Българското МВР е все още с Ленин на шията

20141008_174658ТОВА НЕ ПРОСТО ПОРТРЕТ НА ЛЕНИН- ТОВА Е ПОРТРЕТ НА ЛЕНИН, КОЙТО ВИСИ НА СТЕНАТА НА ЕДИН КАБИНЕТ В СТОЛИЧНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В НАШИ ДНИ!

Спорът между студентката Борислава Латинова в нападателната позиция на обвинителка ( в тандем с нейния баща) и една анонимна до преди ден полицайка е на път да претърпи обрат в очите на общественото мнение, а и на друго ниво. Какво нещо е информацията, когато я има – чудеса може да направи, преобръщайки един „спечелен мач”!

 

Все още спорът е формално в плоскостта на класическия цуг цванг: дума срещу дума. Полицайката Нели Върбанова напусна анонимността и се защити след почти седмица мълчание и игра на криеница от страна на МВР. Някъде по началническите върхове явно са прозрели истината за истината като най-добрата политика.

 

Урокът за параноичните началници би трябвало да е ясен: прозрачността и откровеността са силно оръжие, когато си прав! А когато мълчиш и оставяш другата страна да говори, печелиш само негативите, които се надяваш да заметеш под килима на мълчанието.

 

С появата си пред телевизионната публика полицайката спечели по точки с поведение и дори с аргументи, макар да няма официално заключение дали тя наистина е извършила унизителен обиск на Борислава Латинова на публично място. Косвените доказателства са в това, че Латинова крие (поне) две много важни обстоятелства: че има полицейска регистрация и че се представя пред публиката с подставено лице на мястото на истинския й приятел, който също е регистриран в полицията за предишни деяния. Няма как полицейската служителка да си „измисля” факта за регистрирането на Латинова за кражба в миналото.

 

От намек на полицейски началник, който се застана пред телевизионните камери днес заедно с полицайка Нели Върбанова, става ясно, че полицията вероятно разполага и с видеоматериал от мястото на събитието, който никак няма да бъде от полза за обвинителката и тя може да се превърне в обвиняема за клевета и набеждаване.

 

Защо всичко това изплува едва седмица след зрелището със сълзите на Латинова, наводнило българското медийно пространство, е въпрос към полицейските шефове. Но той не е единствен, ако разширим обхвата на питането.

 

Нормално е всеки, които се чувства подведен от Латинова, да потърси също някакво обяснение (да не кажа и „оправдание”, че се е поддал на една необяснима за здравия разум на този етап манипулация). Това обаче е най-лесната линия в този сюжет.

 

Трудното е друго и то е свързано с осмислянето на общата картина. А в този мач МВР никак не е победител- от разгласения случай с пияния граничен полицай, убил бебе в едно българско село с автомобила си, до премълчавания все така случай ( освен в ivo.bg и тук-там другаде в интернет) с колективния арест на 8 септември сутринта в центъра на София при полицейска засада, поръчана от руското посолство.

 

За разлика от шума, който се вдигна около ( и от Борислава Латинова, която дори не е била задържана), за арестуването на няколко български младежи, обвинени, че са написали истината за съветската окупация на България със спрей върху най-големия символ на тази окупация в центъра на българската столица, цари полицейско и медийно мълчание.

 

Да припомня в едно изречение: след като е бил сформиран специален екип от цели 10 души, който да дежури всяка нощ в Първо районно управление на МВР (по настояване на руското посолство, както признава пред арестуваните по-късно едно от лицата в униформа ), на сутринта на 8 септември са били заловени български момчета и момичета със спрей в ръце пред най-видния жалон на съветската окупация в София.

„Жалони на робството” нарича съветските монументи в България в свое писмо до българските медии преди повече от 10 години не друг, а най-именития между авторите на скулпторите и орелефите на този монумент професор Любомир Далчев.

Ето няколко извадки от знаменитото му послание.

В-к „Труд”, 28 юли, 2004 г.

