Ще има ли депутинизиране на МВР?

Не знам дали наказателната акция на проруските местни власти срещу 4 арестувани за антисъветска проява в София българи, се отчита в руското посолство като успех на московския натиск или като автогол. Съдете сами дали на Кремъл е изгодно да бъдат изобличавани неговите адепти в България…

 

В пристъп на озлобление полицаите от ударния среднощен отряд, изпратен да залови противниците на съветската окупация в 3 часа през нощта, са си признали нещо повече от това, че дебнат по заръка на ръководството именно с цел да осъществят подобна позорна акция. Признали са кой стои над тях, кой им оказва натиск.

 

Ако арестуваните българи бъдат призовани като свидетели при едно разследване на случая ще бъде доказано, че руското посолство е източникът на натиска.

 

Имало и български фактори, но главно руското посолство „създава проблеми” на полицейското управление във връзка с опазването на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) от изявите на свободолюбиви българи. Това е било заявено на арестуваните, които са готови да потвърдят чутото публично и пред съответни български власти, ако се намерят такива, желаещи да се поинтересуват за чуждата намеса в българските вътрешни работи.

 

Вижда се, че руската хибридна война срещу България се води на много фронтове и равнища- включително по отношение на едно районно управление в София- и не се изчерпва само с гневни ноти на външното министерство от Москва, в които се настоява за строги наказания за провинилите се пред тях български граждани.

 

Специално подбраните съветолюбци в униформа, които изнесли ( неграмотна от фактологична гледна точка) политпропагандна лекция на заловените от тях опасни за Кремъл български младежи, си говорели в самото полицейско управление помежду си на „другарю”.

 

Това е един чудесен „симбиоз”( между верността и към комунизма, и към путинизма), като би се изразил на развален български език другарят Сергей Станишев.

 

Остава въпросът дали в България има сила, която би се осмелила да превърне казуса в (повече от основателен ) повод за проучване на какво учат българските полицаи началниците им и на какъв принцип се подбират пазителите на реда в днешна евроатлантическа България.

 

 

И още нещо, още един въпрос с понижена трудност: ако в центъра на София е пълно с полицаи, които по манталитет и светоглед не се отличават от биячите на „Атака”, какво ли се случва далеч от столицата, в която избирателите вече четвърт век не допускат на власт ясно заявени привърженици на мутациите на комунизма!

40 мнения за “Ще има ли депутинизиране на МВР?”

 1. Ситуацията е лакмус за политически изроди, преди това точно преди изборите.

  В МВР бих се учудил не ако се намерят 4 служители в патрулка, които са русоблизци, а ако се намерят цели 4 от цялата система, които не душат назидателно руския цървул на альошката.

 2. Господин, ИНДЖЕВ!
  По мое мнение не е необходима специална /неведома/ сила, която да проведе “проучване на какно учат българските полицаи началниците им и на какъв принцип се подбират пазителите на реда в днешна евроатлантическа България”.
  Изчерпателен и еднозначен отговор на въпроса, без увъртания и витиевато многословие, са длъжни да дадат последните пет министри на МВР, начело с генерал Бойко Борисов и подопечният му Цветан Цветанов – оглавявали на високи ръководни постове силовите структури повече от десетилетие!

 3. Веднага отговарям на въпроса, г-н Инджев, НЯМА ДА ИМА по простата причина, че няма условия в България за депутинизация. За да се случи такова нещо, първо трябва да има хора на власт, които да осъзнаят проблема, след това да искат да направят тази промяна, а трето и четвърто е дали ще могат. В България има 60 000 полицаи – ако си представим, че решат да сменят личния състав с нови хора, откъде ще ги намерят тези нови хора, когато самите управляващи са троянски коне на путин. Спомнете си какво стана с Визия 2020. Не ни се очертава скоро да се променят нещата след като и на проевропейския президент не му е май много чист косъма.
  Сутринта по Нова имаше интервю с двама младежи, които са били свидетели на инцидента около Бургас, където се удавиха двете момичета в пороя. Пожарната е дошла 15 мин. след повикването, а са се мотали повече от два часа без да предприемат никакви действия, докато спрат да се чуват виковете за помощ. Докато слушах разказът им, си помислих,че МВР-то действа бързо ако трябва да арестуват “похитителите” на МОЧА, а за всичко друго никакво го няма – битова престъпност, телефонни измами, циганско самоуправство… Казаха го момчетата по Нова – държава няма, оправяйте се сами…

