След “опълченците”, вече и “братушки” безчинстват в крак с руския шовинизъм

В Русия се кове актуализиран термин за фашизоид: „братушка” (още една умилителна аналогия за българската русофилска аудитория, възприела московската пропагандна терминология за сепаратистите в Украйна като „опълченци”).

 

„Братушките” са шпицкомандите на властта, групирани в проекта „Антимайдан”, които нападат ( каква аналогия с кафявите в Германия!) противници на официалната линия в Москва.

 

„Братушки” са нахлули в московско кафене, в което на лекция на Леонид Волков се събрали опозиционери. С викове „Няма да има Майдан”, обозначени с георгиевски лентички шовинисти настояли събранието да бъде разгонено.

 

Накрая, преди да се стигне до ръкопашен бой, полицията все пак се е намесила, извела агресорите, но перспективата никак не е „розова”, пише руският политолог Евгений Симонов в свой коментар, озаглавен: ЗЛОБНОТО ОЗЪБВАНЕ НА ” АНТИМАЙДАНА”.

 

 

Злобный оскал “Антимайдана”

автор Евгений Симонов политолог

Власть перешла к жестким мерам. Вчера в московском кафе “Бобры и утки” произошел конфликт между сторонниками движения “Антимайдан” и представителями оппозиции. Последние собрались на встречу-лекцию с Леонидом Волковым.
“Братушки” (так их вроде называют) с георгиевскими ленточками ворвались в помещение и сорвали это мероприятие с криком “Майдан не пройдет”. Затем настойчиво попросили всех уйти. Те не согласились. В итоге дискуссия начала доходить до рукоприкладства с обоих сторон. Однако подъехавшая полиция забрала агрессоров.
Что же получается? Проект “Антимайдан” выполняет свои цели – запугивает противников существующего политического курса. Напомню, что 15 января было объявлено о его создании. Байкер “Хирург” тогда прямым текстом говорил, что они будут использовать силу.
То есть расклад у нас такой. Имеем агрессивных патриотов, которые готовы по команде “фас” (или “майдан”) бросаться на людей. Данный инструмент власти уже идет дальше клейма “агент Госдепа” или “национал-предатель”. Теперь носители этого клейма подвергаются прямой опасности.
Самое любопытное, что это действо (особенно на фоне антиукраинской риторики в федеральных СМИ) будет подаваться в яркой патриотической обертке. Запугивание оппозиции будет презентовано, как необходимость противостоянию Майдану.
Я не берусь прогнозировать, к чему это может привести, но тенденция не самая радужная.

 

9 мнения за “След “опълченците”, вече и “братушки” безчинстват в крак с руския шовинизъм”

 1. Малкото човеци в човешки образ в Русия отдавна измислиха думата “нашисти” за шпиц-командите на Путлер. Подобно на новия фундаментализьм в Чечня: православния ислям

 2. Може много да им се иска, но Майдан ЩЕ има.

 3. Най-сетне и терминът “братушки” получи най-сполучливия си образ!

 4. Братушки….опълченци….шарлита….
  Je suis леко объркан….в приоритетите.

 5. туПлерската банда вчера си беше организирала митинг в защита на ЗАБРАНАТА на свободата на словото , не къде да е , а в Чечня. Използвайки ислямистките марионетки ,които туПлер назначи на власт, след унищожаването на Грозни след 2000г..
  И то не какъв да е митинг, а КОНТРАмитинг на милионният митинг в ЗАЩИТА на свободата на словото в Париж преди седмица. туПлеристите даже са събрали 800 000, да КОТРАпротестират СРЕЩУ сободата на словото, и като се има предвид колко са жителите на Чечня, това е особено огромна част от населението й. Освен ,ако НЕ е поредната туПлерска пропагадност. Явно туПер е искал да докара такава внушителна бройка КОНТРАпротестиращи на своя си СВЕТОВЕН КОНТРАмитинг СРЕЩУ свободата на словото в Чечня, за да се съизмерва със СВЕТОВНИЯТ митинг ЗА свободата на словото в Париж, макар цялата Чечня да е по-малка дори от Париж. Това само потвърждава КОЙ е СВЕТОВНИЯТ КОНТРАсловен тиран срещу свободата на словото. За да вложи такива тиранични усилия в организирането на един знаков КОНТРАмитинг, туПлер използва дори исляма , следвайки своя “цивилизационен” избор , като поредният световен ДИКТАТор, оправдавайки ТОТАЛитарната си цартрапия с популистки празнословия за приказният му КРИВОКОНТРАславен словоРАЙН(х)стан , този път в ислямската част на рАЗЗЗИЯ!

 6. Любомир Димитров e казал това, което исках да кажа и аз. С единствената добавка- скоро можем да очакваме тумби подчовеци с български имена, предвождани от волэн сыдэрав, любамыр каларав, пȅтр вольгын, вэлыслава дырэва и др. да оближат сапогите на моча на демонстрация под лозунга JE SUIS БРАТУШКА!

 7. Като не могат да си стабилизират валутата , която продължава да се срива, намерили си начин да противодействат на естествените процеси на отрезвяване на руското население – шпиц команди.Но естествените процеси не могат да бъдат спрени.Русия или трябва да се демократизира или да се срине до край.Апропо – спомням си , как Лавров и др. важни руски велможи се присмиваха на санкциите на САЩ ЕС, Канада.Да, ама когато цените на нефта и газа се сриват , щяха да имат чуждо финансиране.А сега имат отлив на инвестиции, оскъпяване на вноса.Няма как със шпиц команди да спреш икономическия срив.

 8. Кво ше каете за таз въздействаща с дълбочината си сцена?…Къв изказ….ква ерудиция само:

 9. Току-що разбрах от вечерните новини, че руски военнен кораб Виктор Леонов е акустирал в Куба точно преди обръщението на Обама до Куба. Явно “братушките приателски предпазват Куба от стъпка в “грешна посока” в отношенията си с САЩ.
  http://www.nbcnews.com/nightly-news/russian-surveillance-ship-docks-havana-harbor-n289846

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.