България се унижава, докато Европа се освобождава

Още една бивша съветска колония постъпва като Испания, която забрани със закон статуите на тоталитаризма. Сред първите между поробените от СССР европейски народи, бяха естонците. В  азиатския Узбекистан дори разкараха съветските тотеми.  Напоследък официално и тържествено националното освобождение от съветския колониализъм набра скорост в Украйна и в Полша.

Литва премахва съветски паметници
 14/07/2015


Литва ще премахне всички паметници от съветската ера, останали в столицата Вилнюс.

Покрай кризата в Украйна в страната бяха подновени призивите да се заличат символите на съветската окупация, припомня Асошиейтед прес.

Говорител на общината на Вилнюс каза, че премахването на паметниците, останали от съветско време, ще отнеме няколко седмици.

Литва започна да демонтира стотици съветски символи след като обяви независимост от Москва през 1990 г., но във Вилнюс все още има паметници от съветската епоха.

Четирите оставащи статуи на войници от Червената армия, на работници, студенти и селяни на историческия Зелен мост на река Нерис са били издигнати през 1952 г.

Кметът на Вилнюс Ремиджиюс Симасиюс обеща по-рано тази година статуите да бъдат премахнати, въпреки че някои политици и историци изразиха несъгласие поради исторически причини, добавя АП.

Чехия беше пионер с боядисания в розово съветски танк в центъра на Прага, а в Букурещ явно е въпрос на време ( видно от цялостната политика на Румъния и острия й тон срещу агресивността на Кремъл) охраняваният от “народната любов” съветски тотем да бъде премахнат.

 

На този фон любим “аргумент” на путинофилите остават Берлин и Виена, където са загинали стотици хиляди солдати от многонационалната съветска империя. Путинолюбците отново и отново се позовават на германската и австрийската столица като пример за България ( където няма убити от българи червеноармейци). Всъщност огромните съветски жертви, дадени в боевете за Берлин и Виена, са факторът, който ( все повече) прави тези две европейски столици изключение от правилото бившата съветска периферия да се отърсва от монументалното наследство на империята на злото ( авторът на този израз Роналд Рейгън за противовес беше почетен с паметник в Будапеща), поробила народите на половин Европа след Втората световна война.

Точно обратното се случва като тенденция в България – вместо национално освобождение, тук получаваме национално унижение.

Откакто руското посолство снабди преди близо 2 години със скъпи камери за наблюдаване на главния съветски имперски символ в България МОЧА , милиционерите, мобилизирани за целта, започнаха арести по руска поръчка на български граждани, дръзнали да напишат истината: “окупатори” . Авторът на тези редове многократно и без да се крие е упражнявал със спрей и чрез лепене на български знамена върху позорните букви в основата на МОЧА правото си на европеец, свободен да отрече лъжата за окупацията като форма на свобода. Междувременно обаче Москва оседла гербаджийската троянска власт в операции по следене и арестуване на всеки, осмелил се направи същото. Гербаджийският троянски кон изпълнява безропотно указанието.

Както вече съм отбелязвал ( и в “Течна дружба 2”) , България изживя няколко години на свободна воля в еманципирането си от СССР. В първите 2-3 години след разпадането на СССР нямаше проблем всеки да изрази писмено мнението си за комунизма тъкмо върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА в София. Неговият аналог в Пловдив беше пред демонтиране също. Но настървението на туземната Пета колона да служи на Москва както никъде другаде в Европа даде своите резултати.

С руски пари в малки общини никнат нови бюстове и паметници на руски и съветски “величия”- централната гербаджийска власт не само няма нищо против, но и подпомага логистично, съзаклятнически тихо ( и как не- няма опозиция в България, която да задава неудобни за Петата колона въпроси), т.е. процедурно тази бурна дейност на Петата колона.

Някой да се е поинтересувал например как така се появи паметна плоча в чест на рекордьора на просене на пари от руския Азиатски департамент, предателя на България, купения с парцалите от Русия Драган Цанков? На плочата, монтирана на оградата на строителния техникум “Христо Ботев” ( който би се обърнал в гроба), в началото на едноименния булевард в София, водещ до руското посолство срещу хотел “Москва”, изрично е наблегнато, че става дума за “виден русофил”. Днес това е повод за прослава, независимо от разобличителните документи от руските архиви, които уличават Драган Цанков в рекорди по измолване на средства за въоръжени чети срещу България, действащи от съседна Сърбия.

 

В Бургас обновиха площада “Тройката” и осветиха допълнително доминиращата над центъра на града съветска монументална гавра (  червеноармейци мляскат сладострастно уста в уста наред мъже, жени и деца).

Пловдивският гербаджийски кмет Тотев косъм от главата на любимия му Альоша не дава да падне.Съответно Първанов, приятелят на Борисов, се чувства там като у дома си и избра тази година това уютно за него място за поклонение  на 3 март- рождения ден и ден на инагурацията на руския император Александър Втори, избран като дата от българомразеца граф Игнатиев за подписване на примирието с Турция през 1878 г. и от Петата колона тук през 1990 г. за постсъветски национален празник, който да замени съветския окупационен триумф, отбелязван в съветската колония НРБ на 9 септември.

В София гербаджийката Фандъкова брани позора на лъжата за свободата, донесена уж чрез съветската окупация, с подигравателния въпрос към онези, които искат да бъде демонтирана: ” ами защо не го направихте, докато бяхте на власт”, пита тя след 9 години управление на ГЕРБ в столицата.

Докато управляват Гражданите за евразийски регрес на България ( ГЕРБ), така ще бъде.

Идват местни избори и гражданите за европейско развитие на България не бива да се оставят да бъдат мамени повече от подмяната на Европа с Евразия.

Не е вярно, че Гражданите за евразийско развитие на България нямали алтернатива: европейските българи трябва най-напред да я поискат. Който търси, намира.

