В коя чужбина е голям авторитетът на Симеон

Приходът от осребряването на прехода за неговите водачи днес е безспорна величина в решаването на уродливото уравнение с много неизвестни, с който този преход започна. По онова време едни другарки и другари обичаха да се шегуват по отношение на задаващата се приватизация, че на старите собственици щели да им връщат горите, но заедно с партизаните.

 

Днешните партизанстващи около персоната на непреходната ценност Симеон Сакскобургготски могат да бъдат доволни, че са му услужили с претворяване на вица в дела. Но на тях това не им стига. Човекът си върна горите и сега партизанстващите около него пак искат да върнат своя патрон в политиката.

 

Инициаторите на подписката този път не се крият. Сред тях има откровени руски орденоносци, водещи фигури в „безпартийното” българско русофилство ( а всъщност лидери на най-важната партия, русофилската). Скрили са само Бриго Аспарухов, най-напористият сред тях, който предишният път едвам сдържаше егото си да се похвали с приноса за довеждането на Сакскобургготски от Москва ( защото преди да се завърне в България и да оглави монархо – социалистическото си правителство бившият ни монарх е преминал едногодишен инструктаж в Русия).

 

След московския инструктаж Симеон постигна невероятния „симбиоз” между приетата на вяра харизма на остатъчното българско уважение към някогашната монархия в съчетание със структурите и мрежите на БСП и ДПС. И „симбиозът” явно е толкова взаимно проникващ и траен, че на русофилския си митинг през януари БСП модифицира завета на Борис ІІІ да не се върви срещу Русия, като „свенливо” замени в него фразата „винаги с Германия” с доста близката по смисъл „винаги с ЕС”.

 

Главната опорна точка, в основата на опитите пак да ни цакат с монархическата карта, гласи, че Симеон има добро име в чужбина. Което за Москва е напълно вярно, особено след като той прокламира, че е правилно Русия да си вземе Крим.

 

Що се отнася до авторитета му на Запад, не е лошо да си припомним онзи епизод, когато през 2003 г., в навечерието на приемането на страната ни в НАТО ( приписвано сега от обкръжението му като негова заслуга), премиерът Сакскобургготски се беше заинатил да се отплати на руската Пета колона като сложи шапка на сектора на сигурността с ушанката „Бриго Аспарухов”. Ето обаче какво се случи в отговор от страна на Запада тогава.

 

На 15 октомври 2003 г., часове след като най-после самият Бриго Аспарухов оповести, че се отказва да става съветник по сигурността на премиера Сакскобургготски ( макар до последния миг да се репчеше, че няма да отстъпи и ще заеме предлагания му от Царя пост), световните агенции бяха безмилостни в обяснението на казуса.
„Под натиск от страна на западните съюзници на България, бившият офицер от тайната полиция на комунистите Бриго Аспарухов се отказа от назначение в политическия кабинет на премиера, съобщи ДПА от София. Планираното назначение на Аспарухов предизвика скандал в България и загриженост у някои страни от НАТО, пише още ДПА. Агенцията припомня слуховете, че генералът е играл съмнителна роля при падането от власт на първото българско демократично избрано правителство.
АФП отбелязва, че назначаването на Бриго Аспарухов бе отложено заради многобройните критики от страна на партньори от НАТО и парламентарната опозиция. Агенцията цитира и думите на говорителя на НАТО Робърт Пшел в началото на октомври, че “назначаването на Аспарухов категорично е въпрос от голям интерес за всички държави – членки на алианса”.

 

„Интересна подробност” е, че караницата около новоназначения за шеф на разузнаването по онова време от президента Желев Бриго Аспарухов стана първата причина за разрива между СДС и президента Желев в самото начало на управлението на Филип Димитров, който през януари 1992 г. настоя разузнаването да премине на подчинение на Министерския съвет, но срещна категоричния отказ на Желев.

 

През 2003 г., 11 години по-късно, същият Бриго Аспарухов не криеше амбицията си от позицията на най-приближен до Царя „силовак” да скрои нов закон за разузнаването, с който то да премине към…Министерския съвет т.е. към него на практика ( ако му мине номера). Поради което дори президентът Първанов, посветен и верен иначе на проруските интриги, се възпротиви на маневрата на царско-генералската маневра.

