Червените акушират на бившия петел да снесе яйцето на властта

 

Лидерът на „БСП – Лява България” Михаил Миков се впусна да хвали председателя на ЕНП Жозеф Дол, че е съпричастен към ставащото в България и не се меси във вътрешно-партийния ни живот.

Нещо повече, Миков дори е „силно е бил впечатлен” от Дол, с когото се срещна днес в София. Причината Миков да се впечатли е откритието му, че един десен европейски лидер, като Дол, е демонстрирал солидарност с хората от различно европейско семейство.

„Аз не останах с впечатлението, че той се меси във вътрешнопартийния живот на България”, продължи адвокатската си пледоария Миков.

 

Не само в новородения парламент и в партийните централи върви надпревара всички да окуражават Бойко да снесе яйцето на властта. Струпали са се край неговия полог и кудкудякат в хор: „давай, Бойко, напъни се още малко”.

 

В хора на окуражаването пред слисания доскорошен петел вече (се) включват и червените коментатори.

 

Пред БНР червеният социолог Юрий Асланов направо брани Бойко от зловещите реформаторски сили досущ както Сидеров закриля Русия от посегателствата на българи, които са заподозрени в престъплението да обичат България повече от неговите спонсори в Москва.

 

„Не бих могъл да коментирам условието на РБ: „Ще участваме, ако и еди-кои си са…“. Това е лишено от смисъл. Това е особена претенция, която подсказва някакъв подтекст, който не е много ясен. Когато претенциите взимат връх и никой не желае да направи компромиси в една ситуация, в която компромис е задължителен, най-честното решение са нови избори”, каза той.

 

В Дарик радио Андрей Райчев помага на Бойко със съвети да цепне реформаторите: „… тази част от Реформаторския блок, която искрено иска коалиция, влиза в тази коалиция с искрени чувства, е достатъчна на ГЕРБ. Даже ако махнете тези с нежеланието, и 97 да са, все едно”.

 

След като и депутат от ГЕРБ Методи Андреев изпреварващо върна жеста в едно интервю, посочвайки ( поименно), че в БСП има свестни хора, с които да се общува, явно дифузията изпреварва конфузията от загърбването на илюзията за уж дългогодишното противопоставяне между ГЕРБ и БСП.

 

Интересното е, че Методи Андреев похвали Драгомир Стойнев, бившия министър на енергетиката в правителството на Орешарски ( и лична кандидатура на Станишев за оглавяване на БСП) ,че е завършил Сорбоната. Даде го за пример като социалист, с който на това основание ГЕРБ трябва да си общува. По тази логика и Людмила Живкова е учила в Англия. Но къде ти логика в този момент на безвластие, в който принципът на целесъобразността е взел връх до такава степен, че вече няма значение кой какъв е.

 

Малко напомня на вица за пияния, който се възмутил от измамата в градската тоалетна: „ пише „жени”, обаче се оказа клозет”!

 

46 мнения за “Червените акушират на бившия петел да снесе яйцето на властта”

 1. Здравейте,всички!
  Въпросът,който зададох в коментарната част на предната публикация на г-н Инджев,явно беше продиктуван от неусведомеността ми.
  Въпросът беше зададен съвсем непреднамерено и незлобливо,но явно е прозвучал точно така.
  Г-н Инджев малко избърза,като ме закичи със звучната дума “лъжец”,но предполагам има много недоброжелатели,които по цял ден това им е работата и поради това той е станал малко параноичен в това отношение.
  Има грешка,има прошка!
  Мир!!!
  Нека сега г-н Инджев да смени думата “лъжец” с думата “незнайко” и случая е приключен.
  Всеки може да сбърка от незнание,застраховани няма.
  Поразрових се леко из нета и намерих отговор на моя въпрос.
  Като доказателство за това,че цялата история беше неумишлена пускам следните линкове:

  Nova: http://novanews.bg/news/view/2014/06/16/78001/%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

  Btv: http://www.slavishow.com/%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B2-18-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-2014-%D0%B3/

  BNT: http://bnt.bg/part-of-show/ivo-indzhev-za-knigata-techna-druzhba-2

 2. Като гледам как се надпреварват да настояват за правителство на малцинството начело с ГЕРБ- и от БСП, и от ДПС( те даже ще ги подкрепят за някои решения) вече сериозно си мисля, че РБ трябва да направят крачка встрани. Нещо, което толкова силно се иска от ДПС и БСП със сигурност не е добре за България. А може би вече са си договорили игрите с ГЕРБ и чакат някой наивник в лицето на РБ да им се хване на въдицата, за да има кого да обвиняват след това.

