“Ким ваш”, но ние вече не сме



Путин май не на шега е ядосан на България, която му се вижда мръвка, отмъкната от устата на руската мечка.

Има повод да се ядосва и от днешното посещение на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София- идва си тук, сякаш България наистина е пълноправен член на алианса, а не просто руски шпионин в организацията, какъвто е сценарият на Кремъл за българската роля в Брюксел.

Какво по-голямо доказателство за изпадналото в немилост путинофилство в България може да има от факта, че Путин избира Унгария за първа страна от ЕС, която да посети от началото на украинската криза насам. Ще посети през февруари Будапеща и ще се среща с Виктор Орбан, който междувременно два пъти беше в Москва да се моли- и успя да заслужи благоволението.

И това се случва въпреки констатацията на отговорника по въпросите на дружбата с България, генерала от КГБ Леонид Решетников, президент на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), цитиран миналата седмица от българските медии да изразява възторг от своите питомци тук. Те единствени в света си имат Национално движение русофили (и още много други подобни организации, но точно тази той избра да открои като феномен от световно, всеруско значение), възкликна „поразен” от собствения си организаторски успех той.

С други думи, генералът рапортува за постигнати небивали постижения на русото влияние в една отделно взета вражеска (по документи) страна, но полковник Путин май ще го праща на поправителен, щом е решил да покаже личното си предпочитание към друга държавица (по-малка по територия дори от България – а както знаем, територията е водещо мерило за руската управленска душа, на която все не й стига територия).

Междувременно в Москва наградиха български издатели на руска пропаганда като единствените чужденци, удостоени с такава чест (уникални, единствени, неповторими – никои други чужденци не са удостоявани преди и в конкретния случай с наградата).

Нещо повече, българският политолог Иван Кръстев получи още по-голяма награда: обяд с Путин. Това е сигнал към онези у нас, които трябва да се постараят много повече, за да заслужат подобна гурме-оценка , а не да лежат само на корумпе стари съветски ларви, от които се люпят единствено клишета, предъвквайки старомодно кокалестите лъжи за стотиците хиляди умрели за нашата свобода съветски, пардон – руски войници.

И все пак отличаването на заслужилите българи пред строя в Москва не отменя факта, че на България днес в Кремъл се гледа строго, но (не)справедливо намръщено. За коригиране на тази опасна за българското путинофилство тенденция явно не е помогнал фактът, че в програмата на правителството в София, обявена вчера, гори пламъкът на надеждата за някакво чудодейно възкръсване на непрежалимия „Южен поток”, пресъхнал внезапно откъм руската му страна като гьол край Белене.

В Москва, на Богоявление, имаше само една солова акция на двама младежи, които заляха мавзолея на Ленин със светена вода с думите „стани и се махни”!

У нас с пожелание за подобно чудо спрямо „Южен поток” („стани и се върни”) се ангажира правителството на Борисов – прави се на света вода ненапита, неинформирана за пресъхването на потока (от подкупи и комисионни). И пак не получи заслужената награда за старанието.

Путин не се трогна от вуду-водо заклинанието в София и избра Будапеща, независимо от факта, че там вече хиляди граждани протестираха срещу сближаването на Орбан с него и със сигурност ще му демонстрират в още по-голям мащаб какво си мислят за корупционната му политика спрямо Унгария.

У нас – напротив! Миналата есен имахме пропуски митинг в София, където стотици колаборационисти със съветско-руския колониализъм и днешния му рецидивизъм дефилираха с искания Украйна да спре да окупира руски полуострови и да подклажда сепаратистки войни в съседната по-малка, миролюбива, слабо въоръжена Русия.

И въпреки това Путин избра Унгария. Нали ви казвам, нещо много е ядосан на местната пета колона и тя ще трябва сериозно да се замисли, ускорявайки например строителството на руски паметници в София с повече от десетина на година, за да не гневи с пасивността си Путин.

Приемете тези редове като информация в аванс, като подсещане да следите с повишено внимание и основателна завист какво ще занесе в Будапеща Путин като обещание да превърне унгарската пуста в енергиен център насред пустата му Европа, а ние тук ще подсмърчаме, осиротели с едната надежда за някой турски газов хъб в гръб.

Само някакъв си НАТО и един хилав Европейски съюз, чиято икономика е едва десетина пъти по-голяма от руската (но пък по територия не може да се мери с Матушката с нейния огромен пазар от хиляди километри разстояние между отделните пазарища), се интересуват от България и показват своята солидарност тези дни с нас, сирачетата на Путин, чрез навалица от посещения.

