Нападнаха ме русофили, маскирани като хора

Днес за първи път коментирах в студиото на телевизия СКАТ, приемайки поканата на колегата Григор Лилов. Ефектът беше следният:

 

Трима видимо пияни русофили ме паднаха на бул. „Христо Смирненски” №40 пред кварталното магазинче, където се наливат с алкохол на улицата ( преди 15 минути, т.е. в 17.55) със също така видимо желание да се разправят с мен защото …не обичам Русия. Един от тях ми препречи пътя подскачайки около мен с обиди и с разперени ръце с щръкнали средни пръсти. До физически контакт не се стигна, защото го заобиколих мълчаливо и отказах да се разправям с озверелите мутри.

 

Крещяха с пълни гърла докато бавно се отдалечавах на стотици метри по булеварда.

 

Основната причина да споделя тази „случка” е желанието ми да я регистрирам за протокола. За полицейски такъв не се надявам. В края на краищата нанесен ми беше „само” морален побой и за такова нещо не бих се унижил да се жалвам в полицията- пък и съм свикнал от години.

 

По този маршрут ми предстои да мина след малко отново, за да взема децата си от близкото 35-то училище, но тротоарът тук е окупиран от русофили, маскирани като хора.

 

Пияните русофили са със сигурност все още там. Ще опитам да избегна нова среща, но нямам намерение да бягам по софийските улици като евреин с жълта звезда по времето на холокоста в Германия.

Р.S. Ами ако бях отговорил на псувните? Ами ако беше тъмно? Ами…

Днес се “размина” , но какво става в държавата, в която глутница пияни русофили вилнеят безнаказано срещу въображаем “агент  на ЦРУ” , който си позволявал да не обича Русия ( каквито бяха “аргументите” на агресивните типове)?

83 мнения за “Нападнаха ме русофили, маскирани като хора”

 1. Иво, пази се, а тези изроди ги запомни добре как изглеждат- имам голям спортен бияч в семейството си, пък и аз не съм съвсем за пренебрегване!

 2. Ами тя простотията само по хората ходи ама де да видим въпросните идиоти ако не бяха 3-ма ами беше само един дали щеше да посмее да сътвори такава идиотщина.Прости са комунистите и прости ще си останат завинаги и колкото и пари да имат пак ще се чувстват втора ръка хора защото много добре осъзнават превъзходството на интелигентния човек.Ей това най-много ги мъчи тях,че не им завиждаме или уважаваме , а просто ги презираме.Колкото до Вашата реакция Г-н Инджев то тя е била най-правилната,освен да подминеш простака с мълчание и презрение друго не остава.Надявам се да нямате повече подобни преживявания, но ми стана обидно и тъжно като казахте ,че сте свикнал от години с това , не е редно това.

 3. В днешна България, да кажеш “ще те дам на прокурора , ще сезирам прокуратурата , прокуратурата ще се само сезира” е голяма шега .Всеки ден по медиите шеги с такава тематика изказани от груби циници и глупави наивници се натрупват на камара с давност на интерес до 3 дни .Тези шеги следват вълните скандали извиращи ежедневно безспир, застъпвайки се по няколко наведнъж , състезавайки се за скандал на деня ,особено след абдикацията на мадридския цопнат на премиерска служба.

  Опашати шеги са и днешните комунистически излияния “ще направим дълбок анализ, ще си направим изводите , ще вземем мерки” също толкова празни колкото горните за яловата прокурорска мафия.Избор след избор те все “анализи” правят и все до кривата круша стигат ,а след избори все осрани ходят.Гаф след гаф самонатворили , кой от кой по-екзотичен и по-изненадващ за тях.То като им гледаш цирка , да се смееш ли да плачеш ли ?Как пък не се намери някой по -умен от многобройната им партийна кочина, поне да не се омазват и по лицата с лайна ,че здраво мирише професионализма им на тоалетна . А и като няма как да упрекнат Иван Костов , още по смешно става , щото те виновни никога не са .

  Подобен род шеги са и “ще се съобразим с това което ни казва нашия електорат ” изказани от Павлето по БНР .Ще каже човек , че неговите купени избиратели ,
  най-неграмотните , най-невежите, имат някакви идеи ли , могат да мислят ли , че и да му казват нещо ново и ценно ли , което ние не знаем !ЕЕЕЕЕ това вече не го приемам като шега , а като гавра!30 минути Павлето се упражняваше в празнодумство по БНР и нямаше кой да го спре , после времето им било ценно !

  Като ги слушаме тези тарикати , които днес ни въртят на пръста си и ни правят на глупаци , съсипвайки живота на поколения напред , си давам сметка за кой ли път ,колко сме загазили и в каква коварна яма сме паднали .
  Не можем да очакваме отговорни действия от комунистите и етническата партия , те подменят смисълът на политиката и на смисълът от политическите партии.Да не говорим за атака, там нещата са пълна перверзия .Днес тези три политически партии, подкрепящи агонията на обществото изглеждат повече като сдружения на цинизма , омразата , разделението , ограбването и са основни носители на злото .

  Колко по-надолу може да стигне тъмната балканска посредственост?

 4. Днес Вие г-н Инджев и други будни общественици с позиция сте им виновни , балканската ни простотия процъфтява .

 5. Живея наблизо до пл. “Журналист” и често пазарувам от това магазинче. Е, приключих!

 6. Доста неща се промениха с вота в неделя – най-важното: започна разпадът на противоестественото управление на страната, продължаващо вече почти година.

  Разбираемо, съветофилите си изпускат нервите, но здраво стискат в ръка бутилката (както е прието в по-милата им родина) и подхвърляните от Кремъл подаяния във вид на подкупи за улесняване на проникването на путинизма в България.

  А гледката на изправен човек винаги им е била омразна, по простата причина, че те цял живот лазят…

 7. Парадоксът е че тези русофили, нито познават Русия, нито говорят руски език, нито са видели нещо добро от Русия. Те са прости пионки в ръцете на банда мошеници, за които Русия е просто има на финансов спонсор. Те са пионки по собствено желание, защото не искат да видят каво става на другия тротоар и че свободата не е във възможността да се наливаш до пръсване и да слушаш любимата си чалга музика на макс.

  Не знам кое е правилно, да ги оставим в собственото им блато или да им помогнем да прогледнат.

  Както е тръгнало скоро ще ни трябва нов век на просвещение ако искаме да се възродим.

 8. Мноого им бъркате в “канчето” г-н.Инджев.
  В случая това са били едни типични БГ олигофрени,
  които ги има в изобилие.Не искам да подценявам случката-все пак вие сте едно от нашите “знамена”.
  Нормално е да привличате атаките на “тези”за което вярвам,че сте платили извънредно висока лична цена.
  Но истината е,че много хора разчитаме на вас и ви благодарим че сте тук!
  Да сте жив и здрав!