 

 

 

 

 

 

42 мнения за “България се унижава, докато Европа се освобождава”

 1. Г-н Инджев,знаете ли какво се случва в кв.Обеля София?
  Опитах да организирам хората да се спре едно безумие,но гояма част са отровени от руската любов.Изпращам ви едно писмо до Фандъкова.
  Моля ви за съдействие,за повече гласност на този така изолиран случай,но много показателен за това,което се опитват да ни наложат!
  До
  КМЕТА НА СОФИЯ
  Г-жа Фъндъкова

  И С К А Н Е

  от Неформално сдружение от жители на кв.Обеля община Връбница против
  издаденото разрешение за построяването на бюст-паметник на акад.Дмитрий Лихачов в кв.Обеля,кв.13 СО-Район Връбница детска площадка

  ГОСПОЖО КМЕТ,

  На 01.07.2015 установихме, че се прави бетонова основа и започват строителни работи за някакъв обект без обозначителни знаци. След направена справка от наша страна разбрахме, че е започнало строителство на бюст-паметник на акад.Дмитрий Лихачов. Обектът е получил разрешение от СОС и се осъществява по идея и със средства, осигурени от НДР Русофили,МСО Перун,Дома на Москва в София и други обществени дейци и спонсори.
  След узнаването на гореописаните действия, сформирахме неформално сдружение и събрахме подписка, с която възразяваме остро срещу така започнатото строителство, за което обществеността в квартала не е била информирана.Издаването на разрешението за строеж и последвалото начало на строителството умишлено са пазени в тайна. Построяването на такъв голям паметник в горепосочената детска площадка е неуместно, недопустимо и ненужно. Големината на строителния обект е такава, че ако бъде изграден, малката площ на тази площадка ще бъде допълнително орязана и намалена. Това е място за отдих на пенсионери, деца и майки.По никакъв начин паметникът няма да допринесе за подобряването атмосферата и подредеността на зелените площи. Даже напротив – изсичането на дървета и загрозяването му с на никого ненужния и безсмислен паметник е действие, грубо нарушаващо спокойствието на хората, вида и целостта на площадката. Считаме, че строителството в обществени места е възможно и трябва да се осъществява не като в частен имот, а само след изрично и цялостно обсъждане с обществеността и живеещите в квартала.

  Госпожо Кмет,

  Молим за незабавната Ви намеса за спирането на строителството на обекта в тази детска площадка, както и за разпореждането Ви да бъдат премахнати вече излетите основи.
  Молим да отмените издаденото разрешение за строителство на бюст-паметник на акад.Дмитрий Лихачов в кв.Обеля,кв.13 СО-Район Връбница детска площадка

  ПРИЛОЖЕНО ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ: Списък с имена на част от възмутените жители на квартал Обеля

  София, 10.07.2015г. С уважение:

  Неформално сдружение на жители от кв.Обеля

 2. Съветска епоха не е имало и не може да има епоха,когато нищо епохално не се е случило.От Съветския Съюз нищо не е останало-само тежки спомени за кръв,пот и сълзи.Както не е имало нацистка епоха.

 3. Днес в 18.30 ч. пред Съдебната палата елате на митинг-протест срещу антибългарската дейност на цацаратурата и на подлогата Цацаров!

 4. “Гражданите за евразийски регрес на България”. Просто гениално!

 5. ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРИНА, ГОЛЕМИЯ ТВОРЕЦ И И МИСЛИТЕЛ ИЛИЯ БЕШКОВ, който е написал тези думи!

  Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не бе създадена необходимостта „да станем едно”. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее-то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя.
  Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ-в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и неопознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и невярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.
  Русинът има една една единствена потребност-да се похвали с нещо, каквото и да е- царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-„ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света.
  Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание- да си през вековете една ръмжаща мечка отвъд оградата на цивилизацията.
  „Православна” Русия води 11 войни „освободителни” войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя-това правоверно православие беще заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни” войни срещу България, Полша, Турция и…целия свят. (…)

 6. Стамбо, аз тоа Бешков не съм го чувáл кой е и не моа да чатна кво е писáл, ама аз съм казáл на моите кметове насекъде да не бутат партизански и съветски паметници, а ако мое и да напраат н некои нови, като на подводничарите на Камчия, дето ги почитахме с Исаков, антифашисти, пък тука у блога Иво беше писáл, че били терористи! Я, сетих се, да кажеме на Портных да прекръсти пак Варна Сталин-тогаа вече нема начин да не отвориме руските пазари!

 7. България в лицето на премиерът й милиционер се наслаждава на унижението си от болшевишката империя на злото!?!

 8. Като гледаме този много точен материал, излиза пък, че в лустрацията на властващи кагебейски типове ни изпреварва Казахстан… Ами, нищо чудно, щом доживяхме да прочетем преди 2-3 месеца новината, че “Лукашенко успя да прочисти държавния апарат от прокремълски агенти”, какво още да очакваме за краткия си живот!…

 9. ВЪВ БАЛЧИК И ВАРНА НЯМА ПАМЕТНИЦИ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ РУСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ ПРЕЗ 1915-1916

 10. Съжалавам, че ще се повторя, но явно нещата трябва да се казват по много пъти, за да се запомнят /както многократно ни беше повтаряно защо са му тъй необходими слънцето и въздуха на другаря Георги Димитров/. Въпросният паметник във Виена е построен от Русия на закупена територия, на която е построено и руското посолство. Говорим за престъпно самохвалство, с което австрийците нямат нищо общо. Дотолкова нямат нищо общо, че община Виена никога не е давала ток за осветление на този паметник, който тъне в мрак всяка нощ, откакто е построен. За берлинския паметник нищо не знам, но руснаците освободили ли са Берлин, и ако приемем, че е така – сами ли са го освободили?

 11. Националист, а как ще има такива паметници във Варна и Бургас , след като има паметници и съветско-руските окупатори и убийци.
  И двата града са комунистически, както и цялата страна.

 12. ГЕРБ – Гражданите за евраризийски регрес на България. Сладко!
  Няма какво да се чудим. Членовете и на БСП, и на ГЕРБ са бивши членове на БКП с еднакъв прогресивен селски произход, еднакви биографии, колеги от МВР и ДС, колеги от БНА и т.н. И най-важното – с еднаква носталгия по режима на Т. Живков и еднаква любов към Русия.
  Представянето на Бойко Борисов и ГЕРБ за “десни” е най-голямата лъжа и демагогия в България през последните десетина години. Да очакваме, че те ще махнат МОЧА и другите съветски чучела из страната, е невероятно. Но това не пречи Румяна Бъчварова често да бъде питана на кого служи българското МВР, пазещо МОЧА – на работодателите си – данъкоплатци или на Руската легация?

 13. А с какво е почетена паметта на великия българин генерал Иван Колев, ако не броим една улица във Варна, бивша Толбухин?! А през 2016 година се навършват 100 години от славната Добруджанска епопея, при която руснаци и румънци са бити като тъпани! Краино време е да се помисли за паметник на този голям и достоен български генерал!!!

