Червената пропаганда обръща рязко палачинката срещу ДПС

Обръщането на палачинката в българската политика не е патент на Бареков, макар той да направи това упражнение толкова зрелищно, че определено удари от земята журналисти и политици с дългогодишен опит в този занаят.

Каквито и отделни приглушени изблици на несъгласие с политическия комшулук, достлук и съвместно сгазен лук да сте чели от червен автор по отношение на властовото целуване между БСП и ДПС обаче, бас държа, че за първи път сега и тук ще се запознаете с истински обърнатата палачинка по въпроса. Защото в БСП вече е позволено да бъде казана истината, заради която близо четвърт век други коментатори биваха обругавани тъкмо от червената пропаганда- пряко и чрез всичките й мимикриращи инструменти.

Днес вече в самия в. „Дума”, издаван от най-яростния русофил в ръководството на БСП Николай Малинов, става възможно да се прочете статия, в която се припомнят добре известните, но „тактически” и „тактично” премълчавани толкова години чисто юридически аргументи срещу узаконяването на ДПС в ерата, когато в соцпартията и в България колеше и бесеше др. Андрей Луканов.

Авторът на статията Тодор Коруев е изписал в същата тази „Дума” някои гадости срещу моя скромна милост ( следвайки партийната повеля и личния пример в това отношение на главния си редактор Стефан Продев). Но тъкмо това прави обърнатата от него палачинката от негова страна още по-пикантна манджа за сервиране в ivo.bg.

Чисто политически трябва да се отбележи и нещо друго: обръщането на палачинката от страна на червената пропаганда отново нямаше да се състои, ако на „Позитано” не бяха надушили все по-ясните сигнали за затопляне на отношенията на ДПС с ГЕРБ.

С фалцетни тонове в гласовете депесари и гербери отричат да има сближаване между тях . Борисов направо истеризира по мой адрес и ме нарече „идиот” на 17 юни от екрана на Нова телевизия именно заради подобен сигнал от моя страна. Но фактите стават все по-видими, а истерията на Борисов само го издаде.

Съответно другарите социалисти, които преди няколко месеца ръкопляскаха на публичната целувка между Станишев с Местан, сега подготвят почвата за война срещу очертаващия се нов властови тандем и срещу изневярата на своя дългогодишен съучастник в управлението.

Ето как днес в. „Дума” „открива” противоконституционността на ДПС, откривайки по този начин нов фронт чрез преобръщане на палачинката по един от фундаменталните казуси на прехода.

