Руски “приятелски” огън : днес в други градове, утре и в София

Сдружението „Приятели на Русия и православието” обжалва решението на Столичната община за демонтиране на паметника „1300 години България” в …Стара Загора.

1300

 

Приятели на Русия? И на православието? Какво общо има това с 1300 години България? И то в Стара Загора, при положение, че паметникът е в София?

 

По ясно доказателство за истинската движеща сила зад съзнателно подклаждания реваншизъм на съветския колониализъм в България досега не бяхме получавали.

 

Елементите на този реваншизъм, като предаността към СССР, Русия, натрапения от нея комунизъм и 1300 години България, са разбъркани концептуално в една обща манджа в казана на русфилството, изразител на войнстващия неокомунизъм. „Логиката” му е следната: дължим комунизма на СССР, а СССР днес е Русия, поради което от Стара Загора настояваме да не се мести един от знаците на съветския приятелски комунизъм от центъра на София.

 

Другаде бият обаче старозагорските „приятелите на Русия”.

Истината беше призната на една дискусия за съдбата на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, наричан от съветизираната пропаганда у нас Паметник на съветската армия ( макар такъв термин „съветска армия” да не е съществувал през 1944 г., наричала се е официално Червена армия): „ако трябва, ще се стреляме” заради този паметник, заяви най-отговорно председателят на Национално движение „Русофили” в БСП Николай Малинов.

 

И както се вижда- „стрелят”. Атаката на една от многобройните бухалки на петата колона е задействана в Стара Загора. Тя е предупредителен изстрел в рамките на тази хибридна руска война в и срещу България. Вижда се на какъв абсурд са готови по отношение на обречения паметник пред НДК „приятелите на Русия”, за да направят заявка за истински бойни действия в случай, че страхливите ни управляващи предприемат каквато и да било стъпка срещу гранитната устойчивост на главната по важност за Русия на Путин символика в България, каквато е носещата колона на Петата колона тук- МОЧА в София.

 

Клишето „днес в София, утре и в други градове” в случая е обърнато обратното: „днес в други градове, утре и в София”.

 

В София по същото време се съдебна разправа срещу неколцина българи, арестувани по заръка на руското посолство на 7 септември миналата година по обвинение за поругаване на МОЧА чрез изписване на…истината върху основата на постамента: „окупатори”. При това окупационният характер на съветското „присъствие” в България в продължение на три години не е плод на публицистична хипербола, а е юридически факт, отменен едва от Парижкия мирен договор, ратифициран на 15 септември 1947 г.

 

Така стои днес и тук въпросът за истината и лъжата: който пише истината е подсъдим, а защитниците на лъжата я отбраняват съдебно със самочувствието на „приятели на Русия”.

21 мнения за “Руски “приятелски” огън : днес в други градове, утре и в София”

 1. Коварство, подлост, измама, безпределно нахалство, предателство – всички тези „хубавини” са основният инструментариум на “приятелския огън” на комунисти и русофили.
  До болка са ми познати и вече хич не ме смайват.

 2. Пречетете това! Явно, другарката Ирина Бокова е на боен комунделски пост! Вижте как с пари на ЮНЕСКО щедро и широко се финансира комунистическа пропаганда, наблюдавайте “консенсуса” за кариерата в ООН на дъшерята на комунистическия изверг и простак! Така ще разберете за пореден път, защо западните лигльовци понякога са ми по-отвратителни от рогЪзын, сыдэрав, каларав и сымав взети заедно от общата отходна яма на съветизма!

  http://life.dir.bg/news.php?id=18369601&nt=5

 3. туПинската подлога Малинов , да си вземе МОЧА пред дома му , за да “поуспокои” малко словоблудствата му! Може да отдели малко от копейките на гасударят си за това туПиноугодно “дело”. Не може само да ги “оползотворява” за ТЕСНОлични “нужди”, като потомствен ТЕСЕН “социалист”. Уж ТЕСНИТЕ се водели БОЛьШЕвики, а НЕ МЕНьШЕвики, пък отделят за себе си БОЛьШЕ, а за КаГеБисткият си гасудар МЕНьШЕ.
  Вместо да започне една БОЛьШЕвишка, направо БОЛьШая инициатива за преместването на МОЧА върху Позитано 20, за да го НАДЗИРАВА над главата му, докато списва “партийният” им агитпарцал “ПРАВД….”…., пардон дума, той се задоволява с МЕНьШЕвишки “приятелски” писъмца до большевишкият му съд. Какво да го правиш от тесен БОЛьШЕвишки “социалистически редактор”, се е превърнал в МЕНьШЕвишки писмотворец?!? Ако продължава така може да стане “враг с “партиен” билет”. А това е НЕ само най-голямото “партийно” прегрешение, това е най-голямото престъпление изобщо в КОЛОНИАЛНАТА “партия” БКП.

