Бушонът Яне Янев дими в тила на Пожарникаря

Това е началото на края на Борисов като началник на държавата, щом Яне Янев му е предпазен бушон.

По една случайност бях в Пловдив на 6 септември 2003 г., когато се роди прякорът му „димката”. Бременната ми съпруга, поканена да изпее националния химн в Синдикалния дом в града пред събрание от 800 души, бе сред бягащите от задушаването.

НА СНИМКАТА: ДИМ В СИНДИКАЛНИЯ ДОМ В ПЛОВДИВ НА 6 .09.2003

Янев не само не отрече съпричастността си към извършеното престъпление, но и се перчеше с него по горещите следи на безобразието още същия ден:

Лидерът на Национално сдружение-БЗНС Яне Янев пое отговорността за днешния инцидент в сградата на синдикалния дом в Пловдив, където заради пуснати димки бе отложено началото на разширеното зседание на Националния съвет на СДС. Янев каза по телефона, потърсен от репортер на БТА, че листовките, намерени на мястото на инцидента, са на неговото движение и решението за разпространяването им е било взето на заседание на председателския съвет.

“Ако днес в залата на СДС е имало пушек, то във всяка българска къща гори огън от социални, икономически и десетки други проблеми”, заяви Яни Янев. Той допълни, че се предвиждат и други подобни акции. “Те няма да приличат нито на тази на Бузлуджа, нито на днешната в Пловдив”, посочи Янев, но отказа да уточни какво предстои с обяснението, че ще бъдат изненада. „http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2003/09/06/149428_dimka_otloji_zasedanieto_na_sds_v_plovdiv/

Както се вижда, заканата на безнаказания престъпник се осъществява с нови димки, които хвърля. Този път целта им е да задушат истината около доноса с есемеса до Борисов.

Янев е нает да заяви самоотвержено, че е авторът на доноса. По-ясен знак за отчаянието на положението не може да се измисли.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/01/16/2687071_ianev_za_esemesa_kum_borisov_informatorut_mi_ne_e_ot/

В архивите на психиатриите може и да има описани подобни случаи, но в света на нормалните хора няма прецедент някой да се е изпъчил гордо като автор на донос, извършен с особена дързост, както в случая. КОЙ знае…

Повечето паметливи наблюдатели споменават Янев като мераклия да „уволнява” през 2011 г. премиера Бойко Борисов, на когото се оказа …съветник в наше време. Искам обаче да обърна внимание на друг палачинков абсурд: с поверената му ролята на бушон пред неспасяемото реноме на Борисов днес Янев е превърнат в злополучна охрана на Охранителя пред опасността да бъде изобличен с факти като главен вредител в поверената му държава.

Днешните доносници са не по-малко вредни от вчерашните. Те дори действат с висш „държавнически размах”. Това се вижда от аферата с висшия магистратски донос, чието изобличаване от страна на съдия Лозан Панов предизвика истерията с нахлуването на Борисов на заседание на (уж) независимия Висш съдебен съвет и димките в медиите, наети да замитат следите.

Още по темата:

http://clubz.bg/33239-koj_li_pyk_da_e_informatoryt_na_borisov

 

25 мнения за “Бушонът Яне Янев дими в тила на Пожарникаря”

 1. Е еее Иво, хайде сега, та това е любима поза за комунетата – някой ДРУГ да закрие с гърдите си амбразурата… Това е висша чест която им се оказва да си умрат марцина.
  Само че смехът в залата става все по неудържим!

 2. Сал един Ван дер Любе е нещастникът от текста и снимката. ДГД!
  Бахти и тъпите ченгенджийски номера.
  Роденият да бъде обесен, не може да се удави.
  баце, събирай си партешините и бягай докато испанската прокуратура не се е усетила в купената за милион и половина евраци къща в БарЦИлона на Ицата. Времето ти безмилостно изтича. А и лихтещайнската прокуратура работи със страшна сила по материалите на Биволь и още не е казала последната си дума.
  Пътища за никъде!