 

Ето за такъв царски гамбит става дума днес, когато разчитат на късата ни памет, за да ни изиграят отново номера, диктуван от дългата ръка на Кремъл.

 

44 мнения за “В коя чужбина е голям авторитетът на Симеон”

 1. Толкова е просто. Мадридският шмекер си връща лидерството на ендесевегото. Задължително възстановяват първоначалното значение на абревиарурата. После се пускат на следващите парламентарни избори. Печелят около 2% което означава еднопосочно политбунище. Старият козел с каквото му е останало от заграбеното от България щото повечето вече го е профукал по казината се изтегля да вегетира в Мадрид.
  Моя близка, изключително уравновесен човек е работила с него в МС. Видяла и е преживяла там много. За никого не се е изказала толкова отрицателно. Завърши гневната си тирада наричайки го “гнида”. И само добави. На всичкото отгоре е некомпетентен та дрънка и мързелив колкото си иска.
  Аре, у лево и ДГД!

 2. Сещам се за едно интервю с А. Доган по БНТ по времето на Филип Димитров. Запечатала ми се е в ума една негова гневна реплика.
  “Един съветник на министър-председателя разпространява слухове по коридорите. Мишев, излез на светло”. Ставаше дума за Константин Мишев, който, заедно с Алекс Алексиев бяха нарочили като виновници за разрива между СДС и ДПС. Гневът на Доган беше предизвикан от факта, че Мишев казва неща, които са нелицеприятни за правителството, те “изтичат” в услужливите медии през хора като Доган, но, вместо да избухне скандал, се оказва, че информацията е невярна. Което компрометираше тези хора.

 3. Който е посетил Монте Карло може би е видял,че на входа на някои от игралните казина висят забранителни списъци на лица недопускани за участие в хазарта.В тях фигурира и името на “авторитетния”ни Кобург.

 4. Да припомним какво каза пред руски журналисти т. нар. граф Рилски преди две години:
  “За първи път бях в Москва през 2002 г. като премиер. Но в бившия Съветски съюз съм бил още през 1975 г. Със съпругата ми Маргарита посетихме тогавашния Ленинград като туристи с италиански документи, в които бяхме с псевдоними граф и графиня Рилски”.
  След това откровение за мислещите хора нещата се изясняват окончателно.

 5. Симеон Сакскобурготски щял да се връща на българската политическа сцена. Този човек е срам за България. Още по голям срам е, че тогава много българи му повярваха, и ще е още по голям срам ако и сега има някой да му повярват, но този път ще е срам само за тях.

 6. Народе…?! Забравихте ли какви ги натвори Мадридския крадец?! Забравихте ли #Кой го доведе на власт?! Толкова ли сме глупави в очите на тези т.нар. политици, които се опитват да ни пробутат отново този измекяр?!

 7. Особенно голям е “авторитета” на мадридският мошеник в чужбина (Италия), покрай аферата с неговият италиански братовчед, в която дейно участвува и “нашето царче”. А за никого вече не е тайна, връзката му с предишните и сегашни структури на КГБ и Русия! Чии интереси ще защитава и може ли да бъде “лице” на демократична и европейска България пред света!

 8. “Излъганите камилчета” на безцензорния електорат трябва да се разхвърлят между нови лъжИ-партийки с цел неувеличаване на десния електорат. Шамарче, скандалче по десно-центристите, нови партйики на “зелето”, “белите мечки”…изцеждане на червения чичко Скруж, безплатни автобусни дистинациики, шушумиги от контингента покрити от местните полицейски червено-шефчета – Те ти булке, Спасов ден – Елементарно Уотсън, та дори противно, ама си работи системата , както “зелено човече” на кримски плаж.

 9. Колко са нагли само.Но , така е , Боко с шлифера им осигурява спокойствието.Прикриват афери с назначения в службите с откровени предатели, оттам и аферата КТБ, а и операцията с дълга на М Велчев, понастоящем в ръководството на ВТБ, скандалните заменки, отсичането на горите.Никакво разследване, само нови и нови заеми.А с какво ще се изплащат- икономика няма, а само грабежи.И още се чудя докога ще ги търпим и ще чакаме я Европа, я САЩ да ни помагат.Румънците сами си помагат и видимо се справят.Един мой близък работи в Букурещ от скоро и каза, че всеки ден вкарват някой в затвора за корупция.И не само това – работят много.А ние се връщаме към най-мракобесните управления, като това на Симеон.То видимо си личи, че не е в час.

