Че Гавра

Мемориалът на жертвите на комунизма в София червенее кърваво след акция на червени “борци” с паметта на убитите.

pametnik_ndk1

„Че Гевара” в неговия оперетен гръцки вариант дойде на власт в Гърция и очевидно това вдъхновява още повече подражателите на зловещо кичозната поп икона на разглезеното западното левичарство, взета на въоръжение от крайните български левичари по липса на достатъчно фрапанта българска комунистическа муцуна.

чегеварите

Колажът от снимки е дело на чегеваристи, позиращи край МОЧА. Горди с агресивността си ( под една от снимките се хвалят, че ИНДЖЕВ им бил избягал, а ГЛИШЕВ се криел в храстите), членовете на шпицкомандата призовават  да бъдем “БИТИ ВЪВ ВСЯКО СЕЛО СЕЛО И ПАЛАНКА”.

Все още не са ни били, но на мирния ни митинг на 9 септември 2014 г. отново се появиха и един от тях ми счупи пред очите на полицията плаката с надпис “СВОБОДА ИЛИ СССР”.

Това предизвика Манол Глишев да извади спрей, а момчета от нашия митинг трябваше да усмиряват агресора, налитащ на бой.

 

Агресорът, който ми счупи плаката, беше покровителствено изведен от полицаи, които не му сложиха белезници, а взеха да обикалят и монумента заедно с него и да си говорят “нещо”.

По-късно, след края на събитието, все още без белезници ( за разлика от арестуваните със спрейове четирима души два дни по-рано) агресивният младеж кротко си говореше пред една патрулна кола с полицаите.

IMG_2141

 

Не знам доколко е вярно, че тъкмо туземните подражатели на латинозвездата с пурата и баретата са лиснали червена боя снощи върху мемориала с имената на убитите от т.н. Народен съд. Знам обаче, че тази информация, споделяна засега неофициално, звучи напълно достоверно.

 

Подражателите на кубинския масов убиец, „герой” от десетки лично заповядани екзекуции на кубински селяни ( и доказан садист като участник в разстрелите, включително на непълнолетни), отказали доброволно да се „колективизират” по съветски модел, не веднъж са се проявявали вече като уродлив юмрук на мутиралия комунизъм в България.

 

Тъкмо групичка от тези имитатори на тартора Че бяха единствените, които се репчеха със знамената си, че нямало да допуснат разрушаването на мавзолея на Г. Димитров в София.

 

Пак те бяха ударната сила на официално подстрекаваните от (младежката организация на ) БСП контрапротести срещу граждани, демонстриращи на 9 януари 2012 г. мирно, тихо и легално за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия в София.

Един от подобните им, които вееха червено знаме на такъв контрапротест и крещяха цинизми ( включително лично срещу моя милост), вече няколко пъти ме заплашва агресивно и на висок глас с физическа разправа в центъра на София (например насред кръстовището на ул. „Раковски” и „Граф Игнатиев” на 17-ти януари в 18.30 ч. пред смаяните многобройни минувачи, а седмица по-късно и на бул. „Витоша” посред бял ден).

 

Отново срещу моя скромна милост чегеваристи се бяха мобилизирали и ме „издирваха” за саморазправа на една провалена от проливния дъжд изява, предварително разгласена от инициативата за демонтиране на МОЧА.

 

Вероятно си въобразяват, че „имат право” на ответни акции срещу това, че се възмущаваме от съветската окупационна символика и си отмъщават на паметта за убитите от „Народния съд”.

 

Мога да им посоча доста разлики между едната и другата символика, но се боя, че да спориш с аргументи с подобни примитиви е безполезно. Ще направя само един опит, дано се опитат да го проумеят: МОЧА, освен символ на чужда окупация, донесла огромни беди на България, е монументално куха лъжа над НИЧИЙ гроб. Убити съветски войници ( хора, човеци) в България няма. Докато скромният мемориал на разстреляните от „Народния съд” е израз на скръб по реално умъртвени стотици сънародници, където техните потомци могат да се поклонят чисто човешки.

 

„Чисто човешки” обаче не е аргумент като за павиани, които държат да си покажат свинщината като достойни продължители на онези примати от концлагера в „Белене”, угоявали най-буквално свинете си с телата на убитите от тях човешки същества.

P.S.

Към споменатите по-горе факти Нина Денева, участник в провалената поради дъжда инициатива “Баща ми бояджията” на 15 септември 2014 г. пред МОЧА, добави в коментарната част на блога следното свидетелство:

Изпратен на 02.02.2015 в 10:12

“Истината е, че не Манол Глишев, а чегеварите се бяха скрили в храстите (снимала съм ги), а Глишев и компания отидоха да се изсушат и подкрепят в “Кривото”.
След като “пазителите” на МОЧА излязоха от храстите, неволно подслушах коментарите им, докато минаваха покрай мен – един се тюхкаше, че за съжаление много хора четели Иво Инджев и му вярвали!
Преди да си тръгнат, разпънаха знамената и се снимаха пред фетиша си – зер трябва да се отчитат после. (На втората и третата снимка от колажа сме аз и Пламен Николов.)”

