Руската кримска е като турската кипърска република

Надявам се да не обидя интелигентността на читателите, но си позволявам да разтълкувам лаконичната информация, според която лидерите на държавите от Г-7 (Канада, Франция, Германия,Италия, Япония, Великобритания и САЩ), както и председателите на Европейската комисия и на Европейския осъждат в ОБЩА ДЕКЛАРАЦИЯ Руската федерация за нарушаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

1. Самото споменаване на Г-7 ( като редакция редукция на съществуващата досега Г-8) означава изключване на Русия от Г-8, където тя беше приета по милост през 1997-ма с надежда да бъде превъзпитан руският имперски комплекс с неговата мания за величие на ядрен великан на глинени стопански крака – за да бъде приласкан в цивилизованата компания на водещите развити държави и да не прави повече бели.

2. Европейската комисия и Европейският съвет излизат с обща и категорична позиция по важен международен въпрос както много рядко се случва.

3. Общото мнение на Г-7 + Европейската комисия + Европейският съвет = невиждано обединен триумвират на западното трансконтинентално противопоставяне срещу евразийската налудничавост на Путин.

Отгоре на всичко новото ръководство на Украйна упорито отказва да изстреля дори един куршум срещу надяващите се да получат постфактум легитимация за инвазията си руски нашественици. Така те с всеки изминал час все повече придобиват статут на побойници срещу държава, която не дава повод за военен сблъсък и печели симпатията на обединяващата се около каузата на украинската независимост световна общност.

В отчаянието си да обяснят колко прав е Путин да върши това безумие, българските русофили папагалски повтарят гьобелсопободните крясъци на Кремъл, сравнявайки ситуацията с кризата в Косово, където НАТО се намеси на финала на разпалената от др. Милошевич гражданска война в Югославия.

Разликите?

Режимът на Милошевич вършеше масови зверства в Косово от позицията на могъщ властелин срещу десетилетно мачкан малък етнос. Не друг, а Милошевич ( сръбският Янукович) предизвика гражданската война и разпада на Югославия с екстремизма на шовинизма, взривен именно при едно негово посещение в Косово.

Нищо подобно няма в Украйна спрямо руснаците, които не са някакъв дребен етнос, а голям залък за каквито и да било горещи украински глави.

От главата на нито един руснак не е паднал косъм в Украйна. Нещо повече, тъкмо проруският режим на Янукович имаше в лакомите си ръце цялата репресивна мощ на държавата и мачкаше кърваво противниците си за радост на руския си покровител Путин.

Поучително е, че инвазията на Путин в грузинската Южна Осетия завърши с триумф на бруталната му военна сила, но с пълен провал на международното поле, където признанието на руското статукво си остава на режим на самозадоволяване за Кремъл. Докато Косово- щом българските русофилски папагали искат да се заяждат с това сравнение, да им обясня- е призната днес от 105 страни.

Така че, щом ще търсим аналогии, нашествието на Путин в Украйна, претендиращо да защитава сънародниците, напомня на две неща: на хитлеристкия аншлус на Судетите в Чехия заради германското малцинство или на френетичното поглъщане на братската по кръв и език Австрия.

И на още нещо прилича: на турската окупация в Кипър, обоснована като защита на сънародници по същата формула, както руската инвазия в Южна Осетия и в Южна Украйна.

Мъртвородената Турска кипърска република вече 30 години се натъква на пълна международна изолация.

Втората по големина армия на първата по територия държава е употребена срещу Украйна за нещо, което няма да се превърне в трета световна война, но ще изобличи и заличи окончателно мегаломанските претенции за т.н. Трети рим на самозвания му император Владимир, който ще се провали както и Владетеля на Третия райх.

20 мнения за “Руската кримска е като турската кипърска република”

 1. Питали Господ:
  -Кога ще се оправят украинците?
  -Баа, има няма, 100-200 години.
  – Ами Българите?
  – Ша са оправят, ама, Аз, няма да съм жив.

 2. Да сме благодарни на хора като Станишев, Шаренкова и подобни, че с усилията си показват на света и най-вече на Русия колко привилегировано е у нас всичко руско. Иначе Путин може да реши, че животът на непрекъснато увеличаващите се руснаци в България е застрашен и…да се пръкне най-сетне лелеяната Задунайска губерния в рамките на ЕС.

