Русия цепи и българските турци, не “само” българите

Още преди да са станали известни резултатите от днешния процес срещу Трайчо Костов ( т.е. срещу Лютви Местан) под руска диктовка в сараите на Доган, вече се потвърди най-важното: разломът отново е свързан с Русия, както всичко останало, дълго замитано под прозрачния килим в българската политика и производната й икономика. Това стана ясно от репликата на Местан в Кърджали днес, в която той открои именно позицията си по въпроса за сваления руски самолет като причината за невиждания в монолитната партия скандал.

 

Ето за какво става дума в цитати от днешната пресконференция на Местан в Кърджали, в която той „изплюва камъчето” в обувката на ДПС за руската връзка най-после!

 

“За 19 години работа в ДПС нито веднъж не съм допуснал и прашинка да падне върху политическия имидж на лидера на партията Ахмед Доган. През последните години успяхме да разбием митологемата, че Движението е олигархична партия, и още по-страшната – че представлява руските интереси. ( курсивът мой- бел. ivo.bg) Положихме огромни услия да освободим образа на ДПС от уклоните на тези митологеми, за да върнем партията в легитимната власт на страната”..

Тази декларация ( за сваления руски изтребител- бел. ivo.bg), която аз диктувах пред голяма част от парламентарната група на ДПС, е ярка изява на образа, който искаме да изградим на ДПС – партията, която следва евроатлантическите ценности. За нас евроатлантизмът е израз, изпълнен с конкретно съдържание. Балансите, за които се говори в декларацията, могат да се търсят от различни държави спрямо статуса им. България и в частност ДПС не могат да останат неутрални, изхождайки от статуса ни на равноправен член на НАТО. Занас е много важно да видим отношението на нашите избиратели по този казус. Сигурен съм, че голяма част от тях не биха видели проблемм и дори биха приветствали декларацията. Тази пронатовска позиция да бъде наречена “протурска”, а ДПС- едва ли не “пета колона” – за мен е неприемливо. Такава декларация би последвала независимо на чия граница би станал подобен инцидент. Но дали тогава позицията щеше да бъде определена като да речем прогръцка или пролатвийска?!  Интересът на ДПС е България да се развива като пронатовска държава и да бъде в добри отношения с партньорите си, сред които е и Турция. Независимо от какъв статут, няма да отстъпим от позицията си ДПС да се развиа в евроатлантическа насоченост. Най-лошият сценарий би бил партията да се върне крачка назад към митологемите, които развенчахме”.

 

Скандали е имало и преди в ДПС, например при напускането на Касим Дал преди 5 години, или когато Осман Октай се отврати от Доган много по-рано. Но никога преди не е ставало така кристално ясно ( като в „кристалната нощ” или “нощта на дългите ножове” в нацистка Германия при борбата на фракциите в националсоциалистически среди), че зад трусовете стои Кремъл.

 

Поради невъзможност да използва в натовска страна бомби и пряка руска окупация, като в Чечня, Грузия и Украйна, в България руската намеса се самоизобличи чрез бомбата със закъснител в най-успешния проект на Москва, какъвто е Доган в неговото ДПС (Движения за проруски и слугинаж).

 

Най-отявлените руски говорители на кремълския интерес (България да бъде раздирана от скандали) моментално бяха мобилизирани да заговорят изпреварващо в публичното пространство, че Доган се бил проявил като повече българин от българите, т.е. като путинофил. На Местан съответно на секундата започнаха истерично да му изграждат образа на слуга на Ердоган. В тази интрига искат да определят всеки, който подкрепя атлантическата ориентация на България, като …ислямист и неоосманист. Не случайно агентите за влияние на Русия още в първата ранна сутрин след официализирането на скандала, с плюнки на уста ( доста буквално) лъжеха, че разправията нямала нищо общо с Русия- нещо, което самият Местан изобличи днес с изявлението си в Кърджали.

 

Подлостта на руската интрига е в това, че на Доган му връщат ореола на „по-българин от българите”, милеещ за нашия неутралитет ( като член на НАТО) и всеки, който е срещу това, е етикетиран сега направо като национален предател и турски ибрикчия. Т.е., отново, както при „възродителния процес”, насъскват латентният български комплекс от всичко турско , само че този път разделят и самите турци, за да е добре на …Кремъл в разделена и вътрешно противопоставена България.

 

Понеже въпросът е много, много сериозен, най-отговорно твърдя (на основание на източници, които потърсих за коментар при условия, че няма да ги цитирам поименно):

 

Новогодишното събрание на елита на ДПС в резиденцията на Доган на 17 декември е било организирано по заръка на руското посолството в София. Двама емисари са били извикани там и след инструктаж са предали после нарежданията на Доган в Бояна. Това са Димитър Иванов-Гестапото и ректорът на Библиотекарския институт Стоян Денчев. Кои са те- знае вече „всяко дете”.

 

А българските служби знаят ли?

 

През март 2001 г. тогавашното българско правителство прогони за подобна намеса във вътрешните работи на България поне един от тримата експулсирани тогава руски дипломати. А днешното уж проатлантическо управление на Борисов нима не знае какво се случва в руската крепост на бул. „Драган Цанков” ( в началото на който неотдавна русофили лепнаха петното с благодарствена табела за самия Драган Цанков с изричното уточнение, че е бил русофил, т.е. откровен рублофил, изобличен с документи от руските царски архиви в това „качество” както никой друг руски слуга в нашата история).

 

Големият въпрос е дали и доколко Борисов участва в руската интрига, чийто датчик е настроен да избухне именно на рождения ден на Местан и на връх Рождество Христово, което дава формална възможност за маневри на интригантите да действат в момент на политически вакуум и да го изпълнят със свое съдържание

( например чрез медиите, обслужващи Пееевски и руската пета колона изобщо), но и „спасява” Борисов ( и Плевнелиев) от задължението да реагират публично.

 

В оформящите се две крила в ДПС е въпрос на (малко) време, когато Борисов ще трябва да спре да дреме.

 

Достоверно ли се оказа дългогодишното ми твърдение за продължаващо разцепление в България по оста „за” и „против” Русия? Да, потвърди се отново и се надявам да се стигне до проглеждане, подобно на онова в света спрямо агресивността на Кремъл след бруталната интервенция на Путин в Украйна.

 

Бъдете сигурни, че не подвеждам никого и с твърдението си за Гестапото и Денчев като пощенски гълъби на войната в ДПС, изпратени от руските им началници при Сокола. Не очаквам да бъда цитиран в България, но поне читателите на ivo.bg ще научат истината.

74 мнения за “Русия цепи и българските турци, не “само” българите”

 1. Господин Инджев, ами тиквата която се прави на футболист нали нарече Президента Плевнелиев ястреб, защото той, Президентът, си позволявал да защитава интересите на Република България.

 2. Господин Инджев, пожелавам Ви на Вас и Вашето семейство светли празници на Рождество Христово! Пожелавам и на всички приятели и съмишленици от блога на господин Инджев весели Коледни празници.

