Братушка кълне България като бабушка

Путин посочи обвинително с височайшия си пръст България и слугите му ( у нас и в Русия) се нахвърлиха да запълнят празнината от “Южен поток” с плюнки.

Тон дадоха Първанов, Станишев, Миков и Сидеров в оплюването на България, нарочена ( уви, незаслужено) като виновник бъде блокирана употребата на руското енергийно оръжие чрез пореден газопровод ( след “Северен поток” и онзи от Уренгой от миналия век).

Руската “артилерия” не закъсня с подкрепящи залпове от храчки ( само си представете американски или западен президент да беше обвинил по подобен начин пред целия свят, при това несправедливо, България в каквото и да било- какъв антиамерикански или антизападен вой биха надали възмутените ни “патриоти”!).

„България да се пука от яд заради края на „Южен поток”, написа в социалните мрежи председателят на комисията по международни отношения в руската Дума Алексей Пушков.

 

Нищо ново във вековната традиция!

 

След като през 1885 г. непокорните българи решават да осъществят съединението си въпреки изричната руска забрана и така да се опълчат на Русия само 7 години след руско-турската война, вбесеният руски славянофил Аксаков написал във вестник „Русь”:

„ВСЯКО ТЪРЖЕСТВО НА БЪЛГАРИЯ Е СМЪРТ ЗА РУСИЯ”.

 

Време е на Пушков да бъде кръстена улица в центъра на София. Аксаков си има такава- на нея се намира централният вход на зала „България”, служебният вход на Министерството на отбраната и построеното „нещо” с бронираните срещу куршуми стъкла от Цветан Василев в градинката пред Военния клуб, известна като „градинката пред Кристал”.

 

Предлагам по аналогия с Аксаков ( и доста други подобни) на Пушков за благодарност за чудесното му отношение към България да бъде преименувана сегашната улица „6 септември”, пресечка на „Аксаков”. Така ще бъде уважен подобаващо парадният вход на Министерството на вътрешните работи и заедно с това ще се уважи мнението на „Аксаков” за самия 6 септември като „смърт за Русия”.

 

Може това предложение да ви се вижда горчив хумор, но ние така сме свикнали с унижението да тачим нашите врагове, че никак не е смешно- ако се замислим.

 

Само в същото каре в центъра на столицата ни гъмжи от „славянство” и русофилство, като най-видно място е отделено на най-отблъскващите примери на руското вероломство в нашата история ( докато на наистина великия Достоевски е отделена една мъндзърка уличка на гърба на гробницата на Княз Александър Батенберг).

 

На един международен семинар, организиран в сърцето на София, се опитах да отговоря на въпрос на чужденци доколко вкоренено е руското влияние тук. Предложих им просто да се разходят наоколо и да четат табелите: намирахме се в ресторант „Крим” ( известен при комунизма като „Руския клуб”) на ул. “Славянска” на хвърлей място от улиците „Гурко” и „ ген. Паренсов”, както и от бул. “Руски”, и катедралата „Александър Невски”, наречена на руски светец, канонизиран заради заслуги в руските войни срещу западните християни, водени с помощта на азиатската Златна орда, чиито роднини османлиите по-късно заличават България от картата на Европа.

 

Но „най-любима” в това отношение ми е централната софийска улица „Граф Игнатиев”, наречена на човека, който е направил всичко възможно българите да не извоюват своята църковна независимост и по чийто донос турските власти заточават български църковни дейци в Диарбекир, след което същият подписва примирието в Сан Стефано без да покани нито един българин на церемонията.

 

След като всичко това е възможно от наша страна, защо да не добавим и още позорно раболепие пред нашите душмани чрез една улица „Пушкова” за чест и слава на вътрешното ни министерство- това би било напълно в духа на традицията, наложена тук от петата колона на Империята.

10 мнения за “Братушка кълне България като бабушка”

 1. Убийствен сарказъм!
  А срещу историческите факти и копче не могат да кажат нашите русофили.

