Задкулисието се перчи

Ръководството на БСП свали доверието си от проекта АБВ на Георги Първанов, с което абсурдно заяви със задна дата, че до този момент въпросната партийна фракция е имала ако не подкрепата, то поне доверието на „Позитано” 20.

Може ли да се има доверие на подобна партийна върхушка, която произвежда абсурдна казуистика в опитите си да запази и партията цяла, и елитът й сит в ситуация, при която гладните на ситите не вярват именно заради топящото се доверие в управляващите другарки и другари?

Отговорът на този въпрос би трябвало да е ясен заради очевидността на противоречието да сваляш доверието си от някого, когото вече седмици наред откровено наричаш предател. Но очевидното не е приложимо към ирационалната традиция Партията да бъде обожествявана с религиозния плам на вярващите в нейната непогрешимост.

Макар и с други думи, нещо подобно заяви пред Би Ти Ви и социалистът Димитър Иванов, бивш шеф на политическия шпионаж на комунистическия режим срещу собствения народ и любим събеседник на днешните телевизии, където той ръси без грам адекватно опониране пропагандата си.

Възмутен от какво ли не, а най-вече от лошото отношение към ДС, той невъзмутимо обясни като най-естественото нещо на света парадигмата, че социалистите винаги подкрепят партийното ръководство. То олицетворявало партията и поради това социалистите неизменно стоят зад него ( срещу АБВ и Първанов в случая, но иначе – по принцип).

Че Партията е права, дори и да греши, знаем от времето на социализма, който се хвалеше, че е построил комунизма, но същият беше обявен от Димитър Иванов днес за провален проект ( само , за да има основание да каже същото и за изминалите 25 години след него).

Ето още за начина, по който един социалист, уж никой в днешно време ( по собствените му думи бил просто пенсионер), говори от позицията на посредник, ако не и на Кръстник, за процесите в управляващата партия.

Едно наум: Димитър Иванов запознал Маджо с Любен Гоцев, “Монтерей” подкрепя единството в БСП

Дневник

 02 фев 2014
Димитър Иванов на срещата за учредяване на Български медиен съюз през февруари 2012г. Той е в ролята на издател на вестник "Земя". На преден плане е Делян Пеевски, който тогава присъства като председател на съюза на разпространителите.
Димитър Иванов на срещата за учредяване на Български медиен съюз през февруари 2012г. Той е в ролята на издател на вестник “Земя”. На преден план е Делян Пеевски, който тогава присъства като председател на съюза на разпространителите.
Фотограф: Юлия ЛазароваДневник

В рубриката “Едно наум” “Дневник” публикува прессъобщения, информации, откъси от материали, изказвания и т.н., които е важно читателите да прочетат заради контекста на случващото се, едно към едно без допълнителен коментар.

Днес обръщаме внимание на няколко цитата от Димитър Иванов, последния шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и бивш вицепрезидент в “Мултигруп”, издател на вестник “Земя, в телевизионно интервю по Би Ти Ви, анонсирано като “какви са тайните договорки в политиката” и “кой дърпа конците на историята” .

“Познавам Георги Първанов от 20 години, той е силна фигура със самочувствие заради пътя, който извървя”, обясни Иванов, който предрекъл преди около месец под някаква форма завръщането на президента в политиката. Той обаче оцени АБВ като грешка и обясни, че Калфин не е социалист. А според Иванов, след като Първанов е с него (Калфин), значи и той не е, така че мястото му не е в БСП.

Бившият шеф на Шесто, който през последните години се изявява основно като издател на вестници и пише книги (представи в студиото последната си “Лидерът Стамболов”), каза още, че “формацията АБВ трябва да се заяви като социалдемократическа, а Ивайло Калфин има достатъчно подкрепа от европейската политическа сцена”.

Иванов обяви, че според него в момента няма истински лидер в България и че Първанов, когото е оценявал като такъв – вече не е, той се “опитвал да се върне обратно чрез една малка и с неясни позиции формация”. От друга страна, обясни, че Станишев и хората около него твърде дълго държат властта и е време да я пуснат, но на лидера на БСП ще му трябва нестандартен ход.

