Руската хибридна информационна война вади от окопа и ТВ7

По същия начин, по който Москва реши да свали българската маска от своя проект “Атака”, така е дошъл ред и на демаскирането на ТВ7 като руски пропаганден инструмент в България.

 

Близък до Путин купил TV7 от Цветан Василев

Константин Малофеев

2015-03-11 18:24:58
​Журналистите от TV7 и News7 спират да работят в 15 ч в понеделник

Журналистите от TV7 и News7 спират да работят в 15 ч в понеделник, съобщава “24 часа”. Решението, което води до празен ефир, е окончателно и безсрочно.

16 март е ултимативният срок, който стотиците работещи в TV7 са поставили пред ръководството, за да си получат парите за последните 2 месеца.

“Няма притеснения в тази посока”, заяви пред “24 часа” изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев, запитан дали след часове телевизията спира. На компютъра в нюзрума обаче тече обратно броене с краен срок понеделник, 15 часа.

Новият собственик, който притежава 12 канала в Гърция, е купил телевизията от Цветан Василев. Сделката е била призната от Комисията за защита на конкуренцията и я е изпратила в Брюксел за становище.

Купувач е компания, базирана в САЩ. Тя идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита . Представена е у нас от Джак Ханик – американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel. Дълго време е работил в Русия.

Тв слухове обаче свързват този инвеститор с младия руски олигарх Константин Малофеев, много близък до президента Владимир Путин.

Според източници от TV7 пречка ще се окаже искането към новия собствeник да плати целия дълг на телевизията накуп, а не на вноски. Само за заплати за последните 2 месеца дължи 800 хил. лв., които трябва да внесе до понеделник.

19 мнения за “Руската хибридна информационна война вади от окопа и ТВ7”

 1. Смятам,че ще има нов сценарий.Активиране на*гражданско общество*,което ще се бори за *пряка демокрация*.По швейцарски модел.Референдуми.Масово.И най основно за НАТО и ЕС.Народът да каже.Слушах тази вечер една глупачка да дрънка глупости от този тип.Референдуми без да споменава за какво.Другото ще е последствие.Трябва много да се внимава.Да не осъмнем някой ден руска губерния.Подобно на Крим.

 2. Брюксел НЕ трябва да утвърждава сделката с Малофеев, а КЗК се оказа поредната троянска кранта на Путин!

  Не ни стигат ТВ “Алфа” ,Евроком и ТВ”СКОТ”, та сега и 24 часа ще гледаме Путин гол до кръста на кон, ще се леят безкрайни частушки, казачоци , кичливи руски пляски и азиатски бълвочи …
  Хибридната война, руският “културен”десант във всекидневието на българите ще смени постепенно българските традиции, самобитната ни култура, българската история и европейски нрави с азиатска диващина.

  Виновен ще е ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ИЗВИНЕНИЕ, че не е знаел или че е бил поставен пред свършен факт! Той има достатъчно големи правомощия, за да блокира сделката!
  Сега да видим кои са и журналистите, които ще зачеркнат българското си име и съвестта си и ще пристъпят прага на Малофеевската кочина!

  Проклети да са! Трижди проклети!

 3. не знам кога е станало това, но определено се усеща по пропагандата, която започна да се лее и от там. дори клетата кака лара започна едни пропуски частушки да пее и започна да беседва(сигурна съм, че не ги кани, а Й ги канят) едни руски подлоги, които да “осветлят” българите колко прекрасен е бащицата и колко е лош ЕС и колко мноооого загуби търпи България от санкциите срещу раша.
  предположих, че руски парици са закупили въпросната нюз7(нали са едно и също с тв7?). оказва се, че вече съм знаела подсъзнателно тази новина. дори не е нужно да се знае, който е гледал предаване там, го е разбрал.
  от достъпните с декодер телевизии остана само България он еър. дано не сложат ръка и на нея.

 4. “Крым… аннексировали российские военные и олигарх Малофеев”

  ” … что Константин Малофеев действительно активно участвует в украинских событиях, но не со стороны «Правого сектора», а с противоположной — организованный фондом Малофеева сбор денег для Крыма был вполне публичным, а из непубличного мой крымский собеседник рассказал мне, что еще до ввода в Крым «вежливых людей» Малофеев из собственного кармана перевел в поддержку «народного мэра» Севастополя Алексея Чалого один миллион долларов.”
  http://slon.ru/russia/iz_kryma_v_donbass_priklyucheniya_igorya_strelkova_i_aleksandra_borodaya-1099696.xhtml

  … и Брюксел … ще УТВЪРДЯТ сделката !!!

  Поживем – увидим, доживем – узнаем.

  РОССИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ВРАГ №1 НА БЪЛГАРИЯ !

