“Южен поток” пресъхва тихомълком

В годините на т.н. развит социализъм сричащият Генерален секретар на КПСС Леонид Брежнев изчете сричка по сричка от трибуната на партиен конгрес поредния малоумен лозунг за целите на предполагаемото пришпорване на масите  в рамките на “благородното социалистическо състезание”: ико но ми ка та – ико но мич на”! И българските папагали веднага въведоха в употреба това съветско указание, над което Виктор Суворов се надсмива в най-новата си книга “Тя се наричаше Татяна” като неизпълнимо просто защото при социализма няма икономика- има политически диктат без оглед на икономическата логика, под чиято подчинена на непосилната милитаризацията производствена база в крайна сметка рухна СССР, завличайки и България на европейското дъно, където пребивава и днес.

Същият този диктат, подсладен с щедри подкупи за българи, унгарци, италианци и т.н., роди в Кремъл тактиката “южен поток”, която е част от стратегията на Путин да възроди съветското имперско величие, базирано на страха от руските оръжия, за което му се пречкаше проклетата Украйна. Ако има нещо, което стряска съня на Путин през изминалите 14-те години на неговото авторитарно управление повече от всичко, това е “оранжевата еволюция” от 2004-та на украинските съседи, която руската мечка по никакъв начин не би искала да заиграе и на нейния мегдан.

Ако преди по въпроса за украинската параноя на Путин можеше да споре- все пак руският цар е потаен и се налага ходовете му да бъдат разгадавани, то днешните събития в и около Укщрайна не оставят вече никакво съмнение. В ход е отдавна планираната превантивна акция срещу Украйна, за да не се допусне никога украинския синдром на свободолюбието да прескочи като искра на Червения площад.

Ето това е истинската цел на проекта “Южен поток”, планиран като примка за опърничавия украински врат, упорито отказващ пълно подчинение на руския газов диктат. Като отказват да паднат на колене, ще ги заобиколим с “Южен поток” и така ще клекнат икономически- това е философията на Путин за наказване на непослушните украинци.Останалото…

Останалото се случва в момента в Украйна.

Но никой диктатор не може да предвиди бъдещето, независимо от своята убеденост, че може да го контролира. Това бъдеще вече обърка плановете на московския аятолах ( както сполучливо го нарича една руска коментаторка).

Колкото и да е странно, първото доказателство за непризнатото поражение на Путин е видимо не другаде, а точно в България, която  е най-сигурната му “капия” в хазартната игра на регионалната и световната политика. Тук той е инвестирал за тези 14 години както никъде другаде в петата си колона и дори се престара дотолкова, че дори и опозицията в парламента дава сигнали за лоялност, размивайки в това отношение всички граници с откровено проруското управление на страната.

Точно управлението на ГЕРБ придвижи подготовката за преминаването на “Южен поток” през България с пълното съзнание колко враждебно е това това упражнение срещу Украйна. Кабинетът “Орешарски” продължи тази политика под окуражителните подмятани на своя предшественик на поста Бойко Борисов.

Лакомията обаче,макар и да е мощен генератор за какви ли не безобразия в човешката история, не винаги побеждава здравия разум. По документи, раболепно подписани от българските управници, “Южен поток” тържествено обещаваше България да не получи нито лев приходи за 15 години напред. Това безумие, хвалено от нашите участници в сделката с Путин с блеснали от корупционна радост очи като “най-големия стратегически проект” в България от четвърт век насам, тихомълком се връща там, откъдето започна- обратно в папките сред чертежите на кремълската мания за величие.

Сигналите за този тих провал идват най-вече от Брюксел, но и на българска земя има вече какво да се види, макар тази тема да не е любима на българските медии ( защо ли?).

Прибраха Южен Поток

Това показа проверка на Биволъ след като Европейският парламент реши, че проектът “Южен Поток” не трябва да се случва
от Биволъ Четвъртък, 17 Април 2014 00:33 340 посещения

potok-before-1

Тръбите, осветлението и дори знамената на показния обект “Южен Поток” са прибрани за по-добри времена. Край монтанското село Пишурка, където беше направена тържествената първа заварка в края на октомври 2013, днес стърчат като долмени насред полето единствено бетонните постаменти.

20140414_194247

Екипът на Биволъ намери възможно приложение на живописно разположените в дунавската равнина бетонни истукани. Предложението е обектът да се превърне с европейски пари в “кър арт” център.