 3. Господин ИНДЖЕВ,
  Поздравление за представянето по НТ тази сутрин. Кресливата сврака срещу Вас едва сдържаше нервите си.
  Чета Ви и се чудя на оптимизма Ви относно поведението на ЕС. Дато се окаже основателен!
  Анализът Ви ме наведе на интересна мисъл – дали би могло да се установи в украинския конфликт от самото му начало до днес колко са етническите руснаци и как евентуалният им брой се съотнася към загиналите украинци? Току-виж се оказало, че от външна намеса /и защита/ се нуждаят украинците, особено след масово раздаваното руско гражданство на главорези от БЕРКУТ.

 4. Широтата и точността на анализа от Иво Инджев за пореден път доказва неговата безпогрешна оценка на събитията в международното положение. Сега ще напиша писмо до “Нова ТВ” – предаването “Здравей България”, че начина, по който ни поднасят различните гледни точки на своите гости съвсем не помага на зрителя да получи пълна яснота по различните тези. Нито пък, че това е израз на равнопоставеност и т.н.
  Защото от такова племпало като въпросната путинка, поставена до Иво Инджев човек нито може да вземе думата, нито може да чуе точните аргументи и факти. Всъщност дамата в случая не беше събеседничка, а се доказа направо като СЕБЕизявничка!

 5. Поздравления,г-н Инджев,за представянето Ви в НТ.Както винаги с точни,блестящи коментари,прогнози,аргументи.

 6. Колкото по-наизток е руско-турската граница на ЕС, толкова по-добре. Поведението на руснаците показва пещерен расизъм, присъщ и на Анадола. Точно Кипър, резултат и на крадливите гърци, дава кураж на кремълското джудже за надуването му.
  Интересно ще ми е Клининград с какъв статут ще се отцепи. И дали не е време да “защитим” правата на европейските граждани там.;)

 7. Здравейте г-н Инджев и поздравления за хубавото Ви участие по НТ.

  А на “тавагишч” къдринка, бих казал, че тя “издигна до нови висини” русофилистичната зараза в напъните си да адвокатства на ботоксния плъх Путлер. По-нагоре няма накъде, там е само “недостижимия” Бо.., аа пардон Волен с неговият руско-турски циклофреничен русофилизъм.

 8. Винаги съм казвал, комунистите имат една родина: СССР! Те работят за унищожаването на България и Българите!

 9. Позволете една поправка в предишния ми пост – да се чете:
  “… колко са загиналите етнически руснаци и как евентуалният им брой се съотнася …”
  Моля за извинение!

 10. След като АЛФА-БОГАТИРЪТ вече се наака в Украйна и се прибра в мястото на постоянна дислокация за смяна на гащите, сега вади ИКОНОМИЧЕСКИЯ БОЗДУГАН против Запада – отказ от долара и отказ от връщане на заемите към САЩ (около 200 млрд). Това щяло да срине Америка, ИНТЕРЕСНО Е ДАЛИ АМЕРИКА ЩЕ СЕ СРИНЕ ЗАРАДИ 200 млрд??!!
  Някой може ли да даде линк където се вижда колко ще са загубите на Русия в икономическото продължение на войната ?

  http://ria.ru/economy/20140304/998048715.html

 11. Господин Инджев ,
  поздравления за интервюто(с 5 пъти по-малко време казахте сума ти истини, за разлика от Къдринка, която и беше сложно да замазва оп(а)орни точки) по Нова. Радвам се, че чух това , което мислим доста българи, от вашите уста. Другото радостно е , че “журналистката” от Тема осветли за кого работи и се сетих тази сутрин като я гледах(защото спрях да я слушам доста бързо след като маските паднаха) ,че няма начин КЪДРИНКА ДА НЕ ХОДИ НА КОПРИНКА 🙂
  Направихте ми деня,
  Поздрави
  Николай

 12. Поздравления г-н Инджев и за настоящата Ви статия и въобще за журналистическите ви политологически изяви и присътствие!Паралелът ви на Кримската руска и Кипърската турска република е съваршенно коректен.Радвам се за себеси ,че бях може би един от първите,които напомниха в този и други сайтове,за Судетската криза предизвикана от Хитлериска германия преди началото на ІІ световна война.По темата Вие пишете по-подробно в статията си.
  Струва ми се ,че си заслужава да се отбележи,че преди малко Путин е разпоредил завръщанета войските в съответните си базисни поделения “тъй като ученията били завършени”..Дали цялата тази суматоха не бе умишлено създадена ,за да се провери реакцията на Запада или това е факт предизвикан от острата и с доста практически действия реация предимно от САЩ и отчасти -на ЕС,предстои да разберем.