 4. Може би е добре Българския Хелзински Комитет да заведе съответното дело срещу Българската полиция (по-вярно милиция!) за нарушаване на човешките права на младежите, които изразяват мнението си за комунизма, който е обявен за престъпен със закон.
  Така и на съответните български власти ще им се наложи да заработят в крак със законите на страната, а не в синхрон със фашистка Русия и амбасадата й в София.
  Що се отнася до въпроса, че целия така наречен български народ ще плаща осъдената полиция (милиция) – ами ще плаща след като допуска “другари комунисти” да заемат властови позиции.

 5. Павле, и аз задавам този въпрос, но-погледни! Хората на полковнишка и генералска възраст в БА вече би трябвало да са атлантици не само по щат, но и по манталитет. Факт ли е, че 99% от тях гласуват за БСП, че и за атака, факт ли е, че според 99% трябва да се пазим от Гърция и Турция, факт ли е, че под фуражките им трещят залповете на “Аврора”, че още каканижат разни “сумки”, “полоси”, “осколки”, че пусни им КАТЮША-и им гледай сеира! В МВР е същата, че и по-лоша картина с преобладаващ мотив мутризацията, както в МО -съветизацията.

 6. Иво , питаш какво се случва ли ???
  Същото, само че без телевизия, без вестници, без журналисти, без блогъри ,без каквато и да е обществена гласност или подкрепа. Не само че те мачкат , псуват на майка, боксират отзад в ребрата, плашат със сексуални извращения, вкарване в лудницата и т.н. (А на някои и това им се случва. Всеки Полицейски Участък си има Щатни Биячи, които просто тренират на живо месо за спорт) След като излезеш те дебнат за например неносене на лични документи и те разиграват, като магаре на пазар, когато си искат!!! А комшийте-шпиони, ходят по махалата и те чернят по най-отвратителен начин. Накрая идва един Откачен Прокурор и те осъжда, без много да му мисли с фалшиви свидетели или пък ако си супер дребна рибичка и имаш много късмет те подминава пренебрежително но почти никога!!!
  Това се случва в Провинцията!

 7. Нека да кажем истината. Повече от половин век никой не може да мръдне жалоните на поробителя окупатор, защото бясно се защитават и пазят от Москва. Просто е невероятно как тези войници от комунистически, станаха руски, а сега ни ги продават като путински. Всички знаят в България, че тези комунистически войници бяха нацвъкани из цяла България преди половин век от новороденните сталинчета. Те са символ на най тежкото време за българите, като изключим една малка прослойка от кръвожадни престъпници. И функцията им беше да плашат всеки, който може да потърси отговорност за огромните престъпления. Сталинчетата отдавна ги няма за да ги пазят. Комунистите се крият под всякакви чадъри и бои. Никой не предлага България за шестнайсета република на Съветския Съюз. Просто е невероятно изобилието на измислени претексти и лъжи с които една малка група води руското посолство за носа да защитава една кауза отдавна отречена навсякъде по света и причинила огромни страдания. Не може ли руското посолство да проумее колко много залага на фалшивия кон. Не виждат ли колко много българи мразят Русия всеки ден заради тези паметници. Ако Русия се грижи за своя образ, трябва да е първата да иска да се махнат тези символи на поробителя. Уви както в миналото, те продължават на бялото да викат черно и да ни лъжат.

 8. Уважавал съм до сега г-н Бакалов,но уважението ми ще приключи ако не разнищи и проучи този случай.Полицаите вместо да пазят и патрулират по улиците, пазят това недоразумение МОЧА.
  Както бе написал един блогър, паметник се построява в памет на загинали за свободата воини, но в
  България няма загинали съветски войници защото България не е обявявала война на ссср,а са за-
  гивали от препиване и т.н.

