Руската пропагандна изпрати на България воняща коледна картичка

В популярния ( днес и по съветско време) московски вестник “Комсомолская правда” се появи още една великоруска българофобска свинщина по адрес на България. Автор е същата Даря Асламова, която сглоби от мнения на известни български русофили “документалната” компилация от лъжи и подбрани фекални факти от дъното на живота за всичко най-лошо , което може да се обобщи за днешна България от еврофобска и русофилска гледна точка във филма “България умира тихо”.

 

Много комсомол, подправена правда и отново низ от лъжи изобилстват във вестникарската версия на онзи филм. И този път смъртта ( на България) е основен акцент в презентацията на Асламова, която се рови в бунищата на България и вади пред скоби многократно проблема с циганите- в крак с модата и времето тук. За по-драматично, тя погребва България с лъжата, че ( по време на СССР) България е била 10 милиона по население, а вече са измрели и избягали 4 милиона, които обаче са на път да бъдат замени от циганите ( които тя обгрижва с особено внимание като за руската расистка публика, свикнала да мрази “черните задници” в самата Русия, описвайки на места българските роми като “подозрително мургави”.

КОЛЕДНА СНИМКА С ИЗГЛЕД ОТ БЪЛГАРИЯ В “КОМСОМОЛСКАЯ ГАЗЕТА” С ПОЗДРАВ ОТ БРАТУШКИНАТА ПРОПАГАНДА

Резкий демографический спад в стране компенсируют цыгане, размножающиеся с феерической быстротой.</p><br /><br />
<p>Увы, многие из них ведут асоциальный образ жизни. На фото: заваленные горами мусора цыганские кварталы в Варне.

Резкий демографический спад в стране компенсируют цыгане, размножающиеся с феерической быстротой. Увы, многие из них ведут асоциальный образ жизни. На фото: заваленные горами мусора цыганские кварталы в Варне.

 

Интересно е да се види колко бързо реагира и целенасочено бие в тази кървяща рана руската пропаганда, сърфирайки на вълната на езика на омразата- до степен, че, според Асланова, за българките никой не се грижи в България, но за размножаването на циганите се грижели западни фондации. Райска музика за ушите на туземната циганофобия като ехо от яростната кампания срещу западните неправителствени организация в самата Русия.

Ролята на българите е сведена в описанието й до обслужващ персонал в заведенията за богатите, където развличат чужденците с “туземни песни”. А пък малцината местни богаташи се разхождали с бентли- по ирония тъкмо с бентли се разхождат из София тъкмо двамата невръстни руски младежи, собственици на веригата аптеки “Медея”, чието пищно парвенюшко коледно фирмено парти, озвучено със съветски маршове и тостове за Путин, описах в статията си “Руската пета колона пирува със съветски маршове”.

Но Асламова е още нищо, ако прочетете какви ги говори Шаренкова, цитирана от в статията!

Шаренкова отново упорито праща България на война със СССР (  в коментарите към статията някакъв руснак да я коригира, че България не е воювала срещу Съветския съюз) и обобщава за участие на България срещу Русия през Първата световна война, сякаш не Русия нахлува в Добруджа, а български войски нападат руска територия през 1916 г.

Увеличавайки за пореден път около 20 пъти жертвите на руската армия в руско-турската война на 200 000 загинали ( при положение, че цялата императорска войска на Балканите не е надвишавала 178 000 души по време на кампанията), шефката на една от многобройните неправителствени русофилски организации, маститата издателка на вестник, изцяло посветен на Русия ( но скромно представена като “българска журналистка”), изпада в екзалтация в ненавистта си към всичко, което по нейно мнение вреди на дружбата с любимата й страна. В това състояние споделя желанието си да удари шамар на Президента Плевнелиев.

