На лъжливата Буруджиева паметта е къса

Рядко коментирам „себе си” като коментатор, появил се по телевизията, но преди около час обещах от екрана на Нова телевизия, че ще изоблича (поне) една лъжа на червената Татяна Буруджиева ( не заради това, че демонстрира безсилието си да опонира на тезите ми и ме нападна лично за моите „детински” думи и за „комплексите” ми).

 

В последните секунди на предаването, в която Буруджиева се опитваше да доминира с общи приказки от името на света, който гледал положително на нас заради кандидатурата на Ирина Бокова за върха на ООН, успях да спомена, че не друг, а вицепремиерът Ивайло Калфин заяви в конкретна интервю в БТВ на 17 януари тази година, че тя има малки шансове. Буруджиева побърза да излъже, като ме „коригира”, че той бил казал друго- че бавенето на нейното номиниране намалявало шансовете й. Категорично й възразих и настоях за верността на цитата, който споменах. Обещах й да го докажа и го правя тук. Ето какво заяви Калфин:

 

„На българите им е внушено, че ние имаме, по някаква ротация получаваме позиция в ООН, това не е така, там е тежка битка, ние имаме определени шансове и те не са големи.” http://clubz.bg/33242-kalfin_imame_shansove_za_bokova_no_te_ne_sa_golemi

 

На лъжата на путинофилите не само краката, но и паметта е къса.

Кандидатурата на Бокова скара Инджев и Буруджиева

Frog.newes

|11.02.2016

Кандидатурата на Бокова скара Инджев и Буруджиева

37 мнения за “На лъжливата Буруджиева паметта е къса”

 1. Браво, Иво! Лъжливите червени боклуци зомбиращи матРияла навсякъде и по всяко време трябва да бъдат ежедневно, ежечасно, ежеминутно поставяни в поза партер.
  Приятно съм изненадан, ти да видиш, от откровеноста на Калфин (по изключение, заслужи го, му пиша с главна буква фамилията). Нямат значение мотивите за прогнозата-признание.
  Колкото повече се надува балонът иб-генсек на оон-ето, толкова повече ще е оглушителен ефектът на сгромолясването.

 2. Направо не е за вярване, че на толкова плитка пропаганда и несметни лъжи, които много лесно може да се докажат все още вярва някой. Болшевиките наистина ни смятат за малоумни – да не можем да съпоставим фактите с измислиците?!? Трудно им е защото изхождат от собствената си глупост! Това е възмутително!

 3. Браво г-н Инджев!
  Мисля, че на Буруджиева лъжливостта й е най-малко-отрицателното качество, а като прибавим и каузата, която защитава с ярост към всичко, което не е русофилско е видна огромната разлика между нея и онези, които обичат истината и България повече от Русия.
  Жалко е колко много хора се връзват на номерата и игричките на ББ с Гоце!

 4. Дори когато всичко я знят (и ние, и Бурджиловците), истинате е хубаво да се напомня. Браво!

 5. Е, щеше да е чудо невероятно ако Буруджиева се държеше като дама, аргументирано, без лични нападки!Все пак тя е първо поколение обувки, потомка на цървул.Не може да прескочи много стъпала в развитието си.

 6. Интересното е, че Буруджиева посочи в оправдание на Бокова, че тя не е виновна за родителите си. Ако оставим настрана това, че баща и е истински, политически убиец от най-мрачните времена на “народния съд”, родената 1952 год. бокова е имала завидна, номенклатурна кариера от 1977 до 1990 год. Значи “детето”, не е било чак толкова детенце. С малка пауза за “оглеждане и ослушване”, тази кариера продължава и до днес, с безкористната помощ на приятелите и децата на нейния баща. Разбира се в собствен и на любимата Русия интерес. В полит-икономическата си кариера, тя напомня кариерата на Пеевски в бизнес-политиката днес. Но както казва другото невинно дете- брат Боков, “невинните”, поемат вината, само със мезета.

