Местан проговори със закъснител за проруския харакер на ДПС

 

“Без да съм наивник, съм играл ролята на наивен сапьор, който се стремеше да разминирва опасните мини. Някъде преди Коледа стъпих на руска мина и знаете какво се случи – една безпрецедентна епитетна война.”

 

Под това мото започна и завърши днешното дългоочаквано проговаряне със закъснител на Лютви Местан.

 

 

В двете последни две минути на пресконференцията си днес и в последните две изречения бившият лидер на ДПС Лютви Местан отговори на двата най-важни въпроса, свеждащи се до едно и също, което оспорват солово и без сериозно опониране в публичното пространство в лютата си антилютви кампания русофилите вече две дълги седмици

 

Основната битка на манипулаторите през тези две седмици, поднесени им услужливо като доказателство за настройката на медийната машина в България, беше отричането на истина за декларацията , аплодирана в Народното събрание от депутатите от ДПС, свързана със свалянето на руския изтребител на 24 ноември. Буквално ден след избухването на „руската мина” , която е настъпил ( по собствените му думи днес) самата централа на Доган започна да дава заден ход и да внушава онова, което и русофилите денонощно говорят медийно: не декларацията била причина за свалянето на Местан от върха на партията.

 

„Отивам си заради декларацията и съм горд с нея”, категорично заяви днес Местан и с това , като потърпевш, върна разговора отново към неговата причинно-следствена логика.

 

За финал Местан се позова на оценката на Ню Йорк таймс, за ДПС като проруска партия, с която авторът на този текст започна и своя първи коментар по темата още на 24 декември в деня на „екзекуцията”, оглавена от Великия инквизитор Доган. Сега на Местан му се наложи да признае, че въпросната оценка е била

 

          Вие, които четете този текст, можете да видите и съвпадението с оценките на автора, до които достигна и Местан с днешна дата, потвърждаващи основните изводи от публикуваните анализи в ivo.bg.

 

          Както биха ви казали в сходна ситуация от екрана нахаканите телевизионери, „ не сменяйте канала, ако искате да научите повече по темата”.

 Ето наистина още по темата, но казано преди повече от половин година на 6 юни 2014 г. :

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/22183-ivo-indzhev-dps-ostava-nayuspeshniya-ruski-proekt-v-balgariya.html%7D

 

24 мнения за “Местан проговори със закъснител за проруския харакер на ДПС”

 1. Една от причините да следя този блог (и да споделям във ФБ от него) е едно старо заглавие “ДПС – най – успешният проект на КГБ в България”. Господин Инджев – бихте могли да добавите линк към това си писание … 🙂
  Някои неща са видни отдалеч, но видимо – не от всички …

 2. Новата ДС упорна точка ще бъде – “Скараха се Местановата група и Реформаторите”
  За дядо Бойко, там е ясно”не се меся в работите на други партии”, сиреч с Прасчо -ща си праим’ хъбчето. Както се напяваше в онази песен на новият референдумжия “една тръба със цвят червен, едни пари за теб , едни за мен”

 3. Господин Инджев,Честит Имен Ден!От толкова простотии в нашата страна,започнахме да се разсейваме.Бъдете жив и здрав!Нека перото Ви да е Все така остро и неуморно!И нека лаещите псета се давят в злобата си!

 4. За пръв път слушах интервюто с Л.Местан,а сега и това,което Вие,г-н Инджев отдавна ни казвахте.Съгласна съм с Вас.
  Потресе ме безпардонното,почти просташко отношение към Местан,непрекъснато прекъсване,непрекъснато подмятане,все едно,че е на съд.Ето това ме омерзи и по някакъв подсъзнателен начин този човек ми стана симпатичен.

 5. Това че, местаня не дрънна една ракия за отскок за да опровергае разни неверници за какво ли не (вкл. и мен) не е болка за умиране. Но ако беше се извинил на Стопанинът на БЛОГА ни за оценката влязла в NYT за проруският характер на ДПС можеше да спечели много повече симпатии и най-вече доверие. Не случайно единственият изявен десен политик Радан Кънев сега го призова и него и поколението му, вкл. (без да го визира изрично) бб да преминат в “заслужен отдих”.
  баце, няма как да го направи. На хоризонта след провала на Турският поток пак се мержелее ( или поне така много МУ се иска) ЮП. Пусто има и едни комисиони (далеч не само той) да се връщат. На всичкото отгоре при този сриващ се курс на рублата и отиване на цена 1 барел петрол= 1 долар лилипут.ин е активирал де що има клетки (активни, задрямали, заспали) в “бой последен е този” на разпалената от него хибридна война.
  Предстоят интересни, решаващи събития с дългосрочен ефект. Към пълното и безуловно сбъдване на прогнозата на Збигнев Бжежински. През 2017г. в Русия гражданската война приключва с победа на белите.