Димитър Иванов коментира и какво е отношението към случващото се в БСП на кръга “Монтерей” (компания от бивши червени генерали, наричана така по името на едноименния ресторант, в който редовно се събират, и на която се преписва решаващо влияние върху политически процеси и играчи през годините).

Дори да симпатизират на Първанов, подкрепят единството на партията“, заяви той и го обясни с това, че в БСП “председателят е свещена крава” и който е “начело на партията, той е партията”. Политически клюки и темата Първанов-Станишев се обсъждала от генералите, разказа Иванов, който, когато издаде книга, ходел да я подари на хората от “Монтерей” и да почерпи.

На въпрос какво е правил Младен Михалев-Маджо (един от четиримата основатели на групировката СИК) на сбирката на кръга този вторник, за което беше съобщено в медиите, Димитър Иванов каза: “Аз съм го запознал Маджо с Любен Гоцев (бившия офицер от Първо главно управление на ДС)”. Това било преди 20 години и понеже знаел отношението на Михалев към авторитетни хора, към лидерите, смята, че е отишъл да го поздрави. “Не, не за услуга, да го уважи, да му каже “Добър ден”.

18 мнения за “Задкулисието се перчи”

 1. Вече смятат, че са спечелили и не се претесняват да ни го показват по- открито. Може и дака да е и демократите да са в нокдаун, само че дано са изучавали история и да помнят, че всички империи са се разпаднали по една единствена причина: всеки е искал повече и повече от кокала, а тъй наречените другари, направо искат всичко. Само че държавата вече не е толкова богата и хората са по- малко, так че глутницата започва да захапва своите.

 2. Противно ми е да коментирам Гестапото.
  Но се замислих защо изобщо му се обръща внимание? Ако има основание, нека юристи му потърсят наказателна отговорност. Иначе излиза, че ни манипулира и му вървим по свирката. Занимаваме се с него и го правим значим. От това само той печели. Просто е несериозно да се занимаваме с ченгесарския и бесепарски обществен боклук. Имат си проблеми – да си ги решават. Нека има хигиена в публичния диалог.
  Важно днес е да има референдум и Украйна да успее в независимостта си от Путин.
  Майната му на миризливия червен скрап. Бил той Първанов, Станишев, Монтерей или поредната маша Доган, Сидеров, Яне и т.н.

 3. Стига сте го повишавали тоя чичка. Той никога не е бил шеф на шесто.

 4. БСП не е партия, тя е властова организация и всичките им вътрешни битки в момента са за власт и много пари. Станишев има огромната амбиция да бъде предложен за поста еврокомисар от името на България, Първанов да овладее цялата така наречена властова организация, защото ако Мартин Шулц спечели поста председател на ЕК, кариерата на Станишев ще се развие в Брюксел. Да се нарече АБВ социалдемократическа организация, е поредното “преобличане” на червените и няма нищо общо с истината и това не е нещо ново, защото истината никога не е имала нещо общо с тази партия.
  Може само да се съжалява, че опозицията не прави нищо за да се възползва от ситуацията.

 5. Някой все още да се съмнява, че комунягите са с шизоидно мислене и поведение?
  – партията им когато греши е … права;
  – партията им официално се разграничи от собствения си режим и “некоите извращения” на болшевизма, сталинизма, живковизма и политическите репресии, но митю-гестапото днес е неин гуру;
  – партията им е защитник на бедните и онеправданите, но цялата й върхушка тъне в богатство и разкош;
  – партията им е радетел на откритото и прозрачно управление и ще бори задкулисието… по ,указанията на кръга МОНТЕРЕЙ и др.п.;
  – партията им ще бори и ъндърграунда, но Маджо и “братя Галеви” са й първи дружки;
  – социалистите са идеологически безкомпромисни, но охотно се коалират с откровени комунисти, либерали и националисти-профашисти, в името на … властта;
  – Калфин и Орешарски не са социалисти, но партията им е гласувала доверие предоставяйки им единият да дърпа конците в Брюксел, а другият да управлява държавата;
  – Седефчов е предател, но като такъв може да членува в партията;
  – в тяхната т. н. партия могат да членуват личности, на които партията няма доверие;
  – “социалистите винаги подкрепят ръководството” на партията си, но “Станишев и хората около него твърде дълго държат врастта и е време да я пуснат”;
  – комунягите отрекоха култа към личността и се демократизираха, но “председателят е свещена крава” и “който е начело на партията, той е партията”…
  Е, хайде стига,изброяването може да продължи, но стана дълго.