 4. След компрометирането на “социализъма” и “антифашизъма”, последната опора на другарите-“русофилството” също се е запътило към небитието.1 Не се учи задължително руски език;2 Не се учи в руски университети;3 Българите мигрират/работят на запад и когато се завънат носят западни порядки/ноу-хау; 4 На пазара липсват руски (потребителски)стоки;5 Почти не се чете/слуша съвременна руска литература/музика.
  Масовият “русофил” от младото поколение е такъв на инат, за разлика от космополитния българин тук или в чужбина.

 5. тав. малиновците по-католици от папата.
  Президент Белоруссии Александр Лукашенко считает важным уважать независимость и суверенитет страны, передает «Интерфакс».

  «Есть отдельные умники, которые заявляют, что Беларусь — это, как они говорят, часть русского мира и чуть ли не России. Забудьте. Беларусь — суверенное и независимое государство. Мы заставим любого уважать наш суверенитет и независимость, кто помышляет, что не было, мол, такой страны. Не было, а сейчас есть, и с этим надо считаться», — заявил Лукашенко.

  Президент Белоруссии Александр Лукашенко допускает возможность выхода Белоруссии из Евразийского экономического союза (ЕАЭС), передает «БелТА».

  По его словам, такой вариант развития торговых отношений возможен в случае продолжения торговой войны с Россией. Лукашенко напомнил, что из-за подозрений в реэкспорте запрещенной в России продукции ЕС Москва ограничивала поставки из Белоруссии.
  Лукашенко, в свою очередь, считает данные ограничения нарушением правил ЕАЭС. «Если соглашения не будут соблюдаться, то Белоруссия не исключает своего выхода из ЕАЭС», – заявил он.
  По его словам, нужно быть идиотом, чтобы претендовать на земли России. «Это нереально. Надо успокоиться и понимать, что это была шутка и не больше. Но если после меня кто-то сойдет с ума, я думаю, белорусский народ не позволит ему действовать подобным образом», — сказал он.

 6. Съгласен съм с горния коментар. Русфилите са пропаднали безпринципни душици. Такива са само защото искат(или са се закачили)на някоя съветска хранилка… Както са купени от масква, така ще ги и купят и други… Никой не иска предатели и мижитурки… Ще го разберат и ще е късно за тях…
  Родоотстъпничеството е голям грях! Тежък!

 7. СТАМБО
  А преди това/става въпрос за филма за Вапцаров/ ще разкажат ли авторите на филма защо комунистите направиха Вапцаров терорист и убиец.Защо комунистите сложиха оръжие в ръцете на поета Вапцаров да убива невинни хора.Да наистина Вапцаров е талантлив поет и ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ГО НАПРАВИХА ТЕРОРИСТ И УБИЕЦ.Използуваха неговата емоционалност.Използуваха я нагло и безпардонно.А след това го развяха като мръсен парцал за собствена употреба.Употребяваха го гадно и долно.Вклучително и близките му,които като паразити се възползваха от него и се хранеха с него.Безсрамници.
  Аз съм живяла само през комунистическият строи.Винаги съм имала чувството,че Вапцаров е написал поезията си за комунистическото време.Предвидил е безмилостната експлоатация на комунистите върху работниците и техническите кадри в България.За разлика от станалите страни от Европа.Разлика видна и до днес.Работила съм и още работя в заводи като инж.химик.Смятам,че стих.
  Завод,над него облаци от дим
  Народът прост,животът тежък скучен,
  Живот без маска и бе грим
  Озъбено ,свирепо куче
  Този стих за мен звучи за комунистическото време.Била съм в заводи в Германия,Франция.Там няма дим,заплащането е друго,а за условията на труд не може и да става сравнение.
  Така че,когато става дума за Бапцаров,пък и не само за него всеки има своя прочит.Моя прочит не е от днес.Той е от повече от три десетилетия.И той не съвпада с официалната пропаганда,както и с плещенето на племеницата му Мая Вапцарова.Да се хареса на власт имащите.За постове и привилегии.

 8. ПП
  извинявайте за грешките.Те са от зле ударени клавиши.

 9. Един по сериозен дрон да качи един клуп на метално въже….горе на “шмайзера” и после долу група от 10 човека да го дръпнат.
  Цялата операция може да мине за 1/2 час!!!

