“Течна дружба 3” поведе националната класация на книжния пазар

( Не казвайте на влюбените в лъжите за „вечната дружба” с Русия, не мога да понеса отговорността за евентуалните инфаркти и инсулти).

 

 

„Течна дружба 3. Хибридните войни на Русия срещу България и българите през вековете” поведе класацията. В най-голямата верига книжарници „Хеликон” тя е на първо място по продажби за периода 19-26 април.

 

Не обичам да пиша за намерения, но по изключение: вероятно е скоро да се наложи допечатване на книгата.

 

Има също така вероятност книгата, заедно с пътуващия покрай нея автор, да бъдат представени в Пловдив и евентуално в Бургас.

 

От Москва до момента няма покана. Източници на ivo.bg твърдят, че това е малко вероятно да се случи преди руският народ да отстрани Владимир Путин от властта. Вероятно по същата причина в нито една медия не се появиха кадри или отзиви от концерта в твърде малката ( както се оказа) зала „България” на 17 април, на която беше представена ( както също така се оказа) най-търсената в момента книга на български пазар.

 

Може би прецедент ще стане предаването „Лице в лице” по БТВ на 8 май, в което е поканен авторът на тези редове. За изненада, предаването разполага със заснет материал от представянето. Когато бойкотът не е пълен, онези, които правят изключение от него, правят също и пробив в гледаемостта на своята продукция. Да видим…

 

photo

Демонтиране на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) от центъра на София – кампания за набиране на средства

demontirane_450Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия в София започва кампания по събиране на средства за инициативи, които да доведат до неговото демонтиране. Имената на хората, които даряват средства няма да бъдат обявявани публично, освен ако дарителят не поиска това. Средствата ще се използват прозрачно и ще бъдат разпределяни след решение на Инициативния комитет, който се състои от 9 човека. Имаме нужда от подкрепа, за да реализираме някои по-смели, но и изискващи средства инициативи.

Общинска банка
Сдружение „Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия“
IBAN: BG58SOMB91301058589801
валута BGN

23 мнения за ““Течна дружба 3” поведе националната класация на книжния пазар”

 1. Дет казава в подобни случаи мой приятел и наш съмишленик: “Аз, доволен”.
  Предвиждах подобно, повече от логично развитие и го изразих в Блога още преди представянето на книгата.
  УСПЕХ!

 2. “на първо място по продажби за периода 19-26 април” – истински бестселър, явление на българския книжен пазар.

  Ще дойде време, когато Течна дружба, заедно със Задочните репортажи на Марков ще се изучават в българските училища.

 3. Господин Инджев, допечатете “Течна дружба 2”.

 4. На 17.04 (в деня на официалната премиера) потърсих “Течна дружба 3” в местната книжарница Хеликон – не беше налична все още. Проверих отново в понеделник (20.04) – книгата отново я нямаше. Предположих на глас, че вероятно не е пристигнала още – не, изчерпа се – ми отвърна продавачката. Бях едновременно учуден и приятно изненадан от големия интерес към четивото. Затова помолих продавачката да ми запази един еземпляр от новата доставка на следващия ден. Сподели още, че Иво Инджев е много харесван и търсен автор. Това показва, че не са малко хората, търсещи истината. Г-н Инджев, поднасям изключителна благодарност към Вашия труд и Ви пожелавам дълголетие и нови успехи!

 5. Чудесна новина! Има надежда и на нашата улица ще изгрее слънцето на СВОБОДАТА!

 6. Не е в темата (или пьк греша)

  Като не щете шисти, на ви рашисти.

  Нали добива на шистов газ е маньовьр на гадните американци?Защо ГАЗПРОМ ще добива ИМЕННО ШИСТОВ ГАЗ в АРЖЕНТИНА:
  http://e-vestnik.bg/22801/rusiya-tarsi-sayuznitsi-a-ne-biznes-sdelki-v-latinska-amerika/

  Много дьржа да чуя мнението на зелени.червени,пембени и вся остальная русофилистичная сволочь по вьпроса.

 7. ”…представени в Пловдив и евентуално в Бургас.”
  А Варна, а Добрич, а Русе?!!!!

 8. Жалко за хубавата книга!
  Автора може би трябваше да направи постъпки пред г-жа Светлана Шаренкова,г-н Ал. Симов и други видни и изтъкнати другари-рублофили,за да бъде популяризирана книгата и в братска русия.
  Представете си едни километрични опашки пред най-големите книжарници,например в Москва или Санкт Питербург.Красота!
  Да му е за урок на автора за този гигантски пропуск!
  Нищо де,дват “Течна Дружба-4-5-6… и така до края на света!