 3. Господин Инджев, работата според мен е ясна, Жозеф Дол пропусна само да определи датата на която да започнем да строим “Южен поток”. Дори не е зле да се запишем доброволци и с бригадирски труд да започнем строежа. Така е като разчитаме да ни оправят от вън, а по изборите да се мислим колко велики политици сме като не гласуваме. И не може ли вместо Бойко Борисов, начело на правителството да стои Делян Пеевски.

 4. „Комунистическата партия на Украйна, политическа останка от съветското минало на страната, която винаги беше подкрепяла близките връзки с Русия, не успя да спечели нито едно място в парламента.” /В поздравителното обръщение на Президента Порошенко към украинския народ/
  Саймън Шустър, сп. Тайм, 29, 10, 2014
  На този фон жалките гърчове на псевдополитици в нашия парламент могат да събудят само смях и/или съжаление. Стига “вокруг да около” – време е да се гушнат гербави и червени и след 1997-ма да вървим към 2017. Природонаселението ще потърси свободата си едва когато му свърши салама!
  В най-тъпия вариант Кънев и Кунева ще оформят синята брошка върху червения ревер, в стил “Рабочий и калхозница”.

 5. А бе яйце ли е, какво е – ще видим скоро какъв запъртък ще ни предложи “кухнята” на нашенската политика и задкулисие.
  Нищо хубаво не чака държавата ни, щом властта се търкаля на улицата, а никой не иска да се наведе и да я вземе. Това, че Бойко Борисов умее да бяга от отговорност го знаем всички – нека да си спомним колко безславно сдаде властта само след няколко ( за да бъда точен – 11 ) дни на протести. По време на (без)славното му тригодишно “царуване” все някой друг му беше виновен за всичко лошо в държавата – тройната коалиция, времето, кризата, международното положение…. Накрая се разсърди на “мат`риала” и най-пораженчески избяга от отговорността да изсърба сам попарата, която сам си беше надробил, и тласна държавата в обятията на “КОЙ”.

 6. Някаква истерия?
  Не е ли известно, че хората разговарят, преговарят, договарят се, променят си мнението?
  Дори, понякога, разбират, че са се държали неадекватно.

  Както и да е.
  Аз приемам за напълно адекватно правителство на ГЕРБ и РБ, още повече, подкрепено от ДПС – явно и всички останали – според неговите действия и намерения.

 7. Аварийният воаяж на Ж. Дол в София щеше да има смисъл, ако беше преди 6 години. Все пак става дума за най-типичния представител на европолитическата категория “путеринги”. Описвал съм я, може би, малко подигравателно и крайно. Ще напомня образно основните й компонетни. Путерингът обича огромния пакет на европейското следвоенно благоденствие (от лимбургските сирена, френските вина и баварските шунки до немските автомобили и шведската социална система). Много обича -до екстаз!- дълбинните ценности, традиции и символи на европейската културна идентичност. Само, ако може, обаче, всичко това да бъде гарантирано от онези- ах!груби и невъзпитани янки! Техните милиарди и трилиони да отиват за Плана Маршал и за въоръжението на НАТО. Техните момчета и мъже да се връщат в ковчези и инвалидни колички от всички места на планетата, където са воювали срещу комунистическата проказа! Те да пазят трътливите гъзини на путерингите! А самите путеринги- я в изгодно бизнес-партньорство с Кремъл, я цупене по договорните ангажименти към НАТО, я по протести срещу войнолюбеца РЕЙГЪН, дето стреля по гълъбчето на мира с ракетите от Звездни войни… Вярно, че напоследък путерингите малко се постреснаха покрай руската агресия. Но то е само защото се понаруши 65 годишният им рахатлък. Че и санкции срещу Путин измислиха. Но липсваше само най-жестоката. Не ми дава сърце дори да я кажа!…. да не изнася готварски тенджери под налягане, ама рублата се сгромолясва пак заради точен американски ход.
  Толкова за путерингите. Сега по визитата на хер и мосю същевременно Дол. Само въпроси. Мисли ли г-н Дол, че могат да се съчетаят идеалите на бащата на ЕНП – КОНРАД АДЕНАУЕР с милиционерския (за физкултирните занятия) анцуг и мутренската бухалка (лидерски символи на партниращата му партия в България)? Представя ли си той, как АДЕНАУЕР и КОЛ се прегръщат и мляскат с една разгологъзена чалгарка, мутреса, бандитка и перачка на руски криминални пари- предоставила логистиката за убийството на немския доктор по философия и премиер на Сърбия Зоран Джинджич? А как биха реагирали в Христиансоциалния съюз на лидер, който нарича Христос “началника”? Защо хер Дол мълча, когато руските синджирлии псета от атака бяха с герб? Веднъж морален компромис заради най-бакалски сметки-и край… Бон воаяж и Гуте райзе!

