сега можете да прочетете уклончивата истина за благодарността към „хилядите” руски воини.

За по-автентично, съветско-руските пропагандни тези са артикулирани във филма единствено и само от говорители с българско гражданство. Нито един руснак няма в кадър (освен авторката, застанала на фона на „Ал. Невски”, където вече я няма претенцията за надписаните като в пиянска кръчмарска сметка 200 хиляди жертви, но кой да чете, когато има комсомолска задача да лъже)!

Няма да назова нито едно име на говорителите на руския интерес с българско гражданство, за да не бъда обвинен, че съставям „списъци” на типичните представители на петата колона. Но е факт, че в 28 минутния филм няма нито една опонираща гледна точка- нито една. Не е дадена думата на нито един намек за някаква друга истина, освен застъпената от застъпниците на петата колона.

От екрана, ту сълзливо, ту с гняв, ту с подигравка ( срещу днешна „прозападна” България) се леят заклеймяващо познатите ни антизападни опорни точки, които в най-чист и откровен вид познаваме от изстъпленията на „Атака”. В случая поотделно и в дует  те се леят от устите на известни личности с подобни разбирания, но с други роли, за да формират общата картина: България е поробена от Запада, от САЩ най-вече и по тази причина си няма вече нищо свое, тъй като всичко й е отнето от „гладния капитал” ( по израза на Дария Асламова).

Естествено, нито един от говорителите на руския интерес не споменава интересния факт, че тъкмо Русия източва от десетилетия смъртоносно България чрез една търговия, в рамките на която гигантската страна продава стоки за десет пъти повече пари на малка България, отколкото някогашният съветски сателит е обречен да предложи на не особено дружелюбния руски пазар. Той, също като българския, е залят от чужди, предимно западни стоки за потребление, но пропагандата на Кремъл не смее да вмени този факт като злодеяние на Путин и режима му, неспособен да нахрани най-богата на природни ресурси страна в света със собствено производство.

Както и да го погледнеш, Русия е най-големият търговски партньор на България именно като незаобиколим монополист на най-важната стока за всяка икономика- на суровини за енергетиката ( и химията, съществено перо за българската индустрия), но тази „дреболия” не се връзва с другарската жалейка за уж изтласканата от страната ни Русия. Поради което нито един от интервюираните нашенци не се позовава на явно неудобната истина. Защото тя сама по себе си прави за смях цялата претенция за „слабото присъствие” на Русия в България при положение, че тъкмо цените на тези суровини са главен ценообразуващ фактор, който не говори в полза на плачливите вопли по трасето на течната дружбата с „братушките”.

Тихото умиране на България, илюстрирано с демографската криза и емигрантската вълна (обърната към виновния заради своята привлекателност Запад, а не към любящата ни Русия, с общия ни език и славянските корени, за които Асламова не пропусна да въздъхне със зле прикрит упрек към неблагодарните българи, дали всъщност писмеността и дори 50 процента от лексиката на руснаците), е обяснено във филма по превратен, за да не кажа перверзен начин в стила на изнасилвача, който обвинява жертвата, че й е било хубаво и сама си е виновна.

Дружно е обрисувана идеалистичната картинка, според която сме имали прекрасно селско стопанство и мощна индустрия по времето на СССР ( когато сме били съветски паразит, както със самодоволна усмивка мазохистично заявява известен социолог- за радост на авторката зад кадър). Всичко това обаче е нарочно унищожено. Виновни са Горбачов, Западът и най-вече САЩ.

Направо да се чуди човек защо им трябваше на червените превратаджии да си сменят шефа, името на партията, козината ( но не и нрава) след онова процъфтяване, наречено в доклада им на пленума на БКП от ноември 1989-та АПОКАЛИПСИС.

Да не би пък др. Георги Първанов да се окаже сега виновен за онази оценка- нещо като Трайчо Костов, обвинен и обесен за антисъветизъм?