 9. Може би трябва да се приложи грузинският опит.Това ,което знам е ,че там почти на 80% са били подменени с нови лица служителите на реда, а полицейските управления задължително са ги правили стъклени/ с големи витрини/ без щори и пердета за да се вижда отвън от гражданите какво се прави там.

 10. Колко трябва да си тъп, за да документираш за историята, и то в обвинение към българи, зацапаните вече надписи по ПСА! Аз например не бях разбрала, че е имало и други надписи, освен “окупатори”, затова съм благодарна на родната МИлиция!

  „…непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изрисувал със спрей в син и червен цвят паметникът на Съветската армия с надписи „окупатори”, „70 години подмяна” и „завоеватели” Престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. Чл. 20, ал. 2, вр. Ал. 1 от НК.”

  Едно кратко видео от “непристойните и обидни” действия:

 11. Чакаме отговор и адекватни действия от министър Бакалов.Дали ще се намери журналист,който да се осмели да го попита

 12. Тази милиционерска акция потвърди една истина известна на всички. Задоволяването на “скромното” искане на московските комунистите след окупацията да имат вътрешното министерство и правосъдието от 1945 г., съвсем не се е променило за последните седемдесет години. И съдиите съдят и прокурорите “преследват” както им наредят от Партията. И милиционерите си говорят на “другарю” и слушат директно Москва. България се управлява по старому както някога, сега с “разрешение” да членува като троянски кон в Европа и НАТО. Нали г-н Паси беше кандидат да води НАТО. Някога също така ни бе “позволено” да обслужваме чужденци по Черноморието, но чуждата валута се прибираше направо за Москва, а българите плащаха за строежа и подържането на хотелите и храната, както и парите за вербуваните “полезни глупаци”. Така и сега сме “европейци”, но правим това, което ни кажат от Москва. Членуваме в НАТО но купуваме руско оръжие. “Европейската ни полиция” е съставена от старите “другари” и преследва също както милицията “антисъветски прояви”.

 13. “…си говорели в самото полицейско управление помежду си на „другарю”.”

  Горното “казва” много и показва, че докато хора обръщайки се на “другарю” са на ръководни постове и “бдят” за нашата сигурност, никаква промяна няма да се случи.

 14. За слепите и глухите само не е Йсно че ‘КОЙ’ дърпа конците и на сегашното правителство. Същият ‘КОЙ’ дето е константна величина в БългариЯ от 70 години, а българите и до днес като малоумни излизат с десетки хиляди да питат кой е ‘КОЙ’ на площад Нардно събрание вместо да са пред посолството на ‘КОЙ’ това огромното дето е срещу парк хотела с името на столицата на ‘КОЙ’

 15. Аз не разбирам защо всички са някак си учудени, особено от обръщението “дрюгарю”, което битува в Мвр и армията. Това си е така от 1990г.
  Но ако това ще е някакъв тест, то ще е тест най-вече за ДСБ!!
  Сега тази партия е ДЛЪЖНА да използва парите си събрани от партийни субсидии и да НАЕМЕ нужните адвокати за да заведе дела на всички инстанции както в БГ така и в ЕС от което сме неотменима част!!!
  ДСБ като партия са длъжни този проблем да се разпространи навсякъде из европейските новини и медии, а де да седнат ПАК със скръстени ръце!!
  В противен случай-язък!!

 16. Някой може ли да каже имаше ли изявление от някоя от партийте дето се смятат за десни по случая със задържането на 4те български патриоти – такова изявление или липсата му е един месец преди изборите е един изключително сериозен тест за това колко десни са десните.

  За депутинииране, десъветизиране, дерусифициране, демутриране и нормализиране на МВР съвсем не е достатъчно да бъдат уволнени ВСИЧКИ полицай без право никога повече да заемат длъжности в системата, да се изгради железна и неподкупна нова полиция както направи Саакашвили. Поне толкова важно е страната да има и лидер като него, защото той ще нареди подобно нещо да се случи. Това е рецептата. Нашия Саакашвили надали е роден.