 10. Радвам се, че се появи тази статия.
  Някак си особено защитавана е фигурата на този “ЦАР”..
  всички се изказват за него като човек с една особена осанка!
  Интересно, че всъщност хронологично той е човека въвел във властта онзи начин на управление който гледаме и до днес – “не прави нищо”.
  След като И.К му остави много свършена работа, то “царя” започна само да разваля нещата и то с много груби политико-икономически ходове.
  Измислена реформа в пенсионната система с която се сложи началото на огромствения дефицит.
  Измислена реформа в здравната система която за няколко години остави много хора без здравно осугуряване, а също така по стави и там началото на огромствени дефицити!!!
  Доподписване на договорите за “американските тецове”, с което цената на изкупуваната ел енергия скача над 2пъти – това интересно, че се поменава като заслуга на И.К а всъщност е заслуга на този нереализиран покерджия!!!
  Човек който пробута Б.Б, човек който осигури място на ДПС в управлението.
  Нещастна история….
  Страшноот, е че пропагандата от страна на видните ни “журналя” е такава, е найстина сега сред обществото има едно средно мнение за този измамник.
  Всъщност хората едно време го изгониха заради историите с имотите му. А истината, въобще не беше там. Той се беше засилил – както сега ГЕРБ – да сложи ръка на всичко що може да види, Тол такси, данъци и всякакви допълнителни финансови тегоби за българския данъкоплатец.
  Както съм коментирал и преди , вървим към “margin call”..но засега с лека 10годишна стъпка!!!
  🙂

 11. Сещам се за един стар съветски виц за Никсън, на когото одеският шивач, който му шие костюм, казва:”Какая же Вы фигура здесь, Вы фигура там” /по подразбиране в случая в Москва/

 12. Кремльовската шайка БЕШЕ зловеща, сега вече е смехотворна до немайкъде.С какъв акъл ни пробутват тази миризлива партенка, КОЙ ли ще им се хване на номера. Моделът КОЙ се установи точно от величеството му и аристократското му обкръжение- Делян Пеевски, Иван Искров, Милен Велчев, Милко Ковачев, цялата кохорта на Доган и разбира се черешката на тортата – Б.Борисов. Цяла година се влачихме по протести точно срещу тези отрепки. Дали отново да ги допуснем до лицето на държавата? Друг път или както се изразява Georgi Nikolov – ДГД. Освен Б.Б, “щото без йотата се не може – за народа загуба велика”.

 13. Да буташ напред един 80 годишен човек показва колко са обеднели на кадри ДС ченгетата. След провала на младото магаре бареков, какво им остана. Народа все по-ясно осъзнава че му въртят к…..ски номера. 4 милиарда са си 4 милиарда и колкото и да мажат, такъв голям Обир не се замазва. Дори и баба Пенка разбра, че я крадат. Този Извратен и Нагъл Пладнешки Обир ще има дълбоки последици за политическия живот в Бътлгария.

 14. Така нареченият цар на България е толкова компрометиран, че тези, които го предлагат трябва чавка да им е изпила акъла! А може би чавката е изпила акъла на така наречения български народ!??
  Симеон(чо) е всичко друго, но не и авторитет!

 15. Симеон с Паси направиха всичко възможно България да не влезе в НАТО. Седмицата преди гласуването в Американския Сенат беше обявена за седмица на ДС и КГБ и в Труд имаше снимка на ДС-КГБ-иски муъмии; имаше дело за офицер, продавал скоростни кутии на Ирад по времето на Пустинна буря; и в срядата пред Българското Посолство в Москва се появи мерцедес, пълен с фалщиви долари. Вечерта по новините преди гласуването в Сената Паси каза: Сега и аз никак не съм уверен, че ще ни приемат в НАТО. След гласуването в Сената , моят любимец Буш каза: Ние не приемаме българското правителство в НАТО, а Българския Народ. А сълзата на Паси за мен е най-театралния миг в българската политика.

