Долу ръцете от героя на нашето бреме Волгин

Може да ви се стори, че иронизирам, обаче съм напълно сериозен („сериозен” се родее с думата „сириза”- в Гърция така се казва една крайно лява популистка партия във възход, за създаването на каквато в България от микрофона на БНР от месеци пледира колегата Петър Волгин):

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ВОЛГИН!

С тревога научих, че е било оспорено правото на колегата Волгин да призовава колкото си иска от държавния радиомикрофон за създаване на крайноляв политически проект, сякаш е втора ръка журналист спрямо Николай Бареков от също така подкрепящата ( и преди и сега) властта ТВ7.

Имало е препирня в комисия на Народното събрание, където е привикан някакъв си Георги Лозанов, пълен лаик по въпросите на медиите, но въпреки това назначен за шеф за Съвета за електронни медии (СЕМ).

Лозанов е бил разгромен и  разобличен като цензор от медийния специалист и борец за свободата на словото депутат от БСП Антон Кутев, който с пълно основание е поставил остро въпроса защо СЕМ се е фокусирал с упреци за липсата на плурализъм върху предаването на колегата Волгин в БНР „Деконструкция”.

Нима Кутев не е прав- отвсякъде се лее проправителствена пропаганда, маскирана под какви ли не форми, а точно честният в своята праволинейност Волгин да бъде фокусиран като досадна муха в хербарий!?

Друг път съм си позволявал да не се съглася с др. Кутев (веднъж дори написах неуважителното „късно е либе за Кутка” – виноват, признавам си!), но дойде време да го подкрепя.

Колегата Волгин не просто трябва да бъде оставен на мира, но е наложително да му се даде допълнително време за изява със специален закон, който да налага откровеността му като еталон в публичното говорене. Ако това не бъде направено незабавно има опасност при оставка на кабинета Волгин да се окаже в опозиция и да претендира да се окаже прав. При което Бареков ще ни се види забавен телевизионен клоун на фона на ленинския интелектуален потенциал на революционера Волгин, доказал на фронта правителствения провал  своята правота в битката срещу доконструкцията на статуквото .

Волгин не просто е искрен, а направо изразява съкровените помисли на софийските потайности във властта. Цепи по вълните на проправителствената пропаганда с отчаянието на волжки съветски бурлак по волгодонския канал. В Канал едно трябва да го пуснат да громи глобалистите, либералите, Запада и най-вече големия сатана САЩ!

Колегата Волгин олицетворява бродещия призрак на болшевишкия реваншизъм, но без някакви си олигавени от европейска слуз социалдемократически смокинови листа. Той е обобщение, за да не кажа еманация ( че ще ми се обидят за сложната дума достопочтените почитателки на колегата) на най-истинското самопризнание за това, докъде може да стигне един журналист в отрицанието на реалността, заради свободата на славата.

Славата да си смел борец за свободата на словото, което никой не ти отнема, оспорва или притиска, е голяма работа. Тя трябва да стърчи като доминиращо оръжие на съветски окупатор над центъра на София, за да виждат всички низши български организми за каква висша цел става дума.И никакъв демонтаж и деконструкция на предаването му не бива да има, за да не му се отнема свободата му на славата.

Колегата Волгин е говорител на статуквото и е адски полезен в това качество, което със сигурност увеличава количеството на отвратените от него ( от статуквото, а не от колегата Волгин, който работи яко за това отвращаване). Ако му се попречи, ще бъде превърнат в жертва, което той жажда, за да стане първия по рода си ляв екстремист, породист журналист, репресиран за волнодумство в залеза на прехода от болшевизъм към повече такъв в наше време.

И трябва да му се признае: старае се в това отношение повече от Кеворкян, Карбовски или други по-дребни подобия на (пропа)гадния фронт, като носения от студио на студио млад др. Александър Симов от в. „Дума” например ( същият не случайно непрекъснато се позовава на чичо си Волгин като на върховен жрец).

Волгин ни е нужен като (протуберансите на) слънцето и разредения въздух на върха на чистата, неприкрита пропаганда, за да не може утре някой от днешните управляващи лицемери да се оплаче със задна дата от липсата на медийно обслужване по нанадолнището, по което ни водят.

16 мнения за “Долу ръцете от героя на нашето бреме Волгин”

 1. Интересно, че никога не съм забелязвал тази червена запетайка Волгин. А е трябвало, гледайки саркастичното му унижаване от г-н Инджев. Явно е някакъв невзрачно извратен препънителен знак, щом е опрял да го защитава затлъстелия спиновед Кутев.

 2. Я виж ти, дори българската къртица на Путлер в САЩ изпищя на умряло след кратката спекула с цената на нефта от днес: http://www.zerohedge.com/news/2014-03-12/take-putin-us-release-5-million-barrels-strategic-petroleum-reserve-test 🙂 Ето начин, по който ще бъде победен Путлер ако продължава да хапе от плътта на Украйна.

 3. Отлично! Точно така ! И за слузта ми хареса,и за смокиновите листа връз голотията,и другото,и като цяло..! А това за волжския съветски бурлак съм го писал по негов адрес не един или два пъти,хаха! ОТЛИЧНО! Предполагам ,но е и наложително,да не мърсите повече перото си с такива,дядо ми викаше- неопечени фъшкии(ще прощавате за натуралистиката!)! Не знам опечените по-читави ли са,но…както и да е! 🙂 Такива писания искам,в стила на Хашек и Чапек,а както казваше един критик за Хашековото творчество ,цитирам по памет и смисъл – майсторската сатира е нещо много повече от голямата лирика или големия патос!