 17. Кобляков: “надзирателите, открито подкрепят Владимир Путин. Те не се притесняват да ми казват: “Николай, какви ги приказваш? Путин е единственият, който може да победи Америка. Тук, в България, Америка направи много злини.”

  Все си въобразявах, че лустрация трябва да има за високите и средни нива на държавната и общинска администрация.
  Действията на милиционерите на ниско ниво – сержанти от N-то РПУ говорят за 2 неща. Първо, че те действат според нарежданията на началниците им, в съответствие със собствените си разбирания. И второ, че трябва да се чегърта до дъно! Мракобесието и ретроградието на 1-во РПУ от София от години наред са показателни за тази крайна необходимост!

  Не е нужно да откриваме топлата вода, примерът на Грузия, която без да е в ЕС и НАТО направи следното:

  “Един от красноречивите примери от Грузия за това как се действа, когато съществува воля за провеждане на реформи, е масовото уволняване на близо 40 000 полицаи за един ден през 2004 г. Новите служители на реда са професионално обучени и приемат нови етични норми, което помага да се реформира корумпираната система, наследена от Съветския съюз.”

  По-подробно на http://www.mediapool.bg/sedem-godini-koito-promeniha-gruziya-zavinagi-news188966.html

 18. Като Първо няма второ!
  /цитат от рекламен календар на РПУ за 2014г. /…

 19. То зависи за колко далече от София питате и в коя посока. Щото от едно определено разстояние (в западна посока) нататък нещата са си общо взето наред. Например като минете Белград и още един час нататък вече се чувства доста сериозен напредък… Като стигнете до Загреб – съвсем, съвсем различни стават полицаите. Не се пазариш с тях, не се бъзикаш, не търсиш общи познати. Като продължиш, да речем, към Виена – там вече дори не говориш с полицаите. Само слушаш и ако разбираш, кимаш с глава в знак на съгласие. Ако не разбираш, пак кимаш. В Брюксел пък те не говорят с теб – само ръкомахат и не ти минава дори бегла мисъл да не се подчиниш. За Германия да не отваряме приказка… А в Русия в общи линии бият.

  Зависи накъде ще тръгне човек и колко време ще върви – навсякъде има по нещо интересно. Но едно е ясно – не трябва да остава тук. Тук няма вече нищо интересно. Пак сме там, откъдето уж щяхме да тръгваме нанякъде. А тръгнахме ли изобщо?

 20. Що се отнася до въпроса, че целия така наречен български народ ще плаща осъдената полиция (милиция) – ами ще плаща след като допуска “другари комунисти” да заемат властови позиции.

 21. Първо Главно управление на МВР е най мракобесното и анти българско учреждение в страната.Ходила съм в подделениета им на ул.Раковски и бул В.Левски да се оплача за разбит и ограбен апартамент,а те ми вдигнаха скандал*Какво си мисля аз това ли им е само работа да освидетелствуват само кражби*.Чаках ги 4/четри/часа да дойдат на 50 метра.С извинение когато минавам покрай това Управление в устата ми се събира слюнка и едва надмогвам себе си.
  Питам аз къде е Гл прокурор който трябва да защитава държавността и гражданите,а не само Мафията.Особево показателен за това е случаят с погрома на банка КТБ.Как така МВР ще издевателствува срещу хора протестиращи срещу забранен от Закона строй-комунистическият.Този паметник на Армия окупаторка трябва да бъде съборен дрез протест на Гл прокурор г-н Цацаров,ако той наистина защитава държавността на България.Още повече,че има решение на Народното събраниГ-н Цацаров ГЛ прокурор на Бъгария ли е или е слуга на Русия?Нека сам да си отговори.