 14. А защо във Варна няма улица на генерал Тошев? А защо никой не разказва как червената хунта открадва парите за паметник на генерал Колев след 44-та и строи някакъв съветски бълвоч? А защо в София на генерал Колев има кръстена една смешна малка уличка в краен квартал, а целият център е в руски имперски имена: Цар Освободител, Граф Игнатиев, Дондуков, Аксаков, Столетов, Скобелев, Гурко, Алабин, Тотлебен? Но какво да искаме от кметство с адрес ул. “Московска”?! Защо срещу парламента ни се извисява паметник на Александър II – всеки ден да ни напомня, че не сме независими?! Защо Патриаршеската катедрала на БЪЛГАРСКИЯ народ е посветена на Александър Невски?!

 15. Изключително погрешна е тезата за освобождаване на която и част(територия,страна, народ) от Съветския Съюз по времето на Втората световна война.
  -агресия срещу Полша
  – агресия срещу Финландия
  – агресия срещу Литва, Латвия, Евтония
  – агресия срещу Буковина
  – агресия срещу Румъния и анексията на Молдавия

  В тези военни и насилствени действия в никакъв случай не миже да се намери и грам “освобождение”.
  Въпреки че Германия напада Съветския Съюз, след като съветските войски започват тотално настъпление срещу германските и на територията на други страни, този факт също е далеч от каквото и да е “освобождение”. Защото където и да навлезат съветските войски, резултатът е един и същ-съветизация.
  Най-нагледен и обясняващ е случая с България. Всъщност той е категорично разобличаващ съветските лъжи за т.нар. “освобождения”.
  На България хем е обявена война, хем тази война съветско-руските и българските комунисти я наричат “освободителна”. А нормалната човешка логика не допуска когато една държава обявява война на друга да е налице освобождение.
  Но и днес съвременните български политици и държавници все още подържат съветската пропагандна машинерия са освобожденията.
  Както и Президента Росен Плевнелиев. Щом като Държавния глава не счита съветската окупация на България за агресия, той я счита за “освобождение”.
  А много хора все му се възхищават, ами няма да има разрушаване на съветските чучела както казва читателя по-горе.

 16. ХеХе. Да освододиха ни от богатството, което нашите дядовци са придобили с яко блъскане и тежък труд и го дадоха на най-криминалната и мързелива част от населението. А Българската банка я освободиха от десетките тонове злато в резерва и.
  Българската интелигенция пък беше освободена от хиляди Българи пратени на почивка в концлагери.

  Винету се прави на не чул не разбрал по този въпрос.

 17. Моя баща никога няма да забрави любимото си конче. Уникално красиво животно със звезда на челото. Дошли “освободителите” в къщи и казали: Това е наше!
  Взели кончето, заедно с всички останали животни (цели стада добитък), инвентар, инструменти и каквото успели да докопат. Не оставили нищо.

 18. Може ли България да е “независима” държава, когато добре въоръжените войници, наречени “жалоните на окупатора” от Любомир Далчев, продължават да ни “пазят” от САЩ, Европа и българите . Те са на най видни места и хиляди българи и чужденци ги виждат всеки ден. Какво си мислят никой не знае. Може да мислят, че българите са всички “путинисти”. Тъй като са при нас и СЕГА, тези паметници не са история и трябва да кажем скриваната истина. Тези войници “плашила” НЕ само НЕ се биха нито в България, нито за България. Те подариха собственоста на цялата държава, население и имоти на щедро платените си слуги. ИСТИНСКИТЕ войници, които се биха през Втората война, бяха сто хилядната Първа българска армия, която се би девет месеца на страната на съюзниците и се съедини с осма британска армия в Клагенфурт в Австрия през 1945 г.. Командира на тази армия генерал Владимир Стойчев маршируваше наред с съветските генерали на армии в парада на Победата. След което поради връзките му с командването на Съюзницете, бе под постоянно наблюдение от ДС като “чужд агент”, според документите от досиетата. Това БЪЛГАРСКО участие в войната (единствено в Европа) се крие усърдно от “историците”, даже и днес. Вместо награди офицерите от тази армия бяха смачкани, семействата им преследвани, изселвани и лишвани от образование, както в Полша. Техните пагони и униформи бяха раздадени на скъпо платените “борци”, главно обирачи на мандри за сирене и кашкавал или джебчии по пазарите или “десетосептемврийци”. “Историците” и днес най усилено ПРЕЧАТ да се публикува истината, не само в България, но и в чужбина.

 19. Аз пък искам паметник на РАМБО,КАПИТАН АМЕРИКА,ТЕРМИНАТОР…. ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

 20. Toва е самата истина,България не е независима,не е била такава след Девети и няма да бъде никога след Десети,докато комунистите са на власт.

  Деветосептемврийците и Десетоноемврийците са едни същи-комунистическите гадове.
  Петров,няма “БЪЛГАРСКО участие” в Германо-Съветската война,има насилствено участие на български части,които са незаконно включени в състава на съветските окупационни войски.Същото го правят болшевиките и с части на Литва,Полша,Латвия и др. държави.

  България не е участвала във военни действия по време на Втората Световна Война!!!!

 21. Към ВЪЗМУТЕНИЯ.
  Моля не подхлъзвайте фактите. България се присъедини към съюзниците и правителството на Муравиев обяви положение на война с хитлеристите на 2 !Х 1944 г., което се крие даже и сега, като някои го допускат, но не било с истински намерения. Има свидетели, които ще потвърдят, че английски Спитфаери от нашите летища подържаха охраната на нашите самолети при бомбени акции. Никакви съветски самолети не се решаваха да летят над немските флакове, пък и ги нямаше въобще, освен някой за пренасяне на пощата.
  Но тук въпроса не е за миналото, а за настоящето и главно за ЛЪЖАТА и фалшивите ИДОЛИ на които се кланят с признателност повече от половината българи и ДНЕС според статистиката. Българите може да са се били принудително или не, но факт е че руснаците съвсем НЕ са се били в България или за България. Ако е въпрос за паметници за войната българите имат много по вече право да претендират, отколкото СССР. Факт е, че българите осигуриха южния фронт на Балканите в помощ на съюзниците. И тези войници идоли бяха направени по заповед от КПСС и изпълнени от БКП, чийто политбюро гласуваше единодушно България да бъде съветска република. Сега уж няма КПСС и БКП, но с смяната на шапките на същата мафия, ФАЛШИВИТЕ паметници станаха руски и путински. Има ли хора да го разберат?