20140414_193757

Capture_2014-04-17_a_01.48.42

Възможно е също така обектът, който е силно филмогеничен, да се дава под наем като “потьомкинско село” за бутафорни “първи заварки” на други газопроводни проекти в Европа, Азия и защо не, в Африка, според сезона и политическата заявка.

oreh-isakov-south-stream

54 мнения за ““Южен поток” пресъхва тихомълком”

 1. Прекрасна статия.
  Бих искала да я видя в една бъдеща книга “Сборник есета от Иво Инджев”,която да ни напомня на нас и поколенията в какви времена сме живяли.
  Г-н Инджев жалая Ви успех.Реагирате светкавично на всички значими за България събития.
  Браво!

 2. Предполагам, че белите петна са на снимки, които аз по-някаква причина не мога да видя. Някой може ли да ми помогне?

 3. Докато съм писал горното снимките се появиха.

 4. Това е една добра, отлична новина.

  А междувременно в Русия събитията се следните. Изявление на един от собствениците на социалната мрежа ВКонтакте:

  Прокуратурата поиска от мене да премахна антикорупционната крупа на Алексей Навални… но аз не закрих тази група… в изминалите седмици върху мене беше оказван натиск от различни страни… ние няма да закриваме тази група… свободата на разпространение на информацията е неотменимо право…

  http://echo.msk.ru/blog/maxkatz/1301814-echo/

  http://echo.msk.ru/files/1165064.jpg

 5. Тъкмо тук е “заровено кучето”! Блядовете отдавна са отписали ЮП. С този налуден проект путинската клика само разлая кучетата. Мисля, че зорът не е за руската марина в Крим, нито за източноукраинската “рурска” територия – другаде ги стяга чепикът в Кремъл. Проблемът са:
  – ШЕЛ в Юзовка /”Недра Юзовская”/;
  – ШЕВРОН в Олеска и
  – ЕКСОН в черноморския шелф!
  При благоприятно развитие се предвиждат инвестиции, надхвърлящи 70 млрд долара.
  Украинската Рада си няма Бойко, Станишко и Доган и не иска да забрани проучването и добива на шистов газ.
  П.П. И Орешарски си няма…

 6. Крайно време да се спре тази налудничава идея на Гоце-тата в страната ни.
  Това е безумно скъп, излишен от всяка гледна точка проект, който ще зароби България в полза на Руската метрополия за поне още век напред.
  Никой мислещ човек и малко поне свободолюбив не би се съгласил на такава робия.

 7. ако някой фотошопне новите снимки в рамката на монитора до онези двамата агенти, ще се получи добра карикатура…

 8. Всяко зло за добро.Събитията в Украйна ще ускорят спасяването на България от Русия.В.Суворов каза:Украйнците трябва да издигнат паметник на Путин защото със своите действия той утвърди и сплоти украйнската нация

 9. Гоцевият “Голям Член” спихна… Лошо – ще трябва ли да връща сега едни усвоени рубли?

 10. Поне да си бяха изчистили боклука и върнали територията в нормалния вид тези руски боклуци. Наивно е обаче да очакваме един руски боклук да поеме отговорност за боклука който размножава около себе си.

 11. Павел Тинков | април 17, 2014, 10:14
  “Южен поток” си е един вид оръжие, а антишистовият газ е друго оръжие.
  Точно затова се вгледах внимателно коя украинска партия е против съглашението за добив на шистов газ в Украина. И се оказа, че това е “Свобода” на Тягнибог.
  Освен това, в програмата на “Свобода” е записано – наказателно преследване за рекламиране на сексуална разпуснатост, приравняване на абортите с убийство, както и забрана за осиновяване на украински деца от чужденци. Неща, полезни за Путин (антишистово гласуване) и съвпадащи с Путинския “морал”.

  Останалите й прояви са уж антируски и антикомунистически, ама все се оказват в полза на руснаците.