 

 

ЗА ПРОТОКОЛА ОТ 15 септември 2014 г.: мястото, където се криеха побойниците:

DSCI0006b

Един от участниците в шпицкомандата, която се готвеше за пореден път да напада протестиращи пред МОЧА, написа следното във фейсбук на 15 септември 2014 г.

“Milen Angelov
Що ви нямаше снощи пред ПСА, мършо демократична? Падна дъждец и ви отми антикомунистическия порив. Само Инджев обикаляше като мокро псе. Защо не го подкрепихте?”

 

46 мнения за “Че Гавра”

 1. Както всички комунисти,така и много хора не знаят и не искат да осъзнаят,че Паметниците на Червената армия,наречена по-късно Съветска не са военни паметници.
  На българска територия няма сражения между съветски и български войски.
  Има незначителни сраженив около град Кула с германски войски.Но дори да е имало,все пак съветските войски са агресивни ,окупаторски,що за народ е това да държи 60 години непокътнати тези символи на антибългарските анбези на съветските болшевикна

 2. В края на 70-те години бях командирована за 15 дни в Куба/заедно с Вела Панчева от Ботевград ,ако някои я познава да я поздрави от мен/да внедряваме български ензими в кубински миещи средства.Заварихме завод построен от американците ,който отговаряше на европейските.С лаборатории,измерителни прибори *Бекман* и така нататък. .Специалистите,технолози.химици,лаборанти, също бяха на прилично ниво.Не ги интересуваше ни Че Гевара,ни Кастро.Само ни гледаха тъжно и ни питаха дали ще се оправят скоро.А ние,млади жени тогава не знаехме какво да им кажем и ги успокоявахме,че сигурно ще стигнат нашето ниво.Което за тях беше райско.Те нямаха нищо,буквално нищо.Нямаха магазини,нямаха стоки.Всичко им се даваше с заводски дажби.Имаш работа ,имаш дажба,нямаш работа буквално умираш.Само в центъра на Хавана имаше една сладкарница за сладолед,която се казваше *Копелия* и имаше огромни опашки.Това *Дайкири*,това*Мохито*,Хавана либре, само за избрани хора, но не и за моите колеги от завода.Пури.кафе,ром също.Това ще кажа за почитателите на Че Гевара от България и Гърция,които нищо не знаят за този главорез и унищожител на целия,повтарям целия кубински народ.Видях го с очите си.

 3. г-н Инджев, комун-милицейските примати не разбират от диалог, доводи и добри обноски. За тях това са кухи звуци и синоним на БЕЗПОМОЩНОСТ. Те разбират от други неща, напр. сапьорна лопатка в зурлата (ама вие сте твърде мил и хуманен човек за такъв довод). Затова заведете преписка в прокуратурата. Публичната заплаха с убийство или каквато и да е саморазправа по НПК се наказва от 3 г. условно до 10 ефективно, в зависимост от обстоятелствата и съдийската преценка. Маймуната, която ви е заплашила на 17.02, ще стане много популярна в Софийския централен, там нормалните пандизчии много обичат такива, след изнасилвачите тези са им най-любимите.

  И за да се размърдат мърлявите прокурорски краища на гърбовете, може да публикувате факсимиле от заведената жалба-преписка, поне входящият номер да се вижда.

  Мигом “че геваристите” ще си подвият опашките, уверявам ви. Както сидоров, след като стана ясно, че може да бъде лишен от българско гражданство за безумията, които върши последните 10 години.

  Успех ви желая!

 4. Само да ми паднат тия!!! Преди малко бях пред мемориала, защото имах неотложна работа днес, няма боя..?

 5. Да, сега виждам тука от снимките, че има… опитали са се да я изчистят, но има. Не знам дали ви прави впечатление, но всички сайтове, в които може да се прочете нещо свястно са пълни с рубладжийски тролове..?

 6. “Костадин Чакъров: Илия Павлов ми казваше, че купува всеки министерски цървул, който му трябва”