 6. Не бързайте да симпатизирате на Местан. Логиката ми говори че това може да е ход именно за да се внедри в опозиция доверен човек. Ако Местан търсеше оцеляване на всяка цена би трябвало да опита да се съюзи с ГЕРБ първо а не с РБ. Плюс това от изказването си много ясно показа че е критичен единствено към президента защото не му осигурил охрана. И въобще не трябва да му вярваме че едва ли не сега открил руското влияние в ДПС. Вярно само няколко години е бил ръководител на ДПС но не от тогава е във ръководството и то не на ниска позиция. И със сигурност Местан би трябвало да може да осигури доказателства за престъпността в политическия елит нещо в което никой не се съмнява. Докато не покаже че използва тези доказателства за борба срещу тези които го “застрашават” (в кавички понеже не съм убеден че е в такава опасност каквато се опитва да ни представи, той и Пеевски уж беше заплашван) никакво доверие към него не би трябвало да имаме.
  По скоро това прилича ми на хитър ход да имаме и наш човек от другата страна ако нещо се объркат нещата. Или с две думи гущера пак се опитва да си скъса опашката.

 7. Никак, ама никак не симпатизирам на Местан. Все едно да симпатизирам на Цв. Василев. Трябва да съм забравил какво правеше до вчера. Христо Иванов защо си отиде? Цацаров ще му подскаже.

 8. Хитър Петър и Настрадин Ходжа отишли на лов. Ходили, що ходили, целили, що целили-изведнъж насреща им мечка стръвница.
  Хвърлил пушката Настрадин Ходжа и с новите си шалвари се изкатерил на едно дърво. Хитър Петър също си глътнал езика, рипнал да бяга, но се спънал и паднал, лежал по очи, не смеел да мръдне.
  Мечката се приближила, подушила го, огледала го-хилав ли и се видял, що ли, и го оставила. Станал Хитър Петър, поотупал се и викнал към Ходжата:
  -Слизай!
  Слязъл Настрадин Ходжа, върви бавно, нещо не бил на кеф.
  -Петре-рекъл по едно време, – какво ти рече мечката?
  -Рече ми да не тръгвам друг път на лов с авери, дето си пълнят гащите. Ходжа, защо си пипаш шалварите?

 9. Честит имен ден г-н Инджев! Най-искрени пожелания за здраве и успехи на Вас и цялото Ви семейство!

 10. Стегнат партниращ анализ:

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/01/07/2681092_chng_hibriden_morfichen_rezonans/

  Какво да се противопостави на руската агресия срещу България? Съдбоносно важно в момента е всички прозападни политици с някаква реална власт от президента, двамата министри- на външните работи и на отбраната и др. да покажат решителност и твърдост в разправата с ВСЕКИ съветски агент, чието УВОЛНЕНИЕ зависи само от техните подписи!
  За начало може да се започне от тов.посол бойка коцэв например!

 11. Българите още от деца, цял живот са сугестирани от власт, училище и медии за свирепото турско робство. Колко да е било свирепо, след като редовият руски войник /по време на Руско-турската война 1877-1878 г./ се е учудвал на изключително високия стандарт на живот на поробеното население. Вера Мутафчиева след прочита на огромно количество архиви / за щастие запазени/ въвежда термина Османско владичество. Нима Испания не е била цели 700 години под арабско робство! Да сте чули и видяли днес някой испанец да се вайка и да казва “Ебати държавата” за родината си? Цялото това преекспониране на нашата история се прави от УСНАЦИТЕ /”р”-то изчезна, като рублата им/ с цел да се отклонява вниманието от последвалото тяхно робство. Разделяй и владей. Преекспонирай подменяй и владей. Тяхната пропаганда е основана на този принцип. Обвиниш ли ги за нещо, веднага прехвърлят “горещия картоф на “хамериканците”, “евреите” или “бандеровците”. Имотите в България били изкупени от руски евреи, а Лукойл бил притежание на Рокфелер и тнт. Абе въобще руснаците са като един Радиоактивен мазут и ние не трябва да изоставяме нашите сънародници, които са изцапани от този МАЗУТ, а трябва да се погрижим за тях, като
  поразени от мащабната екокатастрофа птици. Грижливо да избършем всяко перце, за да имат надежда за живот.

