Путин към кебапчийските си котета в България: “мац, пис-пис”

Не е новина фактът, че Москва гледа на България като на дългосрочна своя корупционна инвестиция, която ползва като резервна банкова сметка в момент, когато други, далеч по-големи кредитни линии в международната политика, се оказват затворени за нея поради собствената й политика на конфронтация и самоизолация. Посланието на Путин с „топлите думи” в Крим ( в отговор на „случаен въпрос” на етнически българин) към България- отговор, изрецитиран в духа на типичната сълзлива реторика за близостта между двата народа, в този смисъл е рутинна практика.

 

Интересното и различното в случая обаче е в това, че за първи път в историята си България е …много по-силна от Русия във ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ, но само при едно условие: че се придържа към съюзническите си ангажименти. Тъкмо тях атакува Путин като подхвърля кокал на своите пудели у нас и те веднага наскачаха да лаят верноподанически.

 

Забелязвате ли същевременно, че започващите днес от българска територия най-мащабни учения на НАТО в Европа от десетилетия насам с трениране на десанти операции ( а десантът е военна операция, прилагана единствено и само при нападение), този път преминават при пълна, дисциплиниращо режисирана от Кремъл тишина от страна на кресливите, приспани за целта клетки на Петата колона у нас? Путин сменя тактиката и местните колаборационисти, както при резкия завой на Сталин към дружба с Хитлер през 1939 г- – и обратно през 1941 г.). послушно следват всеки ход на Кремъл: джавкат, когато  им наредят да лаят и млъкват преди да замяукат при следващо нареждане.

:

Какъв контраст е това мълчание на послушните местни “евроазиатци” с пропагандната истерия на същите преди по-малко от два месеца, когато беше мобилизиран целият пропаганден ресурс на Путин да вие на умряло във връзка с шепата американски военни и няколкото им бойни машини в ученията им на българска земя!

 

Както съм споменавал вече в трилогията си „Течна дружба”, малката и вечно подигравана за своята незначителност ( най-вече от съветофилите тук) България от векове заема много по-голямо място в имперските планове на руския монархо-социализъм, отколкото е тежестта на територията или населението й като „бройка”.

 

В едно от разсекретените писма на Сталин до Хитлер, изплувало от германските архиви ( докато руските продължават гузно да мълчат за заключените в тях още 4 писма), съветският диктатор праща през декември 1940 г. на своя нацистки побратим списък с условията, при които СССР би се включил във войната на страна на райха: в точка номер две Сталин иска гаранции, че ще получи България ( на първо място в списъка му е Финландия).

 

Както знаем, Сталин си получава България през главата на съюзниците, налагайки окупационен режим тук без той да е бил договорен с тях, но Финландия не посмява да глътне: този таралеж му напомня за съдраните гащи от съпротива на финландците, където съветската Пета колона не успява да услужи на чуждия завоевател така добре, както същата в България.

 

В скоби казано, сред напълно пренебрегваните и неизследваните досега причини, освен стратегическото значение на България като плацдарм към проливите, Сталин точи лиги и за българския уран – общо над 40 мини на българската територия, както се оказва след съветската окупация. С този ресурс в голяма степен е захранено първоначалното натрупване на ядреното величие на империята, върху която тя и днес паразитира като Велика ( потенциално разрушителна) сила.

 

Редовният „аргумент” на русолюбивите нашенци при опит да бъде критикувана политиката на истинската им родина е: „ Кой си ти, че да придиряш на Русия, тя е огромна и не се интересува от  жалкото ти мнение” ( това възклицание по смисъл се повтаря на всички нива: от редовия трол в интернет, до професорските пледоарии по темата от страна на Андрей Пантев и компания).

 

Да, обаче Путин, оказва се, се почувства длъжен да покаже интерес към толкова презираната и оплюваната от собствените му слуги България, които след неговото указание от 1 декември 2014 г. от трибуната в Анкара да се ругае София организираха състезание по надхрачване. В него ( освен традиционният храчкомет Жириновски) все още продължава да води шефът на външната комисия на руската Дума Алексей Пушков с възклицанието по повод спирането на „Южен поток”, обръщайки се към българите: „да ви е яд”!