По данни на колегата Григор Лилов, партийните архиви разкриват тайната, че тъкмо Георги Първанов, заедно с още двама другари от Института по история на БКП, е бил натоварен от Андрей Луканов да изработят спешно свръхсекретен доклад за истинското състояние на соца веднага след свалянето на Тодор Живков. Тримата са получили свободен достъп до всички поискани от тях анали на тогавашната държава.

И как да не е свръхсекретен докладът им- няма по-голяма тайна за самите партийци от истината за грабежа и безхаберното управление на партийните велможи от времето на съветския колониализъм, от който и днес не можем да се окопитим сред тропота на копитата на петата колона!

Повествованието за тихото умиране на България хлиа и в рамките на шумното му филмиране и за слабостта на русофилските организации в България. Те били наивни и загубили битката за България ( т.е. битката на Русия за нейната България), защото имало мозъчни тръстове, които не си признавали, че са проамерикански.

Познайте какъв главен акцент се появява към края на филма- всички пътища водят към остров Белене. Можете сами да се досетите как тук изригва и се фокусира страстният гняв като кулминация на вайкането от пропадането на България, обречена на смърт без съживяването на руско-българския атомен призрак, бродещ из мочурищата на Белене, където са погубени незнайно колко българи в концлагера, срамна ( и затова неспомената срамежливо от говорителите на петата колона) рожба на българо-съветската дружба.

Честно казано, не съм се надявал, че петата колона ще произведе толкова от(к)ровен автопортрет на своя примитивизъм.

Забележително е, че преди три дни в доклад на руското външно министерство България беше упрекната за надигаща се ксенофобска вълна, но в този филм виждаме потвърждение на ширещата се и подклаждана от Москва избирателна омраза на българската руска пета колона към всичко западно в България. Вероятно така разбират ксенофобията в Кремъл – като чудесно, патриотично явление, щом е насочено срещу западното влияние от страна на руски патриоти с българско гражданство.

Изявите на видните говорители на петата колона, събрани ударно в 28 минути в този филм, са бойно помагало за атакисти и подобните им, макар нито един от показаните в кадър социолози, журналисти и политици да не е формално представител на „Атака”.

Това обяснява, защо в споменатия по-горе доклад на руското външно министерство си позволяват луксозното дистанциране от своето протеже „Атака” с мъ(р)м(о)рене за крайния национализъм. Разпалването на омраза под формата на русофилство от антизападни позиции, си има достатъчно говорители тук и за Москва няма проблем при нужда да откачи от хранилката атакисткия обоз от своята българска композиция, за да го замени с други средства за транспортиране на троянския си кон в съответни конски вагони, нато(ва)рени обилно с пропаганда.

Разликата между фашите на „Атака” и фъшкиите от тези конски вагони е удобството фъшкиите да бъдат представяни за интелектуален продукт с принадена стойност за пренадалите се да открият истината за своето нещастие българи.

Ако някоя местна телевизия се осмели да покаже този филм, за да се видят представителни за петата колона угодници на Кремъл, атакуващи от руски позиции България (както и „Атака” не успява да го направи при цялото си верноподаническо старание) , трябва да го придружи с жестомимичен превод с един единствен жест в кадър: юмрук на протестиращите българи с намърдан в него, стърчащ срещу България руски палец, който го превръща в руски кукиш.

Кукишът ни обяснява защо България (наистина!) гасне като амортизирана електрическа крушка в епохата на енергийната си свръхзависимост от една мащеха, която определя най-напред цените, а чрез тях и беднотията и скъпотията у нас, след което се опитва да ни купи на безценица доверието за обречената кауза на омразата чрез долнопробна пропаганда срещу своя въображаем западен враг.

Р.S. Снимките към текста са от e-vestnik

41 мнения за “Руски филмов кукиш показа лицата на българската пета колона”

 1. Пращам линк с филма, който има желание да го изгледа.Аз се опитах,но нямах нерви за целия филм.Това, което видях е омраза, злорадство и много манипулация.