 22. Не знам какво Вие подразбирате под “България не е участвала във военни действия по време на ВСВ”, или може би имате в предвид само източният фронт??
  Защото фактите показват че БГ е участвала и то като окупационна армия, която е избивала хора!!!! В Гърция българската окупационна армия избива 50 000 граждани!!! Факт!
  БГ пилотите свалят чрез “тарани” американски самолети, но не когато бомбандировачите летят към Констанца и са охранявани от щурмоваци, а когато се връщат и са повредени от противовъздушната отбрана на “фащистите” в румъния. Така “героизма” на нашите пилоти е по “лесен”!
  “Изборът” на бг правителите да застанат на страната на Германия и Русия/те още не са във война когато нашите са решили/ е продиктуван от желанието им за велика българия на три морета!! Огромна грешка, която си има своите последствия! Верно, че сега е по лесно да се дава оценка, но оценка трябва да се даде!
  АКО, каквото и да е то, но АКО бг паравителите бяха “умни”, те трябваше да застанат рамо до рамо с гърци и сърби, да задържат “фашистите”, с което задържане, Британската армия, чакаща в Кипър ЩЕШЕ успешно да десантира на гръцка територия, и имайки в предвид, че Генерал Патън вече е бил пред Сицилия, ВСВ щеше да има съсвсем друг изход:
  1. Щеше да завърши максимум за не повече от година!
  2. Руснаците и комунизма нямаше да може да се разпросте на територията на Европа.
  3. Балканските държави щяха да имат скрепен юниън, от който винаги са имали необходимост!!

  А що се отнася до “паметници”, на българина му е трудно да избере “на кого да направи паметник?”. В Пловдив например, има паметник на Гюро Михайлов, човек защитил с живота си хазната! Да, но българското “народно” творчество” го усмива, и предполагам и вие сте чували репликата ” глей го тоя, къф Гюро Михайлов е”.
  На кого да построим паметник, след като и с паметта на войниците си, отдали живота си за да спасят “нещо” общо, “ние” се смеем?
  Младежкият хълм в Пловдив/не му знам турското име/ е най-висок, и там МОЖЕ да се направи нещо, което спокойно да засенчи Алеша. НО не! Те направиха “паметник” на Левски, който е облечен в “рубашка”. Идете го вижте, в подножието на Алеша е!! Не знам кой е този Идиот архитект, но е ФАКТ! В София, памтникът на Стамболов, където главата показно му е разсечена е непонятен, от гледна точка, как да го обясниш на едно дете! ФАКТ!
  Ако сеге се решат да издигнат паметник на Генералите Владимир и Георги Вазови, какви ли реплики ще възникнат от “нашите” съюзници!
  Така че, проблема наистина е сериозен!

 23. НЕуважаеми туПаришч, иди да водиш пропагандата си в РОДНАТА ти RAZIя , НЕ тук. Дори не си поправил граматическите и правописни грешки ,когато си използвал преводачката на Google. Явно си типичен RAZIятец ,КОЙто даже не си е дал труда да научи българския език ,преди да се изходи в българските блогове! Проституирай си на воля , за жълтите копейки ,които ти дава гасударят ти туПлер, но НЕ тук , а в
  родния ти RAZIястан, ПОНЯЛ? Даже може да предложиш на цартрап туПлер да премести столицата от мАсква в родния му Путлербург, или даже туПлербург , преименуван в негова “чест” за тази цел.
  Ти не се грижи за българските “правители” през Втората световна война, погледни вашите от СеСеСеРе, преди да съдиш някого, защото ако вашият тиран Сталин не беше сключил пакта МОЛОТОВ-Рибентроб, то война НЯМАШЕ да има. И нямаше да загинат още 30(ТРИЙСЕТ!!!!!) милиона болшевишки роби от СеСеСеРе , който преди това ликвидира още 30 милиона в ГУЛаг и ГОЛОДОМОРА!
  Разбира се ,че и България е правила грешки през Втората световна война, но те са пренебрежимо малки , дори и спрямо съседните балкански държави.
  И туПарищ , ако България беше обявила война на Хитлер , загубите можеха да се измерват в МИЛИОНИ, както в Югославия и Гърция.
  НО какво ли са милионите жертви за вас в СеСеСеРе, там жертвите през 20 век доближават 100(СТО!!!) милиона, и въпреки това продължавате да защитавате “великите” си “ПРАВИТЕЛИ” – Ленин(МУМИЯТА му е още на Червения МАЙДАН в мАсква!!!!), Сталин(гробът му е малко по-далеч от мавзолея!!!), Хрушчов, Жуков….. и т.н. изроди , унищожили поне по няколко милиона крепостни в СеСеСеРе.
  П.П. И най-накрая туПарищ, България участва в окупацията на Македония и Тракия, наистина ФАКТ! НО ЧТО ли делат там и Гърция и Югославия , още от 1912г??? Сигурно и те са АсвАбАдители, като вас от RAZIя и СеСеСеРе????

 24. П.П.П. И един екзактен въпрос за най-най-накрая – ОТКЪДЕ имаш сведения , че българските власти са “избили над 50 000 гърци”??? Сигурно от архивите на КаГеБе-то?!?!? Виж дали има там сведения КОЛКО са убитите мирни граждани в България , след 9.9.1944г. от “АсвАбАдителката” РККА, и нейните местни колониални бандити от БКП и ОФ!

 25. Разбрах че с руския си добре. Има едни думи на бг “правител”, които звучат “винаги с германия, никога против русия”, правител, който и “сключи” договора за съюз с германия и ссср по време на ВСВ. Това е ФАКТ, България влиза във военен и икономически съюз с тоталитарна Германия и тоталитарна Съветска Русия/има и други държави в съюза им/ по време на ВСВ.
  Колкото до сведенията, не не са от кгб, а са от GOOGLE. И ти ако поискаш, можеш да ги свериш.
  И по-спокойно реагирай на истината!

  Колкото до страха ти, че сме били щели да дадем “милиони” жертви при една евентуаална война с хитлер, не съм убеден че И НА ТЯХ нямаше да им се случи. Но борбата със злото изисква борба! Другото е въпрос на art of war!

 26. Донке, ти защо се отказа от ника АНТИКОМУНИСТ? Да не си станала комунистка напоследък? И как за четири години не можа да вденеш, че този блог не е на Делян Пеевски и тук Президентът Плевнелиев се радва на искрено уважение и пълна подкрепа?