 

Яд ги ненаялите се местни реципиенти на руската корупция, че им ограничиха хранилката със спирането на „Южен поток” ( макар да не са ги отбили напълно, както твърдят източници, запознати с техния бизнес). Същите сега не могат да се нарадват, че Путин публично подрънква с кутията, както се къткат котки със суха храна: „мац, пис-пис”.

 

И настана едно мяукане на кебапчийските котета у нас, долучи познатия призив на стопанина!

 

За ден-два олигарси, енергийни експерти и политици огласиха публичното пространство тук със своето шумно облизване, което не би се случило, ако главата на тази „риба” безмълвно( засега) не одобряваше възбудата им.

 

Очаквайте да проговори главата, откъм която мирише на постоянна готовност за (съ)участие в плановете на Путин да бъде душена свободолюбивата Украйна чрез примката на„Южен поток” – дори и когато той беше обявен за мъртъв.

24 мнения за “Путин към кебапчийските си котета в България: “мац, пис-пис””

 1. няКОЙ в НРБ си проси вкючването в черният списък с ембарговите персони , които а персона нон-грата в САЩ,ЕС и Шенген!
  И както е тръгнало може и цялата “изпълнителна” ,”законодателна”, “съдебна” и “четвръта” власТ , и съответните им бизмесмеми да получи черен печат за САЩ,ЕС и Шенген, както ОБРЪЧгархаски , преди година!
  И така ТРОЛяношките, трояношките и другите продали се за жълтите копейки на туПлер простит….ращи мутрьошки с дистанционно управление от мАсква, ще могат да поемат към необятните сибирски полета , и там да си строят пАтоци – полярни, източни, въздушни, океански, езерни, пустинни… ВСЯКАКВИ пАтоци , докато им втръсне!
  Гасударят им каза вече – ЮПито е СПРЯНО! Още на 1 декември 2014г.! Ако им се привиждат все още пАтоци, има си съответните заведения за лечение на пАтокофилията и пАтокофренията им! пАсоката е – СИБИРь!

 2. Путин трябва:
  1. Да пали свещ че Обама е президент
  2. Да не си мисли че това сегашното са санкции – “сега се прожектира прегледа, главния филм не е започнал”; ще започне когато президент стане републиканец и Русия ще рухне икономически за не повече от половин година.
  Най-много искам да почета беснявещи червени,зелени,розови и вся осталная русофилистичная сволоч с БГ произход
  (Беснявещи = бесовете от Достоевски)

 3. “Както знаем, Сталин си получава България през главата на съюзниците, налагайки окупационен режим тук без той да е бил договорен с тях”

  Не е ли било договорено??
  салфетката,Чърчил..?

 4. Към Христо:
  Никога в никакъв документ не се говори за правото на Сталин да окупира България. Когато това се случва, съюзниците изразяват несъгласието си, но приглушено, за да не се лишат от съветската подкрепа на последната фаза от войната- на това е разчитал и Сталин.
  Според разсекретени документи на британската дипломация ( от посолството в Анкара) бруталният ход на Сталин в България е причинил първото обтягане на отношенията, нещо като първа искра на студената война.
  А прочутата салфетка са приказки на маса, макар и показателни за намеренията за разпределение на сферите на влияние след войната – Западът настоява за правото на народите в окупираните от Червената армия страни да има свободни избори. Сталин …се съгласява и прави обратното.

 5. С такова заглавие не е нужна и карикатура! 😀

  Класа.

 6. Да-а-а…
  Ако можеха Софийското поле, Пловдивското поле и “Герзовица” да говорят…
  Само един Бог би могъл да каже колко са стотиците милиарди долари, изсмукани от “братушките”…
  То ГОРУБСО, то “Редки метали”, то …
  И смучеха урана по отвратителния, по недопустимия, по отречения, по престъпния сярнокисел способ!Тровеха плодородна земя, подпочвени води и реки широкомащабно и за векове напред, а “зелени” и други “екоактивисти” /същите, които писнаха като ощипани госпойци за фракинга/си натискаха парцалите и мълчаха като задници!
  И да е само уран, та да махнеш с ръка и да им го харижеш… Какви редкоземни и трансуранови – само партийните архиви знаят!
  Загрижили се били за атомната ни енергетика /каквото и да значи това/?! Приемали “безропотно” отработеното гориво! А за плутония и за експериментите с “рециклираното” само един КОТЕВ

 7. пита /и рита/!
  Бързаха и грабеха наедро – на среброто, златото и другите благини в т.н. хвост не обръщаха внимание. Стените на хвостохранилищата преливаха и убиваха де-що има живо в коритата на съседните реки и в язовирите /спр. р. Арда-яз. Кърджали/.
  Боже, престъпленията им чет нямат! Дали някога ще се узнае цялата истина?… А би трябвало, защото САМО ИСТИНАТА МОЖЕ ДА НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!

