Гьонсуратите повтарят Гьобелс за руската гьостерица

Един анонимен читател, каквито са обикновено поклониците на руския диктатор Путин, коментира със зададени отговори в ivo.bg.

Kumchp:

“Всъщност злият Путин направи нещо, което добрия и демократичен ЕС и НАТО никога не са правили. Превзе 193 военни обекта в Крим, както и намиращия се там флот без нито една жертва. В коя държава, където са минали ЕС и САЩ се е случвало това и може ли това да се случи ако нямаш подкрепата и уважението на местното население”?

Обикновено подминавам невежите коментари, защото да се спори с тях е най-малкото загуба на време. В интернет гъмжи от желаещи да се заяждат и да величаят Путин с помощта на оправдателни аналогии от рода на „ има по-лоши от него”.

Доколкото обаче изразеното мнение е типично и задава отговорите, ето няколко варианта.

Единият, макар и косвено, дава читателят Филип Филипов (забележете, хората с демократична позиция, си имат име!):

„…основната ни слабост,която ни пречи да станем част от свободния свят-страхът.25 г.след края на комунистическата диктатура ние все още се страхуваме от нашите палачи.От какво се страхуваме,да не загубим живота,парите,работата си?

Вярно, Орешарски се опита да ни сплаши с уволнение по време на протестите,но бързо даде заден ход след като Европа му показа жълт картон и му напомни,че сме в Европа,а не в Азия.
Страхът,най-дълбокото и атавистично чувство в човешката психика е основния закон и хранителна среда на диктаторите.Разпалването му ни връща обратно в първобитния строй, където право на живот и да води стадото има най-силният.Законът на джунглата,силният изяжда слабия.
Такова общество искаха да осъществят Ленин,Сталин (и техния последовател),диктатура на пролетариата,основано на страха и унижение на човешкото достойнство.
Пред очите на света украинците извършиха подвиг като показаха, че не се страхуват от диктаторите. Киев успя да направи това, което не можаха Будапеща, Прага, Варшава заради руските танкове.

За Путиновата пропаганда всеки народ, който се бори за независимост, е “фашистки” и “националистичен”.Украинският пример е заразителен и показва на руснаците как да се действа с диктаторите.
Разликата между западния и руския манталитет е тази,  че цивилизованият свят се основава на свободата и правото на човешко достойнство, докато руският признава грубата сила и страха.

Такъв модел на съществуване се опитваше да наложи на света СССР и не успя, естествено.Дупка в морето не се прави.
Нека да покажем с поведението си, че не се страхуваме, с което подписваме заповедта за уволнение на диктаторите, където и да са те”.

 

А сега малко по-конкретно да отговоря на питащия анонимник Kumchp ( и подобните му), който иска да знае колко по-лоши са американците, за да не се занимаваме с Путин:

Понеже няма случай омразните американци да са анексирали нечия земя през целия 20-ти век при цялото свое растящо, а после и доминиращо военно могъщество, бягате от темата, като го удряте на “уважение” на руския принцип “бий, за да те уважават”.

Фактът, че Хитлер и Путин ги посрещат с уважение в Австрия или Крим, не отменя истината, че става дума за брутална употреба на сила за целите на явна анексия.

Колкото до въпроса за това коя друга държава Русия (СССР) е превзела без един изстрел ( благодарение на “уважението” на местното население, както гласи комунистическата легенда): бинго! Таза “друга страна” се казва България, която съветофилите слагат в графата “друга”, защото най-важна им е империята на злото!

Изобщо, бягството от въпроса за легитимността на изолирания в цял свят- повече и от Хитлер навремето при подобна ситуация- Путин, с опити да се дискутират чужди грехове, е признак на безсилие, на неосъзнато признание за него.

Този рефлекс на всяка гадост, извършена от Путин, с моменталното пускане на плочата за това как в Америка бият негрите, е стар болшевишки номер. То е все едно подсъдим за убийство да изтъква в своя защита – и дори като предимство- деянията на друг убиец, по-кръвожаден от него, на чийто фон се надява да изглежда като кротко агънце.

Направо не е за вярване, че българин може толкова да се радва, че неговият кумир Путин бил “превзел” несъпротивяващи се чужди военни бази, които са получили заповед да не му дават  повод да война, казус бели, за да не извърши още по-големи бели!