Проф. Любомир Далчев
ЖАЛОНИТЕ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ

„В печата, пък и устно, комунистите се стараят с различни доводи да убедят нашата общественост да не се поддава на своите чувства и възмущение и да запази паметниците, построени през времето на комунистическата диктатура. Това е намерението. Доводите са: тяхната голяма естетическа стойност и принос към българското културно богатство. И с това се изчерпва въпросът. Изпускат се съществени проблеми, от които зависи резултатът. Какво увековечават тия монументи? Националното самочувствие и гордост? Първо да помислим за моралното право на защитата и едва тогава за тяхната художествена стойност, ако я имат.

Още с идването си на власт комунистическите лидери побързаха да изявят своята голяма благодарност и още по-голяма сервилност и подмазване на узурпатора за подарената им власт и подкрепа. Варна стана Сталин и улиците по селищата (бяха) прекръщавани с имената на комунисти, българи и руснаци. Това бе на първо време и също недостатъчно. Започна изграждането на паметници по цялата страна, за да се изтъкне и възвеличи „любимата партия” и хората, които я ръководят. И не само българи, но и руснаци, които дори нямат нищо общо с нашия народ и история. Това беше най-важното и належащото за режима. Паметниците на Съветската армия и на съпротивата станаха задължителни за всяко селище. А същите тези лидери с настървение рушаха нашето минало и култура.

 

И сега редно ли е на нашата българска земя още да стърчат паметниците – жалони на робството и жестокостта, на неправдите и униженията, на страха и подозрението.

Никой народ няма да позволи и приеме такава гавра – да търпи паметници за възхвала на своите поробители. И никъде по света няма такъв един абсурд, какъвто искат да ни наложат комунистите.

С непрестанните си саботажи и своето гнусно поведение и лъжи те и сега доказват категорично, че не са българи, нито български поданици.”

При арестуването и задържането с белезници пред въпросния жалон на съветското робство на две оковани българки полицаите отправили пожелания да бъдат изнасилени от цял отбор футболисти и да нямат деца. Държали им псевдоисторически и политически речи как нямало да ни има като българи и сме щели да говорим на турски сега, ако не били „освободителите” ( от 1944 г.!). В самия участък полицаите се обръщали помежду си на „другарю”, а (поне) един от тях признал, че поръчката за дебненето и ареста идва по линия на руското посолство.

Потърпевшите са подали жалба, но към нея и във връзка готовността им да свидетелстват няма нито медиен, нито управленски, нито политически интерес.

Как точно да стане скандал, че да се чуе гласа на свидетелите що за политическа полиция на подчинение на руското посолство си имаме?

Може би ще помогне медиите и началниците в държавата ( нали между тях има заявени „антикомунисти”!) все пак следното доказателство за несъстоялата се декомунизация и десъветизация на българското МВР. Доказателството виси на стената на един полицейски кабинет под формата на портрет на Ленин.

 

Виси не другаде, а в Софийската дирекция на вътрешните работи. А след като точно там си виси без проблем, защо да не си стърчи и възхвалата на Сталин и неговата вероломна окупация на България в центъра на София, нали така!?

 

 

 

 

27 мнения за “Българското МВР е все още с Ленин на шията”

 1. Няма майтап, виждал съм тук-там, че още по стените на участъци на “нашата милиция дето ни пази”, и онази “сентенция” на изверга Дзержински (неговото чучело, апропо, го бяха сринали в Москва по едно време, но после чинно пак го издигнаха, ну,как, негов наследник управлява Русия)- “…чисти ръце, хладен ум и горещо сърце”. Да вземат да ги подредят като портретите на членовете на политбюро едно време-Гошо, Тошо, Мако, Дако, Пеко, Тако, Тано, Цола, Цоло- че и те- Джержински, Менжински, Ягода, Ежов, Берия, Лев Главинчев, Мирчо Спасов, Газдов, Горанов, Гогов-да се знае ясно, чие завети изпълняват тумбаците!

