Агитка с китки подкрепи в София агресивната борба за мир на Москва

Опитвам се да открия нещо ново в постклониалната традиция в България да се тачи колониалната ни владетелка СССР.

 

Самата традиция наистина е уникална. Няма друга държава в света, която да е окупирана без да е воювала, без да убила и един окупатор, да е поддържала до деня на окупацията пълни дипломатически отношения с окупаторите си и след това да даде на окупаторите си статут на „освободители”.

 

Днес пред най-(с)видния символ на преклонението пред окупацията на България в центъра на София бяха доведени млади и стари почитатели на тази окупация, снабдени с надлежно отпечатани на няколко езика лозунги в подкрепа на Русия и мира- на същата тази Русия, която по вина на своя Путин и неговата клика в Кремъл в момента е прикована на стълба на международния позор както дори СССР не е бил разпъван след окупирането на Унгария, Чехословакия или Афганистан заради войнолюбивата политика на Русия спрямо Украйна.

 

Нищо ново? Така е. Тук петата колона не е спирала своя войнствен марш под лозунгите за мир.

 

И все пак…

 

Избрах за илюстрация кратката презентация на КРОСС на случката с миролюбивото сборище на съветофили заради предполагаемата представителност на откровено русофилската линия на сайта.

 

Презентацията има вербална страна, от която научаваме, че всъщност международната агитката, докарана да слави СССР с претенцията, че обича мира, всъщност- оказва се- била почела паметниците на …руската култура.

 

Това е толкова безсрамно твърдение по отношение на цялата агресия, която се съдържа в самата визия на съветската символика с размаханото над днешна България оръжие, че май някой се е засрамил.

 

За първи път виждам, при това от страна на пристрастни към въпросния монумент, той да бъде показван на снимка по такъв начин.

 

На снимката на КРОСС агресията е цензурирана по няколко начина.

 

 1. Монументът е показан в гръб.
 2. Така е отпаднал позорният надпис за благодарността за окупацията като „освобождение”.
 3. „Отрязана” е от кадъра ръката на окупатора с вдигнатото съветско оръжие на 33 метра височина, т.е. над Софийския университет, Народното събрание и всичко българско наоколо.

 

Дали пък някои другари не започват да си дават сметка в каква срамна защита на агресивната руска политика ( от България?!) участват и ако не осъзнато, то поне инстинктивно се опитват да подвият опашка?

Привърженици на Русия се събраха пред Паметника на Съветската армия

Привърженици на Русия се събраха пред Паметника на Съветската армия

София /КРОСС/ Над 200 привърженици на Русия се събраха днес пред Паметника на Съветската армия в центъра на София. В ранната неделна утрин десетки младежи и възрастни със знамена и георгиевски лентички поднесоха карамфили и се събраха за семейна снимка и рецитиране на руски стихове в подкрепа на паметниците на руската култура.
Организатор на инициативата е българското национално сдружение „Заедно с Русия”. Тази година участниците международната проява “Младежта строи бъдещето” са от 46 държави и 40 градове от България.

24 мнения за “Агитка с китки подкрепи в София агресивната борба за мир на Москва”

 1. Щях и аз да отида, от заранта се подгрявах с “Държавата и революцията”, с изпълнения на йосыф кобзон, любэ, муслим магумаев, хора на НКВД и пляски на 300-та балалайки, със студии на нына дюльгэравна, речи на волэн сыдэрав и велька выльканов, метафори на гоцэ сырышныка за Больщоя Член, репортажи на любамыр каларав, закусих биля специалитета “копринкино кебапче по русофилски”,сложих една шепа ТРОЙНОЙ след бръсненето, хвърлих поглед към любимото ми заглавие “Хилари и Путин- на крака при Първанов, ще тропкат по тепетата”, вглъбих се в студиите на рогозын-тепегьозин, изгладих си и шърта с образа на Вл Владимирович, изписан направо от Думата по нета, поклоних се в посока към ул. НЕЗАБРАВКА, мълчаливо помолих за благословия тов. посол Исаков- и а-а-а, да тръгна, ама се отказах,защото нямам базуки, нито огнехвъргачка,нито динамит, а ми дожаля и за кофата яйца от щастливи селски кокошки!

 2. СТАМБО,
  Супер свежо.Само така.
  Приятна вечер.

 3. Докато тези щастливи другарчета защитават Путкин, срещу два сандвича, ЕВН реже жици на хората за 5 лева неплатена сметка! Тази Нагла и Безобразна политика, подхожда само на Ислямски Терористи или Путкини Синчета!!!