Именно поради тази радост на българска почва, която илюстрира истината за робското раболепие пред нашите колонизатори, си правя изобщо труда да отговарям на брътвежите за “победителя” Путин, чиято агресивна политика тепърва ще носи изолация, стагнация и пълна излагация на неговата нация.

Но всичко написано по-горе бледнее вероятно в очите на фанатиците, които се просълзяват от умиление пред изригванията на руския шовинизъм, в сравнение с онова, което има да им каже по въпроса за гьобелсовата пропаганда на Путин едни руснак.

На какво вярва Русия

27 Март 2014

Дмитрий Чернишов

Митологическото съзнание на телевизионния зрител

Дмитрий Чернишов. Снимка: личен блог

От няколко дни гледам телевизионни програми, посветени на Крим. За да разбера по аплодисментите на какво публиката реагира най-силно. Установих няколко аргумента, които прескачат от една програма в друга и предизвикват бурен възторг в масовката.

1. Ние за това кръв сме проливали.

Пролятата кръв притежава в съзнанието на зрителя някакви мистични свойства, които правят земята наша. И, което е странно – веднъж пролятата кръв постоянно изисква нови жертви – трябва да сме готови да проливаме кръв отново и отново. Да залеем всичко с кръв.

Да проливаме кръв умеем. Вярно е. Проливали сме навсякъде от Вердюн до Порт Артур. Воювали сме с всички наши съседи. Превземали сме Берлин, Виена, Прага, Варшава, Будапеща, София, Париж и Пекин. Много пъти сме спасявали нашите съюзници. Маршал Фош: “​​Ако Франция не е изтрита от картата на Европа, то е най-вече благодарение на смелостта на руските войници”.
Само при Будапещенската операция ние загубихме 80 000 убити и 240 000 ранени.

Ние сме потушавали  десетки чужди въстания и стотици собствени. Нашите войници воюваха в Корея, Китай, Иран, Испания, Афганистан, Китай, Виетнам, Куба, Египет, Алжир, Ангола, Конго, Сомалия, Судан, Етиопия, Индонезия, Лаос, Либия, Мозамбик, Нигерия, Йемен…

Но дава ли пролятата кръв право да смятаме тези земи за наши?

2. Знамената на Бандера  и СС дивизията “Галиция”.

В СС дивизията  са служили около 22 000 души. А в Руската освободителна армия на Власов са служили пет пъти повече руснаци. Носили са нашивки с трикольора.

Но освен това е имало 29-а гренадирска дивизия на СС “Рона” (Първа руска), която воюва срещу нас на Курската дъга, бори се с партизаните в Беларус и потушава Варшавското въстание. Герб на дивизията е бил Георгиевският кръст. Имало е 15-и казашки кавалерийски корпус на СС, първа казашка кавалерийска дивизия, Казашки стан, Руски корпус и дивизия “Русланд”.

А освен това е имало 75 “азиатски” батальона (кавказци, турци и татари ),  93 балтийски полицейски батальона, 34 беларуски полицейски батальона.

Може би стига сме се укорявали едни други за срамното минало? Може би не си струва да показваме през цялото време по телевизията филмчета “който не скача, е москал”?

В Русия можем да наснимаме такива фашисти, че всички ще се изпоплашат.

3. Единодушното одобрение.

Това е едно от най-ужасните неща. Хората не могат да мислят еднакво. Това е възможно само в две ситуации – или хората не мислят. Или ги е страх да мислят. Единодушното одобрение – е Чечения или Северна Корея. Там вместо хората мислят проверени и надеждни другари.

Има една поговорка: “Ако двама души в бизнеса мислят еднакво, един от тях  е излишен.”

Единодушната подкрепа в Държавната дума и Съвета на федерацията по такъв невероятно сложен въпрос говори, че тези органи на властта са напълно излишни.

Двама души, които се обичат, цяла седмица не могат да решат какви тапети да купят. А тук се решава съдбата на десетки милиони хора. И поне един гад да се беше замислил малко.

Преди една година направих допитване:
В Шестата държавна дума са представени четири партии. Коя от тях представлява и защитава вашите интереси? Вижте резултатите.

Но най-лошото дори не е това. Добре си спомням Съветския съюз. Тогава нямаше интернет. Нямаше опозиционни вестници и радиостанции. Но хората гледаха телевизия и знаеха, че постоянно ги лъжат. И Съветският съюз се разпадна. Днес хората гледат телевизия и искрено вярват на това, което им показват.