 3. Долната новина хвърля в потрес и панически ужас петоконците по света и у нас.
  Специалните служби на САЩ ще проведат разследване на това как Русия влияе на политическите партии и организации в страните-членки на ЕС с цел изменяне на политиката им, пише The Telegraph.
  Конгресът на САЩ е поръчал на директора на Националната разузнавателна служба Джеймс Клапър да разследва руското финансиране на европейските партии в последните десет години. Изследването е предизвикано от растящото притеснение на САЩ във връзка с опитите на Кремъл да разрушат единството на ЕС и НАТО, да блокират разполагането на американски системи за ПРО в Европа и да повлияят върху скорошното отменяне на санкциите срещу Русия след като тя анексира полуостров Крим.
  Високопоставен британски политик, пожелал да остане анонимен, изрази пред вестника своите растящи опасения по повод „новата студена война“: „Москва се опитва по ключови въпроси да всее раздор в Европа, а властите в ЕС недооценят дълбочината и мащаба на усилията на Русия в тази посока“.
  В частност разузнаването на САЩ ще провери финансирането и „благотворителността“ за редица европейски партии от страна на Русия. Не се съобщава кои точно партии от кои страни ще бъдат разследвани на първо място.

 4. И на феновете на пожарникарския кумир пари под крайниците, ето и бананите с купони във Венецуела!

  http://www.mediapool.bg/venetsuela-obyavi-izvanredno-ikonomichesko-polozhenie-news244288.html

  Такива икономически чудеса само комундели и руски марионетки могат да постигат. Хайде, хаирлия да им е на венецуелците за акъл, вече избраха свестен парламент, да дочакат и един генера,да речем…, ПИНО де АУГУСТО, да свърши каквото трябва, както и БОТЕВ го е рекъл “доброму добро да прави- лошия-с ножа по глава!”, че да видят каракасите живот, изобилие и магазини като в ЧИЛИ!
  Ето такова:
  https://www.google.bg/search?q=santiago+chile+shopping&biw=1366&bih=650&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwigrrr74LDKAhXB1xoKHd6jDCEQ_AUIBigB

  Че ги измъчи ето това дередже:
  https://www.google.bg/search?q=venezuela+food+shortage&biw=1366&bih=650&tbm=isch&imgil=78Ccro9rwlc_UM%253A%253BP5t88fBufkfMQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ecuadortimes.net%25252F2013%25252F05%25252F13%25252Ffood-shortages-increases-in-venezuela%25252F&source=iu&pf=m&fir=78Ccro9rwlc_UM%253A%252CP5t88fBufkfMQM%252C_&usg=__zAkYaU1OSJKqYiYYS8Uw0XJFtts%3D&ved=0ahUKEwjo8biI4rDKAhVFQBoKHWfVCckQyjcIKw&ei=HH6bVujzHcWAaeeqp8gM#imgrc=78Ccro9rwlc_UM%3A&usg=__zAkYaU1OSJKqYiYYS8Uw0XJFtts%3D

 5. А дано
  “Конгресс США поручил директору Национальной разведки Джеймсу Клапперу расследовать деятельность агентов влияния Кремля в странах Евросоюза, сообщает The Telegraph. В частности, спецслужбы должны составить детальный обзор случаев подпольного финансирования российскими структурами европейских партий и общественных организаций за последние 10 лет.”

  http://grani.ru/Politics/World/US/m.247738.html

 6. Преди няколко месеца писах, че Борисов ходи по много тънък лед.

  В момента ледът се пука пред очите ни. Много ще е интересно как изведнъж Мутрата от лидер на партия, член на ЕНП, изведнъж ще стане persona non gratta в ЕС.

  Колкото до Яне Янев – всички помним, че години наред беше използван като глашатай на полицейските интриги в медиите.

 7. Янето в ролята на охранител от последно поколение на Мутрата.Човек да си умре от смях ако си припомни политическите му метаморфози,които обаче не могат да конкурират тези на Мутрата.Впрочем,вчера установих неприязанта на Янето спрямо Лозан Панов.Ами съпругата му не е издържала тест за заеманата от нея позиция в правителството:от 15 въпроса,тя е успяла да отговори на 3 и аут от играта!Все пак между юристите има и читави…

 8. Ако съм на мястото на американчетата, първата партийна банда, която ще проверя ще бъде партията на апаха бойко тоест прасето винету. Да отговаря защо България губи милиарди от неплатени данъци от лукойл и останалите хиляди руско-кагебиски банди тоест фирми. И ако държавата не ги взима тези милиарди в кое джобче отиват тези парички ???