 2. Единственият проблем е, че не е “филмов”, а Путинов кукиш. Както вече писах под предишната Ви статия, това е официалната руска пропаганда и точно така тя говори за България – идеята е да се представи страната като пропаднала, защото е загубила кръвната си свързаност със СССР/Русия. “Таргет-групата” на поредния пропаганден филм не е руска, а е в България – всички онези антизападни българи, които търсят обединение я в Атака, я в Бареков, я в БСП, а в “новата Атака” – НФСБ.

  Ето пропагандата в чист вид:

  http://www.youtube.com/watch?v=LsecNG7fzC8

  Основните източници на информация за това са местни полезни идиоти – русофилистици. Г-н Инджев ни спестява имената им, но е добре да се знаят. Ако изтърпите да изгледате видеото, ще се шашнете от това колко особено гадни са социологическите “дупнишки братя” – барони А.Райчев и К.Стойчев, т.нар. журналист Валери Найденов, “националистите”-русолюбци Кр.Каракачанов и Ангел Джамбазки (последният говори на руски език, който вероятно е единствения чужд език, който владее)… Дори Р.Овчаров изглежда почти европеец на техния фон…

  За мен обаче първото място по цинизъм и анти-българско и анти-западно говорене се пада на олигарха Райчев, който на чист руски език се пени (буквално) със садистична наслада да обяснява как славянската ни душевност си е за руските степи (дори не за Ориента) и това нямало как да се промени, само дето сме изпуснали 20 години да се саморазрушаваме със западна помощ извън топлия скут на нашата майка-кърмилница Русь…

  Руския план за финалното ни превземане отвътре, който в момента се разиграва, е явно в последната си фаза. И точно затова, а не заради някакво смешно еврокомисарстване на Паднишеф, олигархичното управление у нас се държи със зъби, нокти и милиционерски палки за властта. Целта им е като на бившата Трета армия – да удържат позициите, докато дойдат солдатите.

  Ако не ги изметем от властта до едни месец, ще трябва да отпишем България. Или поне нашия живот тук.

 3. Бил съм свидетел как последовател на Путин яростно ни напада, затова, че сме предали Москва и сме член на НАТО. И също така направо унемя, когато разбра, че по това време, Др. С. дмитриевич е МП на омразната България и че именно комунистите са подписали за НАТО.

  Всеки българин трябва да разбере, че има български национален интерес, който в никакъв случай не включва поставянето ни в услуга на партийни вихрушки от чужди държави.

 4. Омраза, злорадство и много манипулация са изконните чувства, които всички руснаци изпитват към нас. Оставям настрани грубянската политика на държавата им към България, но нямам и една среща с руски гражданин /по-често гражданка/, при която да не съм изкарана извън кожата си. Държанието им е като на истински колонизатори – упорито ти говорят на руски, правят се, че не разбират твоя език и непрекъснато изтъкват колко по-хубаво е в “союза” – така си го наричат и до днеска. Нямат никаква идеология, просто се фиксират в ежедневието и всяко негово проявление се сравнява с “тава” в союза – познай до три пъти кой е победителят. И е невярно и е манипулативно, но с радио не се спори. Познавам много рускойки, женени в България отпреди сто години и всички до една сякаш са вадени по калъп – високомерни некадърници, на които имперското им извира и от ушите. След като такива са обикновените хора, какво ли да очакваме от необикновените…

 5. До Иванова
  Точни наблюдения госпожо.Руснаците не са мръднали ни на йота по мироглед и манталитет от времето на Петър П.Да не казвам че и от времето на Златната орда.Затова са на тоя хал.Иначе примират за айфони,мерцедеси и всичко от омразния запад.Но манталитета…Имат една тънка прослойка от …стотин хиляди образовани и интелигентни приемливи хора.Всичко друго е електорат на Путин.Четете история хора!Сега поне има интернет.А подлогите в тоя филм…Посочете ми хора от друга държава,който са говорили и са се държали по тоя начин.