  ПП Чета си аз приятно книжката и преоткривам за себе си как са ни мачкали дивите казаци още далеч преди сталин и путин.
  Фактологията малко ме запъва,че съм отвикнал от такива четива,ама няма начин!

 9. Г-н. Инджев, можете ли да кажете вече датата на представянето в Пловдив или поне месеца в който можем да ви очакваме.

 10. Към ne6togadno:

  Няма още дата, но се целим в май месец- в първата половина или в последната седмица. Решаващата дума е на издателството ( транспорт, снабдяване, организация, наем на помещение и т.н.).

 11. Честито, радвам се за успеха. Купих книгата миналата седмица в София и вече я донесох в САЩ 🙂

 12. Иво, поздравления за книгата. Вчера научих, че са я купили и за мен, сега трябва да я докарам до Тексас по някакъв начин.

 13. Възражение-монолог на о.з. подп. Филю Русев Русофилев

  Протестирам! Глътвам си хапчето “Антиивин”, тичам на митинга “НАТО-вън!” и пак протестирам! Това са неверни данни! Не може книгата на злостния антисъветчик и върл русофоб Иво Инджев да измести във вечната класация моите любими шедьоври “Чапаев”, “Малая земля”, “Воспоминания и размышления”, “Детство Ленина”, “Юность Сталина”, “Кашкавалът на отряда”, “Партизанска мандра”, “Епопеята на Жабокрек” и др…. Но аз следя и съвременната литература. Иво е един, а колко много сме ние и колко много книги пишем! Ей на, колкото и да ми е скромна пенсията – взел съм си новата книга на Валерчето Велева. Къде ще се мери Инджев с нея!- чак в Париж по книжарниците на Монмартър я представяли, др. Рашидов е поканил Валерия, много хубаво е, че се разбират с ГЕРБ, те са все наши хора, с Русия държат, это-самое главное-както казваше Йосиф Висарионович. Много хубаво пише това момиче- наше, с боен псевдоним Берьозка, маладец! Ей, плаках като я четох преди време, хеле, когато беше написала “Георги Първанов. Просто мъжко момче”, дето кацнал среднощ в Афганистан, такъв си ни е той, тоже маладец, как трогнат и очарован следих визитата му в Москва, дано Владимир Владимирович ни помогне да смажем фашистките гадове!Сега чакам и Александър Симов да издаде книга- пълни ми душата и този маладец-направо ми иде да зачаткам с шмайзера! А, като казах шмайзер-тичам да почистя паметника от вандалските драсканици! Фашизм не пройдет!

 14. —————————————-

  Превод от руски
  Коментар на документи:

  Китай се стреми да превърне Русия в свой суровинен придатък
  и териториален донор

