Да погледнем в ушите истината за скандала с Доган

 

Нямам вътрешна информация за процесите в и около ДПС, но имам вътрешното усещане, че една от основните причини прогоненият от върха на партията Лютви Местан да отложи ( май вече два пъти) оповестяването на своята (о)позиция от 4 на 6 януари е добре пресметнат контраудар на символично ниво. Неговата глава бе „отрязана” на Рождество Христово, но ще проговори на Богоявление, когато Местан ще се появи за първи път пред медиите в рамките на собственото си възкресение. Зъб за зъб, по библейски.

 

Разбира се най-важното предстои- не самото му появяване, а какво именно ще донесе то като информация за размисъл и анализ. Преди това се налага да следим жестовете , намеците и позиционирането на „войските”, въвлечени в „бойните действия” в и около най-важната партия на прехода.

 

Преди Местан да си е отворил устата, положението на фронта е като артилерийската подготовка на съветската артилерия преди настъплението срещу германците при Курск. С тази разлика, че съветските противници в случая упорито стоят в окопите, не отговарят на огнения (про)вал на путинофилите, който се опитва да изпепели врага с канонада от внушения за зловещия ислямизъм на Местан и компания. Набедените ислямисти ( ако са истински такива- да ни дадат доказателства!) изглежда чакат путинофилите да си изстрелят снарядите и тогава да минат в контранастъпление.

 

Че залогът е голям, това се вижда от границите, които прекрачиха „главорезът” Доган и путинофилските му рекламни агенти (от Райчев, Божидар Димитров и Каракачанов, до Мадам В), в кампанията под мотото „Доган е по-българин от вас, а вие, рая покорна, си трайте пред това наше откритие”.

 

Споменатият Божидар Димитров отиде още по-далеч в откровенията си от позицията на своята недосегаемост. На 28 декември в интервю за жълтия електронен официоз ПИК http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BB%D1%8E%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%BA-news458916.html,

 

той заяви, че българските служби са записали разговор на турския премиер Давутоглу с Местан в София. И не само това каза държавният служител Димитров- той „предположи”, че записът е бил предоставен от службите на Ахмед Доган, което всъщност е довело до съответната му реч на 17 декември в сараите. С други думи, службите, т.е. българската държава, оглавявана от приятеля на Димитров, са в дъното на целия скандал.

 

 

 

Интересното е, че към момента на публикуването на този текст, ПИК все още не са изтрили въпросното интервю, както изтриха междувременно лъжата, че Путин бил поздравил българите за Рождество Христово, в която ги уличих още часове след нейното публикуване на 25 декември 2015 г. Това, че Димитров не се притеснява ( защото няма кой да го притесни у нас) е явен знак, че стои зад думите си за намесата на българските служби като организатори на преврата в ДПС и на скандала с Турция, в който в крайна сметка премиерът Борисов нагази (за радост на Кремъл) с интервюто си от 4 януари по БТВ.

 

След това достойно за прокуратурата ( ако имаше такава, а не просто филиал на „победилото” ДПС) изявление Димитров не само не беше санкциониран, но и последва цяла кампания от слухове и внушения, че ( не Божидар Димитров, а ) Местан ще бъде привикван в ДАНС да отговаря за „национално предателства”, т.е. ще бъде сплашван, както сплашиха самия Доган с повдигнато обвинение за „оня списък” в турското посолство през 1992 г. и постигнаха неговото преобръщане срещу прозападното правителство на Филип Димитров.

 

Междувременно днес на ниско, но все пак политическо ниво, беше прокаран първият трасиращ куршум на реакцията в обратната посока. Бившият шеф на разузнаването, синият Димо Гяуров, напусна територията на страха да бъдеш обявен за агент на Ердоган, ако не се съгласиш с кампанията срещу Местан и я нарече опит за завръщане на Доган във властта. И което е по-съществено- Гяуров се усъмни, меко казано, в ислямизма на Местан, поставяйки под съмнение основната опорна точка за неговото бездоказателствено омаскаряване по тази линия на досегашния етап.

