Как Симов обърна американската палачинка

Статията, която можете да прочетете като възхвала на САЩ, не съм я писал аз, заклеймявания като “американофил” журналист Иво Инджев. Просто никога не съм писал никакво подобно хвалебствие към чужда държава.

Авторът й е същият, който в днешно време се задъхва да ругае Америка американците,”русофобите”, “десните интелектуални говеда”, “фашистките п.тки”, “фашистките свине” ( пожелали да бъде премахнат съветския паметник от центъра на София).

 

Авторът на похвалното слово, изтъкващ 20 причини, заради които обича Америка, е днешният член на движение Русофили в БСП, журналист в червения официоз “Дума”, любимец на българските телевизии като гост-коментатор по всякакви въпроси откакто на власт е днешното проруско правителство и логично- кандидат на БСП за евродепутат.

Същият само преди 8 годсини е обяснявал, че в Русия не уважават човешкия живот и затова не му е любима…Останалото ще прочетете сами.

Запознайте се с обръщача на американската палачинка, който е претърпял такава метаморфоза, че това може да бъде обяснено  само с онова, което той вменява като мотивация на оплюваните от него  опоненти в днешно време: пари ( сиреч подкупи)!

20 причини да обичаш Америка


1. Това е страната дала на света гражданското общество. Това е велико. САЩ може да не са велики с Буш, но са велика с Декларацията за правата на човека. Невероятен документ написан в мрачни времена. Прочетете го. Тогава ще разберете, че статуя на свобадата трява да има точно в САЩ!
2. Холивуд. Каквото й да ви разправят, това е вълшебно място. То е формирало и формира повечето от модерните хора. Холувуд е задл моделите за любов, тъга, бунт, отчаяние, дори секс. В това няма нищо лошо. Нека да се наслаждаваме!
3. Памела Андерсън. Коментар е излишен. Тук ценноста се усеща на пръв поглед.
4. Великата американска литература. За всички, които смятат, че американците нямат култура. Вие сте в заблуда. Американската литература е с няколко класи над българската. Те са родили автори като Джек Лондон, Стайнбек, Драйзър, Мелвил, Вонегът, Стивън Кинг, Пол Остър, Чък Паланюк, Джек Керуак, Буковски, Мейлър…
5. Усещането за успех. Това усещане може и да е измамно. Важното е, че държавата САЩ дава на всеки свой гражданин усещането, че ако бачка и е късметлия няма начин да не успее. Аз по-добро средство за сплотяване на нация не познавам.
6. Радикализмът. Тук ще ви цитирам мисъл на един френски философ Режис Дебре. Той казва: “Америка е единственото място, където можеш да говориш срещу имперската политика на САЩ, без да те вземат за изкукал комунист”. Нима не е прав?
7. Небостъргачите. Култура, която е родила феноменът небостъргачи е култура загледана в небето. Култура, която не признава граници, защото разбира колко дребно понятие са те в небесния смисъл на търсенето. Небостъргачите са символ на необуздан стремеж да задминеш себе си, а това е прекрасно.
8. Свободата на религиите. Ако искаш си атеист, ако искаш са в църквата на джедаите, ако искаш вярваш във Вишну и никой не те закача. Още една степен на велика свобода.
9. Американската журналистика. Тя е велика.
10. Просто това, че САЩ са САЩ и, че светът има нужда от тях. Те не винаги са перфектни, не винаги мъдри, но винаги са полезни.
11. Гостоприемството. Това са най-милите хора в целия свят. Напоследък е трудно да влезеш в държавата им, но иначе са перфектни и мили хора. българското гостприемство вече е мит. Американското не е.
12. Американската вътрешна политика. Ние в България почти нямаме представа какво представлява тяхната вътрешна политика- тя е основана на борбата на икономически идеи. Всеки проклет процент в програмата на кандидат-президент на САЩ се изразява в някаква полза за определени групи от населението. Това е една утопична политика в която гласоподаветелите гласуват за себе си, за собствения си просперитет и наказват жестоко всеки, който не изпълни техните желания. Ох , защо нямаме щастието и в България да е така…