 3. Благодаря за “водата от изворът”, как точно е протекла, явно добре плануваната, спецоперация по връщането в “правилната линия” на старата, КГБ инвестиция-ДПС. Иначе, ролите в спектакълът са ясни, дежурните “артисти”, Райчев, Йончева, по места.

 4. ====================================================================================

  РУСКИ ИЗПРАЖНЕНИЯ ЛИ СА СТОЯН ДЕНЧЕВ И ДИМИТЪР ИВАНОВ – ГЕСТАПОТО, ИЛИ ПРОСТО ТАКА СИ МИРИШАТ ?

  ====================================================================================

 5. Токущо по БНР бе излъчено съобщението на PR на ДПС,че Местан е изключен от партията.Б.Борисов официално трябва де де настрои на вълната подсказана от Доган.Да видим дали му стиска или ще се сниши за пореден път за да види кой ще е наследника на Местан,респ-каква политика ще следва.
  Иползвам случая за да честитя на Вас ,семейството Ви и на всички съмишленици-демократи,Рождество Христово,този светъл празник, в надвечерието на който Доган се появи на авансцената на БГ политиката,и за пореден път очевидно ще предизвика трус!!

 6. С уважение, но в горния текст е допусната фактическа грешка: споменатата в текста “кристална нощ” е погром срещу евреите и е проведена ноември 1938 г. Авторът очевидно има пред вид “нощта на дългите ножове” от лятото на 1934, когато Хитлер се освобождава от станалите излишни отряди на СА.

 7. Към Kirkoff:

  Благодаря ,че ми обърнахте внимание, тази част от изречението беше отпаднала при редактирането.

 8. Никога не съм харесвал Доган , но в случая съм съгласен с него . Както каза Огнян Минчев по една от телевизиите , Турция се държи напоследък агресивно спрямо България и трябва да внимаваме за неоосманиската мания на диктатора Ердоган

 9. В Москва /КГБ/ явно страшно са я закъсали щом се опитват да реанимират парцала доган. То е нещо като да переш използван памперс, нещо като тоалетна хартия- втора употреба. Сламените плашила до едно се сринаха – то не беше ДПС, то не беше симеончо, не беше смахнатата атака, не беше кебапчийницата на дудука и абевето на седефчов…
  Напъните на петоколонниците все повече приличат на конвулсии, на епилептичен гърч.
  Днес по Нова ТВ някакъв душеприказчик и пръв приятел на Доган се опитваше да ни убеди в гения на сокола. Владеел Ахмед няколко езика /не спомена кои/, само в дръндарската си лична библиотека разполагал с повече от 14000 тома литература, от които 2000 – на руски, а прочетеното от него било в пъти повече. Не знам даваше ли си сметка лицемерът, че дори ако ежедневно гълта по 200-300 страници /без да се занимава с нищо друго/дръндарчанинът ще се нуждае от няколко живота, за да изчете посоченото количество? Беше ни съобщено, също така, че в последно време енциклопедистът Доган сериозно се бил захванал с нанотехнологиите и енергосистемите на браун-газ. Очевидно е зарязал хидроинженерното строителство…
  Няма да се изненадам ако в близките дни ни съобщят за безспорните успехи на Ахмед в откриването на ваксина срещу рака, овладяването на гравитацията и изобретяването на перпетуум-мобиле.
  Вярно било – комуняга срам няма!
  Български турци, помаци, приятели, до кога ще търпите да ви будалка и да ви яха болшевишкото мекере?! Изхвърлете шарлатанина от банкянския сарай, изхвърлете го от храмовете си и от сърцата си! Той не е мюсулманин, не е един от вас, нехае за вашето добруване, за правата и свободата ви и преследва единствено собствените си интереси и тези на шайката си – раболепни слуги на московията! Назрял е моментът, а времето не чака! Нека заедно, без да се делим по вяра и етнос, изградим един по-добър свят за децата и внуците си!

 10. Как по команда изкочиха от дупките си путиновите гъзолизци. Как видите ли е заплашен едва ли не суверинета на България. От всички медии могат да се видят озъбените им физиономии и бълват ли бълват про – кремълска пропаганда.
  Благодарим Ви господин Инджев за смелата и открита позиция. Странно е мълчанието на правителството и официалните власти на страната за ясно изразената ит определени парламентарни партии за открита конфронтация с Турция и изгонване на посланника на Република Турция. Интересно ми е, защо мълчат съюзниците на България от европейския съюз и САЩ. Отново ли международни интереси налагат да бъдем отново жертвен агнец и да попаднем отново в мъртвата хватка на кремъл.
  Светли празници Българи.

 11. русия освети инженерния си проект ДПС само за да накаже Местан, явно властелина на кремъл започва да губи нерви.
  Според икономически анализатори между които и Иван Костов , валутните резерв на русия при сегашните цени на петрола ще бъде изчерпан в средата на следващата година.
  Весели Коледни празници на всички.

 12. Има сериозни симптоми за някаква игра,предварително режисирана за да има все пак нещо ново в прогнилия политически живот.

  Първо,не е работа на политическа партия в България да взема отношение към инцидента със свалянето на руския самолет над турска територия.Той е на междудържавно ниво и по никакъв начин не е свързан с нито една политическа партия,включително ДПС.
  Изкуствения анагжимент и съпричастност към военния инцидент засега не е уместен защото няма официално разраешение на случая между Русия и Турция.
  Отделно от това,към този ицидент е редно да вземе отношение Правителството и Президента.Ако всички партии се произнасят към него какво става??? А най-добре България да запази дипломатическо мълчание към случая,тя не може да се сравнява нито с Турция нито с Русия,затова скромността най-много й приляга.
  2.Второ,когато такъв високопоставен политик като Г-н Местан е бил съпричастен към комунистическия режим,той би трябвало да изрази отношение към този режим,както и към тоталното подчинение на НРБ към Съветския Съюз.Той за комунизма никога не говори,все едно не еимало такова нещо.
  3.А когато говори за Русия ,по-добре е да се мотивира.
  4. Търсене на протекции директно от посланик е напълно неприемлива стъпка,която може да дискредитира самия него.От какво се страхува,че да тъсрси един вид убежище в друга държава.
  5. Г-н Местан не знае ли кой е създал ДПС и с какви цели.Абсолютно всички лидери са били служители и агенти на комунистите(ДС).Той не знае ли,че комунистите каквото и да правят все в техен интерес го правят. Българските турци в мнозинството си бяха с антикомунистически убежднеия,но комунистите превзеха и подлъгаха тези хора именно чрез ДПС.Както и етническите българи-антикомунисти със СДС.
  6. Позицията на всеки човек и политик у нас към Русия се определя от факта,дали е комунист ,или не.Не е възможно г-н Местан да не знае това.Ако е против проруските действия и интереси в България,той трябваше много преди това да се мотивира,а не да чака до появата на неполитическия инцидент,който няма никаква връзка с политиката в България както и със самата партия ДПС.
  7. Г-н Местан приписва на ДПС “следване на евроатлатическите ценности”.Но кои са те,какви са….До днес ДПС не е изразила свое отношение към съветската окупация на България нито към символите й.За какви “европейски ” ценности говори г-н Местан под мрака на съветските окупационни символи.В Европа агресията,окупацията,комунизма и др. не се ценят…
  8. Цялата акция е с цел отново ДПС да е в центъра на политическия живот. Кой ще е неин председател това няма никакво значение-тази партия си е създадена от комунистите и винаги ще работи в техен интерес.
  Ръководните кръгове в ДПС са напълно еднородни-дребните разногласия не довеждат до промяна на нейната същност-обслужаване на интересите на комунистите и респективно на Русия.