 12. Правилно е отбелязал г-н Инджев,че по времето на ГЕРБ се задейства т.нар.”Южен поток”,който в действителност е един мътен поток.Партията на Б.Борисов само номинално се води “прозападна”,”дясна” структура.В действителност генезисът на тези хора не може да бъде прозападен и антируски.Един милиционер,пожарникар,охранител,шофьор,снабдител,кръчмар,митничар,физкултурник,хеле пък партиен секретар(каквито са кадрите на тази партия) не може да бъде западно ориентиран.Тия хора са генетично свързани с комунизма и СССР.Сега с половин уста мънкат нещо в подкрепа на ЕС и НАТО,но това го казват от кумова срама,колкото да не се изложат пред Брюксел.Ако може нещо да се промени в България по посока на преодоляването на руското влияние и засилването на прозападните тенденции,това е натискът от Брюксел.Нашите политици имат страх единствено от по-големите началници,а за тях,предвид тяхното угодническо поведение,единственият официален началник им е Брюксел.Кремъл е в сърцата и джобовете им,но Брюксел е йерархичният авторитет.Така,че всички ние,които мислим прозападно,трябва да напомняме на (из)род(е)ните ни политици,че Брюксел наблюдава и при необходимост санкционира.

 13. Хихииии,
  а ся да видим что шъ сдьела шейх Владолф РезаПаток Путейни 😉

 14. …и неговите болхарски друзья, бленуващи за голям чл..ъъ пардон шлем?!

 15. “Можем да доставим газ за газопровода “Южен поток” след час. Това заяви генералният директор на “Газпром добыча Уренгой” Сергей Мазанов”. Веднага пуснаха масово пропагандата.

 16. Каква новина само!!!Ех, благодаря. Олекна ми на сърцето и веднага почувствах как надеждата започна да се събужда…
  Светли празници на всички ви!
  Боже, пази България!

 17. Мнението на Павел Тинков ме накара да се замисля (от април 17, 2014, 10:14)
  Съзнавам, че всеки от нас (обикновени хора без вярна и точна информация) рискува да навлезе в полето на некомпетентността.
  1. Съгласен съм с Павел Тинков, че проучването и последващ добив на шистов газ в Юзовския участък, е камъче в чепика на Путин. Краматорск, Славянск и Красни Лиман се намират точно в центъра на Юзовския учасък за проучване и последващ добив на шистов газ.
  2. Не съм съгласен с Павел Тинков, че “зорът на Путин не е руската марина в Крим”. Зор му е! И то голям. Русия трябва да осигури на Крим вода, ток, газ, ежедневно снабдяване с продукти и так далее. Затова, като минимум, са му необходими Донецка и Запорожка области. Както и Днепропетровска, заради водата.
  3. В Русия Путин е схващан като “последний собиратель земли русской”. За да удовлетвори милитаристичните очаквания на мнозинството руснаци (както и своите желания), очаквам да присъедини Приднестровието. Затова му е необходимо да прилапа от Украина допълнително Николаевска и Одеска области.
  4. Като някакво доказателство за тези мои опасения са действията на СБУ на Украина:
  “С целью недопущения высадки диверсионно-разведывательных групп на побережье Азовского моря, на границах Донецкой и Запорожской областей, пять корабельно-тактических групп морской охраны Государственной пограничной службы прикрыли береговую линию в акватории Азовского моря по направлению Новоазовск-Мариуполь. Точно так же корабельные тактические группы прикрыли береговую линию Черного моря в пределах Одесской области”,

 18. Най-сетне един хубав ден за българската (и европейската) демокрация. Сега остава тихомълком да замлъкне исакав юра никалаевич, може тихомълком да си го приберат в бантустана-спритоварна да вари самагон от кедрови шишарки в тайгата. А ние да се погрижим да замлъкне и това нещо до него, което опозорява през ден-два титлата премиер на Република България. Хайде, дай Боже, а ние ще запретнем ръкави ще помагаме!
  На автора на този блог и на всички читатели светли Великденски празници и Бог да пази България!

 19. Браво, г-н Инджев!
  Прекрасна новина, прекрасно поднесена!
  След толкова зловещи напоследък изпълнения на петата колона в България, за по-хубава за Великден 2014 не бих могла и да мечтая.

  Благодаря Ви!

 20. АЛЕКО,
  В глобален план, черноморската акватория си е чиста проба гьол. Особено като се вземе предвид, че НАТО държи проливите. Освен това мащабни огневи акции в “гьола” най-вероятно биха активирали струпания сероводород, със следващи непредсказуеми последици. А полуостровът е крайно уязвима и труднозащитима военна база, по ред причини.