 7. Поздравления, г-н Инджев!
  А на Буруджиева такъв й е стилът. Преди време се опита и Евгени Михайлов да “срази” с неверни лични нападки. Май че това е данъкът, който трябва да платят нормалните хора, за да ги допуснат до ефир – да я имат за “събеседник”.

 8. Боруджиева и Бокова наследнички на бащи българоубийци.И то на видни български граждани.Единият генерал наричам го национален герой ген.Луков защото спасява Кюстендилският край от присъединяване към Сърбия.Корените ми са от този край и благодарение на него фамилията ми не завършва на -ич.
  Другият интелектуалец художник Райко Алексиев.
  Благодаря на Господа Бога че не ми е дал предци убийци.
  Но тези жени нямат ни срам ни страх от Бога и възмездието.
  Ако бях на тяхното място нямаше да се показвам пред света най малко.Защото никой не избиря предците си но може да се срамуваш от тях.
  Защото хората ще те кълнат и най малкото е да се смириш и поискаш прошка
  Скоро гледах филм за Пабло Ескобар
  -наркобарон избил хиляди невинни.
  Синът му а това се показа и от интервю на наша журналистка се извинява лично *очи в очи *на децата на жертвите на баща си.
  Но къде морални качества в нашите антибългарки Бокова и Боруджиева.
  Наричам ги антибългарки защото те нямат достойнствата и качествата да ми бъдат сънароднички.
  Съжалявам.

 9. Към Арто Завърски:

  Както много пъти съм писал, моята самозащита е в откритостта. Поради което на нападателите отговарям по този начин- като им махам маските, доколкото мога.
  Мога само да съжалявам, че не мога да илюстрирам Буруджиева преди студиото ( когато ми говореше весело на ти) и след това на излизане, когато ми забрани да й говоря на ти пред водещите, след като на всеослушание, че повече с нея в едно студио няма седна. Слагам я в дългия си списък на съществата от подобен тип. Познах, когато предупредих организаторите на предаването, че очаквам лични нападки и имам довод следващият път да им откажа с доказателства подобна неприлична покана. Няколко пъти са ме “опаковали” с нея и нямам желание да си вървим в комплект.

 10. Уважаеми, господин ИНДЖЕВ,
  гледах предаването и на няколко пъти излизах от кожата си, вбесен от наглостта и безочието на опониращото Ви … същество! Завиждам на здравите Ви нерви.
  Питам се, няма ли да има някаква публична реакция на “десните” политически сили по изцепката бокова?! Чудя се също има ли все още демократично-здравомислещ българин, който да не е наясно, че разделителението е ясно очертано по линията “РУСОФИЛИ-БЪЛГАРОФИЛИ”?! Стига вече заиграване “ляво-дясно”, “комунисти-анти”, “демократи-либерали”, “силна България”,”България на гражданите”, “европейско развитие” и прочие маскировки и глупотевини!
  Един е верният път – ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!!

 11. Уважаеми г-н Инджев,гледах предаването и мога ди ви поздравя за самобладанието ,което проявихте и не слязохте на нивото на една примитивна генетично жена.Тя по стар махленски начин,по наследство от бабите си се опита да ви вкара в лични нападки,но слава богу вие устояхте.Представете си каква наглост тази леля оцапана до ушите в червени л…а и невинна българска кръв,се опитва да хапе и обижда?Искам,настоявам Татяна Буруджиева да се появява по телевизиите,да води лекции в СУ,за да може хората и студентите да се отвратят окончателно от комунистите!!!Колкото до Бокова смятам,че няма да я изберат, обаче България ще се изложи достатъчно.Ама къде комунистите да знаят английската поговорка-ПО ДОБРЕ ОТСЪСТВАЩ,ОТКОЛКОТО ЗЛЕ ПРЕДСТАВЕН!

 12. Поздравления г-н Инджев. Вие сте един от малкото български журналисти, които с действията и писанията си, заслужавате професията журналист, и уважението на мислещите български граждани.