13. Американските библиотеки – магични места, които работят нон-стоп. Ако видите такава библиотека ще се убедите, че американците четат много. те се вълнуват за своя свят. Може за не са информирани за външните политики и държави перфектно, но познават своята държава. А това е най-важното. И са уверени в държавата си, а това е още по-важно, защото тази държава никога не ги предава. Вместо да плюем по това, нека да си пожелаем и един ден България да е същата.
14. Светът има щастието САЩ да са най-силната държава сега. Вярно е, правят грешки – те не са божества, а хора, мама му стара. Но представете си свят в който да кажем най-силната държава е Северна Корея, не ми се мисли направо. Или пък Русия. Не че Русия е държава, която заслужава презрение, там просто никога не са зачитали достатъчно правото на всеки да има собствен живот. Или пък свят в който талибаните бяха взели надмощие. Кошмарно! САЩ стават симпатични в сравнение с техните алтернативи.
15. Отново и отново – СВОБОДАТА. Каквото и да си говорим САЩ винаги ще са символ на свободата – тази свобода, която предоставя живота ти в твои ръце и само от теб зависи какво ще правиш с него. Има и безпогрешен начин да се ориентираме в тази свобода – всиччки техни инстутиции, вестници, медии са ориентирани към съдбата на отделния човек. Именно той е ценност. Тук ние си говорим за институции, държавност, българщина, а никой не мисли за обикновените хора – те изчезват зад подобни бетонни клишета.
16. Блясъка и лукса. САЩ били консуматорска нация. Че какво лошо има? Защо да не живеят добре. Техният живот кара мнозина други по света да се надяват, че и те ще живеят така. Това е надежда. Можем да им завиждаме, че живеят добре, но това не е причина да злобеем срещу тях. Най-малко американците са виновни за това, че ние живеем зле.
17. Американската култура! И до днес щом чуя, че видите ли проклетите янки нямали никаква култура ми идва да се смея дълго на глас. Всъщност американската култура е мощна и интересна. Вероятно не допада на всеки, но говорим за нещо субективно. Аз не виждам нищо лошо в техните филми, ако не са те светът щеше да е ебати скучното място. Не върви да гледаме само Бергман, нали? А и те си имат силно кино, такова каквото ние отдавна вече не правим. А нима е само киното – от САЩ тръгнаха блуса и рока, джаза и техното…
18. Вежливостта. Представяните ни за тъпанари американци всъщност са едни от най-вежливите хора на света. Цитирам думи на обикновен българин срещнати във форум за чужду страни – “Така и не видях случай някой от тях да се блъсне в друг човек и гороломно да изреве “Абе, кретен, що са буташ бе!”. О, не, точно обратното – тези тъпи янки всъщност постоянно се извиняват един на друг, не си позволяват грубости и всички са усмихнати. Когато се запознаваш с някой той проявава толкова искрен интерес към житието ти, че веднага ти става симпатичен” Очевидно сред американците има добри хора.
19. Пак Памела Андерсън. Сега ще ви обясня защо. Тя е красива жена. каквото й да си говорим парчето е секси. Но нека да оставим това настрани. Памела Андерсън е доказателство, че в Щатите едно обикновено девойче с канадски произход може да достигне зведният блясък. Тя не блести с интелект, но и никога не е заявявала претенции да има професорски познания. Андерсън е жена, която използва това, което й е дала природата за успее и с това тя се превръща в символза възможностите които имаш в САЩ. затова й се възхищавам.
20. И сега да подходя чисто географски. Щатите са невероятно красива страна – всеки щат е своеобразен по своему – от белият пясък на Флорида през слънцето на Калифорния до снежните простори на Аляска.

Аз казах “Хау”!

Александър Симов

40 мнения за “Как Симов обърна американската палачинка”

 1. Господин Инджев, сега плужекът ще каже, че е преживял метаморфоза. Пълна метаморфоза, творческа, душевна, изобщо всякаква. Дори сексуална. В смисъл, както червената гнида се превръща във въшка русофилска.

 2. А има ли някъде публикувани 20-те причини за сашковата нова страст Путландия, или още се мъчи да ги формулира?

 3. Сори, пускам нещо, което току-що прочетох другаде по адрес на Баш-Обърнипалачинков, но то важи с пълна сила и за обекта на този материал:

  Да така е – 20:30, 9 апр

  Когато видя Бареков, аз плача. От радост. Че живея /засега/ на 2 000 км от страната, която е на път да го избере за евродепутат.