 8. ХРИСТО, Чърчил просто се опитва да постигне някакви отстъпки от Сталин ,СЛЕД като Сталин е колонизирал ВЕЧЕ и България ,и Румъния, и Полша, влезнал е в Бохемия и Унгария! На границите е на Гърция и Австрия!
  Какво е договорено?!?
  И за Полша ли е “договорено”?
  И за ЧССР ли е “договорено”?
  И за Унгария ли е “договорено”?
  ………………….

  Стакин не се “договаря”! Той не спазва НИКАКЪВ договор! Нито договора Молотов-Рибентроп със СЪЮЗНИКЪТ си Хитлер, който е принуден от Сталин да нападне ПРЪВ, и да води превантивна война срещу него!
  Нито с Япония , която напада през 1945г.. А, ако Хитлер не беше го нападнал през 1941г., Сталин щеше да започне войната срещу него по същият начин , по който напада и Япония 4 години по-късно. Въпреки ,че е “съюзник” и с Третият райх , и с Япония!
  Никакъв “договор” , никога не спазва Сталин, ако не му е изгодно , или не е принуден от някакви форсмажорни обстоятелства!
  Сталин НЕ иска дори да се изтегли от окупираният от него през 1941г. Иран! Иран?!?!?….

  П.П. Чърчил е знаел много добре що за “съюзник” му е Сталин. И затова се опитва да получи поне някакво обещание от него за бъдещето на окупираните ВЕЧЕ страни в Източна Европа. Но , както и вероятно е предполагал -Сталин не е спазил никакви “обещания”, още по-малко тези , които са надраскани на салфетки!

 9. Г-н Инджев, чета Ви с внимание и удоволствие. Но в този си анализ надхвърляте “десятката”. Бъдете жив и здрав, за чест на българската журналистика!

 10. А дали може да предположите каква щеше да е съдбата на
  Финландия, ако войната не беше завършила с такова огромно предимство за щатите благодарение на атомната бомба и как ли би изглеждал светът, ако руснаците първи се бяха докопали до ядреното оръжие. Финландия е големият печеливш от бомбардировките през 1945.

 11. Това е един много елементарен трик на един много елементарен човек, какъвто е Борисов. Всеки път, когато се усети осезаемо, че е до болка опротивял на всички партньори на България в ЕС и по-на Запад, Борисов размятва Южен поток и казва, че ще го започне.
  После, за да им докаже колко е прозападен, ги убеждава, че той е единствения в България, благодарение на когото Южен поток може да се спре. Нищо, че всички цивилизовани българи скочиха и протестираха срещу този проект.
  Освен на западняците, Борисов е опротивял и на българите до болка въпреки зверската цензура и купуване на медии.
  Кой е по-глупав в случая – американците, които го търпят, Путин, който разчита на него или самия Борисов, който все повече затъва в душевното си заболяване, колкото повече власт нагълта.

 12. Вы сте правы, колега Инджев, и аз вече получил такие инструкции от Центъра, но моята душа на най-выдающийся болхарский русофил и журналист-международник, калена под пулыте на американскитье агресоры и техните марионетки ожидава решительни, Кримски действия от товарищ Путин за асвабождение на Болхария от эвроатлантическото иго.

 13. Пак тези човекоподобия се влачат към Жабокрек!
  Колко пъти сме писали, какъв изрод трябва да си, за да се гордееш, че си избил ранени беззащитни хора в болница, че си изнасилил дъщерята на австрийски инженер, дошъл да електрифицира България!
  Изверги долни!