 21. “Кремъл и България имат най-добри взаимоотношения. Това проличава от планирания газопровод „Южен поток“. Той е икономически безсмислен, но пък ще направи много хора богати, пише Süddeutsche Zeitung.” Коментирам този копиран израз така: 1.Икономически вреден 2.Екологично несъобразен 3.Регионално провокативен 4.Политически некоректен 5.Социално измамен 6.Открито корупционен-за PR,инвестиции с разчети “на коляно”,доставчици по частите на проекта,”фирми” по реализацията му,финансиране по престъпни схеми,с икономическа ефективност зависима от множество нереални условия…7.Потаен за гражданското общество, което от само себе си поражда съмнения 8.Несъобразен с ясните аргументи на ЕС по отношение диверсификация 9.Нагло подпрян от поправка в закон от любителите на сребърници 10.Необвързан с цени на същия този руски газ, който купуваме на актуални цени, с възможностите на средната заплата в Люксембург 11.Антибългарски, антиукраински,антиевропейски…12.Генериращ злокобна зависимост от нелоялен партньор и деморализация във веригата от партии, управници, “експерти”, държавни служители, фирми, и…невежи клакьори. Спирам до тук, защото думите са малката част от падението на една нация…

 22. Do Мюнхен:

  Комун-милицейската шайка по подразбиране фили рассеята с джоб и сърце. Но за жалост курсът на рублата продължава бодро надолу:
  http://markets.ft.com/research/Markets/CountryOverview?country=RU

  Затова те се разкъсват между генетичната си подлост и вродената си алчност. Накъсо, филят рассеята, но EUR, USD или CHF-а им е по-скъп. Ех, мъка, мъка, плачи, сърце милицейско, късай се, душо комун-комсомолска. След тежка вътрешна борба част от тях дори може да изберат европейската (финансова) ориентация. Както казва коалиционният им партньор, интересът клати феса…

 23. Павел,
  Изобщо нямам предвид стратегическото значение на Крим спрямо глобалния свят.
  Опитвам се да разбера логиката на руските действия.
  1. Превзеха ли Крим? Превзеха го! Тогава? Трябва да го снабдяват с всичко необходимо! През Керченския провлак ли? СССР се е отказал от изграждане на мост и затова е предпочел да включи Крим към УССР. Защото издръжката на Крим и по онези времена е била тежка. И поради това украинските партайгеносета бая са се съпротивлявали на Хрушчов (е, в рамклите на партийната дисциплина);
  2. Превзеха ли сгради в Славянск, Краматорск, Красни Лиман и още няколко градчета, намиращи се в Юзовския участък? Превзеха ги. Според мен, защото още със зародиша на идеята за шистово проучване в Юзовкския участък, руснаците са създали агентурна мрежа в този край. Която агентурна мрежа сега използват като сепаратисти, изправили се срещу Киев.
  3. Какво смяташ за Приднестровието?
  Защо мислиш, че Русия още не го е прилапала? Въпреки, че там има официално руска армия. И т.н.
  Трябва да се опитваме да влезем в главата на врага, а не да пренасяме в неговата глава собствените си мисли!

 24. No…

  Afera.bg (dnes)
  “Докато държавата се тресе от поредното безобразно бетониране, което управляващите се готвят да допуснат в местността Карадере, поголовна сеч и камиони с трупи се превръщат в пейзажа край любимия на варненци плаж Паша дере. Разчистването на трасето за „Южен поток“ върви тихом-мълком под носа на властта във Варна. В града, чийто кмет преди по-малко от месец се изцепи, че няма да допусне клонче да падне от зелената система на общината, без инвеститора да е засадил двойно и тройно повече дървета на посочено от администрацията място.

 25. Съжалявам за това:”България ще спази приетата от Европейски парламент резолюция против изграждането на “Южен поток”, но ще започне строителството му на своя територия още тази година. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев (БСП) и се зарече, че правителството “няма да се примири” с “политическото жертване” на проекта, защото “Русия е стратегически партньор на България”.
  Ей, отврат са нашите петоколонноци.Няма отказване.Само оставка ги оправя.

 26. Както , не за първи път ,хубавите вести идват ненедейно ….Така и некоя утрин , ще ни изненадат (дано) ….с нов шеф на Кремъл…..Всичко е преходно , дори и в България ……

 27. Браво на Иво. Великолепна статия. Когато германците му направиха тръбите, момчето скочи от радост, че може да върти крана и всички ще легнат на колене да му се молят да я пусне. За съжаление никой доставчик в световният обмен не си позволява такива детски игри, защото ще го бият през ръцете рано или късно, и ще го хвърлят на боклука като ненужен. Путин не може да разбере, че както го направиха богат, така могат да го направят и беден без танкове и ракети.
  Тия с промитите мозъци не могат да измислят нищо, което да е добро за хората, освен страдания, лишения, лъжи, кражби и убийства с дълги държавни ръце. Те смачкват всеки с малко по-вече мозък в главата и могат само да крадат или копират това, което други са измислили. Даже идеите на Маркс не можаха да приложат, и създадоха уж от тях невероятната касапница на хора и мозъци.