 8. То е ясно от самото начално с ухажването между БСП и ГЕРБ че целта е да дойде на власт коалицията – Южен Поток. Само че БСП са в режим на свободно падане в синхрон с рублата. А пък очевидно и РБ няма как лесно да бъде заобиколен от ГЕРБ. Така че скоро предстоим да видим краят на хегемонията на Борисов в ГЕРБ (плюс това Цветанов много вероятно е да бъде осъден скоро). Така че всеки грешен ход на Борисов само му вещае по-скорошен залез. Ако тръгне по-правилния път е добре. А ако се изложи пак е добре но само от демократична гледна точка (тъй като реформите ще се отложат и нови избори със сигурност ще се наложат).

 9. До Стамбо
  Абсолютно точно.Ако не бяха САЩ ,Украйна нямаше сега да има свободни избори, а Путин кой знае докъде щеше да е стигнал с танковете.
  Въобще не ми харесва, че комунистите хвалят Дол – явно им се отваря парашута за коалиция, която ще ни довърши.

 10. by СпасВ”Аз приемам за напълно адекватно правителство на ГЕРБ и РБ, още повече, подкрепено от ДПС – явно и всички останали – според неговите действия и намерения.”- Е ТОЧНО ТОВА ДЕ, след като ДПС(а и всички останали) подкрепя такова правителство, какъв е отговорът на въпроса “защо го прави?”. при наличие на такава подкрепа е ясно, че за НИКАКВИ реформи няма да става реч. изобщо. или както каза Радан Кънев на откриването на това НС – “когато всички са във властта, народът ев опозиция”. РБ НЕ трябва да се включва в някаква псевдо-реформаторска групировка. да си се оправят ГЕРБ,БСП и ДПС.

 11. Стамбо, нещо повече. Пут.ин майсторски използва чисто човешките слабости на европолитиците. Примерно, на Саркози помогна съпругата Карла Бруни да концертира в Москва. Където за разлика от претенциозната публика в Монтреал всичко мина на 6. Квебекците познавайки отлично скромната певческа дарба на КБ проявиха нулев предварителен интерес и турнето беше провалено още в зародиш. За разлика от верните единороси които напълниха залата. И за това лоша дума от Никола за Володя не се чува. Стигна се дотам, че не се знае, знае ли се, Кой повече тачи кремълското джудже. НС или Мари льо Пен.Не ми се мисли въобще, ако Белият дом реши да ни остави да се оправяме сами с раззия. Украйнският сценарий описан днес от Барозу и за България при определени предпоставки нямаше да ни се размине.

 12. Моите увьжение,Стамбо,но не си съвсем точен!Ако можех,бих попитал хер Дол дали евъзможно в Германия,а и несамо там човек с висящи дела и дори с присъда на първа инстанция да се пъчи по тв.,да раздава щедро съвети иморал!??Пъчи се като въшка на чело ,а би трябвало да се скрие!Е,ЩЕ КАЖЕТЕ,ЧЕ ЕНЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО-В КОЕТО ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ!В Германия президент изпусна реплика и просто изчезна,а дори не каза:Ало, Ваньо! ОТВРАТЕН СЪМ И МЕ Е СРАМ,ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД! Това е народ,който просто е изгуби!л основни морални устои се кефи на подобни екземпляри които са прости като него имогат да унижават безнаказано който си поискат!Справка-подслушването и публичното унижаване на лекарите-нали са невинни додоказване на противното,а се оказа,че е така!И има още толкова много,но просто ми се повръща,Стамбо!