 13. Благодаря за точния коментар!!Светли Рождественски празници!!

 14. АКО ТОВА СЪБИТИЕ НЕ ПОДЕЙСТВА ОТРЕЗНЯВАЩО НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА,ТОГАВА МИСЛЯ,ЧЕ НЯМА НАДЕЖДА.ТОЛКОВА КРАСНОРЕЧИВО ,ЧЕ ПРОСТО НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ.ИЛИ НАИСТИНА СМЕ С МОЗЪЧНА СМЪРТ.

 15. Когато започна пушилката в депесето, Иво ни припомни за статията в Ню Йорк Таймс визираща ролята на догановата партия като н-ят проводник на руските интереси в България. Моят скромен анализ сочи, че (без)ценната помощ на Стопанинът на БОЛГА ни в списването на материала може би в най-влиятелният вестник на планетата сега едва ли щяхме да сме свидетели на горните драматични събития. Имам обосновано предположение и мисля че не греша, че Местан в отговора си до NYT е бил искрен или поне му се е искало да бъде така, че ръководеното по устав от него движение е лоялно на евроантлантическият избор на страната ни.
  Само в кризисни ситуации може да се разбере истинската същност на политицте. 1:0 за ЛМ. Да видим продължението.

 16. Търсят се съвременни : Стефан Стамболов и майор Рачо Петров!Весела Коледа на всички съмишленици и на Вас и близките Ви г-н Инджев!

 17. Искам да пожелая от цялото си сърце и душа на Стопанинът на БЛОГА ни, на прекрасните ни дами, вкл. и на блестящата с отсъствието си Д. Савова, на всички приятели и съмишленици Весела Коледа и щастливо посрещане на новата 2016.
  Позволявам си по традиция да “подсиля” поздравите си с коледното есе на Иво отпреди 3 год. и неговият отговор.
  Сбъднато на Бъдни вечер

  Докато официалните медии правят ретроспекции на катаклизмите, бедствията, убийствата, войните и всякакви други нещастия през годината си помислих да направя нещо като лична „класация” на добрините-без претенция и възможност за изчерпателност. Нека бъде скромен отговор на всички, които са ми подарили внимание, доброта и съпричастност.
  Нима не е „чудо” на Бъдни вечер да получиш силна инжекция доброта от лекар, с когото не си близък, но като разтревожен родител си се обърнал към него за съвет? И вместо съвет, да получиш покана да го посетиш!

  Случи се така, че най-малката ми дъщеря, подражавайки на моите фокуси да „вадя” някакъв предмет от ухото си, загуби в ушенцето си графит от молив. Ами сега? В поликлиниките навръх празника дежурят шепа лекари, а опашките са огромни- само в ИСУЛ в София имало стотина пред дежурния кабинет, което ми гарантираше особена „тиха нощ, свята нощ” на тази опашка, вместо край елхата с децата.
  Един лекар обаче, научил от мен за проблема, извърши интервенцията у дома, където ме покани заедно с малката палавница. Не само не поиска и не взе пари, но и ме изпроводи с бутилка вино, подарък за Коледа.
  „Дреболия”? На фона на земетресенията и наводненията, може би…Но всъщност такива „дреболии” осмислят значението на думата доброта.

  Ако за лекарите, макар и често пъти да са обект на остри социални диагнози с обратен знак поради хроничните проблеми на болното ни здравеопазване, добротата се предполага някак си по дефиниция, какво да кажем за едни…мутри.

  При транспортен инцидент на оживен път, макар и без наранявания на никой от нас, нито една кола не ни подмина. Лекарка спря да предлага успокоително. Други звъняха един през друг на пътна помощ за килнатата ни в канавката грохнала допотопна количка. Но най-дейно се оказа каре дебеловрати момчета-типични мутри, както сме свикнали да ги наричаме. Без много приказки скочиха от джипа си и дружно изправиха наклоненото ни возило и като нищо щяха да го закарат до сервиз, както предложиха, ако не беше пристигнала вече пътната помощ. Изпоцапаха модните си дрешки, но не им мигна окото, след което отпрашиха също така безмълвно под благодарните погледи на нашата пострадала компания.

  Няма как да подмина и „случката”, която съм разказвал- за пенсионера, който си даде спестяванията, за да бъдат произведени чадъри с надписа „Течна дружба” за представянето на книгата ми миналата година. Беше прочел за тази идея в блога ми и разбирайки, че тя няма да се осъществи по финансови причини, „спонсорира” една кауза без изгледи и намеци за компенсация и печалба.

  С него станахме приятели. Но какво да кажа за хилядите (наистина хиляди) добри хора, които ми даряват щедра подкрепа чрез обратната връзка за общуване в рамките на блога! Няма как да благодаря лично всеки път на всеки- при тези милиони посещения и десетки хиляди коментари би било доста „трудоемко”. Но ето че имам възможност да се „измъкна” от ситуацията с обобщаващо БЛАГОДАРЯ!
  Изобщо, когато казвам, че вярвам в доброто у хората, макар да пиша като правило за заобикалящите ни злини, имам щастието да го знам от личен опит.
  Пожелавам същото познание на всеки!

  Благодаря за напомнянето, включително в частта за добротата на един лекар, който искам днес да назова: доктор Кабакчиев от “кварталната” ни болница в кв. “Лозенец”, на когото от години доверяваме преценката за здравето на децата ни ( уши, нос и гърло), но с когото не бяхме близки, за да смятам за “нормално” да върши интервенции у дома на връх Бъдни вечер. Впрочем той пригоди един инструмент с подръчни средства, за да достигне до деликатното място в ушенцето на малката Нина. Беше впечатляващо отвсякъде!
  А пенсионерът, да ми е простено от него за “разкритието” ( без негово изрично съгласие), който донесе в издателството спестяванията си за осъществяване на идеята ми с чадърите, е известният на мнозина от читателите в този блог Георги Чунчуков. Така се запознахме и сприятелихме с този пенсиониран учител от Добрич, който не веднъж ми е помагал по различни начини и след онзи случай от пролетта на 2011 г ( вместо аз, по-младият, да му помогна с нещо).
  Тези “малки” лични истории и още много други подобни, крепят личното ми упорство да вярвам, че има смисъл човек да се понапъне не само за свое добро, но и за доброто на Човека.