Охранените от комисионните местни пеликани дори не отбелязаха годишнината от императорското му дефиле в София на 18 и 19 януари 2008 г.!

Нормално е при това положение Путин да ни обърне гръб, да ходи да се прегръща с унгарския Орбан и да кани напук на Америка корейския вожд Ким Чен Ун в Русия.

Владимир Владимирович, ”Крымваш” и „Кимваш”, само нас ни оставете на мира!

 

34 мнения за ““Ким ваш”, но ние вече не сме”

 1. По темата. Ру(с)о гладно няма. Убеден съм, че голяма ревност ще обхване лицето бойко методиев борисов след като му докладват, че лилипут.ин го пренебегва за сметка на “сербеза” Орбан. Казвам “докладват” щото този е такъв мързел, че ако не му сдъвчат “политинформацията” за случващото се отвъд Калотина няма и да разбере сам за визитата.
  Извън темата. Докато се намират ЛИЧНОСТИ като Клин Истууд винаги ще има утре.
  http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/filmyt-amerikanski-snajperist-razdelia-amerika-6030518

 2. Руският долар,най-стабилният долар в света

 3. По повод високите посещения в подкрепа на сигурността на България,другият от сиамските братя Т.Томов/Д.Иванов, е наредил в газпромаджийския вестник “(с)ега” ред хрипове ,озаглавени с препенциозността на витиеватия му стил на (не)прикрит русофил- “Дишане”.По-скоро става дума за въздишане с една зловонна ,мерзка и злеприкривана (уж) гражданственост на една (не)събудена съвест.Насилено жонглиране с думите,достойно за съжаление.5-та колона бива “изцеждана” от създателя си безпощадно до последния си дъх!И това ако е дишане…

 4. И. Кръстев отдавна заслужи тази вечеря. Още след като публикува преди няколко години мнението си за ‘умерено репресивния’ режим в Русия, наричайки путиновия авторитаризъм ‘вегетариански’.

 5. Следващият наред за филм е човечето с високите токове, такава комедия ще излезе, особено ако пуснат Дани Де Вито да го играе

 6. В България се играе една много Неграмотна и Простовата Игра на Политика и Бизнес. Играе се от прости и неграмотни хора със много (за мащабите на България) пари, получени и заграбени с подкрепата на Батко или Батюшка!
  Умните и Грамотни Българи са изтикани от тези алчни негодяи и само тези, които пожелаят да им слугуват и да се превърнат в нещо като полухора, със полуживот , полумислене и пълна амнезия за Кражбите на господарите си са добре дошли на Територията България. Това е причината да се залита към политиката на една или друга чужда държава, която пък има интерес в България да управляват неграмотни и прости хора. Съответно тяхната злоба, завист и жестокост са неконтролируеми и опустошителни. Тези хора получават подкрепата на Тъмни Духове и само Светли хора с непоколебима воля и съзнателна борба могат да променят ситуацията!

 7. Добре е, че Ким Чен Ун ще погостува на дребничкият на ръст, но с висооооки имперски амбиции фашист от Кремъл! Така носителят на високи токчета мъник ще се запознае отблизо какво очаква империята му от затворен (от света) тип!

 8. За онези,които още не са чули, видели и прочели съветите на този съветски наглец с име Иля Гафнер (м-м-м, че хубаво имце, от “гаф” идва сигурно!) към згладнелите хомо советикуси в постсъветския …ссср, пардон!- имперска Русия.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/01/23/2458764_citat_na_denia_niamate_pari_iajte_po-malko/

 9. “Последний напън веке е настал,…”. Още малко и “Русiя ке падне!”. Ние ще се освободим и от техните ОКОВИ! ЩЕ Бъдем Свободна Чиста и Свята Република! Братя, Ще Успеем! България е и ЩЕ БЪДЕ В ЕВРОПА! НАРОДЕ, България е НАША!!!!