 2. Смятам и мисля категорично че не съм в погрешка ако посоча и името на поръчаният от полицая футболен отбор-изнасилвачи. Това безспорно трябва да е любимият тим на началството с портрета на Ленин-ЦСКА-София. А уж Левски-Спартак беше ведомственият клуб на милицията. Но кръвта червена не става благородно синя.
  Разбира се, всеки има право независмо от служебната си позиция на своите футболни пристрастия. Само че, в живота няма случайности. Има само неопознати закономерности.
  Сега, аматьорът на интернета до степен всеки ден да бие път с мотрисата Аценовград-Пловдив за да си проверя “на място” елпощата
  е на ход. А дано, ама надали. Защото за него е очеизвадно, че само го вълнува да си впише в CV “служебен министър”. А за началника от столичната дирекция на МВР и преди и днес и утре “Ленин е по-жив от живите”. Що ли не съм изненадан.

 3. Милиционери са си нашите служители на МВР-то ни! И по манталитет, и по “образование”, и по подготовка, и по действия, и по знания, и по послушание (към повика на болшевишкия государ), и по начин на мислене… А и какви да са – никой не ги е учил, че човекът има достойство, което те – полицаите (каквито се титуловат) трябва да бранят и защитават, и да не накърняват при задържане (арест), че задържаният има права, които те – полицаите (каквито се титуловат) не трябва да накърняват дори при и след ареста ЧОВЕКА. Те са (на)ичени от Ленин, чийто портрет висеше доскоро (а и днес все още както доказвате със снимката) във всяко управление на “народната” милиция и всички му се кланяха – на въросния Ленин, който е башата на терора на собствения си народ!

 4. Освен портретите на Ленин в кабинетите им, дълбоко в главите на началниците на МВР са забити СЪРП и ЧУК (като в снимката, която често се показва в блога на Сугарев, която аз я приемам, като негов автопортрет). И нищо не е в състояние да го премахне от там.

 5. @GEFRGI NIKOLOV
  Сбъркал си адреса! Това, което си написал и “измислил” в пълна сила се отнася до друг отбор (футболен), отбора и на мафията, за жалост носещ името на една светла личност – АПОСТОЛА.

 6. Ами това е положението, след като си избираме такива нищожества като интернет-металургът, който като комунистическите “дялани камъни” изведнъж незнайно как още в 40-то НС стана “експерт по сигурността” (Бог да ни е на помощ от подобни “експерти”).

  И докато матрялът масово се интересува от ракийки, салатки и чалга, докато самотни мохикани като стопанинът на този блог всуе се опитват да отварят очи и да нагънат четвърта или пета мозъчна гънка у същия матрял, и докато ние, останалите, “смело” пишем в подкрепа, но се снискаме, когато дойде момент да излезем на улицата, площада или пред МОЧА – ТАКА ЩЕ БЪДЕ. И НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ, защото с пръдня, с извинение, боя не става!

  И защото в крайна сметка всяко стадо си заслужава и водача, и коляча!

  Респект, г-н Инджев, въпреки всичко!!!

 7. С разрушаването на съветските паметници ще започне истинският български преход към независимост, демокрация и европейски ценности.

 8. Аз не съм склонна да приема обясненията на полицайката, макар че изглежда искрена. Фактът, че беше необходима почти седмица “да излязат с истината” е много подозрителен. Трябваше им време да изчовъркат черно из под ноктите на момичето. Много хора се оказаха сътрудници на ДС без да имат хабер, че са сътрудници, че една регистрация на кражба няма да спретнат тия. Постъпва се по известия на всички начин – отклоняване от същността на проблема – сега пък гаджето и не бил този с който се появявала по телевизията и т.н. Вече няма нужда и от детектор на лъжата – Кулезич като те погледне в очите и ще каже дали лжеш или не. Цветанов чухте ли го как мазно говори – направо друг човек, преживял катарзис, чист и неопентнен. Не се хващайте на манипулацията, работата не е чиста, дори и да изкарат момичето виновно. От къде сте сигурни, че точно тази е била полицайката. В униформа всички изглеждат еднакво – в два часа през нощта, пияна компания, винаги няма да си сигурен кого точно си видял. Не се е представила, няма обозначителни знаци, дълго време я криха, сега изведнъж решиха да бъдат прозрачни. Не ми се вързва тази работа. Оставам на страната на момичето. Нали знаете – закъснели обяснения не се приемат.