 10. Скъпа г-жо Савова,

  Книгата “Третият разстрел” на М. Георгиев казва всичко, което и Вие отбелязвате. На комунягите им е трябвала особено драматична жертва за пропагандни цели, затова и го натикват в тъмни терористични дела, за които Вапцаров изобщо не е подходящ човек и като психика, и като нравствена личност. Винаги ще твърдя, че въпреки идеологията, той е истински поет, а не червен стихоплетец и писач като разните поляновци, кюлявковци и пр. партийни бездарници. Става дума за кинаджийската интерпретация на образа му, която се готви. И за още нещо- онзи ден криптокомунистическата структура ЮНЕСКО натресе като световно наследство писаниците на изверга че гевара, днес нелегалната дейност (забележете, не поезията!) на Вапцаров, утре- може Сталин, Мао и Пол Пот, че и те са писали поезия! Няма ли юнеско (с малки букви вече!) все пак да увековечи, да речем, Осип Манделщам-аполитичен гениален поет, намерил смъртта си в ГУЛАГ?

 11. СТАМБО
  Трябва да говорим много по тези неща.Трябва да ги надвикаме.И то истината.Само истината.А не да мълчим и приемаме само техните,угодни за тях истории.Много мълчахме.

 12. Кой ще продуцира филма за Вапцаров? Картинката ще стане ясна, ако знаем продуцента.

 13. EVERYONE ELSE
  Племенникът му ще е продуцент.Ролята на Вапцаров ще играе П.БРОСНАН.

 14. Драги everyone else, виж накрая именния показалец в книгата за Пол Пот “Анатомия на кошмара”. Ще видиш едно звучно българско имце като вдъхновител на “истинския ленинец” Шайките на това имце-премиер грачат “къртете буци, бийте гражданята!…”- и точно това страшно се харесва и го осъществява в селските си комуни др. Сал (Пол Пот е съкратен псевдоним от френски и означава POLitique POTentiel “възможната политика”.) За националния престъпник ал.Стамболийски е думата.

 15. Подкрепям идеята на Кики.И който има институционална компетентност и смелост ,моля да предложи на радио София(Хоризонт) да спре излъчването на данните за нивото на р.Дунав на съветски.Да се замени с английски език.Или продължаваме да даваме “позивни” на блядовете дали ще могат да доидат с коне или катери.Аман от ретрокомунизъм в тази клета България!

 16. Този племенник на Вапцаров не е ли хотелиер в Банско? Лелe, сега да мислим three degrees of separation. Някой някъде познава някого в ЮНЕСКО (ирина бокова познава някого), който познава някого някъде в режисьорските среди, който евентуално би заинтригувал Боснан, за да каже той ‘ДА’ на проекта. Защото разбирате, че няма как големият иначе продуцент Вапцаров да привлече Пиърс Боснан за каузата, ако първият не разполага с отлично подредени патици.

  PS: D. Savova, изключително много разчитам на вас/ вашата памет що се отнася до софийските родове и техните етични и генеалогични трансмутации. Че то куче влаче диря няма понякога.

 17. EVERYONE ELSE
  Прочетете първият коментар на СТАМБО и препратката към dir.bg.Новината за филма я казаха официално в новините на БТВ .

 18. “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!” Думи на генерал Иван Колев пред българската кавалерийска дивизията, преди да влезе в бой с 2 пъти по многобройната руска кавалерия на 4 – ти сптември 1916 година!! Комунистите винаги са крили и продължават да крият историческия факт, че руските, румънските и сръбски части са разбити на пух и прах и за по – малко от 4 месеца е освободена Добруджа и превзет Букурещ!! Прекият сблъсък с руския агресор завършва с тотален разгром!! Това трябва да се пише ежедневно, ежечастно и да напомня на червените стоножки, кой е бил против обединението на България!!

 19. EVERYONE ELSE
  С риск да бъда досадна ще добавя още щрихи към коментара в *live.dir.bg*.Златните англииски лири хвърляни на Трънският пяртизански отряд от англииските пилоти бяха намерени през 60-те години на миналият век в кошарата*под белият камък* на бившият комендант на Трънският партизански отряд в с.Рани-луг Трънско.А изхранването на партизаните е ставало с крадене на агнета от кошарата на дядо ми.Лигнин,памук и превъзочни материали пък си са си доставяли от Ветиринарната аптека на баща ми по това време Околийски ветиринарен лекар.Аптеката разбира се е била държавна и постоянно обирана.Това го знам от баща ми.Ето и това трябва да го има във филма за Вапцаров.

 20. Д. Савова:
  Удоволствие е да ви чета. Знам за какво говорите. И от моя дядо са крали партизанските шайки в Средна гора. Най-много го беше яд, като ‘легитимираха’ кражбите си наричайки ги цинично ‘народна подкрепа’.
  То нали заради партизанските чевермета и всички облаги за семействата и фамилиите им имаше един велик лаф:
  ‘Ако не беше 9-ти септември, на 10-ти сичкото циган партизан щеше да стане’
  (извинете, ако ви звучи политически некоректно)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.