 9. Ivo, men me biha dvama ot ataka na izlizane ot djamiata pred TZUM!! Biah v BG po rabota i platih samo sas schupvane na glavata!! Militzionerite doydoha ( niakoy gi pobika) i mi kazaha che az sam vinoven ??!! Roden sam v BG , v Sofia, no ne obicham nito grada, nito darjavata sega!! Balgarite sa mijiturki i fabriki za fekalna masa !!! Samo 15 °/° sa misleshti, no tova e MALKO !!!??

 10. Иво, работата никак не е за смях, но да те питам – ти какви искаш да са т.нар. русифили, трезви ли? Навремето баща ми казваше, че трезвен руснак няма. По-късно разбрах какво е искал да каже. Та трезвен русофил няма, независимо дали е употрбил алкохол или не. Тия, дето се кълнат в любов към Русия, нито Пушкин са чели, нито Достоевски, още по-малко слушат Чайковски да речем. Един ден в метрото видях една жена да чете “Анна Каренина” на английски – доста беше напреднала с четенето, прочела беше повече от половината. Заговорих я и я попитах какво работи – беше “care giver”, от тези, дето се грижат за хора с умствена изостаналост. Толкова за тъпите американци – тази жена дали е русофил?
  Любовта в България така се насажда, с бой. Колкото повече бой ядат българите от Русия, толкова повече я обичат. И започват да бият другите и те да я обичат. Любов, какво да правиш, може ли някой любовта да съди.
  Любовта на българите към Русия е като “България на три морета”. Досега не съм срещнала истински патриот,който да може да каже кои са трите морета.

  Все пак да преброим колко евродепутати вкара Путин в ЕП. Ако се замислите за миг ще разберете, че въпросът ми е смислен.

  Бъдете здрави!

 11. Какво друго да правят”русофилите”, освен като автентичните им любимци, да се натряскат.А пък и загубата им от изборите, където ясно се разбра поне, че не искаме да сме руски слуги, ги кара да не изтрзняват.Дано сега и ЕС да спре мръсната им игра по отношение на мега руския проект ЮП, с който съвсем искат да ни закрепостят. Натиска на Газпром е огромен и слугите им са готови да бият всеки, който им вади кирливите ризи.Пазете се.

 12. До EN ROUTE:
  Не можеш да помогнеш на човек да прогледне, ако той иска да си държи очите затворени.

 13. Инджев,
  явно няма за какво да пишеш, поради което фантазираш. Но това е твоят журналистически стил – параноични асоциации, гарнирани с посредственост и липса на цивилизационен фундамент. На такива нашите братя мюсюлмани им викат с една дума – гяур.

  Нали ще публикуваш този пост, аз вярвам в твоята почтеност…

 14. Разбирам Иво , те са си главорезчета … как да опазим човек , като теб обаче ?

 15. До СИЯ:

  Още когато (преди години) чух лозунга “България на три морета” реагирах с контралозунга “България без морета”.

  А за евродепутатите на Путин всички знаем, че само от България са минимум 16 (за 17-ия все още се колебая). Колко още са от другите страни-членки един Бог знае. Обикновените човеци се огъват под силата на парите, само личностите устояват…

 16. Иво, пази се!

  Исината е, че фашизмът се завръща осезаемо, щедро подкрепен с парите на Путлер. И има купища изроди готови да го прегърнат, много дори и безплатно, в пиянските си бълнувания за “спасение” на нацията, “християнството” (в частност православието) и дори “Европа”.

 17. Ех, ако знаех. Бил съм на 2 минути от това място.

 18. Първо, да попитам дали всичко е наред сега? Второ, готов съм да ви помогна по-всяко време и “всякък” начин срещу тия… ако ме разбирате… Не оставяйте това без отзвук!

 19. г-н Инджев, спасението е в средствата за лична самозащита. Не че искам да проповядвам самопразправа, но както е тръгнало защитата на личната неприкосновеност и достойнство е дело на всеки гражданин когато не може да се разчита на полиция (особено българската – продажна и с комунистически манталитет)

  Това разбира се е само за в краен случай и във всички подобни случаи е необходимо да се търси съдействие от органите на реда, но когато те дремят и нехаят какво друго остава?

  Колкото до разбеснелите се русофилчета ала Болен Пидеров или дудуците от България Без Цв.Василев, краят им се вижда и затова са толкова побеснели. И да пият и да не пият от мъка няма да стъпят в следващият парламент и затова вият като койоти в прерията

  Поздрави от “Пиндостан”

 20. Към Г.Иванов
  gcherganov@abv.bg

  Черганов, ти си обикновен рецидивист-русофил. Беше изобличен като такъв в този блог и имаш наглостта отново да се обаждаш.
  За твое сведение, имам доста свидетели на случката с твоите побратими мутри-русофили,които свидетели познавам лично ( и те мен).
  Това, че ме псуваш на гяур още веднъж показва, че русофилите не са научили нищо ново от началото на тяхното слугуване.
  “Братята мюсюлмани” , които наричаш “наши” , всъщност са нашистите,твоите приятели русофилските фашисти.

 21. “Русофили маскирани като хора”…ТОЧНО ТАКА! Това казва ВСИЧКО!! Страна,окупирана от маскирани като хора извънземни..да,това е истината!! Червените по дефиниция и от самото начало на “възхода” им(например лични комуняги като Г.Димитров,Т.Живков и Ко.)са нехора,това са некадърници,мързеливци,нечувсвителни и лишени от чувсто за хумор и естетика създания,камо ли чувство за чест ,достойнство,благоприличие…това са ПАРАЗИТИ,които освен да паразитират и злосторничат друго не могат! Но могат защото им се позволява на тях,ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!! На тази нечовешка каста от убийци и крадци трябваше да бъде сложен категоричен,бърз и акуратен(СЪД и ЗАТВОР!) край още преди четвърт век!! Чакам да сложат записа на предаването в Интернет за да го гледам…Успех !

 22. Вашия език е бич за тях и от думите Ви много ги боли. За нас сте надежда и път.Тези псета са силни само в глутници. Като тези на перхидролното нищожество.

 23. Събитията показват че Вие трябва да застанете начело на свободомислещите хора в РБ. Мисля че е време нещо истинско да се случи в тази измъчена държава.

 24. Кураж, Г-н Инджев и вземете мерки да не ви се мотаят в краката разни нискообразовани пияни нищожества. Може да станат опасни. Време е вече да наказваме.