Още ” по-интересно” е, че Шаренкова решава да разкаже подробности за предисторията на свалянето на Жан Виденов от руснаците заради отказа му да подпише поднесения му от тях договор ( в частта за предоставяне на българския суверенитет върху газопреносната система на Русия). Шаренкова определно изпитва русофилска гордост от бруталния и унизителен начин на разправата с един българи премиер от струна на руски емисар с поведение на господар.

Така читателите могат да се запознаят с потвърждение на онова, което вече съм описал в книгата си “Течна дружба” по темата, но вече от “извора” на онези събития, който разказва как шефът на “Газпром”  Рем Вяхирев е повикал от София на телефона премиера на Русия Черномирдин с препоръка да не идва в България за подписване на споразумението. Вяхирев, според не оставящото съмнение за своята автентичност откровение на Шаренкова, пряко е заплашил Виденов ( говорейки му на висок тон и на “ти”), че ще го “заобиколи”.

Освен от Виденов и от всички други бивши комсомолци в България, които ( за разлика от Шаренкова) си позволяват да не поставят на първо място руските интереси, Асламова се възмущава и от промяната в поведението на журналиста Валерий Найденов, използван от нея за целите на еврофобския и българофобския й филм “България умира тихо”. Този път гузният ( определящ себе си гордо като русофил) Валерий Найденов явно не й се е вписал в сценария и тя го ругае за нахалството на разбира руски език ( като бивш кореспондент в Москва), но да отговаря на английски, вместо да й рапортува на руски по устав.

След като в ivo.bg разгласих някои имена на участници във филма на Асламова “България умира тихо” Найденов е решил този път да се разграничи предварително със статия във в. “24 часа”, изпреварваща публикацията на Асламова ( която той намира за красива). Верен на себе си, Найденов мимоходом “отмъщава” на вестоносеца с разсъждения за лошите български русофоби, които обикновено били женени за рускини, но един правел изключение, защото се оженил за немкиня докато учел за шпионин в Москва.

И аз познавам един, който се ожени за немкиня въпреки забраната на ДС и поради това в досието му се мъдри резолюция върху де факто отказа му от предлаганата му кариера по линия на ДС . Резолюцията изрично декларира, че същият никога не може да бъде назначен на работа там. После онези, които наистина бяха учили за шпиони , но се правеха на журналисти в БТА ( Найденов също се правеше в Москва, откъдето “пропусна” да съобщи за идващия към България ядрен  чернобилски облак, но като вестникарски шеф по-късно си измисли нещо подобно и истеризира, когато беше опроверган от БТА), отказаха да заминат като кореспонденти за 4 години на война. От ДС решиха да нарушат собствената си забрана и да пратят женения за немкинята да запушва кадровата дупка на тяхно място. Само че ДС накрая са преценили да оставят неговото досие за посмешище на подигравчиите, като Найденов ( който се хвалеше в БТА  с връзките си на ниво Политбюро), но старателно са унищожили всичко за кадровите си шпиони.

 

За да не ядосвам повече руските господари, публикувам текста на статията на руски език за коледна наслада на българските русофили. Останалите българи ( на власт и в опозиция) и без това като цяло доказват, че не намират за нужно да се оказва отпор на хибридната руска информационна война. За тях няма значение още една руска гавра с България. Поне русофилите да се порадват на хубавата руска коледна картичка, изографисана специално, като за тях. А и за многобройните циганомразци, които иначе твърдят, че не са русофили, има удовлетворение в този текст ( вестникът обещава да продължи утре с втора част).

 

Впрочем, остава ни “утехата”, че тази година България се оказва във фокуса на руското пропагандно внимание. Ценят ни!