 9. Как няма да ги има старите портрети. Колко български професори историци, писатели, журналисти, интелектуалци, учители се дигнаха да напишат истината за онова мръсно време. Колко фалшива информация от уж “бившите” се печата и сега у нас и на Запад. Погледнете в София поставения на високо въоръжен комунистически войник, изправен да сразява НАТО, САЩ и всички българи. Този паметник никой не може да мръдне шестдесет години. Същото още по на високо в Пловдив и много други места. И всички знаят, че тези паметници са ФАЛШИВИ и НЕ СА БЪЛГАРСКИ, защото цялата българска армия единствена от другите сателити, се би девет месеца на страната на съюзниците и много български момчета дадоха живота си вместо много руснаци. А комунистическата армия нито се беше била в България или за България. За каква българска признателност може да се говори. Тези паметници бяха направени по ЗАПОВЕДИ на пропагандата от КПСС десетина години след войната от най отявлени сталинисти. Само изпълнението и разноските са български. От комунистически, те бяха прекръстени съветски, после, руски, а сега путински. За загиналите българи паметници НЯМА, но ПАЗАЧИ И ПОКЛОНИЦИ на ФАЛШИВИТЕ и ЧУЖДИ паметници колкото щеш. Даже се надпреварват да хулят тези, които имат смелоста да кажат истината. А руснаците вместо благодарности за огромната търпимост на лъжи и грабителство, ни наричат неблагодарни роби.

 10. Едно допълнение. Ако се разровят стари архиви, ще се види, че още тогава Далчев и авторите на градоустройствения план на София архитектите Васильов и Цолов са имали смелоста да се противопоставят за мястото на паметника като неподходящо. Според Далчев са им казали, че мястото е определено от Москва и да си затварят устата.

 11. С очите си видях на стената на пожарникарски чиновник в 06 РСПАБ в София плакат-портрет на Путин.
  Веднага се възмутих на глас от факта, че в българско учреждение виси портрет на фашистки диктатор, обявил НАТО, т.е. и България, за “враг”. Лейтенантът (тия са с военни чинове по сАвеЦки) смутено го прибра в чекмеджето.
  … Започна разглеждането на проекта ми, много придирчиво и заядливо.
  Откри “под вола теле” – някакво написано в чертежа, но ненаписано в записката предписание за височина на парапет.
  Поиска ми личната карта. Дадох му я с изумление.
  Състави ми акт за 200лева за това “нарушение”. Репресия за това, което му казах за Путлер.
  Естествено, актът беше обжалван и отменен.
  Но в мен остана впечатлението, че български лейтенант е “по-овпутен” от нашистите-руснаци.

 12. Г-н Инджев , и вие ли се хванахте на милиционерския номер с детектора …. ?!

 13. Чета ви Братя и Сестри и се чудя какво ще правим с нашата Държавица. Няма човек около мен да не се е оплакал, че тя просто липсва. Дотолкова е Мижава, че едва се забелязва. Не мислите ли, че е време за сериозни мерки срещу Боклука, който ни краде а после се крие зад разни мижави държавни чиновници. Друга държава ни трябва и друга нация. Тази е една Паяжина оплетена от нашите душмани!!!