 13. Няма нищо учудващо в подкрепата на “левите” социалисти към “десните” им другари от милиционерското котило на БКП-то. Театърът, който разиграват в “битките” помежду си са за наивници! ББ е толкова десен, колкото Станишев (беш)е ляв т.е. не е такъв.
  Странно ми е натискането на реформаторите да се овъргалят във властовото ложе с фашистите – така наречените “патриоти”. Ако взаимодействието им с милиционерите е неизбежно предвид резултатите от изборите (макар и тази колаборация да е техен огромен минус – едва ли ще излязат от тази коалиция чисти) то желанието да те подкрепят фашистите, макар и назоваващи се “патриоти” е много, много не на място! Ако искат да имат по-голям резултат на следващите избори, не трябва да управляват с милиционерите.

 14. Местан се ухили.
  http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_4394450_128.jpg
  http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_4394451_128.jpg

  Всичко е сценарий на ГЕРБ и ДПС.
  С любезната подкрепа на БСП.
  Остава Радан Кънев да се поддаде на натиска и да обере всички негативи, коалирайки се в правителство на МАФИЯТА, мечтаейки за реформи. Дано РБ или поне ДСБ се отдръпнат навреме от това блато, към което всички ги тикат.

 15. Набези на руски изтребители вдигнаха по тревога НАТО! Авиацията на алианса е задействана на 4 места над Балтийско, Черно и Северно море.През последните два дни въздушните сили на НАТО са били мобилизирани няколко пъти заради високата активност на руската авиация в европейското въздушно пространство. Това се казва в официално прессъобщение на алианса, предадоха световните агенции./29.10.2014/

 16. Че как няма да се обичат с г-н Дол и ГЕРБ и БСП, ще се обичат ами, даже помежду си ще се обикнат, нали са от един Дол дренки 🙂
  Предоставям авторските права за словестния каламбур горе на г-н Инджев като върл почитател на всичките словестни каламбури, с които ни радва 🙂

 17. С протежетата си ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, АБВ, русия този път май ще успее да затрие България. Убеден съм както и преди че руснаците ще бутнат валутния ни борд. Гледайте как ГЕРБ в коалиция с ДПС искат днес точно това почти в пряк текст.

  Пеят ни едни приспивни песни за КТБ и ефекта от фалита й. 4.2 милиарда лева липсващи са толкова пропорционално на нашия БВП колкото беше загубата на Лимън Брадърс към БВП на САЩ. Сметката е проста, а изводите…

  Ееех народе… докато паметниците на окупаторите ти напомнят кой е твоят господар поне спри да се чудиш кой е КОЙ. Поне иди и му заплюй паметниците!

 18. “Ако ГЕРБ останат в Европейската Народна Партия, то ние(ДСБ) си задаваме въпроса дали нашето място е там?” -фрагмент от коментар на И Костов по повод опита на правителството на ГЕРБ да гепи, пардон, да национализира парите на частните пенсионни фондове.

 19. Всеки ден нов спад:
  40 рубли = 0.9233 долара

 20. Приятели,
  Не е важно, колко са големи и силни тези, които са срещу Правдата и Истината! На тая земя е писано да бъде излекувана от делата на Сатана но това ще стане така, че да се знае кой я спасява! Затова ако можете, помолете се искрено и чистосърдечно за Доброто на Българския Народ! Има кой да ви чуе и помогне!
  България е поробена с оръжията на алчността, съмнението и предателството. Когато осъзнаем това, ще се освободим от Оковите. Българските политици и властници, които служат на сатана не разбират, какво ще им коства тази служба! Тежко им!!!