За миналата Коледа руският вицепремиер Дмитрий Рогозин “поздрави” Запада целокупно със снимка на руска междуконтинентална ракета, способна да носи ядрена бойна глава. След като главата на руската държава Путин посочи на 1 декември България ( като най-слабото звено в НАТО и ЕС) за главен враг на Русия, по чиято вина той реши да спре “Южен поток”, вече сме във фокуса на руската пропаганда – направо сме на мушката на ракетата й чрез следната поздравителна “картичка” с надпис: “Защо България стана гробище на православното братство”:

Сегодня 26 декабря

 

„Комсомольская правда”

26.12. 2014

Почему Болгария стала кладбищем православного братства

Дарья Асламова

Спецкор «Комсомольской правды» Дарья Асламова побывала в Софии и с горечью убедилась в том, что местная элита предала вековые связи с Россией. Но далеко не все болгары готовы забыть прежнюю дружбу.

Дария Асламова, когато не се тревожи за натовското иго над България. Сн. Аргументи и факти

 

Я ненавижу похороны, но каждый раз, приезжая в Болгарию, попадаю на очередные «поминки».

Четырнадцать лет назад Болгария прощалась с атомной станцией «Козлодуй», построенной советскими атомщиками. По настоянию Евросоюза четыре рабочих и вполне безопасных реактора закрыли (оставшиеся два закроют до 2020 года), чтобы окончательно порвать с «позорным» советским прошлым. Профессионалы мрачно предрекали Болгарии потерю энергетической независимости и не ошиблись. Но новая элита, вернувшаяся из грантовых американских и европейских университетов, ликовала: это демократия! В мире сколько угодно атомщиков. Взять хоть Японию с ее прекрасной станцией «Фукусима». Да кто угодно может построить реакторы практически бесплатно из любви к демократии. Лишь бы не русские. Главное, что теперь Болгария на равных правах войдет в дружную семью европейских народов и немедленно разбогатеет. О России тогда говорили, как о больном, когда-то богатом, но разорившемся дедушке, которому семья обязана всем. Но лучше списать этот нравственный долг и войти в новое будущее налегке, с ясными глазами.

 

Вторые «поминки» тоже прошли без проблем. Был закрыт русский проект нефтепровода «Бургас- Александрополис». Несколько демонстраций экологов, и все закончилось.

Третьего «покойника» – новую атомную станцию «Белене» – хоронили с большим скандалом. Много речей, слез, ракии, сожалений и добрых слов о «безвременно ушедшем». «Похороны» оказались крайне дорогостоящими. Болгария заплатила полтора миллиарда левов (750 миллионов евро) за подготовку площадки для строительства станции. Плюс Россия подала в международный арбитражный суд на Болгарию за отказ от строительства. Причина отказа? Сердитый звонок из Вашингтона. В Болгарии не чужеземных послов вызывают «на ковер», а, обычно, премьер-министры бегают советоваться в американское посольство, куда их вызывают «по звонку».

 

Четвертые «похороны» (заморозка «Южного потока») вызвали у меня не чувство ярости (я знакома с историческим болгарским предательством), а усталость и презрение, – не только к продажной элите, но к безвольному народу, позволившему этой элите собою управлять, даже в ущерб себе. Болгария — это кладбище православного братства.

 

ЕВРОПЕЙСКАЯ БОЛГАРИЯ: КАК ЭТО ВЫГЛЯДИТ.

Болгария — самая нищая и убогая страна Евросоюза. Из десяти миллионов населения после вступления в ЕС осталось семь (миллион умерло и два миллиона молодых, активных и образованных сбежали из страны). Демографический спад компенсируют цыгане, размножающиеся с феерической быстротой (именно им перепадает большинство социальных дотаций. Любая цыганка, нарожавшая пять-шесть детей, получает неплохое пособие как мать-одиночка. За этим строго следят из Брюсселя. При этом голодные болгарские матери никого не волнуют. Либеральная демократия интересуется только проблемами меньшинств, с помощью которых можно держать в узде большинство.)