 27. До автора на постингите от 16.07. 20:06 и 17.07. 15:18

  1. Включването на България на 01 03 1941 в Тристранния пакт /Германия, Италия и Япония/ става след уверения на съветския посланик в София, че скоро и СССР ще се присъедини към него. Това позволи на България да:
  – избегне военни действия на нейна територия и оставането и вън от войната до септ. 1944;
  – осъществи Националния си идеал – обединяване на българските земи;
  – спаси петдесетте хиляди български евреи /ако не беше в Пакта, те щяха да са първите жертви, нали?/;
  – излезе от войната с увеличена територия – Ю. Дъбруджа.

  2.Абсурдно е да се твърди, че съюз на България с Гърция и Сърбия през пролетта на 1941 щял да спре Вермахта, който преди това за месеци беше завзел по-голямата част от Европа, вкл. и Франция.

  3. Единствените военни действия, които България води на територията на днешна Гърция 1941-44 са по време на Драмското въстание. За по-кратко цитирам Уикипедия:

  “Под ръководството на Окръжния комитет за Драмско вечерта на 28 срещу 29 септември комунистически партизани нападат общината и полицейското управление в град Доксат. Въстанието обхваща 14 от общо 20 общини в региона или 69 селища, като в 13 общини е успешно. Разгромени са единствено в покрайнините на град Драма. В съседно Зъхненско въстанието е успешно в 2 от 11 общини. Във въстанието участват 3000 души, 1000 от които невъоръжени.
  След неуспеха при Драма и при първите контрадействия на българските части, партизаните се оттеглят в базите си в Кушница и Чал даг, за да се прегрупират. Българските военни и полицейски части настъпват и към 30 септември бунтовниците са изтласкани от равнинните райони и сраженията се съсредоточават в северните райони на Кавалско и Правищко. Българските власти формират три жандармерийски групировки, които от 1 до 6 октомври започват прочистване на района. С помощта на артилерия и авиация базите на въстанниците в Кушница и Чал даг са унищожени. Последните останки на съпротива са унищожени до 5 ноември. В резултат на въстанието са убити 3000 души от гръцка страна и 211 от българска.”

  Това са единствените гръцки жертви за трите години българско администриране на района. Резултатът е, че в продължение на три години гърците изцяло кротуват. А по време на Гражданската война след това дават десетки пъти повече жертви.

  4. За Вардарска Македония. Както е известно, там през 1941 навлиза V армия. Личният и състав е бил така подбран, че над 50% от офицерите и над 70% от войниците са били родом от там. И те буквално са отишли по родните си къщи. За каква окупация може да става дума?

  И накрая – според мен през ВСВ най-голямата грешка направи Япония. Която в началото на войната вместо Владивосток удари Пърл Харбър. И накрая плати с Хирошима и Нагазаки.

 28. “The Germans and Bulgarians began mass deportations in March 1943, sending the Jews of Thessaloniki and Thrace in packed boxcars to the distant Auschwitz and Treblinka death camps. By the summer of 1943, the Jews of the German and Bulgarian zones were gone and only those in the Italian zone remained”.

  “Forced labor was introduced, and the authorities confiscated the Greek business property and gave it to Bulgarian colonists.[26] A spontaneous and badly organized uprising around Drama in late September 1941 was violently crushed by the Bulgarian Army.[24] By late 1941, more than 100,000 Greeks had been expelled from the Bulgarian occupation zone.”

  “Increasing attacks by partisans in the latter years of the occupation resulted in a number of executions and wholesale slaughter of civilians in reprisal. In total, the Germans executed some 21,000 Greeks, the Bulgarians executed some 40,000 and the Italians executed some 9,000.”

  Цитирам Ви:”Включването на България на 01 03 1941 в Тристранния пакт /Германия, Италия и Япония/ става след уверения на съветския посланик в София, че скоро и СССР ще се присъедини към него.”

  Не виждам как пакта за “дружба и помощ” между СССР и Германия да е след 1941г, след като е 1939г./рибентроп-молотов/ или казано простому, ссср и германия са вече “приятели” много преди 1941г.

  Не виждам нищо “абсурдно” да се бориш против хитлер!!! По вашета логика излиза, че и Холандия и Белгия са “абсурдни”, опълчвайки се на хитлер. Дали щеше да го спре?- може би не, но “може би”, а със сигурност щеше да му създаде достачно проблеми. Германец и руснак може да воюва само на голо поле!!

  И Ви моля, ако ще се прави обединена Европа, време Е да се ЗАБРАВЯТ идиотските Национални идеали!!!! Достатъчно идиотски войни има и днес в 21 век, все на “оправданието” за “национални” идеали!

 29. До @

  Не ми пробутвайте на английски разни лъжи! Без даже да посочвате откъде ги копирате. Достатъчен е фактът, че през 1941-44 в Солун няма българска администрация и той и околностите му са под германско управление. Защо се опитвате да скриете и отречете спасяването на 50 000 евреи в България? Което без участието на България в Пакта просто нямаше как да стане.
  По-добре прочетете Диню Шарланов, “История на комунизма в България”, том 1, С., 2009 и Георги Боздуганов, “България – военният трофей на Сталин”, С., 2014. Ако ги прочетете, ще разберете колко са смешни твърденията ви.
  А да наричате Националните идеали “идиотски” е чист комунистически национал-нихилизъм.

 30. Уважаеми коммунисти и руски подлоги,повтарям отново:

  ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ НЕ Е УЧАСТВАЛО ВЪВ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ през целия период на Втората Световна Война!!!!!