 10. Връщам се към вчерашните ни диалози за слепотата на Запада спрямо комунизма и „полезните идиоти”. Довечера ще има ТВ-славословие по повод Петър Увалиев- „световен интелектуалец, глобален мислител, велик писател, блестящ есеист, върховен културен жрец” и пр., пр. И – гле`й ти с`я!- толкова неговият мощен и непостижим интелект е покорил др. Людмила Живкова, че тя го кани в НРБ през 70-те години!- така гласи баснята, която предъвкват по БГ-медиите.Туй то! Става дума за едно прононсирано ченге за „интелектуално влияние”, което покрай другите анажименти е доставяло и на Петър Младенов в Лондон- междинната спирка за заседанията на ООН (че иначе как ще види др. Младенов Англия и САЩ!) – професионални каки от онези , дето работят из Сохо. Сутеньор, значи, сводник, или пезевенк-башия… И пред кокалите на тоя трябва да се прехласваме.
  За сравнение- в Париж прекарва емигрантските си години от 1944 до 2001 г. един наистина голям български дипломат и световен интелектуалец, авторитетен коментатор в най- реномираните френски издания- Евгени Силянов. Но него не го кани др. Живкова…
  Защото ние с право се подиграваме на тов. любамыр каларав, че е забыл болхарския язык, но трябва да забием още сол в раната и да кажем, че българския го забравяха не само дресираните в леговището на КГБ продажници с български имена.Забравяха го и суперинтелектуалците по парижките булеварди, салони, универститети и кафенета като Юлия Кръстева и Цветан Тодоров (в много по-малка степен). Неотдавнашното гостуване на Кръстева в София беше доста безвкусно с всичките преводи, преводачи, транслации и пр. – извинете, но просто така РОДНИЯТ ти език, на който говориш, четеш и пишеш до 26 годишна възраст не може да се забрави. Но това е по-белият кахър. Кръстева през годините беше маоистка, троцкистка, марксофройдистка, феминистка …Нито дума не продума цели 30 години за зверството, връхлетяло родната й България, а иначе страдаше за кой ли не дискриминан по света… В София Кръстева пак декларира, че е хегело-неомарксистка. Бравос! След около 200 милиона преки жертви на двете реализации на въпросната философия (при съотношение 1: 5 по-малък резултат на по-хуманната, така да се каже, „кафява” версия в сравнение с червената) някой гордо измъква хегелианско-марксисткия мухъл от боклукчийницата на философските идеи, а ние ръкопляскаме…

 11. Високо интелектуалните мисли на * диване* нямат край.Изпълнява поставена програма човека,няма как ,*братушките* да чакат.А къде е другият.Или са едно и също.

 12. Драги Стамбо,
  Без да коментирам либерално хуманистичните утопии; право на всеки е да интелектуализира/ или не света по начин по който може и иска. Но се стъписах, когато преди време чух първата лекция на Юлия Кръстева в България – на френски език с превод на български. Тъжно ми стана. Както и това, което наскоро разбрах: че и тя и Цв. Тодоров не са приели поканата от НБУ за международна семиотична конференция в София миналата есен. Ще ми се да вярвам, че са имали основателни причини.
  В името на справедливостта трябва да спомена, че една от темите при Цветан Тодоров е комунистическите и нацистките режими на 20-ти век. И е автор, когото зачитам.

 13. Стамбо,
  За Увалиев и Кръстева си много точен. Има и още.Знам го още от онова време.Продажни и безсрамни агенти на комунистическата власт.Сега ще ги представят като световен елит.Тези,които ни ги набутват мислят,че ние нищо не помним.Че всички мислим като тях и забравяме за отредената им роля.С нашите пари.Наемници да лъжат Запада за състоянието в което живяхме.Благодарение на такива нацията е в това състояние-оглупяла и загубила верният път.Нация в която и от най бедните семейства с труд и постоянство са излизали достойни хора,уважавани в Европа и света.До не изреждам имена.А за тези ком.продажници не искам нищо да слушам.

 14. Милошевич, караджич, Садам, Кадафи, бен ладен ….. Кой е липсващия диктатор и то все още жив…

 15. Нещо лично от снощи. Отивам на една публична лекция посветена на сателитите, интернет, окабеляването на света, новите карти и системите за наблюдение. Приканиха ме да се наредя на опашка и да изчакам до отварянето на залата. Отговорих: Благодаря, по принцип не се редя на опашки. Ще изчакам навън. Последва въпросителен поглед и аз добавих: Ами идвам от посткомунистическа страна. Хората се разсмяха, но започна разговор и имаше малко време да им разкажа за АК (абсурдизма на комунизма). Съвсем в домашен формат, някой би казал ‘това няма да промени много’. Загрижеността ми често е за този ‘всеки друг’, който по някакви причини е останал в зоната на незнанието по отношение на комунизма. Като хората на опашката снощи (между другото, пререждаха се), които чуха някои неща за първи път. Както тези млади хора у нас, изпитващи носталгия по нещо, което не познават.