 

Православная София — это две-три блестящих улицы с ресторанами и церквями. Завернешь за угол — Капотня девяностых годов (не в обиду нынешней Капотне). Серые, мрачные здания с разрушенными фасадами и выбитыми стеклами, слепые фонари, подозрительные смуглые люди в спортивных штанах и в ободранных куртках, седые женщины с пустыми глазами, идущие без ясно поставленной цели, инвалиды с палочками, нищие с кружками для милостыни, цыганские дети-попрошайки. Словом, страна третьего мира.

Есть и модные места. «Рестораны для колонизаторов». Так я называю национальные развеселые заведения по всей Восточной Европе, недоступные по ценам для местного населения. Там разгуливают свежие румяные девушки в платочках и вышиванках, бравые молодцы вытаскивают горячие караваи из печи и поют туземные песни для иностранных делегаций из «настоящей Европы», приехавших на очередной симпозиум по продвижению демократии или прав человека.

 

Местная элита в восточноевропейских странах составляет не более десяти процентов. Это модные, уверенные в себе люди, разъезжающие на «мерседесах» и «бентли». Кормятся за счет американских и европейских фондов НПО (неправительственных организаций). Четко выполняют свою задачу — объяснить местному населению, почему в страну вместе с демократией пришло катастрофическое обнищание. Ярые ненавистники России.

 

БОЛГАРСКАЯ ЭЛИТА: ИСТОРИЯ ПРЕДАТЕЛЬСТВА.

«С чего это началось? С момента освобождения Болгарии от турецкого ига российскими войсками, когда у болгарского правящего класса возник комплекс: мы не сами освободились, а нас ОСВОБОДИЛИ, – размышляет журналист и издатель Светлана Шаренкова. – Русские выполнили великую православную миссию. Как говорил академик Лихачев: Болгария дала нам письменность и православие, а русские вернули ей свободу. Россия-освободительница считала совершенно естественным, что новая свободная Болгария войдет в сферу ее влияния, но наша комплексующая элита решила соблюдать баланс: поддерживать отношения и с Германией, и с Россией. Мы знаем, во что это вылилось: в обеих мировых войнах Болгария воевала против России. И сейчас в этой новой мировой холодной войне Болгария снова оказалась во вражеском лагере — лагере НАТО против России. Сейчас, войдя в Евросоюз, Болгария не более суверенная страна, чем во времена Варшавского договора. Но тогда метрополия заботилась о нас, и жизненный уровень был очень высоким. Нас настолько уважали, что здесь даже не было советской военной базы. Как можно не доверять братьям?! Наши руководители отстаивали свои идеи перед Москвой. А сейчас наши еще не знают, что решат в Брюсселе, но, на всякий случай, уже исполняют. Они предполагают, ЧТО может понравиться Брюсселю, и стараются угодить. Это ужасно обидно!»

 

Современная болгарская политическая элита — сборище подлецов. Именно Болгария предоставила воздушный коридор НАТО для бомбардировок Сербии, своей православной соседки. Болгария также настояла на том, чтобы военная база НАТО, нацеленная против России, удобно расположилась на ее территории. Ее нынешний президент Росен Плевнелиев назвал Россию «националистическим и агрессивным государством». Я не дипломат и не обязана соблюдать правила этикета. Этот человек, любящий делать селфи с генсеком НАТО, заслуживает пощечины от имени всех двухсот тысяч погибших русских солдат, благодаря которым Болгария живет, дышит, существует. Болгарам достаточно посмотреть на курдов, чтобы понять, какой была бы их судьба, если б не благородное вмешательство России. Технический министр обороны Болгарии Велизар Шаламанов недавно разработал оборонительную стратегию Болгарии, в которой главной опасностью была объявлена Россия! Все русские, погибшие под Плевной в 1877-1878 годах, должны перевернуться в гробах!