Противоконституционно

Тодор Коруев

9. Юли 2014

Конституционното реми на 13 април 1992 г. остави ДПС в политическата система на страната. Тогава шестима съдии подкрепиха искане да се признае ДПС за противоконституционна партия, петима бяха против, един отсъстваше. А беше необходима подкрепа от 7 гласа. Петима с тоги не излязоха от партийните си обувки и си затвориха очите пред текста в устава, с който ДПС си поставя за главна задача да се бори “за правата и свободите на малцинствата в България”, а не за правата на всички български граждани. Първият вариант на основния документ дори бе озаглавен: “Програмна декларация на Движението за права и свободи на турците и мюсюлманите в България”. Това е потулено и днес лидерите на ДПС се тупат по гърдите, че са национално отговорна политическа сила, професионална партия от европейски тип, и се крият зад паравана на либерализма. ДПС е организация, построена на етнически, и доколкото в нея членуват и българи мохамедани и цигани мохамедани, и на религиозен принцип. Присъствието на българи, повечето влезли в движението заради себеуреждането си, не променя неговия характер. Колегата журналист Сюлейман Гавазов твърдеше, че на турците в България не е потребна партия, а културно-просветна организация, каквито имат евреите и арменците. С ДПС се създаде нова етнополитическа, етносоциална, етнопсихологическа и етнорелигиозна ситуация в страната – засили се междуетническото напрежение, родиха се антибългарски настроения сред българските турци, има процеси на обезбългаряване и турцизация сред българите мохамедани, дори дискриминация на българи християни.
Д-р Гюлестан веднъж в Момчилград публично ме простреля от упор с въпроса: “Защо мразиш турците?” Стана ми горчиво, защото ми приписа омраза към хората, сред които съм израснал, с които като деца заедно ритахме топка и заедно крадяхме дини, или че в гимназията с Вели Мюмюнов Алиев от с. Крилатица бяхме неразделни, че на зрелостния изпит дадох на Мурад, Ферад и Станчо да препишат задачите по математика, заради което и четиримата бяхме изключени и завършихме гимназията като частни ученици. Пример за етническата толерантност бяха отношенията между моя дядо и неговия дядо (на д-р Гюлестан примерно), между моя баща и неговия баща, между мен и него – също, но сега между нас двамата се изправя ДПС. Турците са люде трудолюбиви и почтени, населени с простодушие и мъдрост, привързани към родната земя, и най-малко се нуждаят от капсулирането, на което ги обрече ДПС. Те биха се чувствали с повече права и свободи, неоковани в политическо движение, което си обсеби демагогски тези понятия. Ако можеха необезпокоявани да избират примерно измежду различни партии, щеше да е друго. А не да гласуват под команда и под заплахата, че българите щели да им сменят пак имената или ще им затворят пътя към джумаята. Един мой земляк ми рече: “Лесно ви е на вас, българите, може да гласувате за когото си щете. А ние, турците, сме в еднопартиен режим, както при Тодор Живков – нямаме избор. ДПС държи и ножа, и хляба.” Плашилото със смяната на имената е хоругва, която ДПС все ще разнася. Наскоро Тунчер Кърджалиев и Мустафа Карадайъ внесоха проектозакон, с който искат обезщетения за пострадалите по време на мирни протести при тоталитарното управление от 1947 г. насам. Учудвам се на дързостта им – ръководството на ДПС бъка от агенти на ДС, а не един и двама са били възродители – активисти в смяната на имената. Дейци на движението подлагаха на натиск и тормоз свои съграждани и съселяни, които по различни причини са останали с български имена.
Лютви Местан, човек велеречив, има и любими изрази като “езика на омразата”, пуска го час по час. ДПС иска задължително обучение на майчин език, не се приема, вината е в “езика на омразата”, друг път настоява политическата агитация да се води на турски език (де факто това се прави), не се одобрява, грехът е на “езика на омразата”, мюфтийствата водят дела за вакъфски имоти, съдът не им ги дава – отново в действие е “езикът на омразата”. Могат ли с “езика на омразата” обаче да обяснят депутатите на ДПС защо отказват да се приеме декларация, която осъжда арменския генодиц, защо са против да се приеме решение на Народното събрание за етническото прочистване на българите от Източна и Западна Тракия през 1913 г. Уж са национално отговорна партия, а възкресяването на сенките на Османската империя не ги смущава, напротив – опитват се да пренапишат историята в угода на някогашното “османско величие”.
“Ремито” бетонира движението, макар че според проф. Велко Вълканов решение на Конституционния съд по обсъждания тогава въпрос изобщо няма и въпросът за легитимността на тази партия продължава да виси.

 

17 мнения за “Червената пропаганда обръща рязко палачинката срещу ДПС”

 1. Обръщането на палачинката е патент на ББ, който няма да играе с ДПС, ама си играе с тях от край време.

 2. Като цяло и ДПС и ГЕРБ и най-вече БСП са вредни за народа. Просто ми писна да слушам и гледам тяхната простащина във всяка една телевизия.

 3. Да спрем мафиотите от ГРОБ-БСП-ДПС , преди да са осъществили основната си и водеща цел – затриването на България.

 4. Казват, че нямало вечни приятели а имало вечни интереси но нима една национално отговорна партия трябва да си клати феса заради интереса ??