 

Мога да допусна, че Гяуров изразява лично мнение, но не мога да си представя, че то е единствено по рода си в политическия център-дясно. Предстои да се види дали Местан ще поеме тази подадена ръка и ако го направи, дали сюжетът ще бъде достатъчно убедителен без да бъде разрушителен за ръкуващите се на фона на дълго подклажданата взаимна омраза между реформаторите и него в качеството му на лидер на ДПС.

 

Политологът Първан Симеонов от Галъп, когото досега не бях чувал да взима ясно страна по важен политически въпрос, днес буквално потвърди моите твърдения за близостта между Борисов и Пеевски. Определи ги като „риторичен въпрос”, като нещо неизбежно и то не заради друго, а просто защото Борисов не може да откаже такава близост на Пеевски ( т.е., че Борисов е зависим от Пеевски). Това е първото подобно косвено потвърждение на моето твърдение за ролята на Пеевски като съветник на Борисов в играта с напускането на премиерския пост през пролетта на 2013 г. Точно тази моя информация не само беше яростно отречена от Борисов, но и го накара да си изпусне нервите в ефира на Нова телевизия, наричайки ме на 17 юни 2014 г. трижди „идиот”.

 

Самият Борисов, смея отново да го ядосам пак на принципа „дума срещу дума”, излъга вчера в интервюто за БТВ, че Ердоган му бил звънял посред нощ, за да лобира за Местан. Това е лъжа, подобна на лъготенето на Путин на пресконференцията му миналия декември, когато самодържецът смая света със съобщението, че Русия била измислила Южен поток , за да …помогне на България. Само калибърът на лъжците е различен според държавите, които двамата оглавяват.

 

Понеже Борисов обича басовете, готов съм да се басирам, че Ердоган не му е звънял посред нощ. Твърде малък е нашият каратист за подобно благоволение от страна на самовлюбения Ердоган, който, подобно на Путин, има самочувствието на голям световен играч ( макар и с повече основание заради централната роля на Турция в ислямския свят, изпъкваща на фона на световната изолация на Русия).

 

Защо Борисов си позволява да лъже тогава? Ами поради същата причина, поради която Ердоган не му е звънял в онази нощ: дребен е и разчита да му се размине, печелейки междувременно евтини дивиденти със своето напомпано юначество в очите на лековерните българи.

 

Позата му обаче издава и друго: от Русия Борисов се бои и не би посмял да спекулира с името на Путин ( освен по начина, по който го направи, говорейки от негово име колко много обича българите). Докато по адрес на президента Ердоган и премиера Двутоглу ( когото спомена в интервюто си по БТВ с фамилиарното Ахмет, сякаш е част от свитата му слуги в България), Борисов се чувства свободен да прави свободни съчинения. Ясно е от кого е (не)зависим и кого иска нарочно да ядоса, за да се хареса (отново) на Москва.

 

Най-хубаво би било сега ( за Борисов) да провокира Анкара да не се съобрази с повтаряната напоследък от самия него лъжлива мантра, че търпението било най-важното качество на мъжа ( т.е. на роба). Ако официална Турция реши да разруши някои от току- що построените мостове с България, проектирани впрочем в Брюксел, като размразеният проект за газовия интерконектор с България (трън в очите на „Газпром”, държан във фризера на двустранните отношения дълги години поради тази причина), това ще е преизпълнение на плана по подмазване на Москва.

 

Какво ще каже по всички тези въпроси Местан на Богоявление, предстои да чуем с ушите си. Само когато я погледнем „ с ушите си”, ще има смисъл да продължаваме с анализите и разсъжденията, за да не ставаме жертва на машината за заблуждаване на публиката, която по принцип не е спирала да работи от много години, но по повод тази скандал беше завъртяна на бесни обороти.