 28. В последния си коментар използвах определението “враг”. Което не е политкоректно. Замествам “враг” с “противник”. Само че много скоро ще се наложи отново употребата на думичката “враг”.
  Дано не се окажа прав.

 29. Най-после и аз, съветският възпитаник да се кефя на приказките на умни хора. Благодаря Иво, благодаря форумци. “Истинските” руснаци винаги са били вълк в овча кожа. Не говоря за обикновените хора. А такива, като Н.пр. товарищ Исаков просто нямат избор-повтарят като мантра глупотевините на своя кгбистки ботоксов милиционер. И като няма солидни аргументи в своя полза, започва да се длъвчи на запада. Да, ама не, тоя път ще бъде но пасаран братушка!

 30. “Тя се казваше Татяна” се казва всъщност “Кузькина Мать” и на български може да се преведе като “Върви на майната си” или нещо подобно. Чудесна книга, показваща изгъзиците на Хрусчьов, руската първенющина и простащина, поставянето на Запада в неудобно положение – или да унищожи старомодните ракети на Хрусчов, които той развръща в Куба пред очите на прелитащите американски изстребители, които се чудят на акъла му, и в същото време – показва колко добре тогава Западът си е бил написал домашното – разбирай абсолютно превъзходство на военните системи. Днес се случва същото, просто в Женева казаха на Путлер какво го чака, ако не си дръпне мутрите от Източна Украйна. Абсолютно превъзходство в технологии и ударна мощ! А Путлер да продължава да робати върху дипломната си работа за газова запалка с образа на Ленин – като му помилваш темето и се появява пламъкът на комунизма.

 31. Честито на всички, демек печелившите от матушката. Имат си вече цифров ефирен тв канал в София. СмЕх.
  Ще се пробват да облъчват “протестърите”. А с кои пари се качват на мукса алфаджиите Цацаров няма да пита.

 32. Да, а една “национална” телевизия показа репортаж с кметя на с. Медковец, в което човечецът обяснява, че тръбите и другите такъми на патока (металът) е прибран, за да не бъде приватизиран от един специфичен етнос, в някои отношения доста близък до сибирските червеног.зи макаци. Та призивът ми е простичък – за бога, братя цигани, като свършите с патока, карайте каруците на МОЧА в София, това са тонове чист 92% бронз. Ша зимаш голямо паръ, ша имаш и за айшетата, и за чааветата!

 33. Колкото до писанията на Kilgor, той явно е по млад и е фен на едната суперсила, подценявайки другата. Те самите не се знаят и за това се въздържат от сблъсък. Истината е, че американеца не е толкова добър войник, защото е наемник и не е емоционално участваш в някаква кауза.
  Ето и пример, който официално се призна от Сащ, като случило се…
  http://www.blitz.bg/news/article/262371

 34. За съжаление всички посочени неща не могат да се решат от кекавата и самодоволна, разглезена Европа! Трайното решение на проблемите на Старата Госпожа както винаги идва чрез усилия и смели решения направени и взети отвъд океана.

 35. Ама защо така неофициално и нетържествено я “развариха“?:)) Като гледам непробиваемото гьонсуратско излъчване на Орешарски от заварката, какъв ли щеше да е израза му на „разварката“…Статията отново е прекрасна

 36. Боби | април 17, 2014, 22:44

  Доказателството на Боби за “величието” на руското оръжие се основава на “Блиц”. Тази “болгарская истинная” медия е описала случая.
  Само дето, описаният от “Блиц” случай, силно се различава от първоизточника – информацията във вестник “Комсомолька”. Не че авторът “комсомолецът” Виктор Баранец е американски гей или американский жополизец. Нет! Он же самы настоящый российский патриот. Ако че е роден в Барвенково, Харковска област (да видите лесно ли им е на украинците от тяхната си 5-а колона). Та, да се върнем на първоизточника:
  “..И еще добавил (правда, не сморкаясь в носовой платок), что российский самолет аж 12 раз прошелся вблизи корабля ВМС США. А «вблизи» – это как? Сами же американцы уточняют, что наш «бомбер» пролетал от их эсминца на километровой расстоянии и на высоте 150 метров.”
  А какво каканиже “блиц”, което е докарало Боби до полюция?