 

В Болгарии уже 20 лет модно винить во всех грехах СССР. Легенда болгарской журналистики Валерий Найденов, шесть лет проработавший корреспондентом в Москве, обожает разговоры о том, как русские предали Болгарию. (Забавно, что все наши споры проходят в одном стиле: я задаю вопросы на русском, Найденов принципиально отвечает на английском. Русский он якобы подзабыл.) Болгары смотрят на СССР как на великую богатую страну, внезапно кинувшую маленькую Болгарию. Когда я напоминаю о том, что Советский Союз проиграл в Первой Холодной войне (сейчас в разгаре Вторая Холодная) благодаря внутреннему предательству: страна лежала в руинах, четыре миллиона человек умерли от голода и болезней и еще несколько миллионов не родились, – болгарские интеллигенты только отмахиваются. «Мы сами варили мыло и ракию в котлах!» – кричат они мне. «У вас было, из чего варить! А мне бабушка посылала из Казахстана в Москву сливочное растаявшее масло, потому что РЕАЛЬНО нечего было жрать! – кричу я в ответ. – У вас хотя бы было подсобное хозяйство!»

 

Это не важно. Вы, русские, большие, а мы, болгары, маленькие. И точка. Как говорит один местный историк: «Все болгары — русофилы, когда сидят за богатым русским столом с икрой и водкой. Но стоит России ослабнуть, первой, кто воткнет ей нож в спину, будет Болгария».

 

И ВОТКНУЛИ НОЖ.

Ножей, в сущности, было много. (Все началось еще с «Голубого потока».) Но последний, самый болезненный нож, болгары воткнули в спину сами себе. Россия только устало поморщилась от неловкости «братушек». Надо же так промахнуться с «Южным потоком». Однако, все по порядку.

«Русские еще при СССР в 1986 году запустили трубу из Болгарии в Турцию по суше, – рассказывает экс-министр энергетики Румен Овчаров. – Но в 1996 стало ясно, что транзит надо увеличивать. Переговоры шли и с непредсказуемой Болгарией, и с Турцией, в которой резко увеличилась потребность в газе. Когда переговоры с Болгарией зашли в тупик, у русских лопнуло терпение: будем строить через море. В 1998 году все болгарские эксперты в один голос твердили, что русские никогда не построят «Голубой поток» в Турцию по дну Черного моря. Мол, это невозможно: глубина две тысячи метров, коррозийная среда. И Газпрому некуда деваться. Придут и сами нам в ножки поклонятся. Однако, через три года «Голубой поток» был построен. Теоретически он был построен на те самые деньги, которые Болгария могла бы получить за транзит»

«Голубой поток» уже тогда мог пройти через нас, – говорит журналист Светлана Шаренкова. – Если бы труба пошла через Болгарию в Турцию и Сербию, может и войны бы не было на Балканах в 1999. Кто рискнет бомбить трубу?! Все большие инфраструктурные проекты — гарантия безопасности. Я была свидетелем события, когда в Болгарию в 1995 году приехал глава Газпрома Вяхирев для подписания договора о «Голубом потоке». А на следующий день должен был прибыть Черномырдин с 15 министрами для подписания множества важных соглашений. И вот представьте: отель «Шератон», послы в мундирах, золотые ручки, все подготовлено. Приходит болгарский министр энергетики, весь белый и трясется. Премьер-министр Болгарии Жан Виденов (а это воспитанник МГИМО, прекрасно говорит по-русски) отменил в последний момент договор. Вяхирев весь налился кровью и заявил: «Соедините меня с Черномырдиным!» А потом закричал прямо в трубку: «Виктор Степанович! Ты завтра в Болгарию не приезжай! Здесь с нами обращаются унизительно!» Всю ночь бегали курьеры между «Шератоном» и правительством. Утром Вяхирев встретился с Виденовым и так жестко ему сказал: «Я тебя обойду в любом случае! У меня есть четыре пути, чтоб тебя обойти!» И Россия нас обошла. А премьер-министр Виденов так и остался советским воспитанником с глубокими комплексами. Когда ты в юности учишься в большой стране, либо ты начинаешь ее любить, как я, либо комплексовать. Я своими глазами видела, как Болгария потеряла исторический шанс».