 25. Ами то още от времето на “освободителните” войни на ген. Дибич Забалканский руските офицери и прапоршчици са насаждали любовта към рАЗИЯ у българските русофили с помощта на нагайките. Буквално са пердашели глупците с нагайките по кратуните, пък те от благодарност още повече филели рАЗИЯта, децата и внуците им тоже. Случаите са описани детайлно от Раковски, З. Стоянов и дори Ф.М. Достоевский, който е бил военен кореспондент 1877-1878.

  Впрочем, след Бейрут, 2-3 пияни РъБъ отрепки едва ли могат да ви притеснят. Може да помислите за някакви индивидуални средства за възспиране (също като при агресивните улични помияри).

  Респект!

 26. Към Г-.Иванов (Черганов),

  Вашата простотия и деградация са ни напълно ясни,няма защо да ни дмонстрирате повече що за стока сте и не мислете ,че сме безпомощни.Ей,голяма нагла сган сте това комунягите ама никой никъде не ви уважава ами само ви гледат простотията и се чудят дали изобщо сте човешки същества.Явно на вас ви е първа природа да лъжете та си мислите ,че и другите са като вас.То какво ли да очакваме друго?Айде сега си гушни бутилчитата и бягай при другарчетата да си пиете заедно и да псувате природата която ви е направила пълна лоботомия на мозъка.Нещастник.

 27. Ескалиралото нахалство в държавата вече достига критичните за гражданския мир стойности и ако Западът не вземе скорошни крути мерки срещу главата на тази мафия Путлер, та да се свият малко простаците с руска окраска, ще си имаме проблеми по улиците!

 28. П.П. Пиша това не наизуст, а защото снощи и съпругът ми е имал разправии с русофили, маскирани като дългогодишни съседи, на които цял живот е правил услуги, и се върна бесен!

 29. Горе главата, Вие сте моя Президент на духа. И на мен ми счупиха ченето, навремето при едно активно мероприятие на ДС. Не е лесно да отстояваш онази бяла точка /островче/
  сред черния океан на Империята на злото, както в знака ИН–ЯН. Вашия интелект ги смазва, но в Историята, като наука няма условно наклонение.
  Русия обвинява Запада, в какво ли не! Ето как Йосиф Бродски ще обясни това поведение: ” … В наше време, когато някоя държава иска да докаже своята изключителност, но няма постижения в нито една трворческа или икономическа област, се възвеличава, като обявява своите съседи за варвари.”

 30. tova e izkluchitelno trevojno. triabva da se pazim edin drug. ne razbiram zashto nikoi ne se e namesil.

 31. Сия, моретата са Бяло, Черно и Егейско. За протокола, нищо повече. Не знам защо част от коментиращите в този блог си въобразяват, че в България не съществуват хора, които обичат въпросната България, имат съответното отношение към руската култура- или към тази нейна част, която харесват и в която припознават нещо, което им допада- и заедно с това са съвсем наясно, че Русия на духа не е Русия на деня. Ето това е цялата драма. Че Русия на Пушкин и Лермонтов не е Русия на Сталин и Путин.
  Някога моят покоен дядо, бивш царски офицер, видял и преживял много от ” другарите”, ми четеше Ана Каренина в оригинал. За да свиквам със звука на езика. И постоянно, неотклонно ми повтаряше, че при никакви обстоятелства отношението ти към културните достижения на една страна не бива да ти пречи да виждаш недостатъците й. Или пък кривиците на една политика да ти пречат да признаеш достиженията на една нация. Четеше ми Ана Каренина, но ми разказваше за Сталин и прочее. Толкова по въпроса за русофилите и русофобите. Няма да е лошо да сме малко повече българофили. Но не сме. По една или друга причина.

  Господин Инджев, дано всичко е наред с Вас. И сега, и по принцип. И все пак, може би е разумно да подадете сигнал в полицията. Днес са били пияни и ” просто” са говорели. А утре? Дано всичко е наред, наистина!

 32. Господин, ИНДЖЕВ!
  Не подценявайте събитието! Приемете го като предупреждение и вземете необходимите мерки, моля Ви! Тези извратени уроди нямат задръжки, а и добре знаят, че ще им бъде гарантирана безнаказаност!
  Вбесен съм от чувството на безсилие – не съм в София, да не говорим, че съм физически рухнал! А как ми се иска да съм здрав и да съм край Вас в такива моменти…
  Прав е WOLAND – обзаведете се със законно оръжие за самозащита, защото на призваните да ни защитават не може да се разчита. Дори напротив – спуснати са им опорни точки, съобразно които с показна търпимост поощряват насилието над неудобните.
  Нека боклуците да знаят, че ще срещнат съпротива, нека и те започнат да изпитват страх, пък в крайна сметка – поне скъпо да “продадем кожата”!
  Те, плъховете никога няма да мирясат! Насилието им е ПЪРВА природа! Пък и днес са жестоко притиснати, а нямат други средства за отбрана! ПЛЪХОВЕ!!!

 33. Възмножно е този инцидент да не е случаен, да е пило платено или просто подшушнато на тези “хора”, че минаващи я трябва да бъде сплашен. Вижте Бисер Миланов, действията му се оказаха не просто действия на неуравновесен, а платени провокации.

 34. Рецептата е “Бедност, необразованост и кебапчета увити в двадесетолевка по изборите!”.Това е цинизмът на днешната политическа класа.Обгрижва простотията, която разцъфтява от нейните грижи и игнорира всичко останало, защото знаят, че тя, простотията, гарантира тяхното и бъдещето на децата им. Един “Южен поток” и бъдещето им е гарантирано. След това остават тук докато могат да изсмучат още нещо, а по-нататък… “носталгия” някъде другаде, но не и в Русия. Тези игнорираните трябва да бъдат смачкани от техните оръдия, защото искат бъдеще за страната си.
  Съжалявам г-н Инжев, за случилото се!

 35. Каквато е обичаната от тях държава,такива са и подръжниците у нас.Русия е авторитарна и недемократична,напоследък стана и агресивна във външнополитически план /Украинската криза/.Брутният и национален продукт е по-нисък от този на Холандия и се формира главно от износ на суровини и оръжие.Да доминират в България е отдавнашна тяхна мечта,имат тук обширна агентура и и плащат добре.Колкото и да е неприятна случката с Вас,г-н Инджев,уличните биячи с проруски настроения не са най-големият ни проблем.Най-лошото е,че във властта и в политиката има редица лица и цели партии /БСП,”Анака”,сега и ББЦ/,които са готови да продадат страната си и го правят,за което получават надлежни възнаграждения.Никой не им търси отговорност,нито пък има изгледи да им се търси такава.Засега зациклиха с проекта “Беляне”,но виж “Южен поток” са на път да осъществят,колкото и да се пени Европейската комисия.Целият ми живот мина под сянката на тази агресивна и ретроградна сила – в миналото СССР,сега Руската федерация.