 6. Няма смисъл да се гледа голотиите на тази путинска прост…тка, то и без нея се лее безспирно лумпенпропагандата на кремълският цартрап, особено след назначението на Олигархски за наместник на имперският му интерес
  Все пак ще е интересно да се проследи и какви пропагандни филми(безмислици), ще измисли Путин за бившите соцколонии на СССР, които се намират по-ЗАПАДно от Задунайская – Полша,Чехия,Унгария,Словакия и даже Румъния.
  Уж се намират на ЗАПАД от нас ,пък виж ти ,не са достигнали до нашето “пълно” “прозападно” обвързване, което да ги доведе до “нашият” “прокапиталистически” упадък?!?!?
  Явно трябва да последваме техният пример, и да се обвържем по-тясно с “бившата” си колониална окупаторка, а не да “(пре)следваме” така “неотклонно” “прогнилият” западен модел.

  ПП. Колкото за ПРОСТИТ….ЩИТЕ от “българска” страна, тях всеки ги познава, даже и тарифите им знае, “бизнесът” им също. Те познават само финикийските занци, особено най-ЗАПАДните.

 7. Rusnacite ni smiatat za 3-to kachestvo hora. Tova sum go chuval lichno ot tiah i ne vednazh i dvazh – v bukvalen tekst bulgarite mogat samo da luskat botushite im. Tova e, puk neka toz zaguben bulgarski narod da produlzhava da si obichka kato kakvito iskat. Tucite ne mozhaha da ni zatriat za 500 godini, no tezi varvari go praviat v momenta, burzo i to s nasha usurdna pomosht…

 8. Несъмнено успехът на КГБ на територията на РБ е невероятен и този успех не се дължи само на упорита дейност и добра почва на агентурата но и на прословутата “лоялност” на българина към диктаторските режими. Сполучливите агенти на кремъл много лесно се отъждествявът с финикийски знаци придобити в кратък период от време и доминантно извисяване от непознати обществени среди до политикораздаващи висини. И всичко това би изглеждало непринудено и почти масонозавоалирано ако не съществуваха журналисти като Г-н Инджев, които да поднасят в готов вид информация за лесно избистряне образът на потайностите. Радвам се на всеки пост написан в този блог като един лъч повече светлина в пещерата на слабоумното и първобитно отношение на задкулисието към народонаселението.

 9. “България умира тихо”,мръсни руски манипулатори!Веднага ми дойде наум полския химн-Jeszcze Polska nie sginela(Еще Польша не погибла),да поляците много добре познават вълчия апетит на руснаците,затова за избрали тази песен за химн.Българите трябва да си отворят очите,както поляците,кога?

 10. Наистина, крайно неприятна кинокартина. Само дано да не я въведат за задължително изучаване в училищата. Използван е целият арсенал на д-р Гьобелс, в това число и откровени неистини ( например за енергетиката, вероломно заграбена от американци). Но най-тягостно е присъствието на български специалисти, които плачат по миналото и се вайкат за несигурното настояще. Особено неприятен е един втръснал ни от телевизиите тук специалист, на всичко отгоре и руският му език “оставляет желать лучшего”.

 11. Те да гледат , че изтърват Украйна, и там не ги искат.Пък ние сами ще си преценим къде ни е по-добре.Едно е да принадлежиш на ЕС , където свободното движение на хора е една от четирите основни свободи, която заедно със свободното движение на стоки, капитали и свободното предоставяне на услуги са неотделим елемент от вътрешния пазар на Европейския съюз.Друго е да си във СИВ с липсата на свобода.А като е толкова зле, защо 300000 руснаци се настаниха в България.И защо не говорят за техния демографски срив, който е по-голям и от нашия.Не виждат колко чевива ябълка са.