Но история великодушна. Она всегда предоставляет несколько шансов. Но и следующий шанс Болгария упустила.

 

 

 

 

23 мнения за “Руската пропагандна изпрати на България воняща коледна картичка”

 1. май и Валери Найденов(русофил) е доста “очарован” от нъпросната даря и написа ето това – http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4493610
  ще се опитам да го поставя и в страницата на комсомольскаята, ако успея. интелигентните руси разбират и български.

 2. Змията е най-хаплива и зла, когато е в агония. Колкото до “дамочката” Асламова, по темата вече веднаж съм се произнасял – с чувства и помисли заставам плътно зад нея!
  А сега – сериозно.
  И пропагандата им и тя по руски тъпа и бездарна. Вгледайте се в дечицата от снимката на варненското сметище. Да ви изглеждат тези “циганета”:
  облечени в дрипи;
  гладни;
  болни;
  мизерстващи;
  нещастни;
  безпризорни …
  Не, нали?
  Какие джинсы, какие кросовки… На такива би завидяла всяка руска девочка. /Щерката на тов. Путин се изключва – тя страда в Холандия/.

 3. “С момента освобождения Болгарии от турецкого ига российскими войсками, когда у болгарского правящего класса возник комплекс: мы не сами освободились, а нас ОСВОБОДИЛИ, – размышляет журналист и издатель Светлана Шаренкова. – Русские выполнили великую православную миссию. Как говорил академик Лихачев: Болгария дала нам письменность и православие, а русские вернули ей свободу. Россия-освободительница считала совершенно естественным, что новая свободная Болгария войдет в сферу ее влияния, но наша комплексующая элита решила соблюдать баланс: поддерживать отношения и с Германией, и с Россией.”

  Руският ми не е перфектен, но доколкото разбирам представят в статията Шаренкова за българка ? Не вярвам да има българско самосъзнание жената , защо лицемерничи да пише от позицията на българка ? Гражданство вероятно има , но това със сигурност не е страната, която `и е на сърце.

 4. Би било още по-добре ако петата колона публикува това във в. Дума. Тогава 2/3 от сегашните русофили може би ще си променят мнението за любимата страна (или може би съм прекалено оптимистичен?). Останалата 1/3 са платени предатели или ненормални или и двете като тази Шаренкова

 5. И тази доморасла “журналистка” се опитва да ни клати. Ами така, както е застинала на снимката, по-скоро нея я клатят, но дали това е редовно, и снимката е сигурно от преди 20 години. Застаряваща девойка и още повече рускиня е като парен валяк, но дали няма скоро до й свърши кюмюрът. И по чий гроб плачеш, душичка славянска, като в името ти (фамилията) няма нищо славянско, а поскоро ислямско. И така, драга г-н Инджев, струва ми се, че на менторите български им падна доста нивото, след като тази недотакована кака се изказва няколко пъти неподготвена. Пък ние си знаем, вършим ли нещата правилно, руснакът почва да пуфти и да ни показва “грешките”. Честито Рождество Христово на Вас и цялата ви многобройна фамилия.

 6. Като допълнение в руската ТАСС побликуват на 22.12.2014 год. интервю с Георгий ПЫРВАНОВ:
  http://tass.ru/opinions/interviews/1664497?utm_campaign=SMI2

  …”- Хотел бы уточнить, а каковы были недостатки проекта “Южный поток”, почему болгарские политики не смогли договориться о его безусловной поддержке?
  – Не спрашивайте меня о недостатках “Южного потока”, ведь я был тем человеком, который с первых минут стоял за этим проектом. Политическое решение о “Южном потоке” было принято после одной из наших встреч с Владимиром Путиным в июле 2007 года в Загребе на энергетическом форуме. С того момента я подчеркивал его достоинства и преимущества не только для энергетики, экономики и финансов, но и с точки зрения региональной безопасности. Я думаю, что противники “Южного потока” излишне резки в своих высказываниях, ориентируются на псевдоидеологические установки, предвзято относятся к России. “Южный поток” – европейский проект, от которого Болгария должна была выигрывать, что полностью совпадает с ее национальными интересами.