  http://www.blitz.bg/news/article/316834

  Още мнооого има Моисей да ни върти в кръга на комунистическата пустиня наречена България!
  Гореспоменатия другар си спомня,че “По времето на социализма България получаваше 1000 кубични метра газ за 20 долара. Сега купуваме същото количество за 475 долара (а дали не е за 600$)!”,а не си спомня,че като доближиш на 30-40км от границата и се искаше открит лист.
  Значи робът не иска СВОБОДА ,а иска газ за 20 долара!
  Само че този не е от робите,а от придворните лакеи на комунистическите робовладелци и още му се привиждат “онези сладки времена”,когато колеха и бесеха,а над тях само небето.Казвам небето, защото те не са вярващи,макар че сега най-много се кръстят и палят най-големите свещи!
  Но,на кого се молят само другарите си знаят.В момента съм сигурен,че се молят само на товарищ Путин,ако може да дойде и да ни “освободи”,но този път ако може завинаги и безвъзвратно!
  А че не са забравили нищо старо и в момента само са облекли едни овчи кожи,заради овцете които ги избират,се видя от гръцкия другар,който не рачи да се закълне в библията!
  Ама каква библия,какви пет лева,като деньгите не падат от небето господне,а идват от съвсем друга посока.
  Един е Императора Путин,а другаря Ципрас е неговия византийски пророк.
  Че остави друго,ами и младички си ги избират,както стана и с Никалай Пловдивски със скъпите ролекси и БМВ-то седмица май беше,за да могат още дъъълги години да са им под ръка и верно да им служат!
  Хич не са прости!

 7. Предлагам коментар от Дневник, който ми се видя добър:

  “Бог да прости достойните ни предци, зверски избити от московските маши-главорези…

  Единствените мотиви за тези зверства са злоба, завист и алчност. БКП не е идеология, а свърталище на извратени криминални типове, монтирани във властта от московския окупатор с шпагин в ръка.

  Днес същите мъки преживява Украйна. Ние знаем защо я подкрепяме, преживели сме го.”

  Още една причина МОЧА да се премахне.

 8. Те днес имаха анти-натовско събитие пред Президенството. На Ден за почит към паметта на жертвите на комунизма, Столична община е легитимирала протест, чиито участници публикуват в събитието си отвратителни материали, с които си ЧЕСТИТЯТ 1 февруари.
  Не само, че на такъв ден са им разрешили протест, но и са получили пълно, бих казала, неистово съдействие от Столична община и от СДВР за да сменят мястото на събитието си, след като в петък почина президентът Желев. Защото първоначално е било пред НС, в 12ч.
  В събитието им се вижда и че няколко от тях снощи се уговарят да се видят днес преди събитието си на друго място. Нямам съмнение, че точно те са заляли с червена боя Мемориала. не осъзнават, че тя е… символът на кръвта по ръцете им.

 9. Немалка част отзаписалите за събитието им са… руснаци!

 10. “Сибирячка се обясни в любов на Путин (ВИДЕО)”
  Тя горещо го моли в музикален клип да я вземе със себе си при възраждането на Съюза(СССР-v2)

  http://www.blitz.bg/news/article/317240

  ““Жизнь твоя
  Полна ярких красок и притворных масок
  И сквозь дым
  Бросаешь вызов ты и возвращаешь Крым
  А вслед за ним
  Свободный от всех уз
  Ты возродишь Союз

  Припев:
  Ты Путин, да ты же Путин,
  Я быть с тобой хочу
  Тебе я вслед кричу
  Мой Путин, мой милый Путин
  Возьми меня с собой
  Хочу я быть с тобой”

  =====================================

  “Фашизмът” Желю Желев

  1. Авторитет и култ

  ……
  На Хитлер са посветени огромно количество стихотворения, които го сравняват със знамето, със звездите, със слънцето и пр.

  Ето например стихотворението „На фюрера“ (1936) от някой си Херман Хардер:

  Ние те обичаме, водачо, защото обичаме Германия.

  Ние се борим за теб, защото ти се бориш за Германия.

  Ние умираме за теб, защото ти правиш Германия велика.

  И последният куплет с характерния мотив:

  Сега ние обичаме още повече велика Германия

  и теб, наш водачо, немският херцог

  в скромна дреха. Не те покрива пурпур (180–359).

  В друго стихотворение, озаглавено „Тихата нощ“ (Берлин, 1934), от Фриц фон Рабенау фюрерът е представен като митичен герой. Фюрерът бди над съдбините на Германия. Когато всичко спи, той като безсменна стража мисли за щастието на народа.

  Тиха нощ, свята нощ,

  всичко спи, бди сама

  на канцлера мисълта,

  бди за щастието на Германия.

  Винаги за нас бди.

  Тиха нощ, свята нощ,

  всичко спи, бди сам

  Адолф Хитлер над съдбата на Германия,

  води ни към величие, към спокойствие и щастие.

  Дава за нас, немците, сила (180–345).

  ==========================================================

  А бе още малко остава и пак ще си дойдем на думата!

 11. Сега се създаде съвсем нова дума за комунистите,които са на по-млада възраст.

  По тази “логика” трябва да има “кастровисти”,или “чависти”.Може и “путинисти” “дънсяопинисти” ,както имаше и “маости”.

  На кого е нужна таки мутити-еквилибристика по отношение на коммунистическая сан.

  Най-адекватно е млади комунета-диванета.