 14. До бюрото на началника на трудовите посредници в Бюро по труда-Стара Загора виси портрета на Путин!Вижда се, ако евентуално те покани да седнеш – отстрани, в ниша, между други снимки,мисля и картички.И,забележете, под портрета на…Левски.От доста време вече е е ясно какво е общото помежду им??!
  Не запомних името на началника,хубаво,съвременно българско име и фамилия – за разлика от моето –
  Юрий Хаджиев.Но тия дни ще разбера и ще го публикувам.
  И още нещо-същият със саркастичност и /късно разбрано за мен/ самодоволство обясняваше, че за курсове за преквалификация все не се намират пари, че трябва да се запишеш едва ли не година преди това.”А-а-а, Вие сте двадесети по ред – никакъв шанс!”.
  С това се занимава големия специалист и шеф /простите, начальник/ на борсовите агенти и курсове за преквалификация – ами сигурно няма с какво друго.Освен да се любува всекидневно на Путин…и да черпи кураж и дръзновение.За какво ли?

 15. арх.Веселин Недялков и колеги,

  Ако надникнете в общата бърлога на повечето русофилистки организации у нас-бившия дом за българо-сесесерска дружба на “Евлоги Георгиев”, ще ви прилошее от омерзение. Убеден съм, че там няма само портрети на Путинайкин в цял ръст, тонове луксозни книжни и вестникарски отпадъци, които се печатат и разпространяват с кагебистки пари. Това-без параноя!- е център за подривни действия срещу България! Но я да видим дали ще се намери депутат да поиска отговор от тумбаците и хрантутниците какво вършат по основното вражеско направление- Русия! (ДАНС вчера арестува…..пом.-кметицата на Долно Уйно, пардон- на Брезово, ама я пусна!-това се им обектите и подвизите!)Ще ги попита ли някой дали следят мръсните парични потоци по “руските имоти”? Няма! И помнете ми думата- пак с декларация на национално съгласие и за дружбата с Русия ще започне и този парламент!Като онзи от 1997 г. с АБСОЛЮТНО синьо мнозинство, когато комунягите кротко каканижеха “е, поне не ни мъчете много, като ще ни убивате…” Тогава ги пометохме,… за да правят кариери филчевци, стоянсталевци и още хиляди червени отрепки, съветски агенти, морални уроди и изроди… Ей това не ни прости народът! Тогава той искаше само мъст над онези, които го направиха просяк и скот по опашките! Днес румэн гэчэв не слиза от телевизиите? Всичко е приключено, забравете!

 16. Ето го Паяка!

  Няма ли кой да ни Оттърве от тази Натрапена “Любов”. Ужас !!!
  Според Предателя тома андонов излиза, че Герои на България са само тези, които “Обичат” Русия!

  http://rusofili.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D1%81/

  Всеки българин трябва да носи Русия в сърцето си
  Публикувано от: Олга Гурска
  Наш дълг е да възпитаваме у младите любов и признателност към нашата освободителка, казва пред в. “Дума” представителят на фондация “Героите на България” Тома Андонов.

 17. Инж. Симеонов, тълкуването ми на снимката е адекватно. Вдясно е сифилистика, агента на Парвус, изобретателят на концлагери за собственият си народ, бащата на империята на злото. Вляво и над, забележете, над фотото на националният ни отбор е този на българското менте на ЦДКА-Москва. Създаден, случайно или да на 5 май, РД на Карл Маркс.
  Клубните пристрастия в конкретният случай съвпадат с “конгениалната” мисъл на Гацо Стоянов. Дългогодишен халф на ЦДНА. “Червени в спорта. Червени в политиката”.
  Едно на ръка, че всички профотбори в клубният ни футбол, малко или повече, са в ръцете на мутро-мафиотите и техните издънки. Вкл. и ПФК Левски АД на Батков.

 18. Относно случая с Латинова се питам, какъв ще да е бил мотива й? Момичето беше много екзалтирано и явно е имало “щателна” проверка от която се е почуствала поругана. Това,че има предишни деяния за мен мяма никакво значение, защото стававъпрос за конкретната ситуация. Тя излиза сама срещу системата и аз съм на нейна страна. Това е едно обикновенно момиче, а не Джейн Фонда за да изиграе такова състояние на погнуса след “обиска”.
  Относо паметниците – циклопсите паметници, по времето на ТЖ /Тежкия Живот/ имаше едно предаване на ББС за тях в което се казваше, че са бутафорни, разхвърляи по цялата страна и техния огромен мащаб е с цел да да смазва оикновенния човек който да се чуства като мравка пред тях. Тяхната основна функция е репресивна и античовешка.