  “…През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят “Инжис”, за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни….”
  Малее! Какво въображение!
  А някои все още си мислят, че българите били патриоти. Да бе, да.

 37. Последната “религиозна” смешка на Путин. Налагането на руски знамена из Украйна било протегната ръка с палмово клонче. Но не казва че другата ръка стои скрита зад границата с ками от танкове.
  Колкото до религиите, и там е както в България, свобода имат само кагебистите или каквито искат да ги наричат с черни одежди имитиращи свещеници, с пистолети под расата. За другите религии, като католици, протестанти, евреи и т,н,, те са “секти” прокълнати от дявола.
  Въобще системата е съвсем проста: само една народност, една религия, един вожд, една хунта, едно знаме. Всичко останало да се очисти и ликвидира като боклук или да се зароби да носи на гърба си гробокопачите на Русия.

 38. На Владко му разрешиха да си играе с “играчките”, (не занм защо), и той се самозабрави…Като всяко дете…

 39. До БОБИ:
  Ей, много техническа неграмотност и болна фантазия събрани на едно място… Да се чудиш от какъв зор пищят путинци като ужилени заради разполагането на ПРО в Източна
  Европа, като на всяка установка по едно СУ и стига.
  И как разбра, умнико, че “Сащ” е признал официално?
  Но, знаеш ли, имаш основание – като имам предвид “логиката” ти и правописа, подобни блиц-новини са предназначени точно за категорията, към която спадаш и ти.
  Само не знам чий го търсиш в този блог.

 40. БОБИ, та не разбрах какво е това “супероръжие” , което може едновременно да противодейства на радарите на ВМС,но пък било разработено за подавяне на противовъздушната отбрана на сухопътните сили.
  БОБИ, нали много добре знеш под чия КаГеБистка и ГРУхска шапка е БЛИЦ.
  Те все измислят “чудо-оръжия” , то не са цар-топ, цар-самолет, цар-ракета, цар Путин………..
  Не може едно оръжие да свърши цялата работа!
  Тази “новина” от БЛИЦ е за такива “разбирачи” като теб и другие твои друзья!

 41. P.S. БОБИ, видях по-долу че АЛЕКО и г-н Тинков са ти отговорили по-рано от мен!
  И какво разбираш под “ракетна атака”, след като Су-то е било директно над миноносеца? КОЙ, КОЙ прави “ракетна атака” от метри разстояние, и ЗАЩО ти е ракетата , когато даже с обикновена картечница могат да те свалят от такова близко разстояние!

 42. P.P.S. БОБИ,едно последно нещо за “новината” съчинена от КГБистите и ГРУхистите – “Иджис” може да свали Су-то още докато е излитало, защото обсегът му е няколкостотин километра!
  Няма защо да го чакат да прелети над главите им!
  Пък може би обхватът на чисто новосделаната радиоелектронна система на Путин е само няколко метра, тъй като може да въздейства само ,когато прелита точно над своята цел,…..знам ли …. ?!?!?
  БОБИ, нямаш ли някакви “нови” данни
  за тази “супер” система.

 43. До Kilgor,
  Поправка. “Тя се казваше Татяна” е продължение на “Кузкина мать” излязла в България под името “Майката на дявола”.
  И много моля поне тук да не се цитират като източници на “информация” медии на евроПеевски. Особено флагманът на жълтите сайтове “Блиц” известен повече като близ.

 44. Боби,

  Вие кога сте виждали американците-наемници, лоши войници, с недостатъчно висок боен морал в действие? Или черпите информацията си от “Агитация и пропаганда”? Тая същата, дето едно време пишеше как военослужещи на САЩ, пияни от кока-кола, безчинстват във Виетнам? (Апропо, пише се “САЩ”, не “Сащ”)Аз пък мога да ви уверя, че съм ги виждал с очите си, и не бих искал за нищо на света да съм им противник. Прочее, алфа-гномчето, чието “чудо-оръжие” така сладострастно хвалите, също го знае, затова и се въздържа от крайни стъпки срещу тях. Един съвет – потърсете си приятелка, оставете войната и политиката на другите.

 45. Стойнев: Ще строим “Южен поток”, защото Русия е нашият стратегически партньор и пр. Информацията е от 17.04.2014

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.