4. Повече – по-добре.

Щом територията на страната се е увеличила, значи Русия се изправя от колене. Извършва се подмяна на понятията. Повече – е количеството, а по-добре – качество. И те не са свързани пряко.

Русия ще започне да се изправя от коленете си, когато имаме честни съдилища, достъпна качествена медицина, професионално работеща полиция, прекрасно образование, минимална корупция…

A Крим е опит с външни средства да се отклони вниманието от вътрешните проблеми.
Сега за всеки неуспех може да бъде обвинен Западът, който се страхува от Русия, изправила се от коленете си, и Петата колона, решим ли проблема с която, можем да стигнем до желаното единодушие.

5. Руснаците не изоставят своите.

Изоставихме своите навсякъде, където наистина нещо ги застрашаваше. В Туркменистан, Киргизстан, Узбекистан, Казахстан. Предадохме ги на местните царчета. Колко руснаци живеят днес в руския град Грозни?

А само Крим, където руснаците всъщност нищо не ги заплашваше, ние решихме да отмъкнем в суматохата. Докато на съседа къщата му гори – ние да му свием плевнята.

Това не е ли мародерство? Имахме стотици възможности да помогнем, ако е необходимо, на руснаците в Крим. Ние избрахме най-лошия вариант.

Защото там е пролята наша кръв. От фашистите го отнехме. Нали повече – значи по-добре. Нали руснаците не изоставят своите. Единодушно.

Слава Богу, Русия се изправи от коленете си.

От блога на mi3ch. Дмитрий Чернишов (1966) е фотограф и публицист, един от десетте най-популярни блогъри в Русия.

28 мнения за “Гьонсуратите повтарят Гьобелс за руската гьостерица”

 1. Д-рАсен Кермекчиев през 1915г.пише в книгата си “Как заблуждават народа”-“Заслепени от”славянофилство”,притъпени от”русофилство” и подведени от престъпно невежество,някои от нашите неспособни политици и недостойни синове на Отечеството,мамят българския народ,с всички сили и средства,като го заблуждават с доброжеланието на славянската всемогъща Русия и с признателността,която ний сме й били дължали за гдето ни била освободила.Като съзнават сами,че няма да се намери българин който,след недавно изпитаните горчивини от Русия,да тръгне да се бие за нея-поменатите предатели гледат всячески поне да улеснят руското нашествие в България и за да парализират отсега ръцете на патриотите,които ще се нахвърлят яростно на всеки похитител на родната ни земя,те проповядват на народа от своите позлатени,но опръскани с братска кръв скамейки,че “пушката на освободений против освободителя не гърми”.Разсейването на това заблуждение,изобличението на тази лъжа,дамгосването на това висше предателство,на тази измяна ще бъде целта ми сега.”Книгата е изключителен политически анализ на политическата ситуация в света и България през тези години.Тя е библиографска рядкост,но трябва да бъде прочетена ,трябва да бъде чуто и анализирано мнението на един политически грамотен българин преди 100 години.Само така ще виждаме с двете си очи света,а не само с лявото око на едноокия.

 2. Г-н Инджев, в предишната ви статия написах коментар ,който изтъква почти същите аргументи като вашите против ПРЕВЗЕМАНЕТО на Крим от Путин, който и самият KUMCHP признава да си е чисто ПРЕВЗЕМАНЕ, точно така е писал – ПРЕВЗЕМАНЕ!
  И самият KUMCH(О)P, да си припомни “безкръвното” ПРЕВЗЕМАНЕ Абхазия и Осетия от Путин преди 6 години, както и “безкръвният” АПОКАЛИПСИС в Чечня преди 15 години.

 3. Г-н Инджев, по последната точка ще споделя моите преки наблюдения.
  Пез периода 2011-2012 работата ме отведе в казахстанската столица Астана и всеки ден на път за и от работа минавах покрай руското посолство. Там има перманентен флаш-моб от хора, предимно руснаци, които чакат реда си, понякока със седмици за да се доберат до офисите вътре за визи, за оформяне на разни документи и всякакви други консулски услуги. Тълпата не се разпръсква никога, постоянно от петдесетина до двеста души стоят там, като че ли протестират, и те наистина протестират само дето не държат плакати а папки с документи и формуляри. През зимата в Астана температурите стигат често до под -40 градуса.
  КОГАТО СТАНЕ МНОГО СТУДЕНО ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО (което е съседно на руското) ОТВАРЯ ВРАТИТЕ СИ И ПУСКА ВЪТРЕ РУСНАЦИТЕ ДА СЕ СТОПЛЯТ И НЕ СТОЯТ НА АДСКИЯ СТУД !!!