  На РБ депутатчето-синчето на Хавсковския Кмет ще реформира какво ???
  На баща си далаверите ли ??? Къде се научи на реформаторство ? В топлото гнезденце на тати с крадени парички ???
  Толкова изпростяла държава няма никъде!!!

 4. Разхождах се днес покрай т.н. Руски културеен център на ул. Шипка, гледах как разтоварват плакати и се чудех откъде идват. А то какво било. Българи организирали събитие, руснаци им направили материалите.

 5. Спасибо, вам тоже, дорогая САВОВА!
  Като сме русофили, да караме на руски!
  Но пък- вот идея!- искате ли Иво да вземе да ни даде шиша и фитила с поредния жесток текст и да избичим една хард рубладжийско-русофилистична тема само на руски? “Наблюдателите” ще луднат!

 6. Паметниците с въоръжените войници бяха заповядани и изпълнени под принуда в всички територии завладяни от Москва. Те са жалоните на поробителя, предназначени и днес да плашат и да гарантират, че власта на Москва е непоклатима. Никой, като се почне от Вълко Червенков до Бойко Борисов не смее да ги махне или премести . За изпълнителите като се почне от шефа на проекта до последния леяр не би рискувал да откаже да работи. Мирчо Спасов веднага би ги оправил в някой лагер.
  Няма никаква свобода в изпълнението, което се наблюдава най стриктно. Всичко е в парадни униформи лъснато и изгладено. Когато се обсъждало мястото за МОЧА, авторите на градоустройствения план на София архитектите Цолов и Васильов и скулптора Далчев са се противпоставили, но са били предупредени да си затварят устата.
  Ако се говори за войната, правителството на Иван Багрянов започна преговори с съюзниците още през май 1944 г. и през август към неутралитета си с СССР прибави и съюзниците. На 2 септември 1944 правителството на Муравиев обяви положение на война хитлеристите. Пет дни по късно съветските танкове навлязоха в България и бяха приети без никакви битки.
  Тези войници окупатори се състояха главно от войските на НКВД, които надзираваха пълното унищожение на България като буржуазна държава и нейния елит. Те нито се бяха били в България, нито за български интереси.
  Ако се говори за войната, сто хилядна българска армия се би под комадването на съюзниците до границите на Австрия. За тях няма паметници. Даже е забранено да се говори.
  Сега няма СССР, няма БКП, няма НКВД. Някога тези войници трябваше да ни пазят от НАТО и Европа, а ние сме в тях. НЯМА никакво ОПРАВДАНИЕ тези паметници да са в България. Ако от Кремъл претендират, че ги ценят и имат причини да ги държат, като тяхни символи, защо да не им ги ПОДАРИМ. Логично е те да са ТАМ от където са дошли. И няма нужда да ни наричат неблагодарници, след такъв ценен подарък.

 7. Показаха по телевизията и някаква руска идиотка да циври в защита на МОЧА. Какво търси тука тая и защо ще ни дава акъл? И как можаха да ни я натрапват? И никакъв коментар за окупацията. Гнусно.

 8. С новия външен дълг задълженията ни стават 18 млрд. лв.

  http://www.dnes.bg/politika/2014/11/23/s-noviia-vynshen-dylg-zadyljeniiata-ni-stavat-18-mlrd-lv.246218

  Тези хора водят държавата към бавен фалит! Държат се като кухи лейки със развени маймунски задници към Масква и глави заровени дълбоко в Българската селяния.
  Държава се развива от свободни щастливи хора а не от роби и блеещи овци! Банките третират народа като рисков фактор от третия свят. Цакат го със яки лихви. В тая шибана държава не се диша! Малките градове и села са превърнати в пенсионерски резервати ! А Маймуните трупат дългове след дългове.

 9. Тази събрала се тълпа трябваше да бъде разгонена от “милиционерите” заради антидържавна дейност и антибългарска пропаганда!!!

 10. Vav Wienn avstriicite tarikati sa skili tehnia MO4A zad edin goliam fontan na gurba na Belvedere. I okolnite sgradi sa Po-visoki ot nego, no taka e Kogato us troops sa udarili ramo I red armia si e dignala durmite chak 58 godina.

 11. До ПЕНДО
  Потвърждавам, защото лично познавам внука на арх. Цолов. С него като деца много пъти сме ходили у дядо му, веднъж той ни спомена набързо въпросната история, макар че му беше явно много тъжно, неприятно и срамно. Днес си давам сметка, че сме общували с един голям българин, европееец и творец, когото внуците му посещаваха тайно, поради забрана на правоверните на новата власт синове и снахи.