 13. Поздравления, г-н Инджев, за интервюто! Гледахме го (както винаги, впрочем, гледаме интервюта с Вас)цялото семейство и се наслаждавахме на интелекта Ви, таланта Ви буквално да смазвате с железни аргументи продажниците на България. И понеже актуалната опорна точка за кандидатурата на бокова е, че не била виновна за постъпките на родителите си, си спомнихме нещо с мъжа ми, което с Ваше позволение ще го припомня, като го цитирам. Преди това обаче се присъединявам към г-жа Савова относно Ескобар. Ние имаме български пример за начина, по който децата биха могли да се разграничат от родителите си. И този пример е показан от самия г-н Инджев, чиято книга “Президент на РъБъ” започва със следния епиграф: “Дължа на родителите си книгата, която може да не им хареса. Те вярват в своята революция. Аз пък – в моята еволюция. Въпреки “фактите и обстоятелствата” от моя живот, както се изразяват прокурорите. Разминахме се. Но си оставаме свързани завинаги. Без тях просто нямаше да ме има. Нито пък стремежа ми да търся истината.Все пак трябва да съм го наследил. “Доброто, получено от някого, ни налага да търпим и злото, което то ни нанася”, наставлява ме Ларошфуко. И аз така мисля”. И аз така мисля, г-н Инджев. Дебело подчертавам обаче, този цитат в никакъв случай не търси съпоставки и сравнения с миналото на родителите Ви, г-н Инджев, от една страна, с родителите на бокова. Този цитат ни научи с мъжа ми как бихме могли и ние да живеем така, че да не се чувстваме виновни за миналото на нашите родители с ясното съзнание, че ние също сме родители.

 14. На всички комунисти приказките са едни и същи – Никой не се интересува от комунизма, от досиетата, от престъпленията, извършени от тяхната партия. Ясно, че палача гледа да омаловажи убийствата, които е извършил, за да не му се търси сметка. Какво да каже Боруджиева. Баща и е убил генерал Луков, на Бокова нейния – Райко Алексиев. И това са само по-известните им жертви. Дядо ми е от жертвите на терора от септември-октомври 1944. След промените роднините на физическия му убиец идваха при баща ми да го увещават да забрави, че такова било времето и т.н. Червени негодници са всички от това котило.

 15. Напълно сте прав, г-н Инджев.
  Макар че в случая използвате цитат на Калфин, който беше казал, че любовта към България се измерва с любовта към Русия.

  Шансовете на всеки от кандидатите от Източна Европа са малки – никога до този момент не е имало кандидат за този пост, от този регион, който да е успешен.
  От друга страна, единственият кандидат от нашия регион, който е бил на висш пост в системата на ООН, е… Бокова. Което не правиш шансовете ѝ по-големи, разбира се, а е просто факт.

  В този ред на мисли, трябва да видите кои са останалите кандидати, за да прецените какви са шансовете им от гледната точка на постоянните членове на Съвета за сигурност.

  https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Secretary-General_selection,_2016

  П.П. Г-жо Савова, ген. Луков не е спасил Кюстендилския край, както пишете. Ген. Луков е убит, защото е ръководител на БНЛ. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2_%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2

 16. Другарката Бураджиева се очертава като кандидат за всякакъв вид прокомунистически номинации. И защо не,по нейния път е минала и баба й – другарката Ирина Бокова.

 17. бокова,кунева-пръмова,манолова,бъчварова,желева…все професионален избор на боклука от Банкя-б.б

 18. Чудесно интервю! Другарката само дето не подскачаше накрая от яд! Когато фактите говорят и боговете мълчат.

 19. Турция забрани на Доган и Пеевски да стъпват на нейна територия

 20. Както и да го увъртат комунистите (путинофилите), личните качества на Ирина Бокова не отговарят за изискванията на този пост. Дори да оставим на страна миналото и родителите й, тя не притежава необходимите качества и образование за поста. С присъствието си на 9 май в Москва, тя доказва, че не е в състояние да защити международните правила и принципи. Без необходимата ценностна система, как ще посредничи за разрешаването на подобни конфликти като председател на ООН?