 12. Да, последното което споделиха рублените тролчета беше, че путинчо трябвало да устиска до края на 2015, защото в 2016 почвал разпад на Щатите.
  🙂
  Чудя се, кога ще отрезнеят… Дано да е скоро!
  И изобщо Българите, които вършат тази мръсна работа, вършат недостойни дела и не им приляга. По-добре да съсредоточат усилията си към нещо перспективно и градивно, каквато не е руската политика! Ако наистина твърдят, че са Християни, то значи признават, че са Божи деца. А децата на Бога не се занимават с лъжи и не подкрепят военолюбци и тирани!
  Децата на Бога се занимават с любов, творчество и красота!
  Прави ми впечатление, че руските тролчета наблягат на думата Православен. Сякаш православния християнин е нещо различно от този, който признава Иисус Христос за свой Цар и Спасител!

 13. Истината е, че не Манол Глишев, а чегеварите се бяха скрили в храстите (снимала съм ги), а Глишев и компания отидоха да се изсушат и подкрепят в “Кривото”.
  След като “пазителите” на МОЧА излязоха от храстите, неволно подслушах коментарите им, докато минаваха покрай мен – един се тюхкаше, че за съжаление много хора четели Иво Инджев и му вярвали!
  Преди да си тръгнат, разпънаха знамената и се снимаха пред фетиша си – зер трябва да се отчитат после. (На втората и третата снимка от колажа сме аз и Пламен Николов.)

 14. Личи си, че колажа е направен от комунисти, защото текстовете са абсолютно неграмотно написани.

 15. Чегавристите са формени идиоти. До един. Без изключение. Те са взели насериозно лозунгът от времето на октомврийският преврат: “щом врагът не се предава се унищожава”. Естествено, главно на думи и като откровена хулиганщина. Последната им изява за сетен показва моралното им уродство. Никакви факти и аргументи, при никакви обстоятелства не могат и на йота да променят тяхното “мислене” и поведение. ДГД!

 16. Стамбо, ето и отговора на “гатанката” от онзи ден.
  Все пак направих драскотина в бездънната ти ерудиция. Но след като свърза текста с Непрежалимата и Мислимата като за огън, признавам те за познал. ТЯ Е.

 17. Г-н Инджев, с Вас няколко пъти си срещаме погледите за по половин секунда…. тук по центъра .., и аз така веднъж се замислих, след едно такова разминаване с Вас, дали пък няма точно такива хора, склонни да ви търсят за саморазправа.
  Хм…много неприятна история с тези уверени ..момченца..
  Знайте едно, така както на Граф Игнатиев има хора който биха искали да ви хванат, така има и хора който биха застанали да се бият за да ви защитят.
  Аз съм един от тях и…уверявам ви, няма да им е лесно да се справят с мен :-)!!!
  Друго е по-страшно……
  това което мен лично много мепритеснява..
  че този образ “Че гевара” с времето стана известен сред много млади хора, много хора започнаха да вярват на приказките на разни дърти стратези къде била истината и откъде изгрявало слънцето.
  Колкото и да не им се вярва на много млади момчета, носещи фланелки със същият “Че”, всичко това си има своята съвсем проста икономическа логика.
  Просто голяма част от тези млади агитирани фенове на “Че” си нямат на представа, че всеки ден само за бира дават по толкова пари (например в доларово отношение), колкото евентуални би била цялата им месечна заплата ако недай си боже се случи строят за който толкова уверено се борят.
  Това са едни разглезени пръдльовци…
  Те не знаят каква е стойността на тези 50-60лв седящи в задния джоб на дънките на всеки един от тях.
  Гледат на тях като на някава даденост, недоволни са, че се налага да мислят, как точно да изхарчат парите си и са още по недоволни, че след изкараната тежка петъчна запойна вечер в събота сутрин са с по 2лв в джоба. Вярват, че някъде там ги чака един по-добър свят където всичките продоволствия са безплатни, а тях ги чакат с отворени обятия….
  Аз помня как 90г се развяваха едни американски знамена на Орлов Мост…
  като нищо част от хората с американските знамена тогава, сега развяват руски такива….
  разбрали са, че от запада не раздават безплатна водка, бира и кебапчета…а вероятно така са им били казали!!!

 18. А седмицата не започва никак зле. Напротив.
  Никога няма да забравя летящият старт на филма на Фелини “Рома бене”.
  Групичка младежи-левичари самотно сгушени в противна дъждовна вечер в кюшето на малък римски площад, наоколо никой се подгряваше с революционното: “Още месец-два, ви остана буржоа”. Иде реч за 70-те години. А междувременно, оттогава си отиде и сесесер и соцлагера и е на път и ссср2 да ги последва. Въпрос на технологично време в рамките на обозримото бъдеще.
  Ето и доказателствата.
  http://data.cnbc.com/quotes/clcv1
  http://www.forexpf.ru/chart/usdrub/
  http://www.gazeta.ru/business/2015/01/30/6393957.shtml#comments_form