 12. Понякога дори и аз не намирам сили за коментар… Нека обаче въпросната БЛЯДь от руското телевидение, както и “болгарските” й собеседники да хвърлят един надменен взгляд на действителността в Русия. Стига и този линк:

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B6%D0%B8&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bT7dUqvcOZD_yAPq7IC4Cw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=625

 13. Апропо, не знам друг велик национален поет, който безпощадно да е определил собствената си страна като немита и мръсна във физически и духовен смисъл, както М.Ю. Лермонтов… Щото ние, баш русофобите тук, поназнайваме нещо за Русия, освен граченето на мафиота Йосиф Кобзон!

  Прощай, немытая Россия,
  Страна рабов, страна господ,
  И вы, мундиры голубые,
  И ты, им преданный народ.

  5 Быть может, за стеной Кавказа
  Сокроюсь от твоих пашей,
  От их всевидящего глаза,
  От их всеслышащих ушей.

  1841

 14. Журналистите са ясни, но къде е документалното кино? Факти има за сериал – само малко да се разходи човек в интернет:

  1. “Освобождението” ни струва… 32,5 тона злато, плюс откраднат и изнесен в Москва държавен архив, който тази година отказаха да ни върнат, защото бил ТРОФЕЙ – http://www.desant.net/show-news/21855/

  2. Генерал Колев разрушава митът за казаците – избива ги до крак.

  3. Всичките ни възрожденци са русофоби:
  “Кой?” – Захарий Стоянов
  http://chitanka.info/text/10048-kojy

  П.Р. Славейков:
  “Русия пази човеколюбието си за своите полудиви народи, а нас иска да ни докара до техния хал!”

  Списъка е безкраен, няма да продължавам, защото посетителите на този блог познават фактите. Имаме нужда от четави документалисти, за да може тези истини да стигнат до народа.

 15. @ Тодор Тодоров

  Към Вашия списък да добавим и предсказанието на един велик българин.

  Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!

 16. Изгледах филма доста осторожно, след толкова критика, но всъщност се оказа съвсем реалистичен.

 17. Гледах го. Това и в Северна Корея не могат да го измислят. А. Райчев да не се опитва да говори на руски – не му се получава. Утре ще го покажа на моите украински колеги да видят какво ги чака в ЕС…

 18. Както е написал един руски журналист – Русия няма как да се изправи, защото непрекъснато се опитва да надзърне под леглото, където уж се спотайват врагове, а няма как едновременно да се изправяш и да надзърташ под леглото.

 19. България загива, да, но от твърде дългия социалистически утопичен опит. Точно “другарите” изгониха родителите ни от селата, за да работят в заводи без бъдеще, за да живеят в домове-времянки.
  В тези години народът се научи на тарикатлък. Пак в тези години някои общности третираха държавата като бащиния, а навикът им да ползват, а да не плащат остана и до днес. После – псевдодемокрация, приватизация пак от проверени “другари”. Като обречени сме.

