Граф Игнатиев е истинският палач на Левски

На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради революционните му идеи, не заради борбата му за освобождение на България от Османското иго, а защото не искаше, упорстваше и отказваше както на подкупите, така и на заплахите да стане руски агент. Това е истинската причина Левски да бъде съден от специално съставен за него съд (комисия от 4-ма турци и 4-ма българи) като крадец и убиец, но не и като организатор и ръководител на Българското национално освободително движение.

От 1860 година, когато Българската църква е провъзгласена за независима, руската имперска политика старателно следи и премахва най-непримиримите радетели за българско национално самосъзнание и свобода на отечеството ни. Затова, далеч преди турската полиция още да е усетила Дякона, руските тайни служби го държат под око. Причината е, че той упорито, твърдо и неотклонно върши делото си, без да съгласува действията си с плановете на руснаците. Нито един от руските агенти, установили връзка с него, не успява да вплете Левски в кроежите на империята, защото той е непоклатим в увереността си, че който ни освободи – ще ни и пороби. И плати с живота си стореното от него за свободата и независимостта на България.

Днес, след почти век и половина същата имперска политика, вече като руска хибридна война, накара путинистите да възпеят хорово един от най-презрените и мразени политици – българският турчин Ахмед Доган като по-българин от всички българи!? Мога само да кажа:

Спи Дяконе! Не се събуждай!

Добре си там под тази черна пръст.

Благословен си, че не си сред българите,

издигнали Доган над твоя ръст!

/по Златина Великова/

Нека да отговаряме на тази война с факти, които разкриват истинското лице на Русия, била тя царска, сталинска или путинска.

Нека на 19 февруари, когато официално ще се отбележи поредната година от обесването на Апостола, да има български ученици, които ще запитат учителите си: защо в България има не само улица с името на истинския убиец на Левски, но той е и известен като герой, и българофил?

Нека повече българи извървят пътя на патриарха на българската литература и голям русофил Иван Вазов, който написа с признателност „О, здравствуй ти, Русийо мощна…” , а след години – опознал отблизо истинската й същност възкликна:

О руси! Аз друг път ви славях

За подвиг велик и чудесен,

Високо ви ликът поставях

Във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово

Развяхте за благо човешко –

Строшихте ни игото тежко,

А днеска ни носите ново!

 

Приятели, моля, разпространявайте следния призив:

 

Българино,

Ти, който оценяваш и се прекланяш пред делото на Апостола. Ти, който си убеден, че Левски е един от най-светлите БЪЛГАРИ, знаеш ли, че:

Ако Левски беше съден като революционер – какъвто е, той щеше да получи като присъда каторга, но нямаше да бъде осъден на смърт! Турците в състава на съда са респектирани от силата, волята и безстрашието на българина. Нито веднъж по време на процеса те не са го обидили, нагрубили или ударили! И това по времето, когато за правоверните животът и достойнството на хората от раята не струва и грош. Усещали са, че пред тях е един необикновен, велик и смел човек, и са се отнасяли към него с уважение.

За да бъде обесен Левски е съден по настояване на руския консул в Цариград граф Игнатиев от специално съставен съд (комисия), в която по искане на консула влизат българите:

Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович член на държавния съвет към империята.

Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община

Хаджи Мануил (Мано) Стоянов – член на софийският меджлис

Петър (Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис.

На тях руският граф внушава, че Васил Иванов Кунчев е убиец и крадец.

Подлата цел на руснака, изискващ смъртта на Дякона, е да обезглави Българското национално освободително движение и то да бъде подчинено на целите на руската империя – нещото, което българските революционери и най-вече самият Левски не допускаха. Ето думите на Васил Левски до Филип Тотю от 18 април 1871 година:

Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм имал да работя, без да знам, в 69-то (1869 г.), единият препоръчан от одесските българи за добър помощник на българите, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанлъци и хайде — отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.”

И думите му по-късно през юли до Д. Хр. Попов:

Работим чисто български и не искаме да се водим по никого извън Българско.“

След години хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович ще възкликне: Каква стана тя?! На нас графа ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!...”

ПОЗОР, за палача, за истинския убиец на Левски – руския граф Игнатиев, на когото българските русофили не само кръстиха улици, но продължават да го споменават като герой!

ПОЗОР, за тези русофилски подлоги, на които Русия е по-скъпа от България!

ПОЗОР, за русофилските мекерета обявили българската азбука за славянска, а създателите й – българските братя Кирил (Църхо) и Методий (Страхота) за византийци!

ПОЗОР, за русофилските измекяри, които изопачават паисиевата слав(ъ)нобългарска история на славянобългарска!

БЪЛГАРИН

79 мнения за “Граф Игнатиев е истинският палач на Левски”

 1. ТОЛКОВА СИЛНО КАЗАНО, ЧЕ „ВИСИ НАД НАС СЪС СТРАШНА СИЛА”!

 2. Интересна информация, г-н Инджев. А може ли да предоставите източниците, откъдето сте взели информацията за тази статия?

 3. Не знаех, че в процеса срещу Левски са участвали толкова много българи. Омерзен съм и по скоро би трябвало да се срамувам, че съм българин отколкото какво им е било внушено на тия мърши. Това, което ни липсва е почтеност и волята да бъдем такива. Един скромен потомък на революционери и майстори на оръжия, и черешови топчета ви го казва. Бъдете здрави!

 4. Ето, за тази истина е битката КОЙ да оглави Министерството на образованието ни!
  За да не бъде включена в учебниците ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ на България: кой точно уби Апостола ни, кой и защо съсече Стамболов, кой организира атентатът в църквата “Св. Неделя”- 1923 г., кой насъска през войните съседите ни срещу нас, кой и защо отрови Борис-III, по чия заповед и защо беше избит българският интелектуален елит и хиляди невинни българи, кой изнесе златният резерв на България и открадна пенсионните фондове на милиони български граждани, кой и защо съсипа българското земеделие, целенасочено разруши българската индустрия, смаза българския национален дух и превърна България от цветуща средноевропейска страна (избрана от хиляди европейци- австрийци, унгарци, французи, германци, белгийци, пожелали и получили българско поданство, защото са видели по-добри възможности за бизнес и живот в България) в един потънал в разруха концлагер, където със сетни сили оцелява физически и духовно най-бедното население на Европа!?
  Кой днес със зъби и нокти ни налага пагубният за икономиката ни енергиен монопол, който доведе до днешната демографска криза и лиши от бъдеще децата на България?

  Точно за ТАЗИ, НАЙ-УСЪРДНО ПАЗЕНА ИСТИНА, не трябва да се пише в българските учебници, възхваляващи нашите “освободители”, и затова битката за овладяването на Министерството на образованието, както досега, ще бъде “на живот и смърт”!
  Обърнете внимание кои бяха парламентарните групи, които най-много “се вълнуваха” от избора на министър на образованието: БСП, ДПС, АБВ, Атака, Патриотичния фронт на Каракачанов и Симеонав 🙂

  Истината говореше Меглена Кунева за нуждата от КУРАЖ И ЖЕРТВА в репортажите след избирането й за министър на образованието , НО ДАЛИ ГИ ИМА?

 5. Абе, гад, ти дето руча руски хлебец, още ли сипеш небивалици по Русия , бре?! Я вземи умри най-накрая!

 6. Честно казано досега не знаех тези факти,г-н Инджев,особено за граф Игнатиев.Мислех,че Дяконът е предаден от българи,а ето че имперската политика на Русия е изиграла подлата си роля.Колко сенситивен е бил Левски,предугаждайки това.
  Благодаря Ви от сърце!
  П.П.И това продължава със страшна сила и в момента!