 5. АКО ОБИЧАШ ЛЮБИМИЯ СИ ШИВАЧ
  КОЙТО КОГА КЪРПИЛ ПАНТАЛОНА ТИ НА ГЪЗА,

  ПА ТЕ УБОЖДА И СКАЧАШ МЕТЪР НАВИСОКО,

  КАЖИ МУ МИЛО:
  “МАШАЛА – МАШАЛА”!

  ЩЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОБИЧАТЕ ПАК !!!

  Това с палачинките е вятър господин Инджев.

 6. Още по време на протестите миналата година беше ясно КОЙ ще загуби следващите избори – СС лично и БКП , като “мандатоноситель”!
  Но СС високомерно се самозалъгваше , че до еворизборите ще навакса и ще се представи добре, и то след като на предсрочните избори 2013г., дори и след огромните манипулации, стана ясно , че БКП+ДпС нямат 120 дупетата!
  Повтори се “резИлтата” от 2005г., когато БКП+ДпС пак нямаха 120 дупетата!
  Т.е СС вече 10 години дори в “коалиция” с ДпС, НЕ може да постигне резИлтат на избори за НС от 120 дупетата, и въпреки това вместо да свали Олигархски от власт, като “мандатоноситель”, той го огради с “желязна занавеса” от большевишки тип, защото искаше да докрета до евроизборите , на които да се “представи достойно”.
  Но едиственият резИлтат от тоза СС-ки тъпоъгълен инат , е че спечели време на “коалиционният” му “партньор”, за да си намества миналите , сегашните и евентуално бъдещите ПОРЦИИ!
  И това е ясно за всеки от 10 години , но НЕ и на СС!

 7. Да ни е честита победата с 8:1 на българския национален отбор по футбол срещу отбора на Бразилия.Тъй като българите победиха Германия с 2:1 през 1994 г ,то си добавяме 1 гол повече от тогава като преимущество над германците .Айн цу цвай цу драй хоп и готово .
  След като чух от румен гечев , че Иван Костов е виновен за непроведената здравна реформа , тъй като той , я започнал , но не я довършил и направил батака , то си позволявам да пренеса неговата здрава, много здрава комунистическа логика и при футболните резултати .
  Мисля че довечера българските национали могат да станат и световни шампиони , ако Аржентина бие Холандия , тъй като ние сме били през 1994 г Аржентина с 2:0.

  Така че ,довечера стискайте палци за Аржентина , за да може по нашата комунистическа българска управия да сме световни за вечни времена .
  Стара тръпка ни е на нас комунистическата изкуфялост , като слушам колко ентусиасти събира Волгин!
  С такива българи ще сме световни шампиони за вечни времена в блатото на комунистическия цинизъм .
  С тази цаца , представена ни за кит , с помощта на фалшивата прокуратура ,комунистите могат да представят всяка загуба като победа!
  Да ни е честита вечната победа на комунизма , начело с маркс, ленин , румен гечев, ташко , жаблян , прасето саш и цялата ентусиазирана младежка маса фенове на волгин .

  Ех… доктор Сава , ще плачем ние един ден за теб , че си ни управлявал добре и справедливо !

  Щото какво ли още са ни замислили …..?

 8. Били сме Германия, били сме и Аржентина и ако те са финалисти , значи ние сме световни шампиони , ако някой не е разбрал добре !
  Ликувайте !

 9. кога ли пачаврата столетница и нейните десетки хиляди изкилени копелета в България са имали принципи други освен безпринципността.

 10. Има примери за далеч по-голямо обръщане на палачинката от посочените.

 11. Панделката отдавна ни открехна, че политиката е бизнес!