 18. До Хинко, май-май много не сте вдянали нито от статията на Иво, нито от казаното от Огнян Минчев.
  Турция не е само султан Ердоган.

 19. Член 1а от Устава на ДПС – Всеки, който направи изявление срещу русия в полза на интересите на България бива оплют лично от ‘почетния председател’ (който винаги трябва да бъде руски измекяр)!

 20. Както сподели Коритаров ,действието срещу Местан е предупрждение към Борисов !!! Сега , описаните по-горе действия на “петата” колона потвърждават този извод !!! Всички тези действия издават огромния страх на Русия от ДОГОВОРА ЗА ИНТЕРКОНЕКТОРНАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ !!! Тя дава възможност НЕруски газ да стигне да границите на Русия и Прибалтика !!! Така Русия може да изпадне в ЕНЕРГИЙНА ИЗОЛАЦИЯ ОТ ЕВРОПА и да постави страната в подчинение на Китай като основен търговски партньор !!! Тази периспектива вещае много тежки дни за България поради бруталната руска намеса зъз зътрешните работи на България !!!

 21. Подтикнат от прекрасният апел на Павел Тинков ви пускам вдъхновящата реч на Herb Brooks произнесена пред американският олимпийски отбор (съставен от 19-20 год. колежани) по хокей на лед през 1980г. в Лейк Плесид преди решаващата битка с практически непобедимият тим (машината за победи) на държавните професионалисти на Сборная. След като те са успели защо, длъжни сме, да го направим и ние.
  Не съм американофил. Обичам единствено България. Но живеем във време когато трябва да се изправим всички за които евроатлантическите ценности означават тотално противопставяне на разийската хибридна война.

 22. Лютви Местан просто беше на път да сервира на нееосманистите от Анкара това което винаги са искали – едно покорно, подчинено на Ердоган ДПС.Не стана и за рожденния ден му избиха зъбите, което е хубаво. Заслужава си да се чуе мнението на Огнян Минчев от тази сутрин.

 23. Уважаеми господин Иво Инджев, Честито Рождество Христово на Вас и Вашето семейство! Късмет и Щастие и за Вашите прекрасни деца! Весела Коледа и Новогодишни Празници!

 24. Сатанизирането, респективно идеализирането на Русия може да събира определен брой последователи, но в никакъв случай не показва реалната картина. А истината в геополитиката винаги е многолика г-н Инджев. Наивно е да се счита, че само заради декларацията на ДПС, с руския самолет, се получава този трус. Още по наивно да се преписва само на Русия проекта ДПС. Има многопластовост на интересите в тоя проект от много повече страни, но това е дълга и друга тема.
  Желая Ви здраве и Весели празници!

 25. Само да припомня един малко известен факт. На първите избори в Кърджали учителят по литература Местан беше кандидат от листата на СДС. Неуспешно, разбира се. Весела Коледа на всички съмишленици!

 26. Благодаря Ви,г-н Инджев за прекрасния Ви материал!
  От сърце Ви желая здраве,добруване и още по-остро перо ,както и Свтло Рождество Христово!

 27. Г-н Николов, въпреки добронамерения и изискан тон в коментара Ви, бих искал да Ви коригирам.
  Република България е член на НАТО от доста години,това членство е на легитимно-държавно-държавническо ниво и е дефинитивно.Не е предмет на полутическа и партийна дискусия.
  След твърдоустановената традиция в тази посока, един лидер на една партия да декларира, че партията му е лоялна към НАТО и Българското членство в НАТО, не е приемлив акт. Лоялността на Държавата към международни институции и съюзи е приоритет на ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ. Правния статус на ДПС и неговия лидер е на много по-ниско ниво от този на Държавата-Првзидента и Министер-председателя.
  Г-н Местан има прерогативи, които не са държавнически и е редно да не навлиза в “чужда територия”.

 28. Добив на шистов газ! Онези като Гоце ще се върнат в нужника. И като Валентин Златев – също! В Ботевградско или както там му казват сега.
  Скъсване с Русия!

  Всичко друго е измама за пред НАТО. И за взимане на пари от ЕС, с които да храним Русия. Защото ние вече колко години сме в ЕС? Нещо да се повиши за това време?
  Не – обедняваме, за да пълним сметките на тукашните съветски глашатаи.

  Само заради голямата измама “Цанков камък” с 1 500 000 лв европейски пари, получени от Ахмед Доган като метеоролог или каквото там, съветолог, всяка нормална прокуратура би го осъдила.

  Цацаров, докато не повдигнеш обвинения на Доган за това, за теб ще стоят съмненията, че си част от брънка от веригата “Путин – Правосъдие в РБ.

  Освен това, момченце Цацаров, понеже беше “тъпото” тук в махалата на футбол в Плодив /колко шамари съм ти бил за пропуснати голове/, внимавай в картинката!

  Ако залитнеш по вражеска Русия, смятах да псувам, но няма да бъдеш добре дошъл в Пловдив!
  Ако се опънеш на вечния враг – говорили сме си – ставаш герой.

  Помисли!

 29. Аз даже много време си загуби с този.

  Него освен външните фактори, го контролираме и ние – българският народ.

  Цацаров,
  Кажи момченце – ти с Америка ли си или с Русия? Така де – за фасада.

  Ако си с НАТО – вкарай Ахмет Доган в затвора като Ал капоне и Волен Сидеров за нелегално пиене. Червени боклуци!~

 30. За бомбаджийските служби.

  Момчета, разберете, че основен враг ни е Русия.

 31. О,най-после – началото на края. Доган никога не е правил толкова трагична атака. На живот и смърт, фронтално и наполовина…и по поръчка, иначе защо да си разваля пенсионерския рахат…истинска руска рулетка. Всяко зло за добро.

 32. На Иво и всички приятели – честито Рождество Христово!

  На българския народ – здраве, късмет и повече пари!

  На болшевишката напаст /от Михо Михов и Михо Миков до охранителите им ЦЦ и ББ/ – спрете да крадете!
  Поне на Коледа прочетете Десетте Божи заповеди!

  Много сте смешни – от болшевишкото ви “Что делать?” вчера до днешното ви милиционерско “Ко праим ся?” – обир до обир.
  От Национализацията през 1947 до Магистралите от 2015 – кражба до кражба.
  Спрете да крадете!

 33. Седнах да закуся и за почивка пуснах ТВ. Щракам по каналите и изведнъж се появи прелестта Наталия Гуркова. Сега си е сменила фамилията /не и запомних новата/, но е станала още по-отвратителна. Дебела, перхидролена /Н2О2/ и мазно говореща глупости.
  Направо ми мина апетитът, добре, че бях почти закусил.

  В US не наемат дебели на работа. Казват “Той за себе си не може да се грижи – каква работа ще ми свърши на мен, за да му платя?”

  Ама тука е друго. Тази ТВ не може да осмисли, че с такива само гони зрителите.

 34. Нещо интересно.