 19. “Колажът от снимки е дело на чегеваристи, позиращи край МОЧА ”
  Драги чегеваристи , прочетете малко история.Че Гевара се е разочаровал от съветските другари,след като ги е посетил и преговарял с тях , в качеството си на висш държавен и партиен функционер.Има доста остри изказвания на Че срещу съветската върхушка и затова се скарва и с Кастро.Осен това Кастро се е боял от популярността му и най-малкото е бил доволен да се отърве от Че.Прочетете и за Камило Сиенфуегос- друг участник още от експедицията на яхтата Гранма с Фидел и доста по-обичан от кубинците от Че.Изчезва още през 1959, като се води загинал при самолетна катастрофа, но няма доказателства.Не ни пробутвайте незнанията си като някакво революционно движение.Най-малко “съветските ви другари” ще се разсърдят за избора на идола ви, скъсал всякакви взаимоотношения с тях.
  Знам, че “Вие” е уважителна форма, но не ви уважавам и затова няма главна буквичка.

 20. Kiki, много верен психопортрет на гъзарите-чегеваристи. Любят рашките защото ония сладкопойно им редят. “Вие сте готини. Защо трябва да се променяте и налагате европейски ред и правила. Ние ви обичаме такива каквито сте.” А западняците искат коренна промяна. Край на мързела и готованковщината. Не далаверата да е водеща. Работа и всеки божи ден трупане на нови и нови знания. А за това се иска промяна на отношението към делника и непрестанни усилия.
  Никак не е случайно, че мнозина които са си представяли Бог знае как “избухването на демокрацията” и най-вече прилагането й у нас, сега критикуват всички и всичко и намират пристан в идеологии водещи до познатото от история никъде.

 21. Писала съм го тук преди, и пак ще го напиша.
  За мен “Че геваристи” и комунисти не са хора. Приличат на човеци, движат се на два крака, но имат някакво генетично увреждане в устройството на мозъка.
  Това истина, почтенност, благородство, И ВСИЧКИ ДРУГИ ЧОВЕШКИ ДОБРОДЕТЕЛИ, са тера инкогнита за тях.

 22. Бях там на тези протести тогава и знам как полицаите искаха да арестуват Глишев.Благодарение на нашият протест момчето се отърва.Призовавам хората които коментират в този форум да си направят труда да идват на тези протести защото това е за нас.За нашата свобода и достойнство.Не може само да оставим на политиците да решават съдбата ни.За да бъдат дейни те трябва да имат нашата подкрепа.Ежедневно.
  А това,че неграмотниците/илитерати непрочели една книга/ облекли фанелки с лика на Че Гевара без да знаят изобщо за какво става дума трябва да се ограмотяват също от нас.Ние сме елита ня нацията и това трябва да бъде повтаряно многократно.Четете блога на Иво Инждев,коментирайте в блога на Иво Инджев това трябва да стане мерило за висок интелект и поглед към съвременният свят.Направете го.

 23. Много ми е приятно да констатирам, че напоследък всички комунисти по света полагат неистови усилия да се поприкрият, да се камуфлират, да се легендират като нещо ама съвсем друго, нежели да се афишират като каквито са си – комунисти. Това “комунист” стана мръсна дума и даже те се докачават, като ги разконспирираш и ги наречеш на каквото са си наистина. Путин се титулува като ‘нам какъв си православний консервист, Сиризовото ципуро и то е мешавица от ‘секви шльоковици, само не и не от комунизми, нашите активни келемета и те са всичко друго, но не и комунисти. Абе що се срАмите да се наречете комунисти? Аз на ваше място ще скандирам “Но пасаран” дорде ми отмлеят задръжките- физически, не морални, каквито вие нямате. Явно защото е срамно и стана срамно сега, в последните години,благодарение усилията на целия свят да им разобличи червените г…задници.Аз лично съм много доволна, че постигнахме поне това – да ги е срам да се нарекат комунисти, да се прикриват зад всякакви ненавистни за тях личности и теории, да ги изяжда отвътре безсилието и срамотията на доктрината им. Засега толкова, но съм сигурна, че упорството ни ще е до там, докато се отрекат сами от себе си, докато се изядат като скорпион,защото са лакоми, но тъпоумни.За сметка на това – упорити. Так держат нада, с извинение…

 24. Къде ли е “родната” милиция? Сигурно , ако няма ЗАПОВЕД от рАЗЗЗИЯтското пАсолство, тя няма да се сети за какво получава зарплатите си?!?!?
  И какво има да се учудваме на зомбираните лумпени, които даже не знаят защо драскат по мемориала на убитите от гасударите им. МВР НЕ спазва собствените си закони, а изпълнява заповедите на ЧУЖДА държава, даже и посреднощ ,като някакви путински “зелени човечета” облечени за “разнообразие” ,като български милиционери. СОС също НЕ спазва законите и СОБСТВЕНИТЕ си решения , заради ЗАПОВЕДИ от ЧУЖДА държава, защитаваща един престъпен режим ,който е признат за такъв ,чрез специален ЗАКОН, и който е извършил престъпления срещу човечеството, и срещу “собственият” си народ!!!
  КОЛОНИАЛНИТЕ МС,МВнР, СОС,МО, МВР, “просветното” “министерство” са ИСТИНСКИТЕ виновници за тези примитивни путински банди, подчинени на ЧУЖДА престъпна империя.
  А,тези примитивни лумпени ,които никога не са протестирали пред този мемориал с никакви конкретни искания срещу него, са последните в редицата на цялата ПРЕСТЪПНА большевишка КОЛОНИАЛНА шайка, която никога не е действала без ЗАПОВЕДИ от ЧУЖДИТЕ си гасудари. Най-големите виновници са тези “с власт” , от която почти не са слизали през последните 70 години!