 36. Страшничко си стана в България. Толкова шестване на фашисти (па макар и нео), на путьоновци, което си е същото, из медиите, които с лека ръка дават гласност на престъпното им мнение си води до това озверяване на обикновените фашаги.

 37. За ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА – Бяло и Егейско са две имена на едно море. Бяло море го наричаме ние българите. Инак Бяло море е разположено на северозападното крайбрежие на Русия.
  Вероятно става дума за Адриатическо море.

 38. @ Доктор Мария Петрова
  Тук ние, коментираме СССР като империята на злото. Никъде в този блог няма да откриете коментар, който да игнорира а най-малко, да не признава Руската ( не СССР ) култура.
  Призмата през която осветяваме вековните Имперски интереси и негативното им следствие върху България, тепърва ще намира логичния отенък на тежкия път към Еропейските ценности, на който България има своето историческо място. Кефирът е много хубаво питие но все пак е прабългарско такова. Не забравяйте кои сме били но, не го налагайте, всички народи са дали нещо на света. Сигурно е, че не желаете, България да се присъедини към Евразийския съюз в противното не бихте ме убедили с никакви алтернативи.

 39. към ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА,
  бяло море и егейско море са едно и също –
  вижте в нета

 40. Към Павел Тинков:

  Благодаря Ви за подкрепата- а чрез вас и на всички останали!
  Аз вече съм избрал оръжие и това е словото и публичната позиция. Ако те не могат да ме “защитят”, останалото е джунгла, в която не желая да влизам.
  За сведение: взех някои мерки по конкретния случай с цел да не се повтори ( поне на същото място), но гаранции срещу примитивизма и агресивната простащина никой от нас не може да получи.

 41. Оня “специалист” по чекистките униформи – большевикЪт Станишев, още лани обясняваше- как след Цветанов милицията започнала да рАботи ударно. Даже си състави няколко милиционерски стЪкмистики за “намаляващата” престъпност.
  Но к’во ли да очакваме от “премиер”, на който му открадват секретните материали , и все още е на свобода, че даже и като “мандатоносещ” се води по ведомост.
  А,какъвто е “мандатоносещият” , такава е и милицията, такава е и Д(ан)С, за “разузнаването” и другите “спецслужби” въобще няма смисъл и да говорим, а най-добре е да спрем да им изплащаме зарплатите, като спрем да си плащаме данъците. Те и без т’ва си работят на черно, по станишевски.

  П.П. Г-н Инджев , даже и пияни, рублофилите не могат да представят никакви факти , скоито да обосноват “любовта” им към Путин , освен кредитната карта с която ги е снабдил. А, когато са “трезви”, им е още по-трудно да прикрият проституирането си!
  Но какво ли може да се очаква от кварталните лумпени,на които , ако някой друг им плати , например Ердоган, те ще станат и туркофили, както БСП се е превърнала в присъдружна патерица на Доган.
  Г-н Инджев , КОГА ще завършите новата си книга , кога ще ни я представите?
  Все пак много стана тоалетната хартия по лавките, нужо е и нещо да се чете!

 42. Накъде отива България? Родината!

  Нападение над известен български журналист, в родния му град, на улица която води до училището на децата му, посред бял ден!

  Фактите не са обнадеждаващи, но са реално следствие на беззаконието, което е традиция в страната, неуспяла да скъса пъпната си връв с империята на злото! Където простолюдието(черганов) е готово да застане срещу своите родни братя, сестри, майки и бащи, в защита на изнасилващия ги “братушка”. Националното достойнство е изпаднало в Кома. Слагачеството към русия, започнало от нейните политически слуги, социолози и политолози, минаващо през отвратителните им облъчващи медийни изяви, е преминало към улично насилие. Да ви мирише на Украйна?

 43. Тези същите не можаха да различат “квадратче” от “кръгче”, което го може дори обучена маймуна !!!

 44. За справяне с развилнелите се колоради, без значение дали в Украйна или в България, има само един начин – физическото им унищожаване. Знам, че това ще бъде окачествено като екстремистко или някакво подобно изказване, но ще припомня – между путинофилите и хитлерофилите няма разлика. Трябва да се унищожават и едните и другите.

 45. На часа осем сутринта, когато се съставляваше бюрото, селяните, събрани наоколо, почнаха да дигат шум и да викат: „Нечеме избори! Сакаме Русия.“ Народният представител Грънчаров стана да възразява; в това време тълпата, предвождана от агитаторите, отиде да нападне участъка, дето неколцина русофили бяха арестувани. Първия път стражарите успяха да я отблъснат; но тя се повърна пак, въоръжена със сопи, с камъни, с револвери, нахълта в участъка със сила, грабна арестуваните и ги доведе триумфално на изборното място. Между туй Грънчаров се вдигна пак да държи речта си, но тълпата не искаше да слуша никакви увещания и заглушаваше думите му. Дрезгавите гласове на агитаторите ревяха: „Нечеме старите депутати. Те правиха война със сърбето и сакат сега да се биеме с Русия. Заради ним плащаме данъци, а Русия данък не взима.“ Разярена, тълпата нападна сега бюрото, чупейки каквото й паднеше на ръка. Членовете на бюрото избягаха: някои се скриха в околните къщи; други се пръснаха по лозята. Едно отделение от десет войници довтаса след това, но тълпата ги посрещна с камъни, принуди ги да отстъпят. Тогава тя се упъти отново към участъка. Стражарите я посрещнаха с няколко залпа, дадени във въздуха: това я ожесточи още повече, без да я уплаши. В участъка тя намери околийския началник Димитров, почна да го бие, смъкна го на улицата. Тук стотини ръце се спуснаха да го разкъсат, викайки: „Дръжте го бре, още не е псовисал!“ Полумъртъв, доведоха го до телеграфната станция, качиха го горе, пак го свалиха. Ужасната процесия продължи сетне към реката. Хванаха Димитрова за краката и го повлякоха. Той бе вече в безсъзнание. Униформата му бе раздрана; от всички страни на тялото му шуркаше кръв; главата му бе разглобена: тя отскачаше по калдъръма и мозъкът му се пръскаше по улицата. А тълпата, полудяла от яростта на разрушението, ревеше: „Да живее руският цар!“ Когато стигна до каменния мост, тя хвърли своята жертва в реката. Някой забележи: Още не е умряло проклетото куче!“ Но той бе вече издъхнал. Почнаха се сега гаврения с трупа. „Как си, г-н началник?“ — викаше един. „Русия нечеш, а?“ — подхвърляше друг. Трети се оплакваше: „Изедохте ни веке! Оня ден финансовият ни зема 150 гроша. Нá сега левове!“

  Тоя разговор с мъртвеца трая няколко секунди.