 16. МНОГО ХУБАВО НАПИСАНО.
  Г-Н ИНДЖЕВ ЦАР СТЕ.
  За Бриго Аспарухов -държавна измяна.Писах вече да не се повтарям.
  За Симеон руски агент-не таен ,явен.Сам си го каза. За Крим,за тайните посещения в Москва,за отношението към руската агентура.
  За мързела и нищоговоренето.*г-н Костов,много сте дигнали летвата*Ами стигни я и я дигни по горе.
  За крадене на гори и имоти.
  За покровителство на тайните ченгета
  За лъжата към избирателите си.
  Само БСП и ДПС останаха доволни.
  Чудя се на тези,дето го предлагат.А за един-М.Спасов съжалявам.Останалата паплач е продажна и не заслужава коментар.

 17. Цап-цар-апът от Мадрид е както винаги нефелен ментално и духовно алчен. Още ми е криво, че дори достойните ми родители веднъж гласуваха за него.

 18. Мисля, че мнозинството българи гледат на Идиот Кобургов с гневно презрение.
  Номерът няма да мине.

 19. Нещата са прости, Н.В. Цар Симеон е завербуван от съветскто разузнаване и е бил полезен на Съветския Съюз. Самия той косвено показа, че е свързан по някакъв начин с болшевиките още в началото на следкомунистическата диктатура.
  Направи впечатление, че той или не говори за съветската окупация и комунизация на България, или споменава съвсем неконкретно този факт.
  А такъв човек, чието семейство е прогонено по напълно незаконен и брутален начин от комунистите извън своята родина да не вземе нито веднъж задълбочено отношение към тези събития постави много промонархически ориентирани българи в режим на възмущение.

  Симеон Втори никога не употребяваше фрази от рода на комунистически режим, комунистически престъпления, комунистическа диктатура, комунистически репресии, комунистически лагери и др. За него думата ” комунизъм” беше нещо непознато и дори противно да я използва.
  Толерантното му отношение към българските комунисти и съветските окупатори доказа, че той не счита тези фактори за нещо негативно и антибългарско.

  И това отношение на човек, който има конституционен статус на Престолонаследник.
  И никога не спомена, че на НЕГОВАТА държава Царство България, Съветския Съюз е обявил война. А който обявява война на друга държава е готов да убива нейния Държавен глава и неговите поданици. Да, на 05 септ. 1944г. Н.В. Царс Симеон е бил дете и не е могъл да разбере значението на обявената война от неговите бъдещи господари, но след като става на съответна възраст и особено след като полага клетва при навършване на пълнолетие, недопустимо е да не е знаел какво са направили съветските и български комунисти с НЕГОВАТА държава.

  Никога досега не е казал, че комунистите са убили неговите наместници като Държавен глава-Регентския Съвет на Царство България, включително неговия чичо-Княз Кирил.
  Симеон Втори по този начин демонстрира пълно унижение към своите поданици и към жертвите на комунистическия режим, които са били верни негови поданици и на Неговия баща.
  Симеон Втори никога не обърна внимание на убитите 22 генерали от войската, стотици офицери, подофицери и др.

  В този период Той е бил Държавен Глава на България и Българския народ.
  Такова пренебрежение към Своя статус е убийствено унизително към Българската династия и монархическата институция. Десетките хиляди негови поданици, които комунистите избиха са се клели в негово име, в името на Баща му и Дядо му.
  Паметта на всички беше омърсена от Него.
  Н.В. Цар Симеон -Втори е уникален пример в СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ за предателство към своята държава-родина, родители, роднини, поданици и пр.

  Уникален пример на ренегат и съпричастен към злото.
  Неговата толерантност към жестокостите извършени от Съветския Съюз и днешна Русия тотално деградира личността му.
  Авторитет този човек сред цивилизованите хора не може да има. И не бива….

 20. Нали не сте забравили, че в битноста си на премиер беше на работно посещение в раззия за … 6 дни. То не беше третяковска, балети в большой, вояжи за запознаваме със забележителностите на белокаменната и т.н. и т.н. Високласна ексурзия след задължителният инструктаж от “които трябва” за сметка на анка данъкоплатка.
  У нас, рядко, много рядко високопоставен западняк, пък вече и от централните е на официална визита с не повече от едно преспиване. Идват за часове защото експертите както си му е реда са подготвили необходимата документация, протоколни срещи, пармаци, изслушване на поредното просташко изригване на баце на пресконференцията и кой-откъде е.
  Досега, може и да съм пропуснал, ама подобни щуротии в нормалният свят, работни посещения не съм засичал.