 21. Европолитиците от десена на Ж. Дол по-добре да си решат първо собствените проблеми. Като първи пример – да решат къде ще си вре просперираща Западна Европа /”на първа скорост”/ отработеното гориво и радиоактивните отпадъци от атомната енергетика, защото Кремъл вече недвусмислено заплашва, че ако не го слушкат и не го обичкат, ще спре приемането им в Сибир.
  Къде бяха Ж. Дол и останалите “путеринги” /благодарности към СТАМБО/, така щедри на съвети да подшушнат на Бойко преди година-две да не се плюнчи с ЮП, а бързо да изгради /преди магистралите/ недовършените интерконекторни връзки и по спешност да обезпечи технологична готовност за приемане и обработка на втечнен газ?!
  Защото идва зима! През лятото путлер трудно би стреснал някого със “завъртане на кранчето”, но в очакваната тежка зима последиците от спиране на доставките ще се окажат катастрофични за колабиралата ни енергетика и изтънялата икономика! А Кремъл точно това готви в отговор на наложените му /с явната неохота от страна на “путерингите” / смешни санкции. От близо седмица налягането на подавания ни руски газ падна на 30-35 бара, вместо договорените 38-40! Това наложи аварийното източване на единствените ни резерви в Чирен с повече от 1,8 млн куб м среднодневно! Високоотговорните ни политици от НС и служебното правителство си траят и поне за някакви компенсации дума не отварят. И когато, в мразовития януари, Чиренското находище се изпразни, преливащите от любов към българите-русофилистици братушки ще затегнат кранчето! И ще клекнем не само за ЮП, но и „дупе ще дадем”! И знаете ли кой ще се окаже виновен? Познахте – Украина! Какви ще са тогава съветите на Ж. Дол и останалите „путеринги”?

 22. Добре би било РБ да влезе във властта.Добре ще бъде за България,а така също и за самата коалиция.По този начин кадрите ще се квалифицират и израстнат като държавници.От друга страна ще пришпорват ГЕРБ за реформи и удържане при провеждане на непопулярни мерки които без съмнение ще се налагат.Но за съжаление Герб не е читава партия.Тя иска само споделяне на отговорност а не и да застане зад РБ при провеждане на реформи.Спомнам си как трите дами преговарящи се отнесоха с РБ при предварителните преговор-надменно и пренебрежително.Едностранно прекъснаха преговорите.Още по непредвидим е техният лидер Б.Б.Днес е едно ,утре е друго.Никаква последователност.Той няма манталитет и отговорност да управлява в коалиция.Задкулисното договаряне с ДПС и БСП винаги ще поражда съмнение.Мисля,че всички напъни на РБ ще бъдат бламирани в НС.Цялата неудачност и негативи на управлението ще бъде хвърлена върху тях.Ако се опитат да се отеглят от управлението цялото българско общество ще бъде настроено срещу тях от останалите партии.Спомнете си как правителството на ОДС с премиер Костов върна България от *оня свят* и я извади от дупката и за благодарност е оплювано и до днес.
  Така че с подлеци, честни хора не трябва да се забъркват.Жалко за нас -мислещите българи.Жалко за България.Можеше да има по-добра съдба.

 23. “Путенисти”, “путлеристи”, сега и “путеринги”! Какви са тези понятия бе хора? Какво толкова ви е направил този вездесъщ Путин? Не преувеличавате ли обхвата на неговата политика?

  Основният проблем на Путин е как да запази своята власт, към която която се стремят руските националисти и комунисти. Те искат от него пълна окупация на Украйна, а Вашингтон само това и чака, за да го обяви за Враг №1 на човечеството и настрои завинаги Европа срещу Русия. Путин е между чук и наковалня. Посредством ограничения конфликт в Донбас, той балансира трудното положение и изобщо не му е до вездсесъщото влияние, което му приписвате.

  Не приемайте написаното като някаква хвалба към Путин, а като молба да проявявате по-голям реализъм и точност в оценките. И без излишни емоции, моля ви се!

 24. ПП
  За безотговорно говорене на хора висши дЪржавници мога да посоча Явор Г. говорител на Висшият съдебен съвет.При Ризова по БТВ манипулативно каза,че БГА Балкан е ликвидирана чрез приватицация.А това че ВГА Балкак беше в списъка на Жан Виденов за фалиралите и източени български фирми оставена само с кредити към чужди банки нито дума.Кой източи тази фирма -нито дума.Естесвено наши хора.Този човек не си даде сметка че с това свое изказване на мен и такива като мен показва че той обслужва нечии интереси.Не тези на държавата.Интересите на крадците.Подобно е и държането с КТВ.Бойко Борисов плаче за Кремиковци ,а забравя,че по време на неговото управление 15 000 работници бяха изгонени от Кремиковци и Комбинатът спря работа.За добро или зло.