 6. @ VESELA TANEVA
  Ето дефиницията на БСП :
  Мафията е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция, изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране на държавата и в личните дела на хората.

 7. Господин Шопенберг, благодаря Ви, зная това, но мафията е и властова организация. Всички знаем какво е БСП, проблемът е как ние-демократите ще се справим с тях и дали ще успеем да го направим. Защото това е целта на всички демократи, да се изолира мафията най-после от живота ни и да живеем нормално подобно на останалите членове на ЕС

 8. А чухте ли какво каза този политически гамен ? Сравни СТЕФАН СТАМБОЛОВ със тодар живков. ПОЗОР.

 9. Наскоро този комунистически Али Баба се изявяваше и като ментор по икономически въпроси (самата му компетентност по тези въпроси е отделена тема, но виждаме на какво дередже сме заради такива като него.)
  Интересно на каква възраст и как е станал доносник ном:1 в НРБ и кой е татко му след като се изявява като публична личност?
  Откъде има пари за съкровища?

 10. @МИХАИЛ

  МИХАИЛ: “Убедих се че популизмът в България може да бъде победен само с по-голям популизъм. Лично аз предприех сред червените бабички от квартала агитация да гласуват непременно за Първанов. Обяснявам им че ако Станишев изгуби тези избори, то Първанов ще поеме партията и правителството и ще им дигне пенсиите поне със 100 лева от което очите им стават на понички.”

  Михаил, ти тъп ли си, или нас ни взимаш за такива? Cценарият на БСП така или иначе гласи да се прати Станишев поживо-поздраво в Брюксел, а Гоце да се върне на бял кон като премиер по волята на Пут.ин. Това, което правиш, налива вода в ТЯХНАТА воденица, а не в нашата, защото ако Гоце пропадне на евроизборите, връщането му в голямата политика ще стане почти невъзможно. Затова оставИ червените баби да си гласуват за Станишката.

 11. Добрият стандарт на живот(с характерна важна черта сигурност ) е качество !
  То се създава от друго качество , това на обществото-(общност , единство , взаимност, разбирателство , цели ) и хората в него !

  Българите не живеят качествено защото !

  1.По-многобройната част от населението е просто, елементарно , невежо !
  Развитието на човешката цивилизация е резултат от подкрепата на културата и науката!За водещите днес народи , техните учени , новатори, творци са били и остават най-голямата ценност в развитието им през вековете ! Те срещат подкрепа и това е фундаментална обществена нагласа !
  Днешните стандарти на живот , технологиите са резултат от тази нагласа заложена в германското , френско , английско , американско общество……………. !
  За тези нации ценност е наследството градено крачка след крачка , за нас ценност е материала за производство на фекалии!
  Днес българите са в разпад , защото не последваха , писателите , творците , артистите , предприемчивите , можещите , младите , ………….а продажните политически еднодневки обявили се за водачи !

  Българите са потребители , лоши потребители на демокрацията , но не създатели и съзидатели !

  2.Поради горният факт , на гърба на тази маса от невежи, за жалост за сметка и на малцинството мислещите грамотни хора , две десетилетия политическите партии владеят и контролират в своя полза съдбата на всички в държавата в тяхна вреда и за тяхна сметка !
  3 Партиите в така създадената схема-матрица на властта са вредни образувания !Те са по –близки до организирани мафиотски структури отколкото до някаква демократичност !Партиите особено бсп ,дпс , атака (вече не съществува) , пазят статуквото което е техен фундамент!За тях промяна е недопустима !