  ..Ето защо поне веднъж ми стана драго,
  на 11 септември във Сантяго…

  http://pik.bg/105-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D0%B6%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BA-news385144.html

 14. Особено драматично преживява ситуацията сред глутницата кремълски клозетолизци “сдялани в Болхарии” гоцэ сырыщныка… Сигнали от белокаменна Масква се изпращат, чак Володя дава нишани към агентурата, я, може да има ново преразпределение на чемодани, я нещо друго, а пък гоцэ – потен, разтреперан дава пресконфи за “паричките и деньгичките за хотелченцето на ей, туй, на мойто добро работливо момченце…” 10 години това гнусно нищожество е било държавен глава! И продължава да осмърдява обществения живот, вместо да е отдавна в затвора за корупция и национално предателство- ей, хак му е на тоя народ всичко, щом унизи и орезили страната си с гоцэ! (Демонстрирай презрение към този долен рубладжийски мерзавец, пиши името му с възможто най-малките букви и руски добавки!)

 15. Путин не вика: “Мац пис пис!” но пък ми е толкова смешно и забавно, че няма как да не си препрочитам статията!
  Руснаците са много умни дипломати и никога не трябва да ги подценяваме! Е, няма нужда и ние сами да се подценяваме. Путин получи подкрепата на американците и това не бива да се пропуска. Вчера четох за един американски генерал от генералния щаб, който хвали руснаците. Не е хубаво да пропускаме, че те са съюзници, били са съюзници и няма причина да си развалят съюза. От друга страна наистина е недоумяващо как така и защо Путин ни подмамва с храна за котки? Всички знаят нашите чувства към Украйна, защото украински войници също са се били през Освободителната руско турска война. Може би ние сме единствените, които не искаха да има конфликт между руснаци и украинци, но никой не дава глас на здравия разум. Путин вероятно подозира, че българите много добре ще се разберат с украинците при всяка наша среща и поставяйки ни натирени и то от Турция, сигурно ни е внушил екзистенциална заплаха, която завинаги би ни обърнала към Западната култура. Без нас Балканския полуостров никога не може да е руски, най- малко заради заряда, който се носи от народната култура. За нас излазът на Егейско море вече е факт, Румъния не ни саботира да излизаме на Запад и едни сърби никога не биха посмели да пречат на българите. Новите икономически и политически реалности целят да върнат Русия сред европейските народи и да се преодолее конфликта в Украйна за сметка на Украйна, което е подло, но практично за Запада и много поучително за нас.Западът нямаше интерес от конфликт с Русия заради 120 милионния пазар, вече 200 милионен заради съюза с Армения, Казахстан и Узбекистан. Западът вече пресмята километрите магистрали, които би строил и милиардите, които би извлякъл. Никой не е отписал Русия и Путин не им пречи. Те не виждат Ердоган какво прави и си държат заводите, какво да им прави Путин ако им помага в бизнеса? При тях моралът е съизмерим с печалбите в бизнеса, а за нещастие при нас нито бизнес, нито печалби, а КОЙ..

 16. За мен главна тема на живота ни български е да бъдем далече “от Русия във ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ” – и спасителен приоритет, разбира се. Ако някой ляв идиот все пак прочете това, нека знае от мен, че “далече от Русия” е спасително и за него, и за близките му. Там е животът – далече от Русия.
  Ааа … да не забравя, така и така пиша. Не ми звучи добре това “Преместване на паметника на …”. Някак по-добре е “Премахване на паметника на … от местото, на което се намира”.