 9. По-точно, Яне Янев години наред беше рупор на задкулисието и сега пак се появява в ролята на такъв.

 10. Макиавели казва че като извадим текста от контекста се получава подтекст.
  Интересно защо никой не пита Панов защо показва СМСа.

 11. И Евгений Михайлов от движение 22 септември (бойкоборисовци), застана в подкрепа на Великия вожд.
  По БНР той каза, че с излизането си в опозиция, ДСБ подарявали “стабилността на правителството и на управлението на АБВ” от “хората които си правят някакви сметки за свои десни политически проекти”.

 12. Буда лъже , че е получил SMS-а от Яне Янев.

  В бързината и изненадата ,той за пореден път излъга, за да има все пак някакъв отговор.Яне покрива тази лъжа.

  SMS-е с директно обръщение към крайния заинтересован получател Буда, и с учтива форма Vi.

  Това не е SMS за препращане.

  Защо Узунов или който и да е , да изпраща SMS , на Яне като може директно да се подмаже.

  До вчера си мислех , че Буда е само прост, оказа се че е и глупав, много глупав.А глупостта не се лекува, и този елементарен екземпляр управлява държава, майтап работа!

 13. Я, каква радостна новина в “пык”! Че то “русофил” се римува точно с “педофил”! Става дума за сесесерския урод- бивш кмет ыван эвстатиэв, който поби паметник на изверга маршал жуков в Стрелча!
  Ха-ха-ха-а-а-а!

  http://pik.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%87%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-16-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-news469420.html

 14. Не е прости и не са глупави, тъпи са! Защото простият човек има своите шансове да промени статуса, глупавият е понякога безобиден, а тъпият – той няма никакъв шанс, винаги е опасен, защото тъпотата е винаги метафизична. Какво да очакваме от държава, в която ББ е първият човек, а малоумното неграмотно Яне кадрува в съдебната власт и съветва Първия?!
  Сега е моментът лъжата им да се докаже и да бъдат разобличени тия селски тарикати. Разиграват държавата и мислят, че всички са тъпи като тях.

 15. @ GEORGI NIKOLOV | ЯНУАРИ 17, 2016, 12:05

  Ако прокуратурите на Испания и на Лихтенщайн си свършат работата, за Борисов ще има само един изход – към Русия. Но не в някаква секретна дача като Янукович, а в къщичката на Бъфи в „Ново Огарьово”.

 16. Макар и на патерица – за много години, господин Инджев, бъдете здрав и все така нестандартен, но затова пък последователен. Желая всичко добро на Вас и Вашето семейство!
  По темата – обръщам внимание на поста на “Читател”, който според мен е доволно двусмислен. Значи, едва ли не, Лозан Панов всява интрига с “обнародването” на съобщението, може би, а даже направо с цел да злепостави Тиквата. Ако тълкуването ми е погрешно, отсега моля “Читател” за извинение.

  Ще прескоча междинните етапи на сагата, подозирам, че всички тук мислим по един и същ начин за тях, и ще се съсредоточа върху извода. А той, по мое скромно мнение, е – абсолютна необходимост от създаване на широк фронт срещу политически възтържествувалата мафия в България. Никоя партия от сега съществуващите, дори и преосмислена, дори и създадена по най-добрия западен образец, няма да намери необходимата електорална подкрепа поради компрометирането на самата идея за партия по нашенско. Ако бях на мястото на изброимите на пръстите на едната ръка български полититици в истинския смисъл на думата, щях да се опитам да мобилизирам максимален брой хора именно под такава кауза – например “Граждани срещу мафията”, “За чиста и свята Република”, а защо не “Грабвайте телата!”, образно и същевременно твърде конкретно.