 7. Ето какво пише Симеон Радев в “Строителите на съвременна България”, в глава III
  Политиката на граф Игнатиева биде победена от българския национализъм. Преговорите за помирение с Патриаршията, тъй енергично ръководени от него, останаха безплодни. На 6 януари, на празника на Богоявление, тримата български владици Панарет Пловдивски, Иларион Ловчански и Иларион Макариополски тържествено служиха в българския храм във Фенер, напук на предупрежденията, че се излагат на голяма опасност. Предупрежденията не бяха лъжливи. Наистина патриархът лиши след това двамата владици от техния сан, а Иларион Макариополски, който бе вече претърпял по-рано същото това наказание, без да се съобразява с него, биде отлъчен от църквата. Патриархът не се ограничи с тези строгости. Той направи постъпки пред Високата порта, за да бъдат заточени тримата архиереи, представено то него като главна спънка на едно помирение. В същата смисъл действуваше и граф Игнатиев. Игнатиев бе тогава всесилен всред турските министри: някои европейски публицисти го наричаха руски вицеимператор в Цариград. Портата нямаше никакво желание да преследва българската църква, току-що създадена от нея чрез фермана, но тя бе принудена да се подчини на волята на руския посланик. На 21 януари 1872 г. тримата български владици бидоха заточени в Измир, Мала Азия. Голямо вълнение настана тогава в българската колония в Цариград. Целият храм във Фенер биде покрит отвън и отвътре с черни платна. В неделя, на 23 януари, народът се събра в църквата, но богослужение не се извърши. След една “жалостна реч” на П. Р. Славейков избра се една депутация, която да поднесе на великия везир молбата на българите за връщането на техните архиереи. Славейко, Икономов, десетина души първенци от еснафите – македонци повечето – се упътиха към Високата порта, следвани мълчаливо от една множество от 3 000 души българи. Щом пристигна до Портата, тълпата почна да вика: “Да живее султанът!” Тя добавяше, че иска владиците си. В Портата, дето не знаяха целта на тази демонстрация, се яви отначало голямо смущение. Наистина многолюдието се увеличаваше постоянно от любопитни хора, привлечени от тия ненадейни за Цариград викове. Великият везир Махмуд Недим паша, като разбра за какво се касае, поиска да му се представят неколцина “по-разбрани хора”, за да изразят желанията на народа. Явиха се при него Славейков и Икономов. Пашата ги прие твърде благосклонно. Той не се стесни да им каже, че тази строга мярка е била взета по настояването на граф Игнатиева, на “балъкчията”7, както той се изразил, който със сила го заставил да отстрани владиците. Икономов и Славейков стояха дълго при великия везир. Тълпата бе почнала да се бои да не би и те да са арестувани и през някоя друга врата пратени на заточение. Тя почна да вика, цепейки въздуха с думите: “Падишахъм чок яша!”8 Малко след това двамата делегати се върнаха и заявиха радостно, че носят обещание за връщането на владиците. “

 8. Ще ми се много български учители да прочетат тази статия! Не за друго, а защото мисля, че образованието ни е започнало да пропада още от 9.9 1944 г.
  Поздравления г-н Инджев!

 9. ВСЯКА ИЗЯВА НА РУСОФИЛСТВО, НАДХВЪРЛЯЩА ЛИЧНИ УБЕЖДЕНИЯ И ВЪТРЕШНА ЕМОЦИОНАЛНОСТ ТРЯБВА ДА СЕ

  И Н К Р И М И Н И Р А!

 10. Към Tony:

  За това, че граф Игнатиев не се е застъпил за арестувания Дякон, а е могъл, е 100 процента сигурно. Той многократно е доказвал огромното си влияние върху върху Високата порта. По руски указания османците са пращали на заточение български владици заради “престъплението” да искат независимост на българската църква от гръцката патриаршия. Гърците са първите русофили, съзнателно превърнати в такива от руската политика чрез подкупи и огромни привилегии в рамките на руско-османския дуалистичен режим на управление на север от Дунава след договора от Кючук Кайнарджа, подписан близо век по-рано. Русия превръща малобройните гърци под тяхно управление във Влашко в господари на българското мнозинство. Българите се принуждавали да се обявяват за гърци, ако искат Русия да им предостави правото да търгуват по море или да притежават кораби например. Това силно е възмущавало българите, които са вдигали многобройни бунтове- формално против фанариотите ( руските консули в тези земи като правило са били гърци), но на практика срещу руските им закрилници. Руските власти пък са поръчвали на султанската войска да се разправя с българските бунтовници. При един от бунтове в Браила руският консул предава на турските власти младия Раковски, който се опитал да се скрие при него от преследването на аскера и така го превръщат още на младини в яростен враг на руската плитика и на опасността руското мракобесие да замести османското под формата на “освобождение” .
  Ботев също е арестуван и остава три месеца в турски затвор по руско указание във Влашко.
  Турците са угаждали на руските претенции срещу бунтовните българи не от симпатия ( в отделни случаи, като при фермана за независимостта на българската църква правят обратното, използвайки българите за съюзници срещу руското влияние), а защото не са искали да дават търсения от Русия реваншистки повод за война след поражението й в Кримската война 20 години по-рано. Такъв повод дават самите българи с априлското въстание, след което огромна вълна от възмущение се надига в Европа и особено във Великобритания , където брошурата на Макгахан за зверствата подчертават българския характер на въстанието ( а не някакъв “безполов” по национален признак бунт на славяни или православни, каквото е било руското тълкуване за целите на бъдещото пртопяване на българите в руската империя).
  При вестта за кланетата председателят на московското славянско дружество Иван Аксаков, нещо като говорилен на императора по онова време, възкликва ” сга вече ще си вземем проливите”. Същият ще напише след съединението на България, че всяко тържество на българите е смърт за Русия. На този изрод също си имаме наречени улици в България.
  На въпроса защо Русия с нищо не е дала знак за несъгласие да бъде обесен Левски и не е оставила доказателство за своята загриженост за водача на българското национално освободително движение, отговорът е само този: за разлика от мнозина други дейци на националната съпротива, които са били изкушавани с пари и обещания от страна на руския шпионаж, Левски категорично е отказал да се продаде. С това си е подписал смъртната присъда, издадена практически в Санкт Петербург. Като политически подсъдим той е щял да отнесе стандартната каторга и е имал шанс да оживее. Но Русия е настоявала чрез граф Игнатиев той да бъде съден като долнопробен криминален престъпник. За тази заслуга от руското посолство вече от две години насам поднасят цветя на новия паметник на граф Игнатиев, издигнат на ул. “Сан Стефано ” в София в деня на …руската дипломация. Паметник беше открит по повод посещението на Путин на 18 януари 2008 г., както изрично пише на специално поставена метална плочка. Иначе казано, “руските благодеяния”, срещу които са предупреждавали Левски, Раковски и Ботев,се случват в наши дни чрез монументално демонстриране на главната опорна точка на руската пропаганда за целите на българската преклонена главица пред нашите Съветски окупатори и днешните интерпретатори на този руски микс от лъжи, полуистини и хибридна война срещу България и българите.

 11. Към Az
  svetivartolomei@abv.bg

  Руски хлебец е ручал в руските затвори и Ботев, за сведение на изроди, като теб.И да умра, написал съм доста по въпроса, което ще остане след мен, колкото и да беснеете на бащино ми огнище.

 12. писмо на Васил Левски в което той громи Русия. Ето откъс от това писмо: ““Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливия казашки ботуш в Булгорско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ – В. Лъвский.“”

 13. В постнатия от мене цитат от С. Радев е написано. Игнатиев е наричан по онова време руски вицеимператор в Цариград. Руската политика по онова време е, че “на Балканите няма различни народи, а православни”. По този начин по-лесно е можела да прокарва своите интереси, отколкото, ако има различни народи със своите национални стремления. Има интересна аналогия с въпросната руска позиция и гледната точка на гърците по отношение на това население. Ако отворите дори уикипедия, в гръцкия раздел за, например, Балканските войни, ще се види, че гръцката теза е точно такава. Това население е наричано славофонни гърци.