 17. MILEN, Финландия не е спечелила от атомната бомба. Войната с нея продължава над 3 години , с малко германска помощ, и завършва още през 1944г., когато все още няма бомба, и не е тествана дори експериментално.
  Финландия губи над 40 000 кв.км и много от икономическата си мощ – никелови находища, дървообработващи заводи и т.н.. Но НЕ губи много от населението си , защото то просто се ИЗСЕЛВА от заграбените от Сталин територии, които остават почти безлюдни. Това става още през т.нар. “зимна война” 1939-40г.. Като “бащицата на народите” е искал ЦЯЛА Финландия, но героичната съпротива на финландците, които въпреки своите загуби успяват да нанесат ОГРОМЕН удар по престижа на СССР, въпреки че е напълно милитаризирана империя, отказват за момента Сталин. Тази пирова победа на Сталин , убеждават Хитлер да го нападне. Но той съвсем не се е отказал от пълното заграбване на Финландия нито през останалата част от 1940г., нито през 1941г.. Тя попада в “неговата зона”(както Литва,Латвия, Естония,Бесарабия, Буковина , половин Полша….) , според пакта Молотов-Рибентроп, и той налага постоянни претенции към Финландия през 1940-41г., които не са договорени в откровено грабителският договор, който слага край(засега!) на “зимната война”.
  И това се потвърждава , когато Сталин нарежда да се бомбардират и обстрелват финландски градове и пристанища на 25 юни 1941г., т.е. 3 дни след хитлеристкото нападение срещу него. БЕЗ да обяви война на Финландия!!!
  ЗАЩО?????… Сталин сам е нападнат , а в същото време той напада без да обяви война, една съседна държава , от която е заграбил 40 000 кв.км, само преди една година?!?!????
  След това финландците обявяват война на Сталин, която продължава с различна интензивност до края на 1944г., когато е окупирана и България.
  Като финландците губят отново териториите , загубени вече през “зимата война”, и върнати временно 1941-44г.. Губят допълнително и някои от най-северните си територии, граничещи с Норвегия, като така Сталин вече граничи с Норвегия, а Финландия губи излаза си към Северният ледовит океан. Но въпреки това Сталин, не окупира цяла Финландия, защото помни добре и двете войни , в които губи много войници и особено авиация през 1944г., когато той праща огромни войски за пълната й окупация(отново!), но финландските и германските летци го принуждават да забави доста своето настъпление, а и да го пренасочи към по-важният фронт срещу Третият райх, след като със финландците се постига примирие. Но може би НАЙ-важната причина Сталин да не унищожи изцяло Финландия през 1944г. е необходимостта от войските воюващи срещу нея да се пренасочат към Берлин, а окончателната причина е БЯГСТВОТО на почти ВСИЧКИ финландците от заграбените от него 40 000 кв.км ,след “зимната война” 1939-40г..Така пред Сталин след 1944г. е стояла ПОЗОРНАТА перспектива ВСИЧКИ, ВСИЧКИ финландци да избягат от Финландия от съветският му райХ,както тези през 1940г., ако Сталин я окупира. Освен това след войната Сталин договаря с Финландия доста зависими от него условия, полуокупационни, в замяна на независимостта й. А така се запазва и неутралитета на Швеция.

 18. към ГУМАТА:
  “завинаги би ни обърнала към Западната култура”
  Българея, господине, винаги е била обърната към западната култура, защото в Русия такава просто няма. По тази причина и Русия винаги е била обърната към западната култура. –

  1. Изследванията на професор В.Троицкий от Лингвистичния отдел на Руската Академия на Науките, сочещи че над 55% от думите в руския език са български, и над 70% от руската граматика е от българския език, който сме им дали заедно с писмеността и религията, но те не са го развили, което сме направили ние. В края на изследването професора задава въпрос: „Может ли язык, имеющий в своём составе более 55 процентов слов из ДРУГОГО языка, а также десятки тысяч слов тоже иностранного происхождения, называться САМОСТОЯТЕЛЬНЫМ ЯЗЫКОМ?“ – http://reconkista.ru/russkiy-yazyik-dialekt-bolgarskogo/

  2. Руската “култура” е най-яркия пример за паразитна култура на подражанието, защото средновековната е 100% на български /пропагадно наречен църковно-славянски!/, а “класическата” е 46% на френски и немски – „Калинка-малинка и културата на подражанието“ –
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html

 19. Имах предвид, че след войната сталин щеше да изтрие позора на червената армия и да се саморазправи с малата държава.

 20. MILEN, Сталин ограбва големи чати от Финландия! И през 1940г., а още повече след 1944г.. Това нещо да ви говори?
  И за да НЕ се опозори още повече,Сталин все пак НЕ анексира ЦЯЛА Финландия, след 1944г Защото при предишната анексия от 1940г., заплануваната от него Карел-Финска ССР остава БЕЗ хора. Финландците от анексираните територии се преселват в останалата част на Финландия. А ако беше анексирал по-голяма част , или цяла Финландия, то щеше да се повтори разделението на Германия на ФРГ и ГДР. Или ако беше окупирал цяла Финландия, доста голяма част от финландците щяха да се преселват в околните скандинавски страни, както “източногерманците” се преселваха във ФРГ. И Финландската Демократична Република(ФДР) на Сталин щеше да остане безлюдна. Както останаха безлюдни и заграбените от Сталин земи след 1940г., и след 1944г..
  Освен това Швеция също можеше да влезе в НАТО, както Дания и Норвегия, при една окупация на Финландия.

 21. П.П. MILEN, Сталин ограбва големи чаСти от Финландия!……… и т.н……..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.