  После плача от мъка. Че, когато тази страна го избере за евродепутат, той ще дойде тук, на 2 000 километра на запад, за да прави това, което преди това е правил в нея. И ще се наложи да го „отразявам“.

  С какво заслужих това след 31 години стаж, 25 от които в демокрация?

  Светът остава несправедлив. Въпреки Сергей Станишев. Затова плача.

  Бареков твърди, че плачел, когато видел бедните. Аз пък рева, когато видя богатите. Защо му дават парите си? Толкова ли не остана на кого другиго?

  Плача за Европа. На която той твърди, че ще избере Комисията. Пускам една сълза и за моята България. На която той щял да посочи еврокомисаря. Не забравям и за Америка и Русия, с които той /след като го изберете/ щял да „играе“.

  Всъщност така им се пада. На империалистите. Особено на Путин.

  🙂

  Моля ви, ако Бареков дойде във вашето село, помолете го, преди да потегли за Европа, да направи правописна реформа. И да включи горния препинателен знак в кирилицата. Да не плача.

  Както плача сега за тези, които са му писали опорните точки – тези за Комисията, комисаря, Америка и Русия.

  И за тези, дето го слушат, плача. И за тези, дето му вярват. И за тези, дето ще гласуват за него. Защото пишман ще станат. Пак.

  И за колегите си плача. Дето са му стойка на микрофона. И за началниците им плача. Дето … хайде да не казвам, какво са му.

  И за евроатлантиците плача, дето доскоро ни управляваха. А сега напират да му се качат на … ракетата. За Брюксел.

  Плача от яд пред въпросите: Дали сме по-бедни, отколкото сме глупави? Или сме по-глупави, отколкото сме бедни?

  Плачете, братя българи. Бареков е невинен.

  Ако загуби, ще плаче само той. Ако спечели, ще плачете виe.

 4. Аз когато прочетох тези 20 причини преди няколко дена, в първия момент си помислих, че Саша Симов е жертва на хакерска атака. Нямам достатъчно думи да изразя удивлението си, най-вече от наглостта …
  Пожелавам на БСП този Симов да влезе с преференциален вот и да ги излага из цяла Европа.

 5. Рядко тъп текст. Пълна боза и липса на всякакъв стил. Дори и да се съглася с част от изброените причини да харесвам Америка, аргументите са като да са писани от петокласник с току що възникнали сексуални потребности. По-скорошните му текстове също страдат от тези недостатъци. Явно момчето толкова си може.

 6. Иво, не съм съгласен с теб. При такава плоска, елементарна и инфантилна представа за Америка е съвсем лесно в последствие да си смениш възгледите. Такива хора са много лесни за манипулация. Тъкмо затова са и толкова яростни при отстояването на новите си позиции. Оттам и нападките, и псувните.
  Не смятам, че парите играят главната роля. По-скоро е главата.

 7. Това което ми прави впечатление, поне според мен е безспорно и то е , че момчето от тогава, до сега е съхранило непокътнати единствено твърде скромните си възможности.

 8. Симов да включи 21т, или по-скоро аз ще я включа- Обичам САЩ, защото смята да подкрепи Украйна и да свие сърмите на Путин.
  А по принцип всички русофили биха предпочели като Сидеров да се пекат на някой американски курорт, даже и в Куба да е.

 9. Ерго, и този “левент” като Пеевски, това по Станишев, е изживял катарзис.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже.

 10. Tози не съм го чувал и от текста не мисля, че ше стане фактор за мирогледа ми. Защо ни занимавате с него?

 11. От тази “статия” (не зная по какъв повод е написана) определено лъха на ясно изразена сервилност, която явно сигурно е и с определена цел.
  Тя едва ли ще промени възгледите на определени читатели да променят мнението си в определена посока по отношение държавата САЩ и “американската мечта”. Напротив, може да има и обратен ефект, мнозина от т.н. “американофили” да се усъмнят в позитивните неща в начина им на живот. Всичко звучи твърде лицемерно изречено и написано от такава “личност” (такова животно). Иво, поздравления за днешното Ви участие в преданането на БТВ (може би ледовете се пропукват???).

 12. Мисля, че за това нещо (Симов, де) днес отделихме повече време, отколкото въобще заслужава.