 14. Здравейте г-н Инджев, признавам си че не знаех за тези подробности относно господин графа Игнатиев във връзка с обесването на Васил Левски. Предполагам че ползване необходимите за тази цел исторически източници. Имайте предвид, все пак, че бившата съветска, сега руска, агентурна мрежа ползва всевъзможни начини и средства (включително и хибридни такива) за въздествие върху опонентите си. А иначе, за тарикатлъка в отношенията на руснаците спрямо българите, изобщо не се учудвам – изглежда че има някаква историческа обусловеност в това. Поздрави,
  Терзиев

 15. Към Az:
  Абе русофилистична смрад, до кога такива злобни, безродни идиоти ще плюете по истинските българи като г-н Инджев за това че казват истината за отвратителната роля която играе Русия, след като ни е освободила от турското иго, в нашата нова история

 16. Към подлеца “аз”
  Сам си призна,че си руска подлога или просто русин нещастен, който иска смъртта на еди достоен български журналист и просветител.Такива гадове сте , все някой ви пречи.Смърта на Левски и Господ няма да ви прости, нищожества такива.Истината е такова нещо, което винаги излиза наяве и вдън земя да я завреш.На всички българи ще стане ясно, че не сте ни освобождавали, а потъпквали , убивали, грабили от векове, та и до днес.

 17. Достоен отговор към Az г-н Инджев!Той и такива като него са не само ИЗРОДИ,но и долни,рубладжийски ИЗЧАДИЯ!!!

 18. Аксаков И.С. пише в бр. 24 на вестник „Русь” , декември 1885 г.:
  “ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ”,
  той пише и още: „Балканските държави не трябва да имат нищо свое, те трябва да бъдат притежание на русите или по ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от Русия!”
  Както и:
  “Ни Болгария, ни иные, также более или менее мелкие Балканские государства не призваны, да и не могут иметь никакой действительной политической самостоятельности”.

 19. http://www.plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/2d2af2044cab62ba54eef6c2b249dfb2_XL.jpg

  А тази снимка за какво ви говори? Горе на Бунарджика е грамадният гранитен паметник на Альоша, окупаторът на България, който безжалостно съсече българската свобода, а нейде долу, в храстите, под сянката и под ботуша на Альоша, се намира скромното бюстче на Апостола на българската свобода Васил Левски, който именно съвсем правилно написа: “Който ще ни освободи, той ще ни е пороби!”; има ли по-точен пример за правотата на думите му от тази крещяща историческа аномалия в Пловдив? С която се примиряват не само “баш-патриотите”-русофили и рублофили, но и масовият българин, на когото изобщо не му пука кой е на върха на Бунарджика и кой е стъпкан от ботушите на окупатора Альоша!

 20. Благодаря,че ви има.
  “да бъдем равни с другите европейски народи,зависи от нашите собствени задружни сили.”
  Колкото до рубладжий,пардон доларджий”,като въпросния az,toi,te,злобата сатанинска показва,тяхната немощ щом “истината се обяви от покрива”,кскто пише в Светото писание.

 21. Към АЛЬОША:
  Вие нещо научихте, но за съжаление нищо не разбрахте. Просто БЪЛГАРИТЕ не са лъжица за Вашата уста.На този етап за Вас би било по-добре, използвайки собствената си “…почтеност и воля…” на “Един скромен потомък на революционери и майстори…. “, да подпишете и разпространявате посочения по-горе призив.

  Към ИВАН ЛОЗЕВ:
  Рабира се, че го има и ще пребъде! Благодарение на ДЯКОНА и на такива преди и след него, БЪЛГАРИЯ е ЖИВА.

 22. До Веско по 04.02.2016 в 16:07

  Г-н Веско, преди 30 години ни учеха също, че когато идват комунистите на власт, първата им работа е да затворят “монархо-фашистките” концлагери. Учеха ни, че сме славяни, които, въпреки че не са оставили дори едничък артефакт, са успели да претопят българите и са им оставили езика си. Учеха ни, че сме живели в юрти и сме потомци на някаква орда, още един признак, който да ни родее със северноазиатците. И това след като генетично ние сме автохтонно население на Балканите. Кланяли сме се на някакви езически богове и сме покръстени през IX век, а съкровищата на Кубрат и Аспарух от Малая Перешчепина и Вознесенка са изпълнени с христианска символика. Дори монограмите им са във формата на кръст. Същото важи и за съкровището от Надь Сен Миклош. Как така се случва някакъв езически хан Тервел да се превърне в християнския светец Тривелий? Как е възможно до вчера да сме гледали бъдещето по кучешки карантии, а изведнъж да имаме азбука, книжовни школи и светец като Св. Иван Рилски. Защо половин хилядолетие история се свеждаше до пет изречения и въпреки, че сме запазили език, народност и вяра, ни се обясняваше, че сме били безправни роби, които единствено са чакали добрия дядо Иван да дойде да ги освободи?

 23. Забелязвам,колко голяма изненада и подозрение предизвиква написано от Вас г-н Инджев,същото се получава винаги,когато съм споменавал пред приятели за подлата роля на граф игнатиев и русия(умишлено с малки букви)в обесването на Апостола!Изводът е,че за това трябва да се говори постоянно,докато българите отворят сърцето си за истинската си история!Всеки от нас!
  А колкото до болшевишкият примитив AZ….,интересно но само усилва въздействието на казаното от Вас,тях истината ги изгаря,кой каза, че комунистите не са вампири?
  Успех в мисията,българи!

 24. Ако не знаете таварищи, руснаците не са ни освободили , а Беринският Договор , който ги изгонва от България. Второ – ние можехме да се освободим от турците , ако руснаците не унищожиха българските духовни и революционни водачи.

  По искане на подлият граф Игнатиев, за искане независимост на БПЦ и разваляне по този начин на руските планове на Балканите, българските духовни , църковни водачи са заточени в Диарбекир.

  По Искане на графа Игнатиев, Левски е осъден от специален турски съд с двама назначени от игнатиев съдебни заседатели, с което графа подсигурява обесването на Васил Левски. Архивите са живи и се намират във военното разузнаване, като незнам защо не се публикуват , та българите да знаят че от турците имат по – големи душмани.

  За предателството и залавянето на Левски Русия е предприела система от организирани усилия, в която главна роля са играли нейни верни и предани агенти, на военното им разузнаване и на Азиатския департамент. Може да се прочете архива на щатния руски шпионин, копривщенецът Найден Геров! Самият Каравелов, агент и на двете руски разузнавания, първо – безцеремонно налага на Левски неграмотния сръбски наемник Димитър Общи, а след това предава архива на руснаците, който се появява на процеса в София като доказателство. Следващият руски агент, който е бил идейният и организационен вдъхновител на Арабаконашкия обир, е хаджи Станьо Врабевски, председател на Тетевенския комитет. В целия списък е и доказаният и от Паренсов руски агент – игумен на Троянския манастир, който изгонва Левски и не му дава подслон. Естествено за капак идва и поп Кръстьо, който е вербуван още като семинарист в Белград да следи Раковски, у когото е бил на квартира. За нещастие около случая с антируската статия на Раковски, Кръстьо е разкрит именно като руски агент. Важна роля в предателството изиграват и ханджията Христо Латинеца и Николчо, без които комбинацията по залавянето нямало да се осъществи, но те по-скоро са били склонени от Кръстьо и каймакамина. А самият Левски накрая е осъзнал всичко. И е имал пълното основание да каже тези думи!

 25. Аз, много низко си паднал,приятелю. Обидите,лъжите,клетвите и заплахите не са аргументи за защита на вашата патологична (а защо не платена) любов. Повече въздържаност ще бъде полезна за вас.

 26. Очевидно Законът относно комунистическия режим от 05,05,2000 се нуждае от сериозни изменения и допълнения. Русофилството като практика, изрично трябва да се квалифицира като държавна измяна и посегателство срещу националните интереси, в полза на чужда държава!

 27. Иво, имаш моята подкрепа.

  Това, което си написал, си струва да бъде четено!

  И моля да забележите всички съмишленици: процеса на нашата Българска еманципация от руската манипулация си върви и се засилва. Така, че говорете го, споделете го, обсъждайте го нека да се знае, нека да се чуе. Това е оръжието с което ще ги победим в хибридната им война срещу нас!