 5. До Савова – а тогава защо преди седмица в глупавото предаване “пряка демокрация” по тв7 имаше един гост на 90, дето бил съучастник на ДС, и приказваше, че идеята за пряката демокрация ще погуби България, защото бил видял някъде си изследване където над 50% се били съмнявали нещо си в нато??
  Не трябвало народа да взима решения, защото може това да се отрази на отношенията ни с нато..

 6. Кали, че тя България он еър си е тяхна от 2009.

 7. Ханик дори сам по себе си е проблем, както изпищях в поста от 4-ти февруари. Европейската конвенция за трансгранична телевизия осигурява меко гнездо за евразийската пропаганда; а Ханик е на тази бразда от поне две години. И българските и европейските нормативни актове с всичките си корекции на ноктите няма да ни защитят от пъкления план, най-малко защото удобно са положили условието за ‘плурализъм’ като задължителна финтифлюшка. Не разбирам защо нашите медии се държат така, все е едно не е ясно кой кой е в тази загоряла от готвене евразийска сделка. Дори и само две най-видими неща крещят, че има опасност за българските/европейските ни интереси: Ханик продуцира за ‘Царьград ТВ’. Работодателят му Малофеев е в черния списък на ЕС. Кой е Малофеев се знае. А Ханик се е самоорисал срещу велико заплащане да възвеличае най-великата религия, най-великата култура и най-великия президент на най-великата държава – държавата Чекмедже в джудже.
  ха, ако пишех на ръка щеше да е видимо раздразнението

 8. По-горе 4-ти март вместо февруари. Чета отново коментарите. Д. Савова алармира с основание. Коментарът на ‘Кали’ ме отчая; не че не мога да си представя…
  Към ‘Мам’: Напълно споделям мнението Ви, само добавям: а хората от комисиите, нямат ли някаква папионна отговорност?

 9. Гледа ли някой този парцал ТВ7? Още Бареков направи всичко (не)възможно да превърне тази телевизия в негледаема.

 10. Повече или по-малко във всички по-горни коментари, статията едно на ръка, съм съгласен. Но Борето е казал най-същественото. Гледаемоста на ТВ7 е = на повърнята Алфа. Щат не щат, таргет групата им е една и съща. Абсурд е да привлекат значителен брой зрители. При всички положения ще са пренебрижимо малко.
  Никога няма да забравя как мои познати след 11.09.2001 год. “търпеливо” изчакаха 10-тина дни да се появи първата “сериозна” статия в парцала монитор издържана изцяло в духа на теорията за световната конспирация за бастисването на кулите-близнаци. Със светнали очи обявиха, “най-сетне изтината блесна”. Дотам бше познанството ни.
  Разбира се, надявам се горещо които трябва в Брюксел да кажат “НЕ”. У нас няма как да се получи. Когато една работа не става с пари, става с тлъсти комисиони. Дежа вю.

 11. HAME
  Говоря за предаване при Коритаров.Там имаше една тетка,която дрънкаше глупости и Коритаров се чудеше как да я разбере .То не беше за разбиране,то си беше жива манипулация.

 12. Господин Индеж, понеже нямам възможност за директна комуникация с вас, Ви пиша тук – баща ми, който е в България, не може да посети сайта ви, защото той е блокиран от Държавна комисия по хазарта!!! Аз съм в чужбина и мога да отварям сайта Ви без проблем. Имам лошото усещане, че някой се опитва да наложи цензура на блога Ви.

 13. Към Сашо:

  За съжаление и други са ми казвали, че има такъв проблем, който явно е свързан с доставчика- от постъпването на коментари през цялото време съдя, че проблемът е специфичен за определени потребители, но не за всички. Ако някой от читателите има идея за какво става дума, бих се радвал на добър съвет.

 14. Доставчикът при баща ми е Playtime. Съветвам Ви да изпратите запитване към тях, за да се изясни ситуацията. Родителите ми редовно четат блога Ви и до съвсем скоро нямаха проблем с посещаването му.

 15. Аз също имам проблеми с отварянето на страницата. Понякога успявам да вляза през някоя от отделните категории, друг път – не. Изписва някаква безсмислица: “Във връзка със закона за хазарта и на основание на решение на Софийски градски съд достъпа до сайта е блокиран.”

 16. Ставаме обект на путиновска информационна окупация, но мисля че българския народ е чувствителен към подобни неща и ако ТВ7 рязко смени курса си и се превърне в Алфа 2, то ще има със сигурност протести! И другото, което е – не слагайте в един кюп Алфа и СКАТ. Навремето Валери Симеонов изгони атакаджиите именно заради това че Волен се подложи на Русия и Лукойл. А после лукойладжиите в Бургас запалиха 5-6 коли на тв СКАТ!

 17. СТЕПАН БАНДЕРА – украински патриот:”БИЙТЕ ХИТЛЕРИСТИТЕ!БИЙТЕ СТАЛИНИСТИТЕ! САМО ТОГАВА СВОБОДАТА ОМАЙНА ЩЕ ИЗГРЕЕ НАД НАШАТА РОДНА УКРАЙНА!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.