Русия ще вкара НАТО в България 10 години след като България влезе в НАТО

 

Руските военни самолети над Черно море са не само предизвикателство, но и провокация, заяви военният министър Ангел Найденов. Той уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но риторично попита: “Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на летуващите туристи?”
Найденов допълни, че МО внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО.

Сигурен съм, че ще получим необходимите сили и средства от Брюксел, коментира министърът часове след срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Гостът посъветвал правителството да стартира проекта за нов тип изтребители. (в „ 24 часа”)

Този анонс, публикуван в сайта на в. „24 часа”, е осъден да остарее за часове. Ще има развитие още преди повечето читатели на ivo.bg да са се запознали с въпроса.

С пълното съзнание за променящата се ситуация,  публикувам  тази информация по три причини:

1. За протокола – като преход към евентуалната ескалация.

2. Като невиждана политическа екзотика по нашите земи: български военен министър, при това социалист, използва по адрес на Русия думата “провокация”.

3.  Като повод да подновя поканата си към българските медии и институции да поискат обяснение от руския посланик Юрий Исаков.

По информация на ivo.bg, която не е отречена вече трети ден, в интервю за Дарик радио на 11 април  (цензурирано  по негово настояване) Исаков е отправил невъздържани думи към   българския президент Плевнелиев, който се присъедини към критиките на военния министър Найденов по повод провокативното поведение на руската авиация в близост до българския черноморски бряг.

 

 

 

25 мнения за “Русия ще вкара НАТО в България 10 години след като България влезе в НАТО”

 1. Боже, Боже, в какви времена живеем.
  Щерката на АБПФК, създанието Дърева се изживява като капацитет и морален съдник по проблемите на БПЦ. Днес Светиня му Николай награди Гоце Трипера – Архароубиец за заслуги към църковното единство. И като капак на всичко червеното бичме А. Найденов ще вика НАТО на помощ. Сигурно Костов го е зомбирал. Така де, трябва да се знае кой е виновен. На това му се вика сюреализъм. Сега остава Станишев да набие Чък Норис, а Мая Манолова да се окаже любовница на Оланд. Напълно я втасахме!Проста да палудееш!

 2. Струва ми се, че няма нищо за чудене. Не си падам по Теорията на конспирациите, но ми се струва, че се разиграва един огромен театър между “гарантите на сигурността на Украйна”. Вероятно финансовата ситуация в тази страна се е оказала толкова трагична, че сега т. нар. големи гледат да се измъкнат от ситуацията “целите в бяло” – демонстрация на сила (умерено малка), преговори с антагонистични тези и т.н. Та, струва ми се, в този театър г-н Найденов си играе нормалната роля на инструктиран от “същото място”. Целта е хем да се остави бедната Украйна на съдбата си, хем “големите” да си запазят (никому ненужния) авторитет. Може би Путин най – после е усетил, че инвазиите започват с калкулатора, а не с калашника? Може би САЩ са усетили, че ЕС няма да се подчини сляпо на Президента на многонационалното простолюдие в САЩ? А може би светът прозира, че в най-техническия 21 век няма как да се крачи широко с не-технически специалисти начело (да не говорим пък за календара на мисленето на съвременните лидери)!

 3. Уважаеми господин Инджев, какво Ви възпира да публикувате “невъздържаните думи” на расийския пасьол?
  … Подъл враг на българщината като расия трябва да бъде разобличаван.
  Трябва да сме на светло с цялата им просташка “имперска” мизерия.
  Както се казва в Майстора и Маргарита, широките зрителски маси настояват за разобличение!

 4. Каквото и да се случи от тук нататък България ще търпи тежки загуби докато ни управляват сегашните престъпници и родоотстъпници!

 5. На всяка цена с всички възможни средства и завинаги трябва да изчезнат от политическата сцена!

 6. Брех,тоя Найденов, да не му се надява човек! Изглежда обаче, той е същият синдром като Евтим Костадинов от досиетата- ботуш, каиш, червена фуражка, кънтят залповете на Аврора и цитати от “Държавата и революцията” в манерката, но някаква службаджийска принципност го тласка и към верни реакции. Все пак, да видим какво ще стане, като навлязат мирните льотчици!
  Междувременно-напомням: На 14 май предстои още едно мужишко (само)унижение за “евроатлантическа” София. Читайте и радуйте ся!- в нея ще се проведе концертът на ансамбъла на ОГПУ-НКВД на СССР и пр. за пляски,песни, частушки, римушки, шутки и пр.
  Този позор няма и в Минск да го позволят! Като казвам в Минск- В МИНСК! Че по темата Украйна например Александр- Лука Григориевич говори много по-ясно и смислено от Сэргей Станышэв!

 7. Към арх.Веселин Недялков:

  Спира ме единствено придържането към фактите. Когато твърдя, че посланикът е държал непристоен език спрямо българския президент и след това е поискал тази част от интервюто да не бъде излъчвана, аз заставам 100 процента зад думите си. Но не мога да си позволя да публикувам подробности, под чиято точност не мога да се подпиша ( макар да съм наясно за контекста). Това би означавало да връча на палача брадвата, с която да ми отсече главата, хващайки ме в някаква “лъжа”. Чак толкова услужлив не съм!