 28. За рубладжийския плазмодий “аз” колегите са се произнесли ясно и точно. Но, ИВО, адреса на долното мекере, адреса!
  Предлагам да започнем петиция за заличаване името на зловещия интригант игнатиев отвсякъде, където то мърси българско пространство!
  А иначе- тази вечер, но в 00.00 ч. БНТ ще излъчи ВЕЛИКИЯ ТРАГИЧЕН ФИЛМ НА АНДЖЕЙ ВАЙДА “КАТИН”!
  Да се поклоним пред жертвите и да заплюем палачите! Някои от катинските нквдстки изверги, мръсната им мамаша, след дев. септ. 1944 са командировани да убиват и в България! Хубавото е, че после точно те по съветска традиция дочакват и своя ред в тунела за разстрели, има един шварцман, само жалко, че отървава кожата, макар на милимитър, “бащата на ГРУ” изверга иван серов, който коли и беси след 1945 г. в Полша и при нас-. И който мародер- внимание!- …кърти мраморната камина от апартамента на Гросадмирал Рьодер и я домъква в московската си смрадлива дупка!
  Това са преките потомци на граф игнатиев! Да заплюем символично и тях, и кокалите му, и българските му слуги-някога и сега!

 29. Аз не мисля,че българите са заблудени от граф Игнатиев,по скоро са се престрували на умрели лисици и разбирайки,че Левски е осъден от руснаци и турци са се примирили и са гласували,безпомощни.Иванчо х.Пенчович е образован човек с много информация и контакти.Съпричастен към църковните и национално освободителни борби.Вече 100 години горкият х.Пенчович опира пешкира!Много е сложна нашата история,обаче едно е сигурно -руснаците по далече от нас!

 30. Левски определено жили русофилистиците на гол нерв. Обичайно са по-малко и по-сдържани в коментарите си.

 31. Хронологически лигаво, но си представих хаджи Иванчо Пенчович (османски и български държавник) и Меглена Кунева (Bulgarian and EU politician) на една маса, пийват и си хортуват. Зад тях на стената висят със страшна сила няколко литографии на големия полски карикатурист Хенрих Дембицки. Интригуващ образ е Хаджи Иванчо Пенчович. Най-общо описан от панагюрския публицист Петър Карапетров – Черновежд, като: “човекът, който никому не чинеше зло, а когато можеше, правеше добро…” Освен, че е бил подведен от руския консул да подпише смъртната присъда на Дякона; преди това (1866 год.) се е подвел да ратува за потурчване на българските училища, заради което е критикуван от русофила/доносник по българските въпроси Тодор Бурмов в списание ‘Мисъл’, год. 1892, брой 1, стр, 80-81. http://bgmodernism.com/Misul_g_2_1891-92_kn_1
  Стройната, образователна министърка се мъчи да си спомни защо има среща с този господин в архаичен костюм, един от четиримата българи, оставили недостойна памет… Нещо от учебната програма на МОН беше, ‘равнище прилагане на знания’; разгеле! – ученикът трябва да ‘разбира историческата проекция на най-значимите събития от българската история върху съвременността’.
  В тази историческа проекция осцилира един политически прототип – този на аполитичния политик, на освободения от морални зависимости общественик, бюрократично фунционален, готов да поеме която и да е мисия и да я превърне в своя кариера.

 32. Няма да ни чуе ‘AZ’-ът; за секунда само е изскочил от блатото, сламката му нещо е била задръстена…

 33. До кога над Страната ни бащина
  ще вилней таз страшна руснащина?

 34. Действително турските кадии са се отнасяли с уважение към Васил Левски по време на целия процес. Левски не е бил третиран с физически и унизителни наказания. Известно е, че смъртното наказание е поискано от Иван Хаджипенчович, който е настоявал за това. Известно е, че Левски не е допуснал да бъде вербуван в полза на руските имперски интереси, защото ги е смятал за заплаха за българската национална кауза. Не ме изненадва ролята на граф Игнатиев в този процес. Но действително Симеон Радев е дал отговор на много въпроси. Просто трябва да си го припомняме по-често.

 35. Браво г-н Инджев !!! Просто нямам какво да добавя !

 36. Карл Маркс о России: «Подлость, аналогичную которой в истории и найти трудно»
  Почему Карла Маркса не издавали в СССР? …нет, не целиком. Одну книжечку не издавали. Не издавали. Не переводили. Не упоминали. Одну, но знаковую. Ту, в которой Маркс проанализировал историю России. Что же он там такого ужасного написал, что ее в совке (!!!) не издавали?
  «Чудь и чудь кругом», – написал он. – Россия – это Московия, которая возникла после распада Золотой Орды. Он написал, что колыбель Московии — «кровавое болото монгольского рабства, а не суровая слава эпохи норманнов» (©). Он написал, что политика России продолжала политику Орды, а не политику Руси.

  Что Московия (будущая Россия) была правопреемницей не Руси, а Золотой Орды. Проще говоря, он обнаружил вранье имперских историков, о чем и написал.

  Эта книга называется «Секретная дипломатия XVIII века». Marx Karl. Secret diplomatic history of eigtheen century. London, 1899. Отрывок на русском и ссылка на полный текст с переводом. Но давайте обо всем по порядку.

  erich-hartmann.com

 37. САЩ пробват спътник камикадзе срещу ядрени ракети

  Новото космическо оръжие ще унищожава бойни глави
  Спътникът камикадзе

  Петър Томов

  НАШ КОРЕСПОНДЕНТ

  ТАМПА, ФЛОРИДА

  Базата на ВВС на САЩ „Ванденбърг“ в Централна Калифорния скоро не е виждала такова меле от висши фуражки и журналисти. Поводът бе изстрелването на най-новото космическо оръжие на САЩ, наречено спътник убиец на ядрени ракети. Мишени на сателита ще стават ядрени бойни глави на междуконтинентални балистични ракети от типа на руските „Топол“. Космическият прехващач с голям обсег набелязва целите си и ги унищожава с таран – блъска се директно в тях. Сегашното изстрелване е предназначено да изпробва ракетните двигатели на спътника убиец (Exoatmospheric Kill Vehicle).

  Ракетата носител успешно изведе в орбита апарата, който има футуристичен дизайн и по-скоро напомня космически кораб от научно-фантастичен филм. По-късно ще бъде извършен нов опит. Този път сателитът ще трябва да унищожи халостна бойна глава мишена, която ще бъде пусната от самолет на ВВС над Тихия океан, източно от ХавайИзвестно е, че другите две напреднали космически държави – Русия и Китай също работят в областта на космическите оръжия. Преди няколко години Пекин унищожи със специална ракета свой сателит, който вече не функционираше. Според разузнавателни източници руската военна програма вече извежда в орбита свои спътници, които са предназначени да „залавят“ и повреждат противникови апарати, разположени в орбита.. От центъра за управление във „Ванденбърг“ изпробваха реактивните мотори на камикадзето докато им се свърши горивото. Интересното е, че бъдещата мишена на космическия убиец ще бъде оборудвана със системи за контразасичане, с каквито са снабдени бойните глави на най-модерните руски ядрени ракети. След една година пък на орбита ще бъдат изведени два спътника, които ще трябва да ликвидират балистична ракета в полет.

  Специалисти на Пентагона разкриват, че през 2018 г. ще бъде бъде приет на въоръжение усъвършенстван модел на сегашния сателит. Бъдещото космическото оръжие ще е създадено съвместно от компаниите „Боинг“, Локхийд Мартин“ и „Рейтиън“. Година по-късно се предвижда въвеждане на въоръжение на още един апарат от този тип. Той ще бъде от три степени, но за таран ще бъдат използвани само две от тях.
  Момент от изстрелването на спътника.