  П.П. И все пак МОЧА , ТРЯБВА да бъде унищожен!

 25. Уважаема “ДАРИ”,

  Призивът Ви към драгите чегеваристи е прекалено добронамерен и напълно несвързан с реалността. Защото драгите чегеваристи са своеобразна лумпен-интелигенция, която отдавна не чете (това изисква сериозни мозъчни усилия), а те просто преразказват това, което трети лица им свеждат като… хайде, не опорни точки, а информация. Позволявам си също да Ви поправя/допълня (с най-добри чувства) относно разрива между Фидел и “Че” – Кастро, който произлиза от едно от 10-те най-богати семейства в Куба и завършва право в един от престижните университети на САЩ, е бил ужасен от морбидния садизъм на “Че” (който лично е пребивал “врагове на революцията” с тояги, участвал е в разстрели или лично е държал да присъства на екзекуциите, изготвял е списъци на хора за ликвидация и много се е сърдел, когато Фидел и братята му не са ги подписвали). Чашата прелива, когато “Че” носи предложение за изграждане на система от концлагери по образец на сталинския ГУЛАГ, в която да вкара около 300,000 “врагове на революцията” (Куба тогава има население горе-долу колкото България, но кубинците са късметлии, че са само на 90 мили от САЩ, за разлика от нас, които сме само на 300 км от маймунарника на съветските павиани). Геноцидът срещу собствения му народ не е влизал в плановете на латифундиста Кастро, който просто е искал да направи Куба собственост само и единствено на неговото семейство, вместо да я дели с още 9 подобни фамилии. След това “Че” скорострелно е освободен като министър на минната промишленост, получава пари и оръжие и е пуснат да прави революция, първо в Конго,после в Латинска Америка, заедно с агентката на ЩАЗИ и КГБ Тамара Бидер-Таня. И така чак до деня, в който боливийските рейнджъри го застрелват като куче близо до градчето Вайегранде на 9 октомври 1967 г.

  Извън темата – насилих се да изгледам предаването на Ризова тази вечер и се смаях от плискащия русофилизъм в него – Русия, видиш ли, се била обидила на България за подкрепата на санцкиите, а синчагата на кап. Никола Томов, коменданта на концлагер Белене, “анализаторът Тома Томов”, бил изразил сериозна загриженост, че ставаме цел на руски удар.

  Болните мозъци от хибридната война явно съвсем са изперкали, че и командват последния си ешелон да се хвърля като Матросов по бункерите. На зле вървят нещата за алфа джуджето, а и рублата отново скочи до 78 руб за 1 евро. Въобще отвсякъде мъка за “цивилизаторите” с мисия и АК-47 в лапата.

 26. До AIR FRANCE
  По скоро бях леко иронична.Че Гевара си е бил садист, ясно е.Но и Фидел не си е поплювал и ги е разчиствал от пътя си, както са правили и руските вождове от Ленин та до ден днешен.Точно това исках да напомня на “чегеваристите”, истината за тези, които те представят за някакви демократи.Идолите им са просто изверги, които следват заливайки паметника на достойни хора, унищожени по зверски начин.Крайно време е да се знае какво са причинили комунистите навсякъде, където са властвали и да се ужасим истински, а не да залъгват масата с някакви си червени макове.То и мака един символ, ама това е друга тема.

 27. “Децата на Бога се занимават с любов, творчество и красота!”
  Диване, ти от асамблеята ‘Знаме на Мира’ ли изскочи’??

 28. Чак сега започнах да презрявам логиката за малоумщината и с паметниците в Пловдив ! Альоша с оръжие в ръка горе на най-хубавото място, където се вижда отвсякъде, а паметника на съединението долу …може би защото Русия тогава всякак си била пречила на съединението на България и била много против. Малко на своя глава сме го направили и с признанието на западните страни, защото ако зависело от Русия все още щяхме да сме на две. … Та затова май Алъоща стои на главата на Съединението. За наказание ?