 4. Забележително е словото на колегата Ви Волгин, г-н Инджев. Трудно може човек толкова усърдно да приписва своите помисли на “врага – соросоид, протестер и прочие”. Да вменява своите действие (на властта) на тях сякаш полицията със своята мощ се намира на подчинение на презрените протестиращи, които сами са заповядали на милиционерите да ги бият…
  Прав сте – Волгин е идеалния пропагандист! Не случайно според неговото мнение милицията малко е била “протестерите”?!? Трябвало е да ги понабие така, че и да не помислят да протестират.

 5. Г-н Инджев,възхитена съм по начина по който отразавате нашата действителност.Цветисти изрази,лека ирония,живо слово.Маисторски написани есета.Удоволствие е да се четат.Същото както при Г.Марков и неговите Репортажи.Наскоро пак ги четох.Чудесни са.Бих Ви препоръчала голама част от Вашите есета да бъдат издадени в книга.Така с тях ще се запознаят повече хора ,а и ще останат за поколенията както тези на Г.Марков

 6. … Ама, не сте прав, г-н Инджев. И тази тънка нишка, това ваше чувство за хумор, … нет.
  Все пак, такива усилия полага Петър Петров Георгиев (странно защо, решил да се само-нарече „Волгин“) и целият му екип, тоже.
  В традиционно характерния за БНР, от много години назад радио-часови пояс, когато тогава присъстваха най-разнообразни музикално-развлекателни предавания, с оглед на спецификата на деня и часа – най после своето естествено място зае едно чудесно
  Музикално – Полит-сатерично Предаване – „РЕКОНСТРУКЦИЯ – ОФ“ и вие сега …
  Моля уважавайте и нашето чувство за хумор, также ?
  И накрая, още една забележка прежнему, ако позволите !
  Как е възможно, нито една дума за творческата муза – Ан’Дролова и другия бисер в предаването – коментарите на Бегански.
  Что вы думаете ? Это допустимо в соответствии с вас ?

 7. Подозирам че освен хранилката към БеНеТебе(Позитано и Ко.),бе не ти требе тебе,към БНТ демек- подозирам че смуче и някакви парици по линия на някакъв еврейски център или институт,както се наричат ! От месеци наред дрънчи за фашисти,нацисти,хитлеристи и ..неолибералисти?! :-))Връхче беше (и саморазконспирацията му),когато започна да мята в подкрепа на ”тезите” си директни ,но жалки,линкчета към такива ”центрове”- и например самият център на оня Визентал допипа… 🙂 Може и просто така да ги е метнал,сиромах човек -жив дявол,на всичко е готов,и се улавя за всяка сламка за да докаже ”тезата” си..но…може и парици да пущат! Такива човечета за без пари не се улавят- но те и друго не умеят,освен добре заплатена дивотия!Мангизите,мангизите…килипира…инак за какво би бил този толкова продължителен грак и писък,нали!? :-))

 8. Блестящо, саркастично и с много елегантен хумор! Но за съжаление, “чугунените глави” не възприемат такъв вид хумор.

 9. На този вид хумор, отговарят със скърцане на зъби и злобни закани!

 10. О, това е космично детерминирана мисия. Идва от името. Правилно, да не се месим в космичните помисли… Браво, господин Инджев, долу ръцете от Волгин, той е национална ценност, която няма да е лошо да опаковаме, застраховаме и командироваме по света, например в голямата руска страна, в сещате се коя Корея и т. н., та да видят и другите народи какъв безценен фосил е съхранила нашата страна, че дори и национална трибуна му е поверила.
  Той е само ехо от незабравими времена, преродил се Ленин, и то тук, и то сега…Трябва да му изчукаме паметник със сърп в едната ръка и чук – в другата. Браво, господин Инджев, че не пропускате значимите явления в шареното ни ежедневие и воювате за консервацията им!

 11. Най-забавното, е че, шефа на БНР е съгласен, но Кутев продължава да се нахвърля върху СЕМ !Какво безочие !

 12. Уважаеми г-н Инджев,мисля си че наричайки Волгин “КОЛЕГА”,правите голяма грешка спрямо мислищото журналистическо общество.Иначе,с всичко в публикацията Ви съм съгласен

 13. И от мен поздравления за прекрасното четиво, г-н Инджев! Но си позволявам и аз като инж.Маджаров да се учудя на прекалената толерантност и етика спрямо Волгин – той нито веднъж не Ви е споменал/поне аз не съм чул/, а Вие чак и колега… Радиоводещ е за мен този човек, който постоянно иска да рекунструира нещо без да доказва същинската мисия на истинския журналист.Всъщност, евала на Кутев, че разкри тази му същност…

 14. Отново най-оригиналният прочит на случващото се излиза изпод перото на г-н Инджев!

 15. Всички други клозетни вестници и оперетни телевизии на Пеевски и кликата около него са частни медии и там ако искат и орангутани като журналисти да си назначат, нямаме нищо против.

  Когато обаче става въпрос за обществени медии трябва да сме изключително бдителни и да удряме камбаната всеки път когато ги използват партийни парашутисти като Волгин & Co.

  fb група:
  “Петър Волгин & Co – вън от БНР!”
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

 16. Музикално – Полит-сатерично Предаване – „РЕКОНСТРУКЦИЯ – ОФ“ и вие сега …
  Моля уважавайте и нашето чувство за хумор, также ?
  И накрая, още една забележка прежнему, ако позволите !
  Как е възможно, нито една дума за творческата муза – Ан’Дролова и другия бисер в предаването – коментарите на Бегански.
  Что вы думаете ? Это допустимо в соответствии с вас ?
  Posted by Cvetan Gradinarov | март 13, 2014, 13:17

  Хахаха!! оценявам вашата тънка ирония като осмивате Волгин с неграмотно написани текстове! Само че моля да ми обясните, дали тук не става дума за самоирония?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.