  Спътникът убиец е конструиран да унищожава целите си докато те са още в Космоса. По този начин те ще бъдат неутрализирани далеч преди да навлязат в атмосферата. Оръжието използва кинетичната енергия, натрупана при ускорението си срещу целта. Изобретателите кратко го наричат „удари и убий“. Сателитът е снабден с многоцветен сензор, който засича приближаващите се ядрени бойни глави. Мощното му „око“ може да различава зарядите на балистичните ракети от други обекти. Апаратът има свои ракетни двигатели, система за връзка и е командван от съвършен компютър, който го насочва и контролира системите. Сателитът убиИзвестно е, че другите две напреднали космически държави – Русия и Китай също работят в областта на космическите оръжия. Преди няколко години Пекин унищожи със специална ракета свой сателит, който вече не функционираше. Според разузнавателни източници руската военна програма вече извежда в орбита свои спътници, които са предназначени да „залавят“ и повреждат противникови апарати, разположени в орбита.ец разполага с алгоритъм, който свежда до минимум възможността от грешки.

  Ако някои от другите елементи на системата, разположени на кораби, на сушата и на други сателити в орбита, засекат изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от база на земната повърхност или от подводница в океана, от „Ванденбърг“ веднага изстрелват носител, който извежда сателита в Космоса. От компанията „Рейтиън“ разкриха, че тя е главен координатор на изпитанията, защото има най-голям дял в създаването на футуристичното оръжие. В комплекса се използва също базиран на кораб радар, който използва както рентгенови лъчи така и високочестотно излъчване. Той е част от системата Джи Ем Ди, употребявана за събиране на данни и за насочването на сателита и успешното изпълняване на мисиите му. При един от следващите опити Джи Ем Ди ще бъде изпробвана за засичане и прехващане на бойна глава в полет.

  „Това е идеална възможност за събиране на данни. Тези системи са сред най-сложните, произвеждани от компанията“, заявява за изданието„Дифенс контрактър“ д-р Тейлър Лоурънс, президент на ракетния отдел на „Рейтиън“. „Изпробването им е съдбоносно за създаването на надежден апарат, който ще защитава САЩ“, посочва той.

  Фирмата работи по четири различни сателити убийци. Това е стандартния спътник, използващ енергията на сблъсъка, преработената версия и два различни сателита, които са предназначени да унищожават множество цели. Известно е, че Русия и Китай имат балистични ракети, които носят повече от 10 бойни глави. В цялото семейство космически оръжия на „Рейтиън“ има 30 успешни орбитални прехващачи. Някои от тях вече изпълняват бойно дежурство в околоземното пространство.

  Едновременно с това „Боинг“ разработва космически оръжия, които използват мощни потоци от микровълново излъчване, а така също лазери. Целта на арсенала е създаване на единна система за защита на САЩ и съюзниците им от ракетно-ядрени удари. Идеята се роди още през 80-те години на миналия век по време на управлението на президента Роналд Рейгън. Тя бе наречена Инициатива за стратегическа отбрана или както пресата набързо я прекръсти програма за звездни войни. Известно е, че другите две напреднали космически държави – Русия и Китай също работят в областта на космическите оръжия. Преди няколко години Пекин унищожи със специална ракета свой сателит, който вече не функционираше. Според разузнавателни източници руската военна програма вече извежда в орбита свои спътници, които са предназначени да „залавят“ и повреждат противникови апарати, разположени в орбита.

  Още по темата

  Москва остана без противоракетен космически щит

 38. Бих предложил на всички, живеещи в селища с улици/сгради/паметници, носещи имена на гореизброените врагове на България (а и много други, разбира се) – когато минавате покрай тях, заплюйте ги!
  Едва ли някой ще ви арестува, най-много да предизвикате интерес и да успеете да разясните за какво иде реч.
  Според мен е назрял моментът да се състави нов списък с имената на улици/градове/села/сгради и пр., които се нуждаят от промяна – на времето добре се започна, но за съжаление починът бе удавен в конформизъм, страх или незнание.

 39. Забавлява ме мисълта в какъв смут ще изпаднат (след прочитането на горния текст) душите на българите-“архипатриоти”, бранещи “робството” като легитимация на “освобождението”.

  Допускам, че най-кривославните от тях по-скоро биха обърнали гръб на апостола, отколкото да хвърлят дори сянка на упрек върху графа.

  А повечето от останалите вероятно ще реагират като шопа (при вида на жирафа): “Нема такова нещо (животно)!”

 40. Ако чрез google потърсите runiistoria-ii и статията им ‘История славянобългарска или История славнобългарска’ ще попаднете на много интересно изследване. За мен е истина! Просто отпада еровата гласна след ‘в’. Взимат под внимание Попгладичовия препис на История, която се съхранява във Великотърновския държавен архив. Няма никакви славяни. Става въпрос за слав(Ъ)ни българи. Помня от обучението си по старобългарски език и литература, че поповете като са преписвали ( такова е било книгоразпространението, нямало е печетници) и са се пооливали- изпускат, добавят си, понатъманяват си неща, добавят приписки ( бележки отстрани на редовете). Абе, ужасен е бил средновековният копи пейст. Въпреки това, аз се доверявам на посоченото от мен по-горе изследване.

 41. Колеги, не би трябвало да си губите времето с руската подлога под ника AZ–животното се е изпуснало от бяс, а бесовете открай време се лекуват само с огън. Има си време и място за всичко. Иначе за статията на Иво: много, много Ви благодаря. Изумителен текст!

 42. Няма по голям враг за българина от самият българин.Не случайно Баташкото клане е извършено от преобладаващи майчин,български език главорези…

 43. Всички знаем за метаморфозите в душата на нашия Велик Поет при агресията на руския “освободител” срещу Отечеството през 1916 г. С какви ли гневни строфи би удостоил той палача-интригант игнатиев ако истинската история е могла да бъде разнищена докато е бил сред живите.
  Най-малкото което можем да направим е да прочетем яростните думи които Вазов е написал за предателя НО с мисъл към палача–интригант игнатиев.

  Той биде предаден, и от един поп!
  Тоя мръсен червяк, тоя низък роб,
  тоз позор за Бога, туй пятно на храма
  Дякона погуби чрез черна измама!
  Тоз човек безстиден със ниско чело,
  пратен на земята не се знай защо,
  тоз издайник грозен и божий служител,
  който тая титла без срам бе похитил,
  на кого устата, пълни с яд и злост,
  изрекоха подло: “Фанете тогоз!”
  На кого ръката не благословия,
  а издайство свърши, и гръм не строши я,
  и чието име не ще спомена
  от страх мойта песен да не оскверна,
  и кого родила една майка луда,
  който равен в адът има само Юда
  фърли в плач и жалост цял народ тогаз!
  И тоз човек йоще живей между нас!

  Към новия министър на образованието:

  Г-жо министър, ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ ОТДАВНА Е НАПИСАНА, ВКЛЮЧЕТЕ Я В УЧЕБНИЦИТЕ ИЛИ СЕ МАХАЙТЕ !!!!!

 44. Скъпи everyone else,

  ШАПО доземи за инсценировката и характеристиките на участващите в нея прототипове, типажи и реални персонажи!

 45. Прочетох всичко и онемях. Искам да кажа много неща, но не знам от къде да започна. Не мога само да разбера до кога ще продължава тази заблуда, това първобитно мислене и отношение към другите народи, с които сме имали вземане-даване в близък и по-далечен исторически период! Докога бе братя БЪЛГАРИ ще се настройваме срещу руси, турци, гърци, сърби, американци, румънци и т.н. Нямате ли чувството, че сякаш мразим целият свят? Все някой ни е виновен! Кой ни е виновен, че сме допуснали да изпаднем под турска, византийска, руска зависимост! Кой! Филанкишията ли? Ние сме си виновни, това е живота и развитието във вселената, има динамика и промени и никой не може да ги спре. Днеска си силен, утре стъпиш на криво и довиждане стабилитет! Разклащаш се, ако се съвземеш започваш отначало да градиш.Но думата ми е за сега, какво правим сега? Историята ще я изчистим някак си. Не, естествено само със събарянето на паметника, за който се иска подписка, защото, това отново според мен е пълна глупост като начин за решаване на основният проблем. А основният проблем е изчистване и подредба на българската историческа памет. Ето за това трябва да се пледира. Да се иска от гражданското общество пред правителството да се създаде комисия, с мандат за една година,която да извърши обективен анализ и преоценка на историческите факти, събития и произлезлите от това паметници на куртурата и всякакви други художествени изпълнения. Тогава вече, ако трябва да се събаря, ако трябва да се изгаря, нека се прави, обаче да стане цивилизовано и аргументирано, пред целият свят, но да знаят защо го правим и какви са нашите обективни аргументи, доказано с факти. Тогава, ще си изчистим и никой няма да ни се сърди, нито руснаците, че сме съборили Альоша, нито турците, че ще забраним изучаването на турският език в училищата. Това е, братя българи, някой трябва да започне! Старите хора са го казали, късай и хвърляй, обаче трябва ново начало! В името на прекрасните ни деца!!!