 25. Г-н ТИНКОВ, ако туПлер не подава газ през зимата, то КОГА според вас ще има нужда от подаването на газ???
  През лятото?!? … Едва ли?!? Тогава туПлер не можа да продаде нищо! Ще остане на червено за тази година , ако не продава газ през зимата. И това ще е допълнителна САМОсанкция, добавена към другите САМОсанкции и допълнителни санкции на ЕС!
  Която ще е най тежка от всички досегашни!

 26. VALPET, какви са тези глупости? КОЙ му е дал тази “власт” на туПин,за да си я пази за себе си? КОЙ?…
  За какви комунисти, за какви националисти, които се борели за властта МУ???
  Та той е две в едно – и КаГеБист и НАШИоналсоЧиалист ЕДНОВРЕМЕННО! И не само две в едно, но и повече от две в едно!
  Лумпен-пропагадността си я задръж за себе си, ако не си платен ,де!

 27. Към mun40: “ОТВРАТЕН СЪМ И МЕ Е СРАМ,ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД!”
  Успокой се mun40! Кой е казал, че си част от този народ? За да си част от този народ трябва нещо трайно да ви свързва. Трябва катадневна усилена дейност, всеотдайност и постоянство в доказване на любовта си към НЕГО.Така че реалното ти състояние би трябвало да бъде на наслада и гордост.

 28. Ах как ми се иска путин да ни спре газта завинаги!!!
  Ще изстудуваме една зима , но ще оцелеем и чак тогава ще заработим ИСТИНСКИ за енергийната си независимост – ще завършим СКОРОСТНО интерконекторите със съседните държави, ще ускорим приучванията за собствени енергийни източници, каквито без съмнение имаме (иначе руснаците нямаше така императивно да ни пречат да научим какво има под Добруджа и другаде и така настойчиво искат Южен поток да мине ТОЧНО през блока Хан Аспарух в наши териториални води)
  Но, за съжаление, и путин си дава сметка за тази “опция” и много внимава да не прекали с наказанията. Така че, спокойно, няма място за паника ! Газ ще получаваме, но по-малко и по-скъпо, колкото да не умрем. И да не тръгнем да си търсим “късмета” другаде.

 29. Споделям напълно казаното от Д.САВОВА. Нека лидерите на РБ да си опреснят предизборната програма за парламентарните избори през 2009 на ГЕРБ. Плюс, обещанията и заканите на бб от рода на “миниум трима осъдени министри” на коалицията 8:5:3 прославила се с безпрецедентната си корупция. Изпълнението на целият този буламач клони към нулата.
  За Император Тиквоний банкянски едно е главното, основното, същественото, важното и е над всичко останало. Да е първият повторил премиер след 10.10.1989 и да си зачисти пистата за президентските избори през 2016. Отсега той дава недвусмилени знаци, че има-няма коалиционно правителство с РБ, при всички положения, виновни ще са реформаторите. Имам слаби надежди, че поне Кунева която е опитен играч няма да се хване на хорото. Ще успее да озапти и мераците на Лукарски.
  Колкото до Пут.ин в исторически план джуджето ненавижда император Николай втори и Горбачов. За това, че са допуснали съответно, първият краха на Русия, вторият развала на СССР. Заклел се е, че ще прави, ще струва, но ще сбъдне мечтата на самодържците. Проливите да бъдат руски. Пътят из за тях минава през България. Средствата, цената, нямат никакво значение.

 30. Подължаването на политиката на диктат от страна на ЕС може да принуди Унгария да предприеме радикално решение и да го напусне. “Унгария може да напусне Европейския съюз, ако Брюксел ще определя как трябва да се управлява страната”. Това заяви председателят на унгарския парламент и депутат от управляващата партия Фидес Ласло Кьовер, цитиран от световните агенции.