 22. До СТАМБО & ULIAN:
  Няма защо да се възмущаваме, че комунягите са … комуняги. На калпав моряк и водораслите му пречат. По въпроса защо и днес “99% от тях гласуват за БСП, че и за АТАКА”, а други 99%… и така нататък, трябва да питаме правителството на ОДС и в частност вътрешния му министър! За да се проведе лустрация не е обезателно необходимо да се сменя конституция, нито да се приема специален закон /стига и този от 05,05,2000/. Не е права СИЯ – нямаме 60000 милиционери. В действителност едва ли са повече от половината – останалите са политкамисари и чантаджии-синекури. И не са никакви супермени, експерти, професионалисти и дори ченгета. Повечето са андрешковци-мързеливци, безскрупулни тулупи, биячи със садистични наклонности, всичките – верни на “червеното знаме”.Тази група лесно би могла тихо и кротко да се лустрира – достатъчно би било въвеждането на тестове /писмени!/ за защита на професионалните умения, включващи неформална грамотност,IQ, геополитическа ориентация и провелка на физическата боеготовност. За втората група – просто съкращение, предвид ограничения в бюджета и модернизация на административно-управленческия процес.
  Само че, за да се проведат тези мерки, първо е неизбежно необходимо да се роди Саакашвили и българското племе да го припознае!

 23. Здравейте,
  Никой не се учудва, всички са до болка тренирани и обръгнали от повсеместния промосковитет но и никой не си спомни как един от въпросните министри на вътрешните работи посъветва българите да си е*бат майката като натърти че те ще са винаги с русия т.е. ЩЕ СА ВИНАГИ СЪВЕТСКИ БЛЯДОВЕ И БЛЯДКИ.
  Хвала на четиримата смелчаци, единствени отказали демонстративно да следват съветския му “съвет”.
  Блядският крив макарон през който вече 25 години предлагат на българина да “прогледне” към Европа и който прави задължително CURVa през Москва трябва да бъде счупен и само така той ще може да види някога Европа и прогледне истински. Както и да бъде изваден от окото му и този трън какъвто е МОЧА.
  Затова си мисля че трябва може би деПУТАНИзация преди депутинизацията.
  Гордея се и със землячката ми Нина Денева. Браво Нина!!!

 24. Към Владо
  е ти сега ще изкараш ,че ПП ДСБ е виновна за арестта на протестиращите пред МОЧА,че не може да ги защити.Откъде накъде.Протестиращите може да не са членове на ДСБ.Аз например не съм член на тази партия а само симпатизант на този етап.По този начин ти оневиняваш плужеците от МВР и Прокуратурата.,които ние храним за да ни защитават

 25. Извинете, че се повтарям:

  09.09.2014 г. (противен избор на дата) – краен срок за подаване на заявления в дипломатическите/ консулските представителства или чрез сайта на ЦИК за гласуване в чужбина:

  https://www.cik.bg/foreign_register_pi2014?

  Моля, напомнете само на тези, които биха гласували с разум.

 26. Йордан Бакалов който също се домогваше до поста шеф на СДС по времето когато бб лансираше карловското си протеже Кабанезнамкойси е уникат. Ето до какво инфо се е добрал за него Тони Филипов, д-р благодарение на нецепещият никому басма бивш син депутат от Пловдив чешита Христо Марков.
  “В toross.blog.bg, блог, за който мисля, че е на пловдивския седесар Христо Марков, чета : „Внимание! Готвят кретен за вътрешен министър. Президентът Плевнелиев е или комунистически слуга или слабоумен.”

  Чисто философски, не за случая, ще вметна, че не е задължително нещата да са в дизюнкция. Може да са и в конюнкция.

  Без да ви натрапвам мнението си, кукувичката доста би се колебала къде да се засели за постоянно. Сн. Клуб Z

  Става дума за Йордан Бакалов, който се завъртя из медиите като кандидат за МВР в служебния кабинет. И не просто се завъртя, ами и ще стане… Преди 2-3 г. в същия блог се появи статия, в която се казваше, че Бакалов ходел от Асеновград в Пловдив да си преглежда мейлите. И останал изненадат като научил, че може да ги отваря отвсякъде. Ако е верно, „идиот” не стига…
  Споменаваше се и за книгата, учебно помагало за НБУ, на Бакалов – „Теоретичен модел на политика за сигурност и граждански контрол в РБ”. Книга, която още с първото изречение те халосва по главата: „Политиката в най-общ смисъл е процес, при който група взима общи решения”.
  Определение, което можем да приложим към всяка дейност, в това число и шведската тройка. Но шведската тройка, с някои изключения, не е политика. В книгата има научни дефиниции на сняг, поледица, вятър… „Снегът е валеж, който обикновено се образува високо в атмосферата от водни пари при температура 0 градуса”. Обикновено, а по изключение?
  Ето още един цитат, който зашеметява изкушения в академични занимания ум: „Йерархичността дава определени пълномощия и налага съответните отговорности на стратезите от различните нива на йерархията.”
  И тоя титан ще е министър. Знам какво ще кажете. Че едва ли е по-глупав от Цветанов. Да, това практически е невъзможно. Обаче ми се щеше някой умен да се намери.
  Ама като няма – няма.”