 21. Господин Иво Инджев, от свое име, от името на предците ми и от името на поколението, Ви БЛАГОДАРЯ!

 22. Безспорно децата не трябва да носят вина за прегрешенията на родителите си, но единствено при изпълнение на определени условия:
  – да са осъзнали грешките /простъпките/ на предците си;
  – да не споделят мотивите за извършените простъпки;
  – изповядваните от тях идеи и начинът им на живот да изключват каквато и да било приемственост;
  – да полагат максимум усилия, щото с делата си да заличат увредите и болката, причинени от предците им;
  – никога да не забравят, че са обременени със стореното от родителите им и винаги ще бъдат в морален дълг към потърпевшите /жертвите/;
  – да осъзнаят, че прошка може да има само след покаяние!
  Или ако трябва да използваме като отправна точка моралното кредо на фамилия Бокови:
  ДА НАДРАСТНЕМ СЕБЕ СИ И ДА ПРИЕМЕМ ВИНАТА БЕЗ МЕЗЕТА!

 23. Имайки предвид фактът, че потомствено обременените от фамилиите Бокови и Боруджиеви, изповядват присъщите за марксизма материализъм и атеизъм, бих искал да ги попитам:
  УВАЖАЕМИ, НЕ СЕ ЛИ СТРАХУВАТЕ, ЧЕ ПО СИЛАТА НА ВСЕМИРНИЯ ЗАКОН ЗА СИМЕТРИЯ, НЕМИНУЕМО ЩЕ ВИ ЗАСТИГНЕ ЗАСЛУЖЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ?!
  /На езика на православните, каквито би трябвало да са носещите колорадска лентичка, се определя като БОЖИ ГНЯВ/.

 24. През есента на 1918 г. майор Луков самичък защитава Кюстендил срещу настъпващи сръбски войски. Сам с 4 оръдия и без нито един войник. Войниците му, подкокоросвани от комунистите, са се вдигнали на „историческото войнишко въстание“ и са тръгнали към София да правят червена република. Храбрият офицер тича между четирите оръдия, зарежда снаряди, прицелва се и стреля. Бил е отличен артилерист и точният му огън спира сръбското настъпление. Овчари от близките кошари виждат неравната битка и идват да му подават снаряди. Майор Луков усилва темпа на стрелбата и сърбите се отказва от атаката си. Без ген. Луков може би днес Кюстендил щеше да бъде в сръбска територия. И в НС нямаше да има пепелянки като Мая M. и тази Таня (Станка) Буруджиева, дъщеря на комуниста-убиец на ген. Луков.
  “Черните ангели” Иван Буруджиев и Виолета Якова подло застрелват запасния генерал в жилището му, уж за да спасят България от въвличане във войната срещу СССР. Но те са знаели, че генералът е пенсионер и никой не би го изпратил да се бие срещу Сталин. Убили са го просто така, за всеки случай и за да покажат, че червените терористи “пак са тук”
  В предишния парламент др. Буруджиева беше депутат от БСП-кървавочервена. Сега отново е социолог. А може би и социопат. Питам: др. Буруджиева отново ли е независим социолог, какъвто беше преди да стане депутат, или е леко зависим социолог, каквито са Червен Колю Колев, Червен Юри (Асланов) и Червен Михаил Мирчев (по баща Стоянов Михайлов)? При толкова независими социолози, защо социологията ни така гнусно червенее?