  Защо,кои са фактите за това твърдение:

  -на 15 септ.1939г.Парвителството на Георги Кьосеиванов обявява неутралитет към вече започналата Втора световна(Европейска) война,два дни преди Съветския Съюз да се включи в тази война
  – през следващата една година и половина,политиката на неутралитет строго е наложена от държавната власт-Двореца(Монарха) и Правителствата-това на Г. Кьисеиванов и това на проф Богдан Филов от януари 1940.
  Тази политика е уникална-със сигурност има поне СЕДЕМ категорични отказа на България да не се включва на страната на нито една държава,както на съюзниците Германия и Съветския Съюз,така и на замисления блок от Съветския Съюз,обхващащ СССР-Турция- България.Даден е категориче отказ поотделно като на Германия,така и на Съветския Съюз,така и на Великобритания и САЩ(на техните посланици и пратеници).
  – Подписването на Тристанния пакт на 1 март 1941 на Тристранния пакт не е акт на влизане във война,нито подклаждане на агресия,т.к. към тази дата Тристранния пакт не е ВОЮВАЩА КОАЛИЦИЯ..Водената война от Италия срещу Албания и Гърция не е продиктувана от клаузите на тоази пакт и последния не е обявявал война на нито една държава.Точно тук е най-голямата лъжа на комунистическата съветска пропаганда,която и днес е продължена от ново-комунистическата руска пропаганда.Към 1 март 1941г.,Съветския Съюз и Германия са военни,политически и глобално-стратегически съюзници. ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ в пакта НЯМА АНТИСЪВЕТСКИ СМИСЪЛ,просто няма как да има.Освен двата Съветско-Германски договора от август и септември 1939г,Съветския Съюз има договор и с Италия и е в пълни дипломатически отношения с нея.
  -С Япония(третия член на Тристр. пакт),Съветския Съюз подпсва идентичен договор на 13 април 1941г.в Москва.От съветска страна договора е подписан от Председателя на Народния комисарият по външни работи Молотов,а от японска страна от Министъра на външните работи на Япония-Мацуока.

  На другия ден на железопътната гара,от която отпътува японския министър за да го изпрати идва лично Йосиф Сталин и в присъствието на представители на германското посолство,вкл. на военното аташе,Сталин се ръкува и прегръща Мацуока.Това се прави в момент,когато другите два съюзника,всъшност три от Тристранния пакт(Германия,Италия и Унгария) нападат Югославия и Гърция-на 6 април 1941г. И в същия момент,когато Съветския Съюз прекратява дипломатическите си отношения с Кралство Югославия- 9 април ,а предварително изтегля своите дипломати от там.И насилствено затваря посолството на Югославия в Съветския Съюз и насилствено изгонва югославските дипломати през Турция( включително посланика Гавролович),въпреки тяхната молба да останат в Съюза като бежанци.На 3 юни скъсва дипломатическите си отношения с Гърция.

  -България не къса дипломатическите си отношения с Югославия и предоставя пълна закрила за нейните дипломати,като за нейна сметка ги транспортира до Турция с охрана.(същия жест българските власти правят и към 1400-те съветски дипломати и представители на Съветския Съюз след нападението на Германия,които в този момент са на територията на Германия и също за наша сметка).Българските желзници превозват двете влакови композиции от Ниш до Одрин и съветските граждани са посрещнати от съветските дипломатически представители в Анкара и Истанбул.Изказна е и дипломатическа благодарност към българските власти и участниците в транспортирането.

  -След започването на Германо-Съветската война,Българското правителство отново обявява “пълен неутралитете към съветско-германския кнфликт”.

  -Военни действия България не провежда срещу нито една страна от двата лагера-Тристранния пакт и Съюзниците.

  -Обявената война на 13 дек.1941г срещу САЩ и Обединенито кралство е възможно най-хитрия жест,факт,флирт и пр.Точно това е една от основните причини съветските и руските власти до този момент да не ни връщат заграбените държавни архиви.
  С този акт се демонстрира лоялност към Германия,а към САЩ и Великобритания се демонстрира таен дипломатически акт на евентуално примирие, в случай че техни войски навлязат на Балканите и в България.

  -Обявената война е не е акт на агресия,защото такава е невъзможно да бъде реализирана по чисто логистически причини-няма как български войски да бъдат транспортирани до бреговете на Англия и САЩ, а да се мисли за въздушен десант е акт на тотална лудост.
  -Логиката в българските действия се потвърждава от двата реално случили се факта-България допуска навлизането на Вермахта на българска територия да стане по мирен начин(2 март 1941г),както прави същото и в началото на септември 1944г. Войските на Червената армия-Трети Украински фронт и Черноморския флот са допуснати на българска територия с Деклрация на правителството на Константин Муравиев-никаква съпротива срещу съветските войски и пълно сътрудничество на полицейските и общински власти при дислоцирането им на българска територия.И на 8-сми септември съветските части са посрещнати с музика,цветя,и др. също както са посрещнати германските войски през март 1941г.

  -Отделно от това на 25(26) август 1941г. предишното правителство на Иван Багрянов обявява поредния трети “пълен неутралитет”.

  -Обявената война на 5-6 септ. 1941г. срещу Германия не е могла да бъде реализирана според предвидената дата на 8 -сми септ. в 18ч.,защото същия ден сутринта България е нападната от войските на Съветския Съюз.

  Обявената война срещу Германия е имала абсолютно същата стойност както тази срещу САЩ и Великобритания.От една страна се демонстрира на Съветския Съюз,че България е срещу Германия и извън Тристранния пакт и няма нужда болшвиките да идват в България,а от друга страна демонстрират на САЩ и Британия,че са добре дошли в България.Точно затова се водят тайните преговори от български дипломати в Турция,Египет и Швейцария.
  -Усещайки този възможно най-хитър дипломатически трик (на българите) през цялата война,Съветския Съюз ни обявява война,неуведомявайки своите наивни и глуповати съюзници.
  Колкото е щяла България да воюва срещу Америка и Англия,толкоз е щяла да воюва и срещу Германия.
  -След съветското нападение(инвазия) срещу България,последната влиза в политически,юридически и дипломатически статус на “ОКУПИРАНА ДЪРЖАВА”.
  -Царство България е в окупационен режим и актовете на новото комунистическо правителство нямат стойност на международно ниво.Въпреки,че комунистите обявяват война на Германия,този акт няма абсолютно никаква стойност за нито една държава . Това прекрасно го знае Съветския Съюз и неслучайно българските войски са включени структурно и оперативно в Червената армия . Държавната власт в Царство България-особено Правителството на Кимон Георгиев не поставя никакви задачи на Министерството на войната,респективно и на Щаба на Войската.И не случайно Щаба на Трети Укр. фронт не прави доклади на ОФ-правителството.Той не е ангажиран към него.

  -Въпреки подписването на Съглашението за примирие между Царство България и Съветския Съюз(и наивните му съюзници) на 28 окт. 1944г.в Москва,статуса на българските войски остава непроменен.Защото въпреки края на Съветско-Българската война,България продължава да е в режим на военна окупация от Съветския Съюз-чак до декември 1947г.

