Руското посолство разобличи лъжа на местните си слуги

IMG_0218ИМЕННО ПРЕД ТОЗИ ПАМЕТНИК, С МЕДНАТА ТАБЕЛКА В ПАМЕТ НА ПУТИН, “ГРУПА ГРАЖДАНИ” ПРОТЕСТИРАХМЕ СРЕЩУ АГРЕСИЯТА НА РУСИЯ В УКРАЙНА

IMG_0215IMG_0214

 

Когато на 18 януари 2008 г. на ул. „Сан Стефано” беше открит втори руски паметник в малката софийска градинка, в която вече има голям паметник на руските доктори, тезата на „откривателите” беше, че бил посветен на „освобождението на България”.

Угодниците бяха посветили откриването на посещението на руския президент Путин на същия ден ( отлична организация!). Горди с постижението си да дублират, докажат, препотвърят, натъртят и припомнят ( за себе си), те дори поставиха табелка върху паметника, която да запази за поколенията величието на посещението на Путин.

Днес научихме, че всъщност това е паметник на граф Игнатиев. Разкритието се съдържа в съобщение на руското посолство, разпространено от сайта ПИК.

 

„По случай руския професионален празник “Ден на дипломата” извънредният и пълномощен посланик на Русия в България; военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската федерация у нас; служителите на посолството и на апарата на военния аташе и сътрудници на Руския културно-информационен център ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в София. Това съобщиха от пресслужбата на посолството.

Паметникът на граф Игнатиев (Докторската градина, на ъгъла на ул.”Шипка” и ул.”Сан-Стефано”) беше открит на 18 януари 2008 г. от министрите на външните работи на Русия и България в рамките на посещението на президента на Русия Владимир Путин в България.”

 

По този повод е добре да се знае кой точно е граф Игнатиев, освен онова, което руската и русофилската пропагандна набиват в главите на руснаци и българи близо век и половина.

 

По случай руския професионален празник “Ден на дипломата” извънредният и пълномощен посланик на Русия в България; военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската федерация у нас; служителите на посолството и на апарата на военния аташе и сътрудници на Руския културно-информационен център ще положат венци и цветя на паметника на граф Игнатиев в София. Това съобщиха от пресслужбата на посолството.

Паметникът на граф Игнатиев (Докторската градина, на ъгъла на ул.”Шипка” и ул.”Сан-Стефано”) беше открит на 18 януари 2008 г. от министрите на външните работи на Русия и България в рамките на посещението на президента на Русия Владимир Путин в България.


Митовете за руската любов – коварството, а не братството

1.11. 2014 г.

Граф Игнатиев изисква от османските власти специална комисия да съди Левски, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Наскоро се сдобих от министерство на отбраната на Руската федерация със „Сборник със секретни договори на Царство Русия 1856-1917г.”…

По настояване на руския консул в Цариград – този път Граф Игнатиев, нашите владици са заточени. Схизмата против Българската църква продължава чак до 1945г.

Най-големите страхове за руската дипломация се случват и България уверено върви към осъществяване на националния идеал…

Не бива да подминаваме и двуличната роля на Граф Игнатиев и злокобното му присъствие в последвалите събития, довели и до провала на Цариградската конференция на 18 януари 1877 г., на която Великите сили се споразумяват за територия на новата Българска държава много близка до територията на Българската екзархия.

Крайно време е документите и кореспонденцията на Граф Игнатиев с османските власти, с които се снабдява българското военно разузнаване и чиито факсимилета се съхраняват и до днес в Министерство на отбраната да видят бял свят, за да знаят всички българи как Граф Игнатиев изисква от османските власти не обикновен съд да съди Васил Левски, а специална комисия, в която двамата българи са определени от него, за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен. Очевидно и логично е, че за целите на руската дипломация не е изгодна политиката на ръководителя на българското национално-освободително движение и разбиранията му за „чиста и свята република” и, че „който ни освободи, той ще да ни и пороби”.

Русия и нейната агентура така и не успява да сложи начело на БРЦК нейно протеже. Самият факт, че избухването на Априлското въстание заварва Русия неподготвена и я кара да предприема спешни дипломатически мерки е достатъчно красноречив.”