 7. Към Тодорова:

  Днес ми върви на потвърждения от най-авторитетни места за неща, за които досега си мълчаха такива, като Първанов и Шаренкова.
  Шаренкова потвърждавана пред “Комсомолская газета” написаното от мен в “Течна дружба” за руския скандал, свалил по-късно от власт Виденов. Остава да потвърди един ден и онова, което за мен не се нуждае от потвърждение поради 100 процентната автентичност на имейла и до Кирил Добрев, в който се хвали, че е направила президента Първанов “лице на отношенията с Русия”. Публикувах го точно преди година в блога- интересно съвпадение също.
  Първанов сега потвърждава моето твърдение от същата книга, че еднолично се разпорежда под формата на “решение” за “Южен поток” на среща с Путин в Загреб през 2007 г., без това да е коментирано в България преди нито в парламента, нито в правителството, а за обществена дискусия за прокопаването на страната ни надлъж да не говорим.
  Путин затова благоволи да дойде в София на 18 януари 2008 г. ( а подмазвачите успяха да вдигнат паметник в “Докторската градина” уж в чест на 3 март, но посветен с изрична табелка на великото му посещение- паметникът ударно е завършен срок и надлежно обозначен “В честа на посещението на президента на Русия…”), защото “осветява” от отправната географска точка “Южен поток” плана си за обесване на Украйна чрез заобикаляне с помощта на такива, като Първанов. Но заговорът им се провали!
  Така че, днес ми е ден и съм удовлетворен

 8. Представяте ли си колко ни завиждат?! Те НАДМИНАХА МАКЕДОНИЯ> !

 9. Goliama grija sme na “velikia” brat, vapreki che petata kolona e na vlast, razchetite ne im se poluchavat tochno.

 10. и пак от агенция ТАСС (така дълбоко уважавана от българските “руснофилици”)
  http://tass.ru/ekonomika/1651764
  Как был закрыт проект
  1 декабря президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам переговоров с турецким коллегой Реджепом Тайипом Эрдоганом заявил, что Россия готова не только расширить газопровод “Голубой поток”, но и построить еще одну трубопроводную систему для того, чтобы обеспечить растущие потребности турецкой экономики. “А если будет признано целесообразным, то создать на турецкой территории на границе с Грецией и дополнительный так называемый газовый хаб для потребителей в Южной Европе”, – сказал он.
  В тот же день Путин сообщил, что “в нынешних условиях Россия не будет реализовывать проект “Южный поток”. В свою очередь, глава “Газпрома” Алексей Миллер отметил, что “Южный поток” больше не актуален. “Все, проект закрыт”, – сказал он журналистам, комментируя российско-турецкие переговоры на высшем уровне.

  Но заглавието на статията е:
  “Источник: делегация Болгарии планирует вскоре обсудить с Новаком “Южный поток””

  с подзаглавие:
  Предполагается, что встреча может состояться 19 декабря в Москве

  То

 11. Даря Асланова е ясна.Професията и е да си изкарва пари.По кой начин няма значение.Но нашите майкопродавци като Валери Найденов и Андрей Райчев дето имат синове и внуци в България.Сега бият отбои и явно ги е срам.Четах статията на В. Найденов в *24 часа *.Райчев в едно предаване с г-н Инджев като разбра ,че е показан във филма набързо смутолеви *не бил знаел*.А знае да говори.
  И какво се оказа.Че най българският политик от БСП е Жан Виденов.Останалото са руски наемници.А някои като Луканов и Ил. Павлов заради тръбите платиха кръвен данък.