 13. Напълно съм съгласен с инж. Симеонов

  Статията по скоро може да бъде определена като перфиден опит да се принизи Америка с похвати научени от висшата комсомолска школа от времената на соца.

  Дълбоко се съмнявам че това нещо (C’est de la merde ce truc – кръстоска между дружинна ръководителка и селски председател на ППО) може така да “обърне палачинката” за някакви си 8 години и от “псевдо-апологет” на Америка да стане отявлен путинист, антиамериканист и сърцевед на еректилната дисфункция на така мразените от него интелектуалци

  Здравомислещите българи трябва да направят върховни усилия подобни недоразумения на природата да не припарват към каквито и да е властови избираеми позиции още повече на европейско ниво. Тези плужеци трябва да се громят масово по всички достъпни медии

 14. Гледам и не вярвам на очите си.
  Това е медицински случай.Също като Сидеров.Абсолютно по същият начин.Но играят и много рубли платени от нас чрез Газпром Атомстрой и др.Тези пари са нанесли такива поражения на физическото и психическо състояние на субектити,което е видно от всеки.Призовавам учените медици да използуват тези случай в трудовете си.Искрено съжалявам Станишев ,че се доверява на такива шизофреници.

 15. Абсолютно подкрепям позицията на D.Savova,а също така смятам ,че на такива “медицински случаи” трябва да им се казва истината в очите,нищо че това ги прави по-настървени да ни убеждават в лъжите си.Каква погнуса е да гледаш и четеш “медицинския случай”.Поздравления за г-н Инджев за участието му в предаването на Цветанка Ризова.

 16. Да, от снимката ни гледа симпатичен младеж, а от текста му лъха повърхностно мислене, липса на аналитични способности и глупаво оригиналничене. Напълно споделям мнението на г-н. Николаев за “пълната боза”. С напредъка на годините момчето се е заоблило, придобило е мазно свинско излъчване, понатрупало е известна практика в техниката на писане, но що се отнася до съдържанието, логиката и обективността, не се наблюдава и грам прогрес. Очевидно природата му е сложила непреодолими ограничения на интелекта.

 17. Палачинката я е обърнал, но вулгарния стил си му е още от тогава. Личи си пошлостта му. Някой фройдист с лекота ще му постави диагноза.

 18. Г-н Инджев,достойно за уважение представяне в БиТиВи при Цв.Ризова.Що се отнася,до този наистина “клиничен случай”Симов-само разобличаване и пак разобличаване…,както и на подобните му.

 19. 21-ва точка – “Ролята на униформата в Американската армия”.
  Автори – Симов , Станишев & co.

  Към 4-та точка препоръчвам на др.Симов да добави У.Фокнър.
  Също да прочете “Врява и безумство” , като обърне особено внимание на един от основните герои – имбицила .

 20. Те и тия дето реваха и си късаха дрехите на погребението на Борис III след ТРИ години се оказаха върли комунисти, после първи демократи/реститути, после пак царисти, после червена буржоазия, после гамена ББ, ченгета и т.н.

  Само един единствен Левски виси на бесилото и отмерва като срашен метроном ритъма на това “преобръщане”…

 21. Преди 8 години е приличал на американец. Сега прилича на руснак. “Битието определя съзнанието”…

 22. Мдааа,кандидат-“ЕВРОдепутатът” от еврАЗЗЗИйскиЯт кримски путиномандатен “избирателен” район , отново е потвърдил и направо затвърдил последната от всички большевишки диагнози на таварищите от БКП – и това е: путинофрения, наследена по деньгорублево наследство.
  И палачинките пасти ядат пред преобръщателното путинорублевото торнадо ,което върти подобните на Симов и другите подобни на него от “новите” лица на “нашите” момичета и момчета от “новият” путински соЧиалиалистически интерНАШ(Ц)Ионал.

  Симов се върна скоро от “своят” путиномандатен район с “вечният” от над 100 години “предизборен” большевишки лОзунг –
  “ПутиНАШ(Ц)Ивики от всех соЧинтерновских странь – саиденяйтесЬ!”
  Но едва ли някой ще повярва на подобни лозунги, дори самият таварищ Путин го е разбрал, защот и той вярва само в деньгосоЧиализЪма!
  И таварищ Симов -ТОЖЕ!