 31. OWEN, едва ли “диктата” на ЕС може дори да се доближи до ТОТАЛитаризма на бащицата ти туПин!
  Дано и “борците” за “неЗАВИСИМОСТ” от Маджария се усетят нАвреме, че после….. мъка,мМЪКА, направо мУка, защото бащицата ВИ ще ги брои най-много за васали!

 32. До “ДО ПАВЕЛ ТИНКОВ”:
  Щяхте да сте прав ако природният газ се ползваше само за отопление. За добро или лошо не е така. За “топло” отиват по-малко от 15% от газа. Останалото количество се ползва като гориво в най-широкия смисъл на понятието /основно за производство на ел.енергия/ и като СУРОВИНА ЗА ОРГАНИЧНИЯ СИНТЕЗ. Сезонните флуктуации на разхода му в световен /европейски/ мащаб са слабо изразени.

 33. Хайде и малко смях! Днес ДСарският хрантутник Кр.Каракакачан, известен като “агент Иван”, чиято тумба тъпанари и посерковци се титулуват “войводи”,реши не само да плаши македонските гарги, но и да блесне с познания по европейската култура. Заяви, че посещението на Ж. Дол било в стил “Комеди Франсез”. Като всеки полуинтелигент, завалията, и каракакакачана си мисли, че в “Комеди Франсез” се играят …комедии. Колко му е, то нали тъй се казва!.. А това от 17 в. е просто Националният театър на Франция- единствен с постоянна трупа и “комеди” в случая е просто синоним на “пиеса”- “парче”. За 4 века над 3000 пиеси са поставени там- и все комедии ли са, бе, баааамамааму! Че то бая комедии шъ додат, тези франсета са се натръшкали от смях и кикотене! Та ченгенцата от ДС да чакат гастрола на Театъра на Красната армия и да не коментират неща оттатък Калотина!

 34. В допълнение по темата за „путерингите” / пояснение за VALPET – обобщаващо понятие, отнасящо се до лявоизживяващи се европолитици, ленинисти, маоисти, сталинисти, социални демократи, русофилисти и вся остальная/:
  – Едно закъсняло прозрение на Ж. М. Барозу:
  «Аз мисля, че едно от най-големите постижения на европейския континент беше разширяването на ЕС. За минута си представете, че тези страни не бяха се присъединили към ЕС. В този случай нямаше да обсъждаме Украйна. В този случай може би щяхме да обсъждаме България или Балтийските държави.»
  Милият „ляво-десен” Барозу! Не България и Балтийските държави – без ония отвъд океана като нищо щеше да ви се наложи да обсъждате Полша, Унгария, Нова Чехословакия, а току виж и Белгия и Холандия.
  – И едно срамно откровение на Саймън&Шустър, като „реверанс” за пролятата усраивска кръв:
  „… защото западните лидери едва ли жадуват да приемат в ЕС провалящата се украинска икономика и 45-те й милиона граждани.”

 35. Прося извинение!
  В предния ми пост да се чете:
  “уКраиНска кръв”.

 36. Г-н ТИНКОВ, може и така да е , но отоплението засяга най-много от “гласоподавателите”, нали?!?

 37. Добре де, като ни вътрят няколко милиарда за Южен поток и няколко милиарда за Белене и още няколко за КТБ ще трябва да вземем заем… А тоя заем като няма кой да го връща (защото е очевидно, че работната сила в България намалява) какво ще правим?

 38. До ПАВЕЛ ТИНКОВ

  Павле, братче, в беля те вкарвам с тези мои злословия! Много добре си ги изпедепцал путерингите- имаше сред тях даже и полпотисти! Тях големият полски режисьор Кшищоф Зануси покани да отидат в Туол-сленг- фабриката за мъчения на червените кхмери в Пном Пен и да се поразходят през костите и черепите по Полетата на смъртта! Да видят моралната си свинщина, защото това е пряк резултат от техните парижки и берлински кафенета и акъли ! Само че класическият путеринг отдава увлечението си по ленинизма, троцкизма и маоизма на бурната младост. Днес той е центрист, социалдемократ, че дори и консерватор.Може да е направил кариера- канцлер, шеф на ЕНП, че и председател на ЕК… Дори гоцэ сырыщныка, все пак, не е о ф и ц и а л н о на кремълска заплата като Шрьодер! Европа ли ще спре ушанките?… Появиха се държави – путеринги -с Австрия начело. Ето защо, както съм признал на колегите в блога, живо изкопаемо от РЕЙГЪНОВАТА епоха като мен хич не го е грижа, дали принципът на транссубсидиарността ще бъде спазен в Директива за правилната 3- измерима форма на ряпата на ЕК под № 0984-LDN-94-957/FN/0005-89F-S79PE -12-04/2014, а дали НАТО ще остане НАТО според фундаменталния принцип “Америка-вътре, Русия- вън”, а не “система за диалог и колективна сигурност”, каквото го сънуват Рогозин и Путин преди нощната полюция!