 21. За това тайно посещение в Москва година преди да го доведат чувам за първи път. А вероятно и не само аз. Бихте ли казали нещо повече по темата. Благодаря предварително.

 22. Мадридският шшмекер трябва да бъде изхвърлен от БЪЛГАРИЯ ПО ЕДИ Н МНОГО ДРЕВЕН ОБИЧАЙ-КАЧВА СЕ НА ,МАГАРЕ С ЛИЦЕ КЪМ ОПАШКАТА,КРАКАТА СЕ ВРЪЗВАТ ОТДОЛУ И НА ГРАНИЦАТА СЕ ПУСКА КОНСКИ МУХИ ПОД ОПАШКАТА/НА МАГАРЕТО,ВСЕ ПАК!/!! Въпреки,че на тази гнида май и това му е недостатъчно!!

 23. Развеселихте ме с това заглавие г-н Инджев,а иначе нашият т.наречен цар е бита карта в политиката.Няма вече кой да се хване на въдицата за добрият цар син на Борис.този човек се компроментира и не заслужава внимание

 24. В многотомните спомени на проф Спас Райкин\емигрант от 1951 г\ се вижда много ясно,че Симеончо е бил вербуван от КГБ и ДС ОЩЕ ТОГАВА
  Вж гом 7 от 39 стр нататък

 25. Абе май досието му в КГБ и ДС ще се окаже доста дебело,но дали ще доживеем да го видим??Иначе лично аз винаги съм бил убеден в съществуването му,но целокупният български народ дали?Дано вече да,ама или пак надали?????

 26. Ако мултаците не бяха докарали това нищожество – величеството, да препъне стремителния ход на България по пътя на реформите и просперитета, сега може би нямаше и да се сещаме за тях. За капак ни пробута и тоя тапир Рапона, да ни прави за резил пред света. Тази вечер по новините даваха част от съвместната Му пресконференция с германския външен министър. Боже, какъв позор, имах чувството, че започнах да се изчервявам, а как са се почувствали тия хора там в залата?! То не бяха “трасета”, то не бяха “поршета”, то не бяха “мерцедеси” и “бе-ем-вета”! Г-жа Румяна пак го беше изпуснала от каишката, сигурно е много заета. Ебати олигофрена!

 27. Бих искал да помоля пишещите тук братя и сестри (по мислене и политическа ориентация) да не се тревожат. С последния си престой в България агент Симеон, че не му знам агентурното име напълно и категорично компрометира монархическата идея на наша почва. Няма кой да се върже пак на номера на #КОЙ.

 28. В Петербург кръщават улица на Сталин. Що ли не си върнат и Ленинград?
  …Ама си искат и Петър Първи…Абе, шизофрения!

 29. Струва ми се че по всякакъв начин, се опитват да елиминират Плевнелиев. Бойко се “Напъва” за жена президент, тези подхвърлят царя. През 2000-2001 цялото чекистко войнство беше мобилизирано против Костов а ние се пръснахме в различни страни. Сега Плевнелиев е категорично прозападен и боят е по него.

 30. Колкото до Царя, или много са го закъсали, или е заблуждаваш маньовър – да внимаваме какъв заек ще извадят от ръкава…

 31. Заглавието-“трепач” и предложението за древния метод на изгонване с магарето и мухите са много развеселяващи на фона на последните събития в РъБъ.

  Искам да добавя само към казаното от KIKI, че по време на управлението на гражданина Симеон Борисов Фердинандов, на 9 ноември 2001 г. НДСВ и ДПС премахват опасната за крадците с бели якички във финансовите институции ал. 3 в чл. 220 на НПК. С нея се предвиждаше за длъжностно лице, разрешило кредит без надлежно обезпечение и ако кредитът е останал неиздължен, затвор до 10 г. и отнемане на професионалните права.

  Активните действащи лица за отмяната са Иван Искров, тогава член на Бюджетната комисия на Парламента, и депутатката Анелия Мингова. Днес първият е гуверньор на БНБ, а втората – “професор” по право в СУ. Отмяната, без която грабежът “КТБ” нямаше да е възможен, минава с подкрепата на днешният омбудсман Константин Пенчев-Ченето, Валери Димитров, назначен после за шеф на Сметната палата, Борислав Ралчев, Тошо Пейков и проф. Огнян Герджиков, както и на червените депутати Любен Корнезов и Благовест Сендов.