 46. @ ХРИСТО СИМЕОНОВ | ФЕВРУАРИ 5, 2016, 09:03

  …”какво правим сега? Историята ще я изчистим някак си. Не, естествено само със събарянето на паметника, за който се иска подписка, защото, това отново според мен е пълна глупост”…

  Г-н Симеонов, няма нужда от никакви “граждански комитети”, съставени по правило от “подходящи граждани”, които да произведат “правилното становище”. За справка – комитетът, осъдил В. Левски или съставения от Орешарски по време на кризата от 2013 г. “граждански борд” към МС, начело с Росен Петното и други подобни.

  Нещата са много по-прости: един паметник или е легитимен (почитан от българите), или не. МОЧА, бидейки една огромна, натрапена на българите, стърчаща в центъра на столицата лъжа, е абсолютно нелегитимен. Затова и често бива окарикатуряван. За разлика от Руски паметник, който досега не е бил изрисуван или подиграван.

  Така че, самото отношение на гражданите показва кои паметници трябва да бъдат демонтирани и преместени, а не разрушени, както казвате вие.

  Колкото до “изчистването” на историята (звучи доста болшевишки) – няма нужда и от това. Има нужда единствено от популяризиране на дълго затисканите и прикривани исторически факти.

  За жалост поколения българи са били (буквално) тровени с руско-съветската версия на българската история, която (версия) спокойно може да носи заглавието “Приказка за добрата Русия и безкрайните ѝ безвъзмездни благодеяния към България и бъларите”.

 47. @ WENDELSTEIN 7-X | ФЕВРУАРИ 4, 2016, 18:59

  Напълно прав сте!

  Ако толкова много се държи на това, Освобождението да бъде наш национален празник (според мен има по-достойни, изцяло български дати: 24-ти май; 6-ти или 22-ри септември), то би трябвало да празнуваме на 13 юли.

  3-ти март е празник-менте, досущ като името на Патриаршеския храм в София и като МОЧА (странно ли е, че и трите са свързани с руско-съветското мошеничество?), защото, освен че при подписването на договора между Турция и Русия българското присъствие е било нарочно осуетено, този договор слага начало на руската окупация на българските земи.

  Как може въобще да се говори за някакво освобождение!?

  Същият този (Санстефански) договор предоставя на Румъния, Сърбия и Черна гора НЕЗАВИСИМОСТ. Но, парадоксално, в тези страни не се говори за “освобождение от робството”, както в окупираната (тогава, по-късно и сега – с други средства) България.

 48. Г–н Инджев,
  простаците като “аз” винаги ще ги има,те просто са фона, на който се открояват истинските личности….
  Вие имате определена мисия – следвайте я!

 49. Дълбок поклон пред Вас г-н Инджев, за статията Ви за Левски!
  Не знаех толкова подробности около съдбата на Апостола.
  От реакцията на подлоги като “Az” , съм сигурен, че тя е стигнала дори и до най-високите етажи на властта в кремъл.
  Нека и там да разберат, какво знаят и помнят от историята си истинските българи в днешна България.
  Пишете, не спирайте.

 50. Много се кефя като кажа на руснак 4е ние Българите сме им дали Азбуката 4е сме основали русията.Първата княгина на русия се казва Олга и е дъщеря на Цар Симеон Велики .Ние сме им дали и Православието Гордея се 4е съм БЪЛГАРИН

 51. Само така! бой по савецката морда и даси знаят местото! хвала на хора като тебе иво!!!

 52. Добре бе, г-н Инджев, така е! Щом граф Игнатиев е истинският палач на Левски, защо и кой кръсти улицата в София на него? Кога и защо?
  И защо не подемем една инициатива да се преименува улицата. Вие, според мен, поне два пъти на ден минавате по нея. Както и аз. Мен това име ме дразни и без това Ваше писание. Чел съм и други източници. И мисля, че след като тази история става известна на повече хора (добива масовост – страхотно клише), трябва да се направят съответните поправки, независимо от това кой и с какво основание преди години е нарекъл улицата на този наш национален душманин.

 53. БРАВО Иво, страхотно. Еби им мамата на хейтърите! Сери им в устата! Горе главата. И те ще умрат

 54. Ето за това съм тук., защото няма да умреш от скука , от някой изтъпен сърп и чук или със сигурност някой ще те предизвика. Предизвикателство е да бъдеш тук и да устоиш.
  Към Росен Йорданов: Великолепно г-н Йорданов! Много силно! Стихотворението на Вазов, което цитирате е абсолютен индикатор и верен атестат за русоЛЮБЦИТЕ, предателите на БЪЛГАРИЯ. А за „безличната“ приемам само призива Ви МАХАЙ СЕ, понеже другото е невъзможно. Тя, заедно с председателя на герб за малко отложи естествените и закономерни предсрочни парламентарни избори благодарение на хората родени в Карлово, Калофер, и Сопот. И те бяха възнаградени заради бунта си да заглушат Доклада на ЕК . Да заглушат атестата, че у нас няма НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА ВЛАСТ, че НЯМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА. Искам да запитам, Вий, които целувате десницата на господаря и се биете в гърдите , че сте деца на ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ, защо пропускате толкова угодно за Вас, че точно Вашите предшественици ( управляващи, търговци, занаятчии) нанесоха позора на БЪЛГАРИЯ, отказвайки милостиня на брата на Левски, участник в четата на Ботев и в ОПЪЛЧЕНИЕТО донесло СВОБОДАТА на БЪЛГАРИЯ. Този БЪЛГАРИН Петър не искаше милостинята за себе си, въпреки глада и мизерията която изпитваше, а за сестра си Яна(толкова хубаво име за БЪЛГАРКА) и за четирите и деца. Къде е гроба на ГИНА КУНЧЕВА, къде е гроба на ЯНА, къде е гроба на ПЕТЪР? Това е НАЦИОНАЛЕН позор за всички русолюбци, предателите на БЪЛГАРИЯ. Ето това е Вашия принос и атестат на случайно родените в ЗЕМЯТА защитавана и оцеляла благодарение на ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ-нашата свещенна МАДАРА-БЪЛГАРИЯ.
  Към евриуан: ………………………….Това са те децата на комунистическата номенклатура у нас. Освободени от морални скруполи. Няма чест, няма достойнство. Няма Левски, няма Ботев. Има добра кариера, има охолство. Тези хора никога нямат да защитят БЪЛГАРИЯ , само ще я консумират. Просто имаха предимството, че избиха най-кадърните от БЪЛГАРСКИЯ РОД и труда на няколко поколения БЪЛГАРИ остана в техни ръце. Така те се осребриха с титли, постове, степени и т.н, не и без помощта на либерална Европа. Ако на култуците на комунизма у нас, които денонощно издевателстват с лукавството си и блудстват над неосведомените и незнаещите по телевизии, вестиници и пенсиоНерски клубове имаме възможността да противопоставим, който и да е БЪЛГАРИН, абсолютно сигурно ще да бъде за всеки, че историята на БЪЛГАРИТЕ не е славянобългарска, а СЛАВНОБЪЛГАРСКА.
  Към Сарданапал: Това което казвате е точно и безспорно доказано в „ Освободителните мисии на русия/съветски съюз в и около България“
  Поздрави!

 55. Г-н Инджев, има ли някакъв начин да публикувате оригиналните източници? За жалост никъде не намерих повече информация, а всички други източници, споменаващи случая, цитират Вашата статия.