 

Р.S. Повече подробности за този враг на българската независимост, както и за още много подлости на руската политика срещу България и българите през вековете, четете в новата книга на автора на този блог, която скоро ще се появи на бял свят.

 

19 мнения за “Руското посолство разобличи лъжа на местните си слуги”

 1. Благодаря за тази информация,г.н Инджев! Книгата очаквам с нетърпение. Подобни документи явно е ползвала авторката на романа “Медальонът” Галина Златарева, но предчувствам, че Вашата книга ще бъде истински бум в документалната публицистика. Кога ще имаме книгата?

 2. В прекрасната книга на Димитър Маринов “Стефан Стамболов и новейшата ни история” Стамболов, омерзен от тогавашните рубладжии с български имена (сред които и негови стари приятели като Олимпи Панов), възкликва “Циганин да се бях родил!”…
  Това казвам и аз. И си мисля, какво бих чувствал, да речем, ако бях евреин, който взема сутринта ААРЕЦ и чете, че в Тел Авив се открива с официалното присъствие на властта още един паметник, да речем на политическия мислител Алфред Розенберг (да речем Аксаков), след като има един огромен монумент на Вермахта (горе) и SS-долните фигури с мотоциклетите…
  Граф Игнатиев е една от най-зловещите фигури в нашата история. Злото, което той е причинил на България в стратегическа перспектива, е повече, отколкото всички нейни формални опустошители и завоеватели-от готите, въшливия варварин Святослав, кръстоносците, куманите и византийците, че до турците. С тях сме се справили. С неговото наследство обаче се сблъскваме всеки ден- и най-дребният знак е името на улицата, което е позор да търпим, ако сме патриоти.Фаталното разделение, деморализиране и корумпиране на част от българските елити и клир, пропагандната манипулация за “Матушиката”, вечни исторически рани като Македония и Тракия- това е само част от неговото пъклено дело.
  Затова -да горят в пъкъла и той, и днешните му последователи, и техните български лакеи!

 3. Секретна конвенция между Русия и Австро-Унгария
  Будапещ, 3/15.1.1877 г. (т.е. почти четири месеца преди началото на “освободителната” война)
  пишат, каквото пишат ……
  подписали: Андраши
  Новиков
  Обаче идва още нещо:
  Допълнителна конвенция
  чл. 3 Негово величество австрийският император и прочие, и унгарски крал, и негово величество руският император, при своята среща в Райхщат, се съгласиха принципно по следния пункт: в случай на териториални изменения или разпадане на Османската империя образуването на голяма сплотена славянска или друга държава се изключва; обратното, България, Албания и останалата Румалия биха могли да станата независими държави; Тесалия, част от Епир и остров Крит биха могли да бъдат присъединени към Кърция. Константинопол с прилежащите територии, границите на които подлежат на определяне, може да стане свободен град…..
  подписали: пак същите

  Някой ще обясни ли как така България и Румелия са вече разделени далеч преди началото на войната и къде тук имат място гадовете от европейските държави и какво общо има Берлинският конгрес година и половина преди да е дори замислен. И какво общо има Русия с българското “освобождение” и със “защита на българските интереси”! Да не говорим, че да си освободен и вече свободен означава да правиш каквото си искаш, дори и глупости. А това обикновено става само ако си независим, а не когато си васал. Т.е. истинското освобождение на България е всъщност 30 години след руско-турската война и се узаконява с акта за независимост. Това е събитието, което заслужава гордостта на нацията! Другото са истински глупости!

 4. Това, което се пише за съдбата на Апостола е много сериозно! Дано наистина видим тези документи. Ако руския посланик е изиграл тази роля, то трябва да бутнем всички техни паметници и да им посочим вратата. Щом те са посегнали на нашия Апостол, на Левски, ние трябва да ги натирим като мръсни псета.

  Според мен обаче ние търпим тежка съдба, поради някои причини. Ако сте чели нещо от най-известния лечител на България, г-н Петър Димков, той казва, че понасяме тези наказания (500 години робство) заради хилядите избити Богомили. Трябва да се замислим над това. България може да бъде силна но само с Божията Воля! Тези, които затвориха Кръстова гора са същите, които тормозят и сега България. Те сега може би са православни но едва ли са Християни.