 39. “Явор”,

  Между фалита на една банка и фалита на една държава принципна разлика няма, освен мащаба. Когато не можеш да си връщаш заемите, банкстерите, които са ти ги отпуснали, идват с доволни усмивки като като лешоядите около трупа на някое говедо или слон, и почват да делят “активите”. Сиреч, онова, което не е загубило стойността си (тя по принцип не се губи, а само сменя собственика си). Понеже разликата между фалирала и нефалирала банка (или държава) е само в това КОЙ определя с колко са се обезценили активите и с колко са нараснали пасивите. Иначе полезността им (сгради, съоръжения, пътища, мостове, пристанища и пр.) си е същата. Нещо като разпродажба в супера. Тоалетната хартия днес е на половин цена, но пак си трие както и вчера.

  Понеже новият фалит на РъБъ все повече се оформя да се организиран от “братушките” от рАЗИЯ, ясно е КОЙ ще прилапа активите.

  До Стамбо – приятелю, много добре си го казал. Но все пак позволи едно допълнение – има и положилно в явлението на хер мосю Дол – той посочи с пръст новата русофилистична политическа шайка (барековци, валериевци, агент ивановци и добрия стар латентен педераст волен). Понеже е международно посочването с пръст, родните слугинажни средства за масово затъпяване нямаше как да го премълчат. Все някои представители на матряла са го чули, все някои от чулите ще се замислят (може би), и току-виж тук-там се оформила и по някоя четвърта мозъчна гънка. Все е на ползу роду.

  А финалът си е просто висш пилотаж, който трябва да влезе в учебниците:

  “Малко напомня на вица за пияния, който се възмутил от измамата в градската тоалетна: „ пише „жени”, обаче се оказа клозет”!

  Респект, г-н Инджев!

 40. Драги Zukerman

  За този момент си напълно прав-все пак идва някакъв знак от ЕВропа, че периферията не и е съвсем безразлична и че откровени руски подошви не са желани. Виж, “неоткровените” (знаем си ги добре) са по-зловредни, но това е друга тема!

  Респект!

 41. Тервел,от несвързаният ти коментар разбрах,че ти явно си доволен и евентуално си част от тази много доволна част от бг народа!А що се отнася до това,кой колко е допринесъл за бг,бих бил готов да се обзаложа,,че можеби съм допринесъл повече от теб!А факта,че съм тук,доказва,че всепак обичам тази страна,което е малко мазохистична и доста извратена любов,не ли????!!Дано съм ти се изяснил-ако не,здраве да е!!!

 42. Към mun40: Фактът, че си тук не доказва, че “…всепак обичам тази страна”, а само определя едно от местоположенията ти.Но факта, “ОТВРАТЕН СЪМ И МЕ Е СРАМ,ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ТОЗИ НАРОД!” доказва,че не обичаш тази страна, този народ и за да няма и миг съмнение в това, дори си го написал с главни букви. А по отношение на твоята ”
  ..малко мазохистична и доста извратена любов” съветвам те, за твое добро, незабавно да потърсиш помоща на много добър психоаналитик.

 43. Тервелчо,приятелю,за твой късмет съм лекар,така,че безплатно ще ти помогна да вкараш в ред обърканото си мислене!!

 44. Към mun40: д-р mun40, благодаря за направеното предложение за приятелство, но още е рано. Нека да минат още поне 20 години и тогава, ако все още не си забравил, можеш да подновиш предложението си. А “обърканото” ми мислене не ме затруднява да ти напомня една аксиома:”Безплатен обяд НЯМА”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.