  Сетне побеснялата сган тръгна да дири другите врагове на Русия. В една къща до училището се бяха скрили народните представители Хр. Зограф и Х. Грънчаров, учителят Папукчийски. Тълпата ги намери на тавана, хвърли ги на пода с главата надоле и ги доби със сопи. На Грънчарова забиха ножове в главата, разпориха му корема. Някой извика: „Гледайте бре колко е той набрал от нашата пот!“

  Ужасното дело трая три часа. Сетне настъпи пълна анархия. Тълпата обикаляше улиците, сеейки ужас по пътя. Почна се пиянство; завиха се хора. Никой не смееше да вдигне труповете. Националистите се бяха затворили по къщята си, чакайки последния си час. Кознички, гонен от тълпата почти до селото си, успя да се спаси само благодарение на бързината на своя кон.

  Чак привечер пристигна от Самоков един ескадрон и въдвори ред. На другия ден се почнаха арести; но главните виновници бяха избягали. Повечето от тях можаха да се домъкнат в София; тук вече се скриха в руското агентство.

  http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=101&WorkID=9353&Level=3

 46. Моретата са Черно, Мраморно и Бяло. Жалко е, че много малко българи разбират шанса да бъдем в ЕС. Нима сега е проблем да сме на което море си поискаме в Европа? А и не само. А това, че на другите морета не си падат по монолитния бетон, който вирее по нашето, ни дава възможност да видим и нещо по-добро. Поздрави от брега на Червено море(работа, не почивка).

 47. Както миналата година по време на изборите в Тракия, така и сега на 28 Септемврий, планът на руските нихилисти е бил такъв: като се състави вече избирателното бюро, пияна и подкупена тълпа да нападне. Също е било в София, Дупница и пр. До 12 часа в Дупница изборите вървели редовно, Хр. Грънчаров бил председател. После се задава скрита тълпа подкупени македонци, която хайдушки напада и почва да убива. И авторът на тия тълпи – руската дипломация – после пише ноти до силите, че изборите станали с терор и насилие! Подлост, гнусота! Когато се разнесе горчивата новина, че някои гарнизони в България се възбунтували против правителството, подкупената руска преса издаде глас на небивало тържество. Ликува и се радва тя животински, че ще потече из България кръв! О, братя искариотски! Вие сте Астраханска чума в нашето отечество!

  А Вам, мъченици, четири руски жертви – да Вие е лека пръст, братя! Познавам двама от Вас. Колко Вие сте викали: „да живей руский Цар, наший покровител!” Сиромаси! Поклон на дяда Райча и на поп Ангела! Кажете им: „и ние паднахме от руска рубла!” Утешете Раковски, Хаджи Димитра, Ботева, Бенковски, Левски, Ангела Кънчева, Любена, Волова,
  Каблешкова и др. Кажете им, че България живее, че тя тлее в лицето на всякакви царски слуги, че тя ще да издъхне със свети думи на устните: свобода и независимост! – Бог да Ви прости!

  Захарий Стоянов
  Русе, 6 Октомврий 1886.

 48. Г-н П.Маринов,ако утре на българите им кажат ,че ще имат визи дори за Румъния мисля ,че много бързо ще преосмислят позцията си.

 49. “Възможно е този инцидент да не е случаен”, написа Стоян. И аз мисля така – надали някакви пияндета ще са гледали от 10:30 сутринта предаването, за да реагират следобяд. А и пътят на Иво Инджев всеки ден минава там, но нападението не е било във време оно, нито онзи ден или завчера, а вчера – в деня на предаването.
  Явно прокремълските сили са станали съвсем нервни. Поводът аз го намирам в това, че за разлика от др. предавания, където почти не му дават думата, вчера Иво Инджев имаше и достатъчно време, и коректно отношение от мен като водещ, за да разгърне тезите си и ерудицията си. За пропагандистите няма нищо по-страшно от меча на словото, въоръжено с достатъчно факти и аргументи.

 50. Държава? Това е само симулатор и вие добре го знаете…Но такава ни се полага , човек – не по-добра , поне на този етап , защото истинската държава се гради от Граждани , отговорни и грамотни хора , нали. Другите , наподобаващи работещите държави са ни известни – те подобно на сегашната ни са устроени да обслужват само определени Групи.Трябва общо усилие , което за сега не правим.

 51. Благодаря на всички, побързали да ” поправят” техническата ми грешка. Просто предположих, че ще схванете, че е техническа. Бързах. Както и да е.
  Колкото до това, че съвременна Русия е империя на злото- страхувам се, че в съвременния свят, в който живеем, империите на злото са определено повече от една.

 52. Мисля, че все пак, ако всички седнат “на масата” – участват реално и пряко в решаването на нещата, НИКАКВИ “АГЕНТИ” няма да могат да ни хвърлят едни срещу други. Във всеки квартал – открити събрания – преди всякакви партии – свързани за договаряне на общи действия. Просто места за разговор, но всенароден. Каква полза от умно приказки по кафенета и седенки? Никакава.

 53. Странно нещо е държава, в която населението официално се дели на фенове/проводници на интересите на чужда страна и нормални граждани, обругавани от първите.
  Не е ли държавна измяна да се бориш за чужди, несъвместими с националните, интереси и да се хвалиш с това отгоре на всичко?

 54. Доктор М.Петкова,айде да ни кажете кои са другите държави империи на злото и да ни обясните защо мислите така и на какви факти се позовавате,защото както виждате тука ние говорим с факти и не подхвърляме готови фрази просто ей така.

 55. Лошото в ситуацията е , че изкушението за “организираните” да ви спретнат търкал , а после да твърдят че “народа” ви наказва, е твърде голямо.
  Въобще не е за подминаване този случай. Аз съм далеч, но Стамбо и сие сигурно ще помогнат.
  Готовността за репресии в средите на БСП /и не дай си Боже от органът на правителството му – МВР/може да се пипне…ТНрябва да сме готови.

 56. До ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА:
  Госпожо /или може-би, “другарко”/, наясно ли сте чий е изразът “ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО”, какъв е вложеният в него смисъл и коя държава е визирал авторът му? Ако – да, то престанете с езуитщината и си кажете в прав текст “болката”!
  В помощ на усилията Ви да се ориентирате в темата, предлагам Ви препратка към изявената от унгарския политолог УРБАН, позиция във връзка с употребения от Президента РЕЙГЪН /вече емблематичен/ израз:

  „Империя на злото” е философски съвършена формулировка. Веднъж, след една лекция, ме запитаха какво мисля за израза на Президента и аз казах, че той отразява една дълбока истина, а именно, че комунистическата доктрина се основава на идеята за класовата борба, което е равносилно на институционализиране на омразата. Отбелязах тогава, че едвали е възможно да съществува по-голямо зло от издигането на омразата и ненавистта до водещ принцип на обществото.”