 20. Ще базирам коментара си единствено на свидетелството за погнусата, разтърсила самия руски войник разказал за “освобождението” на Германия. Всички в блога знаят за разказа му описващ масовата гавра с германските жени покрай пътя по който се движели към Берлин и многобройните купчинки солдати със свалени гащи наобиколили жертвите на разпаления им нагон. Спомням си че най го бе възмутило хихикането на спътницата му в камиона – медицинската сестра, червеноармейка пред ужасанта гледка. Не си спомням дали не беше същият който ни предупреждаваше за възпроизводството и наплодяването на изродите-болшевики, но това няма значение. Важното е че от всички пасквили, нагли манипулации и продажни финтове, фарсове, постановки и маскировки, на мен ми остава само една асоциация от всичко това което гледаме в БГ през последните месеци, както и от разобличенията които г-н Инджев всеки ден ни поднася в блога за тая шайка. И тя не е за “клетата майка България” която разхождаха по улиците окована във вериги и наметната с Българския флаг, а за тая наистина Клета-Майка-България, разпната край пътя, държана за левите крайници от “леви” фашизоиди-песоглавци, отдясно блокирана от “десни” , “европеещи се” откровени комуняги, все ”родни мъжаги” и наобиколена от същите имперски “освободители”, боричкащи се кой да я накаже пръв за “прегрешенията” и. И една застаряваща медсестрьонка с ужасно старомодна прическа, но иначе много печена и своя мучача, стараеща се да въведе някакъв “ред” в навалицата и приканваща ги да си смъкват гащите предварително за да не се губи време и образува опашка. И едно беловласо мъжленце-воайорче мъчещо се да види нещо в камарата от тела, извадило и то и отчаяно масиращо “достойнството” си, крещящо нещо от възбуда. А край пътя, един , безцеремонно пикаещ в локвата ругаещ всички възмутени минувачи .… “да си еб@т майката”.
  Съжалявам за силните сравнения, но това е което ми изплува в момента.

 21. Напълно съм съгласен, че “примитивизъм” е най-точната дума обуславяща петата колона. Вижте какво са качили в youtube (преди два дена) с явното намерение да ни припомнят “доброто старо време”: http://www.youtube.com/watch?v=X3WZ8MZR_kg

 22. В момента гледам ИСТОРИЯ.БГ, посветена на СИМЕОН РАДЕВ. Не очаквах, че РУСОФОБИЯТА -основна нагласа на великия политически писател, дипломат, интелектуалец- ще бъде почти напълно пренебрегната от дискутиращите, добре, че имаше въпрос от зрител и Веселин Методиев нещо съществено подхвана по темата.Иначе -те били “професионални историци”, а пък Симеон Радев писал “нещо между публицистика и история”. Първо, историята не е наука,а разказ и оценка на събития и личности-наречи 9 септември “преврат”, “революция”, “съветска окупация” и имаш 3 различни истории, бе тикви кухи! Второ, както и да четеш СТРОИТЕЛИТЕ, водещата линия в тях е съпротивата на България срещу руските попълзновения,разгромът на руската агентура, триумфът на европейското над монголоидното… Предаването беше провалена възможност да се каже нещо свястно.

 23. @Веско, реалистично може да наречем нещо което се базира на истината. Само лъжите за светлото ни комунистическо минало са достатъчни да му се лепне етикет пропаганда на това видео.

 24. Олеле срам ме е да ги гледам българите в това видео. Какво си мислят че правят?! Подлоги… Гърците казват: “Като си плюеш на тавана ти пада на главата”, та и тяхната работа.

 25. До Иванова:Все повтарям ,че глупостта започва с правенето на обобщеня и слагането под еднакъв знаменател на всички хора.Аз пък Госпожо познавам Рускиня,която ми е като втора майка и която говори перфектен български език и за която една лоша дума не мога да кажа.В най-тежките моменти за мен и моето семейство тя е била до нас,включително и когато майка ми беше болна на легло и аз бях далеч от нея. Не говорете глупости и гадости за хора които не познавате лично.Иначе за всичко останало Г-н Инджев е прав и го подкрепям напълно,но мразя подобен род обобщения.Глупаво е.С омраза не се гради нищо добро,само ново зло.

 26. Като оставим на страна тъпата рускиня, на която й се плаща за да фабрикува зловонна пропаганда за оскотелия си народ и която практически не ни интересува, имаме проблем с олигофрените приели да й държат исото.Не се бях замислял в какво нещастие и разочарование прекарват дните и кошмарните си нощи Лукановите галеници, ридаещи по съветския провал. Аз се чувствам сигурен и добре в НАТО и ЕС и не забелязвам върволица емигранти към Москва. Напротив. Кой как може краде и бяга насам. Ако се потрудим ще живеем и по-добре. А горките руснаци нямат шанс.
  Като попитали Иванчо защо обича Русия,казал: “Защото никой друг не я обича.”