  Съществуването на такива документи пренаписват част от познатата ни история и ще имат по-голям ефект, ако има свободен достъп до тях.

  Благодаря!

 56. Както е светила маслото на Апостола преди повече от 1 век, така до днес русия разгонва фасона на БГ територията и нейните обитатели. Нищо няма да се промени в тази практика докато русия съществува, защото руснаците са непоправими и абсолютни шовинисти. А докато я има русия, ще има и българопродавци сред местните българи. Затова се моля за кончината на русия ВСЕКИ ДЕН по много пъти! Дано ме/ни чуе Господ!

 57. Към Нели Жечева:

  Нали не мислите, че граф Игнатиев е оставил кървавия си палец върху документ със съдържание ” аз убих Левски”!
  Знам , че до днес се крият документи обаче, които биха могли да служат като допълнение към най-голямото доказателство за неговата вина- това, че не си е мръднал пръста да го спаси, при положение ,че нищо не му е струвало при огромното му влияние върху османските власти.Насложен върху цялостното му отношение към борбите на българите за (църковна) независимост,съответстващо на руската политика да не допуска с българско освободително движение извън руския контрол, образът на тайния палач на Апостола стана съвсем релефен. Левски категорично е отказал да се постави на руско подчинение и това го е осъдило на смърт.

  Руският контрол се е осъществявал чрез подкупване , погубване на отделни личности и разтурване на цели организации , опитали да действат без руска опека.

  Картината на престъплението на граф Игнатиев е достатъчно ярка. Отричат я само фанатичните следовници на култа към неговата държава, за които и автентичният му подпис под смъртната присъда на Дякона няма да е достатъчен. Те излизат с номера на ловкия престъпник, който предизвиква прокуратурата с “да, бях там, може и да съм забивал ножа, но оръжието на престъплението го няма, така че по закон съм невинен”.

  Освен това не виждам защо АЗ трябва да се оправдавам. Да се оправдават онези, които априори го оправдават просто защото е руснак, по-висше същество от българите, според тях, но не могат дори на теория да измислят оправдание за безспорния факт, че не си е мръднал пръстта да спаси от бесилото дякона. Мислите ли, че ако имаше и най-малък факт, доближаващ се до вероятността да освети някаква руска проява на съчувствие към арестувания Левски, това нямаше да го пише пред катедралата “Ал Невски” в центъра на София, където до скоро беше изписана лъжата за 200 000 загинали руснаци във войната с Турция ( т.е. повече от цялата руска армия на Балканите)? Да, не са сетили да изготвят някой фалшификат просто защо през ум не им е минало, че ще дойде време да се оправдават. Господарският им манталитет, както и робската покорност на слугите им тук,са ги е подвели обаче.

  Свидетелите, за които става дума в статията, припомнят, че пак Той е подтиквал своята квота ( замислете се, има СВОЯ КВОТА, а няма свое мнение, което да ни е завещал – имал е, но не било за разправяне) в специалната комисия да го третира като криминален престъпник.

  Никой не оспорва това, а ме кълнат и кълват на лична основа ( нямате идея какво ми се излива на главата от вбесените патриотари,изповядващи фанатично култа към чуждата държава). Нито една от псувните, заканите, клетвите, с които ме засипват, не съдържа нито един контрафакт или подобие на аргумент срещу написаното в тази и други подобни статии. До един всички мои ругатели се опитват да ме удавят в безсилната си омраза с твърдения за моята лична несъстоятелност по избрани от тях мотиви от биографията ми. С което още повече ме убеждават, че съм прав и срещу себе си имам изроди, изродени от “нестандартна” любов към изнасилвачите си- без да го осъзнават своята уродливост в тази поза.

  С този текст отговарям и на тях.

  Далеч обаче не съм единственият,, “заподозрял” Русия и нейният подъл граф в това престъпление.

  ЦИТАТ от “в. 24 часа”


  Защо Русия не спаси Левски

  18.02.2015 16:49; Росен Тахов

  “Cамо една сила можеше да спаси Васил Левски – великата сила Русия. Империята обаче не направи нищо, за да го отърве от бесилото. Нещо повече, набеди Апостола на свободата, че вкарва невинни българи в “капана” на революционната организация.”

  https://www.24chasa.bg/Article/4605245

  В архива на Найден Геров се съхранява кореспонденция, която свидетелства за отношението на официална Русия към Левски и неговите сподвижници.

  Заради сакралното русофилство, мутирало по-късно в съветофилство, тези документи упорито са премълчавани. Днес ги вадим на светло, защото са част от драмата, разиграла се през 1872-1873 г.

 58. В написаното личът измислици премислици в болния мозък на Инджев Примерно от къде знае че ко е съден за бунтовничество са щели да го заточат не да го обесят каква е логиката да осъдят на смърт крадец да пожалят бунтовник Инджеееев Каквито и факти да фабрикуваш и публикуваш българите знаят кои ги е освободил от турско робство и кои е попречил това да стане 50 60 г по рано в 1 руско турска война

 59. Към стефан
  стефx
  sgs70@abv.bg
  188.126.25.145

  Това , че ти не знаеш нещо, включително дори да пишеш на български на ниво от втори клас,е поредното доказателство, че русофилщината е форма на невежество в България. Незнанието ти не е аргумент в която и да била ситуацаия, а колкото до мозъка ми, диагнозата за него все пак не зависи от нечленоразделни екземпляри , като теб.
  Но най-вече ми харесва следната глупост ( от гледна точка на тъпия ти напън да адвокатстваш на палача Игнатиев), която потвърждава моята правота :каквито и факти да”…Ами да, ФАКТИ съм написал.
  Само не обиждай “българите”, никой не те е упълномощавал да говориш от от тяхно име.

 60. “Граф Игнатиев, с помощта на Н.Геров и Добродетелна дружина, и с пари от неговите тайни фондове, образува и изпраща в 1868 г. на сигурна и безполезна гибел четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Руски консул съобщава на турците за преминаването на четата. Русия цели, главно, уронване на авторитета на Тайния БЦК, и компрометиране на идеята за освободително въстание под негово ръководство. Третата цел е избиването на 120 от хората на Раковски и ТБЦК. Русия постига и трите цели. През м. май 1866 г., по нареждане на граф Игнатиев, руския резидент в Румъния Офенберг, дава 25 000 червонци на Явния Комитет, за да работи за отстраняване на Тайния Комитет от участие в освободителното движение. Априлското въстание е вдигнато не от ТБЦК, а от Гюргевския комитет, на чиито заседания присъства неговия почетен председател, руския консул Владимир Семенович Йонин.”

 61. ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ!

  БРАВО, ГОСПОДИН ИНДЖЕВ!

 62. И колко още срамни и чудовищни истини за предателства на народ и родина, не от чужди, а от свои, ще излизат наяве; и колко още позор и престъпления от историята ни ще бъдат укривани и завоалирани под благовидни предлози за нас и поколенията след нас!? Какъв е този генетичен материал у българина!?

 63. Г-н Инджев, Вие цитирате част от членове на една следствена комисия, която не е съд. И заключителния следствен Протокол №15 срещу Васил Левски не е подписан от всички членове на комисията. Той не само че не е присъда, но не е и следствен заключителен протокол, а проект без правна стойност.
  Специалната следствена комисия не го е подвела и под наказателна отговорност, както й е било възложено.
  Ето записката (тескерето) на министър-председателя до държавния глава:
  “Тъй като според постановленията на закона такива бунтовници трябва да бъдат осъдени на смъртно наказание, то след разискване в малкия състав на Министерския съвет, реши се съгласно същото постановление на закона ДА СЕ ПРЕДОСТАВИ НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ИМПЕРАТОРА ДА ИЗДАДЕ УКАЗ ЗА НАКАЗВАНЕ СЪС СМЪРТ НА ТОЗИ БУНТОВНИК”.
  Следователно Левски не е осъден на смърт – не само в София, но и от правителството. Неподписаният заключителен протокол № 15 срещу Апостола е сепнал министър-председателя. Затова предлага на държавния глава той да го накаже, скрива се зад него. А султанът поема отговорността за смъртта на Левски.
  Записката на правителството е официален турски документ. Никой не оспорва достоверността й. Записаното в нея е истина. Васил Левски само е разследван в София. Наказан е със смърт от монарха.
  Г-н Инджев, бихте ли прецизирали отново ролята на граф Игнатив?
  Левски заслужава по-сериозно отношение, вярвайте ми!
  Има архив в Анкара, няма да Ви откажат,позовете се на него, за да Ви е чиста съвестта.