 5. Най-бледото мастило е по-добро от най-добрата памет. ”
  – Китайска поговорка публикувайте ако имате възможност документите

 6. Ако някой все още се чуди кой и защо държи толкова години посредствения журналист Бойко Василев като водещ на „Панорама”, нека обърне внимание на ВЪПРОСИТЕ МУ към различни събеседници и веднага ще си отговори –„КОЙ” : )

  http://bnt.bg/part-of-show/minista-r-daniel-mitov-nikoj-ne-iska-vojna-s-rusiya (Д.Митов)

  http://bnt.bg/part-of-show/tomislav-donchev-golyama-chast-ot-reformite-sa-neizbezhni (Т.Дончев)

  http://bnt.bg/part-of-show/korneliya-ninova-politicheski-sili-zloupotrebiha-s-tragediyata-na-horata-v-miziya (К.Нинова)

  http://bnt.bg/predavanyia/panorama/ehoto-na-atentatite-panorama-16-01-2015 (началото на „Панорама” , непосредствено след визита на Д.Кери у нас ) Да чухте в анонса поне една дума за визитата на държавния секретар на САЩ в България ?

  Но върхът на наглостта и простащината под негова диктовка си беше интервюто на протежето му Поли Златарева с Виктория Нюланд при посещението й у нас миналата година. Не случайно при сегашното посещение на Нюланд заедно с Д.Кери у нас Полито „забягна” чак в Норвегия:)
  Насладете се:
  http://bnt.bg/predavanyia/panorama/ekskluzivno-intervyu-s-pomoshtnik-da-rzhavniya-sekretar-na-sasht-viktoriya-nyuland

 7. Това паметниче с цвят на гъша курешка в ъгъла на Докторската, току до КИЦ-а на рАЗИЯ, беше открито след активното сноване на тъпаришчите любомир коларов и шаренкова-тутберидзе, без да е много ясно какво наложи появата му. Сигурно е трябвало да се докаже верноподаничество и да се вземат едни пари.

  Добрата новина за днес е, че тъпаришч бранимир ботев от туристическото министерство най-сетне е уволнен, съобщи го ТВ Европа и тук: http://www.mediapool.bg/branimir-botev-e-osvoboden-kato-zamestnik-ministar-na-turizma-news230290.html

  Като гледам, да се готви бойко василев от БНТ – днешната му русофилистична “Панорама” е достатъчна прокуратурата да се самосезира за отнемане българското му гражданство за подривни действия в полза на чужда враждебна държава и подвеждане за държавна измяна. Може би ги събират в пакет, заедно със сидоров и компания?

 8. “БЕРЛИН – Видният американски политик и председател на сенатската комисия по отбрана Джон Маккейн остро нападна германската канцлерка Ангела Меркел. И то часове преди тя и френският президент Франсоа Оланд да се срещнат днес след обед с руския държавен глава Владимир Путин.
  “Нейното (на Меркел) поведение ми напомня за политиката от 30-те години на миналия век”, изрече Маккейн в интервю за немския тв канал ZDF. Той уточни, че подобно равнодушие и бездействие по отношение на политиката на Хитлер е довело до неговия възход и до разпалването на Втората световна война. “Не знае ли г-жа Меркел откъде идват оръжията за сепаратистите и военните подкрепления в жива сила”, попита ядно Маккейн и добави: “Възнамерява ли тя да гледа безучастно как за пръв път след края на Втората световна война една европейска страна бива разпокъсвана?” Поводът за острите думи на Джон Маккейн е категоричната позиция на Меркел, че конфликтът в Украйна не може да се реши с оръжия, а единствено по дипломатически път. Канцлерката категорично се противопоставя на намеренията на САЩ да изпратят въоръжение за украинската армия. Маккейн е на обратното мнение – въоръжаване армията на Киев.

  “Когато гледаш поведението на германското правителство, би могъл да си помислиш, че то и понятие си няма или пък му е все едно, че в Украйна се избиват хора”, жигосва Маккейн. Той допълва също, че поведението на Европа относно конфликта в Украйна било огромно разочарование, но той не очаквал нищо друго.