 12. Връзката между надигането на БСП срещу ДПС е с все по-наглото надигане на путинизма-КГБ-изма. Още в края на 2009г. в прламента тези две партии се разминаха по 2-3 кардинални въпроса/като връщането на привилегиите на активните борци напр., срещу което предложение на БСП, ДПС изрази много бурно несъгласие/, но им свърши мандата, минаха в опозиция на Боко и се сдобриха по неволя. Явно – не за дълго.

 13. Да,комунистическата пропаганда е гъвкава винаги защото отговорните кръгове в комунистическата партия знаят много добре,че ДПС беше създадено от техните предшественици и по-специално служителите на ДС.

  Истинските антикомунисти от турския етнос никога не са предполагали,че въобще ще има подобна партия,извън останалите антикомунистически партии,които се стопиха. И те по емоционален път служеха съсвсем отговорно на комунистите.От ръководството на ДПС нямаше нито един истински антикомунист-всички бяха агенти и сътрудници на ДС.
  Няма нито един представител от ДПС,който да е взел отношение към паметниците на съветските окупатори.
  Ще приложа за сетен път моя менторски тон и ще кажа,че всеки български гражданин,който не протестира срещу тези паметници на агресия и унижение е комунист.Изключения няма !
  Това е косвен метод за уточнение на убежденията му.По-отвратителни от комунистите са тези,които се правят,че такива паметници няма.Точно това е официалнта позиция на ДПС-за тази партия такива паметници не съществуват,или ако съществуват,тяхната символика не е предмет на интерс за ДПС.

  Ако в ръкодоството на ДПС е налице скъсване с комунистическата партия или разногласия, това е добре,но по-препоръчително е да не се избързва с категорични оценки.Ако има официални изказвания,че ДПС се отаказва от досегашното сътрудничество с комунистите,това е похвално,но засега не е установен такъв факт.

  Цинизма на органа на комунистическата партия “ДУМА” попада в границите на ортодокасалната комунистическа пропаганда. Когато днес комунистите не са доволни от нещо,те винаги намират исторически причини за това.които досега са ги премълчавали.ДПС била противоконституционна.А защо не го казваха това комунисти,когато ДПС работеше в интерес на компартията.Също както съветските комунисти правеха-до 22 юни 1941г. нацистите бяха добри и вернио съюзници и само за една нощ станаха “фашисти”и много зли.
  Правилно е твърдението на г-н Инджев за яростта у Николай Малинов-тя е чиста проба болшевизъм.

 14. А може би БСП реши да се прави на националистическа партия, тъй като добрите червени бабета понамаляха и трябва да се ориентират към друга визия. Току виж БСП и Атака спретнали коалицийка!

 15. Нещо радостно трепна в мен, като дочитах жалостивата статия на Т. Коруев – юридическата легитимност на турската етническа партия била все още висящ въпрос. Дали сега, когато БСП се търкаля към пропастта, няма да се хване за тази спасителна сламка и най-после да свърши нещо полезно от Бузлуджа досега… Не ми се вярва, но много ми се иска.

 16. Не,Николай,няма етнически партии в Бългаия,защото няма закони,които да дават правото на регистриране на такива партии.
  Отделно от това ДПС не води етническа политика ,а политическа.Не налага и не противопоставя свои етнически разбирания по отношение на други етноси.Самите комунисти когато създадоха тази партия пуснаха партенката,че тя е етнически турска.Но твоа беше само за маскировка,важното че ДПС работеше в интерес на комунистическата партия.Коя акт на ДПС беше аникомунистически и с какво тази партия се е противпоставила на БСП.Не им се хващайте за сламките на комунистите. Още нещо-в ръкводтсото на дПС комунистите винаги поставяха по няколко сови хора,дори бивши агенти на ДС.Нещата са много елементарни.
  Не е проблем за българския народ нито ДПС,нито турската народност.единствения проблем е компартията и комунизираните маси.

 17. Делото по казуса ДПС го има на сайта на КС. Можете да си направите справки съдии близки до коя партия са гласували против обявяване на противоконституционност и кои за. Останалото е ала-бала.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.