  Иначе подкрепям напълно предложението на SteveN и даже искам да го разширя. Защо президентът Плевнелиев не отнеме българското гражданство на подобни същества? Нека започне с тов. волен сыдараф, тов. чукалаф и тов. ташкова. Мисля, че по Конституцията има право да го стори – за държавна измяна. Тея тримата извършват държавната си измяна публично, пред камерите на телевизията и в присъствието на стотици свидетели. След тях – и други филещи Россия и паметниците й. А после да влезе в действие украинският почин ЧЕМАДАН-ВАКЗАЛ-рАЗИЯ!

 12. До Здравка:

  Разбра ли сега, Здравке, защо са изкупени имотите по морето от руснаци. Имат си медии в България, вече и техен електорат, командироват го по акции в БГ и така.. Тепърва ще гледаме клоунади от новите ззаселници. И като ги знам колко са прости и колко са нахални, ми иде като Стамбо да взема и аз базуката.

 13. СТАМБО
  Супер харош.Гаварим по *руской*.Даже балатние песни спет.
  Да не забравим като по Чудомир-*пет кила пироксилин му е майката*
  А пироксилинът много лесно се получава -от целулоза и азотна киселина.Достъпни материали.
  Бащата на взривните вещества на база целулозни естери е евреин откривател на аспирина.Бил е светило в химията/за г-н Тинков/работел е по процеса *естерификация*/ по времето на Хитлер.Американците открадват дневниците му и патентоват аспирина.Всичко това го научех от едно филче където участваше синът на този учен .Забравила съм,дали не беше Хофман,

 14. П П
  Да.Хофман е.Проверих в Уикипедия.Голяма работа е това ИНТЕРНЕТ.

 15. Да, ОТНЕМАНЕТО НА ГРАЖДАНСТВОТО НА ВОЛЭН СИДЕРОВ веднъж завинаги ще оттърве Българския парламент от унизително за достойнството на българите присъствие на един перманентно надрусан от страх национален предател.

  Основания за съда има предостатъчно: нагли опити за отклоняване на България от цивилизационния й избор – ЕС и НАТО и силовото й присъединяване към чуждата на българския манталитет и интереси Евразия, демонстративно поругаване на европейските символи, когато си позволи да изхвърли демонстративно от парламента знамето на ЕС, лобиране в полза на икономическите и политически интереси на чужда държава-ЮП и Белене, опити за силово проникване и превземане на сгради на държавни институции – МС, за което всеки друг гражданин би бил веднага арестуван и прибран (в затвора или в лудницата), изземане функциите на държавни институции като полиция и армия – блокиране на улици, спиране на граждани и принуждаване да му показват личните си документи, поругаване с фашистки сборища на святи за българската памет места като паметника Левски, целенасочен стремеж за усложняване на дипломатическите отношения между държави- партньори в ЕС( публичното малтретиране на френския културен аташе във Варна и расистки обиди на брюкселската администрация), проповядване по национални електронни и печатни медии, в разрез с българската конституция, на етническа омраза и разпалване на етнически и религиозни конфликти….все действия , отговарящи на децифиницията за тероризъм, която освен лишаване от гражданство предполага и ЕКСПУЛСИРАНЕ на лицето.

  Има ли достоен юрист, който да даде съвет относно начина за подаване на иск за отнемане на гражданството на Волэн Сидеров и до коя институция?
  Крайно време е да се започне такава процедура !!!
  Докога ще позволяваме да бъдем унажавани от един разпищолил се продажен наркоман?

 16. Господин Инджев, искам и аз да сподаля нещо по темата.
  Вчера вечерта ми се наложи да изпратя мои познати на Централна автогара София. С учудване забелязах, как от едно такси слезе млад мъж на около 30 години, блондин, но това което привлече вниманието ми бе т. нар. георгиевска лентичка закичена на дрехата му. Съвсем случайно един мой съсед, който е таксиметров шофьор сподели с мен тази сутрин, че е карал вчера две рускини на средна възраст от центъра на София до парк- хотел Москва. На забележката ми, че в тоя хотел едва ли някой вече отсяда, той ми каза че е имало определено някакво мероприятие там защото имало голямо стълпотворение на хора. Една от рускините се представила, че живее в Малта, другата- в Норвегия.
  Готов съм да се обзаложа, че проявата пред въпросния паметник е била за сметка на руското посолство.
  Държа да отбележа, че подобни прояви на организации финансирани от чужбина са забранени в путинова Русия и се наказват от закона.