 29. Че Гевара ?че там (на снимките)няма нито един от тази организащия. добре че си ти иначе никой нямаше да говори за нас и благодаря за похвалното слово, безплатната реклама и морална подкрепа. И да знаеш ще ти се преведе всичко от касата на БСП

 30. Еври, Аз нямам в главата си това, което имаш ти. Изглежда някои неща са оставили дълбок отпечатък в теб и не можеш да ги преодолееш. Призрака на комунизма живее в теб и трябва да го изгониш!

 31. EVERYONE ELSE
  Почнаха Ви и Вас.Мен дълго време ме преследваха и обиждаха.Като партизани в акция от преди 9-ти септември.Но аз си ги предизвиквах.Харесваше ми да им видя акъла.Е видях го.

 32. Савова не усещаш ли че прекаляваш със оплакванията? Хората за такива като теб са казали гузен негонен бяга. Никой не ти пише но ти се натискаш сякаш ти липсва някакъв контакт! Не мога да ти помогна!

 33. Вчера съм пропуснал да отбелажа, че тюхкането и съжалението ИМ,че много хора четели Иво Инджев и му вярвали НЕ е вярно. Защото АНТИболшевизма НЕ дело на един човек, още по-малко на г-н Инджев! Това е естествена реакция спрямо демагогията, популизма и пропагадността на една утопична ЛЪЖА, присвоена за НАЦИзма на една империя – RAZIя! Тази реакция НЕ се поражда от “вярата” в един авторски блог, нито от четенето му! Това е реакция на разума, логиката, прагматизма иреализма над ВАРВАРСКИдивашкият и примитивен популизъм , ДЕМАГОГИЯ ,безпросветност, лъжа и “ВЯРА”(откога большевиките лумпени са станали верващи?!?!?..)!
  Ако НЕ е блога ivo.bg , има много други източници ,от които да се получи информация! За да покажем на чегавристките ЛУМПЕНИ, че има много електронни , книжни , интернет източници , които могат да им помогнат да прогледнат за истината и реалността, ПРИЗОВАВАМ всички коментиращи да посочат поне една книга, линк или електронен документ за большевизма, чегавризма,путинизма……

  Освен това чегавристите трябва да знаят, че всеки може да вземе малко боя и да я излее върху всякакви большевишки “ПАМЕТници”, МОЧА, и дори върху такива от войната 1877-78г.,”Ал.Невски”…., ако падне до тяхното “ниво” на примитивностТА и лумпенизацияТА. Затова колониалните кремълски слуги от СОС и администрацията трябва да изпълнят ЗАКОНА за обявяване на “управлението” на БКПм за терористично, КОЛОНИАЛНО и престъпно.Както и решението на СОС за премахването на МОЧА! Могат да го дадат за ЛИЧНО ползване БКП и чегавристите, макар да е построен с ДЪРЖАВНИ средства!

 34. Чест и почитания на господин Инджев един достоен човек защитаващ свободата и демокрацията пред лицето на уродливата азиатска комунистическа шайка .Затова всички нормални хора и човеци не само трябва да го подкрепяме ,но и да се борим срещу тази зараза на азиатския комунизъм и Колкото за лумпение от ЧЕ ГО БАРА мога да кажа че между тях и нас няма нищо общо нито може да има защото не може д аима нещо общо между човек и азиатски комунистически урод

 35. България твърдо и необратимо е оформена като възможно най-глупава държава.Глупостта се лее от безброй източници.Като че ли има надпревара кой по-голяма глупост да измисли.Тази глупост влиза в рамките на познатата глупава мисъл “и ние сме дали нещо на света”.И очевидно даваме…

  След т.нар. рубладжийство и русофилство,стигна се и до “чегеварство”.И умират от задоволство някои да повтарят тази несъществуваща никъде по света дума.
  Ернесто Че Гевара е комунистически бандит и никога не е основавал някаква организация на негово име. Но и след като беше ликвидиран никой дори в Куба не създаде подобна организация и никъде няма “чегеварска” кауза.И изведнъж след толкова години САМО в комунистическа България,некомунисти измислят съществуването на “чегеваристи”.Има “чегеваристи”,но няма никаква “чегеварска” организация.Тези,които се прехласват (и носят негов лик )пред терориста и убиеца Че Гевара са просто комунисти и нищо друго.Както тези,които носят съветски знамена и емблеми по облеклото си не са никакви “съветисти”,а са си същите комунисти.Или пък никой не определя,хора,които носят знамена и фотографии на друг терорист и убиец Георги Димитров-никой не ги нарича “димитровисти”.