 27. Към г-н Тинков
  И какво като се проведе лустрация.Като нямаш насреща си наистина органи защитаващи държавността.Кой Гл. прокурор е защитил досега антиком закони?Никой!Всичко е пунт и пластика.Мижи да те лажем.
  Масово явление е политици да защитават руски интереси.Да не търся примери.Всички ги знаете.Някой Гл. прокурор да е протестирал?Никс,ниенте,нельзя,хич. Няма,Няма!

 28. Г-жо Савова,
  не съм “изкарвал” нищо. Че ДСБ е длъжна да ги защити-ДА ДЛЪЖНА Е!!!!
  Не е задължително да си член на някоя партия за да получиш защита.
  Тези хора са наистина постъпили смело и в момента са жертва на своеволията на УПРАВЛШВАЩИТЕ, които са абсурдни. И тези хора имат нужда от ЗАЩИТА, която не всички от тях може би могат да си позволят финансово. Затова е и БЮДЖЕТНОТО /от нас платено/ ФИНАНСИРАНЕ КЪМ партиите, да ГО ИЗПОЛЗВАТ ЗА защита на хората от абсурдните закони и ДЕЙСТВИЯ на управляващите.
  Относно думите ви ” по този начин ти оневиняваш плужеците от МВР и Прокуратурата.,които ние храним за да ни защитават” те са си само ваши и не ми ги приписвайте на мен. Никъде не съм писал подобна комбинации от думи.

 29. Принципно, младите кадри на МВР са от семейсъва, доволни от и преданни на ТОШИЗМА. Те са ясни, Някои от тях дори се считат за дисиденти със своята путофилия.
  В Бългатия големината на филията зависи от русофилията. Интересофилите могат да се вживяват като патриоти, но те са на страната на Палача /Русия/.
  Не може :Хем Пути-парец в джобец,
  хем душу в Рая…

 30. Като стана дума – някой би ли могъл да посочи друга страна в света, в която контингентът на МВР да е два пъти повече от този на МНО? А вчера БНТ изнесе данни от официалната статистика, според които в последните 2 години се отбелязвал срив в разкриваемостта на престъпленията. Към настоящия момент от три извършени тежки престъпления се разкриват извършителите на едно!

 31. Пускам ТV-тo По единия канал тече научно популярен филм в който се говори за “Америкамските финансови акули” в Коста Рика. По друг канал СидерУФ плюе Едвин и министър Шаламанов. Пускам радиото “12+3”, където Волгин и Копринка Червенкова
  коментират Депутатите на ГЕРБ в калта. Така за нула време се почуствах отстрелян от наемиците
  в Руската информационна война срещу България. Къде е ДАНС? Къде е ДАНС?

 32. @ Към D.SAVOVA
  Не сте права – лустрацията би била от огромна помощ; представете си препарат за въшки на ниво държавна администрация.
  Но имате право, че не е достатъчна.
  Както М. Неделчев много точно каза в Дневник: ‘Не извършихме системна декомунизация на страната’.

 33. Г-н Инджев, ето един цитат от много информативната статия на Дневник от днес, от очевидец на нашето “Освобождение от фашистко иго”, който никой не може да нарече русофоб, той е бил швейцарски журналист в България по това време:
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/09/09/2377275_na_9_septemvri_v_bulgariia_video/
  Според мен си заслужава препечатване, особено последното заключение:
  “За пръв път комунистите заговориха с тон сякаш са истинските господари на България, с тон, с какъвто никога не биха се осмелили да говорят преди Червената армия да окупира страната.”