 23. Нищо ново. Другаря Кисельов, шеф на руската агенция за лъжи и манипулации Россия Сегодня, наскоро беше засечен в Амстердам. Туй нямаше да е толкова чудно, ако преди това същия другар не беше заклеймил гейския, наркомански и разлагащ се Запад и не се беше заканил да изтръгва и да гори сърцата на хомосексуалистите. А малко след туй го заснеха как си ходи шерле-перле в рая на хомосексуализма и дрогата. И с другаря Симов ситуацията е същата.

  Обаче на другаря Кисельов вече му подрязаха крилцата – включиха го в специалните списъци на САЩ и ЕС и той вече няма да може да посети нито Амстердам,нито Лондон, нито Париж, нито Рим, нито Ню Йорк и т.н. Нашите другари да внимават, за да не им се случат също такива неприятни случки.

 24. Този коментар е квинтесенцията на всички коментарии! : Posted by Schopenberg | април 10, 2014, 11:09

 25. Waw!
  Катарзис! Няколко катарзиса.

  Катарзис след катарзис = катар на дебелото черво.

 26. Такива като въпросният другар и майките си в робство ще продадат за пари. Може би най-лошото е че подобни на него, които са в основата на днешната политическа система показват един отровен модел за това какво се изисква за да ‘просперират’ младите хора.

 27. Товариш Симов ранше думал, а сейчас – “ДУМА”.

 28. Явно момчурлякът е кандидатствал за американска виза.И понеже битието определя съзнанието, се е наложило да направи този ескиваж.А нам-все равно.Был говно-опят говно.

 29. В допълнение на ВОЙНОВИЧ:

  “Владимир Илич е знаел къде да живее. Знаел е в кои паркове да се разхожда. Обичал работниците и мразел буржоазията. Затова не живеел в работническите квартали на Манчестър или Ливерпул. Живеел в лагера на врага, в буржоазните квартали на Женева. Сигурно е искал по-дълбоко да вникне в психологията и нрава на буржоазията, за да я удари точно, за да направи всички свободни и щастливи.”
  Владимир Богданович РЯЗУН
  /Виктор Суворов/

  Лицемерието, наглостта и произтичащата безскрупулна мимикрия на комуниста са безгранични.

 30. Не мога да се съглася, че сидеровци, барековци или симовци обръщат палачинка само защото са манипулируеми и безгръбначни. Не, за такова нещо се иска и типичния келепирджилък на комсомолския секретар, който /с извинение/ пИка на всякакви идеи ако не му носят дивиденти. Като нашия комсомолски секретар в гимназията, който преди да започне да сваля някое момиче, се осведомявашe от приятелките й от какво семейство е, сакън да ce не мине човекът с мома, която не е от сой. И не се мина – взе дъщеря на дипломат. Та и сашко симов така: какво да се `áби човекът с любов към Америка, като няма кой да му плаща за нея. Я как добре папка момчето, откакто грухти в путиновата кочина. Още по-добре ще папка то белгийски вафли в Брюксел. Както казах: минавки тука нема.

 31. Mалка поправка на предишния ми постинг: “сашко симов” да се чете “сашька сымав”.

 32. Г-н Инджев, поздравление за участието Ви в предаването по БТВ.Доста добре шеше да стане
  ако до тази снимка бяхте побликували и моментната снимка на симов с коментар-преди и сега.

 33. Ако перефразираме старата максима че е нормално млад човек да си пада малко по комунистическите идеи, а когато му дойде акъла да види че няма по-голямо зло от тях, докато при този „ентеуектуауец” се е получило обратният ефект. Руснаците не са измислили финикийските знаци, но трябва да признаем че добре си служат с тях.

 34. Симов не е слечаен драскач, той има директна връзка с Путин и КГБ(или там техните пропагандни центрове). Според мен…….цялата статия е вид Благодарствено слово за Американците. Не знам, но просто зад статията прозира мириса на сделката Буш-Путин за влияние на Балканите и в Източна Европа. Само така мога да си обясня днешната истерия в Москва и излъганите надежди на Путин. Очевидно Обама не е в тази игра и стискам палци да остане жив до края на мандата си! Всичко друго е обяснение за наивници.

 35. До Schopenberg:”Само един единствен Левски виси на бесилото и отмерва като страшен метроном ритъма на това “преобръщане”…
  Моите уважения, г-н Schopenberg!Бъдете жив и здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.