 2. Вече абсурдът заплашва да се излее в горчив кикот- хайде на разходка по булевард “Айхман” в Тел Авив, пък после- на площад “Борман”! Ама наистина ли сме поне нещо народ, общество и памет, какви са били онези пророчески далновидни българи от Възраждането, как в еуфорията на “освобождението” и първите рубладжийски изкушения на новите елити са разбрали с безпощадна яснота, че над България надвисва робство, пред което “турските кърсердари ще ни се видят като ангели небесни” )З.Стоянов)! Млъквайте, “прогресисти”, според които напред в историята означава само придобивки- от 1886 -94 г. нататък българската национална кауза деградира постъпателно, за да се стигне до днешното дъно- европейска, атлантическа, пазарна, демократична, с най-мощни съюзници в света, страната ни да се изброява като масов манталитет наред с Беларус и Молдова! Пък,както е тръгнало, май и тази компания ще ни напусне!
  Апропо, бабушката от Думата дали ще дочака адекватна официална реакция от равнопоставен български депутат? Хайде, тест с коледни награди!
  На въпроса: Трябва ли българският парламент да реагира на бръщолевенето на московската ушанка? възможните отговори у нас са
  1.) Не, защото Русия е наш важен партньор и не бива да я дразним с непремерени емоционални реакции 2.) Не, защото не бива да дразним Русия с непремерени емоционални реакции,тъй като тя е наш важен партньор
  3.) Не, защото непремерените емоционални реакции биха раздразнили Русия като наш важен партньор
  4.) Не, защото раздразнението на Русия от непремерените ни емоционални реакции би навредило на отношението й към нас като важен партньор и би провалило 429-я концерт на йосыф кобзон, 241-я на любэ, 38- на ансамбъла за пляски, шутки и частушки на НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ, а също така Годината на балалайката, Месеца на таратайката (ЗАЗ), Модното ревю на кафтана, ушанката и сибирските валенки, Кулинарното десетилетие на пелмените, кваса , сельодката и водката, Седмицата на руската душа, Дните на московската духовност и Миговете на русофилските трепети.
  5.) Всичко изброено.
  ЧЕСТИТО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
  Наградата- всичко изброено!

 3. Могат,Тони А.,могат да кажат,че историческите факти са други.Могат да кажат,че българите лъжат.

  Защото друго пишеше в учебниците по история преди много години.

 4. Г-н Инджев,
  Да беше Ботевото перо нямаше да го каже по потресващо.Истината е болезнена.
  Такава злоба на руснаците към България е паталогична.И то защо.Защото не сме им дали едни пари даром, при това коленичили и целуващи ръцете им.А нашите *майцепродавци*.

 5. Истината ще ни направи свободни ,но добре ,че има все още такива ,като вас г–н Инджев,които да ни я показват
  Поздравления и респект

 6. Както е тръгнало, Рапонът направо да пусне чрез МВнР един ценоразпис – колко за храчка, колко за клевета, колко за ругатня, колко за псувня по адреес на България. Ще съберем много набърже онези митични 400,000,000.00, дето май ще се окажат авансово раздадените комисионни на кремльовските кло.з.е.толызцы.

  Скромното ми мнение, че вместо официална дипломатическа или парламентарна реакция по-добре НАП да почне да събира невнасяните от 15 г. данъци от съветско-руските фирми у нас, на брой към 300,000. В добавка – уволнение на др. зам.министър на туризма Бранимир Ботев (дето предложи да раздава на савецкиите тъпарищи парцели по Черноморието, кой колкото душа му поиска). Плюс демонтаж-групаж-рАЗИЯ на МОЧА, с крайна дестинация Масква-сартировачная.

  А граф Игнатиев е един от преките виновници за смъртта на Васил Левски, тъй като лично изисква от турските власти Апостолът да бъде съден от комисия, а не от редовен съд, та рАЗИЯ да е сигурна, че ще го осъдят на смърт – http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/31444-ruskata-lyubov-kovarstvoto-a-ne-bratstvoto.html

  И шапки долу за г-н Инджев!!!

 7. БЛАГОДАРЯ ВИ, г-н ИНДЖЕВ!
  Разтърсващ текст.

 8. Вземайки предвид казаното от Учителя Дънов и от аксаков за БЪЛГАРИТЕ, не е трудно да се направи единствено правилния и категоричен извод, че този свят може да бъде избавен от русия, единствено от БЪЛТАРИТЕ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.