  Пловдивчаните д-р Стоян Чомаков заедно с Тодор Кесяков и Атанас Самоковеца отишли като пловдивски църковни делегати да присъстват на подписването на Мирния договор в Сан Стефано на 03.03.1878. Не били допуснати на подписването от Главнокомандващия руските войски велик княз Николай Николаевич Романов.

  Възрожденската къща на д-р Чомаков в Стария град Пловдив /елате и я вижте!/ е откупена от Цар Фердинанд през 1892. Прави я на дворец, за да отсяда в него при честите си идвания тук.

  По комунистическо беше библиотека “Максим Горки” – каква подигравка, какво изтриване на националната памет! Днес къщата е музей на Златю Бояджиев. Пак подигравка.

 35. Много крадат руснаците, ей!
  От време оно.
  Защо Романови? За да са наследници на Рим уж.
  Но ние си знаем, че не са наследници на Рим, а са наследници на Чингис хан.
  Дива работа, ей!
  Още не знаят какво е Конституция и Парламент, ама тръгнали да ги признават за Велика сила.

  Павиани,
  Умирете се малко!
  Изкъпете се, ограмотете се и после ще видим дали ще говорим.

 36. Понеже трябва да се цитира – Д-р Чомаков – “Пловдивска хроника”, Никола Алваджиев, 1974.

  Да добавя още малко. Стоян Чомаков е пловдивски църковен представител в Цариград непрекъснато от 1860 до 1876. Виден участник и идеолог в борбите за Българска църква от 1860 до 1872. Ненавиждал е граф Николай Павлович Игнатиев, голям българофоб и голяма пречка в борбите на България за свобода.
  Спорили са на френски. Д-р Чомаков няколко пъти публично е казвал на граф Игнетиев: “Първо освободете вашите роби, после говорете за свободата на другите!”

 37. И още нещо.
  През 90-те Пловдив имаше един крадлив кмет от СДС Д-р Иван Чомаков, род. 1953. Сега е на прехрана при Георги Гергов.
  Този днешният се представяше за потомък на гореописания.
  Измама. Нищо общо нямат, защото днешният Чомаков е католик.
  Нерде Ямбол, нерде Стамбол?

 38. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО НА ИВО И ВСИЧКИ КОМЕНТАТОРИ В БЛОГА (без активно наблюдаващите по служебни задължения, вясващите се чат-пат епиоздични путинайкински тролове, по-системните като присъствие техни колеги и пр.)!
  БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ, БЛИКАЩИ ОТ ЕНЕРГИЯ, ИНТЕЛЕКТ, ОСТРОУМИЕ И ОПТИМИЗЪМ!

 39. Това вече го четохме, но болшевишката пропаганда, от прилежно която се учи и Гьобелс, налага да се повтаря едно и също по всички канали и рупори, от всички говорители.
  Ето и един от тях. Виж, него няма нужда специално да го активират, защото той плещи, плямпа и дърдори по всички “български” “медии” на 24 часов режим, 365 дни и нощи, без почивен ден.
  От това негово непрестанно плещене, плямпане и дърдорене обаче излезе и една публична полза- въпросният универсален мислител и вселенски коментатор вече не е принуден да крие рубладжийските си ангажименти и я кара направо в хора на кремълската агентура “Доган е велик! Машалла и молодец! Каза ли ни го, бе…да внимаваме, ей, с Русийката, щото, нали.., да се ошумоляваме някак си, ша знайш…”
  Затова като здравословна реакция -нека повече изобщо не удостояваме с внимание долния рубладжийски логорей.

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5193114

 40. Весела Коледа и щастлива нова година г-н Инджев, на вас и на прекрасното ви семейство! Христос се роди!

 41. Ха-ха, какво доживяхме – в натовска България Местан е изхвърлен от ДПС задето е про-натовски, а Доган, “разпределителя на финансовите потоци в България”, изведнъж лъсна в качеството на руска пета колона. 🙂

 42. Честита Коледа, Стамбо!
  Да си жив и здрав! За остроумието!

  Имам съученик от I до XI клас. И още приятел. Съмишленик. През 1979 завърши “Хладилна техника” във ВИХВП Пловдив и го пратиха да замразява рибата на корабите.

  Разказва:
  “Най-лошото и злобно нещо на света са руските руските митничари. Качваха се по 10 на кораба с брадви в ръцете. Където видят дървения – насичат и рушат. Не че търсят нещо – от проклетия. После корабните дърводелци имаха по 5 месеца работа да им оправят героизма. Накрая отиваха при капитана, напиваха се набързо, подписваха и си тръгваха доволни с по две шишета евтино уиски по джобовете.”

  За сравнение:
  “Ню-Йорк, лятото на 1987, Рейгън. Корабът беше аварирал и имаше нужда от ремонт – цял месец на дока и ние в града. Но преди да ни приемат, дойдоха митничарите. С малка лодка, двама мъже и една жена – началник. Изобщо не си губиха времето. Казаха “Добре дошли!” и поискаха от капитана списъка на екипажа – 70-80 души.
  Жената го чете, чете и каза “На брага няма да слезат този, този и този – трима.
  Първият беше помполита /партийният секретар на кораба/, вторият – тайното ченге на ДС, а третият – неизвестен моряк. Всички го питахме “Теб що не те пускат тук? – само скляпаше и викаше “Не знам”.
  Като се върнахме догодина в Бургас и поразпитахме, се оказа той е бил най-тайното ченге на борда. Ние не го знаехме, ама в Америка го знаеха.”

  Паметник на Роналд Рейгън!
  Изобщо не им се лигавеше на павианите.

 43. Честит празник Рождество Христово на Вас и семейството Ви, г-н Инджев,Както и на всички съмишленици от блога! С удоволствие и убеждение подкрепям апелът на уважаваният от нас Павел Тинков.Весели и щастливи Новогодишни празници!

 44. Новогодишни празници!/допълвам/

 45. ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

  Пожелавам на всички през НОВАТА 2016 ГОДИНА отлично здраве и все по-голяма увереност и твърдост в действията, водещи ни все по-далече от русия и все по-близо до Завета на ДЯКОНА и до нашата МАДАРА!

 46. Има една ясна разграничителна линия.
  И тя е: кой работи за България и кой е против нея.
  Ние сме ясни: Иво и пишещите. Ние сме българите.
  Зад тази линия на изток стоят всички наследници на избягалите с лодките през 1923 и 1925 наследници.

 47. Бързо вижте какво “чудо” се е случило според рубладжийската бурия “пык”!Но след като и Путин се включва публично в акцията срещу България , май вече трябва и мобилизация да се обяви и искане по чл.5 от Североатлантическия договор!…

  http://pik.bg/%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8-news457893.html

 48. Някой замислял ли се е , че това е начинът , борисов да “изпере” дружбата си с дпс и боянския бей ???!!! Сега борисов съвсем спокойно ще си управлява с “добрия” доган, а местан и сидеров ще крещят , плашейки обикновените хора !!! А нашата България ще продължи да бъде бедна и обезлюдяваща се държава :(((

 49. Към Стамбо:

  Това “чудо” е поредната врътка на руската пропгандна, на която й казваме по руски навик “патренка”. Навират ни я вноса за зашеметяване по време на коледната трапеза докато ритуалното заколване на жертвения агнец Местан е още шокиращо прясно.

