Бареков не е цар, но вече е гол

Цветан Василев: Финансирах само старта на Бареков в политиката

Дневник

18 юни 2014

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев даде интервю за Би Ти Ви от Виена, в което обяснява отношенията си с Делян Пеевски, защо е настъпил разривът с него и дали “България без цензура” е негов политически проект. Интервюто е било поискано преди седмици от предаването 120 минути и беше взето от неговия водещ Светослав Иванов.

Само до преди няколко месеца съществуваше впечатлението, че вие с Пеевски действате в тандем. Изкупувате ключови предприятия от българската икономика и медии, за да упражнявате политическо влияние.

– Сегашното развитие показва, че това е било един голям мит. Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България.

Използвали ли сте държавни пари, за да финансирате бизнес начинания на Делян Пеевски?

– Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг?

Чрез свързани фирми и свързани лица.

– Чакайте сега. Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места.

Тоест, финансирани ли са фирми на подставени лица – ваши и на Делян Пеевски?

– Аз казвам следното – подставени лица аз нямам и всеки проект е сам за себе си. Когато се финансира един проект, важни са целите, важна е ефективността на този проект.

Това казвате сега, през юни 2014 година, но нима вашата банка не го подкрепяше?

– Ние сме подкрепяли и подкрепяме всичко рационално и разумно, защото в крайна сметка това е бизнес. Знаете ли колко бизнес в момента просто не смее да излезе и да каже точно какво му се случва в последната година.

А какво му се случва, къде се разпределят тези държавни поръчки?

– Тези държавни поръчки се разпределят основно по каналите на този човек, който в момента обяснява как аз, едва ли не съм искал да го убия.

Не бяхте ли партьори толкова години. Вие виждахте в него 33-годишен успял бизнесмен?

– Не бих казал, че този човек няма качества, напротив аз съм искал да заложа на положителните му качества. За жалост, той не се оказа достоен за това нещо.

От къде дойде разрива, защо дойде разрива с Делян Пеевски, заради “Булгартабак ли”?

– От “Булгартабак” се източват средства. Това сякаш не се забелязва, регулаторът не е в състояние да въздейства, защото е заплашван. Там е нашият интерес.

Какви средства се източват, в какви размери?

– В огромни размери

На къде поемат тези средства?

– Най-вероятно по нечии лични сметки извън България.

Вие ли създадохте Бареков?

– Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на ТВ7.

Политическият му проект беше ли финансиран от вас?

– Политическият проект не беше финансиран. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира.

Аз зададох същия въпрос и на господин Пеевски в изборната нощ – дали е съпричастен с политическия проект на господин Бареков, той не ми отговори. Затова ви питам и вас сега.

– Като начало да, в някаква степен, ако това може да бъде третирано и тълкувано по този начин.”

 

Това интервю, освен „всичко друго” ( като потвърждение на грозния развод) повдига полата на един нов политик.

 

Възпитанието не ми позволява да задълбавам по темата. Става дума за „само малко” в отношението на силния към слабия пол, когато силният убеждава слабия ( жадуващ да му се случи) да проникне „само малко”. Получаваме за първи път потвърждение от първа ръка за бащинството на отрочето на проекта „без противозачатъчни”.

 

 

Това са важни подробности от днешния пейзаж на бързо разпъпилата се картина от пейзажа в рамките на бавно развиващия се български политически „елит”- елитен, като онези професионалистки, които си взимат своето в конкурентната битка за дебели ( откъм портфейли) клиенти.

 

Тази пикантерия е сигнал за началото на края на еднодневката Бареков като реципиент на едни пари-загатната неприлична снимка, анонс към разголването на грозната истина.

 

Няма нужда да надничаме. Повдигането на полата като завеса на задкулисието тепърва предстои.

 

 

5 мнения за “Бареков не е цар, но вече е гол”

 1. Ха дано са откровени, а не са измислили някоя нова уйдурма.

 2. Не знам как г-н Инджев успява да позволява на възпитанието винаги да го надвива – неравна за голямото мнозинство от гостите на блога борба , която сме свикнали редовно да губим .