22 мнения за “Да погледнем в ушите истината за скандала с Доган”

 1. Опитът ми по(дс)казва, че няма да чуем всичко. Даже и много. Цв. Василев загуби много, но казва малко. Защото това би означавало да разобличи и себе си. Така и Местан. Едно от различията между политиците у нас е, че те присъщо са негодници и грешат правейки нещо смислено. По на запад в политиката са хора, които също грешат, но това не им е присъщо.

 2. Великолепен коментар!
  Дошло е време за препозициониране, за ново раздаване на картите, за н-тото сваляне на маските. баце, жив да го ожалиш. Обкръжението МУ има да МУ разяснява с думи прости какъв е новият боен ред, на кого трябва да “залага” и същевременно как с всички да бъде готин. Ех, де да имаше ресурса и хъса на любимият лилипут.ин. Тогава султан Ердоган не само нямаше да посмее среднощно да го буди (трябва да си дипломиран глупак за да се Фанеш на подобна лакърдия)
  но направо доматите щеше да му спира. Без да си прави дори труда да влиза в любимият МУ обяснителен режим.
  http://glavpost.com/post/4jan2016/WorldPolitics/74988-rossiey-pravit-psihopat.html

 3. Днес активно по оплюването и заплашването на Местан се включи и Димитър Иванов по Пеевската телевизия Канал 3.

 4. Г-н Инджев, Поздравления, че правите народа по-умен от неговите политици. А когато народа е по-умен от политиците си, то тяхната тежест отслабва и техните лъжи нямат сила. Това е и причината, омразата която царува с пълна сила между власт имащите, да бъде отправена и срещу Вас директно или чрез техните роби. Малка България не може да се изправи, защото снагата и е окована от лъжи, клевети и жестока омраза и завист, присъщи на ограничени умове, поробени от егоистични стремежи и жалки страхове за материално доминиране.
  На Богоявление не препоръчвам на нито един от тях да правят изявления а да се замислят и опитат да пречистят главите и сърцата си. Ако имат доблест и чест, нека слязат сами от постовете си и дадат пример за качества и добродетели, необходими за всеки истински лидер. За лидери на Християнска България, каквато казваме, че е нашата държава. Освен това, имитирането целенасочено на придобиване на Християнски Добродетели без основание си е чисто богохулство и измама, особено, когато от устите им излизат лъжи а ръцете им са напоени с кръв на невинни жертви.

 5. Анализа е точно в десетката или казано иначе направо изстрел в ухото (а не окото).

 6. Чудя се на безочието на Б.Б. да лъже така нахално. Защото тази лъжа за среднощното обаждане на Ердоган със застъпничеството за Местан не е като да каже, че Путин много ни обича. Възражение от Москва няма да последва.

  Докато Турция по дипломатичен път би могла да опровергае неговото твърдение когато си поиска.

 7. Не е по темата, но бързам да забия още един пирон в ковчега на гнусната съветска пропаганда, звучаща и от съветския тръбач Б.Б. с римско име Тикворий. Неведнъж господин Инджев е писал истината за обявяването на война от СССР на България през 1944г.. Ето и разказа на поручик Гочо Чакалов: “Там в канцеларията на моя началник заварих голяма група висши офицери, целия нов кабинет, Иван Багрянов и началника на полицията. Коментираха оживено току-що предаденото радиосъобщение, че Съветският съюз ни е обявил война и части от III Украински фрон се насочвали от Румъния към българската граница. Новината беше гръм от ясно небе, защото до последния момент България поддържаше строг неутралитет в отношенията си към СССР.” (“Такива бяхме” д-р Георги Чакалов, Гочо Чакалов, стр. 262, 2015г. София, Болкан Пъблишинг Къмпани)

 8. Боцко напълно сваля маската. Имам неприятното усещане, че всичко /и/ това е пошъл театър. С лъжата за Ердоган не може да постигне нищо освен Султана да се врътне и да каже:”Йок хъб и газ!” и тиквун да има основание да ни убеждава, че Русия ни обича и няма да ни остави на студено.