 50. ДРАГИ ИВО,
  Да, информационната “партенка” по сходство с природния си първообраз пак е воняща!
  Но това е блажен аромат за рубладжийските носове!
  И днес намериха да ни овоняват!

 51. Гн Инджев, ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  Много здраве и късмет на Вас и семейството Ви!

 52. Светли Рождественски празници,г-н Инджев,на Вас,Вашето семейство и всички съмишленици.За достойнството,за истините,към които ни правихте съпричастни цяла година-благодаря!

 53. Спомням си как Доган и Костов напуснаха театрално активния си политически живот почти по едно и също време и по един и същи начин: На единия му насочиха ГАЗОВ пистолет в лицето, на другия пък зложелател му влязъл в двора,сгазил му теменужките и го заплашил с нож. Силно “впечатлени” и двамата реагираха по един и същи начин, “оттеглиха се” от активен политически живот и се скриха зад дуварите си да лаборанстват. Явно Кукловодът е един и същ и явно няма въображение!
  Тези дни и двамата в интервюта си ни плашат с Турция. (Абе, мъти нещо Турция “водата” на руския интерес щом джуджето почна да се пеняви!)

  На Местан, агент Павел, целият в бяло след изказването му в Парламента в защита на Турция за свалянето на руския самолет, е отредена ролята на добрия, но онеправдан, защото е за НАТО и ЕС. Що да не се коалираш с него?

  Имат ли връзка тези “маневри” с публикацията в американската преса за проруския характер на ДПС ???

  Но притеснителното е друго: ВСЕОБХВАТНОСТТА на синхронизираната медийно, политически и институционално подгряваща акция, предназначена за фон на тези “маневри”.Вкупом изпълзяха политолози,социолози, математици, психиатри,”воеводи”, атакисти,джамбазкисти, репресирани волгиновци и т.н.
  Изведнъж многоглавият змей на уж притихналата в “неполитическата си експертност” държавна и общинска администрация показа грозните си русофилски глави, нахлупили неизменните ушанки с путински петолъчки. Доган, Стратегът бил по-българин от българите! Най- българският българин, защото бил русофил! Путин forever! Ето поздравява ни за Коледа, защото сме братя! Този път ясно се вижда, че им им е спусната нова опорна точка на путинките: Да не се спори със соросоиди! Направо да ги осмиват със снисхождение, като малоумници, нещо от рода на “О, я стига с тези соросоидни глупости! Ти с турците ли си?”

  Е, как да имаш светла и спокойна Коледа? Как да бъдеш оптимист и да празнуваш като “не те свърта”от възмущение и яд?

 54. Много точен анализ, г-н Инджев. Весела Коледа!

 55. Тазгодишните “Светли християнски празници” бяха осветени от обезумяващо силната светлина от прожекторите на символите на българското унижение.
  Тази Коледа ще остане най-светла за Българския народ и Българската държава, защото се празнува в условията на война срещу страната. Тази война се води от Русия и е маркирана от Държавния глава Г-н Плевнелиев съвсем официално, както от всички читатели на сайта на Г-н Инджев.
  Въпреки постоянните набези на руските болшевики-кагебисти, никой в България не им се съпротивлява, а по-голямата част от комунизирания и русифициран народ се тресе от удоволствие в пипалата на руския октопод.
  Коледните елхи във всеки голям град бяха осветени от прожекторите, осветяващи символа на последната агресия срещу Българския народ.
  Народа вдига наздравици, близки се целуват, прегръщат,смеят и танцуват и от съветската агресия не се интересуват и вълнуват…..
  Само силен народ може да прославя Раждането на Исус Христос редом с паметниците на неговата окупация.
  Идва полека и Новата 2016 година и веселието ще продължи. Един ден двете светлини ще се съединят и бъдещето на българина ще озарят.
  И ще се чудят мнозина всяка година, защо Русия води срещу България война…. А може ли да е пасивна, след като знае, че само Българския народ живее под мрака на съветско-руската светлина.
  След Сирия,само България на Русия се навира.
  Не може българския народ да оре без руския хомот.

 56. За SMS. Ако е от значение за вас,би трябвало да си припомните,че Иван Костов подаде оставка след загуба на избори,с което пое политическа отговорност.Историята с теменужките е художествено изпълнение.Успех в белетристиката.

 57. “След Сирия,само България на Русия се навира.
  Не може българския народ да оре без руския хомот.”

  Posted by PanAm | декември 25, 2015, 23:10

  Ти какво предлагаш като рецепта?

 58. SMS
  Браво и брависимо-анализа ти е напълно разумен и логичен, но нали не очакваш някой да се впечатли от него.
  Това че говориш за “централата” аз напълно те подкрепям, не може в една такава дребна държава нещата да вървят в режим на “самотек”-нищо подобно всяко събитие е плод на комунистически кютек.
  У нас се правят само политически гимнастики, гарнирани с познатите комунистически “свастики”.
  И заслепените наивници изпадат в захлас, чакайки следващия час…

 59. “Когато започна пушилката в депесето, Иво ни припомни за статията в Ню Йорк Таймс визираща ролята на догановата партия като н-ят проводник на руските интереси в България.”-Георги Николов

  Г-н Николов,за сериозни неща трябва да се говори изчерпателно,за да не се допускат неволни грешки.

  Българската политическа партия ДПС беше създадена от българските комунисти когато се очертаваше прекратяването на комунистическия режим.Турският етнос(народност) в НРБ беше потенцилна,еднородна антикомунистическа сила.Антикомунистите у нас твърдо разчитаха на българските турци.Това го знаеха най-добре комунистите.Освен ПГУ,ВГУ,Шесто Упр. на ДС-МВР,към ЦК на БКП имаше специален отдел,който беше отговорен по всевъзможни въпроси с този етнос.

  Кадрите от тези две институции рещиха да се създаде партия,която да “защити” правата и интересите на турското население.Кой я създаде тази партия?-ами самите комунисти и агентурния апарат на ДС.Абсолютно всички лидери на създаденото “движение” бяха агенти на ДС,като някои бяха дългогодишни,имаше и щатен състав,дори и малък брой офицери.

  Каква беше целта на тази акция-категорично отклонение на антикомунистическите настроения и действия ,които щяха да бъдат насочени срещу комунистите.Затова не се допуснаха никакви инциденти.Турците са по-дисциплинирани от българите и затова до днес те изпълняват поставените им преди четвърт век задачи напълно отговорно.Антисъветски и антикомунистически среди в ДПС няма.

  Тъй като комунистите задължително провеждат руските интереси в България,естествено е и ДПС да участва в тази посока.Точно затова казах по-рано,че няма абсолютно нито една декларация на ДПС ,която да вземе отношение към съветската агресия срещу България.
  ДПС не е приело впоследствие да провежда руските интереси,а още в началото на дейността си.
  Да допуска някой,че Г-н Местан не ги е знаел тези неща,просто е наивно.