  1.
  Русия е безсилна пред икономическата инвазия на Китай в Сибир.
  2.
  Китайската народна република се подготвя да нападне Русия. Китай ще се стреми да стигне до Урал.
  Китай ще бъде ангажиран сериозно с Русия, те дори не се скрият.
  Китай ще започне война с Русия, по-скоро, без колебание.
  3.
  (Въпросът не е дали Китай ще нападне Русия, а е в това, кога ще се случи…)
  ——————————————————————————————————————————-
  4.
  През 2004 год. Путин подари на Китай, само с един удар на писалката, руския остров Тарабаров и половината от остров Голям Усурийски, намиращи се близо до град Хабаровск на граничната река Амур.
  5.
  Руският остров Тарабаров вече е преименуван на китайския остров Инлундао – (остров Сребърен Дракон), а западната част на остров Голям Усурийски вече се нарича остров Хейсяцзидао – (остров Черната Мечка).
  6.
  На западната част на бившия руски остров – Голям Усурийски, Китай започна ускорено изграждане на инфраструктура и жилищни квартали.
  7.
  Китай започва да изгражда целогодишен гранично – пропускателен пункт на остров Голям Усурийски. Пропускателният капацитетът на граничния пункт ще бъде 250 товарни автомобили, 50 автобуси, 1.5 млн. хора на ден и 200 хиляди опаковки китайски потребителски стоки за година. Гранично – пропускателният пункт ще бъде свързан в транспортен коридор между северните провинции на Китай и Ванинско-Совгаванския транспортен възел.
  8.
  Да се дадат на Китай островите на Амур е огромна стратегическа грешка.
  Китай вече с ускорени темпове изгражда стратегически пътища успоредно и към границата с Русия. Видимо е, че китайските комуникации основно трябва да служат за бързо придвижване на войски в случай на война с Русия. Русия не е в състояние да отвърне на агресивното поведение на Китай, който страда от пренаселеност и ще даде Далечния изток и Сибир.
  9.
  Окръгът Цзяин – провинция Хъйлундзян активно строи две магистрали – 114 километровата магистрала Хейхе – Цзяин и 103 километровата магистрала Суйбин – Цзяин. Също така в близост до границата с Русия започна изграждането на редица
  второкласни пътища.
  10.
  На практика това е подготвка на завоевателна война. Предаването на Китай на амурски острови е заплаха за стратегическата сигурност на град Хабаровск, Далечния Изток и Русия.
  11.
  В посока към границите на Русия, Китай вече изгражда широколентов път върху бетонна основа, така че пътят да служи за самолетна писта и да издържа на прехвърлянето на тежко оборудване и оръжия.
  12.
  С въвеждането в експлоатация на нова транспортна инфраструктура, Китай ще бъде в състояние да прехвърля свободно войски и оборудване към границата на Русия, ще бъде и в състояние да води бързи настъпателни операции в стратегически важни области.
  13.
  След построяването на нови пътища, китайската армия ще бъде в центъра на Хабаровск в два часа. Преди известно време на острова имаше укрепен район, който обхващаше града, в случай на военни действия с Китай, но сега няма укрепен район, той е съборен.
  14.
  Хабаровск е оставен без прикритие и след превземане на града, ще бъдат предприети действия за превземане на железопътния мост на река Амур, който свързва железопътната линия с магистрала и така Далечния Изток ще бъде отрязан от Русия. По нататък съдбата му ще се решава от Китай. Русия не може да помогне с почти нищо, тя не разполага със сили и способности. Армията е дезорганизирана и деморализирана. Въоръжението в голямата си част е старо, занемарено и негодно, а ново няма и няма и да има.
  15.
  След “модернизацията” на руската армия, от нея останаха само 85 необучени бригади. Масовото съкращение на офицерския състав остави армията без достатъчен команден състав в Далечния изток и Източен Сибир и практически са без силово покритие срещу външен враг.
  16.
  Китай се готви за война и всяка година увеличава военния си бюджет. Сега той е 78 милиарда долара, а “скритата част от него е още 40 % от тази сума.”
  17.
  Армията и флотът на Китай са оборудвани с най-модерните оръжия. В случай на война, китайците ще могат да поставят под оръжие над 200 милиона войници. След серия терористични атаки, може да бъде унищожена енергийната система в източната част на Русия, и населението ще бъде обхванато от паника, което ще обезсили съпротивителните му сили при евентуални военни действия.
  18.
  След начало на настъпателни операции през границата на северната част на Русия, Китай се подготвя да постигне бърза пълна победа, като Русия бъде отхвърлена зад Урал. След като цялата територия до Урал бъде завоювана от китайците, руснаците ще бъдат депортирани зад Урал или унищожени.
  19.
  “Сътрудничество” на Русия и Китай в сферата на икономиката не е нищо друго, освен подготовка за завземането на Сибир и Далечния Изток. За да оцелеят сегашните кремълски управници, вече без притеснение продават на безценица бъдещето на децата си на китайците.
  20.
  Китай бързо се впусна в изграждането на контролно-пропускателни пунктове по границата, строи мостове, пътища към областите, фабрики за тухли, жилища за работници. Всичко това се прави с цел да изнасят евтини руски суровини, които да се преработват в Китай, а в замяна Русия да получава пластмасови китайски потребителски стоки.
  21.
  На Китай се продават златни и сребърни залежи, находища на диаманти ( Русия продава 16% от най-голямата компания за добив на диаманти “Алроса”- Wargan Holdings), стратегически суровини: волфрам, молибден, мед, ванадий, титан и др…, а всичко се връща в Русия под формата на танкове, самолети, ракети. Китайците строят и жилища, за да бъдат полезни на собствените си граждани. Китай идва в Сибир завинаги.
  22.
  Китай има силен интерес към инвазия в Далечния Изток само от обективни обстоятелства. Факт е, че Китай не може да оцелее, без разширяване на своята територия. Китай и Русия ще се счепкат скоро сериозно, те дори и не се скрият. Китай ще започне война без колебание.

  —————————————-

 15. Тази сутрин се припотих няколко пъти, превеждайки на глас анонса за ‘Течна дружба 3’, който г-н Инджев беше публикувал тук по-рано. Все още нямам книгата при себе си, но един приятел видя корицата в ivo.bg и поиска превод.