  – И точно по тези политически,военни и дипломатически причини,Царство България не е могло да бъде признато за “държава-победител” във Втората Световна война на Парижките преговори през 1946.Всяка една държава тогава е знаела,че в България има съветски окупационни войски и СКК.Не може една държава да се намира в юридически статус на окупирана държава и едновременно да е и победител.Победителите имат задължителна юридическа предпоставка да са суверенни и самостоятелни държави,или в съюзнически отношения с други държави-победители.

  След 9 септ. България не е била съюзник с НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА.Не е и могло да бъде,защото е под съветски окупационен режим.

  Та уважаеми комунета и подобни мекерета,покажете кога България е започнала да воюва през ВСВойна и срещу кого,кого е победила,или кой я е победил.(Която и държава да участва във военни действия,тя задължително е победителка или победена.(Също както деетеродния физиологически статус на една жена-или е бременна,или не).
  Ама бъдете поне веднъж коректни към собствената си държава и народ,ако сте българи,впрочем вие такива не можете да бъдете!

  МОЧА-те и Альошите не ви позоволяват да сте българи,нали четете статията за Бургас…

  Не вярвате на изброените факти драги комунета?-ами прочетете Дневника на Съветския посланик в България до март 1944г.,когато е отзован.Александър Лавришчев е описал съвсем подробно и съзнателно дипломатическите гиманстики на българските власти-тези гиманстики напълно са удоволетворявали съветските,в противен случай те биха ни обявли война много по-рано,или поне щяха да скъсат дипломатическите отношения с нас.А точно обратното-от началото на 1941г. има многократни сондажи на съветското правителство и дипломатите му в България,особено след март месец.Съветския Съюз изработва поне три декрларции за отваряне на три съветски търговски предстваителства в България-Русе,Варна и Бургас.Държава,която воюва срещу съюзника на България да бъде третурана като приятелска и за зсулване на връзките помежду им,как ви се струва това??????Ами няма да го прочетете този Дневник,защото все още е секретен.И затова руските чекисти все още го държат секретен.Пуснаха само няколко пасажа от него и прекратиха достъпа до него и на руските историци.А българските посмъртно няма да го видят.

  Има и книга “България-непризнатия враг на Третия Райх’.
  Читателя “Отбелязвам” дава много разумни и обективни анализи на тези събития,ама няма кой да го разбере.

 31. Г-н Петров,въпреки логичния Ви анализ ,аз не мога да Ви опонирам,нито да Ви подкрепя,т.к.не същесвува “обявяване положение на война срещу хитлеристите”. Прочетете Декалрацията и ще видите,че никакви “хитлеристи” не са споменати.Все пак това е държавен документ на правителството на Царство България. Докато несъществуващите понятия “хитлеристи” и “сталинисти” са част от пропагандно-комунистическата лексика.Аз ги подминавам просто.

 32. “България се присъедини към съюзниците …”-Петров.

  Я предоставете на несъменно интелигентната публика на сайта правителствения документ,чрез който Царство България се присъединява към “Съюзниците”.

 33. Ще те повторя отново:
  “ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ НЕ Е УЧАСТВАЛО ВЪВ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ през целия период на Втората Световна Война!!!!!”
  Или простому казано, по време на ВСВ, една част от българската арния отива на почивка на Бяло море, а другата част от БГ армията отива на почивка на Охридското езеро!

  Обичаш документите, особенно написани от “безпристрастни” съветски посланнци/както за “отбелязвам”, всичко написано на английски е лъжа/!
  По твоята “документална” логика излиза, че през цялото време на ВСВ, БГ просто си е “седяла” мирно и тихо, а дипломатите и, са правили “гениални” ходове, само и само да се избегне някой да НЕ ни се разсърди!
  А накрая на войната, въпреки “гениалността” и хитрините на нашите дипломати, “издухваме супата” !
  А примерно Италия, която без да е “гениална и хитра”, излиза като ПОБЕДИТЕЛ !!!
  WOW!

  По твоята “документална” логика излиза, че в момента примерно:
  1.Няма война в Украйна, там никой на никого не е обявявал война официално по документи!
  2.Няма война и в Близкия изток- Ислямска държава по документи не съществува, никой не я е признавал, а и тя на никой не е обявявала война!
  3.В Африка, примерно в Судан, кланетата на едни хора към други, са също акт на “гениална” и “хитра” дипломация, или уникална политика!
  .
  .
  .

  Мога смо да Ви кажа, че по документи сте прав, но реалността е съвсем друга!
  Жертва сте на документална измама, сътворена от комунистите- на хартия всичко беше “прекрасно” и все се бориха за мир, равенство и братство! За мир се бореха, като трупаха безмислени оръжия, равенството бе разделено на по-равни и равни, а братството бе измислено за да могат да е***т безплатно!

 34. Ще Ви повторя отново”
  “ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ НЕ Е УЧАСТВАЛО ВЪВ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ през целия период на Втората Световна Война!!!!!”
  По Вашета “документална”/базирана на съветски източници, както и “отбелязвам” не обичате английски документи/ логика излиза, че по време на ВСВ една част на БГ армията отива на почивка на Бяло море, а другата част отива да си почине на Охридското езеро!
  По Вашета “документална” логика излиза, че по време на ВСВ, българската дипломация е осъществявала “гениални” и “хитри” ходове, само и само “някой” да не ни се разсърди, а в същото време сме сваляли съюзнически самолети и сме позволили на германската армия да си живее и минава през и на територията на БГ, но по “документи” ние сме неутрални! И така “гениално” си изиграха картите нашите дипломати, че накрая на войната, България е в списъка на ГУБЕЩИТЕ!
  WOW!
  А примерно Италия, чииито дипломати не са “гениални” и “хитри” като българските, така си разиграват картите, че Италия накрая на войната е в списъка на ПОБЕДИТЕЛИТЕ!
  WOW!

  Следователно, пак по Вашета “долкументална” логика излиза че в момента:
  1.Война в Украйна няма, никой на никого не е обявявал война по документи!
  2.В Близкият Изток, война няма, Ислямска държава по документи никой не е признавал, а “тя” не е обявявала “документално” война на никого!
  3.В Судан примерно, война няма документално,а кланетата на хиляди хора пак са “измислица”!
  .
  .
  .
  Вие сте “жертва” на създадената от комунистите “документална измама”, по документи едно, реално- точно обратното, по документи “мушмула гние”, но реално става по-сладък!

 35. “А точно обратното-от началото на 1941г.”-лапсус,става въпрос за 1944г.