  Някои сега откриват проруската насоченост на ДПС и смятат че са открили “топлата вода”,нищо подобно….

  Горния анализ е валиден за всички български полтически партии,които участват в управлението на държавата.По този начин антикомунистическа политическа организация у нас не съществува и декомунизация не се извършва.Каквото е трябвало да се “декомунизира”,то е направено от комунистите,прави се и сега.

  Дайте да обявим съвсем искрено и добронамерено борба срещу наивитета,защото точно той продължава и дори усилва агонията в страната.България просто не е правилна държава,защото е изградена върху лъжливите основи на комунистическия режим и неговите кадри.
  Никой ли не вижда двата прожектора горе вдясно на сайата на Г-н Инджев,добре, не никой не ги вижда,а те не са поставени случайно.

 60. “Ти какво предлагаш като рецепта?”-Отбелязвам

  Рецепта са дали десетките хиляди напълно невинни българи убити от комунистическата сган.

  Георги Марков,Георги Заркин,Вангел Агликин,Димитър Инкьов,Петър Семерджиев,Борис Арсов,Володя Наков,Илия Минев,Сашо Сладура,Красимир Пеев,горяните и много знайни и незнайни достойни българи.
  Последна рецепта(същата) даде безименния герой,който написа “Смърт на комунизма”само пореди няколко седмици,или и той е “ченге” като мен.
  Друга рецепта няма и не може да има.

  Скъсване с Русия,прерязване на пъпната връв с Русия.крайно време е,докога….. са само израз на увяхнала тъга.

  Коя е първата доза от рецептата????????

  Ами тя стои вече доста години на сайта,толкова ли е невидима,та засега е непобедима.

  БДЛ започва с онова паметниче,дето го гледаш всеки ден,ама не му обръщаш внимание.И не само ти,целия народ диша от отровния му хобот.
  Докато то и неговите братя стърчат,абсолютно никаква РЕЦЕПТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ срещу комунистите.
  Всеки Моч и Альоч е руски гульоч.Никакъв Путин или Мутин не е проблем,той е мехлем в сравнение с българския комунистически харем.

  Дори ООН и НАТО да се съберат ,не могат никаква рецепта да създадат.

  Рецепти се прилагат към нормални държави и нормални народи,които подлежат на лечение,а не към такива,които гният в комунистическата нива.

  Само цивилизовани държави и народи могат да се лекуват,докато нашите все за комунизъм и Русия бълнуват.

  Каква рецепта може да се приложи към хора,които палят свещи за Рождество Христово,заслепени от светлината на чуждата агресия.
  Колко време една свещ гори и колко време прожекторите осветяват сурогатите на руската агресия.
  Какъв е интензитата на една свещ и този на един прожектор-пещ?
  Е,кой е победителя срещу БДЛ,посочена от И.И.

  Тези със свещите ,или тези с прожекторите ?-както казваше Георги Марков-ползата е за последния!

 61. Панам, мога ли да ви помоля за взаимност. Нито ви чета, нито ви коментирам. Не се изживявайте като монополист-модератор последна инстанция.
  Или казано на жаргон, у лево!

 62. Ако някой се разпознае като автор на долната повърня, Проблемът си е негов.
  “Уважеми Г-н Христов,Републи ка България се представлява пред света от официалните държавни лица(власти)-Президент,Минис тър-председател Председател на НСъбрание,дипло матическите представители и началници на много разнообразни институции.
  Човек като посочения Г-н Димитров не представлява Бългрия пред света по никакъв начин.Длъжността му е строго вътрешна(камерн а).Той неминуемо играе важна роля в Министерството на Външните работи,но е много малко вероятно да представлява това министерство извън страната.Плюс това,досегашнит е му длъжности са били много по-представителни и няма негативна информация за дейността му в сферата на дипломацията.Което означава,че нито една европейска институция не е впечатлена и разочрована,че Г-н Димиров е бил агент на ДС.Дори да бъде избран един ден за министър на Външните работи,или за президент на страната,отново никой няма да се впечатли от факта в биографията му за агентурната му принадлежност.Много по-важен факт за такива хора е че служат на комунистическат а сган.А самата тя е отдавна изоставила ‘достойнствата’ на ДС.Комунистите работят на много по-виско ниво от това на ДС и е направо жалко,че вменявате страх и рискове в посока на бившите агенти на ДС.Съвременните комунисти не са толкоз примитивни като техните предшественици. Но разбира се,Ваше право е да се страхувате от всеки,който смятате за страшен. Засега е по-адекватно да се страхувате от тези,които Ви заплашиха преди няколко месеца,но те съвсем не са бивши агенти,поне нашата група отхвърля тази възможност.”

 63. SMS,
  не мога да гадая кое определя отношението Ви към И Костов, но да обвързвате И Костов с Доган, и то на пропутинска основа е повече признак за маниакална омраза на убеден в идеите на марксизма човек, отколкото придържане към някаква фактология. Даже изглежда като изказване на почитател на “…и аз съм прост, и вие сте прости…”.

 64. Уважаеми Г-н Николов,
  Вие сте изключително сериозен коментатор, чиито материали чета по няколко пъти , а някои коментирам, но сърце на ръка, нали знаете че сте толкова Георги Николов, колкото аз съм Никола Георгиев.
  Искреността е задължителна за всеки един човек, ако се смята искрено за искрен.
  За каква искреност говорите Вие че не ми четете коментарите и не ги коментирате, а пействате мой коментар отпреди няколко години на сайта на друг достоен журналист Христо Христов.
  Как така не ме четете и не ми обръщате внимание, а следите моите няколко ника с такава голяма точност, които дори и аз съм забравил. Дори щях да Ви обвиня в некоректност, като ми “приписахте” ник Петко, но се оказа, че грешката не е Ваша. Под този ник написах няколко коментара в сайта на журналиста Георги Ифандиев, който се опитваше да иронизира и разобличава Иво Инджев, че е бил вербуван за агент на ДС.След тях той не написа нито ред срещу него. Съвсем добре правите че припомняте на читателите тук мои коментари в други блогове, но защо не пуснете тези с които нескримно казано “затворих устата” на споменатия журналист.
  По отношение на коментара , който го определяте с обидна дума, защо го пускате тук, хем е…., хем ще тровите читателите на блога.
  Повтарям специално за Вас-не е важно, впрочем не е чак толкова важно дали някой е бил агент или служител от
  ДС, ВАЖНОТО е дали е комунист(СЕГА) и дали служи (СЕГА) на интересите на комунистите, които априори служат на Русия.
  Съветските офицери от КГБ и ГРУ, които избягаха в Щатите и Англия “ченгета” ли са, “повърни” ли пишат, Виктор Суворов разобличи СЪВЕТСКО-РУСКАТА ЛЪЖА, както Иво Инджев днес разобличава БДЛ -Българската Държавна Лъжа, Вие на страната на Георги Ифандиев ли сте дявол да го вземе.
  Владимир Костов е бил офицер от българската ДС- майор ако не се лъжа от ПГУ, на 5 май 1978 г. комунистите го осъждат на смърт чрез разстрел и в края на август извършват покушение срещу него, и той ли пишеше за Радио Свободна Европа по няколко “повърни” на седмица срещу българските и съветските комунисти.
  Засега само тихичко ще кажа само на Вас и ще си остане между нас-няма да казвам кой сте всъщност, продължавайте да ме четете и да откривате моите никове в другите блогове(такива няма, пиша само тук), а после пускайте по накой коментар и тук. Вие сте най-признателния ми читател и Ви изказвам голямо благодаря. Следенето на сайтове и никове не е съвсем дребно занимание, това е голяма отговорност, към кого?- ще се въздържа за да не ме обвините в лъжа. Един ден истината ще Ви разкрие…..както Христо Христов разкри убиеца на Георги Марков-агента на ДС с псевдоним “Пикадили”, което го призна и неговия “оперативен работник” Георги Ноев. Кой служител на ДС след убийството е предполагал, че истината ще намери убиеца.
  Нали не смятате Христо Христов за “ченгьо”.
  Както комунистите приписват тази обида на всеки, който ги разобличава.
  Дайте да приготвим и Новогодишните елхи за да бъдат осветени и те от руските прожектори на ЛЪЖАТА.
  С Коледните народа успешно се справи-бяха успешно заслепени и всеки комунистически гад от радост се пени…