 27. @ВЕСКО

  На български се казва “внимателно”, а на руски “осторожно”.

 28. Е като България тихо умира защо 300 хил. руснаци си купиха собственост в България,а българи не си купуват имоти в Русия,която не умира?

 29. Ех, господин Инджев, много сте “перфиден”! Как само ме разсеяхте с първата снимка!Чета коментарите и се чудя що за мъже са колегите-блогъри. Гледам стер…, пардон – рускинчето и въпреки усилията си, не мога да се съсредоточа върху текста! За “глупости” си мисля и това е!
  Категорично заявявам, че без колебания съм готов да застана ЗАД Дария!
  🙂

 30. Ето какви неща се въртят още:

  Что ждёт Украину при вступлении в ЕС или как умирает Болгария в объятиях ЕС

  http://youtu.be/X6t9PSCpA7w

 31. България умирала тихо ,а Путландия-как?С ядрен апокалипсис ли….?Да питаме чеченците,А?

 32. Такива като Дария и у нас с лопата да ги ринеш, нямат край, но те пък “на лопата не стоят”. Всички русофилски ревльовци плачкат за тройния /му/ им шлем. Дария да не оплаква чужд гроб, че не се знае накъде са краката. Присъединявам се към мерака на Павел Тинков и обещавам, че няма да посрамя Родината си! Заклевам се!

 33. Г-н Инджев, след като изгледах и “АНТИДОТ” от Михаил, се чудя тези еднакви опорни точки Воленчо ли им ги дава на тях, или те са авторите им, а пък нашия пишман-националист само ги повтаря. Този младеж от село Бреница дето “с вино карат воденица”, ако беше се потрудил да се образова и да работи повече, нямаше да стои в селото и по цял ден да брои кокошките на двора, или пък да бистри политиката в селската кръчма. Направи ми впечатление, че се споменават всякакви монополисти, ама за “Лукойл” нито дума. Защо ли…? Дума не обелиха и за това, че от 25 години преход, техните дружки – бивши комунисти, са управлявали страната почти 2/3 от това време, или около 16 години и са го играли винаги контра и направо спирачка за интеграцията ни в Европейския съьз и НАТО.

 34. Г-н Тинков, внасяте свежа нота в размирисаната “кинематография”! Ако човек първо види на снимката “голата истина” и после гледа руско-болгарския филмов продукт, може да стигне до извода, че зад Диария има вече… опашка. Тя, половината в бяло – България цяла в ла*на! Това е евтиния вариант за снимане на “кукерски казачок”. А сега си представете, че на снимката беше не тя, а Ирена Кръстева! Със сигурност нямаше да има никой зад, пред, отгоре или отдолу нея. Тогава опашката щеше да бъде пред касата за пари. Това е по-скъпият вариант! “Актьорите” нямаше да откажат и на него.

  Апропо “актьори”, мисля все пак, че в главната роля играеше А. Райчев. Всичките му реплики бяха придружени с безброй некоординирани движения на ръцете и това, което наричаме глава.

 35. Все пак си мисля, че Украина им дойде в повече на лилипутинци.Много фронтове им се отвориха. Де да беше само Болхария … А то – Иран ли, Сирия ли, Прикавказието ли … кое по-напред?!
  Гърчат се блядовете, щом са стигнали до там “девочки” като Дарчето да им кърпят пропагандата и геополитиката. По-зле е и от Шамара, и от Петното, и от Дудука!
  Нашите поне се правят на мъжкари.
  🙂