 12. И още – достатъчен брой депутати да поискат закрито изслушване на (контра)разузнавателните шефове с подробен доклад какво е направено “по руско направление”-операции, имена, имена, имена, резултати…
  Чакай, бе, не съм прекалил с чашката, пък какви ги приказвам! Да не съм ти в някаква Естония, те ще отговорят, че такова направление има, но то работи под звуците на “День победыдевиза “За нас дружбата и сътрудничеството с ГРУ и ФСБ е като водката за руския мужик, като копринкинското кебапче за БГ-русофил, като “Венсеремос” и “Бандера роса” за тов. любамыр каларав и вообще-като въздуха и слънцето за всяко живо същество!”, дето е рекъл съветският подлоган Жоро Мастиката!

 13. Ето ви обаче и пример за фино, изискано, метафизично, психоаналитично, философично и езотерично рубладжийство!
  Посочете ми, моля, какво по – различно по същество дудне тоя мисловен и словесен титан на фината, изискана, метафизична, психоаналитична, философична и езотерична рефлексия от жалкото помиярче нэдьялька недодялькав в “пык”?
  Нищо!

  http://www.segabg.com/article.php?id=785584

 14. Местан всъщност нищо не говори , нито ще говори някога . Дори не заслужава коментар.
  Има финансирани от Русия партии в Англия и Франция , в България не е необходимо да си харчат парите,проруската и антиамериканската/антиЕС риторика носят достатъчно дивиденти сред потенциални избиратели , от там попадане във властта и наместване в схеми добре познати( не чужди и за “реформатори”,”демократи” )..отделно КГБ има такива традиции в дезинформацията , за тях социалните мрежи са Рай , сбъдната мечта

 15. @ СТАМБО | ЯНУАРИ 7, 2016, 21:26

  Сигурен съм, че нито сте изненадан, нито някога сте хранили илюзии относно обществената полза от тази (разбира се, издържана от нас, гражданите) организация.

  ДАНС от самото си създаване работят само по едно направление – защита на интересите на посткомунистическата върхушка, новия (стар) “елит” от посредствени, но невероятно алчни селяндури и простаци.

  Това доказва по неопровержим начин, че корените на тази служба са в КДС, който работеше изключително по охраняване на властта на комунистическата върхушка.

 16. Загледах се във форумите. Много хора (моя милост също) не са никак недоволни, че Местан е натирен в ‘катарзис’. Аз обаче виждам стария кошмар: СЪЩИЯТ ДОГАН, с олигархично най-охастарения кафтан, прекрачва от долната към горната земя. С това най-сетне могат да го обявят за уникален!

  Друго, помните ли, че Борисов в 2014 си търсеше (театрално) кафеварката за турско кафе… обвиняваше лъхащия Миков със запечатаната стая? А през цялото време кафеварката си къкреше на сцената. Следя Борисов, без пуканки.

 17. Честит имен ден, г-н Инджев. Желая на Вас и голямото Ви и сплотено семейство много здраве, безкрайни радостни мигове и благополучие.И нека името Ви да пребъде във времето чрез мнооого внуци и внучки. А на Вас, специално-сили, остро перо и Бог да Ви пази.
  А сега по темата.
  Отново брилянтен анализ, отварящ очите и на слепците. Но все пак си мисля, че всичко, което разхерметизира капсулирането, разколебава монолитността и разделя електоратът на етно-корпоративната мафиотизирана формация ДПС, би било добро за премахване, или поне обезсилване на “проклятието на България”.в лицето на нейната върхушка и задкулисните и кукловоди. А струва ми се, че точно такава заявка даде агент Павел. Съвсем друг е въпросът с престъпната им практика на пълзящо турцизиране на българо-мохамеданите и турско-говорящите цигани, чрез използване на исляма, и то в “турския му прочит”. Това ясно пролича за сетен път в “Стратегическата дълбочина”заявена открито по време на представянето на книгата на Давутоглу и раболепното отношение на “българските” високопоставени лица и политици, Главния Мюфтия и измамникът от Мадрид, присъствали на това представяне. Тук трябва да бъдем безкрайно внимателни и нащрек.