 4. Скоро филм за робството взе Оскар.
  Много хора казаха дванадесет години пресилено е робите по това време са имали алтернатива могли са да избягат.

  АМИ АКО НА РОБИТЕ ИМ Е БИЛО ДОБРЕ ДА БЪДАТ РОБИ????

  Сега системата в Русия е съвършена.
  Парите идват не от производство а от износ на суровини.
  После се преразпределят от държавата като в соца.
  Разхищават се крадат се дават се за Олимпиади.
  Но всеки знае тези пари не са изработени ще има и за мужиците колкото да ходят по Турция и Египет на море и да си купят последен модел телефон който да свири химна на СССР.
  Сега лозунгът е :
  ДОКАТО ИМА НЕФТ И ГАЗ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЕБАВА С НАС

 5. Да, много озадачаваща е тази екзалтация на путьоновците от неговите “победи” над запада (както си знаем от болшевишките времена – прогнил)! Но тези апологети на джунглата и отрицатели на цивилизацията изобщо и не подозират, че човекът (всеки отделен индивид) има достойнство, че това достойнство не трябва да се поругава! Те разсъждават по идеологемите на тълпата, добре познати ни от Гьобелс и неговите болшевишки последователи в пропагандата. Те аргументи не приемат г-н Инджев, те не (обичат) да разсъждават и да си правят сами изводите на базата на известните им факти. Искат да обожават някого и Путин им се вижда подходящ. Защото не се иска от тях мисъл, действие. Иска се обожание, аплодиране на постъпките на вожда независимо от факта, че това са безумия. Тълпата обезумява, както знаем от всички изследвания върху поведението й. И путьоновчетата се чувстват уютно в нея (тълпата).
  Те не намират опора в живота (си) днес и затова “историята” прекроена за нуждите на пропагандата им се пробутва като най-висша ценност. Жалки опити да се извисят в собствените си очи.

 6. Мисля, че някой от форума тук беше цитирал наскоро Роналд Рейгън, но предвид горната статия и темата за страха, ми се иска да го припомня пак: “Злото е безсилно, когато Доброто е безстрашно!”

 7. Kumchp:
  “Всъщност злият Путин направи нещо, което добрия и демократичен ЕС и НАТО никога не са правили. Превзе 193 военни обекта в Крим, както и намиращия се там флот без нито една жертва. В коя държава, където са минали ЕС и САЩ се е случвало това и може ли това да се случи ако нямаш подкрепата и уважението на местното население”?
  Ех, какви са тези Украински фашисти от фашистката украинска армия окупирала Крим още от разпадането на СССР, че не са стреляли срещу Освободителите? Нали знаем, фашистите са фанатизирана перфектно огранизирана армия, която е готова да разруши до дъно собствената си страна, но да не се предаде до последния момент. Направо им развалиха шоуто на Освободителите, тия пусти импотентни Украински фашисти!
  А, и НАТО избиваше “местното население” – косоварите и босненците, докато Милошевич имаше “подкрепата и уважението на местното население”. Той и Янукович имаше “подкрепата и уважението на местното население”, докато гадният Запад не внедри снайпери да стрелят по хората.