 36. Какво може да накара българският гражданин да обича русия?Или от снизхождение,съдейки по вица на Шопенберг за малкия Иванчо или не е БЪЛГАРИН.Да се спрем на сериозното.Според мен БЪЛГАРИН да обича русия е толкова възможно,колкото поляците да променят съкровенните си чуства към русия.Взирам се и търся в Историята на БЪЛГАРИТЕ поне една причина или основание затова,колкото и малко да е то,но не намирам.Или съм сляп или съм малкия Иванчо.Питам се, ако аз не виждам,слепи ли са били БЪЛГАРИТЕ: Раковски,Левски,Ботев,Бенковски,Захари Стоянов,Стефан Стамболов и десетки хиляди още? Или те на са били БЪЛГАРИ, а американски граждани.Добре,но защо тогава са наши национални герои, а не на САЩ. И ако са наистина наши национални герои защо не ги послушаме,а слушаме руската колона.Тогава какви”стратегически интереси”,какви братски народи”,каква “дружба от вековете за вековете”,какви “славянски народи”.Крайно време е да се заяви,както вече става по отношение на съветските паметници,че те са едно унижение и нищО повече за нас БЪЛГАРИТЕ, така и че БЪЛГАРИТЕ не са славяни!Защото Иститската ни История и съвременните ДНК анализи доказват това.Тогава какви са тези “български”граждани,които фарисействат за някаква огромна благодарност и задължение от страна на БЪЛГАРИЯ към русия.Отговорът е:Те са случайните хора както ги нарича Георги Марков.Те не са БЪЛГАРИ!БЪЛГАРИТЕ от древността до ден днешен осъществяват мисия.Мисия на цивилизация,мисия на държавност,на религия и на синкретична култура.Когато чуя или прочета някой да казва:”Срам ме е,че съм БЪЛГАРИН” или “БЪЛГАРСКА работа” вместо циганска ме боли.Тези “случайни хора” пречат на мисията на БЪЛГАРИТЕ.Игото на русия ще падне без съмнение,но много по-важно за мен,а предполагам и за всички Вас, да сме действителни участници на поредния звезден миг на БЪЛГАРИТЕ, а не децата ни!.Затова пишете,говорете,разпростанявайте Истинската История на БЪЛГАРИТЕ,така че и слепите да прогледнат.Нека да се помнят думите на Иван Вазов за “руските войни” и на генерал Иван Колев преди битката им с тях.Да се помнят думите на П.К.Яворов, че “…православието и славянство са двете овчи кожи на хитрия руски вълк”.Да свалим тези “овчи кожи”, за да го видят в естествения му вид.Сигурен съм,че няма да има БЪЛГАРИН да го отглежда в двора си!Моля се на БОГ,никога да не спира благословията си над нас БЪЛГАРИТЕ.Нека БЪЛГАРИЯ да стане едно добро място за живеене на БЪЛГАРИТЕ.Те заслужават това!

 37. Един приятел, на когото показах първата снимка, светкавично я разтълкува. Не ставало дума за еротика – с позата си Дария илюстрирала положението на България в отношениятя й с “великата Рус”.

 38. Да допълня ULIAN:
  Преди много години, когато бях в 10-ти клас, от гимназията организираха екскурзия до СССР. Ленинград беше един от градовете, през който минахме. Бяхме настанени в един голям хотел (“Дворец на младежта” май се казваше). Вечерта имаше някаква дискотека в един “хамбар” на хотела и огромна опашка от чакащи за билети. Ние се опитахма да обясним на мамаша-та, дето продаваше билетите, че сме гости на хотела, а някой от нас дори добави “Mы болгары”, с идеята да хване по-голям дикиш.
  В този момент мамашата ни изгледа презрително и процеди през зъби: “Ну, болгары и в туалет нельзя опустить”.
  Та, така за братската любов и прочие салати.

  P.S. Другият град, през който минахме, беше Вилнюс. Там продавачите в магазините упорито ни игнорираха, когато се опитвахме да питаме за някоя стока на руски. Та, още един път за братската любов, този път в рамките на “съюза”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.