 25. Към сосо:

  Да Ви кажа честно, имам непреодолима вътрешна съпротива към връщането към собствените си изяви от този род. Дори не мога рационално да го обясня- мразя да се самоанализирам и да се заравям в собствените си телевизионни изяви. Правя някой реплика- по изключение, както днес и вървя напред.
  В същото време, ако се намери някой да направи един разбор на казаното от Буруджиева като плява, без НИТО ЕДИН конкретен факт или агрумент, извън плямпането с обобщения за безалтернативността и радостта на човечеството от кандидатурата на Бокова, след което да извади всички имена, дати и посочени от мен източници, би се получила интересна картина ако под двете ни имена се направи нещо като графика на фактите и арументите в този разговор. Съотношението между липсата на факти и аргументи в нейното дърдорене и казаното от мен ( без да претендирам то да е кой знае какво, но е базирано изключително на позоваване) ще се получи нещо като 0:10.
  Публиката може и да не е забелязала, но тя се опита да излъже и по друга тема. За да не се отклонява вниманието от въпроса, премълчах. Буруджиева се опита да внуши, че децата на висшата комунистическа номенклатура не били вербувани от ДС. Това е стар трик за ограждане на съответната прослойка от “подозрения”, макар , че тя и без това е оградена с премълчаването на онова, което е скрито от ДС.
  Моя милост си преснима доста неща от досието на един много, много високопоставен другар, син на още по-високо поставен такъв, който е писал най-отвратителни доноси от ранна младост, когато тейко му вече е бил по върховете на НРБ- доноси с ПРЕПОРЪКИ въпросното лице, за което донася, да бъде наказано ( дори в случая, когато самият той не е свидетел на събитието , за което донася, а го описва по разкази на очевидци за “моралната разпуснатост” на една млада певица, която след това отива в концлагер. След което същия е поет от няколко управления на ДС, правейки паралелно собствената си кариера на висок номенклатурен кадър. Тъй че имам черно на бяло документи, с които мога да разбия на пух и прах опитите на Буруджиева ( и компаниия) да манипулират публиката по темата за “чистото минало” на въпросните дечица.

 26. С гледайте какво става:
  ==========
  “Приравняването на Ахмед Доган с модела „Кой” в лицето на Делян Пеевски от страна на турските власти, е сериозен удар по партията на мафията ДПС. Забраната на двамата за влизане в Турция не трябва да се разглежда само като политическо отношение. Тя трябва да се разглежда като криминално разследване от страна на турските служби и съдебни власти за контрабандните канали, за които в медиите на южната ни съседка се говори повече от година”. Това заяви пред Faкtor.bg бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод забрана на турските власти Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция.

  “Една от причините за действията, които предприема Анкара срещу ДПС, е, че Сотир Цацаров на два пъти е бил предупреден от турска страна българските власти да вземат отношение за контрабандните цигари и прането на пари. Всичко това е първата стъпка за началото на края на модела „Кой”. Случаят със скандала, който се разви в полето на ДПС между Лютви Местан и Ахмед Доган, между проруското и протурското, ще сложи края на този мафиотски модел. В цялата ситуация Таийп Ердоган няма какво друго да направи, освен етно-мафиотската организация да изчезне. Не бих се изненадал, ако на Доган и на Пеевски им бъдат повдигнати обвинения за тези контрабандни канали”, категоричен е Октай.

  “Когато Цацаров беше на посещение при Ердоган, той е получил достатъчно информация от турските служби за контрабандните цигари и е поискано от нашите партньорски служби да се вземе отношение по повод тези канали. Не беше случайна и изтеклата информация от германските служби във вестник „Шпигел” за това, кой е Делян Пеевски в подробна статия. Това е първата стъпка и удар срещу турците, които подкрепят Доган и неговата мафия. Актът не е политически. Ако беше, много от хората, близки до Сокола, както и пиарите му, щяха да получат забрана за влизане в Турция”, каза още анализаторът.

  “Виждаме „играта на съдбата”. В деня, когато офицерите на Държавна сигурност, служещи на Кремъл и на Примаков, употребиха държавника Стефан Стамболов, и дадоха на негово име награда на своя служител Доган, почетният лидер на ДПС беше обявен за персона „нон-грата” в Турция. Турските власти реагират, след като българските си затварят очите за контрабандните канали. Партньорските институции в Европа вече не вярват на нашите служби. Доган оттук нататък няма ход. След като той изцяло възпроизведе опорните точки на Путин в посланието си на коледния купон, бе употребен за последен път от кръговете на Кремъл на територията на България. В една такава ситуация Анкара и Москва ще намерят общ език, но тези, които са останали на барикадата на напрежението, ще платят висока цена”, категоричен е Октай.
  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/66812-osman-oktay-sled-turskite-vlasti-i-interpol-ste-razsledva-dogan-i-peevski.html

 27. Крайно време е министрите от РБ да си дадат сметка в какво правителство са!!!