  Същевременно в. “Ди Велт” днес съобщи, че Вашингнон бил решен да започне да доставя оръжия за Украйна, ако днес се провали разговорът на Меркел и Оланд с Путин и боевете в Източна Украйна продължат с неотслабваща сила.

  “В този случай американците ще започнат да доставят отбранителни оръжия на Украйна – предимно танкове и радари за артилерията”, пише изданието, позовавайки се на висши дипломатически кръгове от Брюксел. Кремъл бил наясно с това решение и изразил остър протест пред Вашингтон.”

  Браво на сенатор Маккейн!

 9. Коато споменавате таваришите каманисти,използвайте методиката на СТАМБО – Съйдерав,Каларав и тоже изроди!
  ———————————–
  Да не говорим,че техните лингвисти в стремежа си да забравят кой им е дал азбуката,са стигнали до трдиционните каманистическо-руски методики да изнасилват красивия Български език и изказ.
  “Мехико” вместо красивата дума МеКСико!
  Ама аз кво ли ва занимавам с дивотии,като на тях силата им е другаде:

  И още (ей тука съм са смял до сълзи) :

 10. “Лъжат се ония, които мислят, че руските дипломати са поначало против съединението. Те са готови днес да направят това съединение, но забележете, те да го направят сами, а не и българите. Те желаят, щото това съединение да го донесе някой беломустакат генерал, с покрити гърди от ордени, някой Обручев или Сомов, когото да срещат по всичките градове гологлави с хляб и сол, с камбани и молебен, а той да се надува, се да излизат само из устата му думите: “так приказано”, “не разсуждать”, “не бунтовать”, “воля Его Императорского Величества такая”, “ви народ неопитний”, “вие трябва да слушате и се покорявате”, “има за вас кой да се грижи” и пр., и пр.”

  “О, пусто да остане подобно съединение! Ние го нежелаеме и на най-върлите си душмани. Джанъм, ние искаме да имаме история, минало, свои герои, наше “урра”. Как не могат да разберат това московските славянофили? Ревне ни са, ей така, щото между безбройните чужди паметници по всичките краища на отечеството ни да има запазено и едно кьошенце наше, българско. Искаме да видим ние, че между различните площади и улици на градовете, украсени с имена: “Московска”, “Александровска”, “Аксаковска”, “Паренсова”, “Гуркова”, “Славянска”, “Николаевская”, “Невская” и пр. да блещука и нещо като: “6-ий септемврий”, “Сливница”, “Драгоман”, “Батенберг” и т.н. Лошо ли искаме? Лошо-добро, искаме си го у нас, дома, на бащиното си свято огнище.”
  “Но хората, които са унищожили Полша, Малорусия и Бесарабия, не искат да слушат. Турили един път те намерение да правят от България Задунайска Губерния, нищо свято не ги спира. “Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество.”

 11. Благодаря за ценната информация, която няма да намерим в учебниците по история,тъй като историята се пише от победителите. А нашите мастити “историци” (Гоце и Тервел)са заети повече с политика, отколкото с история.
  Тези документи трябва да се разпространяват и изучават, за да не бъдат манипулирани и следващите поколения за “безкористната” помощ на Русия. България трябва да знае и помни, че нейният “един син” е увиснал на бесилото “със страшна сила” и благодарение на интригантската политика на руския консул Граф Игнатиев и с това навеки е покрил името си с позор.

 12. Поправка: … и с това навеки графът е покрил името си с позор.

 13. Юроди! Мамка им мръсна!

  Ще ни изтребят до крак тия русогъзи предатели.

  Русофил, днес звучи – Предател!

  Публикувайте!
  Разказвайте!

  Днес Леваците Кери, Меркел и Оланд ПРОДАВАТ Украинския народ и Свободата на Европа.

 14. Проклета да е Русия за всички злини, които е причинила и продължава да причинява. Дано се разпадне тая разкапана кочина и никога повече да не заплашва света.

 15. Проблем днес е, че много българи не четат. В главите им стои заученото някога в училище по история за Българското възраждане, и за ролята Русия. Филтрирани бяха думите на нашите, Българските възрожденци. Не се иска много – вместо слушане на поредната чалгарица, да се прочете една статия на Ботев, една реч на Стамболов, една книга на Захари Стоянов.

  Четете бре, хора!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.