 17. чета коментарите и тръпки ме побиват.Как ще позволим на руската сган да ни яхне отново.
  Хора, това може да стане-опасно е.
  SAT е прав.Трябва да се сезира прокуратурата за Сидеров от полит. партии или обществени организации.Това е по опасно от бедността.Готова съм да помогна всякак да прогоним руската орда.Не ми търсете правописните грешки,а мислете с главите си какво може да се случи на българите.

 18. SAT, “институцията” се казва Д(ан)С!
  Но откакто е “създадена”(по-точно “възстановена” след “закриването” на ДС), не е изпроводила нито един КаГеБист зад граница!

 19. МОЧА бил “паметник” на “руската халтура”?
  По-голям виц едва ли някой би могъл да измисли!
  РККА не е “руска армия”, а е савецка!
  Освен това РККА не съществува от 1946г..
  А и СССР се разпадна в края на 1991г..
  Путин да вземе да си плати с лихвите за МОЧА, и после с разписка да си го прибере за съхранение в “руският” си Савецки союз!
  Кога един прокламиран като “военен паметник” стана и “халтурен”? Тоя КаГеБист тотално е изперкал, щом бърка МЕМОРИалите с “културата”! Халтургебизъм!

 20. В ДанС работят само едни Писанки, Цветлета, Фльоровци, ПоСертовци, Марусенки и други пухльовци, закърмени наследствено с руската кухня. Как да тръгнат срещу мама си, папа си, тьотенка си…

  Там мъжко момче никога няма да ни назначат колкото и да чакаме, и да се надяваме. Освен, ако сами не си го посочим и отвоюваме.Както воювахме срещу Пеевски

 21. До SAT и D.Savova относно отнемане българското гражданство на волэн сыдараф и подобни нему същества:

  “Лишаването от българско гражданство е най-висша правна и морална санкция по отношение на гражданите. Осъществява се едностранно от държавата. Тя прекратява връзката си с гражданина на законово основание, по своя преценка, без да се съобразява с неговата собствена воля. Основанията за лишаване от българско гражданство са законоустановени престъпни деяния с най-голяма обществена укоримост, които засягат коренни интереси на държавата” (http://www.bg-pravo.com/2009/03/18.html)

  Процедурата за лишаване може да се инициира от главния прокурор, по изключение от министъра на правосъдието, други министри, други институции, които имат законодателна инициатива (http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134446592). Утвържадава се с указ на президента на републиката.

  Лишеното от гражданство същество може да получи друго гражданство (при добра воля от някоя приемаща страна). Напр. комунистическият терорист и пияница Герги “Тарабата” Димитров от с. Ковачевци, Радомирско, е лишен от българско гражданство след Лайпцигския процес. Но СеСеСеРе мигновено му предоставя съветско такова, което позволява на вече Георгий Михайлович дори да подписва смъртни присъди на българи и на дейци на Коминтерна, имащи лошия късмет да се озоват в съветския ГУЛАГ (което той и прави, документи доказват, че на съвестта на “Тарабата” тежат най-малко 10,000 разстрела в СеСеСеРе).

  При липса на приемаща страна съществото без гражданство получава т.нар. Нансенов паспорт и продължава да си съществува. Но вече не може да бъде дупетатин, вожд на партия, или общественик в изгонилата го страна. Допускът му до фирмени сметки се отменя. Допускът до личните му такива остава, след верификация, че е същото същество. Т.е. сыдараф няма да може да плаща купони във Варадеро и в луксозни парижки бардации през сметката на партия “Атака”.

  Следва операцията ЧЕМАДАН-ВАКЗАЛ(АЭРОПОРТ)-рАЗИЯ, по украински образец. На сыдараф и подобните нему честито. Както пееше Богдана Карадочева, “тогава … предвиждам такъв живот … дано, дано!”

 22. Paзбира се, “депутатин”, извинете за досадната грешка.

 23. Действително интересна снимка. Идеята за агресия идва от клонките на дърветата. Паметникът виси в облаците без реален контекст. ‘Виси в облаците’ казваме за нещо, което е неоснователно.
  Снимката е изпреварила съзнанието на автора си! 🙂

 24. Да!
  Кампания 1.”Отнемане на българското гражданство на проводниците на путинистката политика в България и изгонването им в Русия”
  Кампания 2.” Експулсиране от България на всеки гражданин на Русия участващ в пропутински мероприятия на територията на България”
  3. Кампания 3. “Забрана за достъп до територията на България на всеки който е участвал в пропутински мероприятия някъде по света”
  Наглостта на “зелените човечета” няма край. Те просто трябва да бъдат държани извън България.
  Остракизъм му е майката!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.