 34. До D. SAVOVA:
  И кой, уважаема госпожо, очаквате да ни предостави на тепсия “органи наистина защитаващи държавността”?
  И що за странна представа – Гл. прокурор – защитаващ закони и протестиращ Гл. прокурор?!
  Единственият ефективен подход е отстраняването на кремълската пета колона от властта!По всяка вероятност това няма да стане със специален закон, нито с “тумби и танании”, а ловко, тихо и полека,”под упойка” и с хирургическа прецизност.
  И нека не се забравя, че Саакашвили се опира на мощен и надежден екип и осъзнатата политическа воля на нацията си – иначе би последвал съдбата на нашия Стамболов.

 35. Г-Н ТИНКОВ,
  не съм юрист,но смятам,че Гл прокурор е адвокат на Държавата.Той защитава ДЪРЖАВНОСТТА.25 г. не случихме на Гл.прокурор.Да сте чули някой от тях да протестира в защита на закона за *обяване на ком.режимаза престъпен*Аз знам защо Вие казвате горните думи.Не че не са верни.А те са: *Защо провителството на СДС с премиер Костов не направи лустрация*.Убедена съм обаче,че правител. на Симеон щеше да отмени този закон като *дескриминиращ*Още повече,че нашето общество се състои от голям брой комунисти.явни и неявни сътр. на ДС.Защо не апелирате сега към ГЕРБ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЛУСТР.ЗАКОНИ?Нали са дясна партия.Смятам,че това няма да тикне нашето очщество напред.Извинявайте ,но смятам,че Вие искате да уязвите по скоро накой като Костов например.Това не върши работа на никой.Така мисля аз.

 36. Уважаема, госпожо SAVOVA,
  уверявам Ви, предположенията /подозренията/ Ви са неверни:
  1. Гл. прокурор не е адвокат, а ДЪРЖАВЕН ОБВИНИТЕЛ.
  2. Гл. прокурори не са природно явление /бедствие/, поради което не се СЛУЧВАТ, а се назначават/избират.
  3. Ролята на Гл. прокурор не е да “протестира”.
  4. Законите не се нуждаят от защита.
  5. За Ваше успокоение, категоричното ми мнение е, че в рамките на моя съзнателен живот, България не е имала по-достоен и по-успешен Премиер от Иван Костов.
  6. Твърдението в т.5, съвсем не ми пречи /и не ми отнема правото/ да виждам грешките и пропуските му.
  7. Позицията ми, декларирана в предходните два постинга изобщо не визира минали събития, а е отправена към предстоящото.
  8. В политиката няма “ако” и “щеше”, дори когато самата Вие сте убедена.
  9. “Не апелирам към ГЕРБ” нищо, тъй като не съм инфантилен /меко казано/.
  10. Никога не съм твърдял, че ГЕРБ са дясна партия. Напротив!
  11. В българското племе ляво/дясно не е разделителна линия /ако изобщо е/. Вече се уморих да го повтарям – истинската разделителна линия е по разлома “ЕврАЗИЯ/Атлантика”.
  12. Подозренията Ви, че искам да уязвя когото и да било почиват единствено на собствената ви свръхчувствителност по темата.
  От една и съща страна на барикадата сме. Не тропайте на отворена врата.
  С най-добри чувства!
  🙂

 37. И въпреки всичко никой не маже да ме убеди ,че Боико Борисов/канещ се да ни управлява отново/и Гл прокурор Цацаров не са две лица от една и съща картина рисувана от Путин.Жална ни майка.

 38. “Назначенията” в родната ИМ милиция продължава да се прави , както след 1944г.. Партийните назначения са си чисто лични още от тогава. Е не може един милиционер , подчинен по “партийна” и роднинска линия да е “слуга на данъкоплатците си”. Това е единствената характерна черта на “народната милиция” още от създаването й, защото други няма.
  Дори и да има професионалисти те не могат да се изявят заради привилегированите лични параШУТисти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.