  Чудя се сега с кой акъл отново ни изтупват от нафталина другаря цар разни нови кандидати за лишаване от българско гражданство(да, г-жа D.SAVOVA, този път сме на едно мнение за Минчо Спасов, май единственият достоен човек в царската шайка, вероятно попаднал там погрешка). А пред вид и калпавото му здраве-барбутът не прощава- просто не го виждам завърнал се в политиката. Освен да го набутат като някакъв съветник на Рапона, хем да слухти за съветските си водещи офицери, хем да получава заплатица от българския бюджет…

 32. АНТИКОМУНИСТ
  Поздравявам Ви за точния коминтар.Прочетох го с голямо удоволстви и накрая разбрах ,че сте Вие.Важни са глобалните интереси на България,а не нашите политически пристрастия,които могат и да са различни.Приятен ден.

 33. Да не забравяме заръката на Тарабата към Васил Коларов преди да отлети за Москва”Пазете царчето,то ще ни трябва”!?Е настъпи това време от Кремъл директно да изпратят КГБ-еца Рилски за губернатор в Задунайска област!

 34. Какво говорите !!!Негово величество е най-големия християнин.При разните църковни служения се лепи като въшка и обикаля като помияр около Патриарха.

 35. Пар екселанс иде реч за синекур. Нали мутро-милиционера се обзаведе вече с двама съветници от по-дребен калибър от рода на мадридският шмекер. георги марков, далеч по-популярен с агентурните си прозвища николай и стефан за юридически съветник и янка янева, бивш бомбаджия и първи флашкаджия на републико наша здравей за спец по корупцията.
  Тече с пълна сила преструктуриране и стягане на петата колона в условията на хибридно-асиметричната война. За всичко дето още шава тръбата свири сбор.
  На война кото на война.

 36. Браво г-н Инджев, много точен анализ, както винаги. След като си направиха прехода, комунистите искаха да пипнат и еврофондовете. Затова им трябваше мадридското недоразумение, което да си развяват като байрак из Европата, което да имитира Франко, като се изяви в ролята на помирител на българския народ с комунистическите крадци и бандити.
  Беше необходим за руската пета колона, която пипвайки еврофондовете, българската земя и съдебната система, ни ограби окончателно, блокирайки усещането и материално и духовното,българина да се почувства европеец. Това беше и скрития просташки замисъл на КГБ – отчаян и изолиран, българина да си спомня с носталгия за миналото и чрез Евразийски проект и чрез петата колона да ни върнат обратно и завинаги в тяхната орбита. Засега, благодарение на нашите атлантически партьори не успяха, но явно не са се отказали.

 37. до JOHNY:
  “В Петербург кръщават улица на Сталин. Що ли не си върнат и Ленинград?
  …Ама си искат и Петър Първи…Абе, шизофрения!”
  Да, наистина са шизофреници: върнаха старото име на града, а областта си остана Ленинградская! Процентът на нормалните в Русия е около 15, не повече!

 38. Поздравления,г-н Инджев!Добре би било да добавите и писмото – отказ на Стефан Попов,поканен от царицата-майка за учител на младежа-бохем,готвен за бъдещ монарх.

 39. “Винаги е бил дупедавец!”
  “Отвратителен дупедавец!”
  (разговор между принц Савойски и друг далечен роднина на Мунчо, записан от италианските служби)

 40. С малко закъснение, Г-жа Савова-благодаря Ви за добрите думи.