  Решения !

  1.Случайност !
  Да се чака случаен пробив в тази схема е възможно решение с неизвестен край и време !

  2.Контролирано и целенасочено решение е отделяне на невежите от мислещите !
  Това сега става чрез бягство на мислещите в друга държава!Подобно решение може да се осъществи като се отдели някаква територия за мислещото малцинство, те са колкото един град !Примерно в района на Видин -Враца !
  Там може да се обособи общност ,която няма да пречи на бсп и дпс да осъществят светлото бъдеще на електората си !
  След 10 години разликите в двете общности , ще са видими , а след 20 години , родилите се читави в резервата на комунистите ще бягат във видинско !

  3.Решение чрез помощ от ЕС !
  Признаваме си, че не можем да се управляваме и викаме на помощ ЕС!
  Европейско регентство поема управлението на държавата !Назначава се правителство от чужденци , избрано от европейския парламент ! Това е крачка към бъдещата федеративност на ЕС и България е първия пионер-експериментатор в тази посока!

  4.Решение чрез ексклав на Германия !
  Ставаме област управлявана от Германия !Правителство със смесено представителство , германци и българи !Германците получават достъп до топло море и високи планини !
  Българите вместо да са сервитьори в Германия и да бягат там да им крадат колите , са обслужващ персонал на територията !Тези които имат умения като калфи , се издигат и стават майстори и така нагоре стъпка по стъпка , докато българите извървят историята си която не са изживели !Редът наложен от германците ще направи българите успешни !

  5. Изчакване 50 години докато ЕС стане федерация и управлението и контрола се осъществява от Брюксел !

  Аз избирам точка 4 !

  Възможни варианти след 10 години !

  Територията се е циганизирала напълно!Вдига се социалистическа революция ,начело с Павлето и Плъхчо , власта преминава изцяло в ръцете на прогресивните сили !
  Наконтената Мия , секретарка на революцията , за да се присмее на старата вече могопартйина система и парламент , се е надупила на трибуната , разрешавайки на революционерите да гасят страстта си в нея ! Между тях дълбокомислието на екзактните е с предимство ! Демокрацията падна, сега като няма срещу кого да се ругае , всички дупки и устата и могат да бъдат заети !
  Плъхчо става генерален секретар и водач на всички водачи !Властта се предава по наследство !А собствеността става два вида , комунистическа собственост и етническа собственост!Едната е на Плъхчо , а другата на Хидроинженера !
  Настава мир , спокойствие , тъмнина , …….няма протести няма свирки и тъпани !
  Вече няма и …. Хора !
  Комунистически Рай !
  ……..
  ………

  Само някъде … там в тишината , на затворения парламент , под ораторското място стене Мия , все така незадоволена !Революционният екстаз е предизвикал чудо !Вагината и е проговорила !Сега , говорещата от двата си края Мия, може да бълва двойно повече лъжи !
  Американски учени обясняват това двуговорене , че при определени екземпляри , комунистическата зараза предизвиква падане на мозъка в задника ! Тогава жените проговарят с двоустие, а мъжете се превръщат и в кавалджий!Наченките на кавалджииство в българските мъже политици са видими и днес!
  Преместилата се в телевизия АБВ журналистка Ив , тайно завижда на редовната си гостенка Патраш, , че е придобил истинската си самоличност след революцията!
  А именно , някогашната и конкурентка по плювни , предрешена като жена преди революцията , се оказва мъж под прикритие в целият си блясък на лъжеомазване ! Този камуфлаж като жена бил наложителен заради флашките , по лесно се придобиват от жени съблъзнителки !То преди революцията беше така , кой гей кой не , бяха объркани нещата , ама сега след революцията всички са правилни вече !
  ……………………………..

  Както сме тръгнали на криво , току ни сполетял и този вариант !