 19. Към One_half:

  Многократно съм обяснявал ( и обикновено избягвам да се “хващам” на призиви да обяснявам пак), че не позволявам да ме “цитират” за нещо, което не съм казал. Например за полиграфа- къде в текста изобщо го споменавам ? Написал съм ясно, че с появата на полицайката лично тя спечели, но МВР да не си прави илюзии за обобщаваща “победа”. Ако Това не Ви е ясно, по-добре не се мъчете да ме четете, а още по-малко да ме поучавате.

 20. Случаят с “омаскарената” студентка и реакцията на МВР чрез използването на полиграф в тезата за “невинността “на полицайката,е нещо,което се използва от МВР ,при това-резонно според мен,като опит за изчистване силно замърсения имидж на БГ полицията.Сам по себе си този случай е несравним с безобразията,които са описани по-горе в статията на г-н Инджев и на онези,сътворени от МВР по време на министър Цветанов.Задавам си въпроса,защо студентката не се подложи на изследване с полиграф,още повече,че стана публично известно някакво нейно пригрешение отпреди години.Зависи как и какви въпроси ще задава оператора.Според мен,поведението на студентката е “поза”за прикритие на спътниците в колата.Не стана ясно,защо полицията не публикове евентуало проведените разговори с тях.Въобще на този случай медийно се акцентира много повече от необходимото,за сметка на случаите на арестуваните младежи около МОЧА,да речем.

 21. Аз съм един от многото български граждани които се отнасят с недоверие към BG полицията защото тя третира всеки обикновен гражданин като досаден елемент с отношение „вие ли ще ни учите как да си гледаме работата?” и „като говоря с тебе ще мълчиш!”, това съм го изпитал вече няколко пъти на гърба си и вече отдавна за нищо не ги търся понеже нито веднъж не са решили ефективно нито един мой проблем, напротив – тяхната намеса само е усложнявала ситуацията и съответно страданието, но обикновено не на престъпника, а на жертвата! В нашата полиция няма никаква хуманност и гражданственост – същата партизанщина и милиционерщина царува на всички нива, да не говорим за корупцията. Отнеха им военните чинове но манталитета им си остана същия и няма изгледи за скорошна промяна понеже за такава трябва да се смени целия команден състав и около 80% от изпълнителския което в нашата затихваща откъм демография страна вече е почти невъзможно дори и при добро желание. В по-малките неселени места положението е най-трагично поради ниския интелект и образователен ценз на кадрите – обикновено назначeни на шуробаджанашки принцип, което води съответно до протекционизъм на обръчи от фирми (патент от г-н Доган!) и патриархат в системата – типични белези на една средновековна калабрийска мафия облечена във власт. Срам и позор за една страна с 1300 г. история!

 22. Аз съм един от арестуваните за писане на ОКУПАТОРИ по т. нар. паметник. Повечето т.нар. полицаи носят колани със старите катарами, на които има сърп и чук, петолъчка – емблемата на милицията. Дали е от недоимък, или по идеологически причини? 😉 И не само тези в 01-во РПУ. Пред нас си говореха на другарю” и два пъти повтори охраняващата ни полицайка, че паметникът се охранява, осветява и почиства незабавно, иначе им “правят проблеми от руското посолство”. Питам: коя българска светиня се обгрижва така? Музей, паметник, или друг обект? Дори скромният Руски паметник не се радва на такова внимание. А портретът на Ленин в кабинета в СДВР, където ни викаха да пишем обяснения… не ме изненада.

 23. Да,напълно достоверно е заглавието на статията-

  “Българското МВР е все още с Ленин на шията”.

  А как няма да е в сила,след като цялата държава и целия народ е с паметниците на съветските агресори на шията
  Нещата са вързани здраво.