 57. Ivo, zashto mu obiasniavash na tozi CHERVEN OLIGOFREN Ibanov!! Na takiva kreteni samo 9 gr. Pb v cherepa !!!

 58. към ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА

  Разделянето на Русия на две русии намирам доста шизофренично, но като говорим за руска култура, не трябва да забравяме, че средновековната руска литература е 100% на български; а “класическата” руска литература е написана 40% на френски и немски. И аз чета с удоволствие няколко руски писатели /не са от значимостта на Омир и Шекспир, разбира се/, но те не са добри писатели, защото са руски, а въпреки това. За мен това ги прави още по значими.

  Препоръчвам Ви да прочетете “Калинка-малинка и културата на подражанието”
  Бедата на Русия е, че нейната имперска политика е изградена върху паразитна й култура на подражанието, която няма да ги отведе далеч –
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html

 59. ГОСПОДИН Тинков, правилното обръщение към мен е САМО И ЕДИНСТВЕНО ” госпожо”! За такива като Вас- и ” госпожо доктор” върши работа!
  Опитвам се да кажа какво мисля в блог, който чета редовно. Защото се доверявам на преценките на неговият автор! Моля, фактът, че тук има хора- като Вас, господин Тинков- които не са съгласни с изразените от мен мнения, да не се превръща в повод за лични нападки и обиди!
  Аз не Ви обиждам по никакъв начин, ГОСПОДИН Тинков! Не Ви назидавам! Не си позволявам да Ви поучавам! Моля,

 60. , бъдете така любезен да НЕ си позволявате това по мой адрес!
  ” Другарко” може да наричате хора от обкръжението си! А не потомка на царски офицер, преминал през комунистически лагер! Наистина е възмутително! Как не се научихте в тая България, че съществуват много и различни мнения! Различни от вашето.
  И престанете да ме провокирате, Тинков. Безкрайно добре знам кой е авторът на израза ” империя на злото”. Както знам и защо го използвах в предишен свой коментар. Да не говорим, че знам безкрайно много неща, които Вие не знаете. Но аз не Ви назидавам по този въпрос! Публично! Ей, големи ” храбреци” сте всички пред екрана на компютъра!

 61. Г-жо Доктор Мария Петкова,айде да не вадим от нафталина родата ,защот моят дядо също е бил царски офицер ,а баща ми е бил в лагера “Росица”,но това не ни прави по-различни или по-добри от другите ,както Вие се опитвате да ни внушите.Вашето мнение разбира се има значение защото ако не се сравняваме как ще разберем кое е правилно и кое не е.Не ми харесва факта ,че се опитвате да ни назидавате и да исзривявате това за което говорим в този блог.Да не говорим ,че много простее изразa ви ,че вие знаете много неща които г-н Тинков не знае,в което дълбоко се съмнявам.Бъдете така любезна и поднесете извиненията си на г-н Тинков.Всъщност , какво точно е вашето мнение по отношение на комунистите и техните зверства-злодейства,щото нещо не ми стана ясно?Единственото което ми стана ясно от вашият коментар е ,че Русия има културни традиции ама те всички народи имат такива традиции г-жо,даже и Американците и Америка , която за вас е империя на злото,нали така?Ако Вие наистина знаехте кой пръв е употребил този израз надали щяхте да го използвате Доктор Мария Петкова.Пожелавам ви лека нощ and please don’t be so bitter. Life is still wonderful and try to explore your limitations.Good luck with that.

 62. tinkov, dosta negramoten ste za lektor. kakvi lekcii iznasyate – “s arogantnost – kam progres”?

 63. Да Ви имам самочувствието!
  ДОКТОР, та ДОКТОР!
  Разрешете, Ваше високоерудирано величие да Ви попитам:
  Доктор като ДОКТОР ПИРГОВА или доктор като ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА христо стоичков?
  По мое време потомците на царските офицери, преминали през комунистическите концлагери, нямаха право да следват!Е, имаше и изключения – ренегатите-колаборационисти.
  “Госпожо доктор”, неволно ми напомнихте ротния командир от казармата. Той се представяше така: “Казвам се КАПИТАН Павлов.”
  Както и да е – това за непомерното самочувствие и агресивно афишираното превъзходство е тема на други области от познанието.
  Бъдете здрава!
  🙂

 64. Г-н Тинков, каквато и да е доктор Петрова не заслужава грубият ви тон само защото има различно мнение от вашето. Една дама не заслужава такова отношение, но това го знаят само джентълмените разбира се.

 65. Благодаря на Здравко. Все пак, не е често срещано явление в България един мъж да защити жена, която не познава- при това публично. Благодоря Ви, Здравко!

  WINFORD, не дължа извинение на никого. Или ако да, определено не Вие решавате това. Имам определени несъгласия с господин Тинков, не с Вас. А Вие се намесвате с настоявания за ” извинение” и тъй натам. Очевидно не са Ви научили, че не е признак на възпитание да се намесвате в чужд разговор.
  Изказът ми ” простее”!? О, каква драма. Тичам да си прережа гърлото поради Вашето неодобрение!
  Явно, някои неща в България не са се променили от времето, когато я напуснах! На 16. А отдавна не съм на 16. Но България си е все същата. Пълна с хора, които бълват обиди- задължително от личен характер- когато не са съгласни с теб. И просто нямат аргументи.
  Можете да говорите каквото желаете. Това е Ваше право. Но все пак, имайте пред вид, че нямам навика да позволявам да ми тропат с налъми по главата! Не и хора, които не съм обидила по никакъв начин! Освен с “наглостта” да имам мнение. Различно от Вашето. Желая Ви приятен ден!
  И,не- не смятам, че Америка е империя на злото. Но това не е Ваша работа.