 16. Браво,Стамбо! По-точна характеристика на Ю.Кръстева и особено на П.Увалиев не може да се направи!Още по време на комунизма,слушайки интелектуалните му излияния по ББС изпитвах смътното усещане,че се докосвам до нещо нечистоплътно,до следващият,,полезен идиот,, и то за съжаление българин!Не ми е много ясно ,на какво обаче,се дължи тази офанзива около името му?Индулгенция ли,що ли?!

 17. Към MUN4O:
  Дължи се на комунистически PR, фабрикуващ удобни ‘герои’ зад граница. Tелевизионният гласец монументализиращ тези ‘икони’ по първа програма беше винаги сълзлив и патетичен, с виещи нотки на ‘родолю’бие’.
  Ако се зарови човек из архивите може да натрупа купчини ленти с Увалиевци. Не гледам телевизия от десетина години, но бас държа, че този гласец е още там.

 18. Савова, стига си пригласяла на този или онзи като кокошка до петел!

 19. Драги everyone else,

  Напълно съм съгласен със задължителния нюанс в оценките на Ю.Кръстева и Цв. Тодоров, само го маркирах в скоби. Факт е, че той през 1981 изнесе лекцията си в СУ на български, факт е и книгата му за комуната и лагерите-това заслужава признание. Но кога се появиха тези негови текстове- доста след като комуната падна. Иначе тримата мълчаха ли, мълчаха…

 20. ДИВАНЕ
  Ех, мъка,ама на тебе не пригласям нали.Ами направи нещо,промени малко боята и ще ти пригласям.Прихвани нещо от тук пишещите.Светът се променя,промени се и ти.А не само като Сидеров *Путин,та Путин*.Има и други.Опознай ги .Ще ти харесат.

 21. Стамбо, точен си с думите си.
  Живите мълчат.

 22. Ако някой си мисли,че Република България окончателно е приела световните и европейски норми и традиции в политиката и междудържавните отношения,всички паметници като МОЧА и Альошите щяха отдавана да са покойници.

  Много е неизискано да се смята,че България се е освободила от комунистите и комунистическата пропаганда.

  Затова никой от властта не показва на гостите от ЕС,НАТО и др. сурогатите на съветксия окупаторски режим и комунистическата диктатура.

  Европа и нейните цености не са съвместими с комунистическата държава Ре Бееее.

  Всяка държава има само една държавна телевизия.Нашата държавна БНТ е съвсем справедливо квалкифицирана като комунистическа от сериозен специалист в журналистиката и публицистиката.Досега след като комунистическата сган не е изразила несъгласие с този изследовател,това означава,че не е възможно неговата квалификация да бъде оборена.Комунистите повече от всеки знаят че са си комунисти.

  Може ли при тези искрящи от блясък и мощ комунистически паметници елеменатрната човешка(некомунистическа) логика да доведе до извода,че България не е комунистическа държава и че е приела Европа в “душата” си,казано малко патетично.
  В други европейски страни няманаличие на паметници на агресаори,окупатори,бандити и убийци.

  Все пак,има някакви граници в живота,има разлика между доброто и злото..

  Е,в България няма….

 23. Савова, не знам за какво говориш ! Нещо си изкукуригала! Ха-Ха …

 24. ДИВАНЕ
  Не ха-ха,а ха-ху си.Бягай към коневръза.Там можеш да срещнеш и Сидеров.

 25. Диване,не се сърдете на Савова,тя не е виновна,…,малко кавалерство няма да е лошо…

 26. ДИВАНЕ
  Явно си млад и зелен още.Виж как те съветва твоят приятел *Антикомунист*.Още много има да се учиш.

 27. Като профайлър ще направя две малки уточнения: “диване”то не е нито младо, нито зелено, а добре дресиран в троловщината дърт к_зел. А антикомунистът е жена на 55+ години.

 28. Аз пък виждам едни злобни Кокошки със голямо самочувствие и ниска култура на общуване. На всичкото отгоре сте и клеветнички !!! Нито ме познавате, нито знаете от къде пиша, нито на колко години съм но това не ви пречи да Дрънкате по мой адрес Простотии !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.