 8. Гьонсуратът Путин непрекъснато повтаря мантрата за украински колаборационисти, за бандеровци-фашисти и за SS дивизията “Галичина”.
  Невежата русофилска паплач повтаря лъжата, мултиплицирайки я по всевъзможни форуми.
  Да видим какво ни осведомява историята.
  14 гренадирска SS дивизия „Галичина” е съставена от мелниковци, т.е. от поддръжници на Андрей Мелник. В нея няма бандеровци. По време на създаването на „Галичина” (април 1943), бандеровците са създали вече УПА (Украинска въстанническа армия), която се сражава с немците.
  Но немците са нямали доверие и на „мелниковците”. „Галичина” е била използвана срещу партизанско движение в окупирани европейски страни, но не и на украинска територия.
  Докато немското доверие към руснаците е било високо. Така например на територията на окупираните Полша, Украина, Белорусия, Прибалтика са действали колаборационистки военни части:
  – Руски, включително казашки – 3 дивизии, 3 бригади, 18 полка, 76 батальона с общо числен състав между 60000 и 70000;
  – Кавказко-азиатски – 2 дивизии, 1 бригада, 11 полка, 77 батальона с общо числен състав между 70000 и 80000 души;
  – Прибалтийски – 3 роти – общо 500 човека;
  – Украински части – няма
  А на фронта са се сражавали
  1 корпус – руски; 1 дивизия – руска; 13 бригади – всичките руски; 22 полка – от тях 21 руски и един кавказко-мюсулмански; 213 батальона – от тях 139 руски, 12 украински, 10 белоруски, 5 прибалтийски, 47 кавказко-мюсулмански.
  Колаборационизъм между немците и бандеровците е имало. През февруари 1941 Абверът създава батальона Nachtigall, съставен от бандеровци. Но тогава е имало колаборация и между Сталин и Хитлер. Съвместният парад в Брест е фиксиран от фотографите. Където бойните другари комисар Кривошеин и генерал Гудериан приемат парада на победоносните Червена армия и на Вермахта. Смазали за броени дни Полша. Едните от запад, другите от изток.
  Но след ареста на Степан Бандера на 5 юли 1941 г и тикването му в концлагера Заксенхауз през септември 1941, бандеровците взимат курс на въоръжена борба и срещу немците.

 9. Не може да се пренебрегне факта,че съгласно социологическите проучвания,рейтинга на Путин е достигнал небивали размери.Колкото и да съм със силни резерви към подобни резултати,твърде вероятно е те да са наистина такива.Гледайки телевизионните репортажи ,показващи възторжените млади и по- възрастни руснаци от “присъединяването”на Крим към Матушката,смятам:1. Подобно поведение е генетично обосновано в “широката “руска душа.2.Връщайки се няколко столетия назад не можем да не констатираме ,че от едно малко и невзрачно киевско княжество ,размерите на Русия ,респ.на СССР достигнаха до 1/6 от майката земя.Всичко това е постигнато ЕДИНСТВЕНО от завоевателни войни ,при които наистина е пролята много кръв,в името на амбициите на Управляващите за доминация по света.Представителна извадка в това отношение е ПУТИН.Той е напипал слабото място на Руската ду
  ша за себеутвърждаване не чрез труд,знания и стремеж към творчество,а чрез изваждане на показ СИЛАТА на руското оръжие.Не случайни по своята помпозност са военните паради по различни поводи,имащи аналози единствено в онези,коита се правеха в ІІІ Райх.В Русия,възраждането пред очите ни на Сталинизъма и възхвалата на Сталин са една от индикациите ,че пътя поет от Путин,отдавна е трасиран от Батюшката Сталин,Екатерина Велика и Петър Велики.Не случайно ,тези руски царе са титолувани по този начин.
  Така че ,този нещастен безименен измикярин ,който с редовете публикувани тук,всъщност потвърждава това,което токущо написах…И той е представителна извадка на широката руска душа и нейните клонинги в България….

 10. Putin e GNUSEN DIKTATOR, no diktatori ima i shte ima !!!! Zashtoto ima mnogo ovtze i shte ima ovtze!! C’est l

 11. За бандеровците нещата не са точно така, в мрежата има достатъчно снимков материал…..поразгледайте.Както и за хърватските и усташките концлагери от1941 до 1944-та…..

 12. Мунчо от Под игото | март 27, 2014, 18:16
  В тъй наречената мрежа се срещат откровени измислици. Неграмотните и мързеливите се позовават на “мрежата”.
  Аз се облягам на руското изследване:

  “Справочник: полный перечень объединений и соединений 3-ого Рейха из граждан СССР и эмигрантов, а также из жителей Прибалтики, Западной Белоруссии и Украины.”
  Ако имате сериознио забележки към данни, моля посочете ги!
  Ако обичате!
  С пропагандни клишета не се вмъквайте!

 13. Току що завърши, но бе много приятно да се наблюдава частната и продължителна визита на най-силния човек на Земята, както обикновено разкрепостен, но видимо развълнуван в най-символичния монумент на Вечния Град – Колизеума. Особено в този напрегнат и сложен момент.
  Впечатляващ репортаж !!!
  Изплуват много паралели с други такива моменти в историята.