 66. Господин Тинков, лекар съм. Спасявам хора. Всеки ден. Може да съм спасила някой Ваш близък. Или самият Вас. Така че, да- имам право да използвам ” доктор”. Постигнала съм всичко в професията си до тук с много труд, много лишения, много съмнения, много не особено приятни моменти. Такъв е животът. Сама съм го избрала,това е, което съм искала цял живот. Самочувствието ми идва от факта, че знам какво мога. И какво не. Знам към какво се стремя. И към какво не бива да се стремя.
  Пиргова е доцент, не е доктор. Стоичков не знам какво е- освен футболист. Така че просто ще подмина идиотското Ви подигравчийство. След като смятате, че е особено умно да се правите на ” мъж” по точно този начин. Ваша воля. Това е много по български- когато не знаеш как да обориш една жена, да я унижаваш, като се подиграваш с нея публично. Толкова типично е това. Няма да влизам в този тон. Недостойно е. Все пак,може би Вашето разбиране за възпитание и нормален разговор включва и това- да обиждате и да се подигравате на лична основа.
  Колкото до ГНУСНОТО Ви внушение, че покойният ми дядо бил, ти да видиш!?, ” ренегат- колаборационист”, предпочитам да го подмина с мълчание!!! Като всяка глупост! Както вече обясних, Ваше право е да ме обиждате и да се заяждате. НО НЕ СМЕЙТЕ ДА ПЕТНИТЕ ПАМЕТТА НА ХОРА, КОИТО НЕ ПОЗНАВАТЕ! Един нормален мъж би се извинил за тези си думи, но съм убедена, че Вие няма да го направите!
  Напуснах България след смъртта на дядо си. И следвах в чужбина. За да не се торзозите ненужно- беше през 1991- ва година. И не се върнах повече в страната. Очевидно- правилно!
  Как си позволявате, Тинков. Как си позволявате да петните паметта на човек, когото не познавате. Повдига ми се от подобни…хора.
  Желая Ви приятен ден! И престанете да се заяждате и да ме обиждате! С нищо не съм Ви обидила в ЛИЧНО качество!

 67. Доктор Мария Петкова,are you kidding here?
  Между другото тук има доста хора които НЕ живеем в България и какво от това?Ама наистина имате типично комсомолски изказ.Бъдете жива и здрава и нещо за накрая-човек който спасява живота на другите с чисто сърце обикновено не парадира с това ама това е друга тема на разговор.Като ви чета високопарните изказвания тука или неща от сорта каква е България и какви са Българите си мисля ,че вие просто нито сте в чужбина нито имате елементарна представа от живота в чужбина , но това просто няма значение и мисля че отделихме достатъчно внимание на вашата особа.

 68. към господин Тинков:

  Предполагам, че Вие и Вашите роднини живеете в чужбина. По друг начин не мога да си обясня хипотетичната възможност ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА да е спасила Вас, или Ваш близък.

 69. Уважаеми участващи, оставам с неприятното чувство, че съм попаднал погрешно в улична свада. Очевидно е, че няма как всички да имаме абсолютно еднакви позиции по абсолютно всички въпроси, но общо взето сме единомищленици. Естествено е да възникват дискусии, дори спорове, но не мисля, че точно в този форум има място за взаимни обиди. Засрамете се!

 70. Аз нямам никакво намерение да се засрамвам защото НЯМА за какво и изобщо не смятам за единомишленик персона като докор Петкова.

 71. WINFORD, няма да ” споря” с Вас. И няма да слизам повече до нивото на хора, които си въобразяват, че е особена проява на себеизразяване да си упражняват ” красноречието” върху непознат. Който НЕ ги е провокирал.
  И ми спестете излията за ” чисто сърце” и прочее глупости! Ако исках да ” парадирам”-щях да Ви кажа в колко хуманитарни мисии съм носила униформата на уницеф. И с какви отличия е оценено това, че залагам живота си за други хора. Доброволно. Не го правя. Така че- по- спокойно с квалификациите!
  В България все още има доста прекрасни и нормални българи- както винаги. И България все още е една прекрасна страна. Както винаги. Но България все още е доста далеч от това, което трябва да е една държава. И всеки непредубеден наблюдател би се съгласил с мен!
  Имам повече от елементарна представа от много неща. От живота в чужбина в това число.
  Предупредих Ви да престанете да си острите хейтърските ноктенца върху мен. За втори и последен път учтиво Ви моля да се съобразите с това! Желая Ви приятен ден!

 72. Към д-р Мария Петкова: “…и Русия на духа не е Русия на деня. Ето това е цялата драма. Че Русия на Пушкин и Лермонтов не е Русия на на Сталин и Путин.”
  Аз в моето ОТЕЧЕСТВО БЪЛГАРИЯ и на посещения в Русия досега съм срещал исторически и физически само една единствена Русия. Русия винаги е била само една. Русия на петровци, екатерини,елисавети,.ленин-, сталин-, брежнев-, ……путинци, и никога, ама никога друга, независимо какви поети, писатели и художници е имала през това време! Най-малко пък да е имало, и за миг дори, Русия на духа.Но ще Ви попитам д-р М.Петкова, използвайки раздвояването Ви. Коя Русия организира кървавите метежи в БЪЛГАРИЯ и уби Стефан Стамболов, коя Русия обяви война на БЪЛГАРИЯ и я окупира и ограби икономически и интелектуално, коя Русия днес диктува промени в родното ни законодателство и натрапва проекти за окончателното ни превръщане в колониален азиатски придатък? Коя Русия въоръжено нахлу и анексира Крим и предизвиква безредици в Украйна? Коя Русия гласува с повече от 80%, от всички имащи право на глас, с одобрение за присъединяването на Крим към Русия? Русия на духа или Русия на деня, Русия на Пушкин и Лермонтов или Русия на сталин и путин? Запознавайки се с биографията Ви съм сигурен, че тази раздвоеност се дължи на дядо Ви. Защо му е трябвало да Ви чете Ана Каренина и то с “руски глас”, а не примерно “Где е най-голямото робство” на Захари Стоянов с богатството и благозвучието на нашия БЪЛГАРСКИ език, а да не говоря за влиянието и на светите БЪЛГАРСКИ букви.Нима не е нормално и естествено за всяко БЪЛГАРСКО дете да свиква с родните си ЕЗИК, АЗБУКА и ИСТОРИЯ? Вие и затова не знаете кои са тези “три морета” и това не е “техническа грешка”, както се опитвате да излезете от незнанието си, вместо да благодарите тук, на нашите високо образовани коментатори-родолюбци. Благодарността Ви е чужда, присъщи Ви са докачливостта и високомерието, с които се отнасяте към нас. Пример:”Как не се научихте в тая България….” Така че, освен звука на руския език Вие сте усвоили и основни черти на руския нрав-докачливост и имперско високомерие. Време е да опознаете БЪЛГАРИТЕ , при нас няма раздвоение! Ние си имаме една БЪЛГАРИЯ. Тази на Раковски, Левски, Ботев, Захари, ….Стамболов, ……Георги Марков. Живите ни представители на тази БЪЛГАРИЯ не е нужно да посочвам. Ние ги знаем и следваме. Тази БЪЛГАРИЯ много скоро ще бъде възродена!
  А за поетите. Ние БЪЛГАРИТЕ имаме поне десетина поети, които спокойно могат да влязат във всяка световна антология. Чуйте нещо, което е и актуално към днешния ден.
  “Съмна в сънните градини,
  всяка капчица роса
  отразява ведросини,
  ведросини небеса”

 73. До госпожата доктор, блестящ професионалист,непостижима в своите познания и интелигентност, ежедневно спасяваща живота на хората, горд носител на униформата на “уницеф”, участвала в безброй хуманитарни мисии /доброволно/, горд потомък на своя дядо-царски офицер /преминал през комунистическите концлагери/, завършила след 1991 /със собствени сили и средства/ висшето си образование в чужбина и напълно заслужено постигнала блестяща кариера на хирург, едва надхвърлила христова възраст:
  Надявам се този път обръщението ми да удовлетвори самолюбието Ви!