 12. И Асламова, и Шаренкова определено показват всички клинични признаци на сексуален недоимък. А съществото Найдьонов Валерий има други признаци – навремето то пишеше във в. “Дума” като зам.-главен редактор, а в “първия свободен вестник за новините такива, каквито (не) са”, “168 часа”, се подписваше като “Перо Филипски”. Вярно, че времената бяха трудни и скъпи, цените скачаха едва ли не всяка седмица, но това май се наричаше шизофренно раздвоение на личността. Партизанско чедо, какво да го правиш…

 13. Въпросната ‘журналистка’ може би трябва да се поинтересува за съветските бомбардировки през ВСВ над Русе, Стара Загора, Добрич,…
  Както десетината села и градове обстрелвани от съветски кораби без да е обявена война на България. Бомбардирани и обстрелвани са цивилни обекти.

  Ако така го разбират ‘братството’ руснаците, по добре да сме си просто врагове.

 14. Проблема за нормалните българи не са руските комунистически глашатаи,а българските комунисти,които се определят за русофили.

  За съжаление много хора им вярват и изоставят традиционното им автентично название-комунисти.

  Всяка “русофилска ” организация е комунистическа,без изключение.

 15. Такава злост срещу България от руски индивид е събитие, грозно, но събитие. Това означава само едно – всичко, случващо се в последно време ужасно дразни Русия, братството и дружбата е само за тези, които като овчици си кротуват. Достатъчно е да се отговори само на въпроса: По кой начин Русия отчете интересите на “по-малкия брат” при който и да е проект от т. нар. “Голям шлем”? От руска страна – само собствени интереси, от българска – само партиен слугинаж, разпореждащ се с нац. интереси./Браво на Ж.Виденов/. За сатанинските способи на руската пропагандна машина сме научили достатъчно, не само от “Архипелаг ГУЛЛАГ”. Така, че многократно сгъстената помия, изливана щедро срещу България е срам по-скоро за Русия. А за нищожеството Св. Шаренкова е достатъчно да се каже, че в комбина с печално известните Ел. Божков /поставеното лице на БСП в ДКВЕР/,Б.Цеков /същия в И-т за модерна п-ка/ и во главе с П. Симеонов изпълняваха ДС-поръчка за ерозиране на СДС отвътре.

 16. Тази Даря трябва да получи забрана да влиза на наша територия.Освен ако чичко паричко не я включи трайно в българския портал на XXL.

 17. Виждам надупена жена пише нещо за нас българите.
  Ха!

 18. Напротив Коро,нека да идва тук по-често,за да види какво нейните руснаци са направили с нашия народ

 19. Едно време имаше един лаф, който много приляга на споменатата по-горе Руска Звезда. Направила кариера с Пу7ка. А като я четеш, разбираш и че с П..ката си пише 🙂
  Това е точно този тип “журналистика”, която комунистите и лилипутинските Сабаки харесват и одобряват. С Цици и Пу7ка да откриват новините!!! Еххх как ще ги стигнем Руснаците…

 20. Лицето на примитивнаният платен туПинов “журналистически” слугинаж в рАЗЗЗИЯ се е оказало отново на необходимата копейкова “висота”!
  НО все пак тя съвсем не е виновна за тъпотиите ,които е поела още от времето на “великият” им СеСеСеР(така беше “правилното” му произнасяне според большевишката фонетика!)!
  Както са го казали няКОИ от авторите на книги(В.Суворов и др.) за същността на большевизма – В СеСеСеР и рАЗЗЗИЯ НЕ се учи в училищата историята на СеСеСеР, а само историографска большевишка пропагадност!
  Какво има да се тълкуват БЕЗсмислените глупости и тъпизми на поредната назначена НЕдообразована и НЕграмотна шл.ха, която дори не може да свърже елементарни исторически и икономически факти! Тя затова е и назначена , както и “българските” й колеги в кремълският БЕЗграмотен слугинаж .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.