  Оглупяването на държаватв води неизменно до оглупяване на народа.Властта е създадена и олицетворена от възможно най-необраозвани и глуповати личности,които съвсем не подозират собствената си глупост.Най-силен пример е министър-председателя.Няма нито едно интерю или изказване ,в които да не проояви своя нисък образователен ценз,неадекватна и вулгарна фразеология.Стига дори до пълни абстрактни мисли,на които не може да реагира никой.ББ е символ на днешната,съвременната българска глупост.Неговата глупост дори е на много по-високо ниво от глупостта на комунистическите политици.При тях водещ засега е ММ.Неговите земляци-комунисти от Видинско като Петър Младенов и Александър Лилов бяха нагли комунисти,но не бяха толкова глупави.Това момче върви устремено към висините на комунистическо-българската глупост.Засега тя няма край.само глупава държава и глупав народ може да живеят под опожаряващия блясък на комунистическите символи-МОЧА-и и Альоши.Само глупва държва и глупав народ може да имат грда,който да носи името на масов убиец,терорист и унищожител на държавата и всичко постигнато от народа до Девети.За каква Европейска България блеее днес стадото начело с тези сурогати на лъжата и жестокостта.България била избрала “европейска ориентация”.Страхотен избор ,начело със непоклатимите символи на комунистическата нецивилизованост и антихуманност.Напред другари смело,да градим нашето неевропейско дело….

 36. Ех ,диване,диване.Аз не те споменавам.Ти сам се привиждаш в моите коментари.Уплах имаш от мен.Не бой се.А, ако мислиш ,че ще ме изгониш много се лъжеш.Не забравяй,че съм живяла по т.н. комунистическо време,а там ни научиха да понасяме всякакви гаври.Имам имунизация.

 37. Диване, призракът на комунизма седи на твоя диван. Жив и здрав и все така да ме разсмиваш. И понеже обичаш да споменаваш дявола, ето един поздрав от мен: https://www.youtube.com/watch?v=u0AOPuus_So

 38. Сега остава да се появи третата другарка – “Симпатизантка на РБ” и лудницата ще стане яка 🙂

 39. Диване,в смисъла на твоята мисъл бих добавил,че лека-полека,идиотизма на комунизма идиотизира народа за няколко века напред.
  Този идиотизъм като че ли става все по-мащабен и задълбочен,отколкоо към края на 1989г.Само броени слоеве от народа са запазили определно достойнство,мнозинството е влязло в тежък режим на идиотизъм.

  Каква Гърция,Украйна,Русия,Унгария и др. го вълнуват,той не се вълнува за своето потъване…

 40. Ами не исках да ти отговарям, защото тук едни Шматки си мислят, че Аз и ти сме един човек, който е някакъв трол – ХА,ХА.
  Ще ти дам пример за такъв идиотизъм! Баща ми на 78 години се скара със най-добрия си приятел от детството му. На рождения си ден човека изкарал портрета на Сталин и се провикнал, колко много го обича, какъв идол е той за него. Ако не бил Сталин, милият нямало къща да има. Баща ми му казал, абе чакай … Той е убил милиони! Отговора бил ами те са си го заслужили … Не е лош човек, дърводелец е. Работи и е къщовник но пустия Сталин му е набит с пирони в главата. Дори му беше измайсторил портрет от фурнир. Майсторски при това.
  И си викам еех едно време старите хора бяха Мъдреци. А сега комунизъма и главите им взе!
  Това е демонското дело! Не случайно комунизъма се бори със Християнството. Алкохола прави същото, отделя духа от тялото и ти ставаш жертва.
  Тези, дето си мислят, че им пускам православни опорни точки са подобни орязани хора. Направо Идиоти! Аз казвам Християни и казвам, че няма значение другото. Протестанти , Католици , Православни – това е просто добавка от човека. Ако не обичаме и не признаваме Иисус Христос, за свой Спасител и Цар , принадлежността към която и да е църква е безмислена! Путин не е никакъв Християнин щом създава войни и нещастия в името на някаква измислена идея за превъзходство на руската нация.
  Видях доста Идиоти и в България, заразени с тази идея. Има дори руски академици, които са изоставили науката и се правят на Божи Пророци! Бих казал само едно. Срам и Позор за Русия!!!

 41. Добре де, г-н Инджев
  Това изпражненийце докато ви вземаше плаката, не можахте ли да му изпуснете очилата и без да искате да ги настъпите? Лютивите спрейове са по 7 лева.
  А паметника на МОЧА не трябва да се премахва. Глупаво е да се събарят паметници. Просто трябва да се дострои. Трябва да се поставят и допълнителни пана. Окупатор изнасилва българка с пистолет на главата и. Окупатори разграбват магазини, окупаторите се напиват с технически спирт на гарата в Бургас и умират в страшни мъки, окупатор прибира часовник и т.н. Чегевречетата после сами ще искат да се премахне, ама вече няма да стане…

 42. Мама, как правильно, расизм или россизм? — Сынок, если ты не любишь негров, то это расизм, а если ненавидишь весь мир, то это россизм.

 43. В добавка към 666.да се достроят допълнителни паметн ици за освобождението на Румъния,Унгария,Югославия,Полша,Чехия.Литва,Латвия ,Естония и всички окупирани и съсипани народи.

 44. Антикомунистическата фракция в този блог още не ми е простила, че не съм фен на сивото им гоцэ. Отивам веднага в ъгъла да се срамувам!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.