  “Не знам защо част от коментиращите в този блог си въобразяват, че в България не съществуват хора, които обичат въпросната България, имат съответното отношение към руската култура…”
  „За такива като Вас- и ” госпожо доктор” върши работа!”
  „Толкова по въпроса за русофилите и русофобите.”
  „Колкото до това, че съвременна Русия е империя на злото- страхувам се, че в съвременния свят, в който живеем, империите на злото са определено повече от една.”
  „Ето това е цялата драма. Че Русия на Пушкин и Лермонтов не е Русия на Сталин и Путин.”
  „Да не говорим, че знам безкрайно много неща, които Вие не знаете…”
  „Ей, големи ” храбреци” сте всички пред екрана на компютъра!”
  „Очевидно не са Ви научили, че не е признак на възпитание да се намесвате в чужд разговор.”
  „Тичам да си прережа гърлото поради Вашето неодобрение!”
  „Но България си е все същата. Пълна с хора, които бълват обиди- задължително от личен характер- когато не са съгласни с теб.”
  „И,не- не смятам, че Америка е империя на злото. Но това не е Ваша работа.”
  „…беше през 1991- ва година. И не се върнах повече в страната. Очевидно- правилно! /……./
  Може да съм спасила някой Ваш близък. Или самият Вас.”
  „Колкото до ГНУСНОТО Ви внушение …”
  „…ще подмина идиотското Ви подигравчийство.”

  Горните цитати са извадки от излиянията Ви в този блог. Няма да ги коментирам – всеки разумен човек може сам да ги разтълкува и оцени. За мен, те са достатъчно основание да не Ви вярвам и да не Ви приемам!
  Длъжен съм да призная, че успяхте да ме подведете и ловко да изместите темата поставена от автора на блога, поставяйки ме в ролята на Ваш съучастник, за което безкрайно съжалявам и моля господин ИНДЖЕВ за извинение!

 74. Г-жа ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА, имам много конкретни въпроси към вас:
  На какво се основава вашето сравнение между РАЗЛИЧНИТЕ “империи на злото”?
  Може би сте посещавали различни страни, където сте се убедили – КОИ са световните “империи на злото”, и кои НЕ са?
  Имате ли непосредствени наблюдения върху съвременна рАЗЗЗИЯ? Посещавала ли сте рАЗЗЗИЯ?
  Може би сте завършила някой от руските медицински университети?
  Може би практикувате в рАЗЗЗИЯ.
  Как намирате “управлението” на Путин?
  Не споделяте ли мнението ,че Путин е причината ,която възвърна отново “славата” на рАЗЗЗИЯ , като ИМПЕРИЯ на злото?……….

 75. ДО ” ДО ДОКТОР МАРИЯ ПЕТКОВА | ЮНИ 2, 2014, 11:01″
  Показателно е, че коментарът Ви е АНОНИМЕН. Госпожо, госпожице или господине. А аз заставам с ИМЕТО СИ. Въпрос на възпитание. Очевидно. Явно, за Вас анонимността е по- удобна.
  И така, ето Ви конкретни отговори.
  Които НЕ ВИ ДЪЛЖА! Ще повторя- въпрос на възпитание. Както казваше покойният ми дядо- един човек, който държи на себеуважението си, се старае да се държи възпитано ПРИ ВСЯКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. Старая се.
  1. Завършила съм Римският университет Ла Сапиенца. Не ме питайте през коя година, защото няма да Ви кажа. Специализирала съм в Севиля, Вашингтон и Ландщул, Германия. В болница, известна като ” болницата на НАТО”.
  Но дори да бях завършила в Русия, какво от това!? Хирургията е една и съща и на руски, и на английски. И на китайски, предполагам.
  2. Да, посещавала съм различни страни. Така се стече животът ми. И една от тези страни е Иран. По мое лично мнение, без да твърдя,

 76. , че това мнение е експертно- Иран е много, много, много по- опасна страна от Русия. Както в момента, така и в перспектива. Уверявам Ви, че наблюденията ми са относително обективни. Иран е красива страна с възхитителна културна традиция, интересна история, но…опасна страна. Много опасна. Нещо като империя на злото. Която не е чак толкова далече от България. Даже никак.
  3. Не, не практикувам в Евразия. И не практикувам в Европа. Къде- не е Ваша работа! Информацията за месторабота, адрес и прочее е конфиденциална. Така че бъдете така добър\ добра да НЕ нарушавате личното ми пространство!
  4. За управлението на Путин мога да кажа много неща. Наистина много. Просто съм работила и в Русия. Известно време. Но няма смисъл да ги казвам. Никой няма да ме чуе. Ще продължите да ме ругаете, да се заяждате и да чувате в думите ми това, което искате да чуете. А аз имам правило- с фанатици не споря. Това убива нервни клетки. Ценя своите.
  Все пак ще Ви кажа нещо за Путин.
  Миналата година мой любим приятел, много важен за мен човек от Москва написа на стената на дома си ” Владимир, иди си с добро!”. На стената на своя си дом. На която може да напише каквото си иска.
  Затвориха го.
  Вече е свободен. Вече. Това отне доста време, усилия, тревоги. Много. Противно на глутницата, която ме ръфа в този блог, аз НЕ намирам Путин за особено читав управник! Но това не променя факта, че има съответното отношение към руската култура. И руските си приятели. Или и тях трябва да пратя по дяволите!? Щом са руснаци!?

 77. …КОЙ ?
  Кой ДРУГАР – КОМУНИСТ НАЗНАЧИ РУПОРА НА БКП-БСП КЛАРА МАРИНОВА В ТВ “БЪЛГАРИЯ ОН ЕР” ООД … ????????????????????????

  … ДНЕШНОТО ГЛАДУВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ СЕ ДЪЛЖИ И НА ТОВА НЕЩО, НАРЕЧЕНО – КЛАРА МАРИНОВА…
  … КЛАРУШКА, НЕ СМЕ ТЕ ЗАБРАВИЛИ !!!
  …ПОМНИМ ТВОИТЕ КЪРВАВО ЧЕРВЕНИ ПЛЕДОАРИИ В ПРОСЛАВА НА БКП-БСП – ПАРТИЯТА НА КРАДЛИВИТЕ ПРОСТАЦИ И НА ПРЕДАТЕЛИТЕ
  НА БЪЛГАРИЯ –
  МАФИЯТА БКП-БСП !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.