 14. Русия с огромната си земя има много неща, но какво дава на своите хора. Колко хора в Русия готвят на газ, или си топлят водата, или се отопляват. Къде е голямата руска техника да създаде уреди за своя народ да ползва газ или удобства в дома. Виждаме как германски машини копаят и инсталират тръби, направени не с руски, а с вносни машини. Даже те нямат хората да намерят залежите. Способните хора, които могат да създават са били винаги пясък в машината на Кремъл. Защото е по лесно да крадеш или да вземаш от другите вместо да създаваш. И ако способните се издигнат много, тогава тези които са на върха трябва да паднат. Защото на върха са тези които само ламтят за власт, а не тези които създават блага за хората. За тях има газ в къщите им, има и газ за чужда валута. В Лошия Запад и САЩ тези които нямат газ са съвсем малко, защото стремежа е да продадат газта на колко се може по-вече хора. В Русия, никой не мисли за другите, освен за царуващата хунта, която има нужда от широка пропаганда, за да оправдае съществуването си. Помислете само кой е Путин и кои са хората от групата която го крепи на власт. Това са добре подбрани, тренирани с помити мозъци, създания на опората на властта като ГПУ, НКВД, КГБ, ФСС. Тези хора не могат да мислят другояче. Те не разбират другия свят. Жалко че малко руснаци го разбират. И не само те.

 15. “…25 г.след края на комунистическата диктатура ние все още се страхуваме от нашите палачи..”
  Винаги съм се питала защо това е така. Единственият отговор е защото те са безогледни, без морал и нагло преминаващи граници, които демократично мислещият човек никога няма да премине. Нямат задръжки да манипулират, да преиначават истината,а в случая с Украйна да наричат фашисти хора, които искат да живеят в цивилизования свят на ЕС. Ако ние се страхуваме, какво да кажем за страха на руснаците,които са свикнали да се подчиняват на диктатура,първо на батюшка цар,после на комунистическите диктатори и сега на др Путин.Колективното мислене, не е мислене, а колективно подчинение на страха!

 16. За царуващата хунта в Кремъл, най-важното е да преместят границите колкото може по далеч. Да се създават конфликти, които насочат вниманието другаде. Колкото до идеологията, тя може да бъде всякаква, но добре оформена. Марксизма беше позволен само с добре избрани удобни цитати. Сега може да се добави царизъм, с друга “оформена” руска история. Хунтата внимателно следи настроенията и знае кое може да мине и как да баламоса хората. Има огромен щаб от “интелектуалци”, които се грижат само “подходяща информация” да се появи. Това е основната линия, разбира се покрита с цял куп други неща, за да не се види същността.

 17. Какво означава, че Путин бил окупирал Крим без жертви.Нима живите хора там не са истински жертви.Цялото население стана заложник на Путин, по-точно на прищевките му.Руските войски влязона там като терористи – без опознавтелни знаци.И веднага накараха заложниците да гласуват , че приемат терористите да ги управляват.А на полуострава живеят не само руснаци, а беларуси, евреи, немци, караими, арменци, българи, гърци, цигани.А и руснаци, които не харесват Путин.И в главата ми изплува великата песен на Висоцки
  “Да это ж математика богов,
  Меня ведь на двенадцать осудили,
  Из жизни отобрали семь годов,
  И пять теперь обратно возвратили.”
  И един човек, решил, че е бог, се разпореди с живота на ок 2 мил. души, превръщайки ги в заложници на манията си да властва.И пак си помислете, не са ли жертви?

 18. Дари | март 27, 2014, 23:50
  Страхотна асоциация!

  Как хорошо устроен белый свет! –
  ……..
  За хлеб и воду и за свободу –
  Спасибо нашему советскому народу!

 19. Няма нищо по-страшно от впиянчена, екзалтирана тълпа овладяна и изпитваща колективен оргазъм от бесовете на лъжепатриотизма и измамното чувство на всемогъщество вечна правота

 20. На г-н Kumchp бих казал, че не е добре осведомен. За има няма 50 г. Европейският съюз “превзе”, не някакъв си полуостров със 193 военни обекта, а цели 28 държави, без да пукне и една пушка.

 21. След като онзи ден Обама каза на западноевропейците в Хага -THE FREEDOM IS NOT FREE !!!
  Вчера го повтори още веднъж и в Рим – LA LIBERTA NON E GRATIS !!!
  Днес той ще отпътува за Риад и там навярно ще го потрети че СВОБОДАТА НЕ Е БЕЗПЛАТНА !!!
  Много правилно послание за всички европейски ПРО-ПУТИНСКИ левоментални любители на авантата и всевъзможни ГРАТИСЧИИ, десни тесногръди провинциално задръстени ИНТЕРЕСЧИИ и всякакви други удобно-умерени центристки Ч*КИДЖДИИ.