 13. @ПАВЕЛ ТИНКОВ

  Павле, не да пълним форума, но покрай сношната музика-ето ти другият републикански химн. Видял съм с очите си америкнци, мъже-канари, ветерани от Виетнам да плачат на тази песен. Малко сложно е с Дикси Чикс, от Тексас са, но ту “за мир”, ту “нови хоризонти”, ту други разни глупости плямпат, но иначе са велики кънтриджийки а публиката им е 100% хард републиканска.

  http://www.youtube.com/watch?v=yOOg9rsPCbc

  “Travelin’ Soldier”
  Two days past eighteen
  He was waiting for the bus in his army green
  Sat down in a booth in a cafe there
  Gave his order to a girl with a bow in her hair
  He’s a little shy so she gives him a smile
  And he said would you mind sittin’ down for a while
  And talking to me,
  I’m feeling a little low
  She said I’m off in an hour and I know where we can go

  So they went down and they sat on the pier
  He said I bet you got a boyfriend but I don’t care
  I got no one to send a letter to
  Would you mind if I sent one back here to you

  Chorus: I cried
  Never gonna hold the hand of another guy
  Too young for him they told her
  Waitin’ for the love of a travelin’ soldier
  Our love will never end
  Waitin’ for the soldier to come back again
  Never more to be alone when the letter said
  A soldier’s coming home

  So the letters came from an army camp
  In California then Vietnam
  And he told her of his heart
  It might be love and all of the things he was so scared of
  He said when it’s getting kinda rough over here
  I think of that day sittin’ down at the pier
  And I close my eyes and see your pretty smile
  Don’t worry but I won’t be able to write for awhile

  One Friday night at a football game
  The Lord’s Prayer said and the Anthem sang
  A man said folks would you bow your heads
  For a list of local Vietnam dead
  Crying all alone under the stands
  Was a piccolo player in the marching band
  And one name read but nobody really cared
  But a pretty little girl with a bow in her hair

 14. А КАТО СМЕ НА МУЗИКАЛНА ВЪЛНА-Я ВИЖТЕ КОЙ ПАК ЩЕ НИ ОЩАСТЛИВИ!

  Руската музикална легенда Йосиф Кобзон отново ще зарадва родните си фенове с изпълнения на живо. Той пристига с Академичния ансамбъл за песни и танци на руското министерство на вътрешните работи.

  Концертът ще бъде на 14 май в зала 1 на НДК.

  Ансамбълът, който участва в откриването на зимните олимпийски игри в Сочи, ще представи руски, казашки, цигански песни и романси. Кобзон е приготвил и изненада на българските си почитатели, но засега отказва да я разкрие.

 15. Ха, ха, ха, Стамбо, сега ще се засиля да търся самолетен билет до София, за да не пропусна Йосиф Кобзон. А иначе the Dixie Chicks (или the Chixie Dicks, както ги нарича баща ми), нито съм ги слушал, нито съм ги гледал след като се о.раха с техните политически изцепки срещу Буш. Когато възстановим Републиката на Тексас, те сами ще си отидат в комунистическия Ню Йорк, където принадлежат.
  Remember the Alamo!

 16. Г-н Инджев , сравнението с Кипър не е съвсем точно , защото гръцката хунта и Макароис III ,искаха да присъединят Кипър към Гърция, и така да затворят излаза на Турция на юг, който и така е проблематичен по цялото западно турско крайбрежие.
  Докато с Украйна случаят е точно обратният на кипърският.
  Но след премахването на хунтатата, разделението на Кипър вече е анахронизъм, който трябваше да е преодолян.

 17. @ 500 S&W,

  Приятелю и съмишленико, и аз се вкиснах от изцепката им, отбелязах я в постинга си, много ме е яд, но какво да ги правиш, артисти…
  Става дума обаче за парчето, което наистина е великолепно! Само за консервативни републиканци като нас!
  Бог да благослови Юга!

 18. @Стамбо
  Амин! Нямам съмнение, че парчето е хубаво. Сега само някой да ги научи да си пеят и да си пазят политическите мнения за тях си :).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.