  Не ме учудва новината. Радва ме!

 16. Чудесни новини!
  Нека да се пръснат от злоба българофобите-русофили!
  Изключително ме радва и това, че съвсем скоро ще има представяне на книгата и в Пловдив. Само се мъча да реша дилемата – дали да изтърпя още малко за закупуването на книгата, изчаквайки идването Ви в Пловдив, или да си я закупя още сега ( подпомагайки решението за допечатката със скромния “вот” от 1 глас ). Така или иначе – очаквам гостуването Ви в Града на тепетата с нетърпение !

 17. А хаирлия да е, хубав ден за българската демокрация! Както имаше приказка, днес с книги, утре със сопи по червено-милицейските тикви!

  Бъдете здрав, г-н Инджев, допечатката съвсем ще вдигне кръвното на “некои другари”…

  А като прочетох поста на СТАМБО, още не мога да спра да се смея. Благодаря и на теб, приятелю, особено това “НО пасаран” накрая направо “кърти мивки”, както вика днес младежта…

 18. Господин Инджев, радвам се за Вас, Будителю!
  Из семейните ни предания (доскоро не ги знаех):
  Родът на майка ми произхожда от с. Бана, Варненско (според мен от “Бан”, не от “Баня”) и някъде през Кримските войни един мой пра-прадядо е пренесъл селото – с волските каруци, покъщнина и пр. та все по билото на Балкана до с. Влашко село(сега Царевец, Врачанско( . Гробът му е в Черковният двор.
  Бегали са от руснаците.
  Кръстникът ми се е казвал Сливенски и не е бил от Сливен а от … мисля, Бесарабия. Завлечени от България. Понеже сред робите е имало сливналии, те запазили името си, като фамилия.
  Бащата на баба ми (Бана!) е бил момче през Руско-Турската война. Един от казаците го хванал за “конската опашка”, която носело на главата си и я отрязал с калъчката. “Повече няма да носиш това!” Детето се разревало…
  Същият ми дядо през Първата световна война съвтвал голямата ми леля, голяама русофилка (1917 г.): “Недей, дете. Руснаците са… плен и пожар!”
  И т.н. …

 19. Господин Инджев,
  Прочетох книгата с голям интерес, но имам една забележка(разбира се не към съдържанието, блестящо поднесено, както винаги): да няколко места (поне 10тина) има объркани дати вместо 2010г например пише 2001г.
  Не искам да звучи, че се заяждам, но смятам, че е важно в такава книга да се обърне особено внимание на датите.
  Надявам се, че в предстоящото препечатване ще може да се коригират такива дребни неточности.
  С безкрайно уважение,
  Пафката

 20. Г-н Инджев,
  Поздравления за книгата.Вече не знам колко вида истини има в тази държава.На времето ни учеха ,че истината е САМО една ,но се оказа, че има най-различни гледни точки и интерпретации на събитията.Вече не знам как да оборвам учебниците по история на моите деца и как да им обяснявам ,че това ,което го пише вътре, не трябва да го приемат в най-чистия му вид.Нали уж за това е учебник – за да учи и да му вярваме – ми отговарят те.
  Явно ще търсим будителите не в класните стаи ,а по трудните места.Но колко от нас имат интернет и колко от нас знаят къде и какво да четат????????????????
  Имам чувството ,че хората се объркват от лавината от информация ,която получават и не могат да отсеят зърното от плявата.
  Там трябва да бъдат насочени усилията на хората като Вас ,които ни давате вярата ,че нещата не са безнадеждни.
  И малко встрани от темата имам един молба към Вас – Бих искал да прочета Вашия коментар относно КТБ.Не попадам на Вашата трактовка относно нещата ,които се случиха и се случват там.
  Сигурен съм ,че имате мнение по въпроса и би било интересно за всички нас да го прочетем във Вашия сайт.Особено е интересна новината за нашия прекрасен министър Рашидов и точно кой му е цесирал влога в КТБ.Там са заровени доста зависимости и се учудвам ,че никой не е разровил тази история .Сигурно миризмата ще е доста силна.
  С уважение
  Стефан Добрев

 21. Поздравления, господин Инджев, Вашата книга определено заслужава това! Това показва и събуждане от дълбокия сън, което е окуражаващо!

 22. Поздравления г-н Инджев. Вашата книга, пък и всичко което пишете, действа като катализатор за реакцията на обществото по установяване на истината. Това проличава от тиражът на “Течна дружба 3”. Бъдете здрав, Вие и семейството Ви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.