 22. Драги колеги, ето ви много добро историческо четиво за това- какви са ги вършили путиновите таварищи от 20-те години в Крим.
  Като дете съм чувал такива истории в махалата от един изключително фин, добър и интелигентен човек-Владимир Онуфриевич,който живя към 80 години, помня, че умря когато аз бях в казармата. Той като юнкер във военното училище е бягал от изродите с годеницата си с корабите на Врангел. Руски белоемигрант сякаш от роман, с перфектен френски, голяма библиотека, знаеше още 3-4 езика-немски, турски, италиански, май някой от кавказките, виртуоз китарист, добър цигулар и пианист, гледаше канарчета, кученце, прибрал го под шлифера си след като видял, че чистачите убили майка му, рани други животинки все край него, рисуваше добре. Освен родителите ми, първият ми учител по антикомунизъм и антисъветизъм-едвам е отървал 9-септ. и СМЕРШ с криене.”Не вярвай на болшевишки лъжи като филма “чапаев”, моето момче!”- това съм запомнил от Владимир Онуфриевич и до днес изпълнявам. Стана ми мъчно за него и бабичката му, като се пиша някой път “русофил”,тук не лъжа-за тях двамата и сега душа давам и прегризвам гръцмул.
  Обърнете внимание на най-големия женски изверг в историята- Розалия Самойловна Залкинд (Землячка). Ясно става за кого жалят днешните кримски “казаци”, “атамани” и пр. болшевишка измет.

  http://mgsupgs.livejournal.com/1192870.html

 23. JA,не Ви разбирам…Към какво ни препращате с този линк? Жени Божилова е , или поне така изглежда, от споделените й с нас – читателите – спомени, един…за да не я обидя, ще кажа – Барбарон. Само си спомнете какви характери (че и телеса) имат тези “прекрасни” детски герои. Аз навремето най-много харесвах черния барбарон – май това беше татко Барба. Поне по цвят го докарваше в съответствие със спецификата на коварната си душа, нали? Та, тя, Ж.Б. няма нито позиция, нито оценка, нито укор към когото и да било, камоли към режима след 9 септември 1944, макар да не е видяла много добро около себе си по времето на тоя режим, дорде не се е “съчетала” с комунистическо-патриотарскто мекере Хайтов (лека му пръст, въпреки всичко, защото отдавна премина в отвъдното, а там всеки е изоставил тленните си останки, грехове и нрави). Не ми се ще да коментирам притворството на въпросната Ж.Б., но няма как да не се забележи,че “Цанка” става “Цана” веднага щом от нейна приятелка се превръща в Михова любовница, а Цона от началото на споменаването й дори не е удостоена с умалително име (в което по принцип няма лошо – спестена й е буквичката “к”…).Може би най-добре е да си кажа точно какво мискля за госпожа Ж.Б. – повече ми прилича на хамелеон, отколкото на Барбарон.

 24. Прав си Стамбо, ако за Путин разпадането на СССР е най-голямата трагедия на 20 век, то за повечето хора преврата през 1917г е именно най-голямата трагедия. Онова което извършват болшевиките към собственният си народ няма аналог в човешката история./https://www.youtube.com/watch?v=f8FXD2gu69c/.
  Но до голяма степен и пасивността/или помоща/ на западна Европа винаги е била в полза на режимите в Русия, а в днешно време това е изключително видно. Необяснимо е за мен, как така до “вчера” а и “днес” всички западни политици и бизнесмени работеха и финансираха все бивши комунисти?? Ако се оправдават с незнание е просто глупаво! И до днес Станишев е в управлението на европейска партия. В САЩ онзи ден са задържали шест българина крадци на пари, днес четирима в Канада. Да ти казвам че тези млади хора са все деца на номенклатурчици е ненужно, но как те са получили визи е незнайно. Сигурно знаеш, но най големите български компании в САЩ са все на “техни” хора, за стафингите, също.
  Та нали именно западна Европа му прокарваше тръбите към “себе си”, а цяла северна Африка, която е по близо, гъмжи от енергоносители, и стои неразвита! Как стават тези “работи”?? С пасивност, глупост или далавера?………Май си е далавера!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.