  Базирайки се на идейните и фактологическите критерии в книгите “Течна дружба”,периода на ВСВ съсвсем спокойно може да бъде анализиран от съответните позиции на автора им,особено политиката на Съветския Съюз към Балканите и България.

  Действията на съветската дипломация на Балканите е продиктувана от необходимостта(временната) Съветския Съюз да остане извън воюващите коалиции,включващи страните Германия,Италия,Унгария,Великобритания,Либия,Гърция,Албания и на последно място Юголсавия след 6 април 1941г. Тази политика на изчакване е била в съгласие с общия план на Съветския Съюз за масова инвазия срещу Европа по цялата дълга граница с Германия-от Балтийско до Черно море.
  Друга цел на Съветския Съюз е била максимално внимателно противопоставяне на продължаващото засилване на позициите на Германия,особено на Балканите, чиито “ръце “намаляват позициите на Англия.
  Трета цел е била да се разширява влиянието на т.нар. “комунистическите партии” в балканските страни,чиито ръководства са базирани в Състския Съюз и са под пълно негово подчинение.Точно това е оснвната мисия-цел на Коминтерна.
  В резултат от това,властите в балканските държави страшно са се стархували от тези два фактора-СССР и Коминтерна,което ги ориентира да се насочат към сближаване с Германия.И не случайно само една седмица след влизането на България в Пакта,Югославия изразява готовност да влезе в него( 7-ми март 1941г.). И на 25-ти става подписването.

  Точно това е месеца(март),когато на Съветския Съюз му става ясно,че Балканските страни няма да се сближават с него,което води до изостряне на отношенията на Балканите,но пък е в полза на съветските интереси.
  Съветското ръкводство е било силно заинтересувано от продължение на Германо-Английската война,особено в Източното Средиземноморие ,Близкия изток и разбира се на Балканите.И точно тези фактори довеждат Съветското ръководство да промени позициите си и усилено да демонстрират лоялност към Германия.
  От друга страна,балканските държави и техните народи не са били доволни от присъствието и окупацията на техните страни и се засилват антигерманските настроения в много влиятелни кръгове и властта т.Разбира се и сред обикновените хора.Точно в този момент влиза в действие комунистическата пропаганда,водена от Съветския Съюз ,която осигурява проникването на съветското проникване.

  Така и става,но не през лятото на 1941г.а през лятото на 1944-та.

  Причините Съветския Съюз да нападне България са чисто географски-тя е съвсем близо до Проливите и Средиземно море.
  Болшевизацията на България и Югославия е само маскировка и средство за прикритие на стратегическите цели на Съветското ръководство.
  Разбира се и голяма помощ в реализацията на тези цели.

  Тези факти бяха споменати с цел да се изясни истината за така наречените от руската( и българската разбира се) пропагандна машинерия-освобождаване на България от “германския фашизъм” и помощ към “антифашистката съпротива” в България,довела до “ликвидиране на монархо-фашистката власт” и установяване на “народна демокрация”.

  За голямо съжаление,двамата възможно най-отговорни държавници в Република България през последните години,Росен Плевнелиев и Бойко Борисов твърдо застават на страната на тази пропаганда.Те все още се въздържат да не коментират последната война в историята на тяхната страна,а именно Съветско-Българската.
  Впрочем не е въпрос на въздържане,а нещо по-сериозно!

 36. “…,която осигурява проникването на съветското проникване.”-лапсус,следва да се чете “…осигурява терен на съветското проникване”

 37. Иво Инджев и Асен Генов се срещнали на по бира, след поредния усвоен грант от “Америка за България”.
  -Асене, заслужих си грантчето! – започнал да се хвали сина на видния партиец, възпитаник в Москва, понастоящем пръв русофоб и евроатлантик.
  – Какво направи, Иво? – с интерес попитал професионалния протестър и блогър Асен.
  – Изсрах се насред Червения площад, да видят гадните руснаци! -заразказал подвига си Инджев.
  – Брей! – ахнал Генов – и какво стана като те хванаха руснаците, какво ти направиха?
  – Нищо, Асенчо, не ме хванаха!
  – Е, как, това е центъра на Москва, сърцето на империята на злото. Как не те хванаха?!
  – Лесно! Срах тихо, без да си свалям гащите!

 38. Към Обама:

  Синът на “видния партиец” отбелязва:

  Напредък е русофилско прасе да се кичи с Обама в кочината си ( обикновено е Гошо или Гуце, може и Гоце)

  Синът не е взимал от “Амер.за Б-я”

  Прасето Обама ( всъщност Гуце, Гоце) е достатъчно тъпо, за да не знае, че когато измисляш виц за обекта на твоята омраза, всъщност квичиш на всеослушание колко ти се плюскат трюфели, осигурени от руското посолство.

  Т.н. виц е тъп.

  Със сигурност е преписан от някой руски пропагандистки сайт.

 39. До Обама

  Червено яничарче,
  Човек съди за другите по себе си. Ако на теб ти плащат от Империята на Злото като на проститутка, за да се подиграваш с родолюбието на българите и нетърпимостта им към ненаситния руски апетит, то мога да те уверя, че ние обичаме България без да получаваме пари за това и без опорни точки.
  А ти можеш ли да отговориш на елементарния въпрос защо обичаш Русия?

 40. До Pana, Meri & Can

  Неграмотник, за какви английски “документи” пишеш? До сега си копирал само някакви дебели лъжи на английски, без да посочиш от къде.
  С разхвърляните ти фантасмагории направо не си струва да се спори. Преди около 40 години такива като теб ги наричахме “интелектуални слухари”. Хора без обща култура – чули или прочели нещо оттук-оттам и започват сериозно да спорят. Разговор с такива е направо губене на време.

 41. Прегледах още един път 38-те постинга под тази статия.
  Един и същи неграмотен трол на руска служба е написал 5 от тях и се е подписвал като:

  1. “До Vuzmuten do nebeto”.
  2. “До “До до Vuz-mute-n” до не-бе-то”.
  3. “@”.
  4. “До “Pana, Meri & Can”.
  5. “Обама”.

  И петте постинга будят само смях и съжаление с нескопосаността си.

 42. Обама,

  Ти май си истински ленинец, а?
  Защото ненужното говорене за фекалии и дефекация е неврологично заболяване, което се казва копролалия. Обикновено съпътства шизофренията и прогресивния паралич при сифилиса.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.