  И понеже съм даскал по образование и по призвание, бих добавила към необходимите политически промени и ред образователни такива, като наример учението за добре разбрания интерес, англосаксонско по произход, но най-вече учението за нарастващото лично благо при спазването на правила – как моментното ограничение на желанията /и изгодите/ води до лична полза в средносрочен и дългосрочен план. Елементарен утилитаризъм, тъй да се каже. И това от първи клас, да не си помислите нещо!

  Така или иначе, големият въпрос е какво следва да се направи в царството на тиквите и свинете. Основната ни слабост в момента е неспособността за колективни действия с общовалидни основания и със значим резултат.

 17. @ СТАМБО | ЯНУАРИ 17, 2016, 13:43

  Комунделите и руските марионетки са единствените в света, които могат насред пустинята да предизвикат дефицит на пясък!

  Което в някакъв извратен смисъл си е талант.

  Като това:

  “Полковник Каргил беше толкова невъзможен търговски директор, че неговите услуги се търсеха много от фирми, които искаха да установят загуби, за да намалят данъците си. По целия цивилизован свят, от Батъри Парк до Фултън Стрийт, той беше известен като човек, на когото може да се разчита за бързо намаление на данъка. Заплатата му беше висока, защото често пъти е трудно да се стигне до фалит. Трябваше да почне от върха и с труд да слиза надолу, обаче имайки съчувствуващи приятели във Вашингтон, не беше лесна работа да се губят пари. Затова бяха нужни месеци усилена работа и грижливо объркване на планирането. Човек може да обърква, да дезорганизира, да пресмята погрешно и да пропуща всичко, да създава всякакви каши и тъкмо когато смята, че е обмислил всичко, правителството може да му даде някое езеро или гора, или петролно находище и да развали цялата работа. Дори при такива затруднения можеше да се разчита на полковник Каргил да съсипе и най-процъфтяващото предприятие. Той беше човек, който сам си бе пробил път в живота и не дължеше никому своята липса на успех.”

  Дж. Хелър, “Параграф 22”, гл. 3 “Хавърмайър”

 18. @ ЧИТАТЕЛ | ЯНУАРИ 17, 2016, 17:56

  “Интересно защо никой не пита Панов защо показва СМСа.”

  Отговорът на този въпрос е толкова елементарен, че ако сам не сте достигнали до него, то няма и смисъл да ви се обяснява.

 19. До Сарданапал. Съгласен но все пак нека изчакаме утрешнто откриване на борсата. Четох, че джуджи 2 “успокоил”, че при продължаващо стремглаво падане на цените на петрола, вече дори 5 долара за барел за доста сериозни експерти им се вижда множко,имало план б и план с.
  План б-фалит!
  План с-закриване на ссср 2.0.
  А баце…

 20. Ха-ха,Яне бил съветникът на прИмиера – невероятни са…

 21. Ако Прокуратурите на Барселона и Вадуц си свършат работата, следва да бъде издадена европейска заповед за арест на мутрата.

 22. Б.Борисов е пътник.Явно готвят нов проект.Подозирам ,че употребяват Ченалова.Б.Б къде ли ще го скрият ,а такива като Яне са срам и гнус.

 23. Нещо много гнило има във вигвама на апаха винету щом ползва услугите на низшия койот яне. Този боклук е срам за Българската нация а другаря винету от племето на апашите го взел за съветник ?!?! И по какво точно го съветва този? Гнус ме е даже да си помисля!

 24. Новият проект е ясен и се казва Глави Трифонов. Достатъчно е да се забележи, че подписката му за някакъв референдум върви успешно. Тъпанари в тази държава има предостатъчно.

 25. Г-н Гаврилов ,чета вашите коментари.Кратки ,но много точни.Ченалова сама призна,че работи за Слави Трифонов.Бизнесмени съберат подписи от работниците си за референдум ,а ги държат официално на минимални заплати.Видях го с очите си.Илиян Василев в последва статия /Фактор/говори за готвен нов ляв проект тълкувайки социолога Иво Христов.
  Накрая ще плеснат с ръце и ще се прегърнат както по времето на *монархо-социализма* на Кобурга.
  А ние говорим за ланшният сняг и се гордеем,че нямаме кумири.
  ПП.Готвят Елена Поптодорова за Президент.
  Тъпанарите за съжаление сме ние.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.