  Затова твърдя многократно-България е комунистическа държава и декомунизирането й е невъзможно-НЯМА КОЙ да я комунизира,просто няма кой! И не е възможно!

  Ако някой има друго мнение,моля да го каже.

 24. Зависи какви са били въпросите при полиграфския тест! “Как се казваш?” или “Какво е хобито ти?” е едно, а “При пребъркването имаше ли бъркане?” или “Имате ли садо-лезбо наклонности?” е друго…

 25. Първо, обиска не бил обиск, а било най-обикновена рутинна проверка, каквото и да значи това?
  Няма такова животно, като обикновена, рутинна проверка!
  И това не е обикновена неграмотност!
  Това е целенасочена заблуда, водеща началото си от тъмните времена на соца…
  Дори в чисто новия ЗМВР от севернокорейски тип,ясно е записано как и в какви случаи може да се извършва проверка на документите и багаж, джобове и лични вещи на гражданите.
  Е, там няма такова нещо, като твърдяното от служителя на МВР.
  Проверката на документите е незаконосъобразна, доколкото за Борислава няма, каквито и да било данни да е извършила престъпление или нарушение на обществения ред, каквото и да значи това.
  Твърдяното поглеждане в чантата, в която не било намерено нищо, както и преджобването на якето също са изцяло незаконосъобразни и за сведение на МВР се наричат личен обиск!
  На следващо място, за всяко едно от тези действия, следва да бъде изготвен протокол, т.к. това са процесуални действия.
  Естествено, такъв няма.
  Незаконосъобразно!!
  След това, въпреки че не е задържана е отведена принудително в РПУ, което на практика е задържане, отново без да бъдат изготвени, каквито и да било документи за целта и прочие и прочие действия и бездействия на МВР, всяко едно от които е незаконосъобразно!!!!!!
  Последно и ви оставяме.
  Прословутия тест с детектора на лъжата, който бил издържан успешно (?) от въпросният служител на МВР?
  Независимо от неистовите напъни на милиционерите, елементарно е той да бъде манипулиран и излъган.
  На следващо място, успешно издържаният тест е проведен в пълна тайна без присъствието на страните в ……… МВР.
  Т.е. МВР проверява себе си.
  За пореден път .
  И не открива нищо лошо.
  Има си хас?
  Последно и ви оставяме.
  Елементарната манипулация продължава с ведрото съобщение, че Борислава имала полицейска регистрация, демек работата е ясна – всички са в лайна и изведнъж МВР се оказват целите във бяло………
  Дори да приемем, че наистина има полицейска регистрация, то тя не означава нищо, доколкото въпреки убедеността на МВР, че съществуващата презумпция у нас е за виновност, то уверяваме ви това не е така.
  Всички са НЕвиновни до доказване на противното с влязла в сила присъда.

 26. След 25 години “многопартиен” ТОТАЛитаризъм(ТОТАЛно срастване на трите власти ПЛЮС ЧЕТВЪРТАТА), резИлтатът е “почти” същият ,както през предшестващите 45 години “еднопартиен” ТОТАЛитаризъм. Едва ли има някаква голяма разлика, когато кадруващите в МИЛИцията са от една “партия” , и когато са от много партии, щом властта им е “почти” еднакво ТОТАЛна!?!?!!!
  И като си знаем нивото на “компетентност” на “партийните кадри” , преди и сега, няма какво да се учудваме от неизменната “приемственост” във “властта” ИМ през последните 70 години. И докато ВЛАСТТА е ЕДНА, а не са поне четири , няма значение “ЕДНО”партийна”” ли е , или “многопартийна”!
  Тя си остава шуро-, кланово-, “класово”-, мутро-, обръчо-баджанашка ТОТАЛитарна “власт”! Също , както и МИЛИ(ТАРИ)цията, която даже си пази пАртретите на тавариш Ленин , които показват , колко се е “променила” през последните 25 години , спрямо предишните 45 години на презре(н)лият социализъм!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.