 65. До Georgi Nikolov

  Имате пълната ми подкрепа.

 66. Иван Костов подаде оставка, след като СК не влезе в парламента през 2013 година поради фалшифицирани изборни резултати (впрочем само за протокола- и НФСБ реално беше над 4% тогава, но го порязаха). Така на Костов не му оставиха друг възможен достоен ход, освен да се оттегли не само като лидер на ДСБ, но и от политиката, за да няма подозрения за задкулисие вдясно. И той наистина се оттегли, докато Доган “се оттегли” след едно инсценирано лошо театро, с което стана за смях и извън пределите на България, вкл. зад Океана. Колко в действителност се е оттеглил Доган, всички досега само подозирахме, а отскоро знаем със сигурност, нали? Последните 25 години поне показаха нееднократно, че търсенето зорлем на паралели между несравнимите величини Костов и ДОган е едно доста безсмислено и безплодно занимание за пишман-анализатори, нещо като жонглиране с опорни точки.

 67. Горните мои редове са адресирани към коментатора sms.

 68. Отбелязвам,аз пък на теб даван пълна подкрепа,само ти пишеш с един ник,бих го потвърждавал всеки миг.

 69. “…но да обвързвате И Костов с Доган, и то на пропутинска основа …”-Боев

  Драги Боев,такава основа няма -Путинска,Ленинска,Догановска,Сталинска,Първановска,Борисовска…..това са напълно комунистически термини- по името на даден мръсник да му се приписват доктрини и режими.Ениуей,това е друга тема.(ДПС и СДСм,както и лидерите им са създадени в България преди никой у нас да е знаел,че съществува Владимир Путин)

  Основната е сегашната дилема-СМС е казал няколко неща,които са абсолютно правилни според мен,но течението на наивността и заблудата е толкоз силно,че малко хора доплуват до брега.
  Всички партии ,които се създадоха в края на 1989 -90 г. бяха създадени от комунистите,а тези ,които бяха възстановени бяха инфектирани с комунистически подлоги.Ако смятате че основната антикомунистическа сила-партия-коалиция и пр. СДС е имала чисто антикомунистическа насоченост,това е напълно погрешно.Какъвто погрешен беше по същност СССР.Къде е той?-ами там където е и СДС-в историята.
  Ако СДС беше свободен от комунисти,той сега щеше да е на власт ,комунистическата пропаганда щеше да бъде забранена със закон,паметника на Съветската армия нямаше да е сниман и поставен на този сайт,а щеше да има само историческа стойност-имало Моч,днес няма.
  Нямаше да гледаме по телевизията комунистическите безмозъчни смрадове,нямаше да гледаме учудено-свирепите им физиономии,нямаше да слушаме идиотските им фрази,намаше да се вдигат паметници на съветски окупатори и български комунисти-убийци,нямаше да се рекламират по магистралите ни руски комунистически вестници,нямаше да има нито една комунистическа организация,нямаше да има град Димитровград,нямаше да има паметници на Тодор Живков ,Георги Димитров,Трайчо Костов,Васил Коларов,Денчо Знеполски,Владимир Стойчев,нямаше комунистическите малоумници да се събират всяка година под Рислкия манастир и да празнват убийството на невъоръжени немски войници,които са били ранени и осакатени,нямаше да празнуват убийството на австриеца инж.Томанек и изнасилването на малолетната му дъщеря.
  За останалите Альочи и съветски мърльочи важи същото.

  СДС и неговоите лидери също бяха поставени лица от комунистите.Помните ли Иван Костов да се е самопределял за антикомунист и да е водил антикомунистически действия.Един журналист се добра до дебрите на комунистическите кървави архиви,а той не отвори нито едно досие.Поставете се на негово място и ако сте антикомунист заповядате да Ви се донесе архива по дадено съдебно дело дело ,или нещо от архивите на ДС.Казвате на отговорния министър или началник,а той не Ви го носи.И Вие каво правите-ами нищо не правите,а ВЛАСТТА е във Ваши ръце.Защо тогава антикомунистите са Ви избрали.да пазите тайните на комунистическите бандити ли?
  СДС впоследствие беше разделен като за финал и антикомунизма беше упоен.Следаващите партии бяха създадени за доупоявене на наивниците-и бяха доупоени.
  Схема проста,закрепена с лоста.Вие знаете ли,или не знаете каква сила са комунистите и техните производни като ГЕРБ и ДПС.
  Къде е НДСВ?-ами там,където е и СДС.Комунистите определят всичко у нас,ако не вярвате,хващам се на бас.

 70. Ако Иван Костов е антикомунист,учениците и студентите щяха всекидневно да изучават литературното творчество и биографията на Георги Марков.Задължително и неговото убийство и съвсем задължително книгата на журналиста-публицист -писател Христо Христов “Убийте “Скитник””.

  Историческите ,философските,юридическите,журналистическите и др. факултети щяха да изичават всичко,което е Марков е написал и е написано за него,включително и от неговите убийци-комунистите.

  Това е ИМЕ,което показа и доказа ЛЪЖАТА и МЪРСОТИЯТА в Народна Република България -творчеството му е по обсег половинвековно ,всъщноист 40-годишно до убийството му и почти още толкова след него.

  Какво в България се промени след 26 години-комунизма падна,но комунистите се вдигнаха още по-високо.
  Ако Иван Костов беше антикомунист,нямаше да бъде избран за президент комунист.
  Къде е ЛЪЖАТА на НРБ днес ?-съвсем не е в гората.
  Тя е показана от друг човек,когото няма да споменавам днес.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.