 18. Стамбо, скъпи са ми всички твои коментари, но моля те, само не споменавай демиурга на вселенското обяснение. Не мога да живна в неговата доза псевдонаучна арогантност.

 19. много ми импонира един коментар от ‘дневник’, във връзка със сегашната ситуация, затова ще си позволя да цитирам:
  ‘Някои характеристики на “стабилността” на държавата в момента.
  1. Със замах опраскават лидер на емблематична българска партия. Заедно с това му свалят охраната от НСО, та той се спасява в турското посолство.
  2. Самите руски медии определят това като проруска демонстрация.
  3. За награда Газпром опрасква Овергаз, тък като към него проявява апетит едно курпулентно тяло, което иска да възстанови Южен поток, че много му пасвало на строителните фирми.
  4. Медиите на курпулетното тяло си мерят бухалките върху низвергнатия лидер.
  5. В това време банди разграбват банки и заложни къщи и се избиват бивши (а може и не толкова бивши) силови охранители.
  Стабилно затъваме в мрака.’

 20. Дали Местан има политическо бъдеще или не,мен не ме интересува,защото не съм му избирателка.
  Но той повдигна завесата на една опасна картина,към която сам до скоро принадлежеше,- подчинението на българските служби за сигурност,вероятно и на разузнаванията на отявленият руски агент Доган и неговото обкръжение.
  Командите и докладите със сигурност са стигали до Кремъл.
  Това е страшното.
  Да не повторим историята като 1944 г.,тогава Министърът на войната Маринов дава рамо на превратаджиите,и за няколко дни са избити хиляди български граждани,а съветските войски окупатори са посрещнати с хляб и сол.
  Да не отворят портите за зелените човечета-руснаците.Тогава и НАТО не може да ни спаси.
  На ход е Президентът Плевнелиев.Ако това е вярно ,което казва Местан /а аз съм сигурна ,че е вярно/ трябва незабавни мерки.
  1.Оставката или дисциплинарното уволнение на Антонов /НСО/ да се ветрее вече по жълтите павета.
  2.В НС Атанасов да не подава оставка ,а да събира Комисията по сигурността за разследване на сигурността на държавата.
  3.Никакво искане и подаване на оставка от военният министър Ненчев.Те това чакат.
  4.Повдигане на въпроси по сигурността от Радан Кънев на първата сесия на НС за сигурността на държавата.
  5 .Изслушване на ръководителите на ДАНС и други служби за сигурност в закрити заседания на НС по руско. и турско направление
  И още и още.

 21. Отдавна чета с интерес Вашите коментари и винаги имам чувството, че това съм си го мислил и аз. Естествено нямам Вашата ерудиция и познания и трудно бих изпреварил Вашите публикации. Радвам се все пак че ги има. Не зная дали не сте писали по този въпрос, но мисля ,че осветляването му с едно задълбочено и точно разследване ще хвърли пределно ясна светлина върху генезиса на “успешния” главен мишок Б.Борисов. В едно интервю г-н Минчо Спасов го спомена в следната последова-телност Зюганов-Първанов- Бр.Аспарухов- анархосоциалиста Сакскобурготски и пистата е осигурена. Ако вече сте писали по-този въпрос се извинявам но бих искал да знам къде. С уважение. П.Петров

 22. Към Petyo Petrov:

  Ето , че и аз научих нещо от Вас-това е ценното на общуването между хора, готови да се учат. “Анархосоциалист” е формулировка за Сакскобургготски, която вероятно не говори нищо на младите, разминали се за тяхно щастие с принудителното облъчване с “марксизъм-ленинизъм”, но е доста интересна оценка на фронтмена на феномена в световен мащаб на невижданото явление “монархо-социализъм”, какъвто беше случаят тук със “симбиоза” му с БСП.

  Имам книга за първия мандат на ББ , озаглавена “Премиер на РъБъ”.

 23. Господин Инджев, съгласен съм с всичко казано от вас, но не и с пренебрежителното ви отношение към породата “Пудел” Това е гордо и интелигентно животно, и не бива да сравнявате български политици с него.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.