 12. Гестапото е ясен.
  На Вас не Ви ли омръзна да чепкате тези теми и да си намерите по-приятно и доходоносно занимание?
  Няма да промените нищо с тези публикации.

 13. Този професор,Димитър Иванов,издал книга за Стефан Стамболов,велик български държавник.Как ще обясни твърденията на Цвета Караянева от ГЕРБ,че полуграмотния селянин Ахмед Башев кадрува из българските министерства,а БСП свеждат глави?Дали Смамболов не се обръща в гроба?

 14. Ако случващото се в лявата част на политическото поле у нас зависеше само от личните качества и интереси на левите политици, то историята на “столетницата” щеше да е свършила още в зората на промените.

  Истината обаче е, че монополистите в ляво у нас нямат собствена воля. Тук те са подставени лица – прокуратори на една, едва оцеляваща, евро-азиатска империя.

  Да се вярва, че точно днес – когато Украйна е на ръба на разпада – “лицето на руските интереси” у нас ще се опита да ремонтира любимото на руските дипломати, “троянско конче” за своя забава е лекомислено и опасно. В България преименуваните комунисти работят за себе си само като изпълняват волята на Москва.

  Затова едва ли си струва да се радваме на очевидно пак не състоялото се разцепление в ляво. Оставайки в БСП, Първанов с трибуквието си работи за нея. Закачките му със Станишев са наистина безобиден, приятелски огън. На практика един и същ политически субект ще се яви на избори с две листи; за този очевиден абсурд вероятно е виновно изборното ни законодателство.

  Медийната активност на недосегаемото за правосъдието, комунистическо гестапо тепърва ще расте. България без лустрация закономерно поражда “България без цензура”.
  Днес бившите цензури от Шесто пишат кодекса на медийния морал и с този морал преуспелите журналисти стават политици.

 15. Към Кумчо:

  Не ми омръзна.
  И откъде знаете, че не е доходоносно?- други умници твърдят, че американците ми плащат!
  Но ако на един Кумчо му е омръзнало, защо изобщо вие и се оплаква, сякаш някой го държи на каишка тук. Или не е свободен да ловува където му скимне?

 16. @СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ,
  Може би вместо да влизаме в полемика е по добре да поразсъждаваме върху следните въпроси.
  1. Смятате ли че БСП като партия е в състояние да вземе самостоятелно решение без санкцията на Москва по такъв важен въпрос, като кой ще оглави партията и каква политика ще провежда?
  2. Смятате ли че в момента няма разнобой в Кремъл по отношение на БСП и нейните крила и кълки.
  3. Доколкото познавам психологията на Путин, допускате ли че такъв арогантен националист като него, така лесно ще се откаже от руския човек Станишев и ще заложи на “българина” Първанов?
  4. Смятате ли че Димитър Иванов, не поддържа връзки с КГБ и не е наясно, какво точно се случва в Москва по отношение на БСП?
  5. Смятате ли, че ако Путин вече е застанал на страната на Първанов, то Димитър Иванов ще застане на страната на Станишев т.е. срещу Путин?
  6. Нужен ли беше на Москва целия цирк разигран в БСП с единствената цел да се отстрани Станишев и на негово място да се възкачи Първанов? Същият ефект (по отношение на свалянето и качването) щеше да има и един телефонен разговор на г-н Исаков с когото е необходимо от кукловодите на БСП.
  7. Вярвате ли че в БСП някога по някакъв повод ще победят други сили освен вечните побеждаващи през последните 100 години т.н. “здрави промосковски сили” .

 17. Кумчо, имате “предложения”???…
  Моля,споделете ги с нас.
  Обещаваме да ги “оценим подобаващо”.

 18. Към по всяка вероятност – гладния Кумчо!

  Честно казано, Иво Инджев не ми прилича на “червена шапчица или червена бабичка” от вАШАТА приказка, а в полето на този блог не виждам и “агнета”. Преминете на синско! Има го в изобилие около Пеевски и Бареков, а и чумата по свинете не би трябвало да вИ пречи. Добър апетит!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.