  Обаче като стане дума за типажите , описани по-горе , лично аз някак твърде лесно вземам реванш от него (възпитанието). Действат ми като шишенцето с амоняк , което тикат под носа на щангиста преди да вдигне над главата си непосилната тежест .
  В такива случаи трудно се удържам . Удържам… Не , няма да мога .

  Ето един виц , стар ама га че специално за тия е измислен . Обаче е мръсен (гадос).

  Нека жените и децата да прескочат направо на следващия коментар !

  ……………………….

  ……………………….

  И така , срещат се след години двама (защо не и трима) приятели . Единият видимо успял – лъскави дрехи , скъп часовник , самочувствие – веднага става обект на конкретно любопитство .

  – Че си добре се вижда , ама какво роботиш ?

  – Занимавам се с частен бизнес .

  – В коя област ?

  – Ами в сферата на платената любов .

  – Леле! И как е , върви ли ?

  – И още как . Нима не виждаш ?

  – Стига , бе ! В тая жестока конкуренция и при тая стагнация – нещо ме будалкаш . Да няма и наркотици , а ?

  – Глупости . Дъмпинг , не си ли чувал ? Свалих цените : орално – 10 ; анално – 20 , печели се от оборота .

  – Брей ! А как е…нормално , живнали другарчетата ?

  – … Хм…Ми то… Засега бачкам само аз .

  ……………………….

  Как му викахме на това в училище ? Събирателен образ , нали .

  Г-н Инджев , бихте ли споделили впечатленията си от представянито на “Течна дружба”2 ! Не питам , разбира се за точния брой на хората . Интересното е , повече или по-малко от миналия път .

 3. Към сеедно:

  На представянето дойдоха повече хора, отколкото очаквах след потопа, който се изля над София ( и още ръмеше в началото към 18 ч.). Според издателството е било”супер”, но аз нямам представа за броя на присъствалите, които не мога да изчислявам, седейки почти час и половина да подписвам на конвейр. Ориентир ми е именно времето- подписвах приблизително толкова, колкото и през предишните 5 години на представянията.
  Малко се получава като при “отличниците”- от тях се очаква да получават шестици и никой не се впечатлява ( вече)…
  Но има и една разлика от предишни години: цели три национални телевизии ме допуснаха да обявя представянето( БНТ дори за първи път излъчиха кратък репортаж в централните си новини от мое представяне на книга), което не се е случвало досега. Четвъртата телевизия с национално излъчване също прояви настоятелно желание да представи книгата ми,но й отказах по принципни причини с аргумента, че не желая да се появявам в тази медия.
  За сметка на това почти изчезнах от радарите на сайтове, които преди са отразявал подобно събитие…На един от тях дори се ядосах защото редовно публикуват там мои статии от блога, но се направиха, че не са разбрали призива ми да разгласят представянето и направих нещо, което не съм правил никога: обадих им се и поисках отсега нататък да си плащат за моите публикации. Отличен начин да ги откажа да ме пришиват към някои доста отвратителни публикации в сайта им и така да демонстрират “плурализъм” на мненията! Нищо чудно за отмъщение да ме “почнат” по стандартния начин, но аз съм свикнал…

 4. Поздравления Г-н Инджев за поредната добра книга. Само бих Ви помолил да направите второ представяне на книгата(примерно септември преди изборите) , за да можем и тези , които сме по почивки да се сдобием с автограф. Аз лично искам да купя по една книга за двете ми деца, за да знаят истината за реалността , която ни заобикаля.
  Желая Ви здраве и успех.

 5. Признавам , г-н Инджев , не следя редовно други сайтове и наистина нямам грам представа кои имате предвид . Но понеже видях фотограф на BTV NEWS , който снимаше събитието , реших да проверя какво са отразили . След безрезултатно скачане по темите написах Течна дружба до лупата и…0 намерени резултата . После пробвах същото с името Ви – най-пресен резултат – 2012г , косвено споменато от бай бойко по някакъв повод , към който не проявих по-нататъшно любопитство .
  Дали пък не трябва да се регистрирам преди да ровя ? Ама друг път .

  Колкото до WEB-бракониерите , ако имате право и можете практически да го отстоите – сиренето е с пари , няма мишки , няма гарги . Какво като ще грачат .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.