 64. Към Goldbalak:

  Да се адвокатства на Русия в задунайската губерния е лесно.И дори няма нужда. Туземците тук са доволни да се кланят на всяка руска лъжа,каквато е лъжата за освобождението на българите ( непризнати изобщо в Русия като българи), което изобщо не е била истинската цел на руската империя.
  Но е трудно, направо невъзможно е да се обясни защо при цялото си огромно влияние върху османците, които не са искали да дразнят империята и да й дават претекст за реваншистка война след кримското поражение, Русия чрез своя граф Игнатиев не се е застъпила поне мъъъничко за Апостола.Ако е имало и най-зачатъчен, жалък и малък напън от страна на Русия в тази посока, това щеше да го пише навсякъде на русофилските тотеми в България със златни букви като онези на Монумента окупационната червена армия ( МОЧА) в София, с които благодарим за съветската окупация.

 65. НАВЪН Е ЧИСТО

  Не ми е нужен гроба ти, развей байряка!
  Надгробни, плочите тежат,
  а пътищата, Дяконе, те чакат.

  Напразно псетата да точат
  зъбите си
  за ризата и пояса,
  а гарвановата зловеща почит,
  нека друга стръв да проси –
  предателите,
  до корен заклеймени,
  дано със сребърници жалки
  се задавят!

  Аз зная,
  ще е невъзможно денем –
  тръгни към мен когато се здрачава.

  Дори да скръцне вратнята на двора
  и бухалът неверник се изкиска,
  ела,
  за Свободата ще говорим,
  аз вече проверих, навън е чисто.

 66. До ИВО ИНДЖЕВ | ФЕВРУАРИ 19, 2016, 14:07

  Вижте, аз се постарах да посоча хронологията и документите, решили съдбата на В.Левски.
  Вие ми говорите, че адвокатствам на някого, за Задунайска губерния и какви ли не щуротии, но не и по темата…
  Назидания, съжалявам, но не приемам.
  Не съм ничий фен, просто съм българин.
  Левски не го долюбват в Русия, защото ясно е подчертал имперските и амбиции спрямо нас.
  Не го долюбват в наши дни и от САЩ, щото проповядвал тероризъм и износ на революции, нали, искаха да се маха от учебните програми.
  И за “претекста за реваншистката война” бъркате, той вече по това време е начертан … Бисмарк..
  Съжалявам,не се общува по формулата “а вие защо биете негрите”???

 67. Към Goldbalak:

  Особено жалка е теза Ви за намесата на САЩ, които не долюбвали Левски ( също , както и Русия)?!Някакви документи по този въпрос?
  Признак на отчаяние е да опаковате руското ( доказано) недолюбване на Левски с хипотетичното американско за “баланс”- типично за руската комплексарщина, която във всичко се съизмерва с американския аршин.

  Виждам колко бързо взехте да повишавате тон с квалификации за “щуротии”, след като се опитахте да спазите приличие ( което е непосилно за надменната порода на русофилстващите интелектуалци – много малък процент сред мучащите русофили у нас, но много вреден елит на стадото- към който явно принадлежите).
  “Просто българин”? “Просто българин”,който не иска косъм да падне от козината на руската мечка по темата за Левски, за когото сте готов да признаете, че не го “долюбват” в Русия( на руски се изразявате)?
  По същият начин русофилът ( по негови собствени хвалби) Валери Найденов написа във в. “24 часа”, че Русия малко се мръщила на Съединението…”Малко”? “Мръщила”?

  Ситуацията с Вашите половинчати признания напомня на перестройката на Горбачов за концлагерите в СССР.

  Тези малки открехнати по принуда вратички към истината предизвикаха лавината на неудържимата истина.

  Издадохте се като адвокат на московските интереси.Което и без това беше ясно.

  Правите и друго косвено самопризнание с появата си тук като опонент в качеството на добре осведомен адвокат на руския интерес. Той е в това да не се знае истината за Левски.
  Ще приема за комплимент факта, че най-накрая ми пуснаха някого, който да не псува неграмотно, да не заплашва, да не повтаря папагалски лозунгите на русофилщината.

  Огромната маса русофилстващи са невежи хорица, но и Ваша милост, при цялата си осведоменост, не можете да се скриете от големия факт: НЕ ИСКАТЕ ДА СЪМ ПРАВ и язвително ме предизвиквате да ви дам писмени доказателства с почерка на Левски. Ако нямам такива, значи Левски не е бил срещу руската намеса в българските дела, така ли?
  Запазвам си правото да обясня в блога си с отделна статия защо за българите, които не са “просто българи”, а “повече българи” отколкото слуги на руската пропаганда, е достоверно, че Левски е заявил: “Който ни освободи, той и ще ни зароби”.
  Анонсирам: на първо място, защото слугите на руския интерес у нас ужасно много се боят това да се разчуе и отчаяно призовават да им се покажат документи в стила на престъпниците, които са убедени, че престъпленията им не са регистрирани за пред съда ( на историята).

 68. Колко изпърдел с извинение трябва да си за да обявиш някой за руснак защото използва недолюбва? В крайна сметка и цитата на Левски да е човек е бил грешал е. Историята доказва че само с Русия сме добре. Г-н инджев така и не успя да схване че русофилите не са платени руснаци или предатели а мнозинството от народа, което живота го е убедило че благополучието на България минава през Русия. А момента че отродения български русофил става руснак ще го схванат някои хора като започнат да виснат по дърветата или като им заповядат като в украйна да воюват срещу руснаците

 69. Към кукуриго
  fjxtigdfyy@abv.bg:

  Ето това очаквах да чуя от русолюбците като нов връх на техния фанатизъм: че Левски е сбъркал, като е казал онова за поробването на Русия, докато Русия е готина и не може да греши.

  Колкото за обещаното бесене по дърветата, трябва да внимаваш какво си пожелаваш.

  И още нещо типично за фанатиците: винаги говорят от името на “народа”, но не могат да обяснят, защо този народ така масово се изнесе на Запад, а не в уж всенародно обожаваната руска тайга.Мъка..

 70. За личността на граф Игнатиев не се пише много, основно се споменава уважението към него в Цариград. Не се споменава за срещите му с Евлоги Георгиев, отишъл да донесе на руските си господари за подготовката за преминаване на четата на Филип Тотьо /Христо Ботев/. Тогава Игнатиев нарежда на Георгиев да даде голяма сума за купуване на оръжие, турците ще разбият и изколят четата, ще се надигне глас в европейската преса, майката на всичкиславяни ще се намеси.
  Много може да се смее човек, ако прочете т.н. Походни писма от 1877 година на Н.Игнатиев. Също и да плаче…
  Има още една личност,заслужаваща голямото ни внимание. Генерал Гурко!
  Успешно прилага многократно един азиатски номер. Преминава с няколко хиляди човека на юг от Балкана, превзема някой град, в който се разполага само башибозук и черкези, но няма редовна армия. Българите се вдигат да мародерстват заедно с освободителите. Последните се връщат на север от Балкана… Турците се връщат… Питайте старозагорци…
  Ако някой попита откъде са тези сведения, да чете писмата на Игнатиев, издадени за пръв път 1999 г.

 71. Поднасям адмирации към автора и прочетеното и посочвам по долу сайта, където може да подпишете петиция – Столична община да не разрешава изграждането в София на паметник на граф Игнатиев

  https://www.peticiq.com/196944

 72. Ако Русия е държала в такова подчинение властта в Цариград, защо и е била война за проливите ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.