 8. към Иван Бояджиев
  Страхувам се,че избирателят ще гласува по инерция,без желание да мисли,вероятно развива стокхолмския синдром.А и защото не издържахме повече от 300 дена на площада.

 9. Г-н Инджев и колеги “русофоби”, бързам да споделя с всички ви това което гледах вчера по еспресо.тв в преки включвания от град Запорiжжя, сxидна Україна, където многохилядни украински патриоти бяха наобиколили около 200-300 имперски сепаратисти, желаещи да правят референдум и да се присъединяват към Русия. Полицията ги беше обградила и не даваше да се стигне до контакт, защото контактът щеше да има страшни последици за путинските фенове.

  На скандиранията на сепаратистите “референдум” и “россия” множеството отвръщаще с мощно “ЧЕМОДАН – ВОКЗАЛ – РОССИЯ” и тъй като беше неделя преди великден и хората явно бяха ходили на пазар за яйца, брашно, мляко и масло за козунаците и започнаха да ги замерят отдалече а рашистите се пазеха с чадъри. Не успях вчера да видя крайния резултат от сепаратистката акция но днес ето някои снимки и клипове.

  http://www.youtube.com/watch?v=tZOAM1X6u_s

  http://www.pravda.com.ua/rus/photo-video/2014/04/14/7022343/

  ЕДИН ДОСТОЕН ПРАВОСЛАВЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ДЪЖД , КОЙТО НАШИТЕ РОДНИ РУСОФИЛИ СЪЩО ЗАСЛУЖАВАТ И ТО ОЩЕ ПО-СИЛЕН.

 10. Не съм сигурен че руските самолети не тренират даване на сигнали на руските заселници по черноморието кога да вземат автоматите, да слагат камуфлажите и георгиевските лентички и да завземат сградите на полицията и местната администрация по все още на книга поне българско черноморие. Така, така, напомнят и кой е господарят на България, така както всеки ден ни го напомнят от висотата на стотиците паметници на позора – тези на съветската армия окупаторка – с които е зацапана България. Премахването на тези паметници е абсолютно необходимо за да може страната ни да започне да става част от нормална Европа.

 11. А не е зле и в ЕС да ни вкарат отново след като правителството ни включи в поправките в Закона за енергетиката пасаж, който предефинира статута на българската част от “Южен поток” така, че той да излезе от обсега на европейското право. Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер поиска с писмо разяснения за готвените промени в енергийния закон. Те обаче така и не бяха дадени и на 4 април законът мина на първо четене.Ако мине и на второ четене въпреки предупрежденията , ЕК може да наложи санкции от 8000 евро на ден.Предателството се заплаща, но ще плащаме ние както винаги, а те ще си възлагат поръчките и ще прибират газпромовските пари.

 12. В името на плурализма хвърлих един поглед върху сайта на тези украински другари – червени чукове.Оплакват се от “фашистки нападения” над офисите си, клетите.. Искрено ще призная обаче, че с откровеността си са ми много по-симпатични отколкото нашенските болшевики, дето хем из Брюксел обичат да се шляят, хем баламосват Расмусен, хем се кланят на Исаков като мужици пред барын.
  Та,каня ви на розходка в епохата на пещерния комунизъм! Не че тука кой знае колко сме дръпнали по-далеч от него, но все пак!
  http://www.kpu.ua/petr-simonenko-napadeniya-na-ofisy-kompartii-proisxodyat-po-vsej-ukraine/

 13. Прочетох чудесният анализ на Г-н Кирчев,прочетох и злобните коментари на родоотстъпници,които просто не мога да нарека българи!!Направо бяха бесни!!Това страшно ме изкефи!Някои може и кръвно да са вдигнали!Благодаря Ви,Хайде холан!

 14. към MUN40
  Кои са тези родоотстъпници със злобни коментари, не разбирам?! Коментиращите тук ли имате пред вид? Бройте ме и мен тогава за злобен родоотстъпник, щото аз като видя нагъл русиян ми кипва кръвта и дигам кръвно…
  Иначе си, нямам проблем да потърся и по-широко,по-различно мнение.
  Не мисля обаче, че Хр. Кирчев е много толерантен към Русия, щото вижте какво е написал и тук
  http://www.varnaaction.com/novini-varna/958-hristo-kirchev-bog-da-pazi-amerika-mnogo-po-dobre-e-monako

 15. Има два варианта,или комунистите са поръчали на Министъра на отбраната подобни маскиращи изказвания,или ако са само негови,комунистите да не искат да му противоречат заради мними благоприличие.

  Но и в двата случая комунистическата власт в България си отсва про-руско-чекистка

 16. За съжаление сякаш няма българи, а има само русофили и русофоби.Мечтая да видя сградата на българския парламент в старата столица Велико Търново, между паметник на Хан Аспарух и църква изградена изцяло от българския народ по голяма от храм паметника Александър Невски.Може би само тогава ще бъдем достойни да сме независими като народ и държава.

 17. Михаиле,ама и русифилите и русофобите са българии,само дето първите са комунисти,а вторите некомунисти.

 18. Към антикомунист:Грешите!БЪЛГАРИН безродник няма!

 19. Да, е този смисъл сте прав, но явно безродниците са по- силни и по-многобройни от истинските българи, след като са на власт. Нали не сте забравил , че властта е в ръцете на комунистите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.