 28. Съобщението на турското посолство в София

  “Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмет Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт”, се посочва в официалното съобщение на посолството.
  http://www.mediapool.bg/dogan-i-peevski-sas-zabrana-da-vlizat-v-turtsiya-zaradi-proruska-politika-news245425.html

 29. Другарко Буруджиева,
  1989 г. трябваше физически да унищожим цялата комунистическа вихрушка, така както, постъпиха с българският елит през 1944г. Ние, децата и внуците на този елит, имахме ли вина тогава? Нямахме но бяхме под графата “наследник на капиталисти, засегнати от колективизацията” с права равни на циганите та, дори и никакви. Вкарвахте бащите и майките ни в затвори или разселвахте цели фамилии из затънтени крайща на НРБ. Искате ли да Ви простя другарко Буруджиева, заради тази вина на Вашите предци?

 30. Г-н Инджев,

  Какво е усещането да общувате с дъщеря на убиец? Казват че не трябва да съдим за децата по делата на родителите им, но все пак тези родители се предполага, че са ги възпитавали…

 31. Г-н Инджев,
  аз, както повечето коментирали тук, също гледах участието Ви тази сутрин. Оставям настрана възхищението си от перфектно защитената теза подкрепена с факти и вземайки повод от отговора Ви към “сосо”, искам да изразя лекото си неудовлетворение от това, че можехте да забиете едно последно дясно кроше на Буруджиева, когато тя каза, че децата не са отговорни за действията на родителите си. Виждам от двата Ви поста, че много добре сте разбрали за чудесно удалата Ви се възможност. Очаквах, когато за “Деня на победата” направихте разграничението с липсата на световни лидери в Москва и присъствието там на Бокова, да споменете закичената георгиевска лентичка на ревера ѝ като новия символ на Путиновата демагогия. Очаквах също така, в противовес на телешкия възторг на русофилите, че едва ли не ни се е открила невероятната възможност, неповторима в близките 1000 г., да излъчим точно Бокова за ген.сек. на ООН, щото е много кадърна и компетентна, да опонирате с доклада на правителството на Великобритания, с който директно обвиняват Бокова в груби нарушения, определяйки първия ѝ мандат като слабо управление, а втория, като катастрофално за ЮНЕСКО.

 32. Точно това имах предвид, г-н Инджев, преди няколко дни, когато стана дума за “Референдум” и Светльо! Сам казахте, че е 10:0 за Вас, въпреки атаките и опита да се замаже същността на разговора. Ще Ви кажа също и че бях в компанията на 2 души, които изобщо не са в темата, но възприеха Вашата теза. Аз мисля,че където и с когото и да Ви поканят трябва да отидете. Хората разбират когато чуят нещо различно от опорните дъвки на руските подлоги.

  Скарамуш, моля Ви четете история и по- малко Уикипедия. Запознайте се с живота и делото на Ген. Луков и после ни пускайте линкчета от Уикипедия, които да ни обяснят защо комунистите са го убили.

  Смятам, че препратката Ви към Калфин прави цитираното от г-н Инджев още по-въздействащо.

  Не Ви нападам, просто мнение.

 33. Ясно личи колко са жалки опитите на хора като Буруджиева и всички русофилски нагаждачи да прикриват истината. Тези хора или са невменяеми по отношение на чувството за справедливост, или са без скруполни лъжци и манипулатори. Сега ще охарчат едни държавни пари, за да си напомпат балона на самочувствието, който обаче скоро ще се спука…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.