  Към коментатора, посочил името Спас Райкин.
  Засега не е сигурно, дали е изпратен още от България от комунистите, или е започнал да им сътрудничи в емиграция. Но в САЩ и частично в Канада направи много сплетни сред емигрантите-земеделци, дори под формата на неговия “антикомунизъм”.
  След като комунизма беше прекратен, г-н Райкин не направи нито една изява срещу комунистите и комунистическия режим. Може ли един американски професор, беглец от комунизма, член на български антикомунистически организации в Щатите да не дойде поне веднъж в България и да застане на страната на антикомунистите.
  Втория факт, с който се саморазобличи като “човек на комунистите” е че публикуваше свои статии в комунистическата преса. Антикомунист, избягал от своите тирани и убийци, публикува дълги статии в техните вестници.
  Все едно Иван Дочев да пише статии за органа на комунистическата партия в-к ДУМА.
  Същата роля изигра и друг български беглец , изиграл ролята на антикомунист в Щатите, който се завърна трайно в България и не каза две думи срещу своите тирани-комунистите. И той избяга в Гърция като г-н Райкин.
  Комунистите изпратиха и няколко българи , които бяха с мюсюлманско вероизповедание , че уж са преследвани поради този факт от режима. Даже някои от тях са станали милионери. Но нито един от тях не взе и минимално участие в антикомунистическите протести след Десети ноември 1989г
  Комунистите изпратиха и един български арменец, който се е представял за антикомунист в Щатите.

  Един от близките сътрудници на Иван Дочев също е бил завербуван на американска територия от комунистичезките агенти.(Александър Дърводелски)

  Абсолютно всички свещеници, които са изпращани от България са били вербувани от ДС. Точно чрез тях комунистите съставиха голям справочник -книга, която са ползвали в МВР. Информация с трите имена, адреси, телефони, семейно положение, работа, дейност и др.

  Но несъмнено Н.В. Цар Симеон е един от най-големите им удари. Не се знае взе още дали е завербуван от българските, или от съветските комунисти. А че е ” доведен” в България да им служи точно на тях и от тях няма никакво съмнение.
  Ами нека да им служи, явно е доволен човека от тях.

  Друг читател припомня интервю, в което той казва, че е посетил Съветския Съюз като турист.

  Да се смее ли човек, да плаче ли. Остава само да покаже фотокопие на съветската виза в италианския паспорт. Интересно кога е станал италиански гражданин, че да има официален граждански паспорт на Република Италия.

  Добре, майка му е италианка, Царица Йоанна, но на какво основание съпругата му Маргарита е имала италиански паспорт, след като е испанска гражданка.

  Остава Цар Симеон да каже как е протекло интервюто в съветското консулство в Италия, когато е подал молба за туристическа виза.

  И как са реагирали съветските служители ( на КГБ)на информацията, че желаещия е роден в България и има българско поданство, а Баща му е Българския Цар Борис-Трети, който се третира от съветската комунистическа пропаганда като фашист и въвлякъл България на страната на ” фашистка Германия”.

  За съжаление няма да разберем как е протекло това интервю. И какво е казал за майка си- коя е , и къде е?
  И дали е казал на самата нея, че заминава за Съветския Съюз. В нейните спомени Тя не посочва това посещение. А в такова семейство като това на Царица Йоанна да съществува такъв факт и тя да не знае е меко казано неприемливо. Сестра му Мария-Луиза също не е знаела изглежда. Значи Цар Симеон е скрил от тях ” туристическото” си пътуване в най-жестоката и човеконенавистна държава в света за всички времена.

  Скрил е тази визита и от безбройните си роднини от другите монархически дворове. Иначе никой нямаше да се зарадва на този долен акт.
  Честността за Цар Симеон-Втори изглежда не е на особена почит.

  Да очакваме че един ден Царя ще сподели впечатленията си от среоителството на комунизма в Съветския Съюз, пък и какво са му подарили ” съветските другари”, а че са му подарили нещо , в това не бива никой да се съмнява.

 41. По памет, но мисля, че не греша, Борис III в битноста си на княз често е пътувал в Европа като граф Рилски. Абсурд е нкведего да не са знаели този факт и да не са направил връзката със сина му когато е кандидатствал за виза.
  Няма да забравя никога как през 1995г. посланикът ни в Япония Валентин Гацински син на партизански четнически командир и безпределно верен на Партията и сесеретата още при първото разклащане на правителството на Жан Виденов малко преди триумфалната обиколка на царчето в България заяви, че е дошло време да се разиграе “царската карта”. И взе та позна.
  Единствено но никак не малко “утешение” е, че опирайки до отдавна изкукуригалият дърт козел петата колона демонстрира за сетен път, че нямат полезен ход.
  Както се казваше в “култовият” соцсериал “на всеки км”, “баламите у нас отдавна измряха”.

 42. Подозирам заглавието на следващата книга на Иво Инджев: “Цар на РъБъ”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.