 9. К`во пак сте ме заяли сеа, глейте к`во носи тоа човек!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5213894

  Мен снощи ми звъни оня Ким от Северна Корея, хем богата държава, НАТОвска държава, аз съм карал Хюндай, имам и смартфон от тeм, ама те немат такива шъртове, и той като видел, вика, не мойме ли да направиме една среща за обмена на опит по пропагандата, мойте нещо са изостанáли…

 10. Браво! Браво на Ивовците!
  Благодаря и на г-н Г. Николов за указанието по повод на статията на Беров в “Кафене”.

 11. ББ живее в свой измислен свят.Скъсал е връзката с реалността.Обаждал му се Ердоган по телефона и той не му вдигнал*Герой*.
  Ами ако му се е обаждал да го предупреди за опасен атентат
  Ами ако отворят лагерите за бежанци турците и ги насочат към България.
  Как така няма да вдигне телефона на приятелска Натовска страна.
  Или плещи тия рабати за да се хареса на руснаците.Какво тук значат интересите на България.Страхливец.И плещи тези работи по медиите като малоумник.
  Защо Местан е бягал в Турското посолство.
  Ами в паника от страх и ужас.
  Та забрави ли ББ когато от трибуната на НС каза на мафиотски език *Доган ме е поръчал*.
  Ако Местан продължи честно напред редно е десните да му подадат ръка.Още повече ,че в РБ има партия близка до турският етнос.В политиката няма гнусливост .Има национални интереси.А ние дясно мислещите хора трябва всячески да дадем рамо и насърчим процесите на сближаване.
  Заради бъдещото.Заради България.

 12. След наглото упорстване да управляват заедно с БСП въпреки обществените нагласи, НЯМА НАЧИН нито Местан нито който и да е друг бивш ДПС-ар да се докоснат до коалиция с десни партии. Няма причина десните да си правят харакири от милосърдие. Сегашното “дередже” на ДПС и бившия му лидер са напълно заслужени. Съдбата на Сергей Станишев, както и на самата БСП, изглежда застига и Местан и ДПС – доверието в тях от тогава насам постоянно ерозира. Явно при ДПС процесът на разпад е по-бърз.

 13. За всичко е виновен американският
  империализъм и четирите годишни
  времена! /приз златна решетка 1985 г/
  Благодаря на Николов и БЕРОВ !!!!

 14. Изглежда Местан няма да ” закача ” християните, а дядо Иван.

 15. everyone else, “Десет години по-късно процентът на фундаменталистки настроените мюсюлмани в България – роми, помаци и турци, се движи около 5%.” – ако приемем, че процентът на мюсюлманите в България е 12% – 0.12 х 0.05 = 0.0060 -> в проценти 0.006 х 100 = 0.6 % ! В математиката на това се казва ГОРНА ГРАНИЦА! ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ НАШИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ, АНАЛИЗАТОРИ И “СТРАТЕЗИ” ТРЯБВАТ ДА УЧАТ АРИТМЕТИКА – ПОНЕ НА ЕДНО СРЕДНО НИВО!

 16. Танчо, АБСОЛЮТНО ПРАВ СИ. Но има и друг проблем. Ставаше дума за Местан и Доган, където синтезът е: бетониране на ‘архетипните’ внушения към нашия народ.

 17. Според Осман Октай разпадът на ДПС е стимулиран от информация на турските служби, че Пеефски развива контрабанда с Турция. Това е породило напрежение между крилото на ДПС, което е зад Пееф, и Местановите хора. Даниел Смилов поддържа подобна теза също.

 18. Местан ще намекне какво знае за мръсните тайни на Доган и ДПС, ще пусне два-три кьорфишека и това ще е